Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis  Plikyta tešla
450 g tešlos: 125 ml pieno 60 g sviesto žiupsnelis druskos ½ šaukštelio cukraus 100 g miltų 2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
600 g tešlos: 190 ml pieno 90 g sviesto žiupsnelis druskos ½ šaukštelio cukraus 150 g miltų 3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
ash ishkepusius ir ataushusius pyragelius pripildau idaro. pvz: 1. su pikantishka mishraine: l. smulkiai sutarkuoju geltona suri, virtus kiaushinius, dedu majonezo, kas megsta cesnako, krapu, petrazoliu ir konditeriniu svirkstu ispaudziu vidun. 2. pakepinu svogunus, po to dedu kumpeli rukyta kubeliais, grietines, patroskinu ir tada prapjovus pyrageli dedu vidun. l.tinka prie alaus 3. su saldziu pienisku kremu arba plakta grietinele su tirpios kavos milteliais.. zodziu jusu fantazijaj palieku  medijoj maciau daro tortuka toki. Padaro plikytos teshlos zieda, ji perpjauna pusiau, su konditerinius svirkstu graziai ispaudzia kremo (ten daro ish plaktos grietineles sumaishytos su pertrinta varshke + kvapai kazkokie), ir uzdengia ta nupjauta dalim. Po to puoshia spanguolem ir barsto cukraus pudra. L.skanu ir originalu. O stai mano pyrageliai su pikantishka mishraine
Plikyti pyrageliai su kaviniu kremu
600 g teslos
Glaistas: 1 saukstelis sviesto 30 g juodo shokolado 60 g cukraus pudros 1 saukstas stiprios kavos 1 saukstas kavos likerio
Idaras 3 g zelatinos 125 ml stiprios kavos su cukrum 250 g grietines 2 saukstai cukraus 1 saukstas kavos likerio
Ish teshlos padarykite mandarino dydzio pyragelius ir kepkite orkaiteje 20 min 200 laipsniu. Sviesta su shokoladu ishtirpinkite vandens voneleje. Cukraus pudra, kava ir likeri sudekite i sviesto-shokolado mase ir ishmaishykite. Ishkepusius ir ataususius pyragelius aptepkite paruoshtu glaistu. Zelatina ishtirpdykite shaukshte karshto vandens, sumaishykite su kava. Pravesinkite. Grietine ishplakite su cukrumi, pilkite kavos likeri bei atvesinta kava. Istatykite 15 min i shaldytuva. Pyragelius perpjaukite pusiau, su konditeriniu svirkstu ispauskite atshaldyto idaro, uzdekite atgal nupjauta virshu. Skanaus!
debesuota
2004 02 01, 21:44
kaip noreciau pasidaryti, bet ko tais jauciu, kad nesigaus  kazkaip labai jau mistiskai skamba man, liapsusu darytojai
Bea gal tu žinai kaip reikia daryti plikytiems pyragėliams varškės įdarą,nes vien su grietinėle rieboka
reikia pertrinta varshke (arba pirkti musu svelniaja, shita jau buna pertrinta) maishyti vienodomis dalimis su ishplakta grietinele (be cukraus), tada pagal skoni deti persijoto cukraus pudros (ce toks fintas: grietinele plakam be nieko, o dedem cukraus pudra tam, kad ji veiktu kaip tirshtiklis ar tai stabilizatorius). tada del skonio galima prideti tirpios kavos shaukshteli, ar citrinos zieveles smulkiai itarkuotos.. na kas patinka
Bea, o ar nebūtų galima į tešlą daugiau cukraus įdėti? Man labai patinka tie plikytiniai tokie kaip parduotuvėj, be jokio įdaro, bet savaime saldūs, o su 1/2 šaukštelio cukraus tikrai tokie nesigaus
| QUOTE (Ajuss @ 2004 02 03, 16:03) | Nu va, pagaminau tuos sausainiukus-pyragėlius su pienišku kremu
|
O kaip ta pieniska krema pasidaryti?
Pienishkas kremas
Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Tada sumaišyti su pienu ir kaitinti VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies ir ataušinti.
| QUOTE (bea @ 2004 03 03, 13:57) | Pienishkas kremas
Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Tada sumaišyti su pienu ir kaitinti VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies ir ataušinti. |
O kokios proporcijos?
Visad kazkokia baisiai sudetinga ta plikyta tesla man atrode kol nepabandziau. O pasirodo labai mazai vargo Labai greitas rezultatas  tik gaila,kad taip pat greitai dingstantis
Kiek zinau, nuo teslos kietumo priklauso.
Man jie puikiai iskyla O va idarui toki krema dariau: vanilinis - sviestinis kremas 1/4 l pieno pak.vanilinio pudingo milteliu vaniles lazdele bet man tiko vanikinis cukrus  2 saukstai cukraus 250gr minksto sviesto 50gr. cukraus pudros nusemti 6 saukstus pieno ir sumaisyti su pudingo milteliais,likusi piena uzvirti ir suberti istirpintus pudingo miltelius ir ziupsneli druskos. Isvirta pudinga atausinti. Sviesta iki purumo issukti su cukraus pudra.Po sauksta imaisyti pudinga. Mase su svirsktu ispausti i pyragelius. Labai skanu tik ir labai riebu Papildyta @ [mergetime]1078321254[/mergetime] Dar noriu ir citrinini krema isbandyti 4 kiausiniai 100gr cukraus 2 citrinu sultys 3 sauksteliai baltos zelatinos Kiausiniu trunius atskirti nuo baltymu ir iki purios mases isplakti su cukrumi bei citrinu sultimis. Zelatina isbrinkinti,istirpinti ir imaisyti i tryniu mase.Kai mase ims stingti,imaisyti iki standziu putu isplaktus baltymus.Krema deti i pyragelius ir uzdengti nupjautomis dalimis. Tik jauciu biski baisu,nes kiausiniai tai zali naudojami ir valgomi
Vat as irgi neprisiverciu gaminti jokio maisto su zaliais kiausiniais,nors kai pasiskaitai skaniai atrodo,bet kazkaip nehigieniska man
as irgi anksceu bijojau zaliu kiausiniu, dabar nebe.. aj nezinaj zmogus nuo ko mirsi. o shejp luksta su soda ir shiltu vandeniu nuplaunu sausai nushluostau ir tiek.
| QUOTE (bea @ 2004 03 03, 18:33) | | as irgi anksceu bijojau zaliu kiausiniu, dabar nebe.. aj nezinaj zmogus nuo ko mirsi. o shejp luksta su soda ir shiltu vandeniu nuplaunu sausai nushluostau ir tiek. |
Tai ne del to kad mirsi  ,bet siaip as kazkaip niekad nenaudojau ir mama niekad nedarydavo,tai liko kazkoks nepaaiskinamas nepriimtinumas tu nevirtu kiausu,bet reikes vis tiek koki gera recepteli pabandyti.
| QUOTE (bea @ 2004 03 03, 13:57) | Pienishkas kremas
Trynius išsukti su cukrumi iki purumo. Tada sumaišyti su pienu ir kaitinti VISĄLAIK maišant ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Nuimti nuo ugnies ir ataušinti. |
As vel apie ta pati. Kiek reikia imti kiausiniu tryniu,kiek cukraus ir kiek pieno, kad kremas gautusi o ne koks s............
| QUOTE (ulaa @ 2004 03 03, 18:40) | Tai ne del to kad mirsi ,bet siaip as kazkaip niekad nenaudojau ir mama niekad nedarydavo,tai liko kazkoks nepaaiskinamas nepriimtinumas tu nevirtu kiausu,bet reikes vis tiek koki gera recepteli pabandyti. |
jei jau pasiryshi, tai rekomenduoju avietini surio torta (rasi temoj prie naminiu pyragu). shejp as tik del jo ir persilauziau irgi...
| QUOTE (Rimse @ 2004 03 04, 09:14) | | QUOTE (bea @ 2004 03 03, 13:57) | Pienishkas kremas
As vel apie ta pati. Kiek reikia imti kiausiniu tryniu,kiek cukraus ir kiek pieno, kad kremas gautusi o ne koks s............
|
na mazdaug 1 trynys stiklinei pieno. Jei per mazai sutrauks, visada galima shaukstuka miltu idet. Cia shiaip nera grieztu proporciju. Galima netgi visa kiaushini ishsukt su cukrum ir det i piena..
| QUOTE (bea @ 2004 03 04, 09:33) | | jei jau pasiryshi, tai rekomenduoju avietini surio torta (rasi temoj prie naminiu pyragu). shejp as tik del jo ir persilauziau irgi... |
As ji jau senai nusiziurejau,tik laukiu progos
gal ish pradziu pabandyk tiesiog kokia sekmadienio proga, a to dar nesigaus (kaip ce kai kuriom mamkom kazkodel baltymai nesiplake, ar dar kazkas nesidare), o po to jau ir progai
| QUOTE (bea @ 2004 03 04, 12:58) | gal ish pradziu pabandyk tiesiog kokia sekmadienio proga, a to dar nesigaus (kaip ce kai kuriom mamkom kazkodel baltymai nesiplake, ar dar kazkas nesidare), o po to jau ir progai |
aciprasau,tik nereik cia iz manez tyciotiz ,daba az jau zinau kode?!  su mano kambainu mazeusei reik 3 keusuz plakt,va kade
Tie pyragaičiai vadinasi eklerai. Papildyta @ [mergetime]1078399578[/mergetime] Bea, aš juos kepiau ir tešla normali gavosi ir atrodo visa kita nieko, bet va pats kepimo procesas  Kepiau 1 val ir tai dar mano nuomone nebuvo gerai iškepę, bet skonis tai
| QUOTE (bea @ 2004 03 04, 12:58) | gal ish pradziu pabandyk tiesiog kokia sekmadienio proga, a to dar nesigaus (kaip ce kai kuriom mamkom kazkodel baltymai nesiplake, ar dar kazkas nesidare), o po to jau ir progai |
Na as siaip megeja prie saldumynu pasiterlioti,dideliu fiasko neturejau.Tikiuosi,kad ir sitas pavyks
ĮVAIRUOSE ŠALTINUOSE RADAU, KAD PLIKYTUS PYRAGĖLIUS REIKIA KEPTI TEMPERATŪROSE NUO 170 IKI 220. TAI KOKIOJE TEMPERATŪROJE KEPATE? IR KIEK LAIKO?
Seip priklauso nuo dydzio. As kepu 200 laipsniu karstumo orkaitej apie 30min.Mazesni ir per 20min iskepa. Kitaip sakant kepk kol grazei paruduos Tik skaiciau kad per pirmas 15 min negalima dureliu darineti,nes sukris
nu valanda tai jau slishkom man uztenka 15-20 min...
Miglute
2004 03 22, 14:46
Aš plikytus pyragėlius laikau iškepusiais, kai jie lengvai atšoka nuo skardos. Na aisku, ir gražiai aprunda.  Paprastai tai trunka apie pusvalandį (200 laipsnių karštyje).
kasiopeja
2004 10 06, 12:05
Mano mociute darydavo labai skanu krema plikytiems pyragaiciams, bet recepto ji jau nebeprisimena. As pati is vaikystes prisimenu tik tiek, kad i ji dedavo issukta iki purumo sviesta, tada berods is pieno ir krakmolo isvirta tirsta kosele ir keleto citrinu sultis. Dar turbut cukraus reikedavo  Bet proporciju nepamenu ne per kur Gal kuri jusu daro ka nors panasaus? Man turbut labiausiai rupi proporcijos, nes kremas budavo neriebus
As taip megstu plikytinius, taip meeeegstu, ale nemoku padaryti. neiseimna man ir psio
| QUOTE (miau @ 2004 10 06, 14:33) | As taip megstu plikytinius, taip meeeegstu, ale nemoku padaryti. neiseimna man ir psio |
svarbiausia - nenukrypti nuo proceso "i lankas". Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek. Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika Papildyta @ [mergetime]1097067152[/mergetime] Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta; 1 stikline vandens 150 g sviesto arba margarino (kepiniams) 1 stikline miltu 5 kiausiniai Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks. Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu. Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais. Va.
| QUOTE (Laiza @ 2004 10 06, 15:41) | svarbiausia - nenukrypti nuo proceso "i lankas". Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek. Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika Papildyta @ [mergetime]1097067152[[b]*Jumi rgetime] [/b] Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta; 1 stikline vandens 150 g sviesto arba margarino (kepiniams) 1 stikline miltu 5 kiausiniai
Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks. Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu.
Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais. Va. |
ot tai aciu uz receptuka  jau pora dienu apie plikytus pyragiukus mintys sukasi  dabar tai jau tikrai kepsiu o i skarda sausauniukus dedu ne susaukstu o su konditeriniu maiseliu  pas mane jis toks nemazas  greita ir maziau teplioniu
Aciu, Laiza, siatas receptukas man kazkoks lengvesnis pasirode. Butinai pabandysiu. O iki Bea aukstosios kulinarijos man kaip iki menulio
Na, kad pamaloninot mane  , isduosiu dar viena paslapti, susijusia su siuo receptu. (Paprasciausiai per issiblaskyma pamirsau surasyti). Pyragaiciams sunaudoti reik tik 2/3 teslos. Kadangi nuo seno naudojuos arbatiniu sauksteliu (ba tingiu plauti konditerini maisa), tai normalioj skardoj sudedu apie 30 kaubureliu, is kuriu isauga pyragaiciai. Beje, kai pradeda ruduoti, reiskia, kad daugiau nebekils. Tada sumazinu karsti. Iskepe buna tokio rudumo kaip parduotuvese, bet iskart is orkaites netraukiu - kol ruosiu krema leidziu atvesti palaipsniui. Virsus turetu buti sausas, nes kitaip gali sukristi. O krema ruosiu is to likusio teslos trecdalio (tikrai is teslos - cia jau ne issiblaskymas). Kremui reik: 1/3 teslos 50 g ir daugiau sviesto apie 2/3 stikl. cukraus vaniles pagal skoni - arba citrinos rugsties, arba kakavos Viska gerai gerai gerai issukti, kol istirps cukrus. Ikist i saldytuva, nes sustingusi patogiau sukist i pyragaicius. Oi, atrodo, pagaliau viska surasiau... SKANAUS!!!
Laiza, o tie pyragaiciai labai issikelia? Ir kaip tu ta krema sukisi i vidu? Savaitgali su vyru busim laisvi, tai kepsim, rodysim pavyzdi visam barako aukstui
| QUOTE (miau @ 2004 10 06, 21:31) | Laiza, o tie pyragaiciai labai issikelia? Ir kaip tu ta krema sukisi i vidu? Savaitgali su vyru busim laisvi, tai kepsim, rodysim pavyzdi visam barako aukstui |
Na, apie iskilima - tai cia jau kaip pasiseks... Kartais ir labai issipucia. O kartais - ne. Jei plutele buna sausa ir kieta, mazesne tikimybe, kad sukris. Per aibe metu nusprendziau,kad butinai reik praausint uzplikytus miltus pries dedant kiausinius, o juos sudejus- labai labai gerai issukti. Krema galima spricuoti konditeriniu svirkstu, bet kadangi as tingiu su juo terliotis ir plauti, paprasciausiai ipjaunu plonu astriu peiliu pyragaicio sona, praskeciu ji ir kitu (stalo) peiliu idarau ji kremu. Arba galima nupjauti virsunele, - ji po to gerai prilimpa kremo deka. Tiesa, jei i krema itarkuosi citrinos zieveles, o vietoj citrinos rugsties ispausi naturaliu sulciu, rezultatas apskritai pranoks lukescius (nors sulciu ir nemazai, kremas vis tiek pakankamai tirstas). Beje, jei bus sunku nukrapstyt nuo skarodos, susidarys "naturalios kilmes" angos kremui . Jei rysites siam banymui, parasyk, kaip pasiseke. O idaras - kaip rase bea - isties gali buti ivairiausias: saldus, pikantiskas ar net, pvz, kepenu pasteto ar zuvies salotu. Sie pyragaiciai "iskencia" viska. SEKMES!!
Laukit ziniu. Jei savaitgali nuo Sauletekio puses pamatysit dumu stulpa, neissigaskit, tai miau plikytinius kepa
| QUOTE (miau @ 2004 10 07, 13:50) | Laukit ziniu. Jei savaitgali nuo Sauletekio puses pamatysit dumu stulpa, neissigaskit, tai miau plikytinius kepa |
Niu, tai kaip su tais plikytais?.. Miau, laukiam ziniu
Zinios ir dumu stulpas bus siandien arba rytoj, nes savaitgali apsiziurejau, kad miltu neturiu Va tau ir birutele seimininke kubilely tesla minke Siandien perku miltus ir kepu, pasizadu
Va ir as, didzioji vireja ir kepeja Iskepiau 2 skardas plikytiniu, bet kolkas kremo nepadariau. Nepatikesit, bet gavosi Tik kad tesla tokia skystoka man pasirode  Kokios konsistencijos ji turi buti?
Na jeigu iskilo ir nesupuole, tai konsistensija "nutaikei"!
Labai megstu pyragelius is plikytos teslos  Idarus darau pagal nuotaika ir tai, ka turiu tuo metu. Labai daznai eksperimentuoju ir visada gaunasi labai skaniai. Beje, visada ta tesla pirkdavau,o ji gan brangoka. Kilogramas- virs 7lt. Tai dabar pabandysiu pagal Bea recepta pasidaryt. Aciu
| QUOTE (Ramuniukas @ 2004 10 12, 17:23) | Labai megstu pyragelius is plikytos teslos Idarus darau pagal nuotaika ir tai, ka turiu tuo metu. Labai daznai eksperimentuoju ir visada gaunasi labai skaniai. Beje, visada ta tesla pirkdavau,o ji gan brangoka. Kilogramas- virs 7lt. Tai dabar pabandysiu pagal Bea recepta pasidaryt. Aciu |
hm, o kur tokios tešlos yra pirkti? ne tai, kad aš ruošiuos pirkti, visada mieliau pati darau, bet tiesiog įdomu pasidarė, nes niekada nemačiau. Ji kokia: šviežia, šaldyta?
| QUOTE (bea @ 2004 10 12, 21:39) | | hm, o kur tokios tešlos yra pirkti? ne tai, kad aš ruošiuos pirkti, visada mieliau pati darau, bet tiesiog įdomu pasidarė, nes niekada nemačiau. Ji kokia: šviežia, šaldyta? |
Vat tame ir bajeris  Nera tos teslos pirkt. As paprasciausiai susimaisiau  Ne taip perskaiciau teslos pavadinima. Nera tokios pirkt. O sumaisiau as ja su sluoksniuota tesla  Vat. O gal zinai kaip pasigaminti ir sita tesla?
Yra tema apie sluoksniuotą tešlą, paieškok. Bet tiesą sakant, namų sąlygom tikrai nesigaus tokia, kaip ta pirktinė.
| QUOTE (miau @ 2004 10 12, 15:46) | Tik kad tesla tokia skystoka man pasirode Kokios konsistencijos ji turi buti? |
Konsistencija tokia, kad iskabinus saukstu lieka duobe. Bet ne visada vienodai tirsta. Bet, kaip sake Smike, jei iskilo, reiskia, pataikei.
| QUOTE (Laiza @ 2004 10 13, 11:06) | Konsistencija tokia, kad iskabinus saukstu lieka duobe. Bet ne visada vienodai tirsta. Bet, kaip sake Smike, jei iskilo, reiskia, pataikei. |
Nea, man tokia skystoka gavosi, bet vistiek iskilo
siandien uzsimaniau plikytu pyragaiciu su kremu viduje,tai issikepiau..pirma karta,bet pavyko net labai  taigi : teslai: 200gr margarino,2stiklines miltu, 2 stiklines vandens, 6-7 kiausiniai kremui: 1 stikline cukraus, 2 stiklines pieno, 200gr sviesto(dejau maziau), 1/2 stiklines miltu iseiga apie 30 sausainiu margarina ir vandeni uzverdame,nekeliame nuo ugnies, greitai maisant sudedame miltus ir sukame kol tesla atsoka nuo krastu.tada dedame kiasini,ji issukame ir dedame kitus kiausinius lygiai taip pat. sukame kol pasidaro oro duobutes tesloje.paskui i aliejumi istepta skarda saukstu arba svirkstu dedame teslos.kepame 15min ikaitintoj orkaitej,o po to dar 20min sumazine ugni kad aprustu. piena uzvirti su cukrum.kitame inde istirpinti sviesta, uzvirti ir sudeti miltus. truputi pavirus pilt verdanti piena ir pakaitinti kol prades tirstet. galima idet rugsties, kvapu. kai pyrageliai ir kremas atvesta, krema svirkstu ispausti i pyragelio vidu.  tai tiek
|
|