Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: koki pirkti vezimeli naujagimiui
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika" > Vežimėliai
Bussinkka
koki pirkti vezimeli naujagimiui? Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu? Prasau patarkit smile.gif
Mama_Laure26
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 22:55)
koki pirkti vezimeli naujagimiui?  Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu?  Prasau patarkit  smile.gif
*

Visu pirmiausiai perkant vezimeli kudikiui reikia demesi atkreipti i ratus, dabar yra madingi vezimeliai su mazais kietais ratukais, bet geriau, kad butu dideli, guminiai gali net buti ir pripuciami, tada lelius jausis komfortiskai, nes musu keliai vis tik ne kaip prekybos centruose, labai prasti ir su mazais ratukais kudikelis bus kratomas nezmoniskai ir tikrai jaus kiekviena duobyte, na aisku cia tik mano nuomone ir pastebejimas 4u.gif
Del kainos vezimu, tai cia kiekvieno reikalas, kiek jau leidzia pinigine, nes geras vezimukas nemazai ir kainuoja, bet tikrai galima rasti vezimaiti ir uz vidutine kaina.
As esu uz Maxi-Cosi, Qunny ir Peg-Perego vezimelius, jie tikrai kokybiski, patogus ir saugus thumbup.gif
snail
QUOTE(Mama_Laure26 @ 2008 01 30, 21:29)
Visu pirmiausiai perkant vezimeli kudikiui reikia demesi atkreipti i ratus, dabar yra madingi vezimeliai su mazais kietais ratukais, bet geriau, kad butu dideli, guminiai gali net buti ir pripuciami, tada lelius jausis komfortiskai, nes musu keliai vis tik ne kaip prekybos centruose, labai prasti ir su mazais ratukais kudikelis bus kratomas nezmoniskai ir tikrai jaus kiekviena duobyte, na aisku cia tik mano nuomone ir pastebejimas  4u.gif
Del kainos vezimu, tai cia kiekvieno reikalas, kiek jau leidzia pinigine, nes geras vezimukas nemazai ir kainuoja, bet tikrai galima rasti vezimaiti ir uz vidutine kaina.
As esu uz Maxi-Cosi, Qunny ir Peg-Perego vezimelius, jie tikrai kokybiski, patogus ir saugus  thumbup.gif
*

sutinku drinks_cheers.gif
kai dukryte gime turejom vezimaiti su dideliais pripuciamais ratais, o dabar jau perejom prie sketuko.
man ir labai patiko peg perego firmos vezimeliai, tik tuo metu kai reikejo pirkt, tai finansai neleido. ir dar man privalumas sukinejami priekiniai ratukai, mes musu pirmam ju nebuvo, bet tai nera labai didele beda, dar mums labai reikalingas buvo lopsiukas thumbup.gif
dia.dia
Musu mazyle gime rugsejo men. 2.gif Isigijome X- Lander XA vezimeli. Bet dabar matome, kad ji greitai nebetilps i lopsi, nors jai tik 4 men. Sis vezimelis tinka tiems vaikuciams, kurie gimsta ziema arba velyva rudeni. Jeigu mes ir istempsime iki 5 men., bus vasario menuo, o lauke dar salta. Teks pereiti i sportini varianta. Maziukui geriau guleti lopselyje. Vaikams, gimusiems vasara arba rudeni, geriau isigyti vezimuka su didesniu lopsiu.
Magdute
Visų pirma aš už paprastus lopšinius vežimus naujagimiams, o ne universalus. Geriau kai paaugs pakeisti į sportinuką.
Galiu pasakyti kaip aš rinkausi. Man aktualu buvo vežimo svoris, nes turiu problemų su nugara ir gyvenu trečiame aukšte. Tad rinkausi aliuminio rėmą. Ratai jeigu dideli ir guminiai, prideda daug svorio. Mūsų vežimo ratai pakankamai dideli ~22 cm skersmens, tačiau lengvi, ir nepasakyčiau, kad labai jau barška ir kratosi, ir važiuoja nestrigdami, važiavom ir per sniegą, ir per žolę, viskas OK. Priekiniai ratukai sukinėjasi, bet jei nereikia galima užfiksuoti, tai irgi patogu.
Dar norėjau kuo ilgiau vežioti lopšyje, taigi žiūrėjau, kad lopšys būtų erdvus. Dabar sūnui šeši mėn, bet dar telpam, nors jis pas mane vyrukas ilgšis.
Visa kita nebuvo l reikšimga. O vežimų dabar tai tikrai yra l įvairių. Todėl pagalvok ko labaiusiai norėtum, ssusidėk visus pliusus ir minusus, ir pirmyn rinktis.
Aš dairiausi Peg Perego, nusipirkom Inglesina, irgi itališką, paprastą, bet patogų.
Tai čia mano tokia nuomonė bigsmile.gif Sėkmės 4u.gif
gintute.j
As irgi tik uz lopsini vezima.kai laukiausi isigijau emmaljunga firmos lopsini vezima + sportine dalis atskirai uzsideda ant tos pacios vaziuokles. po savaites pradejau abejoti pasirinkimu( didokas, bet lengvas - apie 12 kg.) O kai gime lelyte, tai supratau, kad isigijau pati geriausia vezimeli. ir lengvas, manevringas, dideli ratai , bet nepripuciami - tikras klasikinis vezimelis. Neturiu iki pat siol jokiu problemu, rieda kaip mersas( taip mano vyras juokauja)- ir as kaip pone vaziuoju, ir mano dukryte
superiniame vezimelyje. nei vasara karsta budavo, nei dabar salta. Galiu pasidziaugti tuom, kad dukrytei dabar 8,5 men, o lauke dar su lopsiniu vezimeliu vaziuojam, ir kuo puikiausiai telpa, nes didelis lopsys. jei sugalvoja sedet, tai nugaryte lopsyje pasikelia, sedi zvalgosi, bet dazniausiai miea. Taoi nebijau, kad susals ir vejai supus. o pavasari pereisim prie sportinės dalies.
Tai galiu tik patarti - jei yra galimybe isigyk lopsini vezimeli, o ne universala - tikrai nepralosi, o svarbiausiai vaikutis puikiai jausis. thumbup.gif
Kana
Aš įsigijau Chico, tai esu labai patenkinta, mažikė miega lopšyje ir vargo nemato. Rėmas sveria 12 kg. bet aš gyvenu pirmame aukšte, tai man nesunku jį užnešti. Ant rėmo tvirtinasi ir sportinė dalis ir auto kedutė, tai labai thumbup.gif Buvom iki Palangos nušokę, kėdutę ant rėmo ir pirmyn thumbup.gif Tikrai nesigailiu kad sumokėjau nemažai, bet man mamai, tai labai didelis patogumas.
enriga
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 21:55)
koki pirkti vezimeli naujagimiui?  Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu?  Prasau patarkit  smile.gif
*

Nera vieningos nuomones,kiekvienai mamytei patogus gali buti vis kitoks mirksiukas.gif
Mes turejom universala,Deltim Voyager,buvom visai patenkinti..Tik tiek,kad visi universalai pakankamai sunkus yra,tai jei aukstai ir be lifto gyvenat,reiketu apie tai pamastyti - ar bus,kas padeda nusinesti,ar laikysit bagazinej ir t.t.Dar jie uzima nemazai vietos ax.gif
Bet kuriuo atveju,naujagimiui reikia ieskoti su lopsiniu variantu kazko..Galbut visai patogus yra 3in1,kur buna ir lopsys,ir autokedute,ir sportinis variantas salia.Bet pvz musu atveju,rinkomes antraji vezima sportinuka daugiausiai pagal lengvumo kriteriju,na ir kad butu vaikui patogus aisku rolleyes.gif
Zodziu vieningo patarimo nera,kartais nuo kainos kokybe irgi nepriklauso..
Tokia mano nuomone ax.gif
Migdole
Aš ir už vežimą su dideliais ratais, ir dideliu lopšiu, kad vaikui būtų vietos daugiau. Dabar vaikštom su kitom mamom lauke, tai tų, kurių iš gariūnų, atrodo patogesni, nors ir sunkus nešti ir išardyt jį sunku, bet kūdikiui pats tas.Mes turim Graco. Universalus, bet labai jau tarška barška, dabar mums 4mėn. į lopšį tuoj netilpsim. Vienas privalumas patogi kedute, ir lengvas, lengvai susideda į mašiną.
Simba_R
Kai rinkausi vežimą, pirmiausia savęs paklausiau, kokio gi vežimuko norėtų vaikelis? Jam, manau, svarbiausia, kad būtų erdvu gulėti lopšyje ir kad minkštai važiuotų, nekratytų. Vėliau mamos poreikiai - svoris, manevringumas, sulankstymas ir... nebūtume mes moterys - grožis wub.gif Kadangi mažius gimė rugsėjį, o žiemą 6-7 mėn. vaikelis dar bus gulintis, reikėjo didelio lopšio. Įsigijome BBC High treck-ą ir Preliude lpšį, kadangi pirkau dėvėtą, tai kaina nesikandžiojo, o kokybe esu patenkinta - visi poreikiai patenkinti, atrodo tikrai super. Tik sunkokas, tenka pirmiausia išsinešti važiuoklę, o po to lopšį su vaiku. Dar labai didelis privalumas, tai, kad vaikas aukštai guli, o tai tausoja mamos nugarą smile.gif Jeigu vaikas gimtų pavasarį - tai pirkčiau lengvesnį, gal Graco arba kąnors 3 in 1.
Turim ir Chicco CT 0,1 sportinuką - fainuolis, tik per žvyrą važiuojant labai krato, todėl net gulimoj padėty naujagymio po lauką juo nevežioju - jis skirtas prekybos centrams, išvykoms į miestą ir kelionėms.
Gabred
Pritariu daugumos nuomonei, kad naujagimiui reikia lopsinio vezimuko ir didesniais ratais.Mes lopsiuka naudojom iki puses metu, o dabar kai salciau toks vezimukas mums pats tas.Pavasariop dairysimes sportinuko bigsmile.gif
laurusska
Pritariu daugumos nuomonei - svarbiausia kad butu lopsys. Juk kudikelis labai saugiai ir jaukiai jauciasi jame, o ir patogu labai, ypac per salcius - sumuturiuoji ir pirmyn i laukeli miegelio daryt. O del firmos tai pati galetum nuvaziuoti ir apsiziureti, pamatysi kokie svoriai, kokie ratai tau paciai patogesni. Labai smagu kai lopsys, sportine dalis ir automobiline kedute fiksuojasi ant remo, ypac jei vaziuoji kur trumpam, o burbule uzmiega aut. keduteje.
lili*
Manyčiau pirmiausia lopšys, pakankamai didelis, kad kūdikėlis puikiai jaustųsi, anta didlei ratai, tada visai nesunku stumti, o trečia, bet tikrai LABAI svarbu -svoris.
Mes nors ir gyvenam name su liftu, bet iš laiptinės išeinant tenka nulipti net 8 laiptelius, patikėkit,k iek man tai kainuoja sveikatos, kol ant ratų tą vežimą nuleidžiu, o apie užnešimą jau net nekalbu doh.gif Lauku atr kaimyno, ar vyras ateina, arba tenka vaikiuką su lopšiu neštis , o paskui ateiti likusios dalies.Pirkdama žinojau ,kad sunkus, bet būdama nestuke.gif negalėjau pakilnoti, tai dabar su tuo vežimo svoriu vargstu, pavasarį ieškosim lengvesnio blush2.gif
Minlina
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 21:55)
*

Manau tema ne visai vietoje, nes cia viskas apie kudikius iki vieneriu metu. Yra atskiras didelis poskyris apie vezimelius skyriuje "Naudingi patarimai", sita tema vertejo uzvesti ten, arba pakaktu paciai pasiskaitineti apie ivairius variantus.
Sekmes renkantis mirksiukas.gif
dia.dia
QUOTE(gintute.j @ 2008 01 31, 17:20)
As irgi tik uz lopsini vezima.kai laukiausi isigijau emmaljunga firmos lopsini vezima + sportine dalis atskirai uzsideda ant tos pacios vaziuokles. po savaites pradejau abejoti pasirinkimu( didokas, bet lengvas - apie 12 kg.) O kai gime lelyte, tai supratau, kad isigijau pati geriausia vezimeli. ir lengvas, manevringas, dideli ratai , bet nepripuciami - tikras klasikinis vezimelis. Neturiu iki pat siol jokiu problemu, rieda kaip mersas( taip mano vyras juokauja)- ir as kaip pone vaziuoju, ir mano dukryte
superiniame vezimelyje. nei vasara karsta budavo, nei dabar salta. Galiu pasidziaugti tuom, kad dukrytei dabar 8,5 men, o lauke dar su lopsiniu vezimeliu vaziuojam, ir kuo puikiausiai telpa, nes didelis lopsys. jei sugalvoja sedet, tai nugaryte lopsyje pasikelia, sedi zvalgosi, bet dazniausiai miea. Taoi nebijau, kad susals ir vejai supus. o pavasari pereisim prie sportinės dalies.
Tai galiu tik patarti - jei yra galimybe isigyk lopsini vezimeli, o ne universala - tikrai nepralosi, o svarbiausiai vaikutis puikiai jausis.  thumbup.gif
*

Pritariu Jums thumbup.gif Kai laukiausi "Vaiku mieste" zvalgiausi i si vezima. Patogus man jis pasirode, o svarbiausia - patiko, kad lopsys didelis. Bet mano vyras sake - didelis, sunkus bus. Na va, ir klausyk vyru nuomones doh.gif O dabar jau greit i lopsi nebetipsim ax.gif
Gutia
As turiu nusipirkusi Moona jis man liuks thumbup.gif , ir kaina prieinama, ir lopsys didelis, saviski dar iki siol jame vezioju, ir atveziosiu visus pavasarinius salciukus thumbup.gif
irmoshke
pirkom x-lander firmos vezima..ir esu gana patenkinta,norejau kad butu dideliais ratais-ir po miska ir prie juros,su mazais ratukais po smeli juk nepavazinesi..o ir ziema per pusnis gerai rieda..tikras dzipas smile.gif ir dar su 4 amortizatoriais thumbup.gif
neringute22
mes nupirkom turguje fox vvezimeli su spiruoklem. isvada- kas gyvenate nuo 4 auksto ir auksciau be lifto, NEPIRKITE TOKIO SUNKAUS VEZIMELIO! vezimelis tai labai geras nesigailiu ir dziaugiuos! bet gailiuos kad nepagalvojom kad mamai per sunkus bus i 5a. nesiot, taigi per diena sedim namie kol tetis po darbo gris ir tik tada einam pasivaiksciot, nes mamyte paprasciausiai nepakelia vezimuko doh.gif juolab esu po cezario blush2.gif na, bet manau i apacia dar sugebeciau ji nutempt ax.gif

user posted image

user posted image
Šindila
As irgi noriu lopsinio vezimelio, nes apie universalius.. tai tas kas tinka viskam netinka niekam ax.gif deja siais laikais ne mada tai doh.gif
Va suradau tris firmas kurios turi tokius vezimus lospinius: New star, Emmaljunga, Inglesina, bet ju ir kainos truputi didokos, nes uz ta pacia suma gali ipirkti universalu. Taigi tai finansiskai nenaudinga.
Gal zinote daugiau firmu kurios gamina tik lopsinius vezimus o ne 3 in 1 ax.gif
saldainia
o sakykit ,naujagimį galima iškart guldyti į skėtuką ar sportinuką, na mes gimsime birželį, tai šilta, o bsu, o lopšį ir taip turim.
Jjelsa
Manau geriau Bugaboo Chameleono nera, tevams ir vaikams, naujagimiui erdvus lopsys, o tevams lengvas ir manevringas remas. Tik jo kaina nemaza, bet paziurekit ebay de ar uk.
Tik kad garantija butu, nes maza ka jei ka.
Tuomet baby centre sutvarkytu.
Magnifique
QUOTE(Jjelsa @ 2009 04 09, 01:23)
Manau geriau Bugaboo Chameleono nera, tevams ir vaikams, naujagimiui erdvus lopsys, o tevams lengvas ir manevringas remas. Tik jo kaina nemaza, bet paziurekit ebay de ar uk.
Tik kad garantija butu, nes maza ka jei ka.
Tuomet baby centre sutvarkytu.

*

Kad stilingas šitas vežimas ir gerai atrodo,tai pritariu,bet jis tinka tik mažaūgiams,nes aukštesniems nepatogu,kad lopšys ir sportinė dalis tvirtinasi labai žemai ir aukštesnėm mamom lopšys gaunasi vos ne iki keliu doh.gif Tad nuo jo aukštiem žmonėm tik nugaros skausmai atsiras.... doh.gif
pavasariuke
kiekvienai turbut norim issirinkti maziukui ir sau patogiausia „transporto priemone“ smile.gif

jau kazkurioj temoj rasiau, kad turime Baby Point - stai toki http://www.babypoint.eu/zobraz_vyrobek.php?obr_id=102
prie jo dar yra autokedute 0-13 kg.

galiu vardinti tik privalumus - lengvas, manevringas, lopsiukas didelis, reguliuojamas rankenos aukstis ir t.t. thumbup.gif
erikiuxxx
o as isbandziau tikrai daug
peg perego, chicco, maclaren, bertini, quiny

o dabar negalime atsidziaugti EMMALJUNGU wub.gif labiausiai vykes pirkinys,ir nesigailiu ne vienu isleistu litu wub.gif
Apache
O as apsiejau ir be lopsinio vezimo g.gif Kai laukiausi,jau zinojau,kokio vezimo noriu,beliko tik toki surasti. Ieskojau,kad butu: kuo lengvesnis,4 dideliais ratais,permetama rankena,issimamu lopsiu,mazagabaritis,kad tilptu visur pravaziuoti. Toki radau. Hoco striker thumbup.gif Svoris su lopsiu 11.5kg. ratai didelis,bet ne pripuciami,ir nieko ten nekrate tos lialios mano blush2.gif Permetama rankena super dalykas,kai pasisukdavo kryptis,nereikedavo tmpti atbulom,o talpumas - tilpom visur,i bet koki lifta,ar nediduka tarpa... O lopsi semingai naudojau tiek kiek maniau esant reikalinga.Nes jis ilgas ir aukstas,tai zinojau,kad niekur neprapucia. Kaina tikrai prieinama. thumbup.gif Man jis buvo pasakiskas vezimas.
Kai lpsiuka jau isaugom (dukryte gime liepos pradzioj,bet i lauka isejom tik rugpjuti,nes nes nelaido per nezmoniskus karscius gyd) tada perejom ant sportinuko.Beje lopsi naudojau iki sausio galo.Kadangi ziema nebuvo salta,nebuvo baisu perkelti is sportinukas,nes jame pilnai gulima nugareles padetis,ir yra toks vokelis,vaikuciui guldyti.Tai nieko ten mes nesusalom..
Bet svarbiausia manau,kiekviena mamyte turi gerai apgalvoti,ko ji nori is vezimelio. Sekmes renkantis smile.gif
nep
Mums turbut reiketu vezimelio, kuris yra be jokio lopsio, ar pridetino lopsio, kaip rase Apache, o is gulimos saugios padeties transformuotusi i sedima. Ne pirmas vaikas, tai zinau, kad is karto to lopsio ar net vezimo nelabai ir reikia, o vaikai taip greitai auga. Su pirmu vaiku isviso vezima pirkom tik nuo 6 men. mazdaug. Buvo vasara autokedute tvirtinosi prie jo ir ejo kaip gulimoji dalis. O iki 6 men. jo nelabai ir reikejo, vaika jei eidavau nesdavausi su vaikjuoste. Tik va visai nesuprantu ar tokiu vezimu be lopsines papildomos dalies, kartu tinkamu ir naujagimiui ir sedinciam vaikui buna, kur lopsys visur ar beveik visur eina kaip pridetine dalis...Gal kas toki turejo ir puikiai apsiejo, is intenetiniu pard. info taip pat nelabai aisku?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.