koki pirkti vezimeli naujagimiui? Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu? Prasau patarkit
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 22:55) koki pirkti vezimeli naujagimiui? Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu? Prasau patarkit Visu pirmiausiai perkant vezimeli kudikiui reikia demesi atkreipti i ratus, dabar yra madingi vezimeliai su mazais kietais ratukais, bet geriau, kad butu dideli, guminiai gali net buti ir pripuciami, tada lelius jausis komfortiskai, nes musu keliai vis tik ne kaip prekybos centruose, labai prasti ir su mazais ratukais kudikelis bus kratomas nezmoniskai ir tikrai jaus kiekviena duobyte, na aisku cia tik mano nuomone ir pastebejimas Del kainos vezimu, tai cia kiekvieno reikalas, kiek jau leidzia pinigine, nes geras vezimukas nemazai ir kainuoja, bet tikrai galima rasti vezimaiti ir uz vidutine kaina. As esu uz Maxi-Cosi, Qunny ir Peg-Perego vezimelius, jie tikrai kokybiski, patogus ir saugus QUOTE(Mama_Laure26 @ 2008 01 30, 21:29) Visu pirmiausiai perkant vezimeli kudikiui reikia demesi atkreipti i ratus, dabar yra madingi vezimeliai su mazais kietais ratukais, bet geriau, kad butu dideli, guminiai gali net buti ir pripuciami, tada lelius jausis komfortiskai, nes musu keliai vis tik ne kaip prekybos centruose, labai prasti ir su mazais ratukais kudikelis bus kratomas nezmoniskai ir tikrai jaus kiekviena duobyte, na aisku cia tik mano nuomone ir pastebejimas Del kainos vezimu, tai cia kiekvieno reikalas, kiek jau leidzia pinigine, nes geras vezimukas nemazai ir kainuoja, bet tikrai galima rasti vezimaiti ir uz vidutine kaina. As esu uz Maxi-Cosi, Qunny ir Peg-Perego vezimelius, jie tikrai kokybiski, patogus ir saugus sutinku kai dukryte gime turejom vezimaiti su dideliais pripuciamais ratais, o dabar jau perejom prie sketuko. man ir labai patiko peg perego firmos vezimeliai, tik tuo metu kai reikejo pirkt, tai finansai neleido. ir dar man privalumas sukinejami priekiniai ratukai, mes musu pirmam ju nebuvo, bet tai nera labai didele beda, dar mums labai reikalingas buvo lopsiukas
Musu mazyle gime rugsejo men.
Visų pirma aš už paprastus lopšinius vežimus naujagimiams, o ne universalus. Geriau kai paaugs pakeisti į sportinuką.
Galiu pasakyti kaip aš rinkausi. Man aktualu buvo vežimo svoris, nes turiu problemų su nugara ir gyvenu trečiame aukšte. Tad rinkausi aliuminio rėmą. Ratai jeigu dideli ir guminiai, prideda daug svorio. Mūsų vežimo ratai pakankamai dideli ~22 cm skersmens, tačiau lengvi, ir nepasakyčiau, kad labai jau barška ir kratosi, ir važiuoja nestrigdami, važiavom ir per sniegą, ir per žolę, viskas OK. Priekiniai ratukai sukinėjasi, bet jei nereikia galima užfiksuoti, tai irgi patogu. Dar norėjau kuo ilgiau vežioti lopšyje, taigi žiūrėjau, kad lopšys būtų erdvus. Dabar sūnui šeši mėn, bet dar telpam, nors jis pas mane vyrukas ilgšis. Visa kita nebuvo l reikšimga. O vežimų dabar tai tikrai yra l įvairių. Todėl pagalvok ko labaiusiai norėtum, ssusidėk visus pliusus ir minusus, ir pirmyn rinktis. Aš dairiausi Peg Perego, nusipirkom Inglesina, irgi itališką, paprastą, bet patogų. Tai čia mano tokia nuomonė
As irgi tik uz lopsini vezima.kai laukiausi isigijau emmaljunga firmos lopsini vezima + sportine dalis atskirai uzsideda ant tos pacios vaziuokles. po savaites pradejau abejoti pasirinkimu( didokas, bet lengvas - apie 12 kg.) O kai gime lelyte, tai supratau, kad isigijau pati geriausia vezimeli. ir lengvas, manevringas, dideli ratai , bet nepripuciami - tikras klasikinis vezimelis. Neturiu iki pat siol jokiu problemu, rieda kaip mersas( taip mano vyras juokauja)- ir as kaip pone vaziuoju, ir mano dukryte
superiniame vezimelyje. nei vasara karsta budavo, nei dabar salta. Galiu pasidziaugti tuom, kad dukrytei dabar 8,5 men, o lauke dar su lopsiniu vezimeliu vaziuojam, ir kuo puikiausiai telpa, nes didelis lopsys. jei sugalvoja sedet, tai nugaryte lopsyje pasikelia, sedi zvalgosi, bet dazniausiai miea. Taoi nebijau, kad susals ir vejai supus. o pavasari pereisim prie sportinės dalies. Tai galiu tik patarti - jei yra galimybe isigyk lopsini vezimeli, o ne universala - tikrai nepralosi, o svarbiausiai vaikutis puikiai jausis.
Aš įsigijau Chico, tai esu labai patenkinta, mažikė miega lopšyje ir vargo nemato. Rėmas sveria 12 kg. bet aš gyvenu pirmame aukšte, tai man nesunku jį užnešti. Ant rėmo tvirtinasi ir sportinė dalis ir auto kedutė, tai labai
QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 21:55) koki pirkti vezimeli naujagimiui? Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu? Prasau patarkit Nera vieningos nuomones,kiekvienai mamytei patogus gali buti vis kitoks Mes turejom universala,Deltim Voyager,buvom visai patenkinti..Tik tiek,kad visi universalai pakankamai sunkus yra,tai jei aukstai ir be lifto gyvenat,reiketu apie tai pamastyti - ar bus,kas padeda nusinesti,ar laikysit bagazinej ir t.t.Dar jie uzima nemazai vietos Bet kuriuo atveju,naujagimiui reikia ieskoti su lopsiniu variantu kazko..Galbut visai patogus yra 3in1,kur buna ir lopsys,ir autokedute,ir sportinis variantas salia.Bet pvz musu atveju,rinkomes antraji vezima sportinuka daugiausiai pagal lengvumo kriteriju,na ir kad butu vaikui patogus aisku Zodziu vieningo patarimo nera,kartais nuo kainos kokybe irgi nepriklauso.. Tokia mano nuomone
Aš ir už vežimą su dideliais ratais, ir dideliu lopšiu, kad vaikui būtų vietos daugiau. Dabar vaikštom su kitom mamom lauke, tai tų, kurių iš gariūnų, atrodo patogesni, nors ir sunkus nešti ir išardyt jį sunku, bet kūdikiui pats tas.Mes turim Graco. Universalus, bet labai jau tarška barška, dabar mums 4mėn. į lopšį tuoj netilpsim. Vienas privalumas patogi kedute, ir lengvas, lengvai susideda į mašiną.
Kai rinkausi vežimą, pirmiausia savęs paklausiau, kokio gi vežimuko norėtų vaikelis? Jam, manau, svarbiausia, kad būtų erdvu gulėti lopšyje ir kad minkštai važiuotų, nekratytų. Vėliau mamos poreikiai - svoris, manevringumas, sulankstymas ir... nebūtume mes moterys - grožis
Turim ir Chicco CT 0,1 sportinuką - fainuolis, tik per žvyrą važiuojant labai krato, todėl net gulimoj padėty naujagymio po lauką juo nevežioju - jis skirtas prekybos centrams, išvykoms į miestą ir kelionėms.
Pritariu daugumos nuomonei, kad naujagimiui reikia lopsinio vezimuko ir didesniais ratais.Mes lopsiuka naudojom iki puses metu, o dabar kai salciau toks vezimukas mums pats tas.Pavasariop dairysimes sportinuko
Pritariu daugumos nuomonei - svarbiausia kad butu lopsys. Juk kudikelis labai saugiai ir jaukiai jauciasi jame, o ir patogu labai, ypac per salcius - sumuturiuoji ir pirmyn i laukeli miegelio daryt. O del firmos tai pati galetum nuvaziuoti ir apsiziureti, pamatysi kokie svoriai, kokie ratai tau paciai patogesni. Labai smagu kai lopsys, sportine dalis ir automobiline kedute fiksuojasi ant remo, ypac jei vaziuoji kur trumpam, o burbule uzmiega aut. keduteje.
Manyčiau pirmiausia lopšys, pakankamai didelis, kad kūdikėlis puikiai jaustųsi, anta didlei ratai, tada visai nesunku stumti, o trečia, bet tikrai LABAI svarbu -svoris.
Mes nors ir gyvenam name su liftu, bet iš laiptinės išeinant tenka nulipti net 8 laiptelius, patikėkit,k iek man tai kainuoja sveikatos, kol ant ratų tą vežimą nuleidžiu, o apie užnešimą jau net nekalbu QUOTE(Bussinkka @ 2008 01 30, 21:55) koki pirkti vezimeli naujagimiui? Labai daug ivairiu, nezinau koki pasirinkt, kokia kaina yra normali vezimeliu? Prasau patarkit Manau tema ne visai vietoje, nes cia viskas apie kudikius iki vieneriu metu. Yra atskiras didelis poskyris apie vezimelius skyriuje "Naudingi patarimai", sita tema vertejo uzvesti ten, arba pakaktu paciai pasiskaitineti apie ivairius variantus. Sekmes renkantis QUOTE(gintute.j @ 2008 01 31, 17:20) As irgi tik uz lopsini vezima.kai laukiausi isigijau emmaljunga firmos lopsini vezima + sportine dalis atskirai uzsideda ant tos pacios vaziuokles. po savaites pradejau abejoti pasirinkimu( didokas, bet lengvas - apie 12 kg.) O kai gime lelyte, tai supratau, kad isigijau pati geriausia vezimeli. ir lengvas, manevringas, dideli ratai , bet nepripuciami - tikras klasikinis vezimelis. Neturiu iki pat siol jokiu problemu, rieda kaip mersas( taip mano vyras juokauja)- ir as kaip pone vaziuoju, ir mano dukryte superiniame vezimelyje. nei vasara karsta budavo, nei dabar salta. Galiu pasidziaugti tuom, kad dukrytei dabar 8,5 men, o lauke dar su lopsiniu vezimeliu vaziuojam, ir kuo puikiausiai telpa, nes didelis lopsys. jei sugalvoja sedet, tai nugaryte lopsyje pasikelia, sedi zvalgosi, bet dazniausiai miea. Taoi nebijau, kad susals ir vejai supus. o pavasari pereisim prie sportinės dalies. Tai galiu tik patarti - jei yra galimybe isigyk lopsini vezimeli, o ne universala - tikrai nepralosi, o svarbiausiai vaikutis puikiai jausis. Pritariu Jums
As turiu nusipirkusi Moona jis man liuks
pirkom x-lander firmos vezima..ir esu gana patenkinta,norejau kad butu dideliais ratais-ir po miska ir prie juros,su mazais ratukais po smeli juk nepavazinesi..o ir ziema per pusnis gerai rieda..tikras dzipas
mes nupirkom turguje fox vvezimeli su spiruoklem. isvada- kas gyvenate nuo 4 auksto ir auksciau be lifto, NEPIRKITE TOKIO SUNKAUS VEZIMELIO! vezimelis tai labai geras nesigailiu ir dziaugiuos! bet gailiuos kad nepagalvojom kad mamai per sunkus bus i 5a. nesiot, taigi per diena sedim namie kol tetis po darbo gris ir tik tada einam pasivaiksciot, nes mamyte paprasciausiai nepakelia vezimuko
![]()
As irgi noriu lopsinio vezimelio, nes apie universalius.. tai tas kas tinka viskam netinka niekam
Va suradau tris firmas kurios turi tokius vezimus lospinius: New star, Emmaljunga, Inglesina, bet ju ir kainos truputi didokos, nes uz ta pacia suma gali ipirkti universalu. Taigi tai finansiskai nenaudinga. Gal zinote daugiau firmu kurios gamina tik lopsinius vezimus o ne 3 in 1
o sakykit ,naujagimį galima iškart guldyti į skėtuką ar sportinuką, na mes gimsime birželį, tai šilta, o bsu, o lopšį ir taip turim.
Manau geriau Bugaboo Chameleono nera, tevams ir vaikams, naujagimiui erdvus lopsys, o tevams lengvas ir manevringas remas. Tik jo kaina nemaza, bet paziurekit ebay de ar uk.
Tik kad garantija butu, nes maza ka jei ka. Tuomet baby centre sutvarkytu. QUOTE(Jjelsa @ 2009 04 09, 01:23) Manau geriau Bugaboo Chameleono nera, tevams ir vaikams, naujagimiui erdvus lopsys, o tevams lengvas ir manevringas remas. Tik jo kaina nemaza, bet paziurekit ebay de ar uk. Tik kad garantija butu, nes maza ka jei ka. Tuomet baby centre sutvarkytu. Kad stilingas šitas vežimas ir gerai atrodo,tai pritariu,bet jis tinka tik mažaūgiams,nes aukštesniems nepatogu,kad lopšys ir sportinė dalis tvirtinasi labai žemai ir aukštesnėm mamom lopšys gaunasi vos ne iki keliu
kiekvienai turbut norim issirinkti maziukui ir sau patogiausia transporto priemone
jau kazkurioj temoj rasiau, kad turime Baby Point - stai toki http://www.babypoint.eu/zobraz_vyrobek.php?obr_id=102 prie jo dar yra autokedute 0-13 kg. galiu vardinti tik privalumus - lengvas, manevringas, lopsiukas didelis, reguliuojamas rankenos aukstis ir t.t.
o as isbandziau tikrai daug
peg perego, chicco, maclaren, bertini, quiny o dabar negalime atsidziaugti EMMALJUNGU
O as apsiejau ir be lopsinio vezimo
Kai lpsiuka jau isaugom (dukryte gime liepos pradzioj,bet i lauka isejom tik rugpjuti,nes nes nelaido per nezmoniskus karscius gyd) tada perejom ant sportinuko.Beje lopsi naudojau iki sausio galo.Kadangi ziema nebuvo salta,nebuvo baisu perkelti is sportinukas,nes jame pilnai gulima nugareles padetis,ir yra toks vokelis,vaikuciui guldyti.Tai nieko ten mes nesusalom.. Bet svarbiausia manau,kiekviena mamyte turi gerai apgalvoti,ko ji nori is vezimelio. Sekmes renkantis
Mums turbut reiketu vezimelio, kuris yra be jokio lopsio, ar pridetino lopsio, kaip rase Apache, o is gulimos saugios padeties transformuotusi i sedima. Ne pirmas vaikas, tai zinau, kad is karto to lopsio ar net vezimo nelabai ir reikia, o vaikai taip greitai auga. Su pirmu vaiku isviso vezima pirkom tik nuo 6 men. mazdaug. Buvo vasara autokedute tvirtinosi prie jo ir ejo kaip gulimoji dalis. O iki 6 men. jo nelabai ir reikejo, vaika jei eidavau nesdavausi su vaikjuoste. Tik va visai nesuprantu ar tokiu vezimu be lopsines papildomos dalies, kartu tinkamu ir naujagimiui ir sedinciam vaikui buna, kur lopsys visur ar beveik visur eina kaip pridetine dalis...Gal kas toki turejo ir puikiai apsiejo, is intenetiniu pard. info taip pat nelabai aisku?
|