Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mozarelos sūris
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Burbulytis
Mamytės ir būsimos mamytės,
gal pasiūlytumėte kokių receptukų su mozarelos sūriu?
Aš tai darau tokią užkandėlę: Supjaustau riekutėm pomidorus, supjaustau reikutėm plonom mozarelos kamuoliukus, tada juos uždedu ant pomidorų riekučių (ant riekutės pomidoro vieną riekutę mozarelos), pabarstau druskyte ir baziliku. Labai skani ir lengva užkandėlė. Kas žinote, pasidalinkite idėjomis. Ačiū.
vota
o mes darome labai paprastas saloteles.
kubeliais supjaustyti pomidorus ir mozarelos suri. sudeti i inda ir ipylti, sojos, acto ir iberti pipiriuku.
niam niam drinks_cheers.gif
Krisla
Aš labai panašiai darau kaip Burbulytis, tik Mozarelą perku su prieskoniais. Ant pomidoro riekelės uždedu Mozarelos su prieskoniais riekelę ir niam niam kaip skanu thumbup.gif
Anka
Aš tai darau tokia paprastą misrainytę:
Pomidorus supjaustau kubeliais, alyvuoges juodas pjaustau per pusę, mozzarela irgi pjaustau kubeliais ir dedu majonezo thumbup.gif
Onora
o as kartais perku italishka tamsesne duonele, ant jos dedu pimidoro ir mocarelos riekele - i orkaite kol perkais ir baziliku pabarsciusi skanauju. Dar galima kreveciu deti po suriu arba kokio kumpelio.
Rueta
nu va isduosiu ir as savo vituves paslaptys,gal kam patiks. Tai issiverdi spageti ar kokiu kitu makaronu isverdi desreles o prie viso to pasidarai misraine.Ji daroma tai.Pomidora susipjaustai nedideliais gabaliukais ,tada Mocarela panasiai susipjaustai ,smulkai svoguno nedaug, tada ziupsnelis aliejaus kad nebutu per riebu,truputi druskos ir citrinos sultciu ispaudi i salotas,tada viska ismaisai.Skanaus
dowilia
aš dariau spageti su rama crem bonjur ir mozarelos sūriu, taip pat bandžiau pamidorus su sūriu ir baziliku, visai skanu.
Sola
As tai ir taip darau uzkandele,riekute surio,riekute pomidoro ir lapelis nedziovinto baziliko,apslakstyti reikia raudonu balzamiku,valgau su pasildyta prancuziska duona. thumbup.gif
sigux
gal mano receptukas labiau tiktu i skyreli kur kalbama apie surio pirstelius ar ka panasiaus, bet pagrindinis ingredientas mozarella suris.
tagi:
suri supjaustau plonomis riekelemis, pavolioju kiausinyje, po to dziuveseliuose( ta pati kartoju kelis kartus), ir verdu gerai ikaitintame aliejuje.
labai skanu, tik nereik pamirsti, druskos i kiausini ir dziuveselius iberti.
padazas tinka stai toks: smulkiai pjaustytas poras, ir mairinuotas agurkas(laaabai smulkiai pjaustytas). laselis citrinu sulciu, laselis vandens, ir vos keciupo(beveik laselis).
prasom, skanaus. 4u.gif
dianute
o as gaminu tokias salotas:
mozzarella supjaustau smulkiais apie 1-2 cm kubeliais, smulkiai supjaustau ir pomidora, nuplautus kinisku kopustu lapus plesau ir maisau su mozzarella, uzpilu slakeli alyvuogiu aliejaus (koki sauksteli, labai nedaug), barstau baziliko, truputi druskos ir viska gerai ismaisau. valgau su juoda duona. mano vyrui tokios salotos labai patinka, kemsa net ausys linksi! thumbup.gif lotuliukas.gif
lanaa
labiausiai musu seimyna megsta karstus sumustinius su mocarela. receptas cia
lulk@
na as irgi labai megstu mocarela su pomidorais tik dar padarau toki prieskoniu misinuka:
prieskoniai salotoms 1000 salu + prieskoniai italiskoms salotoms + dziovinti krapai + druska + aliejus. labai tinka tam italiskam patiekalui!
leonel
Be jau pamineto pomidoru - mozarelos - baziliko uzkandzio, as darau tokias salotas: kubeliais pjaustyta mozarela, marinuoti mini agurkeliai, marinuoti mini svoguneliai, kubeliais pjaustyta paprika, vysniniai pomidoriukai, prieskoniai, salotu padazas. Labai lengva ir skanu! mirksiukas.gif
leonel
Pamirsau parasyt - i sias salotas dar dedu juodasias ir zaliasias alyvuoges. ax.gif
Deli@
O aš mozzarella sūrio dedu ant picos ją kepdama...irgi labai skanu būna smile.gif
Dany
Pomidora supjaustau riekutem-sudelioju i lekste.
moncarela taip pat supjaustau piekutem-dedu ant pomidoru.
O ant pomidoru-dedu tuno,apipilu alyvuogiu aliejum,pabarstau pipiriukais thumbup.gif
ksi
lietinius arba sluoksniuotos teslus pyragelius idarau mocarela ir pabarstau picos prieskoniais - jei lietiniai, kepu keptuveje, jei pyrageliai, orkaiteje, kol apskrunda ir suris issilydo, mmm... o dar jei valytu kreveciu ideti...
miig

sveikos,
aš asmeniškai be mozarelos-pomidorų salotų gyvent negaliu. visada darydavau tą patį paprasčiausią variantą. sūris riekelėmis+pomidoras riekelėmis+ druskytė+pipiriukai+alyvuogių aliejus+baziliko lapeliai. mmmmm

bet šią vasarą valgiau vienam restorane tai ten priedo dar buvo pridėta kaparėlių. bet ne tokių mažulyčių, o su koteliais (atrodė kaip vyšnios) tai žinokit galvojau liežuvį prarysiu. eisiu vakare pažiūrėt i parduotuvę gal rasiu g.gif
burbulioke
As darau ir labai paprastas salotas, vaikai labai megsta.
Supjaustau Mocarela kubeliaias, pomidora ir kubukais ir sviezia agurka siaudeliais. Apibarstau Vegetos prieskoniais agurkams ir truputi aliejaus viska sumaisau ir skanaus. essen.gif
Valerija
O mano mama daro tokias salotas:
Mocarela, avokadas, paprikos(tik ne per daug, nes užgožia avokadą), alyvuogės ir alyvuogių aliejus
nakvisa
sumustinukai su mozzarella:
duona pertepti garstyciom uzdeti riekelem pjaustyta mozzarella apibarstyti dziovintu pomidoru gabaleliais(galite pries tai ismyrkyti dziovintus pomidorus raudonajam vyne)ir pabarstyti alyvuogem pagal skoni(labiausiai tinka juodos alyvuoges).
musmere
Pats geriausias mozarelos receptas:

Perki 'mozarela di bufala da campagna' (mačiau maximoje yra, ji pati skaniausia iš mozarelų). Užsipili gero skanaus alyvuogių aliejaus (Pietro Coriceli arba Capareli) ir valgai su itališka duona biggrin.gif thumbup.gif

O dar darau kaip ir jūs su pomidorais tik pašildau:

Supjaustai pomidorus riekutėmis ir išdėlioji lėkštėje. Ant viršaus išdėlioji riekutėmis supjaustytą mozarelą. Dar uždedi raudono pjaustyto svogūno, džiovinto pomidoro aliejuje, pabarstai druskos, apipili alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu ir kiši pašildyt į mokrobangę arba į orkaitę. Pašildai kol mozarela pasilydo, ištrauki, apibarstai maltais juodaisiais pipirais ir valgai. Dar nei vienam kuriam taip dariau nebuvo kad nepatiktų thumbup.gif
veitaita
galima mocarelą suplaustyt, pavoliot į džiūvėsėlius ir iškept 4u.gif
neues
Aš dažnai kepu baklažaną su mozarela ir pomidorais: baklažaną, mozarelą ir pomidorus supjaustyti griežinėliais. Baklažaną apiberti prieskoniais,palaikyti ~ 30 min. ir lengvai pakepinti keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet sudėlioti kepimo skardoje, ant viršaus dėti griežinėlį mozarelos, užberti baziliko (geriausia šviežias, kapotas), uždėti pomidoro griežinėlį. Kepti 180 (čia el. orkaitėje) laipsnių t. ~15 min. Skanu ir paprasta smile.gif ir labai tinka prie raudono sauso vyno.
tarijo
ragausiu bigsmile.gif
Gutia
QUOTE(sesyte @ 2005 04 04, 21:10)
Aš labai panašiai darau kaip Burbulytis, tik Mozarelą perku su prieskoniais. Ant pomidoro riekelės uždedu Mozarelos su prieskoniais riekelę ir niam niam kaip skanu thumbup.gif
*

as irgi taip darau, ant pamidoro riekeles uzdedu mocarelos, o ant virsaus dar dedu pesto padazo( galima nusipirkti prekybcentriuose toks zalias is baziliku, lygtai kedro riesutu, nu kazkokiu, alyvuogiu aliejaus ir parmezano)nu duoda pati skoni, labai skanu
aguonele
As darau su makaronais : makaronus isverdu, tada sudedu pomidorus smulkintus (juos pirma verdanciam vandeny palaikau kad odele geriau nusiluptu)+ mozarela+ bazilikas ir prieskoniai. Truputi leidziu ant silpnos ugnies dar pasitroskinti ..

Mozarela dedu i kotlietu vidu...

Darau uzkepele: ant batono riekes uzdedu mozarelos, pomodoru,baziliko, alyvuogiu aliejaus ir pasaunu i orkaite 15 min. Labai lengvas maistas.
Karjeriste
sweikutes 4u.gif gal kuri zinot meksikietisku salotu receptuka? doh.gif man jos lb patinka , bet vat paciai tai neiseina ;(
waleru
mocarela, parmezanas ir feta megstamiausi mano suriai maisto gamyboje smile.gif be tradiciniu kaprio salotu - grezineliais pjaustyti pomidorai, ant ju grezineliais mocarela su svieziu baziliku, trupuciu acto, slakeliu alyvuogiu aliejaus, druska ir pipirais, darau ir pagerintas kaprio salotas (mano favotitas) - pirma i lekstes pakloju 2-3 lapelius salotu, tuomet pasluoksniuju grezineliais supjaustytus pomidorus, mocarela ir avokado, pametau ant virsaus juodu alyvuogiu ir paskaninu svieziu baziliku lapeliais, svieziai maltais juodais pipirais, druska, balzaminiu actu, alyvuogiu aliejumi ir saldziu tirstu sojos padazu. Sviezia ciabata ir taure gerai atsaldyto balto vyno, hmmm - geriausias variantas vasaros vakarienei mano namuose wub.gif
londonas
pekino salotos +agurkas +vysniniai pomidoriukai+mozarelos suris kubeliais ir apipilti citrinu sultimis +prieskoniai.
arba ant picos griezineliais pasipjaustau ,kai iskepa nerealiai skanu buna thumbup.gif
-simona-
Italijoje dešimčiai dienų iš prekybos centrų lentynų ir restoranų valgiaraščių dings mocarelos sūris, nes jame rasta kenksmingos medžiagos dioksino. Tokį sprendimą kartu su Europos Komisija priėmė Italijos valdžia.
Ekspertai mano, kad dioksinas buivolių piene, iš kurio gaminama mocarela, atsirado dėl šiukšlių problemos. Kampanijos regione, kur gaminamas garsusis sūris, susidarė labai sudėtinga atliekų utilizavimo padėtis.

http://www.vakarozinios.lt/lt/naujienos/pa...kiauti_mocarela

g.gif unsure.gif
agmor
bet tai jei LT perki lietuviskos pienines suri, tai koks skirtumas, kad Italijoj neleidzia prekiaut?
o del gaminimo tai mozzarela dedu visur, kur reikia suri lydyti - renkuosi neriebu, o jis taip skaniai issilydo..... smile.gif lazanija, visi kiti makaronai, sumustiniai, pica, apkepai ir t.t.
o duona su pomidoru, mozzarela ir baziliku - auksinis derinys smile.gif
lijanka
Mozarela+ nesaldytos krabu lazdeles+sviezias agurkas+majonezas,druska,pipirai.Greita ir skanu thumbup.gif
atsakinga
Man labai patinka sumustiniai su Mocarela suriu. Bet ar ji galima valgyti nescioms? Zinau, kad pelesiniu negalima...o geltona suri galima. O kaip sita? Turbut galima?
ugnuū.
Labai skanu:
Išskaptuoji pomidorą, šonus ištepi pestos padažu, į apačią dedi supjaustytą mozarella, tada pomidoro minkštimą, mozarella ir taip toliau...įdedi į orkaitę ir kepi, kol mpzarella išsilydys thumbup.gif
*mamusikas*
Aš darau tokias salotėles:

Pekino kopūstas
3 pomidorai
Pakelis krabų lazdelių
Mozzarela sūrio
Majonezo

Viską supjaustom ir sumaišom su majonezu. Skanaus.
Omrum
ar dar bus perliukų bigsmile.gif dievinu šį sūrį ... essen.gif:
Nerytė
gaminu, stai tokius sumustinukus su mozzarella, dz. pomidorais (kai kurie dar su kumpeliu)
user posted image
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/b...-uzkepeles.html

arba stai tokia uzkepele is baklazano, pomidoro bei mozzarellos
user posted image
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/g...ir-lengvai.html

arba sias siltas vistienos salotas
user posted image
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/v...os-salotos.html
regna
Neryte 4u.gif ,kaip skaniai atrodo,nors imk ir valgyk 4u.gif .Šaunuolė 4u.gif
uogyteG
kazkada esu valgius bklazana kepta su mozarela, Reginos viezbutyje druskininkuose. ten labai jau giriama virtuve, mm kaip skanu. ziurau ir ir pomidoriuku, reiks gamint:)
Nerytė
QUOTE(regna @ 2009 05 31, 18:23)
Neryte 4u.gif ,kaip skaniai atrodo,nors imk ir valgyk 4u.gif .Šaunuolė 4u.gif
*

Prasom vaisintis mirksiukas.gif
Emperatriz
gal kas darote su pekino kopustais, pupelem? Ragavau lb skanu tik nesupratau dar kazko ten prideta ir padazas toks gaivus g.gif
5imute
Nu vat, kad as taip mokeciau kaip Neryte doh.gif
Ugnis
vienas skaniausiu dalyku su Mazzorela - salotos:

pomidorai
mazorela
juodos alyvuoges
baziliku padazas: sviezi zalieji bazilikai, cesnakai, citrinu sultys, druska , aliejus - viskas sutrinta

viskas supjaustoma gan stambiais griezineliais ir apslakstoma baziliku padazu
Nerytė
QUOTE(lsimute @ 2009 08 27, 15:47)
Nu vat, kad as taip mokeciau kaip Neryte  doh.gif
*

Isimute, cia nera ka moketi, paskaityk kokie recepteliai paprasti mirksiukas.gif

QUOTE(Ugnis @ 2009 10 08, 16:16)
vienas skaniausiu dalyku su Mazzorela - salotos:
*

mm... labai skaniai skamba rolleyes.gif
Belesa
Aš tai labai paprastai darausi,ant pomidoro riekelės dedu riekelę mocarelos,pabarstau druska,pipirais,baziliku,kepu orkaitėj kol pasilydo sūris truputį,tada dedu ant duonos riekutės ir valgau skanų sumuštinuką thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(Emilyte @ 2009 10 16, 21:15)
Aš tai labai paprastai darausi,ant pomidoro riekelės dedu riekelę mocarelos,pabarstau druska,pipirais,baziliku,kepu orkaitėj kol pasilydo sūris truputį,tada dedu ant duonos riekutės ir valgau skanų sumuštinuką thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif labai skanu
regna
Siūlau tokias salotas su macarela,gal ir jums jos patiks.
joms prireiks,jeigu turite gražgarstės{jeigu neturite,nebūtina}
keletą pomidoų,
cukinijos,
mėlynų svogūnų,
macarelos
Paruošiame garžoves,pomidorus ir cukinijas supjaustyti griežinėliais.
Svogūnus- žiedeliais,
Sūrį -šiaudeliais,arba kūbeliais,ir viską gražiai sudedame.
Užpilame mėgiamu padažu{aš,naudoju2v.š. baltojo vyno+1v.š.prieskoninių žolelių aliejaus+smulkiai supj. svogūną,sudėti išspaustą česnao skiltelę}išmaišyti.
Prieš patiekiant į salotas įpilti 3v.š. alyvų aliejaus įberkite pipirų ,druskos/
aga1
Aciu uz patarimus mergaites, kaip tik turiu indeli mozarelos surio uzsilikusio nuo halloween, kurio taip ir nepanaudojau.
Reiks pabandyti padaryti salotas su pomidoriukais. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.