Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki 6 mėn. - MP, nuo 6 mėn. - mišinukas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Horo
PSO rekomenduoja kūdikius būtinai maitinti MP iki 6 mėnesių amžiaus, o primaitinant kokybišku maistu rekomenduoja maitinti iki 2 metų ar ilgiau.
Pas mus situacija tokia: mano Mažiukui 6 mėnesiai. Žinodama MP naudą, dar būdama nestuke.gif nusiteikiau, kad maitinsiu Mažiuką pati, net nepagalvodama, kad man tas procesas gali būti fiziškai labai nemalonus, o būtent taip ir nutiko verysad.gif Po pirmo antro mėnesio pradėjau pastebėti, kad Mažiukui duoti krūtį stengiuosi kuo trumpiau ir kuo rečiau doh.gif Kai tik matydavau, kad atėmus neverks ir neduodavau... Būdamas 4 mėnesių priaugo nedaug svorio todėl gydytoja patarė primaitinti tyrėmis. Dabar jau valgo ir košę, ir daržovių tyrę su mėsa, pora kartų yra gėręs mišinuko, kai namie su tėčiu vieni likę buvo. Kaip ir anksčiau niekaip negaliu vaikučio normaliai pamaitinti MP ( ir ne todėl, kad jo nebūtų verysad.gif ), manau, todėl jis dažnai pradėjo mane kelt naktį 4-6 kartus, žinda ilgai todėl neišsimiegu. Esu nuolat labai pavargus ir pikta. Iš tikrųjų norėčiau nutraukti maitinimą MP ir pereiti prie mišinuko, bet... vyras sako, kad turėsim problemų (susilpnės vaikuęčio imunitetas, kol naktį gaminsim mišinuką Mažiukas klyks, be to jis užmiega valgydamas MP (prieš tai gauna košytės), tai kils problemų su migdymu), tai jau geriau pakentės nekokią mano nuotaiką. Bet iš tikrųjų svarbiausia ne mano nuotaika, o Mažiukas ir jo gerovė...
Todėl ir užvedžiau šią temą. Manau vietoje, nes šį skyrelį skaito įvairiais būdais vaikučius maitinančios mamos. Ar yra mamyčių, kurios apsisprendė nutraukti vaikučio maitinimą po 6 mėnesių maitinimo MP? Kaip sekėsi? Kokie iškilo sunkumai? Kas pasidarė lengviau? Kaip jautėtės jūs ir jūsų mažylis? Labai lauksiu atsakymų.
liau
as buvau butent taip sumascius, bet lelius, kaip nujausdamas, 6men eme ir suslogavo... taigi dar menesi pratempiau maitinima ir nutraukiau kai vaikui buvo lygiai 7men. ir ka as galiu pasakyti... vaikas kazkaip ypatingai nesureagavo, o man vel pasaulis nusvito vaivorikstes spalvom. Ir vyras atsigavo. Nes iki tol slankiojau tik kaip piktas tamsus seselis, neturejau laiko nei sau, nei kitiems, vien tik papai...
pries nakti padarydavau misinuka, tai jei atsikeldavo, reikedavo tik pasildyti. O kartais ir saltas sueidavo blush2.gif
ltdana
As ir galvojau,kad nuo 6men.mutrauksiu maitinima,bet mazute nesileidzia,nerami pasidare rolleyes.gif tainusprendziau dar palaukti,nes nemaitinsiu visogyvenima blush2.gif ,o keli papildomi men.nieko nepakeis 4u.gif
Papildyta:
mano drauge nuo 7men.nutrauke maitinima,tai labai dziaugesi,atsigavo.jos mezute lyg ir nesureagavo,nes nuo kruties atpratino palaipsniui,neskubedama ax.gif
Horo
Aš irgi atpratinčiau palaipsniui 4u.gif Tik va mažiukas nelabai gerai iš buteliuko geria, bet jei alkanas pageria, bet niekada neišgeria visos porcijos... O nebuvo sunkumų parenkant mišinuką?
ragnez
Puccha, ar galiu paklausti, kodel tau nemalonu zindyti? unsure.gif
Horo
Aha 4u.gif Labai nemalonus jausmas kai atsipalaiduoja pienukas, be to mano labai jautri oda, tai toks jausmas lyg trintų...
Na yra dar ir psichologinė pusė verysad.gif Po gimdymo niekas neparodė kaip vaikutį maitint, tai kitą dieną vaikutis nugraužė spenelį, atsirado žaizda. Ir maitinti tapo labai skaudu. Atėjo pediatrė ir patarė maitint taip stovint atsirėmus, nes po tarpvietės kirpimo negalėjau sėdėt. O aš jai sakau, kad man labai skauda, ar negalima nusitraukt pienuką, o vaikutį maitint buteliuku, kol man sugis žaizdelė, o ji atrodo neklausė, sako kaip gerai mažiukas valgo. bicycle.gif Taip skaudėjo, kad mažai trūko ir būčiau apsižliumbus. Galbūt tos moters dėka dar vis maitinu mažiuką, bet jausmas ir dabar maitinant likęs bjaurus, pasijaučiau reikalinga tik tiek, kad kaip kokia karvutė duočiau pieno. O taip tikėjausi, kad viskas bus gerai ir maitinti man patiks... angel_sadangel.gif
Bet kaip bebūtų man labai svarbi mano vaikučio sveikata, tai reikia maitinu, bet labai laiminga nesu verysad.gif Iš kitos pusės dabar visokie virusai siaučia, tai ramiau jaučiuosi, kai žinau, kad darau viską, kad mažiukas būtų kuo sveikesnis ax.gif
ragnez
Puccha, tu saunuole, kad susitvarkei su bedom pacioj pradzioj smile.gif daznai moterys nuleidzia rankas, o tu nenuleidai 4u.gif

is tiesu, rekomendacijose greta neabejotinos zindymo naudos kudikiui ir motinai, daznai pridedama ir fraze del zindymo trukmes - zindyti tol, kol tai priimtina kudikiui ir motinai smile.gif taip, kad niekas negali priversti moters zindyti, jei ji to nenori. 4u.gif

kita vertus, galiu pasakyti, kas mane asmeniskai sulaike nuo zindymo nutraukimo, kai mano pirmajam sunui suejo 6 men. o gi nuejau i parduotuve ir pasiziurejau i misiniu dezutes lentynose doh.gif ir as tikrai issigandau - vaikui kita maista jau buvau pradejusi duoti, bet labai atsargiai, o cia reiktu is milijono vienodai atrodanciu dezuciu nieko nesakanciais pavadinimais issirinkti kazkuria ir duoti vaikui doh.gif na, tikrai pabijojau eksperimentuoti ant savo vaiko kailio, tuo labiau, kad pieno netruko ax.gif

kaip manai, kodel tau vis dar islieka tas nemalonus "buvimo karvute" jausmas? kaip isivaiduoji idealu zindyma?
Jurgachka
Mamos, kaip pakomentuosit toki dalyka...Visada buvau nusiteikusi maitinti mazyle bent iki metu, zindymas teikia man malonuma, vienintelis sunkumas - reikia laikytis hipoalergines dietos, nes mazute alergiska. Bet tai ne beda, galeciau maitinti ilgai, del vaiko geroves viska padaryciau. Bet stai ka man drauge rekomenduoja....
Ji maitino savo mazyle 1,5 metu. Bande nutraukti maitinima pramaitinusi metus, mazute labai tapo nerami, tai maitinima MP mama pratese. Paskui, kai dukrelei buvo 1,5 metu, maitinima tikrai reikejo nutraukt, nes mama po menesio turejo vykti i komandiruote. Ir ka, mazylei tai buvo baisinga trauma. Verke verke verke verysad.gif Naktim draskydavosi. Tai mamyte bobuciu paklausius visiska nesamone sugalvojo, speneli druska "pasude". Vaikui buvo baisingas sokas verysad.gif Pati matydavau, kaip ji glausdavosi prie drauges ir bandydavo per rubus siekt kruties, bet net nesiliesdavo, tik baksnodavo nosiuku. Zinokit graudus vaizdas verysad.gif Tai drauge man pataria nustoti maitinti 7-8 men, kai mazyle nelabai supranta. Nes kitaip teks ir iki 2-3 metuku pamaitinti MP,kai jau bus galima susitarti su vaiku...O as tikrai tokios galimybes neturesiu. I darba zadu grizti po metu, o mano darbas -tai daug komandiruociu...
Ka jus manote apie tai?
ragnez
QUOTE(Jurgachka @ 2008 02 02, 15:07)
Ka jus manote apie tai?
*

manau, kad isejima i darba planuoji is anksto. ir sugebesi kudiki nujunkyti palaipsniui., ty per pora-trejeta menesiu pamazu keisdama zindymus maitinimais "kietu" maistu. vien del to, kad atseit 7-8 men, kudikis "nieko nesupranta", nera prasmes atimti MP, nes tokiam kudikiui MP vis dar yra pagrindinis maistas.
nujunkymas yra trauma tada, kai kruti atimi staiga, nuo vaiko amziaus tai nepriklauso. ir dar tada, kai pati mama jaucia kaltes jausma, kad nebezindo.
tiesa sakant, net ir nebezindomam metinukui mamos komandiruotes, ypac ilgalaikes, gali buti rimtas isbandymas.

zindyti iki 2-3 metu yra ne tik normalu, bet ir rekomenduojama, jei tik vaikas pats neatsisako kruties ir tai priimtina mamai 4u.gif
liau
QUOTE(Jurgachka @ 2008 02 02, 16:07)
Ka jus manote apie tai?
*

As manau kad kiekvienas vaikas skirtingas. Kiek is savo puses pastebejau mano vaikui butu buve idealu jei buciau maitinus iki 9-10 men. mega_shok.gif bet tiesiog nebegalejau ir nutraukiau 7.
Manau, kad atpratinau palaipsniui, per savaite... blush2.gif is pradziu dali vieno maitinimo pakeiciau misinuku, paskiau viena maitinima, o galiausiai abu. vaikas nevalgus buvo, valgydavo per diena 4k: 2k - pienukas, 2k - kitas maistas.
Horo
QUOTE(ragnez @ 2008 02 02, 11:12)
kaip manai, kodel tau vis dar islieka tas nemalonus "buvimo karvute" jausmas? kaip isivaiduoji idealu zindyma?
*

Mano nuomone, idealus žindymas štai toks: mamai nesukelia rūpesčių t.y. ji jaučiasi rami ir užtikrinta maitindama(supranta maitinimo svarbą vaikučio ir savo sveikatai), be to ir fiziškai patogiai (negraužia, neskauda, nelaša pienukas), be to labai svarbu, kad suptų žindymui palanki aplinka(palaikytų vyras, artimieji), žindymas nesukeltų kokių nepatogumų pav. svečiuose ir pan.
O dėl "buvimo karvute" nežinau, nors galvoju apie tai, bet atsakymo dar neradau.
Beje atsitiko keistas dalykas. Būtent po to kai užvedžiau šią temą, mano Mažiukas pradėjo kartais nenorėt MP. Pavyzdžiui siūlau MP, net nusisuka supykęs, nors valgyt laikas, o daržovių tyrelę, ar mišinuką geria. Kartais pasiūlius valgo. 3 vakarus atsisakė vakarinio pienuko, prieš kurį duodu pieniškos košytės, siūliau MP, vėl muistėsi ir nenorėjo, o vandenuką gėrė. Po viso to labai sumažėjo pienuko, ir... supratau, kad dabar sąmoningai noriu maitinti jį dar šiek tiek lotuliukas.gif Tai dabar stengiuosi gert skysčių daugiau, vaikučiui dažniau pasiūlyt MP. Jei jis ir toliau atsisakinės, reiškia mums laikas baigti su MP, o jei ne - labai laiminga būsiu jį pamaitinus dar truputį - tuos likusius 4-6 mėn, kuriuos planavau.
ragnez
QUOTE(Puccha @ 2008 02 03, 00:50)
Po viso to labai sumažėjo pienuko, ir... supratau, kad dabar sąmoningai noriu maitinti jį dar šiek tiek lotuliukas.gif 
*

vadinasi, nepaisant visu sunkumu, turi uz ko uzsikabinti wub.gif

beje, tavo mazius galejo neimti krutis, nes jautesi sotus - ypac, jei siulei MP po koses... jei vis tik dar bandysi igyvedinti 4-6 men plana, siulyk vaikeliui pirma kruti, o visa kita maisteli - po to... jei nuspresi nutraukti maitinima, daryk atvirksciai - pirma kita maista, o kruti po to, tada vaikas pienelio isvalgys maziau, pieno gamyba naturaliai mazes (ta jau ir pati pastebejai...) ir zindyma pavyks ramiai baigti.

o as zindydama visai nemasciau apie sveikata ir tt. kai zindziau pirmagimi, nelabai domejausi naturaliu maitinimu. man viskas atrode savaime aisku - turiu papa, turiu vaika, duosiu vaikui papa ir viskas bus gerai lotuliukas.gif zinios ir patirtis atejo veliau...
Jurgachka
QUOTE(liau @ 2008 02 02, 23:00)
As manau kad kiekvienas vaikas skirtingas. Kiek is savo puses pastebejau mano vaikui butu buve idealu jei buciau maitinus iki 9-10 men.  mega_shok.gif bet tiesiog nebegalejau ir nutraukiau 7.
Manau, kad atpratinau palaipsniui, per savaite...  blush2.gif  is pradziu dali vieno maitinimo pakeiciau misinuku, paskiau viena maitinima, o galiausiai abu. vaikas nevalgus buvo, valgydavo per diena 4k: 2k - pienukas, 2k - kitas maistas.
*

Butent, kiekvienas vaikas skirtingas. Maniske 9-10 kartu per para MP valgo blink.gif Jai 4,5 men, lyg ir reciau turetu valgyti, bet va uzkandziauja kas 2 val 4u.gif

QUOTE(Puccha @ 2008 02 03, 01:50)
Tai dabar stengiuosi gert skysčių daugiau, vaikučiui dažniau pasiūlyt MP. Jei jis ir toliau atsisakinės, reiškia mums laikas baigti su MP, o jei ne - labai laiminga būsiu jį pamaitinus dar truputį - tuos likusius 4-6 mėn, kuriuos planavau.
*

Tu esi saunuole, kad stengies, nors tau fiziskai ir nemalonu. Vien del to esi supermama 4u.gif Didziules jums sekmes 4u.gif
Horo
QUOTE(ragnez @ 2008 02 03, 17:42)
vadinasi, nepaisant visu sunkumu, turi uz ko uzsikabinti  wub.gif

beje, tavo mazius galejo neimti krutis, nes jautesi sotus - ypac, jei siulei MP po koses... jei vis tik dar bandysi igyvedinti 4-6 men plana, siulyk vaikeliui pirma kruti, o visa kita maisteli - po to... jei nuspresi nutraukti maitinima, daryk atvirksciai - pirma kita maista, o kruti po to, tada vaikas pienelio isvalgys maziau, pieno gamyba naturaliai mazes (ta jau ir pati pastebejai...) ir zindyma pavyks ramiai baigti.

o as zindydama visai nemasciau apie sveikata ir tt. kai zindziau pirmagimi, nelabai domejausi naturaliu maitinimu. man viskas atrode savaime aisku - turiu papa, turiu vaika, duosiu vaikui papa ir viskas bus gerai  lotuliukas.gif zinios ir patirtis atejo veliau...
*

Pas mus su košyte yra taip: jei jaučiu, kad pienuko nedaug, duodu pirma košytės, nes bevalgydamas MP mažiukas nurimsta ir labai lengvai nukeliauja pas dėdę miegą wub.gif ragnez, aš labai dėkinga Tau už patarimus wub.gif
Jurgachka, o Tau už labai gražius palinkėjimus wub.gif

Manau sėkmingam žindymui labai daug įtakos turi aplinka. Turiu dvi močiutes. Tėtės mama savo vaikučius maitino labai trumpai (ilgiausiai 4 mėn unsure.gif) tai ji vis stebisi, kad vis dar maitinu, vis sako, kad duočiau daugiau košės, mėsos ir t.t. ir nekiščiau pieno biggrin.gif O va šiandien daug ta tema kalbėjau su mamos mama, kuri abu savo vaikučius maitino savo pienu (mamą iki 2 metų, dėdę iki 3 metų), tai ji man patarė būtinai maitinti, o kada nustoti sakė patys pajausim, kad gana. Be to močiutė tikrai turi daug žinių šituo klausimu, nes ji taip įtaigiai suvardino visus maitinimo pliusus( ir kadangi pati domėjausi tais pliusais, nustebau išgirdus, kad močiutė viską žino, nors ji tikrai to neskaitė, nes visą laiką gyveno kaime ir tikrai nenaršė internete, be to nebuvo nė vieno "mito" blink.gif ), problemas su kuriomis galim susidurti, perspėjo, kad žindymu nepasitikėčiau kaip kontracepcijos priemone(bet šitą aš jau žinojau)... Dar mama vėl priminė, kad mano brolį pakankamai ilgai maitino (11 mėn.), o aš pati atsisakiau 2 mėn, nes mama buvo palikus mane tėčio mamai ir išvažiavo laikyt egzamino, aš atpyliau visą paliktą pienuką, gavau klijuko ir nenorėjau MP ax.gif O ir tėtis sakė, kad geriausia vaikutį maitint MP kol jo yra, na, o apie vyro pažiūras net rašyti nereikia biggrin.gif Taigi grįžau iš svečių turėdama žymiai daugiau pienuko nei vakar, be to mažiukas labai noriai valgė ir niekaip negaliu patikėti, bet nebuvo to bjauraus jausmo maitinat thumbup.gif
ragnez
Puccha, kad tu zinotum, kaip malonu buvo skaityti sita tavo posta wub.gif geri zmones tave supa wub.gif
sekmes tau ir tavo seimynelei smile.gif
vaivos juosta
Aš buvau nusiteikusi iki metų maitint, bet gavosi taip, kad iki 6 mėn. maitinau savo pienu, o nuo 6 - mišinuku. Atsakė krūties. Nepaaiškinamai. Tik nepulkit manęs, kad buvau nekantri - stengiausi - siūliau ir siūliau krūtį.... nė pro kur....
Abo
aš taip apsisprendus dėl tam tikrų priežasčių, tik nuo pusės metų dar į košeles maišysiu savo pienuką, nes šaldysiu. Na, jei viskas gerai smile.gif
mrs.ieva
na as irgi taip planuoju.. ejau i toki maitinimo seminara ir ten pasakojo, kad MP kudikiui yra svarbiausias fiziologiskai iki 6 men, o paskui priklauso nuo mamytes noro ir savijautos. as traukiu pienuka pientraukiu ir patikekit, tai atima daug laiko ir jegu, o ypac nakti doh.gif o svarbiausia kas labiausiai nervina tai maitinanciu draugiu tokie gailestingu balsu pasakymai jezau jezau kaip tu vargsti su tuo pientraukiu, kaip tau sunku.. vietoj to kad pasakytu, kokia tu saunuole, mergaitei atsisakius zysti kruti, vistiek stengiesi jai duoti MP verysad.gif
goduke
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 07, 22:59)
Aš buvau nusiteikusi iki metų maitint, bet gavosi taip, kad iki 6 mėn. maitinau savo pienu, o nuo 6 - mišinuku. Atsakė krūties. Nepaaiškinamai. Tik nepulkit manęs, kad buvau nekantri - stengiausi - siūliau ir siūliau krūtį.... nė pro kur....
*

o as niekaip saviskio neatpratinu nuo papulio doh.gif buteliuko nepripazysta, misinukai priesas Nr1 o nakti keliasi maziausiai 3 kartus papulio paragauti doh.gif tai as noreciau kad maniskiui taip butu blush2.gif nes jau nebenoriu maitinti, gal ir baisiai skamba, bet tai tiesa blush2.gif o pries nestuma rekiau visa gerkle visiems, kad vaiko isvis nemaitinsiu ax.gif o dievulis padovanojo man angeliuka-papinuka tongue.gif
Horo
Vis dėlto apsisprendžiau maitinimą MP baigti. Vėl pradėjo skaudėt maitinant, ant spenelio - mėlynė unsure.gif Daug galvojau apie Mažiuką. Pastebėjau, kad jam šiek tiek trūksta maisto, nes per tuos nemalonius jutimus nepamaitinu tiek kiek reikia. Ir ryte tvirtai apsisprendžiau...
Galiu pasidalinti įspūdžiais 4u.gif
Pirmiausia pasijaučiau labai rami. Rytais ir per pietus aš retai MP maitindavau(Mažiukas valgo kietą maistą), todėl laikas praėjo įprastai. Bandžiau pasiūlyti mišinuko - negėrė. Po to turėjau reikalų, ir Mažiuką palikau vyrui. Vaikutis nenoriai išgėrė 100ml mišinio. Prisipažinsiu, sunku širdyje buvo unsure.gif Grįžus namo (apie 18 val, nuo paskutinio maitinimo buvo praėję 8val) nuėjau į vonią ir nusitraukaiu šiek tiek pienuko, daviau Mažiukui, tas pažaidė ir negėrė. Vėliau valgė tyrės. Artėjo vakarinio maitinimo laikas. Daviau slyvų tyrelės, kurią labai mėgsta ir mišinuko išgėrė apie 120ml, bet gėrė puikiai. Net nemaniau, kad jis taip puikiai moka gerti iš buteliuko. Matyt buvo alkanas unsure.gif
Prieš miegą daviau MP. Bet valgė labai nedaug, nes po tyrės ir mišinuko buvo sotus. Ir užmigo. Buvo prabudęs, tai pasiūliau nesaldintos arbatėlės, nes Mažiukas norėjo gerti. Tada apkabinau, prisiglaudžiau ir jis užmigo wub.gif
Labai keistai jaučiausi. Aplankiau mamą ir močiutę. Papasakojau apie savo planus. Jos patarė elgtis taip, kaip pati jaučiu, kad bus visiems geriau. Šiek tiek kankino kaltės jausmas. Bet dar niekad taip atidžiai nemaitinau savo vaikučio wub.gif Buvo čia ir dabar. Jis man nusišypsojo. Dar niekad taip vienas kitam į akytes valgant nežiūrėjom. Ironiška, bet dabar suprantu apie kokį žvilgsnį kalba maitinančios mamos biggrin.gif Kažkaip graudu pasidarė. Kiek pastebėjau, vaikutis nebuvo irzlus ar nelaimingas. Gal todėl, kad stengiausi prisiglausti, abu su vyru visą dieną pranešiojom ant rankų, kad nesijaustų atstumtas, neišsigąstų pokyčių.
Yra šiek tiek baimių. Bijau, kad Mažiukas nesusirgtų, kad jam tiktų mišinukas, bet tikiu, kad viskas bus gerai biggrin.gif
Evah
Manoji situacija panaši. Bjauriai nuskambės, bet būtent maitinimas krūtimi man yra sunkiausia auginant burbuliuką. Tačiau kaip tai bebūtų nemalonu, darau viską, kad pienuko būtų kuo daugiau ir mažajam užtektų. Visgi, pienelio mažėja.. Ir iš tiesų pasidaro liūdna, nes visgi nenoriu atsisakyt tų ramybės ir artumo akimirkų, kai valgom pienelį, kad ir kaip sunku ir nemalonu tai būtų. Tikiuosi išmaitint kuo ilgiau, kaip nors blush2.gif
rence*
Idomi tema...Mano nuomone siuo klausimu aiski: stengsiuosi maitini MP ilgai ir jei tik pienuko bus pakankamai. Mano mazius buvo susirges ir lab nuliudau nes galvojau ot maitinu mp turetu buti atsparus - o tau va: ligonine, adatos, bjaurus vaistai..Ir grize po ligonines mazius nusiramina tik prie kruties, nesiok nenesiojes, supuok nesupaves verks tol kol duosi papuka blush2.gif Buvo pieno krize- parduotuveje pazvelgiau i misinukus- daug kas sake vaikas verkia nes alkanas bet as nepasidaviau- sakiau pieno padauges ir viskas bus ok- iki siol misinuko neragavom thumbup.gif
Bet kaip raso sios temos autore kad jai maitinimas nera malonus, ji turi tam prisiversti tai is tikruju kam tampyti nervus sau ir vaikui- juk ir pienukas tada buna "piktesnis" doh.gif
Ode
QUOTE(ragnez @ 2008 02 03, 23:52)
Puccha, kad tu zinotum, kaip malonu buvo skaityti sita tavo posta  wub.gif  geri zmones tave supa  wub.gif
sekmes tau ir tavo seimynelei smile.gif
*

Man irgi kažkaip labai gera pasidarė. Kažkuria prasme liūdna, kad reikalai pakrypo kitaip, bet manau, Puccha, kad esi puikus, atviras sau ir kitiems žmogus, ir nuostabi mama. 4u.gif

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 02 09, 22:14)
*

Patikėk - TIKRAI esi šaunuolė (sakau kuo nuoširdžiausiai). 4u.gif
lugita
As irgi buvau nusprendusi iki 6men maitinti savo mazyte,bet maitinu ik siol kazkaip gaila juk jai tai toks geris.
iewavil
sveikutes, super MAMOS smile.gif
na mano situacija labai panasi, as taip pat noriu nutraukti maitinima, nors piena visada nusitraukinejau, (del to nera problemos, is buteliuko mes mokam valgyt) tik vat tas truputuka kaltes jausmas mane grauzia, o pienas jau mazeja, bet tik del to, kad reciau nusitraukineju. na bet seip manau, kad puses metu vaikui tikrai jau nebus blogai, svarbiausia, kad 6 men vaikas buvo maitinamas tik mano pieneliu, o dabar mes jau vistiek gaunam kitokio maisto, tai jau nera taip svarbu ir del pienuko
ottile
Maniau maitinsiu iki 6mėn,bet pieno upės nesiruošia išsekti ir ko gero bus problema,kai reikės nutraukti maitinimą,po vieną maitinimą vis sumažinu,betva apsirgom ir vėl maitinimų padaugėjo,taigi,ko gero teks aukotis dėl klecko wub.gif o šiaip jeigu yrapieno tai juk nuostabu maitinti pačiai smile.gif nesuprantu tų mamyčių kurioms nepatinka žindyti savo mažiukus....iki metų tai tikrai valgysim g.gif
Klepesova
Kai laukiausi ir pirmus maitinimo krūtimi mėnesius galvojau, kad maitinsiu iki 8 mėnesių. Maitinimas buvo skausmingas gal savaitėle- na gal 3 tiksliai nepamenu.
bet... kai prasidėjo kaip ir visoms problemos su krūtimis skausmas temperatūra iki 39,9 ir t.t.t.t supratau kaip noriu maitint- kaip MAN svarbu turėti pienuko, ir tada apsivertė mano mastymas- tada nusprendžiau maitinti bent iki 1 ar iki 1,6 metukų...
Na štai mažylei 1 metukai- ir dabar noriu maitinti iki 1,6-ar 2 metukų. Trumpiau- stengiuosi atitolinti tą momentą kai nebeduosiu pienuko.
O kas keisčiausia tas ypatingas jausmas žindant pas mane atėjo tik kai mažylei pradėjau rečiau duot pienuko- prieš tai kažkaip buvo rutina- buvo savaime suprantamas dalykas- norma... O jausmas tas ypatingas jausmas atėjo tik mažylei suėjus kažkur 8 mėnesiams- kai ji jau visai retai valgė pienuką- kai pagrindinis maistas jau ne MP... 4u.gif
bumbuliene
4u.gif turiu toki klausimeli,ar ka\uri esate bandziusi kokiu8men kudikiui vietoj mp duoti karves piena ir padeti normalu maitinima,koseles tyreles ir t.t..
iewavil
na as esu girdejusi, kad be metuku karves pieno nerekomenduojama duoti, mums dar tik 7 menesiai, bet mes net negalvojam apie tai, geriau nerizikuoti
Gutia
Kai laukiausi savo maziuko, galvodavau, kad ismaitinciau, bent jau iki 6men. , bet kai jie atejo, pienuko vis dar buvo tai ir maitinimo nenutraukiu, plius be papo mes ir neuzmiegam tai nezinau kaip butu, jei tektu nutraukti, dabr zadu maitinti, bent iki 1metu biggrin.gif Skaudejo maitinant tai tik pirma menesi, nes buvo susidare zaizdeles, bet paskui zindymas tapo tikru malonumu ax.gif 4u.gif ir nesukelio jokio diskomforto. thumbup.gif
gintariux.82
tikrai įdomi tema thumbup.gif kaip tik mąstau, kiek maitinti savo mažiuką g.gif jam beveik 6 mėn, o visuomet mąsčiau, kad labai ilgai nemaitinsiu, nes po to labai sunku atjunkyt ax.gif pienuko turiu į valias, nors nuo 4 mėn po truputį ragaujam košyčių, bet apskritai mano mažius labai neramus, naktim labai neramiai miega doh.gif mąstau, gal pradėjus maitinbti mišinuku ir naktim geriau miegočiau g.gif man diskomforto kaip ir nekelia, o vyras irgi nuomonės, kad labai ilgai nemaitint blush2.gif nežinau, bet mažiuko man kaip ir gaila, kad neatiduosiu dalies savęs, kurią galėčiau blush2.gif 4u.gif
Klepesova
http://www.tindirindi.lt/about.php?page_id=1104

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(iewavil @ 2008 03 03, 18:57)
sveikutes, super MAMOS smile.gif
na mano situacija labai panasi, as taip pat noriu nutraukti maitinima, nors piena visada nusitraukinejau, (del to  nera problemos, is buteliuko mes mokam valgyt) tik vat tas truputuka kaltes jausmas mane grauzia, o pienas jau mazeja, bet tik del to, kad reciau nusitraukineju. na bet seip manau, kad puses metu vaikui tikrai jau nebus blogai, svarbiausia, kad 6 men vaikas buvo maitinamas tik mano pieneliu, o dabar mes jau vistiek gaunam kitokio maisto, tai jau nera taip svarbu ir del pienuko
*

na jau ... daugelis mamų su tavimi nesutiktų mirksiukas.gif
ir kodėl iš karto toks drastiškas 6 mėn? kam iš karto taip siaubingai? ir naujas maistas+ dingsta apsauga? kodėl visos mamos įsitvėrusios tuos 6 mėn?

manau jei yra pieno- bet labai nebenorite maitinti-tai bent iki 8 ištemkite... wub.gif
iewavil
na as iki 7 men. istempiau, kad dar tokio staigaus soko nebutu. kiekviena mama turi savo nuomone vaiko auginimo klausimu. man tiesiog tas pieno nusitraukinejimas pasidare didele kancia, (kai paskaiciuoju, tai per visa laika "TAI" dariau per 1000 kartu) todel ir nusprendziau nebemaitinti, zinau, kad nelabai gerai, bet tikiuosi ta klaida istaisyti su sekanciu vaiku, tada labai stengsiuosi maitinti is krutines, gal bus kitaip.
ligorija
QUOTE(Horo @ 2008 02 02, 11:57)
Aha 4u.gif Labai nemalonus jausmas kai atsipalaiduoja pienukas, be to mano labai jautri oda, tai toks jausmas lyg trintų...
Na yra dar ir psichologinė pusė  verysad.gif Po gimdymo niekas neparodė kaip vaikutį maitint, tai kitą dieną vaikutis nugraužė spenelį, atsirado žaizda. Ir maitinti tapo labai skaudu. Atėjo pediatrė ir patarė maitint taip stovint atsirėmus, nes po tarpvietės kirpimo negalėjau sėdėt. O aš jai sakau, kad man labai skauda, ar negalima nusitraukt pienuką, o vaikutį maitint buteliuku, kol man sugis žaizdelė, o ji atrodo neklausė, sako kaip gerai mažiukas valgo. bicycle.gif Taip skaudėjo, kad mažai trūko ir būčiau apsižliumbus. Galbūt tos moters dėka dar vis maitinu mažiuką, bet jausmas ir dabar maitinant likęs bjaurus, pasijaučiau reikalinga tik tiek, kad kaip kokia karvutė duočiau pieno. O taip tikėjausi, kad viskas bus gerai ir maitinti man patiks... angel_sadangel.gif
Bet kaip bebūtų man labai svarbi mano vaikučio sveikata, tai reikia maitinu, bet labai laiminga nesu  verysad.gif Iš kitos pusės dabar visokie virusai siaučia, tai ramiau jaučiuosi, kai žinau, kad darau viską, kad mažiukas būtų kuo sveikesnis  ax.gif
*

Maitinu antra vaika krutimi ir labai norejau maitinti suneli iki 1 metu, bet dabar pradejo vykti kaisti dalykai, kaip jus saket ätpalaiduoja piena", tai man ilgai jo ""neatpalaiduoja schmoll.gif vaikutis zinda, pradeda pykti, verkslenti, o pienukas nebega. Ka daryti? Gal kam taip buvo? O gal as susnervinu, kad jis verkslena? g.gif
baronkyte
iki sesiu menesiu maitinti vien mp buvo sudetinga (vistik galvoji ar uztenka, ar pavalges ir pan.) o nuo sesiu menesiu - vienas dziaugsmas thumbup.gif vaikutis jau valgo normalu maista, plius gauna pienelio tada kai patogu. na jei zviegia is alkio, visada galima duoti ka kita, ne mp. o be to nieko neskauda, maitinimas jau ikirstas...
as irgi galvojau maitinti iki 6 men tik, bet ismaitinau iki metu smile.gif
Misaki
pirmus 3 menesius, kai zindymas buvo didziausia kancia (del skaudancios krutines, pieno trukumo, nuolatinio vaiko 'kabojimo ant papo'), galvojau, kad istempsiu tuos privalomus 6 men ir baigsiu maitinti. bet dabar, kai padetis susitvarke, galvoju maitinti ilgiau. viena pagrindiniu priezasciu - patogumas. nakti ar paryciais daug paprasciau neuzdegus sviesos isikelti maziu i lova ir beveik neissibudinus ji pamaitinti, negu kad eiti i virtuve, virinti vandenuka, gaminti misinuka, pamaitinus 'atraugineti' vaika ir t.t. be to, daug laisviau galima iseiti su vaiku - isalksta ir ikisi kruti ta pacia minute, nereikia klykiancio raminti, ieskoti kur cia pasisildyti piena...
Blizzge
As svajojau pati maitinti savo pupa, bet deja pienuko turiu per mazai, iki 2 men. mano pienukas sudare gal tik koki trecdali, primaitinu misinukais, ziauriai pavydejau draugems, pas kurias pienas upeliais teka. Nuo kokio 3 men. maze pradejo naktimis nebeprasyti, tai keliuosi kiekviena nakti papipdomai nusitraukineti, uztat pienuko padaugejo ir dabar jau daugiau nei puse mano MP. Tai tikiuosi, kad kai pradesiu damaitinti, gal visai nebereikes misinuku. Klausimas, tik ar nesumazes pienuko, jei reciau maitinsiu ir tas kelimasis kiekviena nakti nusitraukti ziauriai atsibodo... g.gif
pukuotukas14
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 29, 09:17)
http://www.tindirindi.lt/about.php?page_id=1104

4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

na jau ... daugelis mamų su tavimi nesutiktų  mirksiukas.gif
ir kodėl iš karto toks drastiškas 6 mėn? kam iš karto taip siaubingai? ir naujas maistas+ dingsta apsauga? kodėl visos mamos įsitvėrusios tuos 6 mėn?

manau jei yra pieno- bet labai nebenorite maitinti-tai bent iki 8 ištemkite... wub.gif
*

Va va ir tuoj uzpuolama...nu negaliu tu sureiksminimu skaityt,tai ka mano vaikas gaves MP iki 1,5 men invalidas dabar ar ka?As ir mano brolis isvis pieno negave,negalejo mama maitint doh.gif
Viskas yra gerai,mamos galite rintis,jau tikrai manau iki 6 men uztenka pilnai 4u.gif
O ka gal tie gaunantis papuka laimingesni uzauga uz tuos kitus,ar sveikesni.Ne velnio mirksiukas.gif
Mes kiekviena turime pasirinkima,nereikia cia tu nuomoniu tokiu grieztu klausyt,pasikliaukite savo nuojauta ir viskas bus gerai 4u.gif Ir kas cia jau toookio siaubingo,juk nelaikysi alkano to vaiko doh.gif ot randa tragedijas,negaliu doh.gif
smiler
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 19, 11:29)
Va va ir tuoj uzpuolama...nu negaliu tu sureiksminimu skaityt,tai ka mano vaikas gaves MP iki 1,5 men invalidas dabar ar ka?As ir mano brolis isvis pieno negave,negalejo mama maitint  doh.gif
Viskas yra gerai,mamos galite rintis,jau tikrai manau iki 6 men uztenka pilnai  4u.gif
O ka gal tie gaunantis papuka laimingesni uzauga uz tuos kitus,ar sveikesni.Ne velnio  mirksiukas.gif
Mes kiekviena turime pasirinkima,nereikia cia tu nuomoniu tokiu grieztu klausyt,pasikliaukite savo nuojauta ir viskas bus gerai  4u.gif Ir kas cia jau toookio siaubingo,juk nelaikysi alkano to vaiko  doh.gif ot randa tragedijas,negaliu  doh.gif
*

Fantastiskas atsakymas thumbup.gif is tiesu, einama i krastutinumus, uzsipuolamas bet koks mamos pasirinkimas. Kaip mamai geriau, taip ji ir pasirenka, o vaikai nuo to nei kiek ne blogesni uzauga. Manoji ir tegavo MP 4men ir nematau problemos, dar nei karto nesirgo, net slogos neturejo, valgo puikiai, vystosi taip pat puikiai. Antra kiek maitinsiu - nezinau. Kiek bus pieno, kantrybes, noro (vis tik du pametinukai, tik metu skirtumo bus), tiek ir maitinsiu 4u.gif
pukuotukas14
QUOTE(smiler @ 2011 04 19, 14:59)
Fantastiskas atsakymas  thumbup.gif  is tiesu, einama i krastutinumus, uzsipuolamas bet koks mamos pasirinkimas. Kaip mamai geriau, taip ji ir pasirenka, o vaikai nuo to nei kiek ne blogesni uzauga. Manoji ir tegavo MP 4men ir nematau problemos, dar nei karto nesirgo, net slogos neturejo, valgo puikiai, vystosi taip pat puikiai. Antra kiek maitinsiu - nezinau. Kiek bus pieno, kantrybes, noro (vis tik du pametinukai, tik metu skirtumo bus), tiek ir maitinsiu  4u.gif
*

Tai va butent,manau tokiu kaip mes mastanciu ne viena,tik kitos bijo but uzsipultos doh.gif
js.
iki 6 men-maitinau pati,paskui pradejau mazint ,7 men liko tik rytiniai/vakariniai maitininmai mp,diena-misinukas,o kazkur nuo 9 men-vien misinukas.savo sprendimu esu patenkinta,vaikui jokios tragedijos nebuvo kad nebegauna mp,viskas labai graziai ir ramiai uzsibaige
Vejeetau
Mum naturaliai taip gavosi, kruties neeme, o as tik iki 6 men istveriau pientraukio draugija doh.gif
Sairella
Na as pati kaip gydytoja visuomet galvojau, kad maitinsiu pagal PSO rekomendacijas tik motinos pienu iki sesiu menesiu, o paskui primaitinsiu kosytemis, bet... pasirodo tas PSO iki sesiu menesiu turi savas isimtis:) PSO rekomendacijos ira taikomos su isimtimis , kuomet vaikuti galima primaitinti anskciau, sios isimtys yra:
1. Vaikucio svoris nuo gimimo padvigubejo.
2. Vaikutis nepakankamai priauga svorio arba u#yra maitinamas astuonis kartus per para ir vis dar jauciasi alkanas.
3. Vaikutis sedi.
4. rodo susidomejima tevu valgomu maistu ir tiesia i ji rankutes, lyg noretu paragauti...
Yra ir daugiau isimciu kaip ir kiekvienoje taisykleje smile.gif
Pati savo maziukei daviau tarkuoto obuolio o paskui darzoviu tyreles nuo penkiu menesiu, ne labai jau judri, daug sudegina koloriju ir svorio prieaugis buvo ribinis, nors valgo, ir dabar po kosytes visuomet gauna MP, tada motinos pienelis isliko visus maitinimus, tik kosytem primaitinu, maitinimu nekeiciu smile.gif
bitutea
Mano sesuo užaugino du vaikus: vieną su MP, kitą su mišinukais. Maitintas MP buvo labai alergiškas, jį labai bėrė, o antrąjį maitino mišinukais ir nebuvo alergiškas. Todėl nustatyti kiek maitinti vaiką MP būtų neteisinga. Kiek kas nori ir gali, tiek maitina. Vaikai maitinami mišiniais taip pat turi neabejotiną ryšį su mamomis.
Pati auginu dar labai mažą sūnelį. Maitinsiu pagal galimybes ir norą. Tai asmeninis mūsų požiūris ir reikalas. Kiekviena žiūrime kaip geriau mums ir mūsų mažyliams. thumbup.gif
tigrin
Aš panašiai planavau, bet man neišdegė, nes dukrytė ignoravo mišinukus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.