irute1984
2008 02 01, 11:00
Sveikutes, parziurejau temas ir neradau atskiros temikes skirtos paprikoms tad nutariau ja sukurti. Man patinka sitas patiekalas noreciau suzinoti kaip jus gaminate. Idedu pora savo recepteliu, gal kam pravers  Mėsa kimšta paprika 2 raudonos paprikos 2 geltonos paprikos 2 žalios paprikos 1/2 stiklinės ryžių 500 g maltos kiaulienos 1 svogūnas 1 skiltelė česnako karis druska pipirai Padažas 1 kubelis daržovių sultinio 2 šaukštai pomidorų padažo grietinė 1 šaukštas bulvių krakmolo 1 šaukštelis sviesto Išvirtus ryžius sumaišyti su mėsa, sudėti pakepintus svogūnus, prieskonius. Įdarą sukimšti į išskobtas paprikos ankštis. Jas sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir troškinti, kol mėsa bus minkšta (apie 30 min.). Baigus troškinti, nupilti skystį ir į jį sudėti padažui skirtus produktus. Pipirus užpilti padažu ir patiekti su karštomis bulvėmis. Kimšta paprika vegetarams 4 paprikos 150-200 g apvirtų ryžių 100 g morkų 100 g ropinių svogūnų 100 g pomidorų (Pomidorai) aliejus kepimui prieskoniai Paprikas išskobti, nuplauti ir 2-3 min. pavirti. Įdarui skirtas daržoves susmulkinti, pakepinti aliejuje, suberti ryžius ir prieskonius. Viską išmaišyti ir įdarą dėti į paprikas. Įdarytas paprikas sudėti į puodą, užpilti padažu ir 10-15 min. troškinti.
kimstu papriku receptas yra temeleje receptai su nuotraukom
siandien gaminsiu
Limcamca
2008 02 07, 17:54
Mano šeimynai irgi labai patinka šis patiekalas. Tik man ilgokai užtrunka jį pagaminti, todėl retai darau Pasiūlykite, kuo dar būtų galima įdaryti paprikas??
Rytinė pašvaistė
2008 02 07, 18:17
Taip, pasiūlykite, gal kas žinote daugiau receptų. Aš labai mėgstu paprikas, tik mano vyras nelabai, tai retai ir gaminu. O darau pagal čia rašytą pirmą receptą
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 07, 18:54) Mano šeimynai irgi labai patinka šis patiekalas. Tik man ilgokai užtrunka jį pagaminti, todėl retai darau o kas uztrunka taip ilgai? as va katik pasiruosiau, tik dar neidejau troskintis, tai uztrukau gal koki pusvalandi tik  gal troskinsis ilgai labai?
Auksesmama
2008 02 11, 01:50
Dar ne karto nebandzius,bet labai noreciau
irute1984
2008 02 11, 08:25
Visa patiekalo gamyba man uziema 40-60 min
Idarytos paprikos su pievagrybiais Imam 4 raudonas paprikas, ispjaunam apskritimu koteli ir iskrapstom seklytes, isplaunam. Susipjaustom mazdaug 7 pievagrybius, svoguna ir viska pakepam, kol pievagrybiai sukris. Tada i keptuve sudedam 400 g farso (man labiausiai kalakutienos patinka, bet galim ir kitokio), pridedam mesos prieskoniu ir labai trumpai pakepam. Prikemsam paprikas idaru, o virsu "uzklijuojam" tarkuotu fermentiniu suriu. 30 minuciu ant garu ir skanaus  Manau, kad galima butu ir orkaitej jas paruost, bet ant garu gaunasi labai sultingos ir sveikiau  Skanaus
Labai mums patinka ir megstam tik su mesa
Man idarytos paprikos irgi labai patinka, dazniausiai darau kaip pirmam variante parasyta, tik ryzius kartais pakeiciu grikais (ta pati ir su balandeliais darau), ir paprikas troskinu kartu su bulvem grietinelej arba piene, i ta skystima dar svoguniuko, cesnako, prieskoniu idedu, gaunasi kaip sriubyte, kuria valgau kartu su paprika. Papildyta:Kaip jau kazkas minejo, ta farsa idarui galima daug kuo paivairinti, ivairiom kruopom, grybais, suriu, darzovem. Ka tik kilo mintis zuvi su ryziais panaudoti, idomu kaip gautusi  , jei dar kokiu kreveciu ir viska grietineles padaze...reiks isbandyti, gal ir neblogai bus
QUOTE(Gabona @ 2008 02 21, 23:53) ir paprikas troskinu kartu su bulvem grietinelej arba piene,
kaip bulves pjaustai stambiai ar smulkiau  o tiktai piene troskini ar skiedi su vandeniu kiek, aciu
as idarytas paprikas visad verdu karpuodyje, darau su farsu ir ryziais, kaip balandeliams mesa padarau
Vakar gaminau paprikas su faršu ir bulves sudėjau į vieną puodą, paskui užpyliau grietinėlės. Labai skaniai gavosi, kitas skonis visai nei su grietinės padažu. O bulves, pjaustytas ketvirčiais, dėjau truputį vėliau nei paprikas. Galvojau, kad mėsytė turėtų ilgiau pavirti. Tai paprikos buvo per minkštos iki bulvės išvirė. Kitą kart dėsiu viską kartu. Ir kažkas rašė , kad ilgai trunka. Spec pažiūrėjau į laikrodį, užtrukau 20 min viską padaryt ir sudėt. Kombainas šį procesą labai pagreitina. Aišku jei mėsą mėsmale malčiau, morkas tarka tarkuočiau būtų ilgiau.
labas, aš labai mėgstu paparikas dažniausiai jas gaminu ydarytas ir kepu orkaitėje.Įdarą darau įvairiai, atrodo neradau paminėto tokio: baltos duonos skrebučiai, keptas baklažanas, jautiena su prieskoniais.skrebučiai ir baklažanas kepinami kubeliais pjaustyti.Šiuo įdaru prikemšu paprikas ir kepu orkaitėje apie pusvalandį labai skanu
Akvilcikas
2008 04 12, 13:00
Kaip skanu  butinai reikes pasigaminti
tutifruti
2008 04 13, 11:50
o as darau idaryta paprika taip farsa sumaisau su ryzais tarkotu suriu prieskoniais sutarkoju ant tarkos svagunoviska ismaisau sukusu i paprika ant virsaus uzdedu tarkoto surio tada uzdarau paprikos virsunele ir su pagaliukais pritvirtinu ir po to viska troskinu niam niam kaip skanu buna su bulvytem
londonas
2008 04 15, 18:05
as paprikas idarau su farsu ir ryziais ir cukinija,karo prieskoniu idedu kartais,ir troskinu puode su grietineles padazu laabai skanu. kartais kepu orkaiteje kai baigia kepti ant virsaus uzdedu tarkuoto fermentinio surio ir palaikau kol orkaiteje issilydis suris ir viskas
Agniska
2008 05 17, 12:19
Labai skanu  be galo mėgstu
Renačiukas
2008 06 27, 17:06
Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint Būsiu dėkinga už atsakymus
Agniska
2008 06 29, 14:42
QUOTE(Renačiukas @ 2008 06 27, 19:06) Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint Būsiu dėkinga už atsakymus  Aš tai visada įpilu skysčio,o tušinasi kažkur apie 30-40min
Mėsa kimšta paprika 2 raudonos paprikos 2 geltonos paprikos 2 žalios paprikos 1/2 stiklinės ryžių 500 g maltos kiaulienos 1 svogūnas 1 skiltelė česnako karis druska pipirai Padažas 1 kubelis daržovių sultinio 2 šaukštai pomidorų padažo grietinė 1 šaukštas bulvių krakmolo 1 šaukštelis sviesto Išvirtus ryžius sumaišyti su mėsa, sudėti pakepintus svogūnus, prieskonius. Įdarą sukimšti į išskobtas paprikos ankštis. Jas sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir troškinti, kol mėsa bus minkšta (apie 30 min.). Baigus troškinti, nupilti skystį ir į jį sudėti padažui skirtus produktus. Pipirus užpilti padažu ir patiekti su karštomis bulvėmis. as taip pat darau labai man skanu
Agniska
2008 07 16, 10:39
Man labai skanu ir vegetariškos paprikos,su daržovėm įdarytos
neringute22
2008 09 07, 19:14
be abejo idarytu papriku su farsu labai puikus skonis, mesa labai prakvimpa pipiro skoniu, o padaziukas kuriame troskinasi 4paprikos 700g farso truputis ryziu grietines prieskoniu lauro lapeliu pipiriuku paruosimas: mesa paruosti kaip balandeliams (ryzius isvirti, sumaisyti su mesa, prieskoniais), sia mase idaryti paprikas (pries tai isskobus papriku seklas ), prikimsti, prikimstas paprikas apversti farsu i puodo dugna, uzpilti vandeniu ir troskinti apie 30min. betroskinant ideti lauro lapeliu, pipiriuku ir grietines.
addicted
2008 09 07, 19:20
QUOTE(Renačiukas @ 2008 06 27, 18:06) Merginos, o orkaitėj troškinant ar reikia skysčio kokio į indą įpilt ar užtenka tik riebalais skardelę aptep ir kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug paprikas reik troškint Būsiu dėkinga už atsakymus  as tai folija padengiu skarda ir paprikas sudedu(paprikos pas mane buna per puse perpjautos) ir kepu orkaiteje.
welkom1
2009 02 26, 15:35
Bonifacija
2009 02 26, 15:50
Welcom, nu vos monitoriaus nesugrauziau  Tavo nuorodoje daug visokiu variantu, kuri darei tu?
Masiania*
2009 02 26, 22:35
Koks niamnis
mama_Greta
2009 02 26, 23:22
kaip uzsimaniau...  toki velu vakara  teks iki rytdienos palaukt  ale gaila, kad nuoroda rusiska - nieko nesuprasiu...  gal lietuviskai koki idomesni recepteli mesteltum  ?
Masiania*
2009 02 27, 11:41
QUOTE(welkom1 @ 2009 02 26, 15:35) Sitos nesupranti?
Masiania*
2009 02 27, 13:12
Farsiruotos paprikosReikia: 8 paprikos 500 g farso (kiauliena + jautiena) 2 svogunai 3 v s grietines 100 g virtu ryziu 3 morkos 1 v s pomidoru pastos Druska, prieskoniai pagal skoni. 3 v s aliejaus kepimui  Paruosimas: paprikas gerai isplauti, isimti seklas, sustatyti i puoda, uzpilti saltu vandeniu ir puoda pastatyti ant ugnies, kai uzvirs vanduo, pavirti 5-10 min.  Svogunus supjaustyti smulkiais kubeliais, mokras sutarkoti burokine tarka. I keptuve ipilti aliejaus ir truputi apkepinti darzoves.  Farsa padedi i puoda, ideti mazdaug puse svogunu bei morku, virtu ryziu, druskos bei prieskoniu.  Viska sumaisyti ir gauta mase idaryti paprikas.  Padazo paruosimas: I likusius svogunus bei morkas ideti pomidoru pastos, grietines, druskos, prieskoniu ir mazdaug 2 stiklines virinto vandens (galima mesos sultinio). Viska sumaisyti, statyti ant ugnies ir truputi pavirinti padaza (turi uzvirti ir keles minutes pavirti)  Paruostu padazua uzpilkite paprikas. Padazas turi jas apsemt. Ir dedam puoda i orkaite mazdaug 40 min.  recepto saltinis povarenok.ru
mama_Greta
2009 03 04, 12:21
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 27, 14:12) Masiania,  aciu uz issamu receptuka  taip susigundziau idarytom paprikom, ale kaip tycia bent jau artimiausiose parduotuvese visos paprikos toookios suvytusios, kad ranka nekyla imt! gal ne sezonas ar ka  laukiu, kol uzves sviezienos
Masiania*
2009 03 04, 15:29
QUOTE(mama_Greta @ 2009 03 04, 12:21) Masiania,  aciu uz issamu receptuka  taip susigundziau idarytom paprikom, ale kaip tycia bent jau artimiausiose parduotuvese visos paprikos toookios suvytusios, kad ranka nekyla imt! gal ne sezonas ar ka  laukiu, kol uzves sviezienos  Ner uz ka  Pas mus lyg ir nieko atrodo, as daznai ju prigriebiu
Bonifacija
2009 06 01, 10:27
as farso apskritai ne megeja, tai sugalvojau toki idara, beje labai skanu buvo vistienos file supjaustom labai smulkiai (kaip kinieciuose pjausto, tokios juostelem), uzmarinuojame majoneze us daug cesnaku ir pireskoniais. Tada sutarkuojame morka, mazzyti svoguniuka, smulkiai supjaustom bulves, sutarkuojam olandiska suri ir dar pridedame majonezo. Kemsam paprika, pasaunam i orkaite ir uz pusvalandzio galima pirstus apsilaizyti
kittychan
2009 06 02, 02:48
Vegetariskas anyta daro taip pat kaip su mesa, tik vietoj mesos - tunas is konservu
georgiana
2009 09 06, 10:40
o gal kas gaminote paprika ikimsta su olandisku suriu kur taip graziai supjaustoma juostelemis
QUOTE(georgiana @ 2009 09 06, 11:40) o gal kas gaminote paprika ikimsta su olandisku suriu kur taip graziai supjaustoma juostelemis  Aš,žinau tik tokį įdarą paprikų: paprikos+sviestas+česnakas+fermentinis sūris Sviestas išsukamas su sutarkuotu sūriu,sutraiškintu{aš tarkuoju česnaką smulkia tarkute} Paruošta mase įdaroma paprikos,sudedamos į šaldytuvą. Reikia įdaryti,kad nebebūtų tarpelių. Gal ,kas parašys kitokį.
georgiana
2009 09 08, 10:51
QUOTE(regna @ 2009 09 06, 19:31) Aš,žinau tik tokį įdarą paprikų: paprikos+sviestas+česnakas+fermentinis sūris Sviestas išsukamas su sutarkuotu sūriu,sutraiškintu{aš tarkuoju česnaką smulkia tarkute} Paruošta mase įdaroma paprikos,sudedamos į šaldytuvą. Reikia įdaryti,kad nebebūtų tarpelių. Gal ,kas parašys kitokį.  dekoju regna
pikudama
2009 09 14, 16:32
pas mane siuo metu bando troshkintis saldytuvo tustinimo eksperimentinis gaminys = receptu misinys atrodo, bus skanu: 500 g kalakutienos farso stikline ryziu, juos isverdam (kazkodel dejau daugiau ryziu, nei jus dedat, tada farsas nesukimba i gabalus) didelis svogunas (smulkiai supjaustytom ir pakepam ant sviesto) sutarkavau gera gabala (toki mazdaug 5x5x10 cm) fermentinio surio pipiriukai druskyte karis (visad i viska jo dedu, negaliu gyvent be kario) provanso zoles bulviu!!!!! nulupam ir supjaustom per puse ar i 4 dalis..... sumaisiau kalakutienos farsa, isvirtus ryzius, pora sauju surio (dar pora palikau barstyt ant virsaus), svoguna.... prikimsau 8 paprikas. tada pasidariau dvi stiklines sultinio (verdantis vanduo + kubelis), sustaciau paprikas, pripyliau sultinio iki puses ir i tarpus primeciau bulvyciu.... troskinimo veiksmas vyksta apie pusvalandi, pabaigoj desiu grietines ant virsaus, ji nubegs.... gausis padazas ( soris, tomato nemegstu siam patiekale), kuriame plaukios bulvytes.... ir likus 5 min iki isemimo, barstau likusi tarkuota suri ant papriku. vuolia!!!! kvepia net lauke tikiuosi, bus valgoma.
te verde
2009 09 14, 20:01
As pakepu kubeliais pjaustyta vistienos file , pjaustyta svoguna, zinoma, dedu druskos, pipiro, tai sumaisau su majonezu ir kemsu paprikas.  Prie keptu papriku - ryziai.
due drops
2009 09 16, 16:20
As idarytas gaminu tik gelsvas (baltas truputi pailgas) paprikas.idarau balandeliu idaru (kiaulienos farsas+virti ryziai+kiausinis+prieskoniai).troskinu kartu su bulvem sultinyje su prieskoniais 30 min.valgom su grietine
te verde
2009 09 22, 15:58
Mmm...skanu  , reikes ir man su balandeliu idaru padaryti.
Saldainė
2009 10 10, 23:15
QUOTE(irute1984 @ 2008 02 01, 11:00) Kimšta paprika vegetarams 4 paprikos 150-200 g apvirtų ryžių 100 g morkų 100 g ropinių svogūnų 100 g pomidorų (Pomidorai) aliejus kepimui prieskoniai Paprikas išskobti, nuplauti ir 2-3 min. pavirti. Įdarui skirtas daržoves susmulkinti, pakepinti aliejuje, suberti ryžius ir prieskonius. Viską išmaišyti ir įdarą dėti į paprikas. Įdarytas paprikas sudėti į puodą, užpilti padažu ir 10-15 min. troškinti. Dariau butent pagal jusu receptuka siandien. Gavosi super skaniai, vieninteli ka dar pridejau nuo saves, tai kalendros. Aciu uz super skanu patiekaliuko recepta
Vakar pasiskaiciau jusu receptukus ir padariau paprikas seimynai Bet dariau kaip ir visos pagal save : Malta kalakutu file Pievagrybiai Svogunas Morka Kiausianiai Paprikos Grietinele Prieksoniai (pagal skoni, druska, pipirai ir t.t. ) I malta kalakutu msyte imusiau kiausinius. Pievagrybius, svogunus ir morkas pakepinau ir sudejau i mesyte. Viska sukimsau i isvalytas paprikas ir idejau i puoda su grietinele troskintis apie 30 min. kol kitame puode isvirs bulves Na seimyna suvalge viska neliko nieko
Loreta V
2009 10 15, 22:46
Aš paprikas troškinu ne vandeny, o suvynioju kiekvieną atskirai į foliją- gaunasi kaip dovanėlė. Išsitroškina labai skaniai. Bent jau man, žymiai skaniau nei troškinant sultiny ir pan.
QUOTE(gupija @ 2009 10 17, 19:56) Aš paprikas troškinu ne vandeny, o suvynioju kiekvieną atskirai į foliją- gaunasi kaip dovanėlė. Išsitroškina labai skaniai. Bent jau man, žymiai skaniau nei troškinant sultiny ir pan. Gupija  ,tai yra ydomu.
Ech, kaip skanu įdarytos paprikos. Aš jas darau su tokiu savo sugalvotu įdaru: paukštienos faršas+kopūstas+morkos+svogūnai+ryžiai+grybukai+krapai. Ryžių pakelį šiek tiek apverdu, faršą sutaisau su druska, pipiriukais, kopūstą supjaustau ir apkepinu aliejuje (Kad suminkštėtų ir siek tiek apkeptų), morkas, grybukus ir svogunus taip pat apkepinu. Viską sumaišau, dar pagal skonį druskos ir pipiriukų, kemšu masę į paprikas, statau į puodą, į tarpelius tarp sustatytų paprikų prikemsu morkų, cukinijų, svogūnų, kokių daržovių turiu, tokiom ir užpildau tarpelius, pilu vandens ir troškinu. Į troškinimo pabaigą dedu grietinės ir pomidorų padažo. Atskirai išverdu bulvių košės. Apsivalgyti galima. Kiek teko ragauti įdarytų paprikų, tai vat toks mišinukas su kopūstais, grybukais laaaabai skanu. Bent jau man
mrs.ieva
2009 10 28, 00:28
QUOTE(gupija @ 2009 10 17, 17:56) Aš paprikas troškinu ne vandeny, o suvynioju kiekvieną atskirai į foliją- gaunasi kaip dovanėlė. Išsitroškina labai skaniai. Bent jau man, žymiai skaniau nei troškinant sultiny ir pan. ivyniot i folija ir det i puoda ir pilt vandeniu?  o darzoviu tada gal jau nebereikia det i tarpelius? skamba idomiai
FrostyFrosty
2010 10 17, 08:47
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 10 28, 01:28) ivyniot i folija ir det i puoda ir pilt vandeniu?  o darzoviu tada gal jau nebereikia det i tarpelius? skamba idomiai  Kad labai sausai tuomet gaunasi
|
|