QUOTE(laurindre @ 2012 02 19, 20:24)
aciu
QUOTE(pašnekutė @ 2011 09 16, 16:15) Močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, turėtų būti plikyta. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais. Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino? Dar prisiminiau, lyg su taukais darydavo... O gal maišau ką ... Būtų didelis AČIŪ Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja... Labai dėkoju, atsiuntusiai šį adresiuką http://www.povarenok.ru/recipes/show/49564/ Bet nesigauna man jis toks, kaip nuotraukose Vizualiai atrodė per skystas. Ir nesusibangavo Kitą kart bandysiu dėt mažiau kiaušinių. O gal vandens mažiau? gal kas turi dar kokių minčių? QUOTE(pašnekutė @ 2012 03 05, 16:41) Labai dėkoju, atsiuntusiai šį adresiuką http://www.povarenok.ru/recipes/show/49564/ Bet nesigauna man jis toks, kaip nuotraukose Vizualiai atrodė per skystas. Ir nesusibangavo Kitą kart bandysiu dėt mažiau kiaušinių. O gal vandens mažiau? gal kas turi dar kokių minčių? Gal kiausiniai labai dideli buvo. Vandens tai nemazink, viskas reguliuojasi kiausiniais. QUOTE(laurindre @ 2012 03 05, 19:50) Niu kad dėjau tiek, kiek nurodyta Reiks bandyt tada kaiušinių mažint. Gal kas bandė šį kepinį ir galėtų savo receptu pasidalint? (Džiaugiuosi bent tuo, kad ne aš viena esu girdėjus apie šį kepinį QUOTE(pašnekutė @ 2012 03 08, 16:30) Niu kad dėjau tiek, kiek nurodyta Reiks bandyt tada kaiušinių mažint. Gal kas bandė šį kepinį ir galėtų savo receptu pasidalint? (Džiaugiuosi bent tuo, kad ne aš viena esu girdėjus apie šį kepinį tikrai nebandziusi. Bet pirma karta kepant plikytus sausainius, man gavosi blynai. Ir tik todel, kad dejau kiausiniu, kiek parasyta. Dabar visada ziuriu pagal tesla, kiek reikia, nes tikrai priklauso ir nuo kiausiniu dydzio. Kartais uztenka ir 2 kiausiniu vietoj 4
gAL KAS TURITE ar receptą, ar aprašymą, kaip daromas toks ale prancūžiškas desertas, toks kalnas plikytų pyragėlių, jie kažkaip sujungti, na, kūgis toks gaunasi. kuom ten įdaryti, kuom sulipinti, gal gaminimo procesą kas kur turite ar buvote užmatę.. ačiū
simisimi84, užklausoje google ieškok "Croquembouche". Yra ir receptu ir nuotraukų
Lietuviškai "Krokembušas"
http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/
Cia viska rasi, ir krema ir pyragelius QUOTE(laurindre @ 2012 03 09, 13:08) jau išnaršiau ir čia, ačiū
nezinau ka darau ne taip, bet plikyta tesla gaunasi, o stai plikytas idaras , tai nors nusisauk
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 26, 15:42) Mano savaitgali daryti plikyti pyragaiciai su karameliniu kremu Oi buvau ištrinta dėl nuotraukos citavimo. Pyragėliai puikūs, o koks kremo receptas, nes turiu pačios išvirto kondensuoto. Ką dar reikia įdėt ir kokiais kiekiais? Noriu labai išbandyti. Ačiū
As dariau su grietinele ir rududu.Dariau didesni kieki is 400 gr.grietineles ir puse indelio rududu,uzvirinau grietinele su rududu,atvesinau per nakti ir suplakiau su grietineles standikliu.Likusi kieki norejau dar panaudot kitiems pyragaiciams,bet toks skanus,kad sulaiziau.....
Šitas kremas be proto skanus
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 26, 18:46) As dariau su grietinele ir rududu.Dariau didesni kieki is 400 gr.grietineles ir puse indelio rududu,uzvirinau grietinele su rududu,atvesinau per nakti ir suplakiau su grietineles standikliu.Likusi kieki norejau dar panaudot kitiems pyragaiciams,bet toks skanus,kad sulaiziau..... O ar būtina virinti grietinėlę ir ką tas duoda? O jei plaktą grietinėlę sumaišyčiau su virtu kondensuotu ir be standiklio (nes jis man duoda blogą prieskonį), ar gerai gautųsi?
Rududu neistirps saltoje grietineleje. Be standiklio gali nelaikyti formos. Tortui tinka, bet pyrageliuose nebus bangu.
Perkaitinat
QUOTE(laurindre @ 2012 03 27, 11:51) ups QUOTE(Bridz ups Butent plikyto kremo niekada nedariau, tai nelabai galiu pasakyti kiek. Bet tokio tipo gaminius darant, maisau, kol pradeda tirsteti, maisyti reikia nuolat
maniškiai su plikytu kremu
![]() o šie su pikantišku įdaru
QUOTE(benux @ 2012 04 04, 17:03) maniškiai su plikytu kremu Labai skaniai atrodo, koki recepta naudojot plikytiems pyrageliams QUOTE(benux @ 2012 04 04, 17:03) ar tokia pat tesla naudojot abiem pyrageliams, nes pirmieji, su plykytu kremu atrodo tai minkstuciai, o va pikantiskieji tokie kaip man gaunas, trapesni ir kietesni, nebent taip tik foto atrodo
tešla:
175 ml vandens 75 g. sviesto 110 g. kvietinių miltų 3 kiaušiniai žiupsnelis druskos abiems tešla ta pati ir tie su pikantišku tikrai minkštučiai, gal tik foto taip atrodo, kad jie trapūs QUOTE(benux @ 2012 04 04, 20:56) tešla: 175 ml vandens 75 g. sviesto 110 g. kvietinių miltų 3 kiaušiniai žiupsnelis druskos abiems tešla ta pati ir tie su pikantišku tikrai minkštučiai, gal tik foto taip atrodo, kad jie trapūs pas jus manau maziau miltu nei maniskiam recepte gal dar ir del to man kietoki gaunas
Tikrai gali buti del miltu. As ir ne viena recepta isbandziau, kol suradau man tinkamiausia
Visiska nesekme su tais plikytais sausainiais...iskepe, subliusko ir gavosi kaip blynai...
jei subliuško tai per anksti atidarei orkaite.
|