Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išmokyti vaiką tvarkos?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4
akiv0414
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 07, 17:53)
visi namuose turime daugybę daiktų, kurių mums nereikia, bet laikom "nes pinigai sumokėti" ar "kažkas dovanojo". bet nereikalingas daiktas lieka nereikalingu daiktu. jeigu jis geras -- geriau atiduoti į labdarą arba parduoti kaip second-hand.
o tuo labiau vaikai auga -- kažkada buvęs super žaislas gali tapti visiškai nereikalingas. be to jūsų jau visai didelė pana.
o svečiai pas jus kasdien?  unsure.gif
*

Jo jau didele pana,tai ir bedos didesnes
o sveciai tai ne kasdien,bet jei ka valge su draugais,tai siuksles uz stalo ar uz lovos metamos,"juk siuksledezes nera pas ja",arba pamirsta kur ji
sena niekšė
QUOTE(akiv0414 @ 2009 05 07, 18:03)
Jo jau didele pana,tai ir bedos didesnes
o sveciai tai ne kasdien,bet jei ka valge su draugais,tai siuksles uz stalo ar uz lovos metamos,"juk siuksledezes nera pas ja",arba pamirsta kur ji
*

taip yra pas ne vienus žmones, kur vaikštom į svečius. pas save to nenoriu. be to kambary kiliminė danga. o vaikai kad ir nešiukšlindami, bet trupina ir drabsto. o išgydyt sunkiau negu nepripratint.
o jeigu daug svečių, tai valgom visi lauke. vaikai pavalgę vistiek nuo suaugusių stalo pabėga žaisti.
akiv0414
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 07, 18:14)
taip yra pas ne vienus žmones, kur vaikštom į svečius. pas save to nenoriu. be to kambary kiliminė danga. o vaikai kad ir nešiukšlindami, bet trupina ir drabsto. o išgydyt sunkiau negu nepripratint.
o jeigu daug svečių, tai valgom visi lauke. vaikai pavalgę vistiek nuo suaugusių stalo pabėga žaisti.
*

vasara lauke turi savo stala.su visa atributika,prie musu net neina,bet kalbu apie ziema,kai i lauka neisvarysi,ir gimtadienis gruodi,nors dabar stengiames uzsakyti kur nors sale,kad bardako nebutu doh.gif
sena niekšė
QUOTE(akiv0414 @ 2009 05 07, 18:03)
jei ka valge su draugais,tai siuksles uz stalo ar uz lovos metamos,"juk siuksledezes nera pas ja",arba pamirsta kur ji
*

ar ne per dideli vaikai šitaip nekultūringai elgtis? unsure.gif
akiv0414
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 08, 02:55)
ar ne per dideli vaikai šitaip nekultūringai elgtis? unsure.gif
*

dabar pas juos toks amziaus laikas,kai nori pasirodyti kietesniais uz kitus,pas ja i svecius vien berniukai,ji ne is tu mergaiciu kurios su lelem zaidzia,o bernai tai kultura nepasizymi,(bet tai ne mano spraga auklejime),o kai tokie draugai,tai ir ji bando neatsilikti,nors grieztumo netruksta namie ir del tvarkos ir del elgesio,bet prie svetimu neaukleju dukros,kai liekam vieni tada jau morala isklauso doh.gif
vavute
Kariaujame su sunumi del tvarkos kiekviena miela diena doh.gif , uzjauciu busima zmona ax.gif , bet tikiuosi kazkiek ismokysiu iki vestuviu lotuliukas.gif
letitia
Su tvarka, matau, visoms ne pyragai.
Kažkada, kai studijuodama turėjau auklę, ji man tiesiai pasakė, kad vaikas nuo kūdikystės turi MATYTI, kaip tvarkomasi. Ir liepė nupirkti lentyną kūdikio žaislams. biggrin.gif
Štai tada ir pradėjom mokytis tvarkytis.
matrix99
QUOTE(akiv0414 @ 2009 05 09, 10:31)
dabar pas juos toks amziaus laikas,kai nori pasirodyti kietesniais uz kitus,pas ja i svecius vien berniukai,ji ne is tu mergaiciu kurios su lelem zaidzia,o bernai tai kultura nepasizymi,(bet tai ne mano spraga auklejime),o kai tokie draugai,tai ir ji bando neatsilikti,nors grieztumo netruksta namie ir del tvarkos ir del elgesio,bet prie svetimu neaukleju dukros,kai liekam vieni tada jau morala isklauso doh.gif
*

Manau kartą kitą ir prie svetimų reikia nebijoti pastabą pasakyti.

Papildyta:
QUOTE(vavute @ 2010 03 10, 19:32)
Kariaujame su sunumi del tvarkos kiekviena miela diena doh.gif , uzjauciu busima zmona ax.gif , bet tikiuosi kazkiek ismokysiu iki vestuviu  lotuliukas.gif
*

Abejoju, ar vaikai iš niekur tokie netvarkingi būna. Turbūt iš savo tėvo išmoko.
augustautve
cia tai aktuali tema man , nes jau man stogas vaziuoja nuo savo netvarkingu vaiku doh.gif
IceT
Manu, kad tvarkingumui itakos turi ir prigimtis. Mano abi panos siuo klausimu kardinaliai skiriasi. Didzioji (14 m) - super netvarkinga, o mazoji (beveik 3m) labai tvarkinga. Aukleju abi vienodai.
Taigi, padariau isvada, kad netvarkinguma vienareiksmiskai traktuot kaip netikusio auklejimo rezuktata, mano giliu isitikinimu, negalima.
MELDA
QUOTE(IceT @ 2010 12 13, 17:07)
Manu, kad tvarkingumui itakos turi ir prigimtis. Mano abi panos siuo klausimu kardinaliai skiriasi. Didzioji (14 m) -  super netvarkinga, o mazoji (beveik 3m) labai tvarkinga. Aukleju abi vienodai.
Taigi, padariau isvada, kad netvarkinguma vienareiksmiskai traktuot kaip netikusio auklejimo rezuktata, mano giliu isitikinimu, negalima.
*

Kažkodėl dažniau vyresnis vaikas netvarkingesnis, g.gif aišku, taisyklė ne be išimčių
Papildyta:
QUOTE(Aset @ 2009 05 04, 19:28)
Mano merginai virs keturiu.
*

šiaip jau puslapis ''nuo 7 ir vyresni''
Nemezide321
Dėl tvarkos tai neturiu rūpesčių thumbup.gif nes nuo kudikystės mokiau tvarkytis žasliukus,spec.turėjo dežutes ,lentynas savo žaislams susidėti,na o dabar kai paaugo deda tvarkingai savo vadovėlius, sąsiuvinius taip pat tvarkingai į tam skirtas vietas.
augustautve
QUOTE(Nemezide321 @ 2010 12 15, 23:37)
Dėl tvarkos tai neturiu rūpesčių  thumbup.gif  nes nuo kudikystės mokiau tvarkytis žasliukus,spec.turėjo dežutes ,lentynas savo žaislams susidėti,na o dabar kai paaugo deda tvarkingai savo vadovėlius, sąsiuvinius taip pat tvarkingai į tam skirtas vietas.
*

tiesiog pavydziu thumbup.gif
vasarele85
Labas visoms jo šita tema ir man aktuali nes turiu 8 metu vyruka kuriam jai yra noras tai moka dar geraiu uz mane susitvarkyti bet jai nenori niekas nepades gali prasyt kiek tik nori doh.gif doh.gif na as minimaliai apmetau bet kai gryztu is darbo randu oij kokai betvarke doh.gif ir saukiu ir graziai prasau niekas negelbeja doh.gif
Roxaniuke
Dėl tvarkos ,skaitau kad reikia kartais griesčiau ,nes tvarkingi vaikai savaime turbūt netaps,apie tai tikrai net negalvoja,va greičiau išmėtyti viską aplinkui ir puiku biggrin.gif o aš mama žinoma vaikštau ir tvarkau iš paskos doh.gif bet kai pradėjau reikalauti tvarkytis tai rezultatu džiaugiuosi biggrin.gif dabar bent mažiau jaukia kambarius nes žino kad teks tvarkytis
rajola
Sveikos 4u.gif

Maniškiui septyneri, su tvarkymųsi tragedija doh.gif Yra jaunesnis broliukas, bet tas tiesiog priešingybė vyresnėliui - pedantas tiesiog biggrin.gif Matyt į mane atsigimė blush2.gif daug kur iešojau atsakymų, kame bėda ir priėjau vienos išvados - pirmagimius ypatingai lepiname, norime jiems labai pagelbėti, kad greičiau būtų arba švariau pačios griebiamės už juos viską padaryti, tai iš kur gi vaikui išmokti to savarankiškumo.... Maniškis vos ne į mokyklą pradėdamas eiti išmoko normaliai (be pagalbos) pėdkelnes apsimauti doh.gif žodžiu.... Nežinau, kaip jį išmokyti tvarkytis, bent jau savo daiktus g.gif Kur valgo sūrelį, ten popieriukas ir liks, iki šiukšliadėžės nedaneša, ir taip su viskuo kitu.....
fantazija3
Manoji irgi buvo mokyta, kad reikia susidėti daiktus į vietą... Tai truko iki paauglystės. Dabar kambaryje pilna visko, ir taip mažas kambarėlis, o šlamšto visokio pritemta, erdvės nėra, daiktai klaidžioja... Susitvarko tik po piktybinio paliepimo, arba pati to užsinorėjusi, bet tvarka išlieka ilgiausiai savaitę. Na bent save prisižiūri, ir drabužiai visada tvarkingi. Yra švari ir prisižiūrinti save.
anonime123
Svarbiausia, kad save prižiūri. O dėl tvarkos... Reiškia reikia griežtesnių paliepimų. Arba atimti iš jos laikinai kambarį. Pažįstama sakė, kad veiksminga. smile.gif
fantazija3
Na, gal kambario neatimsiu, nes kur tada ją dėsiu... Ji be savo kambario kaip be rankų. doh.gif kokių dar priemonių būtų galima sugalvoti? nes daug ką bandžiau, neveiksminga...
anonime123
Ji galėtų gyventi kitame kambaryje, pvz svetainėje. Na tai tada manau, reikia griežtai. Ir kol nesusitvarkys, tol nenueiti. Ir jokiu būdu nelepinti kažkuo, už tai, kad susitvarkė. Nes paskui gali kilti rimtų problemų.
fantazija3
už tai kad susitvarkė niekada nėra lepinama, tiesiog pagiriu jos tvarkingą kambarį, jai ir pačiai taip patinka bet kaip ji sako " man kitaip nebeišeina " .
anonime123
Neišeina tai neišeina, teks dažniau tvarkytis.
fantazija3
kad būtų noro...
eliafam
Mes taip pat turim problemu su tvarkymusi. Kai mazesne buvo, tai tvarkydavomes kartu, matydavo ka as darau, ir pati tai darydavo. O dabar sunku su tvarkymusi susitart. Buna, kai yra noro tai susitvarko, bet buna kad is desimto karto isgirsta kol liepiu tvarkytis, galiausiai net po to susipykstam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.