Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Magnolijos medis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
medasta
Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu
gida
Šiom dienom Akademijoj vyksta paroda-mugė,tikrai yra magnolijų,ir labai gražių.
Raskis
QUOTE(medasta @ 2005 04 01, 13:34)
Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu
*

Paskaityk čia
http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=162
yra truputi apie priežiūrą ir rūšis

Ir dar kažkuriame sename ar tai Sodo spalvų, ar tai Sodo kraitės numeryje yra straipsnis apie magnolijų priežiūrą, jei labai įdomu, prie progos galiu nuskanuoti ir atsiųsti, ar bent jau pažiūrėti, kuriame numeryje, tai galėtum susirasti bibliotekoje, jei neturi

Kur prie Kauno nusipirkti nežinau, bet, manau, gali perskambinti medelynus ar dekoratyvinių augalų ūkius - tikrai kas nors turės.

Aš pernai rudenį sodyboje pasodinau vieną japonišką magnoliją garbingoje vietoje, tai labai lauksiu žiedų, galvoju, jei sodinukas kokių 4-5 metų, tai palaukti reikės dar minimum 6 metelius. Ech.
Ką tikrai žinau, kad magnolijas reikia saugoti nuo zuikių, jeigu tokie aplink laksto žiemomis biggrin.gif , ir saugoti, kol nepradės žydėti, vėliau nebereikės; o pavasarį apdengti iš pietinės pusės nuo saulės, kad nenudegintų.
Ai, dar, sodinukas kainavo 40,0 Lt.
Susiena
QUOTE(gida @ 2005 04 02, 09:38)
Šiom dienom Akademijoj vyksta paroda-mugė,tikrai yra magnolijų,ir labai gražių.
*

Šita paroda buvo praėjusį savaitgalį. mirksiukas.gif
ditux
tiesiog nesveikai grazus ziedai... net verkt noris cry.gif cry.gif
jau kai busiu LT tikrai tokios noresiu prie namo.
cia, belgijoj, labai daug magnoliju. va ir salia musu auga didelis didelis medis, nieks jo nepriziuri, o zydi pasakiskai. kaip tik siuo metu pats jos zydejimas, negaliu atsigeret smile.gif
gida
QUOTE(Susiena @ 2005 04 04, 12:08)
Šita paroda buvo praėjusį savaitgalį.  mirksiukas.gif
*

Paroda "Ka pasesi" buvo kovo 31-2d. mirksiukas.gif
Milia
nu va, Kaune, ir dar "buvo"...ech... verysad.gif
Violeta*
Va, galiu pasigirt, kad mano gimtinėj Šilutėj yra net visa japoniškų magnolijų gatvė, ji taip ir pavadinta..Medžiai jau seniai užaugę, kai pražydi, grožis neišpasakytas, o kvepia visas miestas..Magnolijos iš tiesų skleidžia gan stiprų malonų kvapą..Tai va, jei turit tam miestely reikalų, tai užsukit, pasigrožėsit gegužės mėn. smile.gif Aš ir pati tada namo važiuosiu..
Burbulytis
Kaip ideti nuotrauka, turiu kompe magnolijos medzio foto, bet nemoku ideti...Toks grazus beproto...Cia, Belgijoj, ju pilna pilna...

melsva
Burbulyt, o tu kartais nesumaišei magnolijos su migdolu ar persiku, ar tiesiog dekoratyvine vyšnia..... blink.gif unsure.gif
Nu kad tokie magnoliju žiedai butų tai pirmasyk matau, nors pati jas auginu.. mirksiukas.gif
elos
biggrin.gif Nu tikrai paveikslėlyje ne magnolija smile.gif)))))) Jau tikrai kokis migdolas ar sakura (nors sakuros irgi kitaip atrodo). Kiek man teko matyti tai pagal šakų forma magnolija panaši į kaštoną..
Ir kažkaip neteko matyti Lietuvoj dar magnolijų sad.gif Per šalta joms pas mus.. Nors Lenkijoje jau jos auga (va ką reiškia tik truputį šiltesnės žiemos). Aišku, gal kur užuovėjoj, šiltesnėj vietoj kas nors ir augina ir dar ko gero botanikos sodai..
Na gal čia ką nors įžiūrėsite, kaip atrodo lapai, medis ir žiedai:
http://www.hiltonpond.org/ThisWeek030601.html
http://home.att.net/~velvet-hammer/evolution.html
http://www.walden.org/education/Seasons/Gr...olia%20Tree.htm
egliuke
Tikrai netiesa, kad Lietuvoj per šalta magnolijoms, tikrai jos pas mus auga. Jau kažkas rašė, kad labai daug magnolijų auga Šilutėje, tas miestas ir vadinamas Lietuvos magnolijų sostine. Jei norit įsitikinti, važiuokit pavasarį į Šilutę. Man tai irgi pats gražiausias medis. Aš jas įsimylėjau Šveicarijoje, ten jų irgi labai daug, pradžioj net nežinojau kas tai per medis, bet ištisai jas fotografuodavau wub.gif Beje, pažįstamas mokėsi Suomijoje, taip pat matė daug magnolijų, taigi, pas mus irgi jos augtų.
Raskis
Pernai pasodintas magnolijos krūmelis padovanojo vieną žiedą wub.gif

user posted image
elos
ooooo, gražu smile.gif
ar tikrai šalčio nebijo? aš kažkada apie tulpmedį domėjausi, irgi iš magnolijų giminės, tai tik iki -7C atlaiko..
Raskis
Lyg ir nebijo jos šalčio, atseit pas mus parduodamos atsparios veislės. Visur rašo, kad turi augti saulėtoje, nuo vėjų apsaugotoje vietoje, bet sodinti atokiau nuo pastatų ir kitų medžių, atrodo ne arčiau kaip 3 m, nes auga didelis medis. Bet kaip tą suderinti? Pas mus auga palyginti atviroje vietoje, vejoje, nuo vėjų menkai apsaugota. Kol kas nieko. Dar sakė, kad jos kaip taisyklė sukrauna žiedus prieš didžiasias pavasarines (ar net vasarines) šalnas, ir dažnai jos pakanda pumpurus. Šiemet šios šalnos mus aplenkė, žiūrėsime kaip kitais metais. Labiau jos bijo pavasarinės saulės, rašo, kad reiktų pridengti vasario-kovo mėnesiais, kad nenudegintų - nedengėme, atlaikė biggrin.gif . Dar bijo zuikiu dantuku, jei yra toks pavojus reiktų rišti, kol nesumedės pilnai krūmas (medis?), o sumedėja paprastai kai jau pradeda pilnu tempu žydėti biggrin.gif
O pažystama pirko jau didesnį krūmą, nei mes, tai sakė, kad buvo labai daug žiedų šiemet wub.gif
Anafora
Nu va, o as maniau, kad magnolijos tik Kaukaze teauga - vaikysteje ten atostogaudavome, tai magnoliju kvapas man tik su Gruzija, Kaukazu ir Krymu susijes. Dabar kai paskaiciau, tai irgi uzsimaniau magnolijos namuose smile.gif Ir butinai ta miestuka reikia kada pro sali vaziuojant apziureti kur visa magnoliju gatve yra! O kada jos žydi? Kiek pamenu, mes atostogaudavome rugpjūtį, tuomet medžiai būdavo žiedais aplipę, o kaip Lietuvoje?
zay
Vilniuje magnolijų yra botanikos sode ir labai labai gražiai didelė magnolija žydi Šilo gatvėje pavasariais, visa apsipylusi baltais žiedais, jos šalčiams gana atsparios, nepatinka vėjuotos vietos, reikia sodinti kur užuovėja ir ten puikiai auga, kaip ir ta Šilo gatvėje, jau daug metų kas pavasarį sustoju ja pasigrožėti, pirmą kart kai pamačiau, net nustebau kas per augalas, kaip slyva, tik žydi lelijų žiedais. smile.gif
Raskis
O kurioje vietoje Šilo gatvėje? Važiuosiu kitą pavasarį pasižiūrėti biggrin.gif

Vilniuje gal ir anksčiau žydi, pas mus žiedas buvo (pažiūrėjau datą, kada fotkinta) gegužės 28 d., prieš savaitę dar nežydėjo, bet pas mus šiauriau, viskas daug vėliau sužydi ir pradeda augti, tai gal Vilniuje ir gegužės pradžioje, nežinau g.gif
elos
Na va, pasiskaičiau šiek tiek literatūros, ir dabar jau pilnai įsitikinau kad ir pas mus gali augti magnolijos blush2.gif kažkaip vis dar abejojau blush2.gif Bet pasirodo ne visos rūšys. Ir kuo vyresnės tuo atsparesnės šalčiams. Va čia rusiškam saite labai gerai aprašytos:
http://home.onego.ru/~otsoppe/enciclop/kustar/magnol_v.html

O kas neskaito rusiškai, tai trumpai reziumuosiu, kad atsparios šalčiams (nors beveik visas rekomenduoja pradžiai šiek tiek palepinti ir pridengti):
Magnolia acuminata, M. sieboldii, M. salicifolia, M. kobus, M. x laebneri, M. officinalis, M. liliflora, M. obovata, M. tripetala ir M. grandiflora forma gallissoniensis

Mačiau kažkokių daigų ermitaže, ale biški kaina ~ 99,99 Lt blink.gif O garantijos kad augs tai iš vaizdo nelabai.

Na, dar nusipirkau porą lenkiškų žurnalų, kur irgi po straipsnį apie magolijas. Jei ką įdomaus išskaitysiu dar parašysiu.
Marzde
Gal gali man kas padeti? smile.gif As noriu ideti nuotrauka 4u.gif
Marzde
http://www.bite.lt/plius/bendravimas/kluba...8..-=(649616719 biggrin.gif Pavyko. Man panasu i belgiska medeli. smile.gif
*Jolanta*
Vajej vajej tikrai medeliai is pasaku wub.gif wub.gif Baisiai grazussss wub.gif wub.gif

Ypac tie tokie kur buna dideli pilnaviduriai ziedai... kai suzydi tai ne lapelio nebematyt... o jau grozissssss...o jau koooks grozis ....

cameja
QUOTE(elos @ 2005 06 23, 08:20)
biggrin.gif Nu tikrai paveikslėlyje ne magnolija smile.gif)))))) Jau tikrai kokis migdolas ar sakura (nors sakuros irgi kitaip atrodo).  Kiek man teko matyti tai pagal šakų forma magnolija panaši į kaštoną..
Ir kažkaip neteko matyti Lietuvoj dar magnolijų sad.gif Per šalta joms pas mus.. Nors Lenkijoje jau jos auga (va ką reiškia tik truputį šiltesnės žiemos). Aišku, gal kur užuovėjoj, šiltesnėj vietoj kas nors ir augina ir dar ko gero botanikos sodai..
  Na gal čia ką nors įžiūrėsite, kaip atrodo lapai, medis ir žiedai:
http://www.hiltonpond.org/ThisWeek030601.html
http://home.att.net/~velvet-hammer/evolution.html
http://www.walden.org/education/Seasons/Gr...olia%20Tree.htm
*

cia migdolo medis!!!!!!!!!!!as toki turiu..tik cia jau didelis,suauges,pas mane stiebinis migdolas. mirksiukas.gif
cameja
QUOTE(Raskis @ 2005 06 27, 10:04)
Pernai pasodintas magnolijos krūmelis padovanojo vieną žiedą  wub.gif

user posted image
*

mano niekaip neprazysta schmoll.gif ,jau 2 metai,o ziedeliu ner cry.gif
Kozete
Aš labai norėčiau pasisodinti magnoliją, bet mūsų sklypas plikas laukas, bijau, kad jinai gali jame neišgyventi. Be to perskaičiau, kad jos nemėgsta molingos ir smėlėtos žemės, o pas mus būtent tokia. Bet man atrodo aplink Vilnių visur tokia žemė... 4u.gif
Raskis
Kozete, mūsiškė magnolija irgi auga atvirame lauke - jokios užuovėjos. O žemė - priemolis, sunkoka. Tik nesupratau, ar pas jus žemė molinga, ar vis tik smėlis?
Mes sodinant kasėm nemažą duobę, pylėm komposto, durpių, maišėm su paviršine žeme ir kol kas viskas čiki piki biggrin.gif

Beje, pirmadienį jau beveik skleidėsi vienas žiedas, kiti dar visai mažučiai buvo. Tik ar nebus jie nušalę verysad.gif
Kozete
Pas mus paviršiui priemolis, o apačioje smėlis. 4u.gif
Skambute
as labai noriumagnolijos, o kur jus perkat ir kiek mokejot???
reida
As savo dukrytei ruosiuos per pirmaji gimtadieni pasodinti magnolija. Tik labai bijau, kad nenudziutu, pas mus vien molis. Bet ant tiek noriu dukrytei sito medelio, kad visom priemonem as ji pasodinsiu. Privesiu juodzemio kiek reikes, bele prigytu.
Tik gal kas zinot, kur galima nusipirkti magnolija Vilniuje? Maciau maximoje gal apie 20Lt. kainavo, bet bijau is ten pirkti, kazkaip nepatikimai man tose maximose augalai atrodo.
Skambute
labas, reikia skubiai siam sestadieniui magnolijos, Kaune, gal kas pirkot kur laukiu patarimu!!! Ir dar gal zinot ar geriau didesne pirkti ar mazesne??? kas turit gal is savo patirties pasakytume, aciu
Kozete
QUOTE(Lexi 04 @ 2006 06 08, 14:17)
labas, reikia skubiai siam sestadieniui magnolijos, Kaune, gal kas pirkot kur laukiu patarimu!!! Ir dar gal zinot ar geriau didesne pirkti ar mazesne??? kas turit gal is savo patirties pasakytume, aciu
*

Mano žiniomis maži medeliai geriau prigyja, nei dideli. 4u.gif
ingries
Magnolijos medeli galima isigyti "Floros simfonijoje" Jonavos gatveje. Ten as ju keliu rusiu maciau ir kainos ivairios
Skambute
Labas kaiptik per pietus buvau tenai ir nusipirkau floros simfonijoj labai grazia magnolija, mokejau 72 lt. man ten isvis labai patiko, medeliai tai labai gerai visi priziureti matosi, nes kitur kur ziurejau magnolijas tai labai palyginus su ta kur nupirkau atrode. Liuks patenkinta smile.gif bet tikiuosi ir augs ir prigis taip kaip atrodo liuksiskai!!!!!!!!!!
reida
Tai ar nieks nezinote, kur Vilniuje galima nusipirkti magnoliju medeli g.gif
Kaip manot, jei pasodinsiu rugpjucio men.ar prigis?
Kozete
Jau rašiau yra Senukuose (Banginyje), lauko prekyboje.
O dėl prigijimo nežinau, šiuo metu man atrodo, kad jau negalima sodinti, geriau jau tada rudenį.
reida
Dekui, tikresiau nepastebejau tavo atsakimo.
Reiks lekti apziureti.
Skambute
as maciau kaune senukuose, kraupus vaizdas, ir kaina 3 kartus didesne, as pirkau uz 72 lt, o senukuose toks pat kainuoja nuo 129 iki 169, nesamone!
Kozete
QUOTE(Lexi 04 @ 2006 06 12, 11:16)
as maciau kaune senukuose, kraupus vaizdas, ir kaina 3 kartus didesne, as pirkau uz 72 lt, o senukuose toks pat kainuoja nuo 129 iki 169, nesamone!
*

Na, tas kur Vilniuje mačiau, tai gražios buvo, maždaug 1-1,2m aukščio ir tikrai neblogai atrodė. g.gif Kaina irgi buvo kaip minėjau iki 100Lt.
Nežinau, gal nebeliko g.gif
Skambute
labas, norejau paklausti ka darysist su savo magnolijom, nes manoji pradejo pumpurus leist!!! ka daryt kai des salcio nusals ir pavasari nebus ziedu, gal sakau dabar nukarpyti tuos pumpurus???? ka manot??? ka jus zadat daryti???
Raskis
ei, Lexi, tiktai ramiai, be panikos smile.gif
kokius pumpurus pradejo leisti? jei jie panasus i 'kaciukus', tai viskas ciki, taip ir turi buti, tie pavasari virs ziedais, o jei ir nusals, tai nieko tokio, nu, nezydes siemet ir tiek
tik nesumanyk nieko karpyti, magnolijos ir taip nepakencia genejimo, o jei dar tokiu metu blink.gif
Skambute
Labas, noriu paklasuti del dengimo magnolijos, siandien uzdesiu durpem ir iki pirmu saku apvyniosiu agro plevele, o kiek sluoksniu riekia vinioti ta plevele????
fashion
Magnolija - mano svajoniu medelis. Pavasari vyras man nezinant nuvaziavo, nupirko, ir pasodino. Kai pasake, sokinejau is laimes! O kai pamaciau, nuliudau truputi... Nezinau ar tikrai jis magnolija nupirko, nes ne medelis ten, o krumas.., stiebo nera. Gal cia kokia kitokia veisle? Kiek zinau jos labai lepios, reikia didele duobe iskasti sodinant? Hmm... teks laukti pavasario-vasaros, kol suzydes, ir jei pati nesuprasiu kas per medis, ekspertus kviesiu. Vyras sako, kad nepergyvenciau, nes cia tikrai magnolija. Ir ji tokia maza, man kazkur virs keliu.
fashion
Kur dingot, magnoliju augintojos?
Kozete
Mano magnoliją zuikiai apgraužė cray.gif
Reikės kurią dieną nuvažiuoti pažiūrėti, ar yra kokių gyvybės ženklų ar jau viskas jai. doh.gif
Giselle
gal kas matet magnolija kuriam is medelynu aplink Kauna?
Skambute
as pernai pirkau jonavos gatvej, neatsimenu kaip vadinasi lyg geliu sinfonija ta parduotuve ir lauke pilna madeliu.
Ir dar yra raudondvario plente.
Kukė
Sveiki, va nuoroda http://silute.kryptis.lt/main.php?parent=249 , ten ir kontaktai yra. Labai šauni moteriškė, teko bendrauti mugėje perkant medelį.
kriste76
QUOTE(fashion @ 2007 02 22, 19:52)
Magnolija - mano svajoniu medelis. Pavasari vyras man nezinant nuvaziavo, nupirko, ir pasodino. Kai pasake, sokinejau is laimes! O kai pamaciau, nuliudau truputi... Nezinau ar tikrai jis magnolija nupirko, nes ne medelis ten, o krumas.., stiebo nera. Gal cia kokia kitokia veisle? Kiek zinau jos labai lepios, reikia didele duobe iskasti sodinant? Hmm... teks laukti pavasario-vasaros, kol suzydes, ir jei pati nesuprasiu kas per medis, ekspertus kviesiu. Vyras sako, kad nepergyvenciau, nes cia tikrai magnolija. Ir ji tokia maza, man kazkur virs keliu.
*

Nepergyvenk, kol maza taip ir turi atrodyt. As ana diena pardej maciau tai jau apie 1,5m. o vaizdas kaip gero krumo. 4u.gif
Tinnygirl
QUOTE(kriste76 @ 2007 04 08, 13:16)
Nepergyvenk, kol maza taip ir turi atrodyt. As ana diena pardej maciau tai jau apie 1,5m. o vaizdas kaip gero krumo. 4u.gif
*

o as siandien nusipirkau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jau laiminga thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
laguna
QUOTE(jurgutsiukas @ 2007 04 28, 20:55)
o as siandien  nusipirkau  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif jau laiminga  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Isduok kur pirkai, kiek mokejai? Kokio aukscio ir rūšies. Įtariu sodininkų mugėj buvai blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.