Mums šiuo metu yra 3 metai ir 8 mėnesiai
Sveikos mamytės, norėjau pasiteirauti Jūsų ar duodate savo pipirams kramtomosios gumos
Mums šiuo metu yra 3 metai ir 8 mėnesiai
Duodu, bet tik tą "rimtą" Dirol arba Orbit.
Mes ir duodam,sūnus labai mėgsta. Tik perkam Orbit vaikšką ir kategoriškai jokių Hubbabubba
As irgi duodu dickiui, jis kramto tas pacias, kokias mes kramtom, metines
Jokių kramtomų gumų, jokių čiulpinukų neduodu.
As kartais (laaaabai retai), bet duodu maziuka gabaliuka gumos kuria pati kramtau - orbit, dirol... tos hubos bubos, tai jau
Duodu,dazniausiai vaikiska dirol,arba kokia metine kuria sau perkuos
Mano abu vaikai Orbit guma kramto po valgio, nuo 1.5 metu.
As ir duodu sunui nuo kokiu 2 metu.Anksciau pirkdavau tik vaikiska,bet dabar duodu visokia.
O kodėl mamytės neduoda HUBABUBA, ji labai bloga
Aš nedaviau ir neplanuoju duoti. Nors sako, kad kramtymas lavina kažką, bet geriau tega morkas kremta.
Duodu vaisine, labai megsta, atimti tik laiku reikia kol nepradeda žaisti
as duodu kaip nori,bet tik orbit vaisine
as pati kramtau,ir kai pamato tada ir jam prisireikia,tai biski pakramto ir liepiu ismesti.as tik DIROL zalia
nors pati kramtau bevei visą laiką bet vaikui visai neduodu. manau, kad dar ne laikas. po valgio galima vandenukio pagerti paskalauti burnytę. na čia mūsų nuomonė.
Maniškis tai irgi kramto,orbit mėtine,šiaip neduodam tik kai pamato.O vaisinių tai neperkam nes visa pakelį per dvi minutes sukramto.
Duodam "Orbit", "Dirol" becukrę kramtomą gumą. Aišku galėtume aiškinti, kad tai nesveika, kenkia dantims. Bet mūsiškis žiūri televizorių, mato reklamas. Todėl perkam. Bet tik be cukraus, jokios kitokios negauna.
Manoji tai net nenori kramtomos,kai pasiulau,tai sako:tu kramtyk,ir burbulus man pusk
Mano vaikinukas tai pats nenori ir sako, kad vaikams negalima, kai užaugsiu tada bus galima.O kai apsiperkam, tai niekada nepamiršta mamytei ir tėtukui guma paimti, jau žino kokias mėgstam.Jam tik labai patinka Huba Buba suvyniota, įvairių skonių, darželyje pavaišino kažkas iš vaikų, tai dabar prašo kad nupirkčiau.
Kramto mano berniukas,bet tikrai ne kiekvieną dieną
o perkam tai orbit kids
Kramtom gumą tik vaikišką,bet daug kartų sūnus yra prarijęs.
O mes kramtom jau seniai gal nuo 2m. duodu visokiu gumu kokias pasirenka pati, kramto ne kasdien bet daznai, manau kad nuo visko neapsaugosi daug kenksmingu dalyku siais laikais yra, tada ir saldainiu irgi turetumem atsisakyt ir pyragu visokiu juk jie irgi saldus ir kenkia dantim, taip pat kaip ir gumos huba buba ar kitokios, kurios beje kaip pastebejau vaikams patinka labiausiai, nes is ju dideli burbulai gaunasi
Mano irgi kramto seniai. jau gi dideli vaikai tokio amžiaus, viską supranta, paaiškini, kad negalima praryti, ir viskas
duodu kartais pakramtyti orbit kids
jo as savo vaikui irgi duodu gumos ir ji jam lb ptinka tik lb siutina kad ja su pirstasi tampo
Duodu aš saviškei. Anksčiau rečiau duodavau, nuo trijų metų, kai prasirgo ausų uždegimu, dažniau. Susirgus ausų uždegimu, daktarė rekomendavo kuo daugiau duoti kramtomos gumos kramtyti, kad masažuotųsi ten tie kanalai ar kažkas panašiaus, tai panelė visa patenkinta išėjo iš kabineto
Na mes ir kramtom gumą kartais, nors pagal mane tai ne labai mėgstam, esmė gauti gumos ir pajusti jos skonį, o daugiau tai dažniausiai po kelių pakramtymų guma būna išspjaunama
QUOTE(Eglėmama @ 2008 03 04, 14:34) Mano irgi kramto seniai. jau gi dideli vaikai tokio amžiaus, viską supranta, paaiškini, kad negalima praryti, ir viskas Maniškei 3 metukai. Irgi stengiamės tik Orbit arba Dirol vaikišką pirkti. Bet reik stebėti, kad nespėtų nuryti, nes tik žiūrėk jau užsidengus burną paslaptingai akytės bėgioja, viskas aišku- prarijo Bet atsiranda "geradarių", kurie ir tą Hubabubą paduoda
Nu gauna ir manieji gumos,iš manęs ir tik Dirol ar Orbit vaisinė arba vaikiška,bet va buna ir kad atneša kas nors Hubabuba tai kur dingsi
QUOTE(gabvidas @ 2008 03 05, 15:14) Nu gauna ir manieji gumos,iš manęs ir tik Dirol ar Orbit vaisinė arba vaikiška,bet va buna ir kad atneša kas nors Hubabuba tai kur dingsi Močiutėm tai jau prisakyta visokių ten bubų nepirkti, sakiua verčiau obuolį atneškit, jei jau taip norisi ką nors atnešti
Man labai neestetiškai atrodo žmogus, žiaumojantis kramtomąją gumą.
O per TV dažnai žmonės duoda interviu, o burnoj - guma. Tai kur gi etiketas, geros manieros? Nereikėtų vaikų pratinti, ten gi saldikliai, sorbitolis visoks ir pan. QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 05, 15:37) Močiutėm tai jau prisakyta visokių ten bubų nepirkti, sakiua verčiau obuolį atneškit, jei jau taip norisi ką nors atnešti Tai va ir ta pati turiu galvoje ypač kai ateina patys neturintys vaiku ir nepagalvoja kad tėvai gal neduoda QUOTE(gabvidas @ 2008 03 05, 18:31) Tai va ir ta pati turiu galvoje ypač kai ateina patys neturintys vaiku ir nepagalvoja kad tėvai gal neduoda Blogiausia, kad maniškę traukte traukia prie tų bubų, tai visą savo išmonę pasitelkiu, kad gražiuoju perkalbėčiau nuo jų. Jei duočiau pačiai rinktis iš pvz., Dirol ar Huba bubba, tai be kalbų bubą pasirinktų... Ta, beja, juk ir žyyyyyymiai didesnė
maniske tai ir gumos pakramto, dazniausiai tai orbit, tik ji vaikiskos neima o dazniausiai tik metine
QUOTE(justina_r @ 2008 03 06, 12:57) maniske tai ir gumos pakramto, dazniausiai tai orbit, tik ji vaikiskos neima o dazniausiai tik metine Nu va ir pakelis spalvotas ir reklamos per TV spalvingos ,o ir sudėtos parduotuvėj prie kasų kad gundytu QUOTE(gabvidas @ 2008 03 06, 15:09) Nu va ir pakelis spalvotas ir reklamos per TV spalvingos ,o ir sudėtos parduotuvėj prie kasų kad gundytu Mes dažniausiai apsipirkinėjam Maximoj, tai dievaži tos hubos bubos prie kasų sudėtos, tai net sušilus visa iš parduotuvės išeinu nuo kovos su mažąja dėl tos gumos QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 06, 15:16) Mes dažniausiai apsipirkinėjam Maximoj, tai dievaži tos hubos bubos prie kasų sudėtos, tai net sušilus visa iš parduotuvės išeinu nuo kovos su mažąja dėl tos gumos Va va ir pas mus panašiai,tai tada ir būna kad gal geriau Dirol ar Orbit perkam. QUOTE(MamaJurgita @ 2008 03 06, 15:32) Tik va nežinau kiek gerai ir ta pati Orbit ar Dirol vaikiškos... Gal čia tas pats šššššš, tik toks mano įsitikinimas, kad vistiek sveikiau nei tos spalvotos burbulinės Nu jo tavo teisybė ,bet norisi tikėt kad vis mažiau jos visokiu dažų ir dar velnias žino kokių nesamonių
Po kelių skandalų (ne dėl kramtomos-dėl kito skanėsto
Geriau kramtoma negu saldainiai, kurie liežuvį nudažo.
Visiškai neperkam kramtomų gumų.Esu kartą paaiškinus,kad ten nėra jokių vitaminų ir iš jų jokios naudos.Tuom ir užsibaigė jo norai.Yra tai draugas pavaišinęs,tai "dovanų" gauna...
as tai neperku o beto ir nepraso sako kad ten fe geriau jai koki javinini batoneli ar vaisiu koki
Mano dičkis treju su puse metų, bet kramtuškių dar nevalgo - paprasčiausiai neduodam, kad neužspringtų
Mes nuo 3 metu karts nuo karto pirkom.... is pradziu keles prarijo, bet dabar kramto padoriai. Karta darzelyje ji pavaisino tokia mergaite HUBA BUBA, tai dabar jam tai svajoniu guma... bet as pirkau gal 3-4 kartus.
Uztad kai ant musu supyksta tai sako as tau neduosiu Huba Huba Huba, nors jos ir neturi, bet matyt jis taip supranta didziausia bausme
Maniskė gauna kartais kramtomos gumos, bet ji nori būtent tokios, kokią kartais aš nusiperku(Orbit balta, neaštri)
QUOTE(Terbelė @ 2008 03 14, 12:34) Maniskė gauna kartais kramtomos gumos, bet ji nori būtent tokios, kokią kartais aš nusiperku(Orbit balta, neaštri) Va kokį dalykėlį pastebėjau su tom dalybom a kuom ta guma taip jau baisia mirtinai kenkia? maniskis pakramto jau nuo 2 sakycaiu buvo prarijes tik pora karteliu huba buba ir man paciai patinka |