man labai svarbu iš kokių lėkščių valgau, tada ir maistas skanesnis būna
naudojam Luminarc indus, standartinius baltus
kokius naudojat jūs? ar svajojat?
sveikos
man labai svarbu iš kokių lėkščių valgau, tada ir maistas skanesnis būna naudojam Luminarc indus, standartinius baltus kokius naudojat jūs? ar svajojat?
Laba
Dar iš tokių modernesnių tai Villeroy & Bosh turi, Vilniuj centre parduotuvė viena yra jų, bet, kiek pamenu, tai nedidelis pasirinkimas. Dar centre irgi yra parduotuvė Femina Mira, jie prekiauja Versace, Rosenthal ir pan. firmų indais ir šiaip visokiais niekučiais beprotiškom kainom (Versace lėkštė apie 700 Lt, nekalbu apie kažkokias salotines ir t.t.
Papildyta: QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 04, 21:57) Mes ir turim nusipirke Royal Doultono arbatos rinkinį Jums Airijoj papraščiau, kai parduotuvėse pilna grožybių
O man gražiausias mano babytėsporcelianas. Tiesa, nepilno jau komplekto...
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 04, 22:42) Jums Airijoj papraščiau, kai parduotuvėse pilna grožybių Sakyčiau nemažai kainuoja tas grožis Mes pirkom per ebay . Sumokėjom nemažai ,bet pigiau,nei iš parduotuvės :4u Siuntė paštu
Kainuoja tai aišku, kad nemažai, bet čia ne privalomi daiktai, be jų apsieit irgi galima, užtat čia jau pasirinkimo teisė
Idek nuotrauka i Foruma
QUOTE(jblmami @ 2008 06 05, 21:09) Aš tai negaliu, 50 žinučių dar neturiu Nors šiaip ir taip gerai, gal nebūtina dėt O čia mano, tas apatinis http://www.porcelan-glass.cz/nove_foto/ofe...OF-856-A-85.jpg
Jau dar smaragdai gausim kritikos
QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 05, 16:17) Sakyčiau nemažai kainuoja tas grožis Mes pirkom per ebay . Sumokėjom nemažai ,bet pigiau,nei iš parduotuvės :4u Siuntė paštu QUOTE(Iriska @ 2008 06 06, 18:27) Malonu ,kad patiko Realiai dar gražesni . Tokie mažučiai,lengvučiai
esu nusipirkus iš antikvariato visą kompletą angliško porceliano servizą.. puikiai išsilaikęs, daug lėkščių, sriubinių keletas indų, padažinė, didelė lėkštė užkandžiam.. dar vyras bumbėjo, kai pirkom, bet sumokėjau juokingai mažai, palyginus , kiek dabar kainuoja parduotuvėse servizai.. įdėsiu foto, kai būsiu namie
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 06, 12:53) Aš tai negaliu, 50 žinučių dar neturiu Nors šiaip ir taip gerai, gal nebūtina dėt O čia mano, tas apatinis http://www.porcelan-glass.cz/nove_foto/ofe...OF-856-A-85.jpg Tikrai labai grazu Bet MB nepripazista jokiu dekoraciju ir gelyciu mano lekstes ir puodeliai O Vokietijoj man patinka, kai nueinu pas vyresnius vokiecius , tai gauni kavai ar arbatai kiekviena persona vis kitaip dekoruota leksciu ir puodelio rinkini(zinai kur tavo lekste ar puodelis
Čia ne prie indų, bet vis tiek, mano pasididžiavimas, miegamajam stovi, gal kam įdomu
http://www.lladro.com/figurines/01005898-SPRING_SPLENDOR/
http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...4392&page=3
cia maniskis visa pirkau internetu, jokiu nusiskundimu neturiu, nei viena lekste neatejo suskilusi. Klaipedos villeroy-boch parduotuve man paskaiciavo kaina arbatos ir pietu servizo 12-ai asmenu ~13.000Lt, siunciantis internetu viskas gavosi perpus pigiau QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 15:37) http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...4392&page=3 cia maniskis visa pirkau internetu, jokiu nusiskundimu neturiu, nei viena lekste neatejo suskilusi. Klaipedos villeroy-boch parduotuve man paskaiciavo kaina arbatos ir pietu servizo 12-ai asmenu ~13.000Lt, siunciantis internetu viskas gavosi perpus pigiau
įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto
![]()
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 19:29) įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto ![]() ![]() vau atrodo labai siltas ir jaukus, ramiems seimos pasisedejimams Tiesa, kur tokiu Lietuvoj yra? kokios kainos? QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 19:41) vau atrodo labai siltas ir jaukus, ramiems seimos pasisedejimams Tiesa, kur tokiu Lietuvoj yra? kokios kainos? tiesą sakant savąjį netyčia užtikau Palangoj, Basanavičiaus gatvėj antikvariate .. kaip tik su vyru kovo 8-osios proga ten pietavom ir va užėjom šiaip, pasižvalgyt.. buvo du sevizai - šitas ir Villeroy& boch.. šis man buvo mielesnis.. po derybų suderėjom už 700 lt .. išties nedaug už tokį nemažą ir mielą servizą.. beje ne vieną servizą esu mačius Rietavo turguj, sendaikčiuose.. bet, kad būtų visas pilnas, būna labai nedažnai QUOTE(westa @ 2008 06 29, 19:50) tiesą sakant savąjį netyčia užtikau Palangoj, Basanavičiaus gatvėj antikvariate .. kaip tik su vyru kovo 8-osios proga ten pietavom ir va užėjom šiaip, pasižvalgyt.. buvo du sevizai - šitas ir Villeroy& boch.. šis man buvo mielesnis.. po derybų suderėjom už 700 lt .. išties nedaug už tokį nemažą ir mielą servizą.. beje ne vieną servizą esu mačius Rietavo turguj, sendaikčiuose.. bet, kad būtų visas pilnas, būna labai nedažnai tikrai, skelbiu.lt skelbimuose maciau tuo metu, kad siulo villeroy serviza, bet sito nemaciau... dziaugiuosi uz tave, kad pasiseke O del Rietavo turgaus....niekad nesu ten buvus... gal reiktu pabandyt nuvaziuot pasizvalgyt QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 20:08) tikrai, skelbiu.lt skelbimuose maciau tuo metu, kad siulo villeroy serviza, bet sito nemaciau... dziaugiuosi uz tave, kad pasiseke O del Rietavo turgaus....niekad nesu ten buvus... gal reiktu pabandyt nuvaziuot pasizvalgyt tiesą sakant mačiau vieną kartą.. bet ir važiavau ten ne daugiau susiradau inetrnete, kad pagal antspaudą servizas mano 1936-1954 metų... kažkada iš jo gal kokia graži šeima pietaudavo QUOTE(westa @ 2008 06 29, 20:15) tiesą sakant mačiau vieną kartą.. bet ir važiavau ten ne daugiau susiradau inetrnete, kad pagal antspaudą servizas mano 1936-1954 metų... kažkada iš jo gal kokia graži šeima pietaudavo turetu but grazi seima, o ir pasiturinti - porcelianas visais laikais brangus buvo QUOTE(westa @ 2008 06 29, 22:24) kad nea.... jie visi su auksiukais, o as jau ne vienus indus sugadinau, vis indaplovej plaudavau...nesinori gi po sociu pietu skaniai privalgius dar indus mazgot Taigi ir nauja pirkdama is villeroy, ziurejau kad butu be auksiuku, nors patys graziausi man to gamintojo tai serija IVOIRE ir GOLDEN GARDEN. Tiesa, Golden Garden kavos serviza uzsakiau vyro seseriai dovanu, tai ziuresiu kaip naudosis Visos pardavejos villeroy salonuose kaip susitarusios gieda, gad sitie indai padengti auksiuku pagal naujausia technologija, kad tikrai nenusokines indaplovej (jei plausi iki 50C temp.), bet as vis vien labai skeptiskai ziuriu... Kad jau i mikrobangine negalima tai jau tikrai - nusprogineja... Taigi pirkau praktiska, be auksiuku, ziurejau kad tik porcelianas butu plonas (bona china). Na o tavo, Westa serviziukas tikrai grazuolis, paseksiu tai gal ir man per koki ebay pavyks kokia miela seniena nusipirkt QUOTE(westa @ 2008 06 29, 20:50) tiesą sakant savąjį netyčia užtikau Palangoj, Basanavičiaus gatvėj antikvariate .. kaip tik su vyru kovo 8-osios proga ten pietavom ir va užėjom šiaip, pasižvalgyt.. buvo du sevizai - šitas ir Villeroy& boch.. šis man buvo mielesnis.. po derybų suderėjom už 700 lt .. išties nedaug už tokį nemažą ir mielą servizą.. beje ne vieną servizą esu mačius Rietavo turguj, sendaikčiuose.. bet, kad būtų visas pilnas, būna labai nedažnai Kaip gerai, kad pabuvau bjauri ir priprašiau, kad įkeltum savo grožį QUOTE(westa @ 2008 06 29, 17:29) įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto nors nesu porceliano gerbeja, bet sitas serviziukas tikrai vertas demesio. pastebejau, kad stalas jusu siek tiek panasus i musiski, tai pagalvojau, kad irgi graziai deretu
Gal galetu Smaragdas pakomentuot del porceliano kokybes kuo ji skiriasi ir pan., i ka reiktu atkreipt demesi?
pati rinkausi serviza paziurejus kaip atrodo: ar lengvas, plonas ir pan. Ka dar reiktu zinot? pati radau tokias rusis: Bona china (kaip suprantu - kaulo porcelianas, 1-a rusis) Fine china Vitreuous china kuo jos skiriasi? tiesa, dar turiu is senesniu laiku cekisko porceliano serviza (firma Thun, kalovarsky porcelan), http://www.thun.cz/cz/katalog/uzitkovy-porcelan/loos?i=308 apacioje zymos II, taigi suprantu kad jis kaip ir prastenes kokybes? tiesa sakant porcelianas nera visiskai baltas, kiek nesa i pilkuma... zodziu QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 30, 15:03) Gal galetu Smaragdas pakomentuot del porceliano kokybes kuo ji skiriasi ir pan., i ka reiktu atkreipt demesi? pati rinkausi serviza paziurejus kaip atrodo: ar lengvas, plonas ir pan. Ka dar reiktu zinot? pati radau tokias rusis: Bona china (kaip suprantu - kaulo porcelianas, 1-a rusis) Fine china Vitreuous china kuo jos skiriasi? tiesa, dar turiu is senesniu laiku cekisko porceliano serviza (firma Thun, kalovarsky porcelan), http://www.thun.cz/cz/katalog/uzitkovy-porcelan/loos?i=308 apacioje zymos II, taigi suprantu kad jis kaip ir prastenes kokybes? tiesa sakant porcelianas nera visiskai baltas, kiek nesa i pilkuma... zodziu Bone China- geriausias, ploniausias, brangiausias ir graziausias, bet kasdienai nepatartina, nes greit duzta. Jeigu numestum ant grindu, dazniausiai smugio neatlaikytu. Fine China- tiesiog auksciausios kokybes porcelianas, jam gali buti priskiriami ir bone china, ir paprastas tas porcelianas. Vitreous China- keramika, is kurios gamina kriaukles, unitazus ir pan. Tie skaiciukai apacioje nieko nereiskia kalbant apie kokybe, ten serijos numeriai. O pilkumas.. tai net nezinau, paprastai glazuruotas porcelianas nekeicia spalvos, gal ten taip buvo nuo pat pradziu, gal tokia mintis ar panasiai. Dar yra fajansas. Tai yra dirbtinis porcelianas, is jo daug ka gamina, jis daug pigesnis, panasus i bone china (lengvas, plonas, pries saule prasisviecia), bet vertingu dirbiniu is jo nedaro, jis dar lengviau duzta. Del pirkimo, tai paprasciausiai reikia ziuret i kokybe (piesiniai, ar tekstura lygi, be issiokimu ir burbuliuku), o visa kita priklauso nuo skonio ir pinigu. sendaikciai.lt kazkada buvo antikvarinis servizas, vokiskas, pagamintas apie 1937 metus, 90 daliu, bet kaina vis tiek paskaiciavus nereali nors ir antikvariniui, bet gerai panaudotam.. ( beveik 30000
[quote=Smaragdas,2008 07 02, 21:27]
Vitreous China- keramika, is kurios gamina kriaukles, unitazus ir pan. http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...2281&page=2 pasirodo - gamina...o kainas uzlenkia kaip uz labai gera Tie skaiciukai apacioje nieko nereiskia kalbant apie kokybe, ten serijos numeriai. O pilkumas.. tai net nezinau, paprastai glazuruotas porcelianas nekeicia spalvos, gal ten taip buvo nuo pat pradziu, gal tokia mintis ar panasiai. Jis jau nuo pat pirkimo nebuvo idealiai baltas...ta prasme nebuvo toks lengvas, persvieciamas ir svariai baltas, bet gal cia tiesiog nuoporceliano priklauso... Gali uzeit i Femina Mira parduotuve Vilniuj, jeigu kada busi Vilniuj, ten yra Versace, Rosenthal indu ir siaip aksesuaru visokiu. Rosenthal'io graziu galima rast, o kaina panasiai kaip ir Villeroy & Boch, priklauso kokia serija. reiks uzsukt kai busiu tuose krastuose Nors jei kainos ten toookios kaip anksciau minejo - gal geriau internetu apsipirkinet? Vis puse kainos sutaupai...
Bent paziuret kaip jie tikrovej atrodo tai manau verta pries pirkima, tai galima ten issirinkt ir internete nusipirkt. O su Vitreous China, tai net nezinau.. firminej parduotuvej tai tokio dalyko jie neturi (ta prasme indu), nes siaip visa santechnika taip vadinama, butent ta kermika, as net parduotuvej klausiau jau anksciau kazkada
QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 03, 22:55) Bent paziuret kaip jie tikrovej atrodo tai manau verta pries pirkima, tai galima ten issirinkt ir internete nusipirkt. O su Vitreous China, tai net nezinau.. firminej parduotuvej tai tokio dalyko jie neturi (ta prasme indu), nes siaip visa santechnika taip vadinama, butent ta kermika, as net parduotuvej klausiau jau anksciau kazkada Kad pardavineja tai tikrai - pas mus Klaipedoj sita kolekcija ale ju pasididziavimas Kazkodel manyciau tokie pigesni turetu but, bet kur tau... O gal pas mus tik taip - parduotuves uzsideda beprotiskus antkainius QUOTE(mamaSandra @ 2008 07 04, 18:05) Kad pardavineja tai tikrai - pas mus Klaipedoj sita kolekcija ale ju pasididziavimas Kazkodel manyciau tokie pigesni turetu but, bet kur tau... O gal pas mus tik taip - parduotuves uzsideda beprotiskus antkainius Antkainiai tai cia kas be ko QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 07, 11:41) Praejusiais metais su seima atostogaut keliavom i bavarija, ten gi labai daug imoniu, gaminanciu is porceliano, tai galiu pasakyt, kad kainos nei kiek ne mazesnes nei LT, griztant ikalbejau seimyna uzsukt i Liuksemburga, juk ten isikurusi V&B gamykla, tai galvojau va cia tai jau tikrai nusipirksiu serviza pigiau Ir nieko panasaus, firmineje V&B parduotuveje kainos viens prie vieno kaip pas mumi Klaipedos V&B parduotuveje, skirtumas tik tas, kad jau buvo ekspozicijoj keletas nauju gaminiu, ko Klaipedoj dar neturejo.... Taigi del to pirkimo uzsienyje tikriausiai irgi reikia zinoti kur pirkti...
As daugiausia randu pirkt Amsterdamo oro uoste, ten galima labai ekskliuziviniu gaminiu rast, kaip ir papuosalu is naturaliu akmenu(ne sau aisku
QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 08, 10:52) As daugiausia randu pirkt Amsterdamo oro uoste, ten galima labai ekskliuziviniu gaminiu rast, kaip ir papuosalu is naturaliu akmenu(ne sau aisku o ten ir pietu servizu yra? nes kaip supratau, tai pati labiau domies porcelianinemis figurelemis? Papildyta: QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 09, 19:21) Čia ne prie indų, bet vis tiek, mano pasididžiavimas, miegamajam stovi, gal kam įdomu http://www.lladro.com/figurines/01005898-SPRING_SPLENDOR/ grazu, bet cia tiems, kas supranta...man gaila butu moket ~1000 eur uz statulele, kad ir kokia grazi ji butu Indai dar kazkaip kitaip, juos naudoji, is ju valgai, o kai valgai is geru indu tai ir maistas regis skanesnis
kaip gerai ,kad cia uzklydau
QUOTE(elitarai @ 2008 07 09, 02:29) kaip gerai ,kad cia uzklydau Gera ideja
Tuo paciu galim aptarti ir stalo irankius, kokius naudojat, kokiu noretumet?
pati turiu tokius:
http://www.zepter-homeart.com/index.php?m=126 modelis CAPRICE bet dabar jau tokiu nebepirkciau tikriausiai... Dabar noreciau WMF firmos sidabriniu irankiu kaip sako - apetitas kyla bevalgant Papildyta: va dar prie viso gerio dar truksta geros zvakides... galvoju gal kokia antikvarine - sidabrine pabandyt nugriebt? ka manot? bet jei irankiai ne sidabriniai gal nederes?
Jeigu irankiai panasus i sidabrinius bent, tai tiks tada. Zvakide zvakidei nelygu
As asmeniskai tai turiu dvi zvakides pasidabruotas, bet pilnai uztenka, o atrodo tikrai kaip sidabras, jeigu kokybiskas sidabravimas. Pirkau gal pries kokius 2 ar 3 metus Amerikoj, Minneapolio oro uoste, tai tada kainavo po 250$
del zvakidziu tai vis dar dvejoju...
turiu nerudijancio plieno, tamsaus metalo, klasikinio stiliaus, tai kazko norejosi gazesnio, labiau senovinio stiliaus... Ziuriu visai neblogu yra ir is porceliano, pvz. kokia Meissen firmos senovine kur gauti Cia reik paprasyt merginos, kuri Airijoj porceliana pirko ir zadejo bizniuka Lietuvol pradet, busiu pirma kliente
Tai kad galima ir pas mus po sendaikciu turgus ir antikvariatus pasivaiksciot, galima rast vis tiek kazka
http://www.eurozona-antiques.com/ Cia specialiai Jums, antikvariatas Klaipedoj http://www.antiques.lt/ O cia Vilniaus Antikvaro Centras, yra labai daug graziu daiktu, bet kainos nelabai realios
oi , kaip gaila,kad nemoku su tom foto , ykelciau pirkiniu ydomiu porceliano.paerzinciau kazka
|