O čia tai skanumynas pasilepinu juo kartais...aisku ne pati kepu, o perku kepyklelej...man skaniausi su varskės kremo įdaru...
apturėjau visišką fiasko su ta plikyta tešla
visu pirma kai miltus subėriau į užvirusį pieną, jie iškart sušoko į vientisą gumulą, tik tos plėvelės aš taip ir nesulaukiau baltos, nes vien tik sviesto riebalas išsiskyrė antra tešla gavosi tasi, žodžiu ne kieta, bet kadangi dar kažkam panaši buvo tai nestresavau o blogiausiai tai, kad labai gražiai iškilo, praėjo 15 min. išjungiau ir palikau orkaitėj, bet kol išmaudžiau vaiką ateinu ir šakiai viskas sukrito lyg būtų ir šiaip tokie kietoki sausi žodžiu padžiuvę prakonsultuokit mane kame bajeris, kur ką negerai padariau, nes noriu kad pasisektu kitą kartą
na kepiau ir aš pagal bea recepčiuką
tiesa dariau mažiukus.. be jokio ydaro
Sveikutes
Mane anyta moke panasiai, bet vietoje pieno pilam vandeni: Uzvirinti viena stikline vandes, tuomet ideti 100 gramu tikro sviesto, ziupsnelis druskos. Kuomet sviestas istirpsta suberti stikline miltu ir labai greitai maisyti mediniu saukstu tol kol taps vientisa tasi mase. Nesustojant maisyti imusti po viena 4 kiausinius. Viena kiausini imusi ir maisai tol kol tampa vientisa mase ir taip keturis kartus. Ranka nuskausta Kepu juos aukstoje, beveik 250 temp. ir kepu kol svelniai paruduos. Pirma karta kai dariau buvo sviesiai gelsvi, tai sukrito. Taip pat nustatau funkcija, kai orkaite kaitinama is virsaus ir is apaciau ir be ventiliatoriaus. Kepu mazdaug 15-20 min. Kremas: Uzvirinti viena stikline pieno, suberti viena stikline cukraus ir 100 gr. sviesto. Kai viskas uzverda suberti kakavos milteliu pagal skoni (as suberiu ~ 3 saukstus), o veliau 3 saukstus miltu. Kuomet mase siek tiek paverda nuimo nuo virykles. Nors ir gerai maisau vistiek kreme yra gumuliukai. Tuomet sia mase suplaku plaktuve, ir gaunasi superinis sokoladinis kremas. Iskepusius ir siek tiek atvesusius pyragaicius su svirsktu pripildau kremu. mmmm buna labai skanus (ir koloringi... Skanaus P.s. gal pasikartojau, taciau norejau pasidalinti patirtimi...
viename baliuje valgiau plikytos teshlos pyragelius su shaldytu kremu viduje (nezinau, ar ten buvo ledai ar koks shaldytas kremas). Gal kas turi kokiu ideju, kaip tokius gaminti namuose, ta prasme, ar kaip atlikti ta shaldymo procesa. Gal tiesiog su svirkstu idet issuktos ledu mases, paskui det i shaldikli?
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai
![]() Plikyta tešla 100 g sviesto 1/2 a. š. druskos 1 st. vandens 1 st. miltų 4 kiaušiniai, kambario temperatūros Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles. P. S. stiklinė - 236 ml. Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę. ![]() O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro
Mes namuose tai dar darom taip-
isverdam vistienos sultini, paskui vistiena isimam, smulkiai supjaustom, siek tiek pakepinam su svogunais ir prieskoniais- ir sukemsam i tuos iskeptus pyragelius. Su sultiniu- pasaka.
Sugalvojau paeksperimentuoti virtuveje ir uzsimaniau butent tokio tortuko
kas cia per lazdeles
Čia rašote, kad jei neturit švirkšto galima tešlą dėti su maišeliu arba šaukštu. Norėjau paklausti ar maišelį galima naudoti paprastą
Kozete, gali mėginti ir su paprastu maišeliu, tik rinkis storesnį maišą, nes dabar visi maišeliai labai skysti...
O jeigu dėsi su šaukštu, tai dar turėk ir antrą šaukštą, kuriuo tešlą išstumsi iš pirmojo ![]()
galima sudrėkinus rankas formuoti pyragėlius, tada tešla nelimpa ir gražiai gaunasi.
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas
Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks ![]() ![]() Pyragaičiai 100 ml pieno 50 g sviesto 80 g miltų 2 kiaušiniai druska Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje. Kremas 300 g varškės 1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi vanilinis cukrus 75 g sviesto vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę Šokoladinis glajus 100 g geros kokybės juodojo šokolado 1 v. šaukštas sviesto (15 g) 50 ml riebios grietinėlės 1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba. Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos. Skanaus! QUOTE(Sonatina @ 2006 04 02, 20:40) Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai ![]() Plikyta tešla 100 g sviesto 1/2 a. š. druskos 1 st. vandens 1 st. miltų 4 kiaušiniai, kambario temperatūros Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles. P. S. stiklinė - 236 ml. Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę. ![]() Kadangi esu prasta šeimininkė iškilo klausimas: o kada kremą sudėti į pyragaičius?
Rida_R, kai pyragėliai atauš ir juos išimsi iš orkaitės, tada ir pripildyk kremu
![]() Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 09:35) Rida_R, kai pyragėliai atauš ir juos išimsi iš orkaitės, tada ir pripildyk kremu ![]() Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu Supratau, ačiū labai
Sonatina, vakar kepiau plikytus pyragaičius. Skonis tikrai pasakiškas, darbo nedaug, bet turbūt per mažai įdėjau miltų (nors dėjau pagal receptą 236 ml), nes nukėlus košę nuo dujinės ir sudėjus kiaušinius, gavosi labai skysta košė (aš jau supratau, kad nieko nebus), nes tokia skysta, kad jei būčiau su švirkštu dėjusi, būtų gavęsis paprasčiausias blynas. Tai aš masę supyliau į kekso indelius ir taip gražiai jie man iškilo ant 220 laipsnių, o kai tik sumažinau karštį iki 160 laipsn. visi sukrito.
Kiek man sekantį kartą įdėti miltų? Masė turi gautis (aš taip įsivaizduoju) toks kietokas kamuoliukas (puode) ?
silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip:
![]() Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti... Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip: ![]() Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą... Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti QUOTE(Sonatina @ 2006 10 12, 09:27) silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip: ![]() Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti... Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip: ![]() Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą... Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti Oi kaip faina, net su nuotraukom
labas rytas.
Sonatina, vakar vėl dariau pyragaičius. Tešla gavosi gera, aš ją su maišeliu ant skardos išraičiau, užstačiau ant 220 lapsnių taip gražiai iškilo, bet tik sumažinau ir vėl visi mano pyragėliai sukrito. Nieko aš nesuprantu Nežinau ar aiškiai čia aš parašiau Pas tave toki gražūs pyragėliai, taip gražiai iškilę Bet skonis tai pasakiškas, mums labai patiko.
Kiek aš skaičiau ir kaip pati darau, tai per visą kepimo procesą turi būti 220. pabandyk nekeist temperatūros.
QUOTE(Glacee @ 2006 10 09, 20:06) Paris Brest - plikytos tešlos vainikas pabandysiu
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė. Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit)
Dariau plykitus sausainelius pagal Bea recepta, aciu aciu aciu aciu aciu!!!!!!!!!!
Skanu panasus i parduotuvinius (savo tekstura pavadinkim taip
vaakar ispepiau sausainiuku pagal bea recepta, nu.....PASAKA, is pradziu kepiau pagal kitos merginos receptuka visisskai nesigavo
o vat pagal 600g recepta man nesigavo tokie kaip 450g, nezinau jei man kazkodel neiskylo taip, ir be to kai kepiau 20 min jie isejo neiskepe viduje, gal kept ilgiau reikia, kas galejo buti ne taip?
gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi?
Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai? QUOTE(ARasytee @ 2006 12 31, 07:23) gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi? Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai? Kad ne.... technologija skirtinga... Plikytas kremas "Napoleonui" , kiek skystesnis, kad geriau įsigertų ir tortas būtų šlapias QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 20:24) QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13) Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė. Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit) persiprašau, nepastebėjau klausimo tryniai dedasi į varškę, aš tik norėjau pabrėžti, kda baltymai plakasi, todėl juos išskyriau QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 11:24) QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13) Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė. Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit) sitas pyragas labai skanus
ACIU BEA
Kepiau šiuos pyragaičius tiek saldžius, tiek sūrius, pasirodo jie gaminami daug paprasčiau nei aš maniau.
Bet vis tiek jie nesigauna tokie šlapi ar kaip čia išsireikšti. Gal žinote paslaptį kaip juos iškepti kaip parduotuvėj?
Ech senokai as juos kepiau bet kiek prisimenu gaudavosi tas virsus toks slidus. Paskaiciau tema ir jauciu savaitgali teks vel prisiminti kaip kepami skanuoliukai
Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu?
QUOTE(Kozete @ 2007 03 25, 10:06) Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu? Iš 600 g tešlos padarytiems 30 pyragėlių imu 450 g grietinėlės. Išplaktą grietinėlę maišau su 2 arb šaukšteliais (su kaupu) 75 ml vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos (ne žele), įdedu cukraus pudros, pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės. Ir grietinėlė ir želatina turi būti vienodos temperatūros. Dar labai svarbu yra ne želatiną pilti į grietinėlę, o atskirti ketvirtadalį grietinėlės ir po šaukštą įmaišyti į želatinos tirpalą. Ir tik po to sumaišyti su likusia grietinėle
nu man sitie pyrageliai sukrito,orkaitei labai grazei atrode
ka?
Sveikos mamytės.
Noriu išsikepti plikytų pyragaičių, bet ar tinka juos kepti ant folijos??? QUOTE(Bransha @ 2007 07 02, 20:29) ka? Na, tuos be įdaro, tai nežinau kaip, bet įdėjus pvz. varškės įdaro, tai gaunasi tokie pat. QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 12:14) Nekepiau nei karto ant folijos, ir galvoju, kad netinka ant jos kepti. O kodėl nenori ant kepimo popieriaus?
Tingiu eiti į parduotuvę
QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 13:14) QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 13:19) aš vakar pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius (su varškės kremo įdaru pagal sonatinos receptą). Nors ir turėjau kepimo popierių, bet paskaičius padariau taip: skardą sutepiau biški sviestu, palaikiau porą sek. po šaltu vandeniu, ir sudėjau arbatiniu šaukštu tešlą į skardą ir kepiau orkaitėje 200 laips. 10 min., tada padidinau iki 220 laips. dar 10 min. ir sumažinau iki 160 laisp. dar 10 min. Gavosi super QUOTE(Kozete @ 2007 07 09, 13:16) Na, tuos be įdaro, tai nežinau kaip, bet įdėjus pvz. varškės įdaro, tai gaunasi tokie pat. su idaru tai
Na vis tik iki parduotuvės nusigabenau ir nusipirkau kepimo popieriaus
o gal kas patartu, su kuo reikia formuoti plikytus saisainiukus, kad gautusi mazyciai bet grazus
|