QUOTE(Jūratė36 @ 2008 02 24, 10:35)
...
Ta krautuvėlė seniai yra ir pavadinamas
autoritetingas mokytojas yra gerai
QUOTE(Jūratė36 @ 2008 02 24, 10:35) ... Ta krautuvėlė seniai yra ir pavadinamas autoritetingas mokytojas yra gerai QUOTE(isdykelee_ @ 2008 02 24, 17:13) linutuke, uzsukau i tavo eksperimentus.Laaabai patiko,ypac pinimas is laikrasciu Papildyta: o as daznau i tavo galerija uzsuku, laaaabai jau tavo tasiukai dailus QUOTE(trr @ 2008 02 24, 19:50) jei leisi tai dar paklausiu, Tiksliai negaliu pasakyti ..o tie tyrimai kokio lygio Papildyta: QUOTE(Jūratė36 @ 2008 02 24, 19:54) Tiksliai negaliu pasakyti ..o tie tyrimai kokio lygio Ji mokėsi Stepžuky ,tik knygryšybos nežinau ar ten mokė QUOTE(Jūratė36 @ 2008 02 24, 19:56) Tiksliai negaliu pasakyti ..o tie tyrimai kokio lygio bakalauras, magistrinis (kol kas) ir asmeninis smalsumas. Papildyta: Ji mokėsi Stepžuky ,tik knygryšybos nežinau ar ten mokė greiciausiai, kad moke, ten knygrisystes moko mazdaug nuo kokiu 1970, (bet dirbdavo jie sake su storom arkliskom odom, kur be plaktuko neuzlenksi Papildyta: ir kazkaip vienas mano sakinys tavo citatoje pasiklydo.. QUOTE(zilka69 @ 2008 02 26, 12:11) ne jurate 39 klausiau trr.as odos mokslo neragavau ,kad butu kur neakivaizdziai ar kokie kursai labai noreciau pasisemt patirties. meistrauju siek tiek,nes labai myliu oda, ir kova su ja o del kursu tikrai nieko negaleciau ir patarti, Papildyta: bet turiu pabrezti, kad dabar daugiau tyrineju sia sriti, nei praktikuoju. QUOTE(trr @ 2008 02 26, 23:20) Siaip lietuvoje sio amato specu nera daug (visi mano suskaiciuoti Papildyta: bet turiu pabrezti, kad dabar daugiau tyrineju sia sriti, nei praktikuoju. Labai sudominai su tuo skaičiu Šiaip tai aš baigiau kursus meninio odos apdirbimo O kaip su latviais QUOTE(Jūratė36 @ 2008 02 27, 08:12) Labai sudominai su tuo skaičiu Šiaip tai aš baigiau kursus meninio odos apdirbimo O kaip su latviais latvijoj panasi situacija kaip ir pas mus, vienintele vieta kur sio meno mokesi ir latviu ir musu odininkai ir visa tarybu sajunga tai talinas, ten stipri ir sena mokykla, kietos tradicijos, musiskiai niekada jiems neprilygs. taigi is viso ivairiu laiku ten baige mokslus apie 40 lietuviu, aisku dabar realiai praktikuojanciu per pus maziau, talentingu dar maziau.. o stai vilniaus knygrisiu gildijai priklauso daugiausia knygrisiai restauratoriai (dar tuzinas personu), bet ju issilavinimas jau kitas, ne menines odininkystes, o ir ju darbuose vyrauja klasika. o tu kurie baige stepzuki (kaip as ai, galeciau dar ilgai pilstyti apie tai, bet cia ne vieta turbut.. tai gal tu gali pasiulyti tuos kursus tam kas cia teiravosi. o as jei kam labai reikia, galiu gal kokia literatura rekomenduoti... QUOTE(trr @ 2008 02 27, 13:10) latvijoj panasi situacija kaip ir pas mus, vienintele vieta kur sio meno mokesi ir latviu ir musu odininkai ir visa tarybu sajunga tai talinas, ten stipri ir sena mokykla, kietos tradicijos, musiskiai niekada jiems neprilygs. taigi is viso ivairiu laiku ten baige mokslus apie 40 lietuviu, aisku dabar realiai praktikuojanciu per pus maziau, talentingu dar maziau.. o stai vilniaus knygrisiu gildijai priklauso daugiausia knygrisiai restauratoriai (dar tuzinas personu), bet ju issilavinimas jau kitas, ne menines odininkystes, o ir ju darbuose vyrauja klasika. o tu kurie baige stepzuki (kaip as ai, galeciau dar ilgai pilstyti apie tai, bet cia ne vieta turbut.. tai gal tu gali pasiulyti tuos kursus tam kas cia teiravosi. o as jei kam labai reikia, galiu gal kokia literatura rekomenduoti... aga QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 02 27, 13:35) aga knygrisystes stebuklu gyvai galima paziureti kartais vilniuje vykstanciose tarptautinese knygrisystes parodose
Ir mane domina literatura sia tema.
QUOTE(zilka69 @ 2008 02 27, 14:06) bet perspeju, is knygu mokytis labai sunku, ir nemacius gyvai, kaip tai daroma, gali buti nieks neaisku taiva, jei lietuviskai: Kavaliauskas Albinas, "Odos technologija", ŠU, 2003, Kiulv, Kirme, Reimo, Summatavet, "Meninių odos dirbiniu technologija", 1993 jei gilesniu ir plius istoriniu rakursu apie knygrisyste yra E.Lauceviciaus ("13-18am Knygu irisimai") ir L.Gudaicio ("Tada Lomsargis") knygos. o daugiau kitomis kalbomis knygu esu susivezusi is uzsienio, ir tai jau labai specifine literatura. bet jei pavyktu kam uzsisakyti per amazon.com ar dar kur nors, labai rekomenduociau megejams knyga apie irisimus "The encyclopedia of papermaking and bookbinding", 2002, ten tiesa oda nenaudojama, bet parodyta (milijonas iliustraciju), kaip labai paprastomis buitinemis priemonemis galima paciam pagaminti popieriu ir is jo susiuti knygele (ivairiais budais) net vaikai ten lengvai susigaudytu. ir darbeliu tikrai graziu galima pasidaryti. tai tiek
Zinosim,sake ta knygele lietuviska tik siauliuose yra.gal kokiu intiko puslapiu zinai ydomiu.
QUOTE(zilka69 @ 2008 02 28, 15:43) Cia siek tiek graziu (svelniai tariant http://www.thebeargallery.de/leather_art_f...y_g/garry_g.htm http://www.makersgallery.com/rexlingwood/portfolio.html estuku knygrisyte http://www.scriptamanent.ee bet internete gi nesunku ir paciam paieskot. raktiniai zodziai bookbinding, leather art, o jei dar prancuzu, italu, vokieciu kalbomis...ai ir lietuviskai gal ka ismes..
Aš dėl tų kursų
Tai va kad su ta anglu nelabai,rusus regis jau isnarsiau.Puslapius apziurejau,vaje kaip ydomu.
Sveikos
![]()
Labai simpatiškas tašiukas
nu ir as pasirodysiu su savo tasiuku
Niu va ir parodysiu kokią padariau
![]() Čia toks mažiulis debesėlis
Labas rytelis
Linutuke,grazus tasiukas,nes paprastume kartais ir slypi visas sarmas Jurate 36 Tavo rankinukas tai superinis,pries oda lenkiu galva ,dar jei ir pagrazinta su polekiu
isdykelee_ ,LINUTUKE Labiausiai ačiū
o as va taip panauojau nevykus silko paveiksla
Jūrate, labai gražus debesėlis;)
Naca, gražu:) bet man pačiai labiau patiktų be tų juodų pūkuotų dalykų. tik paprastas juodas audinys ir tas gražus šilkas QUOTE(Jūratė36 @ 2008 03 09, 12:49) trr ,pasakysiu,gal labai primityviai-pirmiausia turim išmokti amato,kad galėtume kažką gražaus sukurti ,ar ne? tai butent,
arba ne, dar blogiau, kai zmogus zino, kad chalturina, kad daro kreivai sleivai, bet numoja ranka - mol bus ir taip gerai, kam cia stengtis ir pan..
JURATES VISI DARBELIAI GRAZUS IR PROFESIONALUS.
TURIM I KA LYGIUOTIS
Na merginos, jums nera ligiu!
![]() ![]() ![]()
ir labai gerai, ir gražiai pas tave gaunasi.
pasakiškas ir aš tokio norėčiau.
Su sventem! Linkiu visoms kurybines sekmes!
Sveikinu visas sulaukus sv. Velyku
Magnolija, toks fainuolis tasiukas
SU SVENTEM
Rodau tasiuka atlikta senilo tehnika-su daug ,daug kiseniu cia taip kliente uzsake
QUOTE(isdykelee_ @ 2008 03 25, 11:25) Rodau tasiuka atlikta senilo tehnika-su daug ,daug kiseniu cia taip kliente uzsake Man labai-labai patinka tavo tases ir sitas taip pat ne isimtis. Saunuole
Labutis
Aciu uz ivertinimus Stai dar vienas tasiukas: ![]()
ASsavo mazajai padariau mini tasiukai ar krepsiuka, prasom paziureti
dar čia toks gal idomesnis tašiukas per petį
dydis 9,5*13,5 cm ![]()
O cia mano paskutinis
|