Tai va kovoju su savo atzalomis del svariu rubu, jau nebezinau, kaip juos ipratinti ziureti, ka rengiasi  Jeigu as sudedu ka rengtis, tai apsirengia svarius rubus, bet jei nesuziuriu, tai patys niekad nepamatys kleckuoto megztinio ar purvinu batu  Kartais tiesiog nebespeju visko suziureti, iseinu i darba, jie dar miega. Kiek kartu aiskinau ramiai apie tvarka, kiek kartu rekiau, nu beviltiska Va kad ir vakar, sugalvojo vyras su vaikais ateiti manes po darbo pasitikti, kad eitume kur pasivaikscioti. Vaikai pirmi apsirenge, sako teciui, mes lauke palauksim taves. Aisku, cia yra kazkiek ir vyro kaltes, kad nepaziurejo, ka jie apsirenge. Zodziu, iseina vyras i kiema, jau nuo namu paejo kazkiek ir tada pastebejo, kaip vaikai atrodo (ach, tie vyrai  ). Sunus su treninginem kelnem, ne paciom svariausiom ir prie ju zieminius batus apsiaves  Dukra su batais tokiais, su kuriais i soda vaziuoja, ar i kiema eina, nu apiplyse tokie truputi  Tai vyras juos nuvare atgal namo, kad persirengtu. As suprantu, kad jie vaikai (11 ir 7 metai), na bet kartais taip nervai suima, kad baisu  Nu nejaugi sunku pasiziureti pries apsirengiant, ar svarus rubai, o jei nesvarus, imesti i skalbenke ir pasiimti kitus. Nu nesugeba jie to niekaip Issiliejau cia
Mano vyresnysis ne ką geresnis.Jei pats renkasi ką vilktis - tai apsaugok Marija atrodo kaip bomžas  O kai aš renku drabužius tai negaliu jam įtikti.Žodžiu kol išsiruošiam kur eiti  , vargelis su juo.
Išsiliesiu ir aš. Maniškiai bernai šiek tiek vyresni - 12 ir 14. Tai va, nežinau nuo ko tai priklauso, bet jie nuo pat mažens skirtingi aprangos atžvilgiu. Vyresnysis- marškinukai, megztukas, kelnės - viskas tvarkinga. Ir tėvo kvepalus kartas nuo karto panaudoja. Jaunesnis gi  . Kol buvo mažas per dieną perrenginėdavau po 5 kartus. Dabar gi - vos ne kasdien eina maudytis, tuo pačiu keičia visus drabužius, nuo apatinių iki viršutinių  . Kasdien randu krūvas nešvarių drabužių, todėl skalbiu į savaitę po 3 kartus. Na sąlyginai čia viskas gal ir gražu. Kitas netvarkingumo momentas, kaip mano jaunėlis apsirengia į mokyklą - treningas su kapišonu, ant viršaus švarkas  . Vieną dieną pamačiau tik tada, kai grįžo - su treninginėm kelnėm ir mokykliniu švarku Kitas dalykas - kambario tvarkymas. Tvarko teritorijom  . Jei pasakau kuriam, kad susitvarkytų kambarį - tai tik apie savo lovą ir rašomąjį stalą. Kita pusė kambario lieka netvarkyta Ai, nu net nebežinau, ką čia daugiau bepridurti...
game over
2005 04 02, 16:43
Mano panelė. tai super tvarkinguolė kai kalba eina apie drabužius. Iki kioskelio esančio šalia namų nenubėgs su naminiais džinsais ( net jei jie švarūs ). Ir ištisai tas prie to tinka, tas netinka. Jau megztinis apsispurgavo, neturiu kuo apsirengt ir t.t. O mažius tai namie sėdi, tai jam tiesiog liepiu persirengt, kai jau apsiterlioja. Jo geresnieji drabužiai sudėti į atskirą dėžę, tai kai reikia kur išeiti, jis tiesiog pasiima iš jos ir apsirengia. Pažįstu žmonių, kurie žalio supratimo neturi, kaip kur rengtis. Krikštijom vaiką, tai du paaugliai bachūrai iš giminių atėjo su tokiais klaikiais treningais, kad man net po kiemą būtų gėda vaiką leist lakstyt su tokiais. Ir į bažnyčią ir į fotoatelje. Vos pavyko išvengt bendros nuotraukos su jais. Mes visi išsipuošę, o jie.... O kambarių tvarkytis tai turbūt visi vaikai nemėgsta. Jei neliepsi tai ir netrukdo niekas. Prasižėrė šiukšles ir gerai. Paaiškinta, kad pažaidei - susitvarkyk, tai kur tau. O kai reikia sutvarkyt kelių dienų bardaką. Bet aš tai jau netvarkau.
JOVITA A.
2005 04 02, 21:39
Man atrodo tas dalykas įgimtas  ta prasme meilė tvarkai ir švarai, vieni vaikai jau nuo mažens dideli tvarkinguoliai . Stengiuos būti pakanti savo devynmetei dėl aprangos ,tik nevisada pavyksta
Man atrodo, kad gal čia MES sureikšminam tuos dalykus? Pvz mano aštuonmečiui tai visai neįdomu. Apranga kažkokia, baisiai čia. Kaip Russnės  Kas pirmas po ranka pakliuvo, tą ir apsivelka. Jo galvelėj - krūva kompiuterinių žaidimų kodų, yu-ghi-yo kortos, filmai ir filmukai, o jau apie treningines kelnes tai jis galvoja mažiausiai  Todėl mūsų šeimoje vyrai rengiasi man, ir jiems toliau viskas dzin  Su visišku aplaidumu derinant drabužius kovoju taip: 1. Įkaliau, kad parėjus iš mokyklos UNIFOMĄ NUSIVILKT JOLKI PALKI IR PASIKABINT ANT ŠITOS ŠTAI PAKABOS. Ilgai kaliau, bet dabar susidarė žmogui refleksas ir jis grįžęs iš mokyklos nusirengia uniformą, pasikabina ant pakabos ir apsivelka kas pakliuvo po ranka  O aš jau pasirūpinu, kad po ranka pakliūtų tas, kas reikia 2. Jeigu kur nors einam, tai visada pasakau, kuo rengtis. Mano giminės vyrai taip įpratę, kad tai laikoma natūralu šituo klausimu nesiginčijant klausyt mamos (ko gero, tuo vieninteliu nesiginčijant  ) - ir jie visi klauso  3. Kai laikau drabužį nešvariu arba visai nebetinkamu dėvėti, paimu jį ten, kur jis padėtas, metu į skalbyklę ar į šiukšliadėžę, ir į jo vietą padedu kitą. Pakeitimo niekas niekada nėra pastebėjęs o jau juo labiau nėra pareikšta pretenzijų, kodėl tas bliuzonas, o ne kitas  Šiaip - savarankiškumo tuo klausimu nėr, nebent tik vyras pats normaliai apsirengia. Bet aš nepergyvenu  Man reguliuot nesunku. Net smagu, kaip lėles rengt  Be to, aš prisimenu, kaip pati, būdama 8 metų - niekaip nesuprasdavau, ko tie suaugę iš mano rūbų nori ir kodėl mėlynas treningo viršus ir mėlynas rauktas kvalbonuotas sijonas su taškučiais traktuojama kaip nesuderinta, gi abu mėlyni?! Kodėl viena suknelė kasdieninė, o kita išeiginė, kodėl viena graži, kita ne, kuo tas jų grožis skiriasi ir kada jau jos išterliotos? Ilgai, oi ilgai man buvo neaišku  O aš gi mergaitė buvau... Tai savo vyrų aplaidumą šiuo klausimu labai toleruoju. Kad tik didesnių bėdų nebūtų
Mano mergučė - super švaruolė ir tvarkinguolė. Man nuo tuo nė kiek ne lengviau. Nuo ryto iki vakaro kartais prikrauna vos ne skalbimui tinkamą kiekį skalbinių. Tai į triusikėlius "įkrito" lašelis "sisiuko" (tuoj reikia persimauti), tai rankogalis su guašu susitepė, tai pėdkelnių pėdutės prisiminė... Vargas ir su pedantėmis. Darželyje visuomet turi būti viena pamaina drabužių. Ką veiksime mokykloje?
Neringucia
2005 04 07, 12:21
Pasisekė gi toms mamoms, kurios gali pakeisti sudėvėtus rūbus naujas ir vaikas to nepastebi...  Maniškis tai tokias isterijas kelia, jeigu jo nešiojamą rūbą išveži pas senelius (išaugtą) arba išmeti (suplyšusį).  Na ir niekaip dar iki šiol nepavyksta įrodyti, kad jis jau jam netinka, per mažas, suplyšęs ir pan. Aplamai prie naujų rūbų ilgai adaptuojasi. Kol mažas buvo sakydavo, kad tas naujas rūbas ne jo ir liepdavo išnešti, o dabar aiškina, kad negražu, spaudžia ir pan. Tik aišku dabar didesnis, tai liepiu rengtis ir rengiasi. O kai buvo mažas tokią problemą turėjau, kad ojojoj... Būdavo aprengiu į darželį eiti šiaip ne taip, per pasispardymus, pasirėkavimus, pasodinu ant kėdės, pati nueinu šukuotis, grįžtu - ogi brangusis vaikelis sėdi puse rūbų nusidraskęs  Nu nors  O į paskaitas ar egzus vėluoti tais laikais, oj kaip nesinorėdavo Išsiliejau
Bite_Maja
2005 04 08, 15:24
QUOTE(Russne @ 2005 04 02, 09:25) As suprantu, kad jie vaikai (11 ir 7 metai), na bet kartais taip nervai suima, kad baisu  Nu nejaugi sunku pasiziureti pries apsirengiant, ar svarus rubai, o jei nesvarus, imesti i skalbenke ir pasiimti kitus. Nu nesugeba jie to niekaip Issiliejau cia  Optimiste Mano vaikas grynai toks, na ir kas, kad per trumpos, dėmėtos ir panašiai. Na ir kas, kad striukė vasarinė, o kepurė vos ne su kailiu. jam dzin O jei paprašysi persirengti, atrodo, kad būtum paprašiusi, didžiausio darbo Kartais bandau kovoti, o kartais galvoju, yra juk didesnių problemų gyvenime, tiek to, tesižino
Stirnaitė
2005 05 18, 11:54
[quote=Russne,2005 04 02, 10:25] Tai va kovoju su savo atzalomis del svariu rubu, jau nebezinau, kaip juos ipratinti ziureti, ka rengiasi  Jeigu as sudedu ka rengtis, tai apsirengia svarius rubus, bet jei nesuziuriu, tai patys niekad nepamatys kleckuoto megztinio ar purvinu batu  Kartais tiesiog nebespeju visko suziureti, iseinu i darba, jie dar miega. Kiek kartu aiskinau ramiai apie tvarka, kiek kartu rekiau, nu beviltiska ir mano dziaugsmeliai panasaus amziaus, ir problemeles panasios... Mazius dar lyg ir rupestingesnis, o jau didysis sunus! amzinai nesisukaves, paziurejes i megztinis, gali pasakyti visos dienos patiekalus, batu raisteliais amzinai paskui purvini velkasi ir t.t. be galo. Dabar pasiaugino plaukus, tai ryte beveik per prievarta susukuoju (didele beda, kad man paciai tie paauginti plaukai grazu, tai ir lakstau su sepeciu paskui). Kad nekristu i akis, nesioja tokia juosta frotine ant kaktos. butu nieko, jei butu tvarkingai, bet pareiskia (lyg ir juokais)"cia mano stilius, ne tavo"... Kai sakai- lyg filtras ant ausu- kai uzriaumoji, kantrybes netekus- atsisukes"ka sakei?" Suprantu, kad reikia tiesiog apsisarvuoti kantrybe ir islaukti, kad pasikeis, viskas ateis i "savo vezias". Gal, kai prades paneles rupeti, tada ir i veidrodi zvilgtels? *** Paskaitau jusu laiskelius- smagiau, kai ir kitu vaikeliai panasus...
game over
2005 05 18, 19:18
Paskutinė mano problema, kaip išmesti sūnaus treningies kelnes  . Jos jau tokios baisios  . Dar vyresnės dukters nešiotos, mažiaus danešiotos iki tokio lygio, kad net namie gėda. Per trumpos, su skyle ant kelienio, jau tiek uždzangę  . Negaliu išmesti nes jos yra geltonos. Daba paaiškinu - kaip ir Goko iš tų nelemtų drakonų kovų. Jau bandžiau išmest - baisus skandalas kilo. Vos sulaukia kol išdžius, kai išskalbiu. Nupirkčiau naujas, bet,kad niekur tokio dydio geltonų nerandu. Tai ir vaikšto mano vaikis kaip bomžas namie. Gerai, kad sutinka persirengti kai kas nors ateina.
[quote=stirnaite,2005 05 18, 13:54] [quote=Russne,2005 04 02, 10:25] Tai va kovoju su savo atzalomis del svariu rubu, jau nebezinau, kaip juos ipratinti ziureti, ka rengiasi  Jeigu as sudedu ka rengtis, tai apsirengia svarius rubus, bet jei nesuziuriu, tai patys niekad nepamatys kleckuoto megztinio ar purvinu batu  Kartais tiesiog nebespeju visko suziureti, iseinu i darba, jie dar miega. Kiek kartu aiskinau ramiai apie tvarka, kiek kartu rekiau, nu beviltiska ir mano dziaugsmeliai panasaus amziaus, ir problemeles panasios... Mazius dar lyg ir rupestingesnis, o jau didysis sunus! amzinai nesisukaves, paziurejes i megztinis, gali pasakyti visos dienos patiekalus, batu raisteliais amzinai paskui purvini velkasi ir t.t. be galo. Dabar pasiaugino plaukus, tai ryte beveik per prievarta susukuoju (didele beda, kad man paciai tie paauginti plaukai grazu, tai ir lakstau su sepeciu paskui). Kad nekristu i akis, nesioja tokia juosta frotine ant kaktos. butu nieko, jei butu tvarkingai, bet pareiskia (lyg ir juokais)"cia mano stilius, ne tavo"... Kai sakai- lyg filtras ant ausu- kai uzriaumoji, kantrybes netekus- atsisukes"ka sakei?" Suprantu, kad reikia tiesiog apsisarvuoti kantrybe ir islaukti, kad pasikeis, viskas ateis i "savo vezias". Gal, kai prades paneles rupeti, tada ir i veidrodi zvilgtels? *** Paskaitau jusu laiskelius- smagiau, kai ir kitu vaikeliai panasus...  [/quote] Mano metai kitokie 7 ir 8.Bet rengiasi taip pat.Tvarkingesnis tik vyresnis.O mažajam viskas dzin ką rengtis.Po jo apsirengimo tvarkingais rūbais, gali sulaukti gerą krūvą skudurų.Net jei vienintelė mūsų visam rajone bus bala, tai būtinai į ją įlips ir išsiteplios ir dar pasakys ,,O kas čia tokio: arba tas nelemtas,,Ką sakei.."Todėl super gerų rūbų neperku ir širdies neskauda.Jie vaikai, todėl rūbai jiems tik apsauga nuo šalčio.Suaugusieji galvoja apie grožį, vaikai apie praktinę drabužių pusę, o ne apie jų grožį.Tai skaičiau kažkada Moters žurnale.Todėl per daug ir neimu į galvą.Gražiai aprengiu tik per šventes, o šiaip kasdien lėlių nedarau...Na žodžiu esu tokia optimistė kaip ir tu..
:}MAMA:}
2005 06 06, 21:14
mano sunui 14 m. bet rengiasi visus rubus dviem dydziais didesnius o kojnes nesioja po savaite  tol kol naujos o skalbtos jau netinka na nes kanda  taip kad jam reiketu vienkartiniu gal zinot is kur tokiu gaut
game over
2005 06 07, 19:12
QUOTE(:}MAMA:} @ 2005 06 06, 22:14) taip kad jam reiketu vienkartiniu gal zinot is kur tokiu gaut  Na čia nebent tos kur po litą  . Bet reik paskaičiuot kiek per metus išeis  . Gal urmu užsisakyk  .
Kleopkriste
2005 06 11, 14:00
Su mano dukra taip pat yra problema, jau tokia netvarkinga. Ir dabar pradėjau mokyti užsidedi vieną kartą tai meks skalbti, tai vistiek ne, kol neužrekių, tol vaikščios netvarkinga.
Anzela0626
2006 03 30, 21:19
Megstu tvarka,bet niekaip negaliu to pripratinti savo dukryte,visada mato kaip mes drabuzelius susilankstom,bet labai retai to sulaukiam is jos.Jau kiek kartu sakem,gedinom,visaip kalbejom,nu niekaip  [COLOR=blue]Prasau patarkit mamytes,gal dar kas nors taip kariaujat?
Hermion@
2006 03 31, 21:05
QUOTE(Anzela0626 @ 2006 03 30, 22:19) Megstu tvarka,bet niekaip negaliu to pripratinti savo dukryte,visada mato kaip mes drabuzelius susilankstom,bet labai retai to sulaukiam is jos.Jau kiek kartu sakem,gedinom,visaip kalbejom,nu niekaip  [COLOR=blue]Prasau patarkit mamytes,gal dar kas nors taip kariaujat? O tu aiškinai dukrytei, kodėl drabužėlius reikia susilankstyti - kad nesiglamžytų ir pan.? Bet šiaip jau dėl drabužėlių - kai dukrytė paaugs ir pati pradės juos skalbti ir lyginti, tada neužmirš ir susidėti tvarkingai, nes brangins savo darbą ir laiką, o dabar jai tas nėra aktualu.
Anzela0626
2006 04 01, 10:59
QUOTE(Jovvita @ 2006 03 31, 22:05) O tu aiškinai dukrytei, kodėl drabužėlius reikia susilankstyti - kad nesiglamžytų ir pan.? Bet šiaip jau dėl drabužėlių - kai dukrytė paaugs ir pati pradės juos skalbti ir lyginti, tada neužmirš ir susidėti tvarkingai, nes brangins savo darbą ir laiką, o dabar jai tas nėra aktualu. Sveika.Apie tvarkinguma daznai kalbam ir kad pinigeliai uzdirbami sunkiai,kad jai tai nupirkt zino,tikiuos ateiti pati tai supras.o buna,kad uzeina noras ir pati viska tvarko,padeda man,bet dar nera tokia savarankiska,kaip noretusi.Ar tavo vaikuciai tvarkingi?
aukseklaipeda
2006 04 01, 14:31
Man labai aktuali ta tema,nes kai psichologei pasakiau,kad mano vaikai yra super netvarkingi,ji atsake:"jie netvarkingi tik todel,kad jus ju nemokete". Pirma,eikia ismokinti,kaip susilankstyti drabuzelius ir pan. Parodyti kaip tai daroma,jei nesiseka,padeti,jei pasiseke,pagirti. "Va megstinukas lankstosi va taip,jei nesulankstysi jo, jis bus susiglamzes ir visi tai matys".Veliau,kai prades tvarkytis,stengtis visada pagirti uz bet koki teigiama veiksma.Taip parodysite,kad ji yra stebima ir jums tai labai svarbu. Sekantis veiksmas turi buti,jei nesiseka su paaiskinimu,pamokimu. Leisti jai pamatyti pasekmes. Netvarkingai padetas megztukas susiglamze,gerai tegu ir eina i darzeli su juo. Ji turi suprasti tai pati,todel labai svarbu,kad ji pajustu,kad ji jaustusi atsakinga.Pvz."kurie tavo zaisliukai miegos vietose,o kurie taip ir liks ismetyti. Kokie nelaimingi tavo zaisliukai,juk tu nenoretum miegoti ant zemes,kur nors kampe. Nezinau,kiek tavo mergytei metu. Zinau,kad pasaka apie feja, kuri nemego vaiku, kurie ismeto savo zaisliukus.Ji lauke,lauke,bet jai buvo gaila zaisliuku. Viena grazu vakara ji surinko juos ir isveze mergytei,kuri ju visai neturejo,nes jos mamyte neturejo pinigeliu ir nepirko. Nors as uzaugau pedantes mamos seimoje ir pati esu labai tvarkinga,bet padariau klaida,kad kalbejau,bariau,o po to viska pati tvarkiau. Mano zodziai tapo neveiksmingi. Vaikai augo,poreikiai didejo,betvarke taip pat, bet ka darysi yra kaip yra. Dabar,kai jau vyresnelis paauglys,jau per velu. Nes is patirties sakau,aukleti reikia iki paauglystes,veliau(jei nenori kiekviena diena konfliktu),tik priziureti.
Hermion@
2006 04 01, 21:50
QUOTE(Anzela0626 @ 2006 04 01, 11:59) Sveika.Apie tvarkinguma daznai kalbam ir kad pinigeliai uzdirbami sunkiai,kad jai tai nupirkt zino,tikiuos ateiti pati tai supras.o buna,kad uzeina noras ir pati viska tvarko,padeda man,bet dar nera tokia savarankiska,kaip noretusi.Ar tavo vaikuciai tvarkingi?  Mano sūnelis nėra labai tvarkingas, aš jam gana dažnai turiu priminti, kad pasidėtų į vietą žaislus, drabužius ir t.t. Bet per daug to nesureikšminu, nes pati vaikystėje buvau netvarkinga, tėvai man nuolat moralus skaitė. Tiktai kai pradėjau su berniukais draugauti, savaime atsirado noras ir drabužius lyginti, ir kambarį susitvarkyti (o tai jeigu užeis į svečius?). Manau, kad ir mano sūneliui panašiai bus O dukrytei tik 6 mėnesiai, tai apie jos tvarkingumą kol kas nieko negaliu pasakyti
Pangasija
2006 04 02, 10:34
nezinau ar i tema, bet gal geriau jus nupirkite dukrai tokia kabykla (tokia panasi i kedes atlosa) kur galima skubant uzmest drabuzius kad jei baisiai nesiglamzytu.
Nuo mazens sunu mokiau tvarkingumo, rodydavau kaip reikia susilankstyti drabuzelius, kaip susikabinti, lankstydavome kartu, deliodavome, sunus bandydavo pats, kartais iseidavo, kartais reikedavo po kelis sykius lankstyti ar kabinti, kol pasakydavau, kad jau gerai. Aiskindavau, kodel reikia buti tvarkingam, kodel reikia moketi tvarkingai savo daiktus susidelioti. Reikejo kantrybes ir laiko. Taciau mano pastangos neliko bevaises - sunui visos sitos pamokos tapo gyvenimo norma. Dabar jam 12 ir jokiu problemu neturim su netvarka jo rubu spintoje. Zinoma, kartais tenka duoti siokiu tokiu pastabeliu, buna, kad kartais liepiu ir persilankstyti koki drabuzeli, bet tai smulkmenos. Kartais tik rasomojo stalo stalciuose revizija reikia padaryti ir liepti persitvarkyti, o kartais ir pats pasiziuri, kad jau reikia apsitvarkyti. Lygiai tas pats ir su higiena. Niekada nereikia klausti - ar nusiprausei, ar dantis issivalei, ar ausys svarios? Visa tai sunus iprato daryti nuo mazens pats. Taip kad, viso sito vaika reikia mokyti nuo pat mazens. Negalvoti, kad - ai, dar per mazas, gal veliau  . Paskui gali buti ir per velu
Na ,kad mergaites turi buti tvarkingos ,tai taip .As sutinku.Higiena sakyciau reikalinga gyvenimo dalis visiems.Bet berniukai yra berniukai.  Nesakau ,kad turi miegoti prie uzrugusiu kojiniu,bet truputeli netvarkos as jiems leidziu  Kad butu tie laikai ,kad nebuvo automatiniu skalbimo masinu,dziovykliu ar kitu moters buities pagalbininku.  Po siai dienai mane stebina viena mamyte,kuri vercia savo vaikus rankomis ,kiekviena vakara issiskalbti kojines ir apatinius.Na nezinau,bet tada kam skalbimo masinos?Manau,kad vaikams galima leisti truputi netvarkos  Man vaikai grazus,kada ju nosytes smeliu isteptos ,o akys blizga.
QUOTE(MEDUNE @ 2006 04 03, 01:32) Po siai dienai mane stebina viena mamyte,kuri vercia savo vaikus rankomis ,kiekviena vakara issiskalbti kojines ir apatinius.Na nezinau,bet tada kam skalbimo masinos? Matyt ta mamyte ruosia sunelius tokiam gyvenimo atvejui, jei jie gyvenime neistengtu skalbiankos nusipirkti  O siaip jau tvarkingumas, mano manymu, nesietinas su vaikyste ir istepliotomis vaiku nosytemis, purvinais kelniu kelenais, maurinais kedais, apsiterliojusia maikute ir pan. Vaikai turi tureti vaikyste, turi tureti teise pareiti is kiemo issiduke ir purvini, slapi ar snieguoti, bet svarbiausia, kaip raso Medune - blizganciomis is dziaugsmo akimis  . Taciau namuose - vaiko kambaryje, vaiko rubu spintoje, stalciuose, batu dezeje visgi turi buti tvarka  . Nesakau, kad tvarka turi buti super ideali  , taciau tvarka turi buti
Anzela0626
2006 04 04, 16:58
QUOTE(Amica @ 2006 04 03, 00:38) Nuo mazens sunu mokiau tvarkingumo, rodydavau kaip reikia susilankstyti drabuzelius, kaip susikabinti, lankstydavome kartu, deliodavome, sunus bandydavo pats, kartais iseidavo, kartais reikedavo po kelis sykius lankstyti ar kabinti, kol pasakydavau, kad jau gerai. Aiskindavau, kodel reikia buti tvarkingam, kodel reikia moketi tvarkingai savo daiktus susidelioti. Reikejo kantrybes ir laiko. Taciau mano pastangos neliko bevaises - sunui visos sitos pamokos tapo gyvenimo norma. Dabar jam 12 ir jokiu problemu neturim su netvarka jo rubu spintoje. Zinoma, kartais tenka duoti siokiu tokiu pastabeliu, buna, kad kartais liepiu ir persilankstyti koki drabuzeli, bet tai smulkmenos. Kartais tik rasomojo stalo stalciuose revizija reikia padaryti ir liepti persitvarkyti, o kartais ir pats pasiziuri, kad jau reikia apsitvarkyti. Lygiai tas pats ir su higiena. Niekada nereikia klausti - ar nusiprausei, ar dantis issivalei, ar ausys svarios? Visa tai sunus iprato daryti nuo mazens pats. Taip kad, viso sito vaika reikia mokyti nuo pat mazens. Negalvoti, kad - ai, dar per mazas, gal veliau  . Paskui gali buti ir per velu  Aciu Amica,man man tavo priimtiniausias pavizdys,reikia daug pastangu i tai idet,nes jei apleisi bus sunku ateity ne vien man, bet ir vaikui.
agniusha
2006 04 06, 12:21
NA nezinau kaip Jus susitvarkot su vaikais man tai nelabai sekasi. Nuo pat jos pirmuju dienu kartu sudeliodavom zaisliukus i vieta pazaide, kartu plaudavom indus po valgio, taip pat sudeliodavom rubelius po ir pries miega, pareje is darzelio ar lauko. Bet rezultatas toks - kol as neasteinu i jos kambary ir nepradedu su ja tvarkytis tol tvarkos tame kambaryje nera. Ir bandziau priversti graziuoju, piktuoju, papirkinejimais  . Beviltiska. Viska ji moka, zino, bet kol manes nera kambaryje ten niekas nevyksta. O jei vyksta tai principu - is virsaus turi buti viskas grazu, o kai ilendi i spinta, stalcius ir po lova tai Na as tai daugiau sieju su charakterio savybe, kuri isreiskia jos zodiako zenkla - saulys. Vyras toks pats netvarkinguolis (gal tai paveldima  ). Bet siaip pati esu saulys ir esu pedante. Bet is jos sito bruozo niekaip ispesti negaliu.
QUOTE(agniusha @ 2006 04 06, 12:21) NA nezinau kaip Jus susitvarkot su vaikais man tai nelabai sekasi. Nuo pat jos pirmuju dienu kartu sudeliodavom zaisliukus i vieta pazaide, kartu plaudavom indus po valgio, taip pat sudeliodavom rubelius po ir pries miega, pareje is darzelio ar lauko. Bet rezultatas toks - kol as neasteinu i jos kambary ir nepradedu su ja tvarkytis tol tvarkos tame kambaryje nera. Ir bandziau priversti graziuoju, piktuoju, papirkinejimais  . Beviltiska. Viska ji moka, zino, bet kol manes nera kambaryje ten niekas nevyksta. O jei vyksta tai principu - is virsaus turi buti viskas grazu, o kai ilendi i spinta, stalcius ir po lova tai Na as tai daugiau sieju su charakterio savybe, kuri isreiskia jos zodiako zenkla - saulys. Vyras toks pats netvarkinguolis (gal tai paveldima  ). Bet siaip pati esu saulys ir esu pedante. Bet is jos sito bruozo niekaip ispesti negaliu. Jokiu budu nebandyk vaiko papirkineti - tai didziausia tevu klaida  . O kaip pasireiske privertimas tvarkytis piktuoju? Pvz as, bausdama sunu, "kertu" jam per skaudziausia vieta - sakykim, negauna tam tikra laika zaisti su kompiuteriu, ziureti megstamu televizijos laidu ir pan. Turetum pasakyti dukrai - as negaliu su tavimi tvarkyti tavo kambario kiekviena diena, turi susitvarkyti viena. Esi pakankamai didele ir gali savo kambari tvarkytis pati. Kartais as galesiu tau pagelbeti, bet tikrai ne kiekviena diena. O jei tu nesitvarkysi, tuomet bus taip ir taip (isdestai bausmes salygas). Ir laikykis zodzio. Pasakyk, kad bausme nuimsi tik tuomet, kai tau nebereikes raginti dukros suitvarkyti kambario. Jei tai neveikia, prie jau esamos bausmes pridek dar viena. Nerek, nesibark, tik grieztai ir tvirtai pasakyk dukrai visas salygas. Ir ju laikykis. Gali pateikti pavyzdi dukrai - pvz, tegul ji isivaizduoja kas butu, jei tu viena visai negamintum valgyti - tau butinai reiketu, kad valgyti kartu su tavimi gamintu ir dukra. Ir ne viena diena, o kasdien - tiek pusrycius, tiek pietus, tiek vakariene. Sugalvok dar kazkoki pavyzdi. Na, nezinau, jei tokio budo nesi bandziusi, gali pabandyti, gal pagelbes. O jei ne, tuomet dar kazka reikia sugalvoti  . Gali buti ir paprasciausiai toks amziaus tarpsnis (man paciai taip yra buve, kai buvau mazdaug 13 metu), kuris praeis, taciau negalima visko palikti savieigai, turi reikalauti is dukros. Tik reikes apsisarvuoti kantrybe. Sekmes
Waiworykštė
2006 04 09, 19:00
Ech kokia aktuali tema, as su saviskiu niekaip negaliu sutarti , kad susitvarkytų, jei pasikloja lovą, ar susideda drabužius, namuose šventė
Estrella...
2006 04 09, 19:03
QUOTE(Waiworykštė @ 2006 04 09, 20:00) Ech kokia aktuali tema, as su saviskiu niekaip negaliu sutarti , kad susitvarkytų, jei pasikloja lovą, ar susideda drabužius, namuose šventė  Pas mus taip pat Tiesa,vakar bandėm kartu tvarkyti spintą  pažiūrėsim,ar pramoko kiek nors
Waiworykštė
2006 04 09, 19:05
Neesu tokia drąsi  spintą....tai būtų ilgam.
Ir Guste
2006 04 10, 12:33
Su tvarka pas mus oi nekaip...  Darželiniais laikais ir šlavėm, ir dulkes valėm, ir pietus gaminom, bet va kurį laiką neįdėk tiek dėmesio - ir amen  Kur ..., ten paliko, o kuprinėj stebuklų randu tokių, kad nepatikėtumėt  Mažiukė dabar daug tvarkingesnė, o pirmąją "perlaužti" labai sunkiai sekasi.
Marinčik
2006 04 11, 12:00
Pas mane irgi katastrofa o ne mergynos, vienai bus 10 metų kitai 14 .Aš taip pavargau tą patį per tą patį kartuoti kiekvieną dieną,kol esu darbe jos ir valgo kambari ir ką tik nedaro,bet kad nusinešti,tai pamiršta ,kad indus po saves išplautu reikia kartoti kiekviena karta,jau pusle ant liežuvio.Ką daryti,šiukšles išnešti tai susiraukia liktai nežinau ką paprašiau padaryt,nieko nepadeda o tik reikalauja tai tą nupirk tai tą. Ir suprasčiau jeigu nemokynčiau ir nieko nesakyčiau,bet gi kiekviena diena,tiesiog psichiškai negaliu ir rėkt pavargau,nejaugi mušiu vaikus ,kažkaip ranka nekyla,Vyresnioji jau 1,80 kur gi tokia muši man pačiai gėda butu. BET Kiek SAVE PRISIMENU tokia tikrai nebuvau,kažkokia atsakomybe budavo,aš išvalydavau visą butą mamai prieš išeinant į lauką.Išplaudavau grindis,išsiurpdavau ,man pačiai rupedavo tvarka namuose o šitos mergos turbut grybais apaugtu ir butu gerai.Valgo saldainius ir už lovos ,ir už lovos siaubas. Kaip bausti ir atsikalbinėja žiauriai. Taip noresi grižti iš darbo ir paguleti prieš telika,o ateini ir už siurbli ,ir prie kriaukles,ką daryti padekit Papildyta:
Viena elementari psichologinė gudrybė. Ne liepti išnešti šiukšles ir išsiurbti kambari, o "leisti pasirinkti": -Ka, mažoji, renkiesi: siubti ar šiukšles išnešti? O didžiajai gali duoti pasirinkti tarp likusio nuo mažosios darbo ir, pvz, indų plovimo. Taip, žiūrėk, dviem darbais ir mažiau. Na, o jei nepadės tokia taktika, siūlau kolegos išbandytą variantą. Tik čia jau reik su vyru susitarti griežtai laikytis sąlygų. Kai vaikučiai (kurie jau tikrai nebe maži) ėmė sukti nosis nuo buities darbų, tėvai atsisakė gaminti jiems valgį, skalbti rūbus ir t.t. Mama gamino tik sau ir vyrui, o vaikai, lįsdami prie gatavo maisto, gaudavo per nagus. "Nenori plauti indų? - gaminkis pats." Nelygino rūbų, netvarkė jų daiktų. Neprireikė nė savaitės, kad šis metodas suveiktų. Jau benaž metai, kaip nebeturi jokių rūpesčių dėl vaikų.  Jei dukros atsikalbinėja, kodėlgi Tu negali?
Marinčik
2006 04 11, 14:09
QUOTE(Laiza @ 2006 04 11, 13:45) Viena elementari psichologinė gudrybė. Ne liepti išnešti šiukšles ir išsiurbti kambari, o "leisti pasirinkti": -Ka, mažoji, renkiesi: siubti ar šiukšles išnešti? O didžiajai gali duoti pasirinkti tarp likusio nuo mažosios darbo ir, pvz, indų plovimo. Taip, žiūrėk, dviem darbais ir mažiau. Na, o jei nepadės tokia taktika, siūlau kolegos išbandytą variantą. Tik čia jau reik su vyru susitarti griežtai laikytis sąlygų. Kai vaikučiai (kurie jau tikrai nebe maži) ėmė sukti nosis nuo buities darbų, tėvai atsisakė gaminti jiems valgį, skalbti rūbus ir t.t. Mama gamino tik sau ir vyrui, o vaikai, lįsdami prie gatavo maisto, gaudavo per nagus. "Nenori plauti indų? - gaminkis pats." Nelygino rūbų, netvarkė jų daiktų. Neprireikė nė savaitės, kad šis metodas suveiktų. Jau benaž metai, kaip nebeturi jokių rūpesčių dėl vaikų.  Jei dukros atsikalbinėja, kodėlgi Tu negali?  Geras ,bet sunkus variantas ,bet teks pabandyt,dar jos labai mėgsta viena ant kitos suversti,kad tai Brigita padarė ,o kita rėkia ,kad tai Egle padarė,o dabar dar gėriau turiu dar 3 metų sūnu,tai dabar ant jo suverčia visą betvarke kad jis tai padare ,turbut butu galimybe ant mano katinų pasakytu
Anzela0626
2006 04 11, 16:55
Sveikutes.Atsilo,jau vaikams norisi i lauka,manau gera salyga,susitvarkei-eik,o jei ne tai su asarom susitvarkys,bet manau kita diena sakyt nereiks.Mes po truputeli pradejom sutart del tvarkymosi,siandien ir kilimus prasiurbliavo ir kambariuka apsitvarke,tai taip malonu ziuret  Aciu jums mamos,kad po truputuka is visu supratau, kaip savo dukryte ismokyt, reikia daug kantrybes,tiesa,bet juk tai musu vaikai,musu gyvenimo dziaugsmeliai  KANTRYBES VISOMS.
kaguelo
2006 04 17, 00:34
Savo kailiu patyriau, kad tikrai nieko už vaiką negalima daryti. Mano dukra tvarkosi tik paviršutiniškai ir laikosi tokios nuostatos- jei nepatinka persitvakyk pati. Aišku taip nesako, bet vis teisinasi, kad ji taip gerai kaip aš tvarkyt nemoka, kur ir ką padėt nežino, taip sulankstyt neišeina, o kad reikia ne tik išorę, bet ir vidų apsikuop nuolat užmiršta... Bet iš tikrųjų man čia reikia ne vaiką auklėt, o save. Aš nuolat bumbėdama grasinu bausmėmis, bet vis tiek pati tvarkau. Neturiu kantrybės žiūrėt į jos kankinės grimasą, kai liepiu pertvarkyt iš naujo. Neturiu kantrybės laukt kol jinai vėžlio apsukom ką nors padarys. Neturiu kantrybės laukti kol pati susipras, kad bardake gyventi ne taip jau miela. Va teip. O ji neturi kantrybės krupčiai tvarkytis.
Na, galiu pasakyti, kad kol mama tvarkė viską už mane (man 17), tol aš ir naudojaus tuo. Būčiau gal ir sutvarkius kada pati (pvz kai palieka mane vieną kelioms dienoms, tada jau imu tvarkytis, nes žinau, kad gyvenu viena, kad niekas neiškalbės, kad kažkas blogai ir, beje, noris gražiai gyventi), bet kai mama tik grįžus iš darbo apstaugdavo ir nelaukus kol ateisiu sutvarkydavo tai...  Gi kartais net nesakydavo, kad va, čia nesutvarkyta, o tiesiog paimdavo ir padėdavo į vietą. Tėtis ant jos pykdavo. Bet geriausiai nuo to "išgydo" draugai, vaikinai ir pan, kai pradedi kviestis juos namo
QUOTE(Laiza @ 2006 04 11, 12:45) Jei dukros atsikalbinėja, kodėlgi Tu negali? 
Labai gera LAIZOS siulyta taktika. Jei jau graziuoju susikalbeti neina, galima ir piktuoju - nepirkti jokiu nauju rubu ir batu, neduoti jokiu kisenpinigiu ir pan. Kiekvienas vaikas individualus, todel vieno teisingo sprendimo nera. Sekmes visoms
petarda
2006 04 20, 12:12
Neistureciau tokiu nesamoniu - tai, kuri 1,80 ugio sukisciau i kuprine pries einant i mokykla visus popierukus is uz lovos, kitai i kuprine arba i koki brangu jai daikta - neplautas lekstes ir visa kalte suversciau kaimynams (ar katinams, kam ten patogiau). KOkius nors ismetytus triusikus sukabinciau ant lempos ir pakviesciau kokia ju drauge uzeiti, ar ka. Jei karas, tai karas. Jokiu babkiu, parfumerijos, plejerio, CD, mobiliako, zodziu viso to, kas merdzinoms aktualu. Ir galbut leisti sau pora vakaru netvarkyt viso to meslo. Man gerai kalbet, mano dar leliai nedideli, bet kazkaip pavalge indus i kriaukle sukrauna. Ypac pati maziausia dvimete - net ir brolio lekstes sunesa. Kada nors, aisku, visa tai baigsis......
Labai aktuali tema apie neklausyma ir nesitvarkyma bandžiau netgi šią temą kalbėti su psichologe bet man visiškai nepatiko jos požiūris į šia temą.Pagal ją vaikas yra kūribinga asmenybe kuria visiškai negalima varžyti.O kai aš jos paklausiau kaip ji sprenžia šią problemą su savo paaugliu ji atsakė kad visiškai nesureikšmina šios problemos, kai vaikas išaugs praeis atsikalbinėjimas ir iš kažkur tik neaišku iš kur ateis noras tvarkytis.Sakyčiau kad tokiai mamytei už kantrybę reikia pamynklą pastatyti.Kai man jos pritruksta ir nepadeda JOKIE PRAŠYMAI aš imuosiu kardinalių priemonių,tesiog išverčiu visą spintą ir stalčius ant grindu bent kad pora valandu mano dura turėtu užsiemimo.galu gale kambarys yra jos jai jame ir gyventi.O del neklausimo aš naudoju jos pačios metoda,kai jai ko nos reikia taip pat užkemšu ausys ir ja ignoruoju o tai jai laaabai nepatinka, gi mūsų vaikučiai priprato kad mama turi viską išgirsti iš pirmo karto.O aš sakau kaip šauksi taip ir atsilieps. :mirksiukas:Dar turiu vieną kozerį kai į mano prašymus neregojama tesiog neleidžiu sėstis prie interneto tai dukrą labai veikia gi paaugliams kompas yra viskas.Linkiu visoms mamytem ištvėrmės ir kantrybės mūsų nelengvame ''darbe''.
coldrex
2007 01 26, 14:27
 ,graudu ir juokinga bet kasdien kai gryztu po darbo namo,randu tokia betvarke,,kad baisu daros,saukiu rekiu,graziai prasiau nepadeda,sakiau atvesiu klasiokes parodyt taii sukisa viska i stalcisu arba i spinta belenkaip,kaip pripratint prie tavrkos? nesuprantu jau
Alexandra.R.
2007 01 26, 18:24
gal reikejo nuo anksciau pratint Beja, kai karta mama pamate(man buvo gal 8), kad patrumpinau tvarkima sukisdama viska i stalciu - istrauke tuos stalcius ir isverte viska ant zemes. tvarkiausi tada kelias val. Padejo.
Uliuliuska
2007 01 27, 09:46
QUOTE(Alexandra.R. @ 2007 01 26, 18:24) istrauke tuos stalcius ir isverte viska ant zemes. tvarkiausi tada kelias val. Padejo. As irgi karts nuo karto tai praktikuoju. Suverciu viska ant kilimo ir sedi tada mano pelene  Arba atidarau langa ir.................viska, kas nevietoj guli.
Alexandra.R.
2007 01 27, 15:01
QUOTE(Uliuliuska @ 2007 01 27, 09:46) Arba atidarau langa ir................. oi, cia tai geras  Laimei, mano mama to nebuvo sumascius
Pangasija
2007 01 28, 10:31
darykit kolektyvinį tvarkymą kurią nors savaitės dieną. kiekvienam šeimos nariui -- po darbelį. vienas tegu dulkes valo, kitas grindis plauna, ir t.t. Kai tvarka padaryta -- šeimyna keliauja maloniai praleist vakaro, pvz. į kiną
QUOTE(coldrex @ 2007 01 26, 15:27)  ,graudu ir juokinga bet kasdien kai gryztu po darbo namo,randu tokia betvarke,,kad baisu daros,saukiu rekiu,graziai prasiau nepadeda,sakiau atvesiu klasiokes parodyt taii sukisa viska i stalcisu arba i spinta belenkaip,kaip pripratint prie tavrkos? nesuprantu jau   Oi kaip aš tave suprantu ir užjaučiu  Maniškė tokia pati "plevėsa". Kalbamės, aiškinu,pykstamės,tačiau rezultato jokio  .Ačiū dievui lovą pasikloti ryte jau įpratinom,tiesa, tai tėčio nuopelnas.Bausmė už nelkotą lovą - 3 dienos be kompiuterio  Padėjo  O revizija spintoje tai retkarčiais padarau,kaip čia kažkuri minėjo, išverčiu viską ant žemės,tada jau nori nenori susitvarkyti tenka.  Kurį laiką būna tvarka, bet neilgai
pakvieskit keleta jos draugu pasisveciuoti. Pasakykit jai apie tai likus 15 minuciu ir pamatysit, kokiu tempu reikia tavrkytis kambari
svajoklis
2007 01 28, 19:49
Na maniske ir nera pati tvarkingiausia. Ir draugiu pasikvietimas i netvarkinga kambari neefektyvus,nepuola tvarkytis.
*ramunė*
2007 01 28, 20:14
QUOTE(Alexandra.R. @ 2007 01 26, 19:24) gal reikejo nuo anksciau pratint Beja, kai karta mama pamate(man buvo gal 8), kad patrumpinau tvarkima sukisdama viska i stalciu - istrauke tuos stalcius ir isverte viska ant zemes. tvarkiausi tada kelias val. Padejo. Labai liux šis varijantas  jau seniai išbandytas tačiau vis dar kartais reikalingas  Aš žinoma neverčiu visko bet kada kai jau man atrodo,kad ten netvarka-pirmiausia duodu pastabą,kad jau reikia susitvarkyti ir jei nesulaukiu reikiamos reakcijos,tada...  būna daug visko ant grindų
|
|