Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kramtomoji guma
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
aukseliss
Sveikos mamytės, norėjau pasiteirauti Jūsų ar duodate savo pipirams kramtomosios gumos g.gif .Kokią kramtomą perkate, jei duodate? Ir kažin ar nekenkia dantukams schmoll.gif
Mums šiuo metu yra 3 metai ir 8 mėnesiai 4u.gif , kartą paragavom kramtomos gumos ir mums labai patiko thumbup.gif , dabar tik duok ir duok. Mes perkame DIROL vaisine gumą.
prekestolen
Duodu, bet tik tą "rimtą" Dirol arba Orbit. thumbup.gif Leidžiu išsirinkti pačiam. Bet griežtai neduodu Jokių hubųbubu ar kito šlamšto iš kioskelio. schmoll.gif
medison
Mes ir duodam,sūnus labai mėgsta. Tik perkam Orbit vaikšką ir kategoriškai jokių Hubbabubba schmoll.gif schmoll.gif .
ridzis
As irgi duodu dickiui, jis kramto tas pacias, kokias mes kramtom, metines smile.gif
Daredi
Jokių kramtomų gumų, jokių čiulpinukų neduodu.
aGucci
As kartais (laaaabai retai), bet duodu maziuka gabaliuka gumos kuria pati kramtau - orbit, dirol... tos hubos bubos, tai jau schmoll.gif
Dany
Duodu,dazniausiai vaikiska dirol,arba kokia metine kuria sau perkuos smile.gif
Rene
Mano abu vaikai Orbit guma kramto po valgio, nuo 1.5 metu.
R03
As ir duodu sunui nuo kokiu 2 metu.Anksciau pirkdavau tik vaikiska,bet dabar duodu visokia.
aukseliss
O kodėl mamytės neduoda HUBABUBA, ji labai bloga g.gif ? Nors ir aš neduodu....
insi
QUOTE(aukseliss @ 2008 02 05, 17:35)
O kodėl mamytės neduoda HUBABUBA, ji labai bloga  g.gif ? Nors ir aš neduodu....
*

nes ji saldi, todėl kenkia dantims. be to greit išsikramto rolleyes.gif
gluosnelė
Aš nedaviau ir neplanuoju duoti. Nors sako, kad kramtymas lavina kažką, bet geriau tega morkas kremta.
Kristina D.
Duodu vaisine, labai megsta, atimti tik laiku reikia kol nepradeda žaisti doh.gif
rasiux
as duodu kaip nori,bet tik orbit vaisine smile.gif jokiu huba buba man ju net skonis baisus
kristinka
as pati kramtau,ir kai pamato tada ir jam prisireikia,tai biski pakramto ir liepiu ismesti.as tik DIROL zalia
Staigmena
nors pati kramtau bevei visą laiką bet vaikui visai neduodu. manau, kad dar ne laikas. po valgio galima vandenukio pagerti paskalauti burnytę. na čia mūsų nuomonė.
Ivonadaniel
Maniškis tai irgi kramto,orbit mėtine,šiaip neduodam tik kai pamato.O vaisinių tai neperkam nes visa pakelį per dvi minutes sukramto. lotuliukas.gif
Boružytė
Duodam "Orbit", "Dirol" becukrę kramtomą gumą. Aišku galėtume aiškinti, kad tai nesveika, kenkia dantims. Bet mūsiškis žiūri televizorių, mato reklamas. Todėl perkam. Bet tik be cukraus, jokios kitokios negauna. schmoll.gif
*gl-s*
Manoji tai net nenori kramtomos,kai pasiulau,tai sako:tu kramtyk,ir burbulus man pusk lotuliukas.gif
juoduke
Mano vaikinukas tai pats nenori ir sako, kad vaikams negalima, kai užaugsiu tada bus galima.O kai apsiperkam, tai niekada nepamiršta mamytei ir tėtukui guma paimti, jau žino kokias mėgstam.Jam tik labai patinka Huba Buba suvyniota, įvairių skonių, darželyje pavaišino kažkas iš vaikų, tai dabar prašo kad nupirkčiau.
AgnėM
Kramto mano berniukas,bet tikrai ne kiekvieną dieną biggrin.gif

o perkam tai orbit kids biggrin.gif biggrin.gif
rutast
Kramtom gumą tik vaikišką,bet daug kartų sūnus yra prarijęs. doh.gif
iloniux
O mes kramtom jau seniai gal nuo 2m. duodu visokiu gumu kokias pasirenka pati, kramto ne kasdien bet daznai, manau kad nuo visko neapsaugosi daug kenksmingu dalyku siais laikais yra, tada ir saldainiu irgi turetumem atsisakyt ir pyragu visokiu juk jie irgi saldus ir kenkia dantim, taip pat kaip ir gumos huba buba ar kitokios, kurios beje kaip pastebejau vaikams patinka labiausiai, nes is ju dideli burbulai gaunasi smile.gif . Na cia tik mano nuomone, suprantu kad vaikams norim tik gero ir stengiames juos nuo visko saugot, bet juk neduosim mes tos gumos kieme ar darzelyje pavaisins kas nors ir nieko neatsitiks.
Eglėmama
Mano irgi kramto seniai. jau gi dideli vaikai tokio amžiaus, viską supranta, paaiškini, kad negalima praryti, ir viskas smile.gif
xsmalsutex
duodu kartais pakramtyti orbit kids
vasarele85
jo as savo vaikui irgi duodu gumos ir ji jam lb ptinka tik lb siutina kad ja su pirstasi tampo doh.gif kai pamatau kad atmpo supirstasi iskart atimu ir ismetu bet tai i nepasimoko doh.gif
Aniukes mama
Duodu aš saviškei. Anksčiau rečiau duodavau, nuo trijų metų, kai prasirgo ausų uždegimu, dažniau. Susirgus ausų uždegimu, daktarė rekomendavo kuo daugiau duoti kramtomos gumos kramtyti, kad masažuotųsi ten tie kanalai ar kažkas panašiaus, tai panelė visa patenkinta išėjo iš kabineto lotuliukas.gif Bet ir taip manau, kad nuo visko neapsaugosi, o kramtoma guma nėra jau toks siaubas. Prisiminkim, kokias mes savu metu kramtėm. Ir ką? Nu ir nieko biggrin.gif Gyvi sveiki, o ir malonumas koks thumbup.gif
Aloha
Na mes ir kramtom gumą kartais, nors pagal mane tai ne labai mėgstam, esmė gauti gumos ir pajusti jos skonį, o daugiau tai dažniausiai po kelių pakramtymų guma būna išspjaunama bigsmile.gif
PMS
QUOTE(Eglėmama @ 2008 03 04, 14:34)
Mano irgi kramto seniai. jau gi dideli vaikai tokio amžiaus, viską supranta, paaiškini, kad negalima praryti, ir viskas smile.gif
*

Maniškei 3 metukai. Irgi stengiamės tik Orbit arba Dirol vaikišką pirkti. Bet reik stebėti, kad nespėtų nuryti, nes tik žiūrėk jau užsidengus burną paslaptingai akytės bėgioja, viskas aišku- prarijo g.gif biggrin.gif Atrodo aiškinam, kad gumos negalima nuryti, kad pilvukas užsiklijuos mirksiukas.gif bet kažko tai neefektinga... O dabar buvo ausytės uždegimas, tai apsigydėm, ir daktarė liepė dažnai gumą kramtyt jai. Tai mergaitei laimės pilnos kelnės. O man nelabai kaip. Nes žinau, kad kiek paduosi, tiek nurys doh.gif
Bet atsiranda "geradarių", kurie ir tą Hubabubą paduoda doh.gif
gabvidas
Nu gauna ir manieji gumos,iš manęs ir tik Dirol ar Orbit vaisinė arba vaikiška,bet va buna ir kad atneša kas nors Hubabuba tai kur dingsi doh.gif
PMS
QUOTE(gabvidas @ 2008 03 05, 15:14)
Nu gauna ir manieji gumos,iš manęs ir tik Dirol ar Orbit vaisinė arba vaikiška,bet va buna ir kad atneša kas nors Hubabuba tai kur dingsi doh.gif
*

Močiutėm tai jau prisakyta visokių ten bubų nepirkti, sakiua verčiau obuolį atneškit, jei jau taip norisi ką nors atnešti biggrin.gif O su visais kitais tai neprikovosi...
Akropolina
Man labai neestetiškai atrodo žmogus, žiaumojantis kramtomąją gumą. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
O per TV dažnai žmonės duoda interviu, o burnoj - guma. Tai kur gi etiketas, geros manieros?
Nereikėtų vaikų pratinti, ten gi saldikliai, sorbitolis visoks ir pan.
gabvidas
QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 05, 15:37)
Močiutėm tai jau prisakyta visokių ten bubų nepirkti, sakiua verčiau obuolį atneškit, jei jau taip norisi ką nors atnešti  biggrin.gif  O su visais kitais tai neprikovosi...
*

Tai va ir ta pati turiu galvoje ypač kai ateina patys neturintys vaiku ir nepagalvoja kad tėvai gal neduoda schmoll.gif
PMS
QUOTE(gabvidas @ 2008 03 05, 18:31)
Tai va ir ta pati turiu galvoje ypač kai ateina patys neturintys vaiku ir nepagalvoja kad tėvai gal neduoda schmoll.gif
*

Blogiausia, kad maniškę traukte traukia prie tų bubų, tai visą savo išmonę pasitelkiu, kad gražiuoju perkalbėčiau nuo jų. Jei duočiau pačiai rinktis iš pvz., Dirol ar Huba bubba, tai be kalbų bubą pasirinktų... Ta, beja, juk ir žyyyyyymiai didesnė doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
justina_r
maniske tai ir gumos pakramto, dazniausiai tai orbit, tik ji vaikiskos neima o dazniausiai tik metine biggrin.gif o kaip ta Hubabuba netrauks pakelis toks spalvotas tai vaika ir suvylioja doh.gif
gabvidas
QUOTE(justina_r @ 2008 03 06, 12:57)
maniske tai ir gumos pakramto, dazniausiai tai orbit, tik ji vaikiskos neima o dazniausiai tik metine  biggrin.gif  o kaip ta Hubabuba netrauks pakelis toks spalvotas tai vaika ir suvylioja  doh.gif
*

Nu va ir pakelis spalvotas ir reklamos per TV spalvingos ,o ir sudėtos parduotuvėj prie kasų kad gundytu doh.gif Tai ir tenka fantaziją pasitelkt kad atkalbėtume schmoll.gif
PMS
QUOTE(gabvidas @ 2008 03 06, 15:09)
Nu va ir pakelis spalvotas ir reklamos per TV spalvingos ,o ir sudėtos parduotuvėj prie kasų kad gundytu doh.gif Tai ir tenka fantaziją pasitelkt kad atkalbėtume  schmoll.gif
*

Mes dažniausiai apsipirkinėjam Maximoj, tai dievaži tos hubos bubos prie kasų sudėtos, tai net sušilus visa iš parduotuvės išeinu nuo kovos su mažąja dėl tos gumos doh.gif Tarkim sakau, neturim mes tiek daug pinigėlių, kad tau visko pripirkti iš karto, kad jau tarkim knygelę perkam, žurnaliuką, tai gumos jau kaip i negalim pirkti... Tai ką jūs manot?.... Visai šaltais nervais atsako, tai gerai tada, knygeles paliekam, šiandien perkam gumą, rytoj knygelių ateisim doh.gif Ką gali pasakyt tokiam 3metukų vabaliukui? g.gif Vistiek randa išvedžiojimų ax.gif lotuliukas.gif
gabvidas
QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 06, 15:16)
Mes dažniausiai apsipirkinėjam Maximoj, tai dievaži tos hubos bubos prie kasų sudėtos, tai net sušilus visa iš parduotuvės išeinu nuo kovos su mažąja dėl tos gumos  doh.gif  Tarkim sakau, neturim mes tiek daug pinigėlių, kad tau visko pripirkti iš karto, kad jau tarkim knygelę perkam, žurnaliuką, tai gumos jau kaip i negalim pirkti... Tai ką jūs manot?.... Visai šaltais nervais atsako, tai gerai tada, knygeles paliekam, šiandien perkam gumą, rytoj knygelių ateisim  doh.gif Ką gali pasakyt tokiam 3metukų vabaliukui?  g.gif Vistiek randa išvedžiojimų  ax.gif  lotuliukas.gif
*

Va va ir pas mus panašiai,tai tada ir būna kad gal geriau Dirol ar Orbit perkam.
PMS
QUOTE(gabvidas @ 2008 03 06, 15:21)
Va va ir pas mus panašiai,tai tada ir būna kad gal geriau Dirol ar Orbit perkam.
*

Tik va nežinau kiek gerai ir ta pati Orbit ar Dirol vaikiškos... Gal čia tas pats šššššš, tik toks mano įsitikinimas, kad vistiek sveikiau nei tos spalvotos burbulinės ax.gif
gabvidas
QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 06, 15:32)
Tik va nežinau kiek gerai ir ta pati Orbit ar Dirol vaikiškos... Gal čia tas pats šššššš, tik toks mano įsitikinimas, kad vistiek sveikiau nei tos spalvotos burbulinės  ax.gif
*

Nu jo tavo teisybė ,bet norisi tikėt kad vis mažiau jos visokiu dažų ir dar velnias žino kokių nesamonių blink.gif
Irena10,23
Po kelių skandalų (ne dėl kramtomos-dėl kito skanėsto smile.gif )-susitariam prieš įvažiuojant į parduotuvę arba dar būnant namuose, nes na kitaip neįmanoma, o kramtomą duodam, praryja aišku, bet duodam nedažnai, kokį kartą į savaitę, kai netyčiukais randa smile.gif
Geriau kramtoma negu saldainiai, kurie liežuvį nudažo.
PMS
QUOTE(Irena10 @ 23,2008 03 06, 15:46)
Geriau kramtoma negu saldainiai, kurie liežuvį nudažo.
*

thumbup.gif
N-e-r-i-n-g-a
Visiškai neperkam kramtomų gumų.Esu kartą paaiškinus,kad ten nėra jokių vitaminų ir iš jų jokios naudos.Tuom ir užsibaigė jo norai.Yra tai draugas pavaišinęs,tai "dovanų" gauna... doh.gif Suaugusių kramtoma jam nepatiko tai nebeima. schmoll.gif O kai gauna vaikiškas,gudrauju: pavaišink visus... tongue.gif Juk ten vieni saldikliai ir dažai doh.gif schmoll.gif
laimav
as tai neperku o beto ir nepraso sako kad ten fe geriau jai koki javinini batoneli ar vaisiu koki
Limcamca
Mano dičkis treju su puse metų, bet kramtuškių dar nevalgo - paprasčiausiai neduodam, kad neužspringtų 4u.gif
angelo
Mes nuo 3 metu karts nuo karto pirkom.... is pradziu keles prarijo, bet dabar kramto padoriai. Karta darzelyje ji pavaisino tokia mergaite HUBA BUBA, tai dabar jam tai svajoniu guma... bet as pirkau gal 3-4 kartus.

Uztad kai ant musu supyksta tai sako as tau neduosiu Huba Huba Huba, nors jos ir neturi, bet matyt jis taip supranta didziausia bausme
Terbelė
Maniskė gauna kartais kramtomos gumos, bet ji nori būtent tokios, kokią kartais aš nusiperku(Orbit balta, neaštri) smile.gif O dėl tų spalvotų tai nžn, geriau jau Orbit- ir tą dalinamės, abiem po pusę gabalėlio dirol.gif
PMS
QUOTE(Terbelė @ 2008 03 14, 12:34)
Maniskė gauna kartais kramtomos gumos, bet ji nori būtent tokios, kokią kartais aš nusiperku(Orbit balta, neaštri) smile.gif O dėl tų spalvotų tai nžn, geriau jau Orbit- ir tą dalinamės, abiem po pusę gabalėlio  dirol.gif
*

Va kokį dalykėlį pastebėjau su tom dalybom g.gif Savaitgalį turėjom svečių "geradarių", kurie atnešė maniškei kramtomos gumos (tik pavadinimo neatsimenu doh.gif ) Ten buvo 5 gabalėliai. Tai sakau dalinamės visi. Duok visiems po vieną. Tai ji ima vieną, sako čia man, kitą pasikavoja saujoj (atseit niekas nemato) ir tada tau mama, va dar tėveliui, tetai, o vat dėdei ir neliko... (tipo) Sako, teta, duok savo dėdei gumos, dalintis visiems reikia ax.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aišku iškritom iš juoko, bet vistiek galvoju tokia dar mažytė, o jau aferas suka doh.gif biggrin.gif
mama_gulbe
g.gif
a kuom ta guma taip jau baisia mirtinai kenkia?
maniskis pakramto jau nuo 2 sakycaiu
buvo prarijes tik pora karteliu
huba buba ir man paciai patinka tongue.gif visai skani ir burbulai dideli issipucia lotuliukas.gif
Terbelė
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 03 15, 14:45)
g.gif
a kuom ta guma taip jau baisia mirtinai kenkia?
maniskis pakramto jau nuo 2 sakycaiu
buvo prarijes tik pora karteliu
huba buba ir man paciai patinka tongue.gif visai skani ir burbulai dideli issipucia lotuliukas.gif
*

Na, manau, tuo, kad joje yra daug dažiklių, kurie yra ne į sveikatą ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.