Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plikyta tešla
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Dargana
O čia tai skanumynas pasilepinu juo kartais...aisku ne pati kepu, o perku kepyklelej...man skaniausi su varskės kremo įdaru...
bea

i 
dar kartą labai prašau prieš skelbiant naują temą, atidžiai pažiūrėti ar nėra jau tokios temos
Raganėlė
apturėjau visišką fiasko su ta plikyta tešla
visu pirma kai miltus subėriau į užvirusį pieną, jie iškart sušoko į vientisą gumulą, tik tos plėvelės aš taip ir nesulaukiau baltos, nes vien tik sviesto riebalas išsiskyrė
antra tešla gavosi tasi, žodžiu ne kieta, bet kadangi dar kažkam panaši buvo tai nestresavau
o blogiausiai tai, kad labai gražiai iškilo, praėjo 15 min. išjungiau ir palikau orkaitėj, bet kol išmaudžiau vaiką ateinu ir šakiai viskas sukrito lyg būtų bicycle.gif verysad.gif
ir šiaip tokie kietoki sausi žodžiu padžiuvę

prakonsultuokit mane kame bajeris, kur ką negerai padariau, nes noriu kad pasisektu kitą kartą help.gif help.gif help.gif
akvilyte
na kepiau ir aš pagal bea recepčiuką essen.gif uš didesnio kiekio.. ale kad mum mažai buvo ax.gif su vyru vėl patvarkėm per 15min doh.gif
tiesa dariau mažiukus.. be jokio ydaro bigsmile.gif buvo laaaabai skanu.. tik va kad dugnas tai pridegė sad.gif na kitą kartą žinosiu kad ant mažesnės temp kept.... dabar kepiau 180-200..... ir puikiai iškilo thumbup.gif
Aronija
Sveikutes 4u.gif
Mane anyta moke panasiai, bet vietoje pieno pilam vandeni:
Uzvirinti viena stikline vandes, tuomet ideti 100 gramu tikro sviesto, ziupsnelis druskos. Kuomet sviestas istirpsta suberti stikline miltu ir labai greitai maisyti mediniu saukstu tol kol taps vientisa tasi mase. Nesustojant maisyti imusti po viena 4 kiausinius. Viena kiausini imusi ir maisai tol kol tampa vientisa mase ir taip keturis kartus. Ranka nuskausta ax.gif

Kepu juos aukstoje, beveik 250 temp. ir kepu kol svelniai paruduos. Pirma karta kai dariau buvo sviesiai gelsvi, tai sukrito. Taip pat nustatau funkcija, kai orkaite kaitinama is virsaus ir is apaciau ir be ventiliatoriaus. Kepu mazdaug 15-20 min.

Kremas:
Uzvirinti viena stikline pieno, suberti viena stikline cukraus ir 100 gr. sviesto. Kai viskas uzverda suberti kakavos milteliu pagal skoni (as suberiu ~ 3 saukstus), o veliau 3 saukstus miltu. Kuomet mase siek tiek paverda nuimo nuo virykles. Nors ir gerai maisau vistiek kreme yra gumuliukai. Tuomet sia mase suplaku plaktuve, ir gaunasi superinis sokoladinis kremas. thumbup.gif

Iskepusius ir siek tiek atvesusius pyragaicius su svirsktu pripildau kremu. bigsmile.gif
mmmm buna labai skanus (ir koloringi... ax.gif )
Skanaus 4u.gif
P.s. gal pasikartojau, taciau norejau pasidalinti patirtimi...
alinute_m
viename baliuje valgiau plikytos teshlos pyragelius su shaldytu kremu viduje (nezinau, ar ten buvo ledai ar koks shaldytas kremas). Gal kas turi kokiu ideju, kaip tokius gaminti namuose, ta prasme, ar kaip atlikti ta shaldymo procesa. Gal tiesiog su svirkstu idet issuktos ledu mases, paskui det i shaldikli?
Sonatina
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai thumbup.gif

user posted image

Plikyta tešla

100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros

Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.

Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.

user posted image

O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro smile.gif

user posted image
neaiski
Mes namuose tai dar darom taip-
isverdam vistienos sultini, paskui vistiena isimam, smulkiai supjaustom, siek tiek pakepinam su svogunais ir prieskoniais-
ir sukemsam i tuos iskeptus pyragelius.
Su sultiniu- pasaka. smile.gif
Ingaja
Sugalvojau paeksperimentuoti virtuveje ir uzsimaniau butent tokio tortuko ax.gif
edituka
kas cia per lazdeles
Asta
QUOTE(Ingaja @ 2006 09 04, 13:35)
Sugalvojau paeksperimentuoti virtuveje ir uzsimaniau butent tokio tortuko  ax.gif
*

Apie plikytą tortą kažkur kažkas jau rašė..Gal prie tortų paieškok, gal tiks g.gif
Kozete
Čia rašote, kad jei neturit švirkšto galima tešlą dėti su maišeliu arba šaukštu. Norėjau paklausti ar maišelį galima naudoti paprastą ax.gif (neturiu konditerinio), o jeigu dėti su šaukštu, tai neprilimpa tešla prie jo? blink.gif
Sonatina
Kozete, gali mėginti ir su paprastu maišeliu, tik rinkis storesnį maišą, nes dabar visi maišeliai labai skysti...
O jeigu dėsi su šaukštu, tai dar turėk ir antrą šaukštą, kuriuo tešlą išstumsi iš pirmojo smile.gif

user posted image
bea
galima sudrėkinus rankas formuoti pyragėlius, tada tešla nelimpa ir gražiai gaunasi.
Glacee
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas

Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks smile.gif

user posted image
user posted image

Pyragaičiai
100 ml pieno
50 g sviesto
80 g miltų
2 kiaušiniai
druska

Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje.

Kremas
300 g varškės
1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
75 g sviesto
vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis

Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę

Šokoladinis glajus
100 g geros kokybės juodojo šokolado
1 v. šaukštas sviesto (15 g)
50 ml riebios grietinėlės
1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens

Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba.

Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos. smile.gif
Skanaus!
Rida_R
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 02, 20:40)
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai  thumbup.gif

user posted image

Plikyta tešla

100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros

Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles. 
P. S. stiklinė - 236 ml.

Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.

user posted image

*

Kadangi esu prasta šeimininkė iškilo klausimas: o kada kremą sudėti į pyragaičius? g.gif
Sonatina
Rida_R, kai pyragėliai atauš ir juos išimsi iš orkaitės, tada ir pripildyk kremu smile.gif Aš pripildžiau konditeriniu švirkštu su specialiu antgaliu:

user posted image

Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu 4u.gif
Rida_R
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 09:35)
Rida_R, kai pyragėliai atauš ir juos išimsi iš orkaitės, tada ir pripildyk kremu smile.gif  Aš pripildžiau konditeriniu švirkštu su specialiu antgaliu:

user posted image

Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu 4u.gif
*

Supratau, ačiū labai 4u.gif Kai jau kepsiu - būtinai pranešiu kaip pasisekė smile.gif
silver 27
Sonatina, vakar kepiau plikytus pyragaičius. Skonis tikrai pasakiškas, darbo nedaug, bet turbūt per mažai įdėjau miltų (nors dėjau pagal receptą 236 ml), nes nukėlus košę nuo dujinės ir sudėjus kiaušinius, gavosi labai skysta košė (aš jau supratau, kad nieko nebus), nes tokia skysta, kad jei būčiau su švirkštu dėjusi, būtų gavęsis paprasčiausias blynas. Tai aš masę supyliau į kekso indelius ir taip gražiai jie man iškilo ant 220 laipsnių, o kai tik sumažinau karštį iki 160 laipsn. visi sukrito.
Kiek man sekantį kartą įdėti miltų? Masė turi gautis (aš taip įsivaizduoju) toks kietokas kamuoliukas (puode) ?
Sonatina
silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip:

user posted image

Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti...

Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip:

user posted image

Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą...

Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti smile.gif
silver 27
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 12, 09:27)
silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip:

user posted image

Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti...

Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip:

user posted image

Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą...

Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti smile.gif
*

Oi kaip faina, net su nuotraukom thumbup.gif. Šiandien vėl bandysiu, nes liko visas įdaras. O ir tų nesigavusių jau po vakar vakaro neliko. ax.gif Labai skanu, pigu ir greitai paruošiama. Ačiū
silver 27
labas rytas.

Sonatina, vakar vėl dariau pyragaičius. Tešla gavosi gera, aš ją su maišeliu ant skardos išraičiau, užstačiau ant 220 lapsnių taip gražiai iškilo, bet tik sumažinau ir vėl visi mano pyragėliai sukrito. Nieko aš nesuprantu g.gif , kažkas čia pas mane negerai su temperatūra (aš taip manau). Kol padariau tešlą, įjungiau orkaitę, ji jau buvo įkaitusi iki 220 ir įdėjau pyragėlius. Kaip tu darai, kaip reguliuoji temperatūrą ir kada įjungi orgaitę, t.y. jau įdėdi į įkaitusią ar po truputį ji kaista su viduje jau įdėtais pyragėliais?
Nežinau ar aiškiai čia aš parašiau ax.gif
Pas tave toki gražūs pyragėliai, taip gražiai iškilę thumbup.gif
Bet skonis tai pasakiškas, mums labai patiko.
bea
Kiek aš skaičiau ir kaip pati darau, tai per visą kepimo procesą turi būti 220. pabandyk nekeist temperatūros.
Matti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 09, 20:06)
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas

pabandysiu drinks_cheers.gif
Delta-2
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit) biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.

xxkamane
Dariau plykitus sausainelius pagal Bea recepta, aciu aciu aciu aciu aciu!!!!!!!!!!
Skanu panasus i parduotuvinius (savo tekstura pavadinkim taip smile.gif ) na bet daug daug skanesni!
EEmama
vaakar ispepiau sausainiuku pagal bea recepta, nu.....PASAKA, is pradziu kepiau pagal kitos merginos receptuka visisskai nesigavo verysad.gif jau buvau nusivylusi, bet uzsispyriau nuejau iki lietuviu parduotuves nusipirkau sviesto dar, ir is nujo kepiau isejo psakiski ir kepiasu is normos kur 600 g, ir ti per vkara neliko visus vyras sutvarke, dar keli liko, tai galvojau siandien daugiau a0ragausiu, nes vakar tik viena suvlgiau ,atsikeliu siandien ne vieno nelike MB viska dabaige blink.gif doh.gif lotuliukas.gif gavau is ryto zinute, jeigu nesunku, gl gali padaryti ju ir siandien lotuliukas.gif
xxkamane
o vat pagal 600g recepta man nesigavo tokie kaip 450g, nezinau jei man kazkodel neiskylo taip, ir be to kai kepiau 20 min jie isejo neiskepe viduje, gal kept ilgiau reikia, kas galejo buti ne taip?
ARasytee
gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi?
Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai?
Glacee
QUOTE(ARasytee @ 2006 12 31, 07:23)
gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi?
Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai?
*

Kad ne.... technologija skirtinga... Plikytas kremas "Napoleonui" , kiek skystesnis, kad geriau įsigertų ir tortas būtų šlapias smile.gif o šitas toks tvirtesnis, plikytų pyragaičių įdarams, pyragams pertepti plikytas kremas pyragaičiams, pyragams
bea
QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 20:24)
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit)  biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.
*

persiprašau, nepastebėjau klausimo wink.gif
tryniai dedasi į varškę, aš tik norėjau pabrėžti, kda baltymai plakasi, todėl juos išskyriau wink.gif žinoma, kad iki standžių putų, kaip kitaip :0
gytene
QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 11:24)

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit)  biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.
*

sitas pyragas labai skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kepiau neviena karta.
ngute
ACIU BEA 4u.gif 4u.gif 4u.gif sitas receptukas- FANTASTISKAS.... seimyna "sutvarko" per 10 minuciu, nespejusius net atvest... lotuliukas.gif blink.gif thumbup.gif
neaiski
QUOTE(ngute @ 2007 01 11, 13:57)
ACIU BEA 4u.gif  4u.gif  4u.gif  sitas receptukas- FANTASTISKAS.... seimyna "sutvarko" per 10 minuciu, nespejusius net atvest... lotuliukas.gif  blink.gif  thumbup.gif
*

Kepiau sita ir as smile.gif Labai skanus, greit padaromas smile.gif
Kozete
Kepiau šiuos pyragaičius tiek saldžius, tiek sūrius, pasirodo jie gaminami daug paprasčiau nei aš maniau. biggrin.gif
Bet vis tiek jie nesigauna tokie šlapi ar kaip čia išsireikšti. ax.gif Na, kaip būna parduotuvėse, norėtusi kad drėgnesni būtu. Galvojau, kad čia priklauso nuo to ką pili vandenį ar pieną, bet kepiau su tuo ir su tuo gavosi tas pats. smile.gif
Gal žinote paslaptį kaip juos iškepti kaip parduotuvėj? mirksiukas.gif
Jumi
biggrin.gif kaip parduotuvinius saviskius i maiseli sudek ir per nakti palaikyk tongue.gif
Kozete
QUOTE(Jumi @ 2007 03 15, 22:05)
biggrin.gif  kaip parduotuvinius saviskius i maiseli sudek ir per nakti palaikyk tongue.gif
*

Ach va kur paslaptis rolleyes.gif
Bet jei iš tikrųjų, tai jų paviršius toks lyg ir slidus būna, nežinau ar maišelyje palaikius jie tokie pasidarys. ax.gif
Jumi
Ech senokai as juos kepiau bet kiek prisimenu gaudavosi tas virsus toks slidus. Paskaiciau tema ir jauciu savaitgali teks vel prisiminti kaip kepami skanuoliukai biggrin.gif biggrin.gif
Kozete
Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu? ax.gif
Letune
QUOTE(Kozete @ 2007 03 25, 10:06)
Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu? ax.gif
*

Iš 600 g tešlos padarytiems 30 pyragėlių imu 450 g grietinėlės. Išplaktą grietinėlę maišau su 2 arb šaukšteliais (su kaupu) 75 ml vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos (ne žele), įdedu cukraus pudros, pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės. Ir grietinėlė ir želatina turi būti vienodos temperatūros. Dar labai svarbu yra ne želatiną pilti į grietinėlę, o atskirti ketvirtadalį grietinėlės ir po šaukštą įmaišyti į želatinos tirpalą. Ir tik po to sumaišyti su likusia grietinėle
rika3
nu man sitie pyrageliai sukrito,orkaitei labai grazei atrode biggrin.gif ,o kai istraukiau eme ir sukrito g.gif keista.
Bransha
g.gif na perskaiciau visa tema, bet turbut niekas taip ir nezino, kaip iskepti plikytus sausainius, tokius kaip parduotuvese buna unsure.gif
ka? ax.gif
4u.gif
viketorija
Sveikos mamytės.
Noriu išsikepti plikytų pyragaičių, bet ar tinka juos kepti ant folijos???
Kozete
QUOTE(Bransha @ 2007 07 02, 20:29)
g.gif  na perskaiciau visa tema, bet turbut niekas taip ir nezino, kaip iskepti plikytus sausainius, tokius kaip parduotuvese buna  unsure.gif
ka?  ax.gif
4u.gif
*

Na, tuos be įdaro, tai nežinau kaip, bet įdėjus pvz. varškės įdaro, tai gaunasi tokie pat. 4u.gif

QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 12:14)
Sveikos mamytės.
*

Nekepiau nei karto ant folijos, ir galvoju, kad netinka ant jos kepti. O kodėl nenori ant kepimo popieriaus?
viketorija
Tingiu eiti į parduotuvę ax.gif
Mama_Tania
QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 13:14)
Sveikos mamytės.
*

QUOTE(viketorija @ 2007 07 09, 13:19)
Tingiu eiti į parduotuvę  ax.gif
*

aš vakar pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius (su varškės kremo įdaru pagal sonatinos receptą).
Nors ir turėjau kepimo popierių, bet paskaičius padariau taip: skardą sutepiau biški sviestu, palaikiau porą sek. po šaltu vandeniu, ir sudėjau arbatiniu šaukštu tešlą į skardą ir kepiau orkaitėje 200 laips. 10 min., tada padidinau iki 220 laips. dar 10 min. ir sumažinau iki 160 laisp. dar 10 min. Gavosi super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Bransha
QUOTE(Kozete @ 2007 07 09, 13:16)
Na, tuos be įdaro, tai nežinau kaip, bet įdėjus pvz. varškės įdaro, tai gaunasi tokie pat. 4u.gif

su idaru tai thumbup.gif o va be idaro kaip? kad gautusi kaip plikyti sausainiai kad? g.gif
viketorija
Na vis tik iki parduotuvės nusigabenau ir nusipirkau kepimo popieriaus blush-anim-cl.gif Vakar kepiau kreminius pyragėlius, šauniai gavosi. Tik niekas neužsiminė, o aš ir nesusipratau, kad tarp pyragėlių reikia palikti nemažus tarpus. Tai jie man pradėjos "stumdytis" skardoj, nes ankšta pasidarė ph34r.gif Gavosi visokių dydžių ir formų. Greitai juos su vyru sudorojom essen.gif
Bransha
o gal kas patartu, su kuo reikia formuoti plikytus saisainiukus, kad gautusi mazyciai bet grazus bigsmile.gif .. neturiu konditerinio svirksto.. unsure.gif
bea
QUOTE(Bransha @ 2007 07 17, 10:02)
o gal kas patartu, su kuo reikia formuoti plikytus saisainiukus, kad gautusi mazyciai bet grazus bigsmile.gif .. neturiu konditerinio svirksto..  unsure.gif
*

sudrėkintom rankom wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.