Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leidziat savo katei badauti?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
Pages: 1, 2
VaivaN
Kykute, perskaičiau tavo komentarą, kad neėdančios katės pradeda naudoti riebalų atsargas, esančias kepenyse...Tai gal ir mano tam neėdančiam ir numetusiam svorį katinui vyksta kažkas panašaus? Gal del to ir maisto nebeišsirenka tinkamo (kažkodėl atiduoda pirmenybę žaliam.. g.gif ). Ir tas vidurių užkietėjimas g.gif Labai būčiau dėkinga už Tavo nuomonę.
kykute
QUOTE(VaivaN @ 2007 07 04, 11:12)
Kykute, perskaičiau tavo komentarą, kad neėdančios katės pradeda naudoti riebalų atsargas, esančias kepenyse...Tai gal ir mano tam neėdančiam ir numetusiam svorį katinui vyksta kažkas panašaus? Gal del to ir maisto nebeišsirenka tinkamo (kažkodėl atiduoda pirmenybę žaliam.. g.gif ). Ir tas vidurių užkietėjimas g.gif

Na, jei kažkiek ėda, tai neturėtų būti taip jau blogai... Natūralus maistas skanesnis: labiau kvepia (o katės kvapui teikia tikrai didelę reikšmę), minkščiau kramtosi. Šiaip jei katinui suteikiama galimybė rinktis, jis ir rinksis: "ogi pažiūrėkim, jei nevalgysiu šito, gal dar ką nors skaniau duos"? Tikrai nesu prieš natūralų maistą, jis gerai tinka apetitui pakelti, tačiau visko su saiku...

QUOTE(oliwijaa @ 2007 07 04, 11:20)
As stai toki klausimeli dar turiu-kaip reikia atmaitinti,kudute,virskinimu problemu turincia katyte? /Reikalas tas-kad jei 7 menesiai,o ji sveria 1,800 kg.
Noreciau labai ja atgaivint, ji pas mane tik menuo,valgo beveik viska,neisranki,kaip kitos mano katytes,bet jau tas jos kudumas.... doh.gif
Gal patarsit,kokiu maisto papildu,ar specialu koki sausa maista,net nezinau,kaip reikia ja atgaivint..
Sio metu ja maitinu NUTRA -NUGETC,duodu kasdien zalios mesos,po nedaug,naturalaus jogurto,kepenu jautienos du kartus per savaite...
Nezinau,jau menuo beveik ji pas mania,maniau pasimatis kad bent kiek priaugo-bet deja..... doh.gif  doh.gif  doh.gif 

Nu merginos.... Vienai katė per stora – blogai, kitai – per kūda – vėl blogai. Standarto nėra. Žmonės irgi būna visokie – vieni nuo oro storėja, kiti cepelinus kemša ir kaip kūdi taip kūdi (ot, pavydžiu tokiems ax.gif ). Jauna katytė dar, jos amžius – dar toks, kaip pacankių mergaičių: ilgakojė manekenė. Pakentėkit, suaugs, susiformuos, subręs – va tada ir figūra "sumoteriškės". Ypač jei rašai, kad neišranki, valgo viską, plius ir racionas taip jau nekūdai atrodo... Čia tik džiaugtis reik, kad nestorėja be saiko. Sustorinti dažniausiai būna lengviau, nei svorį numesti...
Cancer
QUOTE(kykute @ 2007 07 04, 00:25)
Jei katė badauja ilgaiu nei 48 val, jos organizmas energijai naudoja riebalus, kuriuos katės, skirtingai nuo kitų gyvūnų, naudoja visai netinkamai – pirmiausiai pradedami naudoti ne ant pilvuko susikaupę, o kepenyse esantys riebalai, dėl ko sutrinka kepenų funkcija ir pasėkmės gali būti sunkios.
*

Siek tiek patikslinsiu. Kada kates needa ( ypac nutukusios) ju organizmas pradeda naudoti riebalu atsargas ko pasekoje riebiosios rugstys keliauja i kepenis ir butent del to issivysto vandinama kepenu lipidoze ( Fatty liver ). T.y riebalai ten patenka del badavimo, deja kaciu kepenys neprisitaikiusios juos tinkamai metabolizuoti.
Va siek tiek info angliskai, labai neturiu laiko versti blush2.gif

The so-called "fatty liver" represents one of the most common causes of liver failure in the cat and it stems from the basic design of the cat. Cats evolved as predators of small birds and rodents, eating multiple small meals throughout the day. Their physiology is geared towards a completely carnivorous diet and with the presupposition that cats would live lean and never have the opportunity to develop extensive fat stores.

Of course this all changed when cats become domestic. The modern housecat has every opportunity to become overweight and while this may not be of disastrous consequence on a day to day basis, should the cat get sick or lost and stop eating, a very big problem erupts. The fat stores mobilize. Normally, in starvation, fat is moved from the body's storage depots to the liver for processing into lipoproteins but the feline liver was never intended to handle huge amounts of mobilized fat. The liver becomes infiltrated with fat and fails.
Cancer
QUOTE(VaivaN @ 2007 07 05, 00:59)
Ir kokia gi klinika, kuomet riebalai nukeliauj į kepenis?
*

Kada kepenys infiltruojamos riebalais jos nebegali atlikti savo funkciju ir issivysto kepenu nepakankamumas kurio pagrindinai simtomai gelta, anoreksija, vemimas ir svorio kritimas. Negydant kaip taisykle baigiasi liudnai.
Papildyta:
QUOTE(Helga @ 2007 07 05, 02:45)
o manosios nebera dar tik kelios dienos, tai nerandu sau vietos, vis ieskau jos...Maniskei buvo 9m. nustate gimdos uzdegima, operavo, po operacijos pasake, kad dar ir diabetas jai, tai suleidau ta vakara dar, o nakti ir numire....
*

Keista kad po pyometros operacijos kai organizmas ir taip nusilpes buvo skirtas insulinas. Aisku as nezinau kiek aukstas buvo cukraus kiekis kraujyje, bet diabetu serganciai katei didesnis pavojus yra jei cukraus kiekis krenta zemiau normos negu kad jisai butu per aukstas, ypac jei insulinas buvo suleistas katei kuri needusi kuri laika ( ka as itarciau po pyometros operacijos). Kokia doze ir kokio insulino suleidote? Gal svirkstai nebuvo tinkami tam insulinui ( vienam reikia 40 IU kitiems 100IU ) ir taip galejot perdozuoti?
Aisku kates neprikelsi, uzuojauta del to, bet visgi man keista kad taip staigiai mire.
Cia ( S.Amerikoje ) kates su diabetu isgyvena puikiausiai iki 17-18 metu. Viskas priklauso nuo tinkamo insulino parinkimo, dietos ir gana daznos cukraus kieko kraujyje kontroles. Plius nerasyta taisykle kuria privalo zinoti visi diabetu serganciu kaciu seimininkai - jei kate needa - neleist insulino!!!
Helenee
Sveiki,

iternetas ismargintas informacija apie tai, koks sveikas yra periodiskas badas ar trumpos iskrovos. Ir turbut visi, kas turi valia ir prisivercia pabadaut - tiki, kad susilaikymas nuo maisto yra geris ir ivesticija i sveikata. Na o tie, kam valios nepakanka - sugalvoja preteksta si buda apsmeizti lotuliukas.gif

Esu internete aptikusi daug info apie tai, kad zmones ir profesionalus veterinarai leidzia savo gyvunams badauti po 24-36, net gi 48!!! valandas kas savaite.

Ka manot?
Kokiu yra (racionaliu tongue.gif ) nuomoniu uz ir pries?

tiger
mega_shok.gif nu negirdėjau dar to...kad katėms bado dietą kas taikytu doctor.gif

gal savo kiskom nebandyčiau lotuliukas.gif
alrune
Na , mano vyras tai badauja , kai jam uzeina , bet ,kad as daryciau iskrovos diena savo katineliui , tai tikrai ne . Visu pirma is bado jis mirtinai uzsikniautu ir greiciausiai pats ismoktu atsidaryti saldytuva . Taigi - badas mano kiciui tikrai netinka , nes jis eda tik tiek kiek pats nori biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
manjana
Šunims badauti sveika, ir savo šunims padarau iškrovos dienas (o kartais ir dvi smile.gif)

Katėms badauti - pavojinga gyvybei. Plačiau apie tai: http://www.marvistavet.com/html/body_hepatic_lipidosis.html
Fonda
QUOTE(Helenee @ 2008 01 30, 15:25)
Sveiki,

iternetas ismargintas  informacija apie tai, koks sveikas yra periodiskas badas ar trumpos iskrovos. Ir turbut visi, kas turi valia ir prisivercia pabadaut - tiki, kad susilaikymas nuo maisto yra geris ir ivesticija i sveikata.  Na o tie,  kam valios nepakanka - sugalvoja preteksta si buda apsmeizti lotuliukas.gif

Esu internete aptikusi daug info apie tai, kad zmones ir profesionalus veterinarai leidzia savo gyvunams badauti po 24-36, net gi 48!!! valandas kas savaite.

Ka manot?
*

Na, gyvūnai tai valios neturi, todėl ir "neprisiverčia" badauti. Nereikia jau taip žmoginti gyvūnų ax.gif lotuliukas.gif Gyvūnas natūraliai badauja, kai suserga. Laukinėje gamtoje - kai nepasiseka sugauti grobio...
Temą pasiūlei apie kačių badavimą. Tai ar radai informacijos, būtent, kad "profesionalūs veterinarai leidžia savo gyvūnams (ar turėjai ir kates galvoje?) badauti net iki 48 valandų kas savaitę"??????? Aš tai tikrai niekada su tokia informacija nesusidūriau. Ir nematau čia kokios tai aktualios problemos ax.gif Katei maisto visada turi būti, o jau kiek ėsti kurią dieną - ji pasirinks pati. O jei neėda, tai stebi kitus požymius, nes tai rodo galimą ligą.
Žodžiu, niekai... Lyg nebūtų rimtų ir svarbių klausimų... ax.gif
Helenee
QUOTE(Fonda @ 2008 01 31, 00:32)
*

Jo, as suprantu, kad t nebadauji, ir turbut nezinai, kam to reikia.
Paieskosiu inete nuorodu, idesiu "apie profesionalius veterinarus".. tongue.gif
Gaila, kad nesidomi "aktualijomis" ir niekada nesi aptikusi tokios info. Siaip, jei pajudint savo prota, kartais suvoki, kad labai daug ka nezinai, nes yra paprasta "kurti staba" is iprastos, daugumos priimtos nuomones- aisku, geriau nedaryti nieko - ramu, dregna, silta tongue.gif
Radvilyte
*

as asmeniskai nesiryzciau savo katutem skirti bado dienos vien del to, kad jos nesuprastu,kas cia darosi. Tai butu ju rutinos isblaskymas ir tikrai sukeltu streso. Manau, tai gali sukelti nesaugumo jausma.Nemanau, kad kaciu poziuris nors kiek pasikeistu, net jei pati visa diena kartu su jom nevalgytum smile.gif
Helenee
QUOTE(Radvilyte @ 2008 01 31, 12:41)

*

o jeigu be "manau-nemanau" bet su faktais?

tarkim, yra duomenu, kad gyvunu gyvenimas ilgeja iki 1/3, kai jie periodiskai badauja...
badas butu stresu tik 1-2, gal 3 kartus, po to katino organizmas (o katino orgamizmas ir psihika tai tas pats) suvoktu, kad iskrova yra labai sveika ir nuostabu. Gal streso faktorius sumazetu, jei tai butu daroma periodiskai tuo pat metu, tarkim savaitgali, ar pirma diena po savaitgalio. Gyvunas sugeba pajausti toki periodiskuma..

Papildyta:
Excerpt from The Backyard Predator
Fasting your Cat for Health

"It is very beneficial for healthy adult cats, to withhold all food for a 48 hour period on occasions. This extended fast will enable the body to clear some accumulated toxins from fat tissue, and completely empty the bowl. Healthy cats don't fast voluntarily, but are frequently faced with an involuntary fast in a natural setting through unavailability of prey, or repeated unsuccessful hunts. They will, however, frequently refuse food when unwell as a possible means to speed recovery. Cats are unharmed by the absence of food for several days, and in extreme times of famine may loose up to 50% of their body mass and still survive. It is, however, critical that the cat has unrestricted access to fresh water during fasting. "

"Physiologically, the cat is adapted to gorge food, followed by periods of fasting. This eating habit is necessary to provide sufficient time between meals for the body to de-tox, because a nearly all meat diet produces many toxic metabolic by-products, which are naturally filtered from the blood by the kidneys, and excreted in the urine. If the cat were to eat continuously, high toxic levels would be maintained in the blood stream and accumulative effect the cat's health. Meal feeding in 8-12 hour intervals assures that toxins in the blood peak only for short periods after ingestion and during digestion, after which they are nearly completely filtered from the body."

Note: This is also true for dogs. Now that my dog Shasta is 10 year old, I routinely fast her on water for 48 hours once or twice a week. William Pollak D.V.M. says that occasional fasting by cats and dogs is a normal, natural phenomenon, especially when natural raw, fresh foods are fed. Learn more: Fasting Your Pet by William Pollak D.V.M. Fasting is especially good for older animals. It helps detoxify, maintain optimum weight and excellent energy and vitality. Shirley

P.S. DVM reiskia veterinarines medicinos gydytojas- cia tiems, kas prase "profesionalumo"

Vasaroti
Tai gal tu ir marink badu tuos savo katinus, jei taip netveri kailyje.. unsure.gif Keistuolė.. pirmai pasireiškei, kad vos kelių mėnesių jau kastruot reikia, dabar dar ir ėst neduoti.. KO TU NERIMSTI??? doh.gif
Helenee
QUOTE(manjana @ 2008 01 30, 22:29)
Šunims badauti sveika, ir savo šunims padarau iškrovos dienas (o kartais ir dvi smile.gif)

Katėms badauti - pavojinga gyvybei. Plačiau apie tai: http://www.marvistavet.com/html/body_hepatic_lipidosis.html
*

kur ten konreciai apie pavoju badauti sveikam! gyvunui?

beje, tai akivaisdziai alopatiskas straipsnis, o aloptija jokiu 'alternatyviu' metodu nepaiso

Papildyta:
QUOTE(Vasaroti @ 2008 01 31, 13:42)
Tai gal tu ir marink badu tuos savo katinus, jei taip netveri kailyje..  unsure.gif  Keistuolė.. pirmai pasireiškei, kad vos kelių mėnesių jau kastruot reikia, dabar dar ir ėst neduoti.. KO TU NERIMSTI???  doh.gif
*

as dar rasaiu ir apie kitus dalykus, apie kuriuos tu nesusimastai - ir apie homeopatija rasiau, ir apie vakcinavima...

tu teisi, nerimstu
inertiskas protas man visada kele pasibjaurejima tongue.gif
Vasaroti
QUOTE(Helenee @ 2008 01 31, 12:49)
kur ten konreciai apie pavoju badauti sveikam! gyvunui?

beje, tai akivaisdziai alopatiskas straipsnis, o aloptija jokiu 'alternatyviu' metodu nepaiso
*

Man tai keista, kad taip agresyviai reaguoji į kitų pasisakymus, kurie prieštarauja tavo nuomonei.. g.gif Toks vaizdas, kad čia tą temą sukūrei, ne paklaust ar kas leidžia savo katei badauti, o tiesiog pripiršti savo nuomonę... jei nepastebėjai, ji praktiškai niekam ir neįdomi.. doh.gif

Ir nereik kiekvienam kažką parašiusiam šokt į akis.. fool.gif
Helenee
tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif
MacGyver
"Tik alopatija... fui..."
O kodel homeopatiskai ar alternatyviai neiskastravus katino? Kam tada vezti ji pas "alopatiska" veterinara?.. Gal tiesiog per morciu kokios zoles ar vandenelio pakist?

Keista, kad kai kurie zmones vis iesko ko nors ekstremalaus, neiprasto, kad tik ne nuobodzios mokslu pagristos idejos.
Fonda
QUOTE(Helenee @ 2008 01 31, 12:03)
Jo, as suprantu... ramu, dregna, silta tongue.gif
*

Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2008 01 31, 13:53)
inertiskas protas man visada kele pasibjaurejima tongue.gif
*

Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2008 01 31, 13:56)
tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif
*

Akivaizdu, kad tai - nuo periodiško badavimo, alternatyvių metodų ir inertiško proto nebuvimo schmoll.gif g.gif Bet, svarbu, kad supratimas teisingas... thumbup.gif lotuliukas.gif (ir ramu, drėgna, šilta)
Todėl ir diskutuoti malonu doh.gif
Helenee
QUOTE(Fonda @ 2008 02 01, 00:51)
Todėl ir diskutuoti malonu doh.gif
*

Saunu, kad malonu diskutuoti, taciau kodel nera nei vieno zodzio Topiko tema?

O siaip mano zodziose tikrai nebuvo jokiu piktumu. Tiesiog kadangi sukuriau sia tema, kiek "paastrinu" diskusija, nes butent diskusijoje gimsta tiesa.

Tikrai labai daug domiuosi viskuo kas susije su "holistiniu poziuriu" i gyvuno laikyma.
Ir man tikrai patinka, kad holistine medicina suvokia gyvuna kaip visuma, kad ji gali pasiulyt maziau radikalius, svelnesnius budus ligu prevencijai ir gydymui - fitoterapjia, aromaterapija, homeopatija, naturalia mityba...
O kas cia blogo, kad as ieskau kaip mano gyvunui bus geriau?
Iste
o man idomu kaip irode kad tie badave gyvunai nugyvena ilgiau. gal jie ir siaip butu gyvene ilgiau lotuliukas.gif
Helenee
QUOTE(Iste @ 2008 02 01, 21:02)
o man idomu kaip irode kad tie badave gyvunai nugyvena ilgiau. gal jie ir siaip butu gyvene ilgiau  lotuliukas.gif
*

Gal ir butu g.gif
Matai, as tikiu badavimu zmogaus atveju, tai bandau isiaiskint, ar jis gali buti toks efektyvus ir gyvunui. Ziurkes tai 1/3 ilgiau gyvena, sliekai, atrodo, 12 kartu ilgiau uz nabadaujancius.
Holistiniu veterinaru straipsniai daznai baigiami sukiais- maitinkit naturaliai, gydykit homeopatija, darykit iskrovas ir jusu gyvunas bus sveikas.
As naudoju homeopatija, maitint pradejau naturaliai, dabar va next step... nors dar ir akupunkturos nebandziau gyvunams lotuliukas.gif g.gif
bet antistresini masaza leteneliu ir ausu galiuku dariau
keista, kad niekas daugiau nesidomi alternatyviais metodais... g.gif
Fonda
QUOTE(Helenee @ 2008 02 01, 21:19)
keista, kad niekas daugiau nesidomi alternatyviais metodais...  g.gif
*

Tema uždaryta pasiekus maksimalų žinučių skaičių (tuščių, nesąmoningų... ax.gif )
Helenee
QUOTE(Fonda @ 2008 02 02, 01:26)
*

parasiau i az linkejimus

Tiesa, idomu, ka mano musu veterinarai ar specai tarkim sioj situacijoj - kai kate pradeda issidirbineti ir needa jai nepatinkanti maista. Kate gali istempti ir iki 3-4 dienu, kiek as girdejau .
Atsizvelgiant i tai, kad gyvunu jautrumas savo kunui yra daug didesnis, nei zmogaus, manau kad kate taip ilgai nebadautu, jei jos organizme tuo metu vyktu kokie baisus degeneraciniai procesai... Taip pat ir streso atveju ar kai gyvunas pasimeta - ieskodamas kelio namo gyvunas dazniausiai nevalgo... as tai tikiu, kad gyvunas yra pakankamai "ismintingas" kai kalba eina apie jo fiziologija, visgi jis yra gyvunas.
Iste
na man vistiek tie irodymai nepagristi. viena mano ziurke gyveno 2 metus, kita 4. valge kiek tilpo ir ka norejo smile.gif
Helenee
QUOTE(Iste @ 2008 02 02, 17:03)
na man vistiek tie irodymai nepagristi. viena mano ziurke gyveno 2 metus, kita 4. valge kiek tilpo ir ka norejo smile.gif
*

Cia irodymu ir nebuvo. As netgi pritariau tavo abejonems kiek anksciau.
Bet cia buvo iskelti klausimai-pamastymai

cia apie vargsas ziurkytes

taciau kitas klausimas, kaip tai paveikia kates?
Juk ju metaboliniai procesai kiek skiraisi nuo ziurkyciu, ane?

Taciau, jei po tyrimu su ziurkytemis badavimas yra priimtas kaip alternatyvi priemone zmogaus sveikatingumui didinti, kodel ji neturetu tikti katems?
Iste, kaip specas, tark savo svaru zodi
Helenee

va dar, nors biski is konteksto isplesiau...

Therapy for pancreatitis is determined by the type of pancreatitis. Fluid therapy and pain relief are the cornerstones in supportive care. ....Even with the vomiting cat, designing a nutritionally supportive protocol is of great importance due to this species ease of developing lipidosis. Do not fast cats for longer than 48 hours.

na, kai ant depiliacinio kremo raso - ne ilgiau 15 minuciu laikyt, tai as savo bobiska galva darau isvada, kad 15 - dar normalu, tai gal ir cia 48 - dar galima, dar nera taip jau blogai ?

dar biskis g.gif
Отметим, что в опытах с голоданием животных также подавляется выделение тиреоидных гормонов и увеличивается продолжительност жизни
(http://ochisti.org.ru/ger3.html)

zikas1970
tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif
*

labai nedraugiskai ir nekorektiskai kitu atzvilgiu atrodot.Sorry,bet man manau su jumis bendrauti butu be galo sunku...
Helenee
QUOTE(zikas1970 @ 2008 02 02, 19:23)

*

psichologinem problemom konsultuoju per az - kaip tik dirbu sio pobudzio darba

tema pradejau prasydama racionaliu komentaru is zmoniu, kurie turi savo pamastymus apie tai, kaip badavimas gali paveikti gyvuno sveikata

manjana
Man tema įdomi ir aktuali. Badavimas šunims (ir netgi ne tik badavimas, bet ir šėrimas kas antrą dieną smile.gif) davė tikrai neblogų rezultatų. Su katėm - bijau.. Bijau būtent dėl jų skirtingos fiziologijos, dėl pavojų sveikatai. Esmė, kaip aš suprantu, yra tokia (trumpai liaudiškai smile.gif):

katės gamtoje ėda nuolat ir mažais kiekiai (smulkus grobis - graužikai, paukšteliai, vabalai ir pan.). Medžioja ir ėda daug kartų per dieną - ar ne 12? Esmė ta, kad net kai nelabai sekasi medžioklė, katės vis tiek dažnai ėda - bent jau vabalų, jeigu jau nieko geresnio negauna. Ir jų organizmas prie to prisitaikęs. Palyginus su šunim - ten situacija priešinga; jie protarpiais gali gaudyti smulkų grobį, tačiau dažnai susimedžioja didelį kokį buivolą, apsiryja iki negalėjimo, ir tris dienas guli ir pukši. Katės tuo tarpu niekad nepersiryja - jos su saiku paėda, ir greitai vėl keliauja į medžioklę.
Kai katė badauja (serga, nesusimedžioja ar pan.) - visi kūne sukaupti riebalai keliauja į kepenis - naudojimui. Normaliai laukinė katė tų riebalų turi visišką minimumą. Čia ir kyla problemos. Liekna katė gali sunaudoti tuos kelis gramus sukauptų riebalų, ir taip pratempti badmetį. Tik kad va katės dabar... Naminės, nemedžioja, sėdi viduj, fizinio krūvio - minimaliai, riebalų atsargų, deja, turi 95 proc atvejų tikrai daugiau nei minimumą smile.gif Čia ir prasideda problemos - jei katė su antsvoriu badauja, jos visi sukaupti riebalai keliauja į kepenis, ir kepenys gali labai greitai 'užsilenkti" nuo tokių apkrovų, nes niekada nebuvo tam pritaikytos (su sąlyga kad katės gamtoje niekad neturi antsvorio). O kai kepenys nedirba -> katė blogai jaučiasi -> neėda -> uždaras ratas, kuris greitai gali baigtis mirtim.

Taigi apie mano kates. Viena lyg ir neatrodo stora, bet negali žinot tiksliai, minkštoka vis tik smile.gif. Katinas tuo tarpu įtariu kad turi daugokai riebaliukų, deja... Vienu žodžiu - bijau smile.gif Kad gyvenčiau kur vienkiemy, lakstytų jos po mišką, būtų kūdos, sportiškos - sakyčiau, tegu badauja dienelę kitą. (tiesa, tokiu atveju manau jos ir taip manęs neklaustų, ką daryt ir kaip gyvent biggrin.gif)

O blogiausia būtent tas, kad kuo storesnė katė, tuo lengviau žmonės jai leidžia badauti (tipo - ir taip stora, nepakenks kad biškį nepaės). O yra kaip tik atvirkščiai - tai, kas gali būti sveika lieknai katei, storai gali būti mirtina, ir labai greitai (oho, kiek ten riebalų užgriūtų vargšes kepenis..)
Helenee
QUOTE(manjana @ 2008 02 02, 22:03)

*

jo, racionalu g.gif

Na, sutik, kad nepagavusi skanaus grobio kate turi buti geerOOOkai isalkusi kad tarakoniukus pradet valgyt. Praktiskai jau prie kritines ribos - prisiminkim ju buda!

As tai priesingai sia situacija kitu kampu paversta esu aptikusi kaip argumenta uz badavima- tipo, kates nera tobuli medziotojai ir periodiskai turi priverstines iskrovas.

Tiesa, labai daug veiseju pataria maitint kates 2 kartus i diena, o tai jau yra 12 valandu badas. Ir man tokia politika labai patinka.

Del badavimo pavojaus storam- gyvunui ar katinui, tikra tiesa, nes siuo atveju galima savo slakais nusinuodyti.

Pala, pala, ka tik i galva sove - tai kad ziurkes irgi daznai eda- tai gi ju mitybos grafikas yra analogiskas kates, net gi dar labiau "itemptas" - jos visa laika eda!! Tai logiska butu daryt prielaida, kad jos gliukoheno atsargos taip pat yra labai mazos, kaip ir kates - from one meal to another.. g.gif
Ir jeigu ziurkem tai buvo i sveikata, tai kuo skiriasi kate? g.gif
Bet turbut yra kazkokia kritine riba...

O kokiu rezultatu pasieke suo? Itilpo i savo vestuvine suknele? lotuliukas.gif
O jei rimtai- ka nors "suremontavot"?

Fonda
tongue.gif
tongue.gif
*

Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2008 02 02, 07:48)
parasiau i az linkejimus
*

Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2008 02 02, 19:23)
labai nedraugiskai ir nekorektiskai kitu atzvilgiu atrodot.Sorry,bet man manau su jumis bendrauti butu be galo sunku...
*

Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2008 02 02, 21:26)
psichologinem problemom konsultuoju per az - kaip tik dirbu sio pobudzio darba
*

Na, dar Zikai1970 pasižiūrėk į šio subjekto "konsultacijas" per až. Aišku, mano neprašytas, neužsakytas lotuliukas.gif bigsmile.gif Nes gali ir pats panašių sulaukti. Nesuprantu, ko slėptis per až, jei jau toks didelis noras asmeniškumų... Žodžiu, gana "civilizuota konsultacija", verta paviešinimo bigsmile.gif ax.gif (gerai, kad įvedžiau savo až Ignore šiai personai)

[COLOR=blue]Asmeninė žinutė
Helenee tema, Vakar, 07:39

Senbuvis

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 449
Prisijungė: 2007 01 14

Sveika, Fonda
kodel Tau sukelia problemu tai, kad kazkas domisi tuo, kuo nesidomi Tu?
kodel taip skausmingai reaguoji ?
turi bloga patirti del badavimo?
turi bet kokia patirti?
ar tiesiog ieskai kur islieti savo emocijas?
kodel manai esant viska zinanti?
daug skaites, mastei, tyrei, analizavai? turi faktu?
ar tik nora papilti s* ant kitu?

Geriausi linkejimai savaitgaliui
Tikiuosi, kad sureaguosi i mano zinute kaip adekvatus suauges zmogus

Helenee
taip, saunu, taciau, kaip tai prisedejo prie sios temos g.gif ?

(kartais yra logiska susilaikyt nuo komentaru, jei is burnos issoka vien rupuzes - taciau kas moteru forume kalba apie logika- mums gi reikia, dramos, dramos, emociju, negatyvo, kabinejimosi prie zodziu, badymo pirstais..)

Arven
Ech, nesuprantu, kodel vis krypstama prie asmeniskumu... Uztektu nuomones sia tema...
Manjanos zodziai man atrodo visai logiski.
O paciai keista, kai rasoma "tikiu badavimu", vadinasi irodymu nera, o cia jau formuojasi kazkokia tikinciu badavimu sekta.
As mastyciau taip: kai gyvunas badauja, riebalai transportuojami i kepenis, gaminasi ketoniniai kunai, rugsteja kraujo pH, aktyveja metabolizmas, gaminasi daugiau laisvuju radikalu, vadinasi pazeidziamos organizmo lasteles - nei vienas is situ pokyciu man neatrodo nesantis nauda. Todel man atrodo, kad svarbiausia neperserti gyvuno. Mano kate eda kiek nori ir yra liesa, kaip koks gepardas... kartais koki pusdieni ji pati needa. Bet del to jos liesumo para badavimo ja tikrai issekintu. Kita vertus jei kate linkusi tukti, reiktu jai sudaryti tinkama serimo rezima, bet manau protarpinis badavimas su po to sekanciu persiedimu nera geras rezimas.
Helenee

jo, irodymu nera, tik keli simtai ar tukstanciai kliniku ir gydyklu gydanciu badavimu net gi paciai baisiausias lygas. Mano "tikejimui" uztenka.

QUOTE(Arven @ 2008 02 03, 13:30)
As mastyciau taip: kai gyvunas badauja, riebalai transportuojami i kepenis, gaminasi ketoniniai kunai, rugsteja kraujo pH, aktyveja metabolizmas, gaminasi daugiau laisvuju radikalu
*

Taip, buten toks yra badavimo mechanizmas pradzioje

vadinasi pazeidziamos organizmo lasteles
*

nuo sios vietos kiek kitaip.

Kai kraujo PH pasiekia kritine riba buna "acidotic" kryze. Po kryzes organizmas persiorientuoja i vidiniuis rezervus ir pereina prie endogenines mitybos - taip valgo embrionas. Endogenines kryzes metu organizmas pradeda sintezuoti butinas aminorugstys ir reikiamas medziagas ir kuno lasteliu! Taciau, pradeda jis savo darba nuo silpnu, pazeistu, turinciu bloga dnr lasteliu! Butent taip yra isgydomas vezys, augliai, letines ligos. Toksinu ir slaku pasalinimas is organizmo prasideda dar iki kryzes - jie juda link zarnyno, odos, pusles, burnos, nosies... Tai gi net trumpa pertrauka tarp maistu jau leidzia organizmui pailstet ir paspartint valymo procesa.
Kitas klausimas, kai organizmas yra toks isbalansuotas, jog nesugeba susitvarkyt su intensyviu "valymo darbu"

Aisku, as nedrisciau "badauti" savo gyvuno iki kryzes, nebent jis butu rimtai sergantis, taciau iskrova, manau, normalu.
Taciau kazkoks saikingas terminas man atrodo visai priimtinas.
Pas zmogu kryze prasideda po 3-8 dienu nuo to, kai kepenyse issenka glikogeno atsargos. Jei sutrumpinam si termina pritaikydamos katems, vistiek kazkoki leistina perioda galim gauti g.gif

Na, gal uzsuks musu mieloji veterinare ir pakomentuos

Tiesa, cia idomi nuoroda. Atsiprasau, kad angl.
Fasting you pet

manau protarpinis badavimas su po to sekanciu persiedimu nera geras rezimas.
*

Cia jau "protingo" seimininko dilema. Mano babyte irgi mano pirma suni prisere iki baisios busenos.... migdem galu gale... matyt cia mano babyte taip mylejo ta suni... g.gif
manjana
QUOTE(Helenee @ 2008 02 02, 21:57)
Na, sutik, kad nepagavusi skanaus grobio kate turi buti geerOOOkai isalkusi kad tarakoniukus pradet valgyt. Praktiskai jau prie kritines ribos - prisiminkim ju buda!

Nemanau - pas mane nėra nei vieno vabaliuko, nei vienos musytės, nes yra katės biggrin.gif Net ir sočios jos su malonumu užkandžiauja "gyv grobiu" smile.gif

Tiesa, labai daug veiseju pataria maitint kates 2 kartus i diena, o tai jau yra 12 valandu badas. Ir man tokia politika labai patinka.

Aš ir šeriu 2 kartus dienoj. Jeigu maivosi - ėda kartą per dieną. Bet to nelaikau badavimu..

Pala, pala, ka tik i galva sove - tai kad ziurkes irgi daznai eda- tai gi ju mitybos grafikas yra analogiskas kates, net gi dar labiau "itemptas" - jos visa laika eda!! Tai logiska butu daryt prielaida, kad jos gliukoheno atsargos taip pat yra labai mazos, kaip ir kates - from one meal to another.. g.gif
Ir jeigu ziurkem tai buvo i sveikata, tai kuo skiriasi kate? g.gif

Šito tikrai nežinau - žiurkėm neteko domėtis smile.gif Bet kiek žinau jos yra pritaikytos ilgiems badavimo periodams?

O kokiu rezultatu pasieke suo? Itilpo i savo vestuvine suknele? lotuliukas.gif
O jei rimtai- ka nors "suremontavot"?
*

Tarp kitko, suplonėti ėdant kas antrą dieną pasirodė be galo sunku biggrin.gif Nors maisto suėda žymiai mažiau - ale formom nesiskundžia smile.gif
O teigiami rezultatai - nuostabiai įsisavina maistą. Kuo rečiau gauna ėsti - tuo geriau viską suvirškina, atrodo išsiurbia viską iš tos mėsos smile.gif (net kakoki sunkiai turi iš ko lotuliukas.gif ) Be abejo, dingo visi išsidirbinėjimai - to nemėgstu, anas neskanu... Stipriai padidėjo aktyvumas. Nebuvo tariamo nėštumo po rujos (pas mane kalės).
Be iškrovos dienų, kartais darau persiėdimo dienas (imituoju situaciją, kai sumedžiojom bizoną biggrin.gif) - nu tiesiog reikia pamatyt, kokie laimingi būna šunys smile.gif Tiesiog iš akių matosi, kad gyvena jiems tinkamu ritmu.

Helenee
QUOTE(manjana @ 2008 02 03, 20:18)

Aš ir šeriu 2 kartus dienoj. Jeigu maivosi - ėda kartą per dieną. Bet to nelaikau badavimu..

*

na va - o as laikau. Badavimu laikau 24 h.. g.gif gal del to ir kilo cia toks urzganas, kad neapsibrezem, kas yra badavimas...

tarp kitko, daba perziurejau 2 knygas apie siamo kates rusu kalba- abiejose siuloma katei leisti badauti diena- dvi, kai jos kaciukai yra atjunkiami, kad nebutu mastito... g.gif

del ziurkiu - jos gi net gyvendamos salia siukslyno, kur pilna pastovaus fustfood'o daro atsargas. Ir pelytes, kurios gali pasisotint bile kokiu grudu - irgi daro atsargas... tai itariu, kad jos mano, kad jos nesutvertos ilgam badavimui lotuliukas.gif

bet manau kad viskam gali buti savo kontraindikacijos- tarkim didelis svoris, hormoniniai nukrypimai, skydliaukes sutrikimai... nzn.. as tai linkstu i tai kad dienos iskrova katei kas savaite, ar kas antra savaite galetu buti tik i nauda...
paziuresiu, gal dar kokios medziagos inete iskasiu..

Merii
Labutis 4u.gif !
Pastebejau, kad mano persu katinas irgi pats darosi iskrovu dienas biggrin.gif . Is pradziu manydavau, kad serga, bet lyg ir nieko smile.gif , vandenio palaka, is konservu tik padaza islaizo, o farsa tai laukiniams katinams isnesu g.gif , kad neprapultu biggrin.gif . Aniems tai viskas tinka, tik duok biggrin.gif

QUOTE(Helenee @ 2008 01 30, 16:25)
Sveiki,

iternetas ismargintas  informacija apie tai, koks sveikas yra periodiskas badas ar trumpos iskrovos. Ir turbut visi, kas turi valia ir prisivercia pabadaut - tiki, kad susilaikymas nuo maisto yra geris ir ivesticija i sveikata.  Na o tie,  kam valios nepakanka - sugalvoja preteksta si buda apsmeizti lotuliukas.gif

Ka manot?
*

Merii
Merginos, kaip jus ikeliate savo katinuku foto, man nesigauna doh.gif ??
Helenee
QUOTE(gabe60 @ 2008 02 10, 19:34)
Merginos, kaip jus ikeliate savo katinuku foto, man nesigauna  doh.gif ??
*

man draugas ikelia kazkaip per musu tinklalpi:))

bet galima ikelti i radikal.ru, po to cia nuoroda padarai

o ka, parodysi mums savo samoningo reguliariai badaujancio kaco atvaizda? tongue.gif
Nereali
As asmeniskai 100proc pritaiu MANJANAI !!!! 4u.gif

is asmenines, deja skaudzios, patirties pasakysiu kad apie para laiko nepavalges kaciukas (iki 3men) dazniausiai mirsta. Nors ir pradedi ji damaitinti ir tt. Skrodimai parodo pokycius kepenyse ir kartais zarnos i zarna sulindima (badaujant jos susitraukia, o pradejus damaitinti buvo per daug maisto nors ir labai stengiausi daznai po labai nedaug verysad.gif ). Na bet pas mane veisle truputi kitokia. Su savais niuansais. doh.gif

Kazkada domejausi, dabar nerasiu shaltiniu kur skaiciau, nes liko seno kompo ffavorituose sad.gif, taip pat buvau poroje seminaru, kuriuos vede veisejai+veterinarai (is Lenkijos bei Rusijos) kur taip pat patvirtino, jog pas kate prabadavusia 2paras prasideda negriztami procesai kepenyse.

Taigi, kadangi tave domino kitos nuomones, tai as KATEGORISKAI pries badavima! As nelaikau badavimu keleto/kelioliko (nu tipo 12val) nepavalgymo. Bet jei jau pastebiu, kad mano kuri kate nevalgo ilgiau nei para ji is karto gauna vistienos sultinuko privaloma tvarka, nors po keleta mililitru kas keleta valandu.
Vistienos sultiniu "istempiau" viena savo kate tiesiai is mirties nagu, tiesiogine zodzio prasme.

QUOTE(Helenee @ 2008 02 03, 19:32)
tarp kitko, daba perziurejau 2 knygas apie siamo kates rusu kalba- abiejose siuloma katei leisti badauti diena- dvi, kai jos kaciukai yra atjunkiami, kad nebutu mastito... g.gif

Siaip tai dabar yra sumazinamas vanduo iki absoliutaus minimumo ir sumazinamas maistas iki minimumo. Nei vienas mano zinomas veisejas taip grubiai kaciu neatjunko (badavimu turiu omenyje).

Helenee, siaip tai siulyciau visus Amerikonu veterinaru straipsnius skaityti su suvokimu, kad pas juos truputi kitoks maistas nei pas mus wink.gif))) Aciu dievui, musu mesyte, grudai ir visa kita dar nera taip ziauriai modifikuoti kaip pas juos ir tokiu "ishstorejusiu, isplerusiu" zmoniu sverianciu virs 150kg pas mus kazkaip nepasitaiko, kaip ir storumo rekordus mushanciu gyvunu... lotuliukas.gif

Todel velgi, asmeniskai man, amerikietiski veterinariniai straipsniai nera autoritetas. schmoll.gif
Helenee
QUOTE(Nereali @ 2008 02 16, 21:47)

*

Tai gi pagal tave gaunasi, kad 48 h (tavo dvi paros) yra dar leistina riba - nes tie baisus procesai prasideda butent po 2 paru?!

Nzn, man 24 h atrodo visai pargistas ir saugus laiko tarpas katems pabadauti. O apie ilgesnius laiko tarpus as KATEGORISKAI nezinau ka pasakyt :-)

js.
perskaiciau ta staripsni ir niekur neradau kad butu parasyta kad katei reikia badauti iki 48 val per savaite!!!!! straipsnyje rasoma KARTAIS naudinga.savo katei kol ji yra normalaus svorio niekada netaikyciau bado dietos
Nereali
QUOTE(Helenee @ 2008 02 16, 22:26)
Tai gi pagal tave gaunasi, kad 48 h (tavo dvi paros) yra dar leistina riba - nes tie baisus procesai prasideda butent po 2 paru?!

Nzn, man 24 h atrodo visai pargistas ir saugus laiko tarpas katems pabadauti. O apie ilgesnius laiko tarpus as KATEGORISKAI nezinau ka pasakyt :-)
*

As taip suprantu, kad po 2paru prasideje procesai kepenyse LIEKA (na tarkim gal jie toliau nevyksta jei kate gauna maisto), bet pasekmes tai lieka.

Kaip minejau, kaciukams uztenka geroookai trumpesnio laiko.

ir itariu kad kiekvienai katei yra kitaip. O tu isitikinusi, jog tavo katei tas 24val pabadavimas nepaliks kazkokiu blogu pasekmiu ateityje?

helenee, nepersistenk a? verysad.gif
manjana
QUOTE(js. @ 2008 02 16, 23:00)
savo katei kol ji yra normalaus svorio niekada netaikyciau bado dietos
*

o jei būtų per stora, tai jau taikytum? Juk atrodo aiškiai parašiau, kad badavimas yra labai pavojingas nutukusioms katėms...
Natalja200710
Sveikos. Perskaičiusi visų kačių mylėtojų nuomones, palaikau Arven, Nerealiosios ir kitų nuomones dėl badavimo netaikymo. Manyčiau, kad nereikėtų katinų peršerti, nereikės galvoti apie badavimą. Juk net nutukusioms katėms galima parinkti tam tikrą šėrimo režimą be badavimo, mažiau kaloringą ėdalą, sudaryti sąlygas kačių intensyviam judėjimui, o ne tik gulėjimui ant sofos. Savo gyvenime turėjau ir turiu ne vieną katę ir tokio klausimo net neiškyla. Katės naminės, neperšeriamos, šeriamos labiau natūraliu maistu, daug juda, sveikos, linksmos ir grakščios. bigsmile.gif Mums badas - ne draugas! lotuliukas.gif
DroWnie
Sveikos. Kažkaip nebuvau net susimąsčius apie ati. Taigi. mEs nebadavom ir tikriausiai nebadausim ;DD
Lūšis
Na man atrodo čia įvyko šioks toks nesusikalbėjimas unsure.gif

Jei gerai supratau, tai helenee nekalba apie kačių badavimą, kaip svorio metimą, ji turi omeny, kad tai gali prailgint katės gyvenimą ir pagerint sveikatą mastau.gif

O kad badavimą taikyt nutukusiom katėms, taip pat buvo argumentuotai pasakyta, kodėl to nereikėtų daryti. Badauti mažiems kačiukams irgi nebuvo siūloma unsure.gif

Daugumai baisiai skamba tos 48h, tačiau kolkas niekas tiek laiko ir nelaikė badu savo kačių, įskaitant ir temos šeimininkę. mirksiukas.gif
Galbūt nesusišnekėjimas iškilo dėl to, kad skirtingai suvokiamas laikas, kurį jau reiktų vadint badavimu, vienoms 12h yra normalu, o kitoms jau badavimas...
Apus
Sveiki,

Ka manot?
*

vargsai jusu katinai, seimininkei stoga rauna, tai ant kaciuku badavima izbando lotuliukas.gif
Natalja200710
Man ši tema atrodo labai keistoka, bet pasirodo, kad egzistuojanti. Visi pasisakė taip, kaip suprato šios temos klausimą. O pagal suformuluotą klausimą galima suprasti labai plačiai. Ir labai gerai, kad ši tema atsirado. Pateiktos naudingos nuomonės apie įvairias, susijusias su badu, situacijas. Manyčiau, kad perskaičiusiems šią temą, dabar, tikrai, neturėtų šauti į galvą mintys dėl bado procedūrų taikymo mažiems kačiukams ar nutukusioms katėms. schmoll.gif
Galima būtų padiskutuoti ir apie tai, ar sveikai, nenutukusiai, suaugusiai katei (katinui) patartina, galima, būtina taikyti tokius metodus, jei jų racionas, gyvenimo būdas ir be periodiško bado procedūrų palaiko jų gražią kūno formą ir gerą sveikatą. g.gif
pikkolo
QUOTE(Helenee @ 2008 01 31, 13:26)
o jeigu be "manau-nemanau" bet su faktais?

tarkim, yra duomenu, kad gyvunu gyvenimas ilgeja iki 1/3, kai jie periodiskai badauja...

Man tai tik šiaip įdomu kokiu būdų buvo įrodyta, kad būtent dėl badavimo prailgėja gyvūno gyvenimas? Juk tas pats gyvūnas negali nugyventi antro gyvenimo, kad būtų galima palyginti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.