mindira
2005 04 03, 19:40
Aciu uz ankstesni atsakyma.
Tai jei darbdavys man ju nesuteikia, o as dabar tikrai zinau, kad jos man priklauso, ir pazymas pristatau is mokymosi istaigos, tai ka tada daryti? Jis man pasake, kad nepriklauso, manau paprasciausiai nenori tureti papildomu islaidu.
Gedmantas Gedminas
2005 04 05, 21:37
209 straipsnis. Lengvatos ir garantijos besimokantiems darbuotojams
1. Darbuotojams, kurie mokosi mokymo įstaigose, taikomos šio Kodekso, kitų įstatymų ir norminių teisės aktų nustatytos lengvatos ir garantijos. Papildomos lengvatos ir garantijos gali būti nustatomos kolektyvinėse sutartyse.
2. Darbuotojų, kurie mokosi mokymo įstaigose, mėnesinis uždarbis visais atvejais negali būti mažesnis už Vyriausybės nustatytą minimaliąją mėnesinę algą.
210 straipsnis. Mokymosi atostogų apmokėjimo sąlygos
1. Šio Kodekso 181 straipsnyje nurodytiems darbuotojams, kurie mokosi, laiko stojamuosius egzaminus į aukštesniąsias ir aukštąsias mokyklas turėdami įmonių siuntimus, už suteikiamas mokymosi atostogas šios įmonės moka ne mažesnį kaip vidutinį darbo užmokestį.
2. Darbuotojams, kurie laiko stojamuosius egzaminus ar mokosi savo iniciatyva, mokėjimo už mokymosi laiką klausimas sprendžiamas kolektyvinėse sutartyse arba šalių susitarimu.
Neišleisti atostogų darbdavys negali, jis gali Jus "spausti" nesutikdamas mokėti Jūsų atlyginimo. Jei Jūsų vistiek neišleis mokymosi atostogų, tai yra darbo teisės pažeidimas ir Jūs galite kreiptis į Darbo inspekciją.