man 25 savaite, pradejau jausti silpnesnius vaiko judiesiukus ir reciau. Ar tai normalu? Labai jaudinosi, nes bijau, kad gal jam kas nors blogai...
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 19:50) man 25 savaite, pradejau jausti silpnesnius vaiko judiesiukus ir reciau. Ar tai normalu? Labai jaudinosi, nes bijau, kad gal jam kas nors blogai... Sveikute
o kiek jau laiko jauti susilpnejusius judesius? bet siaip tikrai, geriau nerizikuot ir nuvaziuot pasidaryt echo.
mano maziukas is vis keistai visada judedavo- gali savaite spardytis, vartytis, o paskui kelias dienas ramu , judesiukai silpni arba puse dienos visiskai nejauciu. galvodavau gal kas negerai ir lekdavau i ligonine, kad paziuretu ar viskas gerai
Nuo vakar dienos pradejau jausti silpnesnius judesius
Kai tiek savaičių - nepatarčiau labai pergyventi - mažiukas dar labai sukaliojasi pilve - gal kur "nuplaukė"
As tavo atveju vaziuociau i ligonine kad pasiziuretu daktarai: na maza kas.. geriau jau issitikinti kad viskas ok ir buti ramiai.
Pirmiausia, dziaukis, kad apskritai juos jauti. Priezastys gali buti, kad leliukas ilsisi, ypac jei tu aktyvia veikla uzsiiminejai pastarasias dienas, arba pakeite pozicija, pvz. nusisuko. Mano leliukas savo nejudejimais mane gasdino daugybe kartu. Net lekiau i ligonine. Liepe atsipalaiduoti, ilsetis, nepervargti. Tai maziukas ir vel atgijo
na man taip pat buvo,kai pasake gine jog neranda sirdeles su stetoskopu. tai grizau namo,nei ka valgiau,pergyvenau,o gal nebegyvas? o gal kas blogai? nebeistveriau,nuvaziavau i ligonine,atrado toniukus,sako viskas lb gerai ir dar begulint prie aparatu kai gavau spyri
man ir db kartais nejudrus buna,turbut tinginuka turesiu
mums su maziuku jau 8mesiukai ir mano maziukas labai nedaug juda labai neramu o ka jau sneket kai guliu ant kairio ar antdesnio sono isvis ramus ,bet kai guliu ant nugaros tada duodasi kaip reikian tai pradedu glostiti ir jis man atsako
Papildyta: gal reiktu sunerimti ir pas daktare lekt?
Robertukas, siunciu tau nuoroda del vaiko judesiu skaiciavimo, rasi aprasyma kaip skaiciuoti ir kiek judesiu yra normalu, gal pades nusiraminti...
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=5178
mano mazhes judesiukuose ishvis sunku atrasti bet kokia sistema. kazhkais juda daug ir stipriai, kartais mazhai ir silpnai. kartais rytais, kartais vakarais. kartais kai guliu ant nugaros, kartais, kai ant shonu, kartais sedint. zhodzhiu - nesuprasi. kazhkaip nepergyvenu jei ir nepajauchiu2-3 valandas nieko. jai gi pailseti irgi reikia:) gydytojas sako, kad ji pas mane labai gerai istaisius, tai neturechiau panikuoti jei nesiduos kaip ishprotejusi:)jei nepajauschiau ne judesio visa diena, tai tikrai vakare varychiau i ligonine, bet, achiu dievui, taip dar nebuvo.
Kazkuria diena ir mane isgasdino, visa diena tylu ramu
mano lelius tai isvis vos vos juda dakatrei sakiau bet ji sako jauna nieko but negali o man taip neramu ir dar ir tie labai silpni judesiukai bet kai pamigu tada pasimuisto ir vel ramu
sveikutes
Labutis,panasioj temoj rasiau kad ir mano maziuko judesiukai susilpnejo ir labai reti pasidare,tai as nieko nelaukus nuvaziavau pas daktare ir teko gultis i ligonine savaitei ir namie paguleti savaite,nes kaip sake daktare gimda tonusuose,tai mano pilvas lb sukieteja ir vaikuciui nera kaip judeti.O dabar jau viskas gerai.
man ir db kartais nejudrus buna,turbut tinginuka turesiu Mano irgi panasiai
mano mergyte pilvelyje is vis retai kada judedavo ir taip silpnai, o dabar aktyviste
Kai laukiausi sūnaus, tai buvo labai seniai prieš 13 metų
O vat su dukrytė, pernai metais, sakė ypatingai griežtai skaičiuoti nereikia, bet jei jau pajusi mažiau judesiukų, tai ramiai paskaičiuoti. Tik vat, niekaip nepamenu Bet būsimos mamytės, čia aš ne iš savo, bet iš pažystamų būsimų mamyčių skaudžios patirties galiu pasakyti: jei tik pastebėjote, kad sumažėjo ar išvis kurį laiką nebejaučiate leliuko judesiukų - kuo skubiau lėkite pas gydytoją ar tiesiai į ligoninę ir visai nesvarbu ar diena ar naktis bebūtų. Gydytojų toks darbas, turi priimti ir atidžiai jus apžiūrėti, nors kartais jiems ir juokinga pasirodo tokie lakstymai.
o kaip zinot daug ar mazai juda ? ar istisai jis turi judeti? as kai prisikaitau, tai man, rodos, per mazai juda... nezinau, jauciu visoms skirtingai cia. reiks pamegint paskaiciuot vakare...
QUOTE(karalaiti @ 2009 09 25, 11:43) o kaip zinot daug ar mazai juda ? ar istisai jis turi judeti? as kai prisikaitau, tai man, rodos, per mazai juda... nezinau, jauciu visoms skirtingai cia. reiks pamegint paskaiciuot vakare... Žinok kad visoms skirtingai. Aš irgi visą nėštumą pratrizniojau dėl tų judesių, nes maniškė buvo visai tinginiukė, jokių ten per valandą 10 judėsių nebūdavo, geriausiu atveju 10 per dieną. Taip visumoj iš savo patirties tai ko gero svarbu ne tiek kiek priskaičiuoji, bet kad visą laik maždaug taip pat būtų, nes jei sumažėja arba padaugėja, tada reikia nueit pas gydytoją. QUOTE(Elemire @ 2009 09 29, 17:53) Žinok kad visoms skirtingai. Aš irgi visą nėštumą pratrizniojau dėl tų judesių, nes maniškė buvo visai tinginiukė, jokių ten per valandą 10 judėsių nebūdavo, geriausiu atveju 10 per dieną. Taip visumoj iš savo patirties tai ko gero svarbu ne tiek kiek priskaičiuoji, bet kad visą laik maždaug taip pat būtų, nes jei sumažėja arba padaugėja, tada reikia nueit pas gydytoją. sveika, na, paguodei, kazkaip ramiau pasidare...
mano irg panelyte beveik is vis nejudedavo, o dabar aktyviste, istisai duodasi
Maniske irgi pilvelyje tik svelniai svelniai mane kutendavo.... o dabar tai tieeeek daug ir ranytem ir ojytem duodas
o kai laukiaus tai ir ligoninej net apsilanke buvom kai mazyle 2 paras isvis nejudejo (buvo apie 33 savaites)...
pas mane irgi tinginukas kartais visa pusdieni jokios zinios apie save, bet buna siauteja,kad net ir is miego pazadina.
pas vienas mamytes krepsininkai auga, o pas kitas tikriausiai moksliukai,pirstukus skaiciuoja, daugybos lentele mokosi, ner kada duotis
Na aš irgi nerimauju, nes judesiu jaučiu nedaug... nebandžiau skaičiuoti, bet neikada nepatyriau pilvo bangavimo, iš ryto geriausiu atveju 3 spyriai, dar vakare pasispardo, diena retai suduoda... na gal suskaičiuočiau 15 spyrių per dieną, bet taip yra visa laiką
nepergyvenk, gal tavo mazute tiesiog nemegsta stipriai isdykauti
Aš ir turiu streso dėl judesiukų
Reiks gal pradėt nuo šiandien skaičiuot juidesiukus, gal ramiau bus...
o as noriu pasiteirauti kaip jum su judesiukais nakties metu ?as va kazko ju nejauciu,pabundu nakti bet leliukas matit viena kita judesiuka duoda ir tyla...anksciau rodos labiau judedavo
Pas mane ur tas pats, nakti labai viskas ramu, o vat ryte ir diena tai laikykis. Dar dazniausiai ir slapimo pusle aptinka, nu tada nors stauk
Mano kaip kokia diena, viena diena duodasi nuo ryto iki vakaro beveiki be sustojimo ,kita diena ramu puse dienos arba visa diena buna. Pasikuicia biski ir viskas
Sveikos
Na, man jau trecia diena kaip yra ryskiai sumazeje judesiai. Anksciau kaip laikrodukas duodavosi, o dabar jau trecia diena - ramu. Na, jei paglostai - atsaka duoda pora smugiu, bet ir tie tokie silpni. Mums 24 savaites. Kaip tik pries 3 dienas man pasileido kraujas is nosies, dinges apetitas iki pat siol QUOTE(sekretore84 @ 2009 11 07, 11:25) Sveikos Na, man jau trecia diena kaip yra ryskiai sumazeje judesiai. Anksciau kaip laikrodukas duodavosi, o dabar jau trecia diena - ramu. Na, jei paglostai - atsaka duoda pora smugiu, bet ir tie tokie silpni. Mums 24 savaites. Kaip tik pries 3 dienas man pasileido kraujas is nosies, dinges apetitas iki pat siol tai nebutinai vaikutis turi duotis, ypac kai laukiesi pirmo. o dar ir savaiteliu nera tiek daug, kad jis smarkiai spyrtu. o jei jau visai nejudetu, tada reiktu kreiptis i medikus. as kazkaip nei su pirma, nei dabar, neskaiciuoju tu judesiu. pirma buvo daug ramesne, o va sita - diena nakti duodasi (kartais net pagalvoju, kad kazkas gal vaikui negerai, kad toks judrus). tarkim, kai dare 12sav echoskopa, jos net prikelti gydytoja nesugebejo, kad nors koki judesi padarytu, o dabar net nuraminti neimanoma QUOTE(mabi @ 2009 11 07, 13:39) tai nebutinai vaikutis turi duotis, ypac kai laukiesi pirmo. o dar ir savaiteliu nera tiek daug, kad jis smarkiai spyrtu. o jei jau visai nejudetu, tada reiktu kreiptis i medikus. as kazkaip nei su pirma, nei dabar, neskaiciuoju tu judesiu. pirma buvo daug ramesne, o va sita - diena nakti duodasi (kartais net pagalvoju, kad kazkas gal vaikui negerai, kad toks judrus). tarkim, kai dare 12sav echoskopa, jos net prikelti gydytoja nesugebejo, kad nors koki judesi padarytu, o dabar net nuraminti neimanoma Mane vyras irgi ramina, kad cia nieko tokio
Na va, noriu pasidziaugti - mano leliukas po triju dienu ramybes pradejo vel spardytis kaip ir anksciau
QUOTE(sekretore84 @ 2009 11 09, 13:55) Na va, noriu pasidziaugti - mano leliukas po triju dienu ramybes pradejo vel spardytis kaip ir anksciau Va, as irgi praeita savaitele buvau nulekusi pasitikrinti, kodel mano tinginiukas tiek mazai juda. Tikrai buvau sunerimusi... Mums eina 23-ia savaitele Dabar jau ramu.
NA, galiu pasakyti, kad mano vaikiukas irgi nera itin aktyvus, buna visa diena pralauki judesiuku, paglostai pilvuka, duoda kazkoki atsaka.. Dar ziurint, ka veiki, jei ramybes busenoj, dazniau jauciasi tie judesiukai, bet pilvas tikrai nebanguoja, kaip kitos kad sako ir pamiegot negali, ir ilgiausiai mazylis prasiduoda, ir stiprus tie judesiai buna. Mums eina 29 sav.
o ar priklauso judesiuku stiprumas nuo to ka nesioji??? mergaite ar berniuka? ar tarkim berniukai stipraiu spardosi o mergaites silpniau ??
QUOTE(Tomawru @ 2009 12 22, 12:07) o ar priklauso judesiuku stiprumas nuo to ka nesioji??? mergaite ar berniuka? ar tarkim berniukai stipraiu spardosi o mergaites silpniau ?? Oi aš netikiu tokiomis nesamonėmis. Čia labiau nuo veikelio būdo priklauso. Maniškis tai toks ramiakas visą nėštumą buvo, dabar dar labiau nurimo. Važiavau netgi tikrintis tonų dėl to (ko pasekoje paguldė į potologinį 2 dienoms). Na bet mano baimės nepasitvirtino ir išleido mus abu namo šventes vęst ir gimimo laukti
Sveikos, cia kaikurios rasot, kai nebejuda leliukas tai jus biski paspaudziat pilveli ir tada sukruta. O man kaip tik ne. jis biski letai juda, paspaudziu pilveli ir tada jis is principo nebejuda.
Maniškis ir nėra labai jau aktyvus
Mano mazylis jau antra dienakaip aprimes pries tai buvo labai judrus apspardydavo kaip reikiant dabar tik pora kart i diena .Ar cia kazkas gali but negerai ar jam vietos pamazejo del to nezinau nei ka daryt..
Maniskis irgi buvo visa nestuma tinginukas. Nuolat pradedavau pergyventi, kai drauges papasakodavo kad ju mazius "nuolat duodasi, neleidzia ne pailseti, visas pilvas banguoja" ir pan. O didziausia beda ta, kad paskutinemis savaitemis leliukai jau naturaliai maziau juda, nes jiems nebera vietos, bet tuo paciu ir rizika didziausia leliukui uzdusti ar pan., todel butina judesiukus sekti.
Man gydytoja sake taip: nieko baisaus, jei mazius nesiduoda visa diena ir pan. Svarbu, kad bent karta dienoje suskaiciuotum reikalinga judesiuku kieki per pusvalandi. O paskutines 3 savaites liepe skaiciuoti jau 3 kartus per diena panasiu metu ir sake: bent karta nesusikaiciuoji judesiu- vaziuok i ligonine. Pastebejai, kad pakito aktyvumo ciklas (aktyvus buna ne tuo paciu metu kaip visada)- vaziuok i ligonine. To pasekoje, apimta panikos i priimamaji vaziavau net kelis kartus - dazniausiai nakti, kai pralaukus visa diena nesuskaiciuodavau riekiamo judesiu kiekio. Taciau visada maloniai priimdavo, paklausydavo toniuku ir nei karto nepasake, kad as be reikalo isterikuoju ar pan. Atvirksciai - paleisdami namo pasakydavo, kad jei vel pasikartos panasi situacija, vel atvaziuoti. Ir dariau ta, beje, ne be reikalo - paskutini karta, kai vel nesuskaiciavau judesiu, is priimamojo niekas manes nebepaleido, dare iskart CP. Todel jei nestumas iki 7 menesiuko,tai stresuoti del judesiu labai nereiketu, bet jei 7 ir daugiau, tai patariu buti ikyrioms ir vaziuoti i ligonine jei ka. Beje, man irgi buvo keistai - kai paspausdavau pilveli, leliukas kaip tik nejudedavo, nors sako, kad turetu kaip tik sujudeti, atsakyti.
mums 21 savaitele bet irgi silnai spardomes...
mane irgi veda iš proto tie judesiai
Na va man nesenai buvo taip kad tris dienas buvo labai sumazeja judesiukai ir ne tik tai bet ir labai svelnus jie buvo... tai va sunerimau rimtai ir tiesiai i ligonine, bet padare tyrimus nk blogo nepamate... sake kad tiesiog jam ten maza vietos ir tiek... dabar irgi lygiai taip pat nedaug juda...
QUOTE(Baltija @ 2010 04 03, 18:27) mane irgi veda iš proto tie judesiai Butent
sveikos busimos ir esamos mamytes man tenka daznokai nerimauti del savo leliuko judesiuku matyt tinginiuka auginu
gal kuriai pades radau ta tema straipsniuka Kaip skaičiuoti Gydytojai pataria pedantiškai vaisiaus judesius skaičiuoti nuo 30 savaitės. Kaip skaičiuoti, pamokys ginekologas. Yra keli būdai, kaip skaičiuoti judesius. Vienas vadinasi skaičiuok iki dešimties. Tai pati paprasčiausia metodika. Moteris turi pasirinkti jai patogų laiką, kai kiekvieną dieną įsiklausys į vaikutį. Kai pajunta dešimtą spyrį, tą dieną judesių gali nebeskaičiuoti. Skaičiuoti galite nebūtinai ryte gulėdamos lovoje, bet ir ruošdamosi virtuvėje ar išėjusios pasivaikščioti. Kitas judesių skaičiavimo būdas skaičiavimas gulint ant kairiojo šono. Kasdieną tuo pačiu metu reikia atsigulti ant kairiojo šono ir pasistengti visiškai atsipalaiduoti. Puikus laikas rytas, kai žadintuvui neskambėjus dar vartomės lovoje. Reikės tik žadintuvą nustatyti pusvalandžiu anksčiau. Skaičiuojant reikėtų vaikutį truputį provokuoti: glostyti pilvą, su mažyliu kalbėtis. Jei per pirmas 30 minučių pajusite daugiau nei 5 judesius, daugiau galite neskaičiuoti. Jei pajutote mažiau nei 5 judesius, skaičiuokite iki valandos. Jei per valandą pajutote mažiau nei 5 judesius, skaičiuokite dar valandą. Į gydytoją kuo greičiau kreipkitės, jei: Jei per 2 valandas suskaičiavote mažiau nei 5 judesius. Jei vaisiaus judesiai, buvę stiprūs ir aiškiai juntami, pastebimai susilpnėjo. Jei judesių per kelias paras sumažėjo dvigubai. Jei per 2 valandas gulėdama ant kairiojo šono ir glostydama pilvą nepajutote nė vieno judesio.
mano mažiukas pilve galima sakyt visai nesisparde, o kiek nervu tai kainavo
Mamytes nieko nelaukit
|