Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įdarytos paprikos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
irute1984
Sveikutes, parziurejau temas ir neradau atskiros temikes skirtos paprikoms tad nutariau ja sukurti. Man patinka sitas patiekalas noreciau suzinoti kaip jus gaminate. Idedu pora savo recepteliu, gal kam pravers smile.gif

Mėsa kimšta paprika

2 raudonos paprikos
2 geltonos paprikos
2 žalios paprikos
1/2 stiklinės ryžių
500 g maltos kiaulienos
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
karis
druska
pipirai
Padažas 1 kubelis daržovių sultinio
2 šaukštai pomidorų padažo
grietinė
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis sviesto

Išvirtus ryžius sumaišyti su mėsa, sudėti pakepintus svogūnus, prieskonius.
Įdarą sukimšti į išskobtas paprikos ankštis.
Jas sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir troškinti, kol mėsa bus minkšta (apie 30 min.).
Baigus troškinti, nupilti skystį ir į jį sudėti padažui skirtus produktus.
Pipirus užpilti padažu ir patiekti su karštomis bulvėmis.

Kimšta paprika vegetarams

4 paprikos
150-200 g apvirtų ryžių
100 g morkų
100 g ropinių svogūnų
100 g pomidorų (Pomidorai)
aliejus kepimui
prieskoniai

Paprikas išskobti, nuplauti ir 2-3 min. pavirti.
Įdarui skirtas daržoves susmulkinti, pakepinti aliejuje, suberti ryžius ir prieskonius.
Viską išmaišyti ir įdarą dėti į paprikas.
Įdarytas paprikas sudėti į puodą, užpilti padažu ir 10-15 min. troškinti.

Nerytė
kimstu papriku receptas yra temeleje receptai su nuotraukom mirksiukas.gif
anime
siandien gaminsiu smile.gif
Limcamca
Mano šeimynai irgi labai patinka šis patiekalas. Tik man ilgokai užtrunka jį pagaminti, todėl retai darau blush2.gif

Pasiūlykite, kuo dar būtų galima įdaryti paprikas??
Rytinė pašvaistė
Taip, pasiūlykite, gal kas žinote daugiau receptų. Aš labai mėgstu paprikas, tik mano vyras nelabai, tai retai ir gaminu. O darau pagal čia rašytą pirmą receptą smile.gif
anime
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 07, 18:54)
Mano šeimynai irgi labai patinka šis patiekalas. Tik man ilgokai užtrunka jį pagaminti, todėl retai darau  blush2.gif
*

o kas uztrunka taip ilgai? as va katik pasiruosiau, tik dar neidejau troskintis, tai uztrukau gal koki pusvalandi tik g.gif gal troskinsis ilgai labai?
Auksesmama
Dar ne karto nebandzius,bet labai noreciau blush2.gif
irute1984
Visa patiekalo gamyba man uziema 40-60 min smile.gif
Inlove
Idarytos paprikos su pievagrybiais 4u.gif

Imam 4 raudonas paprikas, ispjaunam apskritimu koteli ir iskrapstom seklytes, isplaunam. Susipjaustom mazdaug 7 pievagrybius, svoguna ir viska pakepam, kol pievagrybiai sukris. Tada i keptuve sudedam 400 g farso (man labiausiai kalakutienos patinka, bet galim ir kitokio), pridedam mesos prieskoniu ir labai trumpai pakepam. Prikemsam paprikas idaru, o virsu "uzklijuojam" tarkuotu fermentiniu suriu. 30 minuciu ant garu ir skanaus ax.gif Manau, kad galima butu ir orkaitej jas paruost, bet ant garu gaunasi labai sultingos ir sveikiau wink.gif

Skanaus wub.gif
Gulia
Labai mums patinka ir megstam tik su mesa mirksiukas.gif thumbup.gif
Gabona
Man idarytos paprikos irgi labai patinka, dazniausiai darau kaip pirmam variante parasyta, tik ryzius kartais pakeiciu grikais (ta pati ir su balandeliais darau), ir paprikas troskinu kartu su bulvem grietinelej arba piene, i ta skystima dar svoguniuko, cesnako, prieskoniu idedu, gaunasi kaip sriubyte, kuria valgau kartu su paprika.

Papildyta:
Kaip jau kazkas minejo, ta farsa idarui galima daug kuo paivairinti, ivairiom kruopom, grybais, suriu, darzovem. Ka tik kilo mintis zuvi su ryziais panaudoti, idomu kaip gautusi g.gif , jei dar kokiu kreveciu ir viska grietineles padaze...reiks isbandyti, gal ir neblogai bus smile.gif

Livai
QUOTE(Gabona @ 2008 02 21, 23:53)
ir paprikas troskinu kartu su bulvem grietinelej arba piene,

kaip bulves pjaustai stambiai ar smulkiau ax.gif o tiktai piene troskini ar skiedi su vandeniu kiek, aciu
Nerytė
as idarytas paprikas visad verdu karpuodyje, darau su farsu ir ryziais, kaip balandeliams mesa padarau
crocus
Vakar gaminau paprikas su faršu ir bulves sudėjau į vieną puodą, paskui užpyliau grietinėlės. Labai skaniai gavosi, kitas skonis visai nei su grietinės padažu. O bulves, pjaustytas ketvirčiais, dėjau truputį vėliau nei paprikas. Galvojau, kad mėsytė turėtų ilgiau pavirti. Tai paprikos buvo per minkštos iki bulvės išvirė. Kitą kart dėsiu viską kartu. Ir kažkas rašė , kad ilgai trunka. Spec pažiūrėjau į laikrodį, užtrukau 20 min viską padaryt ir sudėt. Kombainas šį procesą labai pagreitina. Aišku jei mėsą mėsmale malčiau, morkas tarka tarkuočiau būtų ilgiau.
foox
labas, aš labai mėgstu paparikas sunglasses2.gif
dažniausiai jas gaminu ydarytas ir kepu orkaitėje.Įdarą darau įvairiai, atrodo neradau paminėto tokio: baltos duonos skrebučiai, keptas baklažanas, jautiena su prieskoniais.skrebučiai ir baklažanas kepinami kubeliais pjaustyti.Šiuo įdaru prikemšu paprikas ir kepu orkaitėje apie pusvalandį friends.gif
labai skanu
Akvilcikas
Kaip skanu biggrin.gif butinai reikes pasigaminti thumbup.gif
tutifruti
o as darau idaryta paprika taip smile.gif
farsa sumaisau su ryzais tarkotu suriu prieskoniais sutarkoju ant tarkos svagunoviska ismaisau sukusu i paprika ant virsaus uzdedu tarkoto surio tada uzdarau paprikos virsunele ir su pagaliukais pritvirtinu ir po to viska troskinu niam niam kaip skanu buna su bulvytem ax.gif
londonas
as paprikas idarau su farsu ir ryziais ir cukinija,karo prieskoniu idedu kartais,ir troskinu puode su grietineles padazu laabai skanu. kartais kepu orkaiteje kai baigia kepti ant virsaus uzdedu tarkuoto fermentinio surio ir palaikau kol orkaiteje issilydis suris ir viskas smile.gif
Agniska
Labai skanu wub.gif be galo mėgstu
Renačiukas
Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint g.gif

Būsiu dėkinga už atsakymus 4u.gif
Agniska
QUOTE(Renačiukas @ 2008 06 27, 19:06)
Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint  g.gif

Būsiu dėkinga už atsakymus  4u.gif
*

Aš tai visada įpilu skysčio,o tušinasi kažkur apie 30-40min
lamcik
Mėsa kimšta paprika

2 raudonos paprikos
2 geltonos paprikos
2 žalios paprikos
1/2 stiklinės ryžių
500 g maltos kiaulienos
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
karis
druska
pipirai
Padažas 1 kubelis daržovių sultinio
2 šaukštai pomidorų padažo
grietinė
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis sviesto

Išvirtus ryžius sumaišyti su mėsa, sudėti pakepintus svogūnus, prieskonius.
Įdarą sukimšti į išskobtas paprikos ankštis.
Jas sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir troškinti, kol mėsa bus minkšta (apie 30 min.).
Baigus troškinti, nupilti skystį ir į jį sudėti padažui skirtus produktus.
Pipirus užpilti padažu ir patiekti su karštomis bulvėmis.

as taip pat darau labai man skanu thumbup.gif
Agniska
Man labai skanu ir vegetariškos paprikos,su daržovėm įdarytos thumbup.gif
neringute22
be abejo idarytu papriku su farsu labai puikus skonis, mesa labai prakvimpa pipiro skoniu, o padaziukas kuriame troskinasi wub.gif

4paprikos
700g farso
truputis ryziu
grietines
prieskoniu
lauro lapeliu
pipiriuku

paruosimas: mesa paruosti kaip balandeliams (ryzius isvirti, sumaisyti su mesa, prieskoniais), sia mase idaryti paprikas (pries tai isskobus papriku seklas ), prikimsti, prikimstas paprikas apversti farsu i puodo dugna, uzpilti vandeniu ir troskinti apie 30min. betroskinant ideti lauro lapeliu, pipiriuku ir grietines.
addicted
QUOTE(Renačiukas @ 2008 06 27, 18:06)
Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint  g.gif

Būsiu dėkinga už atsakymus  4u.gif
*

as tai folija padengiu skarda ir paprikas sudedu(paprikos pas mane buna per puse perpjautos) ir kepu orkaiteje.
Bonifacija
Welcom, nu vos monitoriaus nesugrauziau biggrin.gif Tavo nuorodoje daug visokiu variantu, kuri darei tu?
Masiania*
Koks niamnis thumbup.gif
mama_Greta
kaip uzsimaniau... wub.gif toki velu vakara doh.gif teks iki rytdienos palaukt mirksiukas.gif ale gaila, kad nuoroda rusiska - nieko nesuprasiu... blush2.gif gal lietuviskai koki idomesni recepteli mesteltum ax.gif 4u.gif 4u.gif ?
Masiania*
QUOTE(welkom1 @ 2009 02 26, 15:35)

Sitos nesupranti? ax.gif
Masiania*
Farsiruotos paprikos
Reikia:
• 8 paprikos
• 500 g farso (kiauliena + jautiena)
• 2 svogunai
• 3 v s grietines
• 100 g virtu ryziu
• 3 morkos
• 1 v s pomidoru pastos
• Druska, prieskoniai pagal skoni.
• 3 v s aliejaus kepimui
user posted image Paruosimas: paprikas gerai isplauti, isimti seklas, sustatyti i puoda, uzpilti saltu vandeniu ir puoda pastatyti ant ugnies, kai uzvirs vanduo, pavirti 5-10 min.

user posted image Svogunus supjaustyti smulkiais kubeliais, mokras sutarkoti burokine tarka. I keptuve ipilti aliejaus ir truputi apkepinti darzoves.

user posted image Farsa padedi i puoda, ideti mazdaug puse svogunu bei morku, virtu ryziu, druskos bei prieskoniu.

user posted image Viska sumaisyti ir gauta mase idaryti paprikas.

user posted image Padazo paruosimas:
I likusius svogunus bei morkas ideti pomidoru pastos, grietines, druskos, prieskoniu ir mazdaug 2 stiklines virinto vandens (galima mesos sultinio). Viska sumaisyti, statyti ant ugnies ir truputi pavirinti padaza (turi uzvirti ir keles minutes pavirti)

user posted image Paruostu padazua uzpilkite paprikas. Padazas turi jas apsemt. Ir dedam puoda i orkaite mazdaug 40 min.
user posted image

recepto saltinis povarenok.ru
mama_Greta
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 27, 14:12)
Farsiruotos paprikos

*

Masiania, 4u.gif aciu uz issamu receptuka smile.gif taip susigundziau idarytom paprikom, ale kaip tycia bent jau artimiausiose parduotuvese visos paprikos toookios suvytusios, kad ranka nekyla imt! gal ne sezonas ar ka g.gif laukiu, kol uzves sviezienos mirksiukas.gif
Masiania*
QUOTE(mama_Greta @ 2009 03 04, 12:21)
Masiania,  4u.gif aciu uz issamu receptuka smile.gif taip susigundziau idarytom paprikom, ale kaip tycia bent jau artimiausiose parduotuvese visos paprikos toookios suvytusios, kad ranka nekyla imt!  gal ne sezonas ar ka g.gif laukiu, kol uzves sviezienos mirksiukas.gif
*

Ner uz ka 4u.gif Pas mus lyg ir nieko atrodo, as daznai ju prigriebiu blush2.gif
Bonifacija
as farso apskritai ne megeja, tai sugalvojau toki idara, beje labai skanu buvo wub.gif

vistienos file supjaustom labai smulkiai (kaip kinieciuose pjausto, tokios juostelem), uzmarinuojame majoneze us daug cesnaku ir pireskoniais. Tada sutarkuojame morka, mazzyti svoguniuka, smulkiai supjaustom bulves, sutarkuojam olandiska suri ir dar pridedame majonezo. Kemsam paprika, pasaunam i orkaite ir uz pusvalandzio galima pirstus apsilaizyti thumbup.gif
kittychan
Vegetariskas anyta daro taip pat kaip su mesa, tik vietoj mesos - tunas is konservu 4u.gif
georgiana
o gal kas gaminote paprika ikimsta su olandisku suriu kur taip graziai supjaustoma juostelemis ax.gif
regna
QUOTE(georgiana @ 2009 09 06, 11:40)
o gal kas gaminote paprika ikimsta su olandisku suriu kur taip graziai supjaustoma juostelemis ax.gif
*

Aš,žinau tik tokį įdarą paprikų:
paprikos+sviestas+česnakas+fermentinis sūris
Sviestas išsukamas su sutarkuotu sūriu,sutraiškintu{aš tarkuoju česnaką smulkia tarkute}
Paruošta mase įdaroma paprikos,sudedamos į šaldytuvą.
Reikia įdaryti,kad nebebūtų tarpelių.
Gal ,kas parašys kitokį. 4u.gif
georgiana
QUOTE(regna @ 2009 09 06, 19:31)
Aš,žinau tik tokį įdarą paprikų:
paprikos+sviestas+česnakas+fermentinis sūris
Sviestas išsukamas su  sutarkuotu sūriu,sutraiškintu{aš tarkuoju  česnaką smulkia tarkute}
Paruošta mase įdaroma paprikos,sudedamos į šaldytuvą.
Reikia įdaryti,kad nebebūtų tarpelių.
Gal ,kas parašys kitokį. 4u.gif
*

dekoju regna 4u.gif
pikudama
pas mane siuo metu bando troshkintis saldytuvo tustinimo eksperimentinis gaminys = receptu misinys lotuliukas.gif

atrodo, bus skanu:

500 g kalakutienos farso
stikline ryziu, juos isverdam (kazkodel dejau daugiau ryziu, nei jus dedat, tada farsas nesukimba i gabalus)
didelis svogunas (smulkiai supjaustytom ir pakepam ant sviesto)
sutarkavau gera gabala (toki mazdaug 5x5x10 cm) fermentinio surio
pipiriukai
druskyte
karis (visad i viska jo dedu, negaliu gyvent be kario)
provanso zoles
bulviu!!!!! nulupam ir supjaustom per puse ar i 4 dalis.....

sumaisiau kalakutienos farsa, isvirtus ryzius, pora sauju surio (dar pora palikau barstyt ant virsaus), svoguna.... prikimsau 8 paprikas. tada pasidariau dvi stiklines sultinio (verdantis vanduo + kubelis), sustaciau paprikas, pripyliau sultinio iki puses ir i tarpus primeciau bulvyciu.... troskinimo veiksmas vyksta apie pusvalandi, pabaigoj desiu grietines ant virsaus, ji nubegs.... gausis padazas (soris, tomato nemegstu siam patiekale), kuriame plaukios bulvytes.... ir likus 5 min iki isemimo, barstau likusi tarkuota suri ant papriku.

vuolia!!!! kvepia net lauke drinks_cheers.gif
tikiuosi, bus valgoma. blush2.gif
te verde
As pakepu kubeliais pjaustyta vistienos file , pjaustyta svoguna, zinoma, dedu druskos, pipiro, tai sumaisau su majonezu ir kemsu paprikas. smile.gif Prie keptu papriku - ryziai. 4u.gif
due drops
As idarytas gaminu tik gelsvas (baltas truputi pailgas) paprikas.idarau balandeliu idaru (kiaulienos farsas+virti ryziai+kiausinis+prieskoniai).troskinu kartu su bulvem sultinyje su prieskoniais 30 min.valgom su grietine
te verde
Mmm...skanu essen.gif , reikes ir man su balandeliu idaru padaryti. smile.gif
Saldainė
QUOTE(irute1984 @ 2008 02 01, 11:00)
                                      Kimšta paprika vegetarams

4 paprikos 
150-200 g apvirtų ryžių 
100 g morkų 
100 g ropinių svogūnų 
100 g pomidorų (Pomidorai) 
aliejus kepimui 
prieskoniai 

Paprikas išskobti, nuplauti ir 2-3 min. pavirti.
Įdarui skirtas daržoves susmulkinti, pakepinti aliejuje, suberti ryžius ir prieskonius.
Viską išmaišyti ir įdarą dėti į paprikas.
Įdarytas paprikas sudėti į puodą, užpilti padažu ir 10-15 min. troškinti.
*

Dariau butent pagal jusu receptuka siandien. Gavosi super skaniai, vieninteli ka dar pridejau nuo saves, tai kalendros. Aciu uz super skanu patiekaliuko recepta bigsmile.gif

Rykute
Vakar pasiskaiciau jusu receptukus ir padariau paprikas seimynai thumbup.gif

Bet dariau kaip ir visos pagal save :

Malta kalakutu file
Pievagrybiai
Svogunas
Morka
Kiausianiai
Paprikos
Grietinele
Prieksoniai (pagal skoni, druska, pipirai ir t.t. )

I malta kalakutu msyte imusiau kiausinius. Pievagrybius, svogunus ir morkas pakepinau ir sudejau i mesyte. Viska sukimsau i isvalytas paprikas ir idejau i puoda su grietinele troskintis apie 30 min. kol kitame puode isvirs bulves thumbup.gif

Na seimyna suvalge viska neliko nieko thumbup.gif
Loreta V
labas vakaras, pasiskaiciau jusu receptu ir as pasigaminau savo seimynai idarytas paprikas biggrin.gif kadangi turejau likusio farso tai ji sumaisiau su pakepintom tarkuotom morkytem ir smulkiai pjaustytais svoguniukais, taip pat dar imaisiau tarkuoto fermentinio surio... i kepimo forma ipyliau grietineles ir sudejus idarytas paprikas kepiau apie 45-50 min ... skonis super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif visiems labai patiko net ir teciui kuris siaip paprikos niekad nevalgo. ACIU uz geras idejas ir sekmes kuryboje thumbup.gif
gupija
Aš paprikas troškinu ne vandeny, o suvynioju kiekvieną atskirai į foliją- gaunasi kaip dovanėlė. Išsitroškina labai skaniai. Bent jau man, žymiai skaniau nei troškinant sultiny ir pan.
regna
QUOTE(gupija @ 2009 10 17, 19:56)
Aš paprikas troškinu ne vandeny, o suvynioju kiekvieną atskirai į foliją- gaunasi kaip dovanėlė. Išsitroškina labai skaniai. Bent jau man, žymiai skaniau nei troškinant sultiny ir pan.
*

Gupija 4u.gif drinks_cheers.gif ,tai yra ydomu. 4u.gif
simike
Ech, kaip skanu įdarytos paprikos. Aš jas darau su tokiu savo sugalvotu įdaru: paukštienos faršas+kopūstas+morkos+svogūnai+ryžiai+grybukai+krapai. Ryžių pakelį šiek tiek apverdu, faršą sutaisau su druska, pipiriukais, kopūstą supjaustau ir apkepinu aliejuje (Kad suminkštėtų ir siek tiek apkeptų), morkas, grybukus ir svogunus taip pat apkepinu. Viską sumaišau, dar pagal skonį druskos ir pipiriukų, kemšu masę į paprikas, statau į puodą, į tarpelius tarp sustatytų paprikų prikemsu morkų, cukinijų, svogūnų, kokių daržovių turiu, tokiom ir užpildau tarpelius, pilu vandens ir troškinu. Į troškinimo pabaigą dedu grietinės ir pomidorų padažo. Atskirai išverdu bulvių košės. Apsivalgyti galima. Kiek teko ragauti įdarytų paprikų, tai vat toks mišinukas su kopūstais, grybukais laaaabai skanu. Bent jau man smile.gif
mrs.ieva
QUOTE(gupija @ 2009 10 17, 17:56)
*

ivyniot i folija ir det i puoda ir pilt vandeniu? g.gif o darzoviu tada gal jau nebereikia det i tarpelius? g.gif
skamba idomiai 4u.gif
FrostyFrosty
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 10 28, 01:28)
ivyniot i folija ir det i puoda ir pilt vandeniu?  g.gif  o darzoviu tada gal jau nebereikia det i tarpelius?  g.gif
skamba idomiai  4u.gif
*

Kad labai sausai tuomet gaunasi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.