Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu
Šiom dienom Akademijoj vyksta paroda-mugė,tikrai yra magnolijų,ir labai gražių.
QUOTE(medasta @ 2005 04 01, 13:34) Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu Paskaityk čia http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=162 yra truputi apie priežiūrą ir rūšis Ir dar kažkuriame sename ar tai Sodo spalvų, ar tai Sodo kraitės numeryje yra straipsnis apie magnolijų priežiūrą, jei labai įdomu, prie progos galiu nuskanuoti ir atsiųsti, ar bent jau pažiūrėti, kuriame numeryje, tai galėtum susirasti bibliotekoje, jei neturi Kur prie Kauno nusipirkti nežinau, bet, manau, gali perskambinti medelynus ar dekoratyvinių augalų ūkius - tikrai kas nors turės. Aš pernai rudenį sodyboje pasodinau vieną japonišką magnoliją garbingoje vietoje, tai labai lauksiu žiedų, galvoju, jei sodinukas kokių 4-5 metų, tai palaukti reikės dar minimum 6 metelius. Ech. Ką tikrai žinau, kad magnolijas reikia saugoti nuo zuikių, jeigu tokie aplink laksto žiemomis Ai, dar, sodinukas kainavo 40,0 Lt.
tiesiog nesveikai grazus ziedai... net verkt noris
jau kai busiu LT tikrai tokios noresiu prie namo. cia, belgijoj, labai daug magnoliju. va ir salia musu auga didelis didelis medis, nieks jo nepriziuri, o zydi pasakiskai. kaip tik siuo metu pats jos zydejimas, negaliu atsigeret
nu va, Kaune, ir dar "buvo"...ech...
Va, galiu pasigirt, kad mano gimtinėj Šilutėj yra net visa japoniškų magnolijų gatvė, ji taip ir pavadinta..Medžiai jau seniai užaugę, kai pražydi, grožis neišpasakytas, o kvepia visas miestas..Magnolijos iš tiesų skleidžia gan stiprų malonų kvapą..Tai va, jei turit tam miestely reikalų, tai užsukit, pasigrožėsit gegužės mėn.
Kaip ideti nuotrauka, turiu kompe magnolijos medzio foto, bet nemoku ideti...Toks grazus beproto...Cia, Belgijoj, ju pilna pilna...
Burbulyt, o tu kartais nesumaišei magnolijos su migdolu ar persiku, ar tiesiog dekoratyvine vyšnia.....
Nu kad tokie magnoliju žiedai butų tai pirmasyk matau, nors pati jas auginu.. Ir kažkaip neteko matyti Lietuvoj dar magnolijų Na gal čia ką nors įžiūrėsite, kaip atrodo lapai, medis ir žiedai: http://www.hiltonpond.org/ThisWeek030601.html http://home.att.net/~velvet-hammer/evolution.html http://www.walden.org/education/Seasons/Gr...olia%20Tree.htm
Tikrai netiesa, kad Lietuvoj per šalta magnolijoms, tikrai jos pas mus auga. Jau kažkas rašė, kad labai daug magnolijų auga Šilutėje, tas miestas ir vadinamas Lietuvos magnolijų sostine. Jei norit įsitikinti, važiuokit pavasarį į Šilutę. Man tai irgi pats gražiausias medis. Aš jas įsimylėjau Šveicarijoje, ten jų irgi labai daug, pradžioj net nežinojau kas tai per medis, bet ištisai jas fotografuodavau
Pernai pasodintas magnolijos krūmelis padovanojo vieną žiedą
ooooo, gražu
ar tikrai šalčio nebijo? aš kažkada apie tulpmedį domėjausi, irgi iš magnolijų giminės, tai tik iki -7C atlaiko..
Lyg ir nebijo jos šalčio, atseit pas mus parduodamos atsparios veislės. Visur rašo, kad turi augti saulėtoje, nuo vėjų apsaugotoje vietoje, bet sodinti atokiau nuo pastatų ir kitų medžių, atrodo ne arčiau kaip 3 m, nes auga didelis medis. Bet kaip tą suderinti? Pas mus auga palyginti atviroje vietoje, vejoje, nuo vėjų menkai apsaugota. Kol kas nieko. Dar sakė, kad jos kaip taisyklė sukrauna žiedus prieš didžiasias pavasarines (ar net vasarines) šalnas, ir dažnai jos pakanda pumpurus. Šiemet šios šalnos mus aplenkė, žiūrėsime kaip kitais metais. Labiau jos bijo pavasarinės saulės, rašo, kad reiktų pridengti vasario-kovo mėnesiais, kad nenudegintų - nedengėme, atlaikė
O pažystama pirko jau didesnį krūmą, nei mes, tai sakė, kad buvo labai daug žiedų šiemet
Nu va, o as maniau, kad magnolijos tik Kaukaze teauga - vaikysteje ten atostogaudavome, tai magnoliju kvapas man tik su Gruzija, Kaukazu ir Krymu susijes. Dabar kai paskaiciau, tai irgi uzsimaniau magnolijos namuose
Vilniuje magnolijų yra botanikos sode ir labai labai gražiai didelė magnolija žydi Šilo gatvėje pavasariais, visa apsipylusi baltais žiedais, jos šalčiams gana atsparios, nepatinka vėjuotos vietos, reikia sodinti kur užuovėja ir ten puikiai auga, kaip ir ta Šilo gatvėje, jau daug metų kas pavasarį sustoju ja pasigrožėti, pirmą kart kai pamačiau, net nustebau kas per augalas, kaip slyva, tik žydi lelijų žiedais.
O kurioje vietoje Šilo gatvėje? Važiuosiu kitą pavasarį pasižiūrėti
Vilniuje gal ir anksčiau žydi, pas mus žiedas buvo (pažiūrėjau datą, kada fotkinta) gegužės 28 d., prieš savaitę dar nežydėjo, bet pas mus šiauriau, viskas daug vėliau sužydi ir pradeda augti, tai gal Vilniuje ir gegužės pradžioje, nežinau
Na va, pasiskaičiau šiek tiek literatūros, ir dabar jau pilnai įsitikinau kad ir pas mus gali augti magnolijos
http://home.onego.ru/~otsoppe/enciclop/kustar/magnol_v.html O kas neskaito rusiškai, tai trumpai reziumuosiu, kad atsparios šalčiams (nors beveik visas rekomenduoja pradžiai šiek tiek palepinti ir pridengti): Magnolia acuminata, M. sieboldii, M. salicifolia, M. kobus, M. x laebneri, M. officinalis, M. liliflora, M. obovata, M. tripetala ir M. grandiflora forma gallissoniensis Mačiau kažkokių daigų ermitaže, ale biški kaina ~ 99,99 Lt Na, dar nusipirkau porą lenkiškų žurnalų, kur irgi po straipsnį apie magolijas. Jei ką įdomaus išskaitysiu dar parašysiu.
Gal gali man kas padeti?
Vajej vajej tikrai medeliai is pasaku
Ypac tie tokie kur buna dideli pilnaviduriai ziedai... kai suzydi tai ne lapelio nebematyt... o jau grozissssss...o jau koooks grozis .... QUOTE(elos @ 2005 06 23, 08:20) Ir kažkaip neteko matyti Lietuvoj dar magnolijų Na gal čia ką nors įžiūrėsite, kaip atrodo lapai, medis ir žiedai: http://www.hiltonpond.org/ThisWeek030601.html http://home.att.net/~velvet-hammer/evolution.html http://www.walden.org/education/Seasons/Gr...olia%20Tree.htm cia migdolo medis!!!!!!!!!!!as toki turiu..tik cia jau didelis,suauges,pas mane stiebinis migdolas.
Aš labai norėčiau pasisodinti magnoliją, bet mūsų sklypas plikas laukas, bijau, kad jinai gali jame neišgyventi. Be to perskaičiau, kad jos nemėgsta molingos ir smėlėtos žemės, o pas mus būtent tokia. Bet man atrodo aplink Vilnių visur tokia žemė...
Kozete, mūsiškė magnolija irgi auga atvirame lauke - jokios užuovėjos. O žemė - priemolis, sunkoka. Tik nesupratau, ar pas jus žemė molinga, ar vis tik smėlis?
Mes sodinant kasėm nemažą duobę, pylėm komposto, durpių, maišėm su paviršine žeme ir kol kas viskas čiki piki Beje, pirmadienį jau beveik skleidėsi vienas žiedas, kiti dar visai mažučiai buvo. Tik ar nebus jie nušalę
Pas mus paviršiui priemolis, o apačioje smėlis.
as labai noriumagnolijos, o kur jus perkat ir kiek mokejot???
As savo dukrytei ruosiuos per pirmaji gimtadieni pasodinti magnolija. Tik labai bijau, kad nenudziutu, pas mus vien molis. Bet ant tiek noriu dukrytei sito medelio, kad visom priemonem as ji pasodinsiu. Privesiu juodzemio kiek reikes, bele prigytu.
Tik gal kas zinot, kur galima nusipirkti magnolija Vilniuje? Maciau maximoje gal apie 20Lt. kainavo, bet bijau is ten pirkti, kazkaip nepatikimai man tose maximose augalai atrodo.
labas, reikia skubiai siam sestadieniui magnolijos, Kaune, gal kas pirkot kur laukiu patarimu!!! Ir dar gal zinot ar geriau didesne pirkti ar mazesne??? kas turit gal is savo patirties pasakytume, aciu
Magnolijos medeli galima isigyti "Floros simfonijoje" Jonavos gatveje. Ten as ju keliu rusiu maciau ir kainos ivairios
Labas kaiptik per pietus buvau tenai ir nusipirkau floros simfonijoj labai grazia magnolija, mokejau 72 lt. man ten isvis labai patiko, medeliai tai labai gerai visi priziureti matosi, nes kitur kur ziurejau magnolijas tai labai palyginus su ta kur nupirkau atrode. Liuks patenkinta
Tai ar nieks nezinote, kur Vilniuje galima nusipirkti magnoliju medeli
Kaip manot, jei pasodinsiu rugpjucio men.ar prigis?
Jau rašiau yra Senukuose (Banginyje), lauko prekyboje.
O dėl prigijimo nežinau, šiuo metu man atrodo, kad jau negalima sodinti, geriau jau tada rudenį.
Dekui, tikresiau nepastebejau tavo atsakimo.
Reiks lekti apziureti.
as maciau kaune senukuose, kraupus vaizdas, ir kaina 3 kartus didesne, as pirkau uz 72 lt, o senukuose toks pat kainuoja nuo 129 iki 169, nesamone!
QUOTE(Lexi 04 @ 2006 06 12, 11:16) as maciau kaune senukuose, kraupus vaizdas, ir kaina 3 kartus didesne, as pirkau uz 72 lt, o senukuose toks pat kainuoja nuo 129 iki 169, nesamone! Na, tas kur Vilniuje mačiau, tai gražios buvo, maždaug 1-1,2m aukščio ir tikrai neblogai atrodė. Nežinau, gal nebeliko
labas, norejau paklausti ka darysist su savo magnolijom, nes manoji pradejo pumpurus leist!!! ka daryt kai des salcio nusals ir pavasari nebus ziedu, gal sakau dabar nukarpyti tuos pumpurus???? ka manot??? ka jus zadat daryti???
ei, Lexi, tiktai ramiai, be panikos
kokius pumpurus pradejo leisti? jei jie panasus i 'kaciukus', tai viskas ciki, taip ir turi buti, tie pavasari virs ziedais, o jei ir nusals, tai nieko tokio, nu, nezydes siemet ir tiek tik nesumanyk nieko karpyti, magnolijos ir taip nepakencia genejimo, o jei dar tokiu metu
Labas, noriu paklasuti del dengimo magnolijos, siandien uzdesiu durpem ir iki pirmu saku apvyniosiu agro plevele, o kiek sluoksniu riekia vinioti ta plevele????
Magnolija - mano svajoniu medelis. Pavasari vyras man nezinant nuvaziavo, nupirko, ir pasodino. Kai pasake, sokinejau is laimes! O kai pamaciau, nuliudau truputi... Nezinau ar tikrai jis magnolija nupirko, nes ne medelis ten, o krumas.., stiebo nera. Gal cia kokia kitokia veisle? Kiek zinau jos labai lepios, reikia didele duobe iskasti sodinant? Hmm... teks laukti pavasario-vasaros, kol suzydes, ir jei pati nesuprasiu kas per medis, ekspertus kviesiu. Vyras sako, kad nepergyvenciau, nes cia tikrai magnolija. Ir ji tokia maza, man kazkur virs keliu.
Kur dingot, magnoliju augintojos?
Mano magnoliją zuikiai apgraužė
Reikės kurią dieną nuvažiuoti pažiūrėti, ar yra kokių gyvybės ženklų ar jau viskas jai.
gal kas matet magnolija kuriam is medelynu aplink Kauna?
as pernai pirkau jonavos gatvej, neatsimenu kaip vadinasi lyg geliu sinfonija ta parduotuve ir lauke pilna madeliu.
Ir dar yra raudondvario plente.
Sveiki, va nuoroda http://silute.kryptis.lt/main.php?parent=249 , ten ir kontaktai yra. Labai šauni moteriškė, teko bendrauti mugėje perkant medelį.
QUOTE(fashion @ 2007 02 22, 19:52) Magnolija - mano svajoniu medelis. Pavasari vyras man nezinant nuvaziavo, nupirko, ir pasodino. Kai pasake, sokinejau is laimes! O kai pamaciau, nuliudau truputi... Nezinau ar tikrai jis magnolija nupirko, nes ne medelis ten, o krumas.., stiebo nera. Gal cia kokia kitokia veisle? Kiek zinau jos labai lepios, reikia didele duobe iskasti sodinant? Hmm... teks laukti pavasario-vasaros, kol suzydes, ir jei pati nesuprasiu kas per medis, ekspertus kviesiu. Vyras sako, kad nepergyvenciau, nes cia tikrai magnolija. Ir ji tokia maza, man kazkur virs keliu. Nepergyvenk, kol maza taip ir turi atrodyt. As ana diena pardej maciau tai jau apie 1,5m. o vaizdas kaip gero krumo. |