Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plikyta tešla
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
tupukas
QUOTE(laurindre @ 2012 02 19, 20:24)
Jei turi svirksta, tai svirksti, jei ne - prapjauni ir idedi 4u.gif
*

aciu thumbup.gif
pašnekutė
QUOTE(pašnekutė @ 2011 09 16, 16:15)
Močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, turėtų būti plikyta. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais.  wub.gif  jau kas per stebuklas būdavo  wub.gif  Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niekaip ji jau jo nebegalėjo prisimint  verysad.gif
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Dar prisiminiau, lyg su taukais darydavo... O gal maišau ką ... mastau.gif
Būtų didelis AČIŪ  4u.gif
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja...  verysad.gif
*

Labai dėkoju, atsiuntusiai šį adresiuką 4u.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
http://www.povarenok.ru/recipes/show/49564/

Bet nesigauna man jis toks, kaip nuotraukose verysad.gif
Vizualiai atrodė per skystas. Ir nesusibangavo unsure.gif
Kitą kart bandysiu dėt mažiau kiaušinių. O gal vandens mažiau?
gal kas turi dar kokių minčių?
laurindre
QUOTE(pašnekutė @ 2012 03 05, 16:41)
Labai dėkoju, atsiuntusiai šį adresiuką  4u.gif  notworthy.gif notworthy.gif  notworthy.gif
http://www.povarenok.ru/recipes/show/49564/

Bet nesigauna man jis toks, kaip nuotraukose  verysad.gif
Vizualiai atrodė per skystas. Ir nesusibangavo  unsure.gif
Kitą kart bandysiu dėt mažiau kiaušinių. O gal vandens mažiau?
gal kas turi dar kokių minčių?
*

Gal kiausiniai labai dideli buvo.
Vandens tai nemazink, viskas reguliuojasi kiausiniais.
pašnekutė
QUOTE(laurindre @ 2012 03 05, 19:50)
Gal kiausiniai labai dideli buvo.
Vandens tai nemazink, viskas reguliuojasi kiausiniais.
*

Niu kad dėjau tiek, kiek nurodyta mastau.gif
Reiks bandyt tada kaiušinių mažint. Gal kas bandė šį kepinį ir galėtų savo receptu pasidalint?
(Džiaugiuosi bent tuo, kad ne aš viena esu girdėjus apie šį kepinį thumbup.gif )
laurindre
QUOTE(pašnekutė @ 2012 03 08, 16:30)
Niu kad dėjau tiek, kiek nurodyta  mastau.gif
Reiks bandyt tada kaiušinių mažint. Gal kas bandė šį kepinį ir galėtų savo receptu pasidalint?
(Džiaugiuosi bent tuo, kad ne aš viena esu girdėjus apie šį kepinį  thumbup.gif )
*

tikrai nebandziusi. Bet pirma karta kepant plikytus sausainius, man gavosi blynai.
Ir tik todel, kad dejau kiausiniu, kiek parasyta. Dabar visada ziuriu pagal tesla, kiek reikia, nes tikrai priklauso ir nuo kiausiniu dydzio. Kartais uztenka ir 2 kiausiniu vietoj 4 rolleyes.gif
simisimi84
gAL KAS TURITE ar receptą, ar aprašymą, kaip daromas toks ale prancūžiškas desertas, toks kalnas plikytų pyragėlių, jie kažkaip sujungti, na, kūgis toks gaunasi. kuom ten įdaryti, kuom sulipinti, gal gaminimo procesą kas kur turite ar buvote užmatę.. ačiū 4u.gif
Bijuna
simisimi84, užklausoje google ieškok "Croquembouche". Yra ir receptu ir nuotraukų mirksiukas.gif
simisimi84
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 09, 09:53)
simisimi84, užklausoje google ieškok "Croquembouche". Yra ir receptu ir nuotraukų  mirksiukas.gif
*

ooo, ačiū smile.gif)
Bijuna
Lietuviškai "Krokembušas" smile.gif Paskaitinėjau, tai tikrai paprasta, reikes pabandyti mirksiukas.gif
simisimi84
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 09, 10:04)
Lietuviškai "Krokembušas"  smile.gif Paskaitinėjau, tai tikrai paprasta, reikes pabandyti  mirksiukas.gif
*

aga, paprasti plikytiniai įdaryti, bet atrodo efektingai bigsmile.gif
laurindre
http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/
Cia viska rasi, ir krema ir pyragelius
simisimi84
QUOTE(laurindre @ 2012 03 09, 13:08)
http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/
Cia viska rasi, ir krema ir pyragelius
*

jau išnaršiau ir čia, ačiū smile.gif
Bridz :)
nezinau ka darau ne taip, bet plikyta tesla gaunasi, o stai plikytas idaras , tai nors nusisauk doh.gif
raima.ma
smile.gif+2012 03 22, 13:30-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 22, 13:30)
nezinau ka darau ne taip, bet plikyta tesla gaunasi, o stai plikytas idaras , tai nors nusisauk  doh.gif
*

o kas nesigauna?
poniajurate
Mano savaitgali daryti plikyti pyragaiciai su karameliniu kremu ax.gif
user posted image
irmulia

! 
Primenu, kad  nuotraukos necituojamos. Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, yra trinamos be išankstinio perspėjimo.
Letune
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 26, 15:42)

Oi buvau ištrinta dėl nuotraukos citavimo. doh.gif
Pyragėliai puikūs, o koks kremo receptas, nes turiu pačios išvirto kondensuoto. Ką dar reikia įdėt ir kokiais kiekiais? Noriu labai išbandyti. Ačiū
poniajurate
As dariau su grietinele ir rududu.Dariau didesni kieki is 400 gr.grietineles ir puse indelio rududu,uzvirinau grietinele su rududu,atvesinau per nakti ir suplakiau su grietineles standikliu.Likusi kieki norejau dar panaudot kitiems pyragaiciams,bet toks skanus,kad sulaiziau..... blush2.gif
laurindre
Šitas kremas be proto skanus doh.gif
Letune
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 26, 18:46)
As dariau su grietinele ir rududu.Dariau didesni kieki is 400 gr.grietineles ir puse indelio rududu,uzvirinau grietinele su rududu,atvesinau per nakti ir suplakiau su grietineles standikliu.Likusi kieki norejau dar panaudot kitiems pyragaiciams,bet toks skanus,kad sulaiziau..... blush2.gif
*

O ar būtina virinti grietinėlę ir ką tas duoda? O jei plaktą grietinėlę sumaišyčiau su virtu kondensuotu ir be standiklio (nes jis man duoda blogą prieskonį), ar gerai gautųsi?
laurindre
Rududu neistirps saltoje grietineleje. Be standiklio gali nelaikyti formos. Tortui tinka, bet pyrageliuose nebus bangu. 4u.gif
Masiania*
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 26, 14:42)
*

bigsmile.gif koks grozis. Ir kremas idomus - niekad plikytu pyrageliu su tokiu nevalgiau, reikes isbandyt blush2.gif
QUOTE(raima.ma @ 2012 03 26, 12:38)
o kas nesigauna?
*

as tik pastatau ant ugnies vidutines ir man viskas tada jau buna doh.gif sukrenta jis ir pasileidzia i tokias krekenas doh.gif
laurindre
Perkaitinat doh.gif Ant vandens voneles darykite,ne taip stipriai kaista biggrin.gif
QUOTE(laurindre @ 2012 03 27, 11:51)
Perkaitinat doh.gif Ant vandens voneles darykite,ne taip stipriai kaista biggrin.gif
*

ups doh.gif ... o kiek mazdaug laiko visa tai sildyti ant garu voneles? g.gif Velykom noriu sukonstruot krokembusa, bet neapsisprendziu ar tikrai vel apsiimti zaisti su tuo plikytu kremu ar geriau plakta grietinele ten maisyt g.gif
laurindre
smile.gif+2012 03 27, 11:55-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 27, 11:55)
ups  doh.gif ... o kiek mazdaug laiko visa tai sildyti ant garu voneles?  g.gif  Velykom noriu sukonstruot krokembusa, bet neapsisprendziu ar tikrai vel apsiimti zaisti su tuo plikytu kremu ar geriau plakta grietinele ten maisyt g.gif
*

Butent plikyto kremo niekada nedariau, tai nelabai galiu pasakyti kiek. Bet tokio tipo gaminius darant, maisau, kol pradeda tirsteti, maisyti reikia nuolat 4u.gif
QUOTE(laurindre @ 2012 03 27, 12:00)
Butent plikyto kremo niekada nedariau, tai nelabai galiu pasakyti kiek. Bet tokio tipo gaminius darant, maisau, kol pradeda tirsteti, maisyti reikia nuolat 4u.gif
*

Laurindre, padariau plikyta krema thumbup.gif , pavyko ax.gif biggrin.gif . nuolat maisiau uzejus ant vidutines ugnies, ir vuolia thumbup.gif
benux
maniškiai su plikytu kremu
user posted image
o šie su pikantišku įdaru
user posted image
airius
QUOTE(benux @ 2012 04 04, 17:03)
maniškiai su plikytu kremu

Labai skaniai atrodo, koki recepta naudojot plikytiems pyrageliams thumbup.gif
ingauk
QUOTE(benux @ 2012 04 04, 17:03)

ar tokia pat tesla naudojot abiem pyrageliams, nes pirmieji, su plykytu kremu atrodo tai minkstuciai, o va pikantiskieji tokie kaip man gaunas, trapesni ir kietesni, nebent taip tik foto atrodo g.gif blush2.gif
benux
tešla:
175 ml vandens
75 g. sviesto
110 g. kvietinių miltų
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

abiems tešla ta pati ir tie su pikantišku tikrai minkštučiai, gal tik foto taip atrodo, kad jie trapūs smile.gif
ingauk
QUOTE(benux @ 2012 04 04, 20:56)
tešla:
175 ml vandens
75 g. sviesto
110 g. kvietinių miltų
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

abiems tešla ta pati ir tie su pikantišku tikrai minkštučiai, gal tik foto taip atrodo, kad jie trapūs  smile.gif
*

pas jus manau maziau miltu nei maniskiam recepte gal dar ir del to man kietoki gaunas g.gif
benux
Tikrai gali buti del miltu. As ir ne viena recepta isbandziau, kol suradau man tinkamiausia ax.gif
eglezzs
Visiska nesekme su tais plikytais sausainiais...iskepe, subliusko ir gavosi kaip blynai... blush2.gif antra karta jau baisu bandyti... verysad.gif g.gif
Bijuna
jei subliuško tai per anksti atidarei orkaite.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.