Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žemuogėlės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
brit
Nu negaliu praiet pro tas ivairiu seklu pakuotes. O tos zemuoges taip saldziai ant pakelio atrode yahoo.gif nusipirkau, bet nieko nezinau kada set, kada ispikuot, ir kokia zeme jos labiau megsta blush2.gif gal galit padet ax.gif
Linda+
Sveika, zinove esu tokia pat kaip ir tu, ir ta pacia liga sergu - negaliu ramiai praeiti pro seklas - nusipirkau ir as kelis pokucius. Tokiu kurias galima vazonuose auginti, ir tokiu kurios skirtos auginimui lauke. Susidaiginau daigykloje. Sudygo per pora savaiciu. Skaiciau, kad jos megsta gerai laidzia orui ir dregmei dirva. Jei dirva sunki siuloma daugiau durpiu. As nusipirkau daiginimui skirta misini, kurio sudetyje 80% durpiu. Pirkau parduotuveje esancioje salia zirmunu TomasFilips. Ten tas misinis pardavinejamas tiek mazais kiekiais, tiek dideliais. Dabar mano daigeliai jau pazenge ir visai neblogai atrodo. Kadangi ju pridygo gausiai tai siek tiek praretinau, bet pikuoti dar nedristu, labai jau jie smulkuciai. 4u.gif
Tai tiek tu mano ziniu, gal kiek padejau.
brit
dekui tikrai padejai, net nezinojau, kad galima ir vazonuose zemuoges augint blink.gif O teisybe, kad siemet neteks is tu daigliu uogyciu pasiskint, sako kad tik antrais metais uogos pasirodo g.gif
crocus
Mums derėjo jau pirmais metais.Sudyginom vazonėly.Iš pradžių tokie siūleliai buvo. Baisu ir paliest.Bet dar paauginus vazonėly-sustambėjo ir tada drąsiai į lysvę.
Laisvė
Giminaitė, gyvenanti JAV, prieš savaitę rašytame laiške pasigyrė ant palangės vazonėlyje pasisėjusi žemuogių. Tai dabar prašau Jūsų man, tundrai, paaiškinti. Vat tai taip imi, į vazoną pasėji ir augini iki derliaus? Ar reikia pikiuoti, persodinti, paskui nešti į lauką? Bet sodo anei lysvės kokios mes neturime. Nu, užsinorėjau ir aš - galvoju, juk gražu būtų ant palangės žemuogių pievelę turėti.
Bonzile
Zinoma reik ispikiuot kai paugeja,o jei per tankiai sudygsta tai ir praretint, nes istys kaip siuliukai.Mes sitaip sejam, o paaugusias pikiuojam is kart i lauka, bet manau, kad ir vazoneliuose, ar lovely augtu taip pat.Lauke zemuogiu pas mus buna jau tais paciais metais, tik visai i vasaros pabaiga,rudeniop. Jei turi noro, pamegink, labai smagu bus laukti derliaus. thumbup.gif
brit
Tikrai pabandyk. thumbup.gif O jei dar balkona turi- biggrin.gif tai is vis nematau jokiu problemu.
zujka
Gal ir neblogai butu balkone pievele pasiset vacation1.gif
Florexile
Sveikos,
o as pernai tu zemuogeliu pasisejau i vazoneli (kazkokia tai remontantine veisle), tai jos labai graziai sudygo tam vazonely, uzaugo (is vieno pokelio labai daug seklyciu), reikejo jas persodinti, bet kaip tai nebuvo laiko, tai isnesiau ta visa vazona i lauka ir palikau likimo valiai. tai zinokit, man visa vasara iki rudens velyvo tas vazonas zydejo, sirpino zemuoges ir vel zydejo... rudeny aisku, niekas jo neinese i vidu, tai jis vargsas ir praziemojo tam lauke neuzdengtas blush2.gif
O dabar ziuriu, gi atsilo oras, ir vel tas vazonas nuo zemuogiu atzaleliu zaliuoja, net grazu ziureti smile.gif
Moralas : ir suo kariamas pripranta mirksiukas.gif
ifigenija
Jau du metai (šie metais bus treti) apželdinu savo baloną remontantinėm (jei gerai rašau) žemuogėm. Viso 4 metriniai loveliai po 5 augalus. Perku daigus turguj, bet tai gana brangu, reiks bandyti sėti ir man. Pirmais metais palikau žiemoti lauke, bet buvo didelių šalčių ir deja neišgyveno. Antrais metais įnešiau į laiptinę, bet žiema buvo nešalta, tai vis leido žiedus žiemą, žaliavo - ir vėl iš keturių lovelių išgyveno tik du. Supratau, kad žiemą jomis tikrai reikia pasirūpinti. doh.gif Šiaip labai smagu - balkonas atrodo tikrai gražiai ir žemuogių bent jau vienam vaikui užtenka per akis - dar ir tėvam kelios lieka.
brit
QUOTE(baltanosis @ 2005 04 14, 09:03)
Sveikos,
o as pernai tu zemuogeliu pasisejau i vazoneli (kazkokia tai remontantine veisle), tai jos labai graziai sudygo tam vazonely, uzaugo (is vieno pokelio labai daug seklyciu), reikejo jas persodinti, bet kaip tai nebuvo laiko, tai isnesiau ta visa vazona i lauka ir palikau likimo valiai. tai zinokit, man visa vasara iki rudens velyvo tas vazonas zydejo, sirpino zemuoges ir vel zydejo... rudeny aisku, niekas jo neinese i vidu, tai jis vargsas ir praziemojo tam lauke neuzdengtas  blush2.gif
O dabar ziuriu, gi atsilo oras, ir vel tas vazonas nuo zemuogiu atzaleliu zaliuoja, net grazu ziureti  smile.gif
Moralas : ir suo kariamas pripranta  mirksiukas.gif
*

o kaip atrodo ta remontantine veisle, pirma karta tokia girdziu blush2.gif
Florexile
Jos neduoda daigeliu(usu) kaip kad kitos veisles, taip pat yra ir braskiu remontantines veisles, neduodancios usu, taciau vedancios uogas iki pat salnu. Turiu as ir braskiu kelis tokius daigelius, tai pas mane spalio pabaigoje braskiu buna (lauke), o taip pat ir geguzes menesi, kzkaip jos labai anksti pradeda zydeti ir duoda uogas labai anksti, su ankstyvosiomis braskiu veislemis nepalyginsi. Taciau kaip jas pasidauginti tai as nezinau cry.gif
Viena pardaveja man pasakojo seklu parduotuveje, kad reikia sunokinti gerai tokia uoga ir po to atsargiai su pincetu isimti seklytes, jas nuplauti, isdziovinti ir paseti. Ir ziureti kas is to iseis. Tai siemet geguzes menesi lauksiu uogyciu ir sesiu
Florexile
Galima aisku ir seklu parduotuvese paieskoti, braskiu seklu. Bet pernai tai tos paieskos buvo bevaises cry.gif
Vienos pardavejos nieko negirdeje, kitos kazkada tureje, bet neaisku ar tures dar. Tai siuntinejo po visokius seklu sandelius, taciau niekas ju neturejo, tik zemuoges cry.gif
Gabri
Taciau kaip jas pasidauginti tai as nezinau cry.gif

Giredėjau kad jas daugina skaidant kruma.
Florexile
Giredėjau kad jas daugina skaidant kruma

man su tais krūmų skaidymais nieko nesigavo cry.gif
Šiemet bandysiu sėklytėmis
ifigenija
Gal kas nurodytų gerų internetinių puslapių apie žemuoges, braškes. Nusipirkau braškių Honeyone (amerikietiška veislė) ir norėčiau apie jas daugiau sužinoti. Per Google kazkodel nieko gero neradau.
Raganėlė
sveikos
nusipirkau ir aš tu žemuogėlių sėklyčių vazoninių, tik nesupratau vieno momento, nes ant pakelio parašyta, kad seklas reikia -5 laipsnių temperatūroj 2 mėn palaikyt?
ir jūs taip darėt? ir kokios skonio uogos (ta prasme ar panašaus į miškines)?
oi kaip norėčiau kad sudygtų ir man rolleyes.gif rolleyes.gif
zigzag
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 23, 20:56)
sveikos
nusipirkau ir aš tu žemuogėlių sėklyčių vazoninių, tik nesupratau vieno momento, nes ant pakelio parašyta, kad seklas reikia -5 laipsnių temperatūroj 2 mėn palaikyt?
ir jūs taip darėt?  ir kokios skonio uogos (ta prasme ar panašaus į miškines)?
  oi kaip norėčiau kad sudygtų ir man  rolleyes.gif  rolleyes.gif
*

Aš jau daug metų auginu žemuoges. Niekada sėklų specialiai nešaldžiau, bet jos man visada sudyksta. Uogos tikrai labai skanios.
Raganėlė
QUOTE(zigzag @ 2006 03 24, 09:35)
Aš jau daug metų auginu žemuoges. Niekada sėklų specialiai nešaldžiau, bet jos man visada sudyksta. Uogos tikrai labai skanios.
*

tai kaip suprantu sėklas iškart į žemę, sugygsta tuomet praretint ir į vazoną?
ir dar noriu paklausti, vazonai geriau platesni ar gilesni?
yahoo.gif oi sėsim žemuogėles
Vėtružė
O tai an pokelio kaip būna užrašyta? Vazoninės žemuogės? laugh.gif
Gal kuri parašytų tiksliau. Nes nueisiu ir nežinosiu ko ieškoti . rolleyes.gif
Raganėlė
QUOTE(Vėtružė @ 2006 03 24, 11:57)
O tai an pokelio kaip būna užrašyta? Vazoninės žemuogės?  laugh.gif
Gal kuri parašytų tiksliau. Nes nueisiu ir nežinosiu ko ieškoti .  rolleyes.gif
*

šiaip žemuogės dauginamos iš ūsų, taigi kitokių ir nenusipirks, tik sėjamų biggrin.gif
čia aš per vakar vakarą šiek tiek jau apie jas prisiskaičiau

o pirkau maximoj savanorių, kaune; nes tiesiog užkibo ant akių tas grožis. tik va liko po manęs vienas pakelis
zigzag
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 24, 10:45)
tai kaip suprantu sėklas iškart į žemę, sugygsta tuomet praretint ir į vazoną?
ir dar noriu paklausti, vazonai geriau platesni ar gilesni?
yahoo.gif  oi sėsim žemuogėles
*

Aš sėju į dėžutę, kai sudygsta, tada išsodinu į nuolatinę vietą. Galima mažus daigiukus išpikiuoti į nedidelius indelius, o kai paaugs, tada tik persodinti ten, kur augs nuolat. Geriausiai tai galbūt sodinti į lovelį. Šaknys žemuogių nemažos. Dabar būna vazonų su taip vadinamomis "kišenėmis", į kurias sodinamos braškės, bet ir žemuoges pasodinus turėtų labai gražiai atrodyti.
Raganėlė
QUOTE(zigzag @ 2006 03 24, 12:22)
Dabar būna vazonų su taip vadinamomis "kišenėmis", į kurias sodinamos braškės, bet ir žemuoges pasodinus turėtų labai gražiai atrodyti.
*

o gal gali parodyt kaip tie vazonai atrodo (gal kokią nuorodą atsiust)
Regila
I tokias kiseneles sodina dazniau zemuogenes(ne valgomos,o dekoratyviosios).Taip pat braskes rausvais ziedais.Turiu ir tu ir anu.
O tas vazonas ar net storesnis plastikinis maisas atrodo taip.Pripili i paprasta maisa zemiu,pilna.Sonuose kastuvu ar kastuveliu padarai skyles maise-laiptais ar keliose vietose.Ten isodini zemuoge,zemuogene,kas leidzia usus.Isleide usus,jie krenta zemyn,uzdengdami maisa.Taip galima tokiu pasidarius apsodint daugiametem naslaitem,kurias dazniau laiko svyranciomis naslaitemis.Taip pat paprastomis.
Tokio tipo vazonu yra moliniu,tik ju kaina didele.Didelis apie 43Lt.Tai madinga,todel kaina atitinkama.
Jei dar bus kuri vieta neaiski-pabandysiu paaiskint naujai.Tu plastikiniu maisu kai kas yra rade pirkt.Jie tvirti,pastatei kaip kojine ir ji stovi,nereikia jokiu atramu.
Raganėlė
na va pasisėjau, tik kažkoks netikrumas atsirado ar kas gausis iš tų mano norų gerų.
reiks seniuose pasiieškot tų vazonų kišeninių, nes man tai šie namie aktualiau

Kaliteja
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 24, 12:17)
šiaip žemuogės dauginamos iš ūsų, taigi kitokių ir nenusipirks, tik sėjamų  biggrin.gif
čia aš per vakar vakarą šiek tiek jau apie jas prisiskaičiau
O man labiau tai tos kur be ūsų geresnes,nes ravėti lengviau lotuliukas.gif

*

QUOTE(Regila @ 2006 03 24, 14:25)

Jei dar bus kuri vieta neaiski-pabandysiu paaiskint naujai.Tu plastikiniu maisu kai kas yra rade pirkt.Jie tvirti,pastatei kaip kojine ir ji stovi,nereikia jokiu atramu.
*

ir aš juos mačiau,sėklų parduotuvėja,tai nebrangus o kiek nepamenu.O su našlaitėmis tai manau atrodytų super. thumbup.gif
uolma
Na su tom kišenėm tai va thumbup.gif idėja. Aš jau net matau kaip ir kur komponuosiu kaimuke. Tik reiks dar nulėkt į parduotuvę tinkamų gėlių sėklų nusipirkti. Tik dar pagalvosiu ar daugiametes reiks sodinti ar vienmetes, kaži kaip čia geriau. g.gif
O tie plastikinia maišai, tai gal tokie balti būna su viduje celofanu? Ar fotkę kas įmeskit čia.
Regila
Tie maisai storesnio celofano(rankoves formos).Pripylei zemiu,pastatei,pazymetas vietas pralupai,isodinai, paliejai ir pamirsai.
Geles vienmetes naudot.O jei daugiametes ar zemuoges,tuomet rudeni israut reiks,nes per ziema ta rankove ilsisi.Gal iseitu antriems metams palikt-nezinau,nebendziau.Savam sode negaliu niekuo eksperimentuot-viska nunesa.Turim net neprinokusius pomidorus skint..Is darzelio patikusias zydincias geles issirauna-o ko negerai i alaus bonkute issimainyt..
Kaliteja
QUOTE(uolma @ 2006 03 24, 23:38)

O tie plastikinia maišai, tai gal tokie balti būna su viduje celofanu? Ar fotkę kas įmeskit čia.
*

Na aš tai jį žalia mačiau,tai kaip tik iš po lapų ne taip žymu,o viduje dar toks tinklelis įdėtas.Aš tai su našlaitėmis noriu,man jos pačios pačiausios. thumbup.gif
uolma
QUOTE(Regila @ 2006 03 25, 07:43)
Tie maisai storesnio celofano(rankoves formos).Pripylei zemiu,pastatei,pazymetas vietas pralupai,isodinai, paliejai ir pamirsai.
Geles vienmetes naudot.O jei daugiametes ar zemuoges,tuomet rudeni israut reiks,nes per ziema ta rankove ilsisi.Gal iseitu antriems metams palikt-nezinau,nebendziau.Savam sode negaliu niekuo eksperimentuot-viska nunesa.Turim net neprinokusius pomidorus skint..Is darzelio patikusias zydincias geles issirauna-o ko negerai i alaus bonkute issimainyt..
*

Žemuogės tai daugiametė, tai kur jas išrovus dėti iš to maišo per žiemą. Ar tos kur vijoklinės jos vienmetė, nelabai supratau. O maišo reiks tada ieškot specialiai, nes ne tokį aš visai įsivaizdavau.
Regila
Gal but as tokio nemacius,koki issivaizduoji tu.Jie pritaikyti tik vienu metu sodinimui.Gal galima pabandyt su visu maisu atbest i rusi ir pralaikyt,nes tos sakos,kurios liks kaboti-ziemos salciu neatlaikys.Ant zemes budamos jos isisaknyja,o cia nebus kaip.Skaiciau,maciau,kad viskas daroma vasarai.Jai pasibaigus surenkama ir ismetama.Eksperimentuokit.
bitemajagsm
Na ir suintrigavot mane su tom žemuogėm. Tik pasakykit, mielosios, ar jos gali augti vazonėlyje įstiklintame balkone (lodžijoje)? Norėčiau ir aš savo vaikučius uogytėmis palepinti.
imbirim
pasisejau ir as vakar zemuogiu, tik dabar suabejojau ar is vieno pokelio daug isdysta? gal reikejo pora?
uolma
Nelabai supratau vieno dalyko. Šiandien kaip tik žiūrėjau Žalioj stotelė sėklų, tai buvo kažkokios ŽEMUOGENĖS, svyrančios ir daugiametės, bet jos sakė nevalgomos tik dekoratyvinės. Paskaičius ant pokelio rašo kad uogos beskonės. Tai O kitokių sakė nėra, tik tos kur ūsų neleidžia. Tai ar pas jus ir tokios svyrančios, beskonės.
Regila
Zemuogene-dekoratyvine zemuoge.Ji nera valgoma.Auginama darzeliuose,kaip puosmena..Ju ir uogos tvirtesnes.Siu turiu.Ju ir uogos apvalesnes,zemuogiu pailgesnes.
zigzag
QUOTE(uolma @ 2006 03 27, 14:49)
Tai O kitokių sakė nėra, tik tos kur ūsų neleidžia. Tai ar pas jus ir tokios svyrančios, beskonės.
*

Tai ir gerai, kad neleidžia tų ūsų. Daug lengviau jas prižiūrėti. Bet tai turi būti žemuogės, o ne žemuogenės.
imbirim
QUOTE(uolma @ 2006 03 27, 14:49)
Nelabai supratau vieno dalyko. Šiandien kaip tik žiūrėjau Žalioj stotelė sėklų, tai buvo kažkokios ŽEMUOGENĖS, svyrančios ir daugiametės, bet jos sakė nevalgomos tik dekoratyvinės. Paskaičius ant pokelio rašo kad uogos beskonės. Tai O kitokių sakė nėra, tik tos kur ūsų neleidžia. Tai ar pas jus ir tokios svyrančios, beskonės.
*

as tai maximoj pirkau o vadinosi mmm nepamenu bet cia anksciau kazkas minejo pavadinima....
Regila
Jei zemuogene-ji tokia tik ir bus.Nebent dar gali but uogos ne raudonos,o geltonos but.Todel ji ir vadinasi zemuogene,kad jos uogos nera valgomos.Augalas dekoratyvinis.
Zemuoge-viskas aisku.Ju buna ivairiu,ivairaus dydzio uogom,spalvom.
Kam valgyt zemuogene,jei yra zemuoges tam skirtos?
uolma
O tai ar yra svyrančių, valgomų žemuogių.
Kaliteja
QUOTE(uolma @ 2006 03 31, 08:12)
O tai ar yra svyrančių, valgomų žemuogių.
*

O dar ir tokių yra.Aš tai patenkinta savo beūsėmis.Lengviau prižiūrėti.O šitos tai kaip,aukštos auga?
Regila
Augink tas su usais,augins usus ir jie svirs-bus svyrancios.Patys kerai nelabai turetu svirti.Tik jei negaus zemes tie usai,o saules bus-nuskrudins.Nebent padaryt voratinkli.Paimt didesni kruma su usais.Didziausia virsunej kupsto pasodint.Toliau usus nuvest i sonus ir juose padarius skyles pasodint.Zemiau irgi padaryt vel pasodint.Bus pilnas usu,daigu-nesimatys paties maiso.
Aina
kazkurioj is temu buvo ikelta zemuogiu balkone kabanciame vazonelyje nuotrauka. dabar ieskau ir surasti negaliu, gal kas matet? pasufleruokit blush2.gif
uolma
QUOTE(Regila @ 2006 04 01, 17:54)
Augink tas su usais,augins usus ir jie svirs-bus svyrancios.Patys kerai nelabai turetu svirti.Tik jei negaus zemes tie usai,o saules bus-nuskrudins.Nebent padaryt voratinkli.Paimt didesni kruma su usais.Didziausia virsunej kupsto pasodint.Toliau usus nuvest i sonus ir juose padarius skyles pasodint.Zemiau irgi padaryt vel pasodint.Bus pilnas usu,daigu-nesimatys paties maiso.
*

Bet kad aš tokių niekur nerandu pirkti. doh.gif
ifigenija
QUOTE(Aina @ 2006 05 01, 16:07)
kazkurioj is temu buvo ikelta zemuogiu balkone kabanciame vazonelyje nuotrauka. dabar ieskau ir surasti negaliu, gal kas matet? pasufleruokit blush2.gif
*

Nuotrauku neturiu, bet jau berods ketvirti metai auginu balkone vietoj zydinciu geliu zemuoges (beuses). Viso 4 metriniai loveliai -- 20 augaliuku. Tai nuo birzelio iki velyvo rudens dviem vaikams zemuogiu paragaut tenka kiekviena diena smile.gif
Aina
QUOTE(ifigenija @ 2006 05 01, 19:48)
Nuotrauku neturiu, bet jau berods ketvirti metai auginu balkone vietoj zydinciu geliu zemuoges (beuses). Viso 4 metriniai loveliai -- 20 augaliuku. Tai nuo birzelio iki velyvo rudens dviem vaikams zemuogiu paragaut tenka kiekviena diena smile.gif
*

o kaip sios zemuoges tiksliai vadinasi? rolleyes.gif
ifigenija
QUOTE(Aina @ 2006 05 01, 20:48)
o kaip sios zemuoges tiksliai vadinasi? rolleyes.gif
*

Perku kasmet naujus augalelius turgui -- visada paprasau raudonu (man graziau nei geltonos), veisles pavadinimo nezinau, bet kiek pirkau -- visos buvo identiskos: deret pradeda birzelio gale, o jei salta vasara -- liepos pradzioj ir veda uogas iki pat salnu (ir net per jas, jei neisskini ziedu). Tik nesugebu issaugoti per ziema -- laiptineje per silta, zaliuoja ir nepailsi, o palikus balkone issala. Sodinu i zemiu misini: 1/2 zemes is Vingio parko blush2.gif , 1/2 pirktines (durpes +meslas), jei turiu dar pridedu ir mesliuko is kaimo biggrin.gif
Ryte iseiti ir prisiskinti balkone zemuogiu gyvenant miesto centre thumbup.gif
jovka
as irgi auginu zemuoge, Praitais metais ougu turejau iki lapkricio galo. Zima mano zemuoge istvere be problemu, bet pavasaru perlaisciau ir nupuvo saknys. Siais metasi vel auginsiu smile.gif
Gyvenimas yra gražus
Aš irgi daiginau žemuoges, bet šnipštas gavos, nesudygo. Noriu dar bandyt, bet ar nebus per vėlu? Patarkit 4u.gif
blackie
dieve mano kiek vargo su tom uogom doh.gif unsure.gif as taip norejau ju irgi prisidaigint bet dabar pamasciau, geriau as paciu braskiu nusipirksiu vasara turgely nulekus arba dabar is saldymo kameros issimsiu biggrin.gif
zigzag
QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 05 05, 15:42)
Aš irgi daiginau žemuoges, bet šnipštas gavos, nesudygo. Noriu dar bandyt, bet ar nebus per vėlu? Patarkit 4u.gif
*

Jeigu dabar pasėsi, tai šiais metais kažin ar uogų sulauksi. Geriau nueik į turgų ir nusipirk daigų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.