Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekoratyviniai paršeliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2
byne
Sveikutes, gal kas nors auginat dekoratyvini parseli namuose. Idomu butu suzinot apie juos daugiau.
Aziza
man tai jie labai thumbup.gif
Spirited
Nu sakyčiau, labai neįprastas augintinis Lietuvoje g.gif nesu girdėjus, kas tokį turėtų... bet tikrai būtų įdomu daugiau apie juos sužinoti... ax.gif
MeiLLi
radau skelbimuose, kad priežiūra panaši i šuniukų ar katyčiu- tvarkingi gyvūnėliai- daro į dėžutę arba lauke blink.gif gal greit vietnamo kiaulytės pakeis kates ir šunis ? biggrin.gif laugh.gif žiūriu jos vis labiau populliarėja....
P-e-r-l-i-u-k-e
Gal zinote kur tu parseliu galima isigyti? Ir kokia ju kaina? ax.gif
MeiLLi
apie 60lt.. va čia dirstelėk http://skelbiu.lt/2782052.html
lauryte007
man tie parsiukai tokie mieli mirksiukas.gif
Rasma
QUOTE(vandens vezliuke @ 2007 10 27, 12:50)
apie 60lt.. va čia dirstelėk http://skelbiu.lt/2782052.html
*

kažkaip nelabai tikisi tokia kaina smile.gif Skelbimo to neberodo, bet už 60 Lt gali normalų mažą paršiuką įsiūlyt g.gif
Aš vienu metu domėjausi tokių paršiukų laikymu ir kainomis, tai buvau radusi žmogų laikantį tokius paršiukus ir kiek žinojau mažylius jis už apie 400 Lt. pardavinėjo g.gif
Katute
Kauno zoo sode, kai prisiveise buvo, tai irgi po 60Lt pardavinejo, sita tai tiksliai zinau. Keleta buvo i kazkoki kaima atidave zmonem, galvojo, uzsiaugins ir paskers kaip paprasta kiaule, ale kaimieciam ji labai patiko, sake ir vaikstineja ji laisvai ten po siai dienai biggrin.gif
Rasma
Oho, tai dar susigundysiu kiaule už tokią kainą ir tada jau tikrai bus ate santuokai doh.gif lotuliukas.gif Jau ir taip per daug gyvūnų noriu, ir pakankamai jau turiu smile.gif
Katute
Nu, bet jos vis viena isauga i nemaza padara...Bute jau kazi ar ne per anksta su tokiu gyviu butu gyvent biggrin.gif
ferret
kelis menesius jau stebiu ta pati skelbima apie parduodamus vietnamo parselius.
pradzioje ju kaina buvo man regis 300 ar tai 200 gerai nepamenu, o po to leidosi, leidosi ir leidosi. paskutini karta kai buvau uzmetus aki tai buvo 100 lt

o va jus sakot 60. nors skelbimo ir nerodo, vis tik itariu, kad skelbimas buvo tas pats, tik kaina jau net ir iki 60 lt nukritus.. nuotrauka ten vis budavo ta pati...

tai vat stebejau tuos skelbimus ir masciau.. tikrai kazi, koks tas ju laikymas, kokio jie dydzio... jei jau tikrai tokie meiluciai ir issauklejami, kodel niekad negirdejau, kad kas laikytu lietuvoje... (kad jav laiko tai teko girdet) kodel taip parduot ju nesiseka?

vien del to, kad tai KIAULES???? tai butu neteisinga, juk kiaules labai protingi gyvunai...

vis tik butui turbu ne... o namui gal gerai gi?? zodziu jei kas daugiau ko zinot - pasidalinkit smile.gif

tikrai kol kas visai nesiruosiu kiauliuko isigyti, bet is salies jie man patinka ir zinoti apie juos si bei ta kazkodel noris smile.gif
Rasma
QUOTE(ferret @ 2007 12 04, 12:04)
tai vat stebejau tuos skelbimus ir masciau.. tikrai kazi, koks tas ju laikymas, kokio jie dydzio... jei jau tikrai tokie meiluciai ir issauklejami, kodel niekad negirdejau, kad kas laikytu lietuvoje...

vien del to, kad tai KIAULES???? tai butu neteisinga, juk kiaules labai protingi gyvunai...

Nieko jie nesiskiria nuo "įprastos" kiaulės..vien savo dydžiu yra mažesni. Sąlyginai "mažos" kiaulės, nes šiaip jau kuiliukai išauga iki 50 kg, o kiaulaitės apie 40 kg. Turbūt įsivaizduojate, kad tai ne iki 10 kg. paršelis Svarelis biggrin.gif Nereiklūs ėdesiui, jei švariai laikysi - bus švarūs mirksiukas.gif
Kiaulė, kurią suvalgome gali sverti ir 80, ir 120 ir dar daugiau kg. priklausomai kokia tai kiaulė ir kiek nupenėta ax.gif Kadangi visos kiaulės pakankamai gudrūs gyvūnai, tai išauklėti būtų galima ir kiaulę iš kaimo tvarto, tik kam to reikia joks kaimietis nesupras. Užaugina, skerdžia.
O šitos mažesnės kiaulaitės, jau egzotiškiau, galima ir laikyti kaip dekoratyvinį padarą. Visai ta pati situacija kaip ir su miniatūriniais-dekoratyviniais triušiukais. Nėra ką labai ženkliai mažesni už įprastus triušius, bet taip susiklostė, kad vieni - mėsai, kailiui, o kiti namų džiaugsmui smile.gif
ferret
aha smile.gif
as siaip irgi manau, kad ir tvarto kiaule aukejama smile.gif todel dydis cia matytis ir yra esminis skirtumas, nes protingi jie turbut visi... bet 50 kg vis tiek daugoka... aisku buna sunu daugiau sverianciu, bet...

o jei 50 kg kakotu i "dezute" namuose tai butu... hm.... reiktu turbut vaiskcioti i lauka smile.gif tai jau matau ta vaizda... vilniaus miesto centre smile.gif

ir vis tiek man kiaules labai labai patinka smile.gif
MeiLLi
http://www.skelbikas.lt/skelbimas/316418/ nju va dar vienas skelbimas, bet jau čia 70lt...
va radau neblogą straipsnį... http://www.manoukis.lt/index.php?s=118&m=1&z=9
Katute
Siaip tai, sakyciau, visai prikolas tokia kiaulaite laikyti, juolab, kad ir kaina nedidele. Tik jau bute, tai kazkaip...jau didoka vis tik. O kieme, manau, palikta be prieziuros isknistu visus gelynus, veja isaketu...
Rasma
QUOTE(ferret @ 2007 12 04, 14:57)
o jei 50 kg kakotu i "dezute" namuose tai butu... hm.... reiktu turbut vaiskcioti i lauka smile.gif tai jau matau ta vaizda... vilniaus miesto centre smile.gif

Na, 50 kg. gyvūno darymas į dėžutę, turėtų būti įspūdingas doh.gif Tuo labiau, kad kiaulės - visaėdės, ne vien augaliniu maistu penimos.
Aš vienu metu svėriau 56 kg., tai jei į dėžutę būčiau dariusi, jau galėčiau įsivaizduot ką reiškia laikyt namie kiaulę doh.gif

Nors tos kiaulaitės ir man patinka..bet visgi ne butui..turėčiau namą, 100 proc. turėčiau tokį paršelį thumbup.gif
balt*orchideja
Labas kiaulaiciu myletojos,as gyvenu nuos.name ir auginu dvi dekoratyvines kiaulaites.Joms jau 6 men. ir labai mazos yra jei sersi,kaip kaimo kieule, tai ir jos uzaugs,storoooooos,riebiooooos,ir svers 60-70 kg.O pas mane jos sveria apie 12 -18 kg, reiketu pasverti. g.gif
Majute
Mes ir auginame 4u.gif Pirmąją prieš daug metų turėtą atidavėme,sakėm daugiau nebeauginsim...bet smile.gif ...Pirmoji Twigė buvo "sušunėjus",lakstydavo kartu su šunim,kaitindavosi saulutėje(mylėjo tik vok.aviganį tai su juo vis susiglaudę gulėdavo),dėl maisto pjaudavo blink.gif šunis (sustatai bliūdus šunim pašert tai ta pirma atvaro ir visi bliūdai jos lotuliukas.gif ).Į josios aptvarą išsilaksčiusią oi kaip sunku būdavo įvaryt g.gif .Knisdavo...kur palyjus kokia duobutė su vandeniu būdavo pasidarydavo duobė biggrin.gif .Dabartinę vietnamo kiaulę pirkom metų laiko,gan nemaža,agresyvi .Kuiliuką Nikodemą pirkom kelių mėnesių ,galvojom auginsim atskirai ,kad jaukesnis būtų g.gif Bet kur tau jis bus vienas,perlipa ar kažkokiu tai būdu išlipa iš savo aptvaro (aukštis apie 1,20 m )ir pas kiaulę įlipęs sėdi tongue.gif O ta tai gina jį,norėsi jį paglostyt tai puls biggrin.gif Tai va...Tik ne bute auginti juos smile.gif Kad ir mažesni bet vis vien tai kiaulės.Užsienyje namuose augina taip vadinamus mini pigius(ne vietnamo kiaules!) jie užauga iki 14kg,vad šitų tai norėčiau bet lyg LT nieks neveisia rolleyes.gif
Surfinija
QUOTE(balt*orchideja @ 2008 02 11, 21:34)
Labas kiaulaiciu myletojos,as gyvenu nuos.name ir auginu dvi dekoratyvines kiaulaites.

QUOTE(Majute @ 2008 02 20, 17:28)
Mes ir auginame  4u.gif

Na labai įdomu smile.gif Įkelkit nuotraukas, netveriu smalsumu. Tikrai jos sveria iki ~20kg pas jus?
Beje, labai įdomu, kaip greta šunų atrodo ta "karingoji princesė" biggrin.gif Gal likusi kokia foto?
Majute
Nu daugiau nei 20kg sveria smile.gif Sveria kiek mačiau pas žmones jų ir zoo sode panašiai 40-60kgAnksčiau turėtos tai tik nuotraukas turiu,o dabartinės neturiu foto.Tik Nikodemo mažo smile.gif

user posted image
balt*orchideja
Sveikos,parseliu myletojos,siandiena ikelsiu foto savo kiaulaiciu.
Majute
Laukiam nuotraukyčių smile.gif
O mes mažylių turime 4u.gif Grąžūs tokie wub.gif ,juokingi,labai įdomu stebėt juos bigsmile.gif
balt*orchideja
Na va prisiruosiau ikelti foto.Kiaulaites su katinu lygios gal truputi aukstesnes,bet aisku sunkesnes.Speceliai sluota padejau,kad palyginciau.o cia musu kieminukas Princius pasimaise ir labai gerai palyginimui.

user posted image[img]

http://www.photoleech.com/images/120714845...N6XD8z8pYYJ.jpg[/img]

balt*orchideja
kiauliukams jau 8 men.Kiaulaitei jau presidejusios rujos.Pas mus jie kaip suniukai pakvietus ateina,kriuksi snekina.
user posted image
XxJustiSxX
stai dar viena
user posted image
Katute
O jau kokios mielos biggrin.gif
Majute
Grąžūs kiauliukai,bet šeriukai kokie ilgi.Pas mus tai beveik plikos.
user posted image

user posted image
balt*orchideja
Bet jie visia mazuciai,o suaugusiu tikriausiai ir plaukeliai daug ilgesniai,be to pas maniskius yra tokie per visa nugara karciai kokiu 6-7 cm.eina.
Surfinija
Na faini labai tie paršiukai wub.gif Net neįtikėtina, kad 8 mėnesių amžiaus ne ką didesni už katę.
~Dark Elf~
man tai tos kiaules grazios..smile.gif xmmm...maciau rase,kad kiaule yra kiaule..as tai taip nemanau.man jos tikrai daug kartu mazesnes ir meilesnes..daug girdejau kad namuose laiko jas..cia kaip ir suo,kate.reik twarkyt wiska po jo ir t.t. is bendradarbes girdejau kad lb gerai laikosi ta kiaule.:)ir meili lb.aisq kam kokia pasitaikys.bet man tai lb.jos fainos.wis neiprasta namie girdet ,kaip per parketa pas tawe bega..pasikriuksedama:)
balt*orchideja
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 04 06, 15:03)
man tai tos kiaules grazios..smile.gif xmmm...maciau rase,kad kiaule yra kiaule..as tai taip nemanau.man jos tikrai daug kartu mazesnes ir meilesnes..daug girdejau kad namuose laiko jas..cia kaip ir suo,kate.reik twarkyt wiska po jo ir t.t. is bendradarbes girdejau kad lb gerai laikosi ta kiaule.:)ir meili lb.aisq kam kokia pasitaikys.bet man tai lb.jos fainos.wis neiprasta namie girdet ,kaip per parketa pas tawe bega..pasikriuksedama:)
*

ka galiu pasakyti,mano kriuksiukes.Juos labai tylios,nereksnios ir labai labai kantrios.Bet kai pamato mane tai is karto labai kriuksi,kalbina.O svetimu draugijos nemegsta.Nepatiklios turi priprasti ir kai ateno svetimi juos triuksmingos(kai suniukai).
Natkkka
Blin... o as kai norejau pirkti (pries pora metu ) radau tik uz 4000 Lt.
Gal ten kitos visles.. ar kaip g.gif
o dabar jau suniuka turiu biggrin.gif
Jolanta_Š
g.gif Visai mieli padarėliai smile.gif Gal nupirkti sūnučiui g.gif Atsiprašau, mergaitės, temos nesekiau, gal kuri galit parašyti, kaip šios kiaulaitės su vaikais bendrauja?
~Dark Elf~
nemanau,kad turetu blogai elgtis smile.gif liztels ir pakramtys nosyte biggrin.gif oj fainiukai jie okie..bet ziuriu brangus smile.gif
MeiLLi
kad dabar jau nebrangūs apie 120lt bigsmile.gif

http://www.skelbiu.lt/4140482.html
~Dark Elf~
oho:) tik tiek..smile.gif bet bute jam bus neidomu smile.gif bet su mielu noru pirkciau..kad tik katinukus turim...gaila...biggrin.gif o kaip jie tustinas ? kur tikslaiu? belekur? ka valgo? kiek valgo? kiek islaidu?
nesekiau temos..gal pasikartosiu klausimais...smile.gif
kriste ;)
Laba diena parseliu augintojos, gal zinor kur mazdaug uz 50lt butu galima gauti parsiuka? 4u.gif
~Dark Elf~
man irgi butu idomu kur
mau
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 07 06, 22:52)
oho:) tik tiek..smile.gif bet bute jam bus neidomu smile.gif bet su mielu noru pirkciau..kad tik katinukus turim...gaila...biggrin.gif o kaip jie tustinas ? kur tikslaiu? belekur? ka valgo? kiek valgo? kiek islaidu?
nesekiau temos..gal pasikartosiu klausimais...smile.gif
*

atsakysiu Tau trumpai...
tuštintis tokias kiaulaites gali išmokinti dėžutėje mirksiukas.gif tai daryti bus tikriausiai netgi lengviau nei kates, galima, manau, už pavadėlio išsivesti į lauką... vaizdas, žinoma, bus nemirtingas thumbup.gif , bet juk tam ir norime tokių gyvūnų, nes jos mielos, gana retos Lietuvoje ir labai gražios ax.gif dėl pašaro, nemanau, kad išlaidų būtų daug... pakanka, manau, pagaminti šiek tiek daugiau maisto arba, kas lieka po valgio (žinoma, paderinant), pavaišinti ir kiaulytę.... rolleyes.gif bet viena auginanti minėjo, jog jom bute nelabai turėtų būt smagu... lauke kitas reikalas, bet man taip gaila būtų gyvūniuką per šalčius lauke palikti... verysad.gif ir dar tokį meilutį... norėčiau tokios kada nors... wub.gif
Maištautoja
kaip fainai thumbup.gif
Stirna222
o kur tikrai ju galima isigyti?
Majute
Mūsų mažiausioji 4u.gif

user posted image

user posted image
Surfinija
Nagi net labai fainuolė biggrin.gif wub.gif
Maištautoja
kosk grozis 4u.gif
vingaile
Buciau dekinga lb lb.jeigu pasakytumet kur galima jas isigyti!!! thumbup.gif
paklydes
Gal kas zinot kur galima butu viena toki isigyti? niekur nerandu sad.gif padekit, prasau.
oksaniuksxxx
Majute,o jus visas kiaulytes ir auginsit,ar pardavinesit?
MeiLLi
QUOTE(paklydes @ 2009 11 03, 14:53)
Gal kas zinot kur galima butu viena toki isigyti? niekur nerandu sad.gif padekit, prasau.
*

http://zoosodas.lt/?tid=1&stid=29&...d=29&lang=1 (čia pigiausiai pardavinėjami 4u.gif )
Julya
QUOTE(Majute @ 2009 04 14, 12:02)
Mūsų mažiausioji 4u.gif

user posted image

user posted image
*

jeetau kokia miela wub.gif wub.gif ar nera kvapo nuo jos namuose? blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.