Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apie judrius, "gyvsidabriukus" vaikus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
iloniux
QUOTE(Roga @ 2008 02 16, 18:53)
blink.gif kažkaip keistai g.gif juk žemaitijoje vienas iš didesnių miestų ir nėra psichologės, juk labai svarbu ir pradinėse klasėse g.gif o kaip socialinė pedagogė, gal yra g.gif
*

Na del socialines pedagoges net negaliu pasakyt kazkaip nesidomejau, gal ir yra, bet nieko apie ja negirdejau.
Norejau paklausti kaip jusu vaikai ar lauzo zaislus nu ir ne tik zaislus, as jau nebezinau ka daryt mano Saida prie ko tik prisiliecia viskas jai luzta netycia, bet juk matau kad netycia taip nesulauzysi, matyt rupi is kur kojos dygusios paziuret arba tycia taip daro nu nesuprantu jau kalbejau su ja ta tema milijona kartu vistiek tas pats, dabar ir seses zaislus jau baigia islauzyti visus. Kai sulauze seses zaisla net paemiau is jos taupykles pinigu kiek kainavo ir nupirkau jai nauja lygiai toki pat, bet siandien ir vel tas pats radau dar viena svieziai sulauzyta. Klausiau kodel taip elgiasi atsakymas kaip ir i daugeli kitu klausimu NEZINAU.
vario
QUOTE(iloniux @ 2008 02 18, 22:30)
Norejau paklausti kaip jusu vaikai ar lauzo zaislus nu ir ne tik zaislus, as jau nebezinau ka daryt mano Saida prie ko tik prisiliecia viskas jai luzta netycia, bet juk matau kad netycia taip nesulauzysi, matyt rupi is kur kojos dygusios paziuret arba tycia taip daro nu nesuprantu jau kalbejau su ja ta tema milijona kartu vistiek tas pats, dabar ir seses zaislus jau baigia islauzyti visus. Kai sulauze seses zaisla net paemiau is jos taupykles pinigu kiek kainavo ir nupirkau jai nauja lygiai toki pat, bet siandien ir vel tas pats radau dar viena svieziai sulauzyta. Klausiau kodel taip elgiasi atsakymas kaip ir i daugeli kitu klausimu NEZINAU.
*

Man atrodo ji sakydama NEŽINAU, tau sako tiesą. Ji tikrai nežino. Ypač, jei kaip tu rašai ji nelaužo piktybiškai, o jai taip gaunasi netyčia g.gif Manau, per skubėjimą visa tai.
Mano vaikis irgi, prie ko prisiliečia, tas lūžta ir byra. Net kai krepšį po parduotuvės iškraudinėja, tai gaudau viską po jo, nes miltų pakelis rankose sutrūksta doh.gif O padėt nori doh.gif Pas mus namie skypo mikrofonas kokius 15 kartų pirktas- tik paima pakalbėt, jau žiūrėk, neveikia. Puodukai, lėkštės pastoviai dūžta biggrin.gif

Nieko, čia dar ne baisiausia problema lotuliukas.gif
Roga
QUOTE(iloniux @ 2008 02 18, 23:30)
Na del socialines pedagoges net negaliu pasakyt kazkaip nesidomejau, gal ir yra, bet nieko apie ja negirdejau.
*

na manau, jai pasidomėsi, tai ir viska sužinosi g.gif

pas mus tas pats viskas šlušta akyse, nieko nebeturi schmoll.gif jokios priemonės nepadeda schmoll.gif tiesiog tikiuosi, kad išmoks eilgtis g.gif
o žaislas pas mus atsiranda tik tada, kai jau labai prireikia, arba esame sutarę, kad už tamtikra darba padaryma gerai irgi nuperkame ax.gif tai vat taip ir stumiamės į priekį rolleyes.gif
chikko
QUOTE(iloniux @ 2008 02 18, 23:30)
*

Laužo ir maniškis, mano dar pasiima tokį žaislinį plaktuką ir daužo per pvz. konstruktorius arba mašinytes. Kai paklausiu kodėl taip daro, sako, kad jis taip žaidžia blink.gif O jei nesigauna ką nors nupiešti, tai spaudžia pieštuką į stalą tol kol perlūžta jis. Bet mums taip nevisada būna, tokiom bangom dabar ,kaip šiandien, jis labai geras . Šiandien ir žaidė gražiai, ir spalvojo knygutę .
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 02 23, 00:09)
Laužo ir maniškis, mano dar pasiima tokį žaislinį plaktuką ir daužo per pvz. konstruktorius arba mašinytes. Kai paklausiu kodėl taip daro, sako, kad jis taip žaidžia blink.gif O jei nesigauna ką nors nupiešti, tai spaudžia pieštuką į stalą tol kol perlūžta jis. Bet mums taip nevisada būna, tokiom bangom dabar ,kaip šiandien, jis labai geras . Šiandien ir žaidė gražiai, ir spalvojo knygutę .
*

na matai kaip gerai, sakyčiau po truputuka ir išmoks viska vertinti g.gif
na kaip sekasi, kaip su melavimu pas jus ar jau mažiau g.gif ar irgi tik bangomis g.gif
pas mus elgiasio krizė unsure.gif elgiasi taip, kad viskam prieštarauja, bet moksluose šiek tiek pagerėjo unsure.gif tai nežinau nei ką ir galvoti g.gif
iloniux
QUOTE(Roga @ 2008 02 23, 20:12)
pas mus elgiasio krizė unsure.gif elgiasi taip, kad viskam prieštarauja, bet moksluose šiek tiek pagerėjo unsure.gif tai nežinau nei ką ir galvoti g.gif
*

Va ir pas mus kazkas panasaus, preita savaite buvau pas mokytoja tai kad isgyre mano Saida sake raso labai graziai, klaidu beveik nedaro skaito puikiai, net dave jai kazkokia knyga papildoma skaityti nes saltinelis jai jau per lengvas, ir del elgesio pagyre kad geriau elgesi nu tik plepa dar daug per pamokas, o daugiau viskas puiku. Na o namie as tai nebezinau visai nesusikalbam ka besakyciau ji visada desimt zodziu maziausiai pries turi pasakyti, nu veda mane tokie dalykai is pusiausvyros. Ir dar as kalbu rimtai ka nors o ji vis juokelius meto sako kas cia blogo as juokauju tik, nu negaliu mane taip pradejo siutint jos elgesys, toks jausmas, kad ka ji sukaupia mokykloj stengdamasi buti pavyzdinga ta parnesa namo ir mane lyg tycia erzina. Nu bet mokytoja su ja graziuoju sutaria, kodel man nesigauna nezinau, juk atrodo stengiuosi is visu jegu, kartais man atrodo kad jos toks elgesys yra del mano kaltes gal as per daug bambu ir saukiu gal nereik i viska taip rimtai ir grieztai ziuret, gal biski kai ka praleist pro pirstus, bet ar nebus paskui blogiau.
Roga
QUOTE(iloniux @ 2008 02 24, 15:01)
Va ir pas mus kazkas panasaus, preita savaite buvau pas mokytoja tai kad isgyre mano Saida sake raso labai graziai, klaidu beveik nedaro skaito puikiai, net dave jai kazkokia knyga papildoma skaityti nes saltinelis jai jau per lengvas, ir del elgesio pagyre kad geriau elgesi nu tik plepa dar daug per pamokas, o daugiau viskas puiku. Na o namie as tai nebezinau visai nesusikalbam ka besakyciau ji visada desimt zodziu maziausiai pries turi pasakyti, nu veda mane tokie dalykai is pusiausvyros. Ir dar as kalbu rimtai ka nors o ji vis juokelius meto sako kas cia blogo as juokauju tik, nu negaliu mane taip pradejo siutint jos elgesys, toks jausmas, kad ka ji sukaupia mokykloj stengdamasi buti pavyzdinga ta parnesa namo ir mane lyg tycia erzina. Nu bet mokytoja su ja graziuoju sutaria, kodel man nesigauna nezinau, juk atrodo stengiuosi is visu jegu, kartais man atrodo kad jos toks elgesys yra del mano kaltes gal as per daug bambu ir saukiu gal nereik i viska taip rimtai ir grieztai ziuret, gal biski kai ka praleist pro pirstus, bet ar nebus paskui blogiau.
*

mano vaikas yra sakęs, mama kaip aš pavargstu būti mokykloje geras, tai manau namie ir išsikrauna g.gif tokiame amžiuje mano vaikas kiek verkia kokius 10 kart per diena unsure.gif dėl visko, o kartais ir nežinau kodėl doh.gif o kai paklausi kas yra sako nežinau, toks jautrus, toks uždaras doh.gif kad net nežinau unsure.gif kas darosi su mano vaikui schmoll.gif
vis dar laukiu susitikimo su psichologe, kad pabaigtų visus testus ir tyrimus atliktų unsure.gif
ORVIDAITE
as ir noreciau prie jusu prisijungti blush2.gif mano merginai 4m.,ji i darzeli nebeina,nes gyvename nebe lt.,o cia bandeme eiti,bet jai buvo labai sunku,nes nesupranta ka kiti vaikuciai kalba verysad.gif tai dabar buname namie.nezinau kas darosi,nebeimanoma susikalbeti,ji paliko tokia nesukalbama,tokia maistinga,jau nebezinome ko griebtis doh.gif ko bepaprasyciau(pvz.susitvarkyti kambari,graziai elgtis prie stalo)ji daro viska atvirksciai doh.gif as ja subarti bandau,o ji tuoj asaromis apsipila ir sako,kad as jos nemyliu,tada man sirdele atsileidzia ir vel darau viska kaip ji nori wub.gif verysad.gif mes negalime graziai nuvaziuoti i prekybos c.,nes ji tuoj turi ka blogo padaryti,tai ka sudauzyti,tai vaika pastumti verysad.gif aiskinu,kad taip negrazu,ji prizada,kad klausys,bet kita diena vel viskas taip pat verysad.gif kartais galvoju,gal isaugs? g.gif o ka jus manote?yra mamu,kuriu angeliukai vyresni,gal ir taip buvo?ka daret,kaip elgtis? g.gif
iloniux
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 25, 00:31)
as ir noreciau prie jusu prisijungti blush2.gif mano merginai 4m.,ji i darzeli nebeina,nes gyvename nebe lt.,o cia bandeme eiti,bet jai buvo labai sunku,nes nesupranta ka kiti vaikuciai kalba verysad.gif tai dabar buname namie.nezinau kas darosi,nebeimanoma susikalbeti,ji paliko tokia nesukalbama,tokia maistinga,jau nebezinome ko griebtis doh.gif ko bepaprasyciau(pvz.susitvarkyti kambari,graziai elgtis prie stalo)ji daro viska atvirksciai doh.gif as ja subarti bandau,o ji tuoj asaromis apsipila ir sako,kad as jos nemyliu,tada man sirdele atsileidzia ir vel darau viska kaip ji nori wub.gif  verysad.gif mes negalime graziai nuvaziuoti i prekybos c.,nes ji tuoj turi ka blogo padaryti,tai ka sudauzyti,tai vaika pastumti verysad.gif aiskinu,kad taip negrazu,ji prizada,kad klausys,bet kita diena vel viskas taip pat verysad.gif kartais galvoju,gal isaugs? g.gif o ka jus manote?yra mamu,kuriu angeliukai vyresni,gal ir taip buvo?ka daret,kaip elgtis?  g.gif
*

Sveikute,
junkis drasiau. Turim ir mes bedu visokiu, atrodo auga vaikas turetu bedos mazet o jos vis dideja, neber vienu bedu atsiranda kitos, buna tu asaru ir isteriju baisiu ir mum net dabar aisku maziau kazkiek. Stengiames kovojam, bandom susikalbet, vaikstom patarimu pas psichologus nu ir padeda kazkiek. Viena diena geriau kita blogiau , svarbu ranku nenuleist ir bandyt ilyst i vaiko kaili kad galetum suprast kaip jis jauciasi.
ORVIDAITE
sveikutes 4u.gif nu zinokit siandien tokia smagi dienele bigsmile.gif nupirkau savo kinderiams triusiuka,sakau gal tures kuo rupintis ir patiems bus smagiau rolleyes.gif tai kol kas dziaugiasi labai,rupinasi...nes zaisliuku pirkti jau neverta,nes jie arba luzta,arba buna nereikalingi verysad.gif
tiesa,skaiciau,kad daugelis vedate savo mazius pas psichologa,gal ir man pabandyti,ar nera ji per maza tokiems reikalams?jai dar tik 4 metukai g.gif
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 25, 19:03)
sveikutes 4u.gif nu zinokit siandien tokia smagi dienele bigsmile.gif nupirkau savo kinderiams triusiuka,sakau gal tures kuo rupintis ir patiems bus smagiau rolleyes.gif tai kol kas dziaugiasi labai,rupinasi...nes zaisliuku pirkti jau neverta,nes jie arba luzta,arba buna nereikalingi verysad.gif
tiesa,skaiciau,kad daugelis vedate savo mazius pas psichologa,gal ir man pabandyti,ar nera ji per maza tokiems reikalams?jai dar tik 4 metukai g.gif
*

Sveikos,
mano vaikui nustatytas hiperaktyvumas, tai mes pas psichologe gavome siuntima iš šeimos gydytojos. tik nežinau kaip pas jus užsenyje g.gif bet manau pirma turi pasitarti su šeimos gydytoja g.gif
o dėl darželio pasakysiu savo nuomone, vaikai begalo yra imlūs ir greitai visko išmoksta tikrai reiktų leisti į darželį, kad po truputuka pratintusi prie mokyklos ir prie taisyklių kas yra begalo svarbu g.gif
iloniux
QUOTE(Roga @ 2008 02 25, 20:56)
Sveikos,
o dėl darželio pasakysiu savo nuomone, vaikai begalo yra imlūs ir greitai visko išmoksta tikrai reiktų leisti į darželį, kad po truputuka pratintusi prie mokyklos ir prie taisyklių kas yra begalo svarbu g.gif
*

labas,
na del to tai ir mano nuomone tokia pat. Darzelis labai gerai thumbup.gif
ORVIDAITE
mes bandeme eiti i darza,bet ji manes rytais prasydavo,ne savo balsu rekdavo,kad tik nevesciau schmoll.gif auletojos sakydavo,kad ji pastoviai viena kamputyje verysad.gif be to,man nepatinka tokie darzeliai,kur vaikus normaliai nemaitina,cia ne taip kaip lt.,nera normalaus maisto,kiek idedavvau pati,tai ir suvalgydavo,be to dauguma dienos praleisdavo lauke g.gif schmoll.gif ji budavo pervargusi,nes nei normaliai pavalgydavo,nei pietu nemiegodavo schmoll.gif be to manau kankindavosi,kad nesupranta kitu vaiku kalbos verysad.gif
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 26, 12:21)
mes bandeme eiti i darza,bet ji manes rytais prasydavo,ne savo balsu rekdavo,kad tik nevesciau schmoll.gif auletojos sakydavo,kad ji pastoviai viena kamputyje verysad.gif be to,man nepatinka tokie darzeliai,kur vaikus normaliai nemaitina,cia ne taip kaip lt.,nera normalaus maisto,kiek idedavvau pati,tai ir suvalgydavo,be to dauguma dienos praleisdavo lauke g.gif  schmoll.gif ji budavo pervargusi,nes nei normaliai pavalgydavo,nei pietu nemiegodavo schmoll.gif be to manau kankindavosi,kad nesupranta kitu vaiku kalbos verysad.gif
*

o čia tai keistai skamba, kaip čia tokie darželiai blink.gif geresnių ir nėra blink.gif g.gif
ORVIDAITE
buvome keliuose darzeliuose,salygos tokios pat ir tai jiems normalu g.gif siandien suzinojau apie toki darzeli,kur vaikuciai ateina su mamomis,tai ten gali buti kiek nori laiko thumbup.gif manau,kad mes bandydime eiti i toki,gal kai apsipras,bus lengviau ir jai ir man,manau budama su manimi ji jausis daug geriau wub.gif beje,i ta pirmaji darzeli leidome abu vaikucius,tai mes maneme,kad mazajam bus sunkiau,vylemes kad sese bus kartu ir ji paguos jei ka,bet buvo atvirksciai,vyrukas musu buvo daug stipresnis cool.gif wub.gif
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 26, 22:11)
buvome keliuose darzeliuose,salygos tokios pat ir tai jiems normalu g.gif siandien suzinojau apie toki darzeli,kur vaikuciai ateina su mamomis,tai ten gali buti kiek nori laiko thumbup.gif manau,kad mes bandydime eiti i toki,gal kai apsipras,bus lengviau ir jai ir man,manau budama su manimi ji jausis daug geriau wub.gif beje,i ta pirmaji darzeli leidome abu vaikucius,tai mes maneme,kad mazajam bus sunkiau,vylemes kad sese bus kartu ir ji paguos jei ka,bet buvo atvirksciai,vyrukas musu buvo daug stipresnis cool.gif  wub.gif
*

na tikrai pabandyk į darželį, gal visai patiks g.gif
ORVIDAITE
manau is pradziu eisime i ta vadinama dienos darzeli,o tada bandysiu jau leisti vienus,paprasciausiai gal per greitai viskas ivyko g.gif
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 27, 20:34)
manau is pradziu eisime i ta vadinama dienos darzeli,o tada bandysiu jau leisti vienus,paprasciausiai gal per greitai viskas ivyko g.gif
*

šaunuolės, butinai reikia jums pabandyti mirksiukas.gif stiprybės jums 4u.gif
ORVIDAITE
aciu Roga 4u.gif siandien vel isterikas kele mano panele,viskas netinka,nei maistas,nei jei koki zodi pasakau,tuoj krenta ant zemes ir verkia verysad.gif sako,kodel tu mane pagimdei? verysad.gif verysad.gif tai net verkti pradejau,sakau jug as tave be proto myliu,tu man brangiausia pasaulyje,o ji man ta pati,verkia ir rekia kodel mane pagimdei? verysad.gif verysad.gif oi jau nebezinau kaip elgtis verysad.gif unsure.gif galva visai nebedirba verysad.gif
tuckute
Gal galetumet kas nors pasakyti kada laikomas tas hiperaktyvumas. Maniskis ta zodzio prasme lipa sienom. Ka sakau nieko negirdi , na o kaip jau jam reikai tai tiesiog ilis i akis . Bandau graziuoju, aiskinu, nieko apsisuko ir vel tas pats .Bandau piktuoju baru, gasdinu kad ko nors negaus ko labai noretu. Nieks neveikia. Pats su savim neuzsiema jei piesia tai ir as turiu piesti, jie libdo tai ar as turiu tupet salia jo. Zasliuku, konstruktoriu, ko tik nori pilna, pats vienas su nieko nezaidzia paskui mane laksto sukauja, ukauja, atsistoja pries veidrodi ir pirmyn..... kaip miske. Vaiksciot jis nevaiksto tik laksto. Cia ziurek jjei as virtuvei tai jis jau spintelei knisas, jei as miegamajam jis jau po lova vaiduoklius gaudo biggrin.gif . O kai nuvezam pas babulyte ten tai jau niekam ribu nera tai mano vaikis visas slapias buna. Na kai gime tai jis ant virksteles buvo suraisges tris mazgus. Tai gydytojas ir sako: jei jau pilve toks smarkuolis tai turekit omenyj koks gali buti paauges, bet as netikejau...................... dabar jau pradedu tiketi.
Mes pas gyditojus nesikreipem, bet kai po darzelio grista tai per miegus jis ten visus gaudo, saudo na vienu zodziu sapnuose santykius aiskinasi smile.gif tai jau kazkaip man neramu. Sakau gal cia nuo jo to pasiutizmo? g.gif
bigliuke
Sveikos mamytes,
as irgi tokia dovanele turiu... blink.gif Jau pradejau raminancius lasus gerti, nes mano nervai nebeislaiko. Kuo toliau, tuo sunkiau darosi, ji nuo gimimo labai aktyvi, bet dabar pasidare melage ir neklauzada.Anksciau galejau pyktai pasakyti ir nors kiek aprimdavo, dabar is viso nulis emociju. Kartais galvoju, kad stoga man nuraus. Viena niekados nezaidzia, jei atvaziuoja sveciai, tai is viso, padaro viska, kad tik ji butu demesio centre doh.gif Mes buvom pas psichologus, tai sako, kad problema mumise g.gif Siais laikais tevai daug dirba, mazai demesio skiria vaikams ir paperka demesio trukuma materialiai, pvz. zaisliukai, knygutes ir pan.
ORVIDAITE
QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 11:09)
Sveikos mamytes,
as irgi tokia dovanele turiu... blink.gif Jau pradejau raminancius lasus gerti, nes mano nervai nebeislaiko. Kuo toliau, tuo sunkiau darosi, ji nuo gimimo labai aktyvi, bet dabar pasidare melage ir neklauzada.Anksciau galejau pyktai pasakyti ir nors kiek aprimdavo, dabar is viso nulis emociju. Kartais galvoju, kad stoga man nuraus. Viena niekados nezaidzia, jei atvaziuoja sveciai, tai is viso, padaro viska, kad tik ji butu demesio centre doh.gif  Mes buvom pas psichologus, tai sako, kad problema mumise  g.gif  Siais laikais tevai daug dirba, mazai demesio skiria vaikams ir paperka demesio trukuma materialiai, pvz. zaisliukai, knygutes ir pan.
*

sveika 4u.gif pas mus lygiai viskas taip pat doh.gif o kiek tavo panelei metuku? smile.gif
iloniux
QUOTE(tuckute @ 2008 02 28, 01:40)
Gal galetumet kas nors pasakyti kada laikomas tas hiperaktyvumas. Maniskis ta zodzio prasme lipa sienom. Ka sakau nieko negirdi , na o kaip jau jam reikai tai tiesiog ilis i akis .  Bandau graziuoju, aiskinu, nieko apsisuko ir vel tas pats .Bandau piktuoju baru, gasdinu kad ko nors negaus ko labai noretu. Nieks neveikia. Pats su savim neuzsiema jei piesia tai ir as turiu piesti, jie libdo tai ar as turiu tupet salia jo. Zasliuku, konstruktoriu, ko  tik nori pilna, pats vienas  su nieko nezaidzia paskui mane laksto sukauja, ukauja, atsistoja pries veidrodi ir pirmyn..... kaip miske. Vaiksciot jis nevaiksto tik laksto. Cia ziurek jjei as virtuvei tai jis jau spintelei knisas, jei as miegamajam jis jau po lova vaiduoklius gaudo biggrin.gif .  O kai nuvezam pas babulyte ten tai jau niekam ribu nera tai mano vaikis visas  slapias buna. Na kai gime tai jis ant virksteles buvo suraisges tris mazgus. Tai gydytojas ir sako: jei jau pilve toks smarkuolis tai turekit omenyj koks gali buti  paauges, bet as netikejau......................  dabar jau pradedu tiketi.
Mes pas gyditojus nesikreipem, bet kai po darzelio grista tai per miegus jis ten visus gaudo, saudo na vienu zodziu sapnuose santykius aiskinasi smile.gif  tai jau kazkaip man neramu. Sakau gal cia nuo jo to pasiutizmo? g.gif
*

Na hiperaktyvuma tai nustato daktarai , pats nenustatysi turbut. Kartais vaikas buna labai judrus bet nebutinai jis bus hiperaktyvus. Mums irgi labai daug simptomu yra tokiu kaip hiperaktyviem vaikam, bet sita diagnoze mum dar nera patvirtinta.
QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 13:09)
Sveikos mamytes,
as irgi tokia dovanele turiu... blink.gif Jau pradejau raminancius lasus gerti, nes mano nervai nebeislaiko. Kuo toliau, tuo sunkiau darosi, ji nuo gimimo labai aktyvi, bet dabar pasidare melage ir neklauzada.Anksciau galejau pyktai pasakyti ir nors kiek aprimdavo, dabar is viso nulis emociju. Kartais galvoju, kad stoga man nuraus. Viena niekados nezaidzia, jei atvaziuoja sveciai, tai is viso, padaro viska, kad tik ji butu demesio centre doh.gif  Mes buvom pas psichologus, tai sako, kad problema mumise  g.gif  Siais laikais tevai daug dirba, mazai demesio skiria vaikams ir paperka demesio trukuma materialiai, pvz. zaisliukai, knygutes ir pan.
*

Jo pazistamas jausmas mano mergina taip pat visada ir visur demesio centre buna, mes net i svecius stengiames kuo maziau vaiksciot, nes ne visuose namuose su tokiu vaiku laukiami bunam. Daktarai mum panasiai pasake reik ieskot budu kaip su ja susitarti graziuoju, bet tu budu mes kol kas dar neatradom. Vaikstom pas psichologus tai ten gaunam daug naudingu patarimu.
tuckute
QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 13:09)
Sveikos mamytes,
*

Sveiki,
Visiskai sutinku su tuo kad mes patys kalti. Pernelyg mylim ir viska leidziam. As tai ir i darba nebeisejau jau turiu antra dziaugsmeli, nes maniskis pavyzdziui darzelyje nevalgydavo, tai kiekviena diena nesdavau pietus. doh.gif Tik aciu dievui jau nuo naujuju kai ka pradeda ragauti tai per savaite kartais kokie du sykiai ispuola. Suprantu skamba kvailai, bet ka daryti as juk zinau kad mano vaikas nuo ryto bus nevalges, sirdi skauda tai ir nesu. O jis man ka .............. Kai ateinu parsivesti namo pradeda bliauti nesavo balsu: ko atejai as dar norejau pabuti,negera mamyte biggrin.gif
iloniux
QUOTE(tuckute @ 2008 02 28, 17:29)
Sveiki,
Visiskai sutinku su tuo kad mes patys kalti. Pernelyg mylim ir viska leidziam. As tai ir i darba nebeisejau jau turiu antra dziaugsmeli, nes maniskis pavyzdziui darzelyje nevalgydavo, tai kiekviena diena nesdavau pietus. doh.gif  Tik aciu dievui jau nuo naujuju  kai ka pradeda ragauti tai per savaite kartais kokie du sykiai ispuola. Suprantu skamba kvailai, bet ka daryti as juk zinau kad mano vaikas nuo ryto bus nevalges, sirdi skauda tai ir nesu. O jis man ka .............. Kai ateinu parsivesti namo pradeda bliauti nesavo balsu: ko atejai as dar norejau pabuti,negera mamyte biggrin.gif
*

Nu cia tai tikrai sakyciau per daug kad valgyti reik nest i darzely, nu juk negali buti taip kad visai nieko nesuvalgo per visa diena, o jei mama atnesa skanestu tai aisku kam valgyti valdiska maista. Manau prie visko vaikas turi iprasti, maziau reik lakstyt jiem is paskos ir list i sikna, nu bet mes mamos tokios jau esam, lengva matyt kitus, o pacios saves nematom kad elgiames kvailai kartais, nu bet ne blogo linkedamos taip darom, bet dazniausiai vaikui meskos paslauga padarom.
tuckute
QUOTE(iloniux @ 2008 02 28, 17:35)
Nu cia tai tikrai sakyciau per daug kad valgyti reik nest i darzely, nu juk negali buti taip kad visai nieko nesuvalgo per visa diena, o jei mama atnesa skanestu tai aisku kam valgyti valdiska maista. Manau prie visko vaikas turi iprasti, maziau reik lakstyt jiem is paskos ir list i sikna, nu bet mes mamos tokios jau esam, lengva matyt kitus, o pacios saves nematom kad elgiames kvailai kartais, nu bet ne blogo linkedamos taip darom, bet dazniausiai vaikui meskos paslauga padarom.
*

Beda ta kad is pardziu jam reikejo ruosti spec maista nes be vaistu nesitustindavo, o nei darzoves jokios nevalge, nei jokio vaisiaus. Tai ir temdavau sriubytes i darzeli(valdziai nezinant). Jau taip du metai, bet jau po truputi po truputi pradeda isivaziuoti. Labai man sunku verysad.gif Bet tuos vaikiukus labai myliu todel taip ir aukojos. Aisku noriu kad manes klausytu, bet manau cia to pasekmes verysad.gif
iloniux
QUOTE(tuckute @ 2008 02 28, 17:43)
Beda ta kad is pardziu jam reikejo ruosti spec maista nes be vaistu nesitustindavo, o nei darzoves jokios nevalge, nei jokio vaisiaus. Tai ir temdavau sriubytes i darzeli(valdziai nezinant). Jau taip du metai, bet jau po truputi po truputi pradeda isivaziuoti. Labai man sunku verysad.gif  Bet tuos vaikiukus labai myliu todel taip ir aukojos. Aisku noriu kad manes klausytu, bet manau cia to pasekmes verysad.gif
*

Puikiai suprantu, mum buvo panasiai su isterijos priepoliais. Jai yra sirdies yda tai kai del ko nors uzkeldavo isterijos priepoli bijodavau kad su sirdele kas nenutiktu ir nusileisdavau kad tik nusiramintu. O cia buvo didziausia klaida, nes ji greit perprato kad sitaip viska gali issikovoti. Dabar kai jau didesne tai tu isteriju beveik nebebuna, bet kovojom ir vargom ilgai. o norejau tik geriau o gavosi tik blogiau.
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 27, 23:37)
aciu Roga 4u.gif siandien vel isterikas kele mano panele,viskas netinka,nei maistas,nei jei koki zodi pasakau,tuoj krenta ant zemes ir verkia verysad.gif
*

jai vaikas sau nieko nedaro isterijos metu ( turiu omenuje savęs nežaloja, kaip maniškis) tai geriausia vaiką palikti ramybėje ir nekreipti jokio dėmesio, kai nurims tik tada pasikalbėti ramiai, kad vaikas pats išsikalbėtų ir jūs pasakyttumėte, kodėl negalima klykti.
patikėk suprantu kaip tu jautiesi, pas mus sunkesnė forma buvo krisdavo ant žemės ir su galva į grindis daužydavo unsure.gif bet nieko susitvarkėme biggrin.gif
o kas svarbiausia, kantrybė, jai pasakei ir viskas nekeisk nuomonės schmoll.gif nors kartą nusileisi viskas vaikas pagaus ir tuom naudosis....

tiesa pabandyk tiesiog su savo megaite išeiti pasivaikščioti tik jūs abi, po parkelį, kad einate susikubusios pasikalbėkite, g.gif
tai mums padeda tik mes turime nueiti 5km kad vaikas išsikrautų biggrin.gif

QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 12:09)
Viena niekados nezaidzia, jei atvaziuoja sveciai, tai is viso, padaro viska, kad tik ji butu demesio centre doh.gif  Mes buvom pas psichologus, tai sako, kad problema mumise  g.gif  Siais laikais tevai daug dirba, mazai demesio skiria vaikams ir paperka demesio trukuma materialiai, pvz. zaisliukai, knygutes ir pan.
*

ir tikrai psichologė teisi, net menkas dėmesys, kaip kartu maisto gaminimas vaikui suteikia daug laimės ir saugumo jausmo, turite pasakyti, ką vaikas turi daryti, kad ir mažytis gali kiaušinius įmušti, tai jau rodys, kad juo pasitikite, o ne vien tik rėkiate. ir ryšys tampa artimesnis. pasakykite paprastai, kad va mama dabar nori pabūti viena, nes yra pavargusi, ar su draugėmis pasikalbėti, o kad jis pažaistų vienas, o paskui jūs visi su juo žaisite. ir jokiu būdu nemeluokite schmoll.gif

QUOTE(tuckute @ 2008 02 28, 16:43)
Beda ta kad is pardziu jam reikejo ruosti spec maista nes be vaistu nesitustindavo, o nei darzoves jokios nevalge, nei jokio vaisiaus. Tai ir temdavau sriubytes i darzeli(valdziai nezinant). Jau taip du metai, bet jau po truputi po truputi pradeda isivaziuoti. Labai man sunku verysad.gif  Bet tuos vaikiukus labai myliu todel taip ir aukojos. Aisku noriu kad manes klausytu, bet manau cia to pasekmes verysad.gif
*

va kai vaikas serga tikrai sunku, bet va jai pernelyg lepinamas ir viskas jam leidžiama tai jis nežino, kas galima, o kas ne. ir jai nors kartą leidote, o kitą kartą neleidote, tai vaikas tikrai nesupras kodėl negalima, jai buvo galima schmoll.gif todėl labai svarbu, būti grieštiems, bet teisingiems mirksiukas.gif
chikko
QUOTE(Roga @ 2008 02 23, 19:12)
na matai kaip gerai, sakyčiau po truputuka ir išmoks viska vertinti g.gif
na kaip sekasi, kaip su melavimu pas jus ar jau mažiau g.gif ar irgi tik bangomis g.gif
*

Meluoja, bet aš vis primenu, kad yra tokia melagių pilis kur gyvena melagių karalienė biggrin.gif jei meluosi, tai gali ten patekti...Lyg ir reaguoja. Vakar visą vakarą lovoje apie tai tik ir šnekėjomės. Labai jam ten keista ta pilis. Kol kas suveikė thumbup.gif

QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 02 25, 19:03)
sveikutes 4u.gif nu zinokit siandien tokia smagi dienele bigsmile.gif nupirkau savo kinderiams triusiuka,sakau gal tures kuo rupintis ir patiems bus smagiau :

Mums nesuveikė. Nupirkau šinšilą, tai rūpėjo tol kol nusibodo, o dabar prisiprašyt,kad pasaugotų ją kol viską pakeičiu ir išvalau, būna vos ne tragedija.

QUOTE(bigliuke @ 2008 02 28, 12:09)
Mes buvom pas psichologus, tai sako, kad problema mumise  g.gif  Siais laikais tevai daug dirba, mazai demesio skiria vaikams ir paperka demesio trukuma materialiai, pvz. zaisliukai, knygutes ir pan.
*

kažkada man irgi taip sakė. Gal ir yra tame tiesos?

Dabar labutis visoms :4u:Su savo vaiku dabar galiu tik tartis, jei šauksiu tai nieko gero iš to nebus. Nor buvau kada čia pratrūkusi... Atsisėdo prie kompiuterio, ką tik buvau viską parodžiusi ką reik daryt, ką spaust. O jis sėdi ir žiūri, vėl nieko neatsimena. Nesusilaikiau, pratrūkau. Juk ką tik viską paaiškinau, parodžiau.. Vaikas verkė, o man širdį po to kaip skaudėjo. Atsiprašiau jo, abu susitaikėm, tai praėjo dvi dienos, o jis vis atsimena kaip aš ant jo šaukiau. Nesuprantu, ar čia jis tyčia nedaro o ką parodau, ar jis tikrai dar per mažas suprast kokią knopkę spausti? Roga, kaip taviškis?

Kažkas čia klausė kada pirmą kart pas psichologą buvom, tai mes gal kokių 1-1,5 m. pirmą kart nuėjom. Kad man tada daug literatūros davė pasiskaityt apie hiperiukus, o jį ten su kaladėlėm kažką mokino. Jau ir nebeatsimenu, nes po to buvo dar daug daug kartų eita pas specialistus.
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 02 29, 14:15)

Dabar labutis visoms :4u:Su savo vaiku dabar galiu tik tartis, jei šauksiu tai nieko gero iš to nebus. Nor buvau kada čia pratrūkusi... Atsisėdo prie kompiuterio, ką tik buvau viską parodžiusi ką reik daryt, ką spaust. O jis sėdi ir žiūri, vėl nieko neatsimena. Nesusilaikiau, pratrūkau. Juk ką tik viską paaiškinau, parodžiau.. Vaikas verkė, o man širdį po to kaip skaudėjo. Atsiprašiau jo, abu susitaikėm, tai praėjo dvi dienos, o jis vis atsimena kaip aš ant jo šaukiau. Nesuprantu, ar čia jis tyčia nedaro o ką parodau, ar jis tikrai dar per mažas suprast kokią knopkę spausti? Roga, kaip taviškis?

Kažkas čia klausė kada pirmą kart pas psichologą buvom, tai mes gal kokių 1-1,5 m. pirmą kart nuėjom. Kad man tada daug literatūros davė pasiskaityt apie hiperiukus, o jį ten su kaladėlėm kažką mokino. Jau ir nebeatsimenu, nes po to buvo dar daug daug kartų eita pas specialistus.
*

gerai, kad padeda apie melo pilį thumbup.gif mums tai jau seniai tokie dalykai nepadeda schmoll.gif tai kol kas kitokiomis priemonėmis imamės biggrin.gif
būtent šaukimas niekada nepadeda schmoll.gif o jai norima, kad išgirstu vaikas, reikia tiesiog ramiu balsu pasakyti, jai negirdi prieiti ir paliesti, kad žiūrėtų į akis ir tada dar kartą pakartoti (nors nevisada ir man taip išeina blush2.gif ) o dėl to, kad paaiškinai, ir jis nieko nesupranta, tai mano draugas taip daro, tiesiog klausia ko nesupranta, o jai neatsako tiesiog paliekame viena, ir jis daro, o jai neišeina tai jau tada ateina pats ir klause biggrin.gif
visko būna doh.gif pradžioje savaitės tai du vakarus verkiau pasislėpusi nuo visų, jau ir aš neišlaikau unsure.gif atrodo, kad viskas netaip. bet su draugu pasikalbėjome ir nusprendėme, ką reikia daryti, dabar kol kas viskas neblogai biggrin.gif
ir aš nepamenu, kada pirma kartą ėjome pas specialistus g.gif gal dviejų metukų būdami g.gif
chikko
Atrodo pas mane kantrybė beribė, bet pratrūkstų blush2.gif O kaip negera tada, nežinau, maniškis atrodo viską suprato, padarė gerai, o vat ėmė ir "užėjo" atseit nebemoka. Tikrai žinau,kad šaukti negalima, bet blush2.gif
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 03 01, 00:02)
Atrodo pas mane kantrybė beribė, bet pratrūkstų blush2.gif O kaip negera tada, nežinau, maniškis atrodo viską suprato, padarė gerai, o vat ėmė ir "užėjo" atseit nebemoka. Tikrai žinau,kad šaukti negalima, bet  blush2.gif
*

ir man panašiai būna blush2.gif tada mano draugas apsiima mokyti ir aš nesikišu, o ten visko būna doh.gif ir ašarų ir pykčio, bet pasidaro labai gerai viska biggrin.gif
ORVIDAITE
labas rytas 4u.gif vakar buvome dienos darzelyje,tai taip fainiai,zaide,snekino vaikus,viskas buvo lyg ir gerai,kol neatejo vakaras doh.gif o tada tai prasidejo,vel isterikos,pykciai,laipiojimai sienomis ir pan. verysad.gif doh.gif tai jau nei rekti,nei graziai kalbeti nebebuvo jegu,padariau taip,be jokiu zodziu paemiau ant ranku,nunesiau nuprausiau ir i lova,uzmigo gal per 10min.,bet nepratare ne zodzio,gal sakau issigando,ar pasimete g.gif sakiau visada taip darysiu,kol veiks doh.gif o saukti tai jau net gaila man jos,nes atrodo uzsauki,kad ir nereaguoja,bet vis tiek gaila,gi ne zveris esu wub.gif ech kartais norisi dingti nuo visu,pabuti vienai,ramiai,bet... doh.gif verysad.gif
Roga
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 03 01, 11:49)
labas rytas 4u.gif vakar buvome dienos darzelyje,tai taip fainiai,zaide,snekino vaikus,viskas buvo lyg ir gerai,kol neatejo vakaras doh.gif o tada tai prasidejo,vel isterikos,pykciai,laipiojimai sienomis ir pan. verysad.gif  doh.gif tai jau nei rekti,nei  graziai kalbeti nebebuvo jegu,padariau taip,be jokiu zodziu paemiau ant ranku,nunesiau nuprausiau ir i lova,uzmigo gal per 10min.,bet nepratare ne zodzio,gal sakau issigando,ar pasimete g.gif sakiau visada taip darysiu,kol veiks doh.gif o saukti tai jau net gaila man jos,nes atrodo uzsauki,kad ir nereaguoja,bet vis tiek gaila,gi ne zveris esu wub.gif ech kartais norisi dingti nuo visu,pabuti vienai,ramiai,bet... doh.gif  verysad.gif
*

rėkimas tikrai nepadeda ir tai pati įsitikinai mirksiukas.gif

o kas svarbiausi tu pati turi pailsėti ir skirti laiko tik sau, nors karta į savaite, nors viena diena, bet tik sau. jai tik turi galimybės, kad su vaikas kas pabus tai butinai paskirk laiką tik sau. kaip man yra kažkada sakę, reikia daryti tai kas mieliausia širdžiai, pasivaikščiojimas, parduotuvės, kirpykla, jūra...... jai tu gerai jausiesi, tai ir vaikai jausis gerai mirksiukas.gif
iloniux
QUOTE(Roga @ 2008 03 01, 21:20)
rėkimas tikrai nepadeda ir tai pati įsitikinai mirksiukas.gif

o kas svarbiausi tu pati turi pailsėti ir skirti laiko tik sau, nors karta į savaite, nors viena diena, bet tik sau. jai tik turi galimybės, kad su vaikas kas pabus tai butinai paskirk laiką tik sau. kaip man yra kažkada sakę, reikia daryti tai kas mieliausia širdžiai, pasivaikščiojimas, parduotuvės, kirpykla, jūra...... jai tu gerai jausiesi, tai ir vaikai jausis gerai mirksiukas.gif
*

nu cia aukso zodziai bet kad dazniausiai taip neiseina bent jau man. Jei pavyksta karta i menesi istrukt ir tai ne visai dienai, o tas jauciasi labai pavargsti nuo kasdienybes ir nuo vaiku ir nuo visko.
Roga
QUOTE(iloniux @ 2008 03 01, 22:14)
nu cia aukso zodziai bet kad dazniausiai taip neiseina bent jau man. Jei pavyksta karta i menesi istrukt ir tai ne visai dienai, o tas jauciasi labai pavargsti nuo kasdienybes ir nuo vaiku ir nuo visko.
*

būtent, tai begalo svarbu ir mums, kad ir dienos metu sėdi geri kava ir skaitai knyga, o vaikui pasakau, kad mama dar nori pabūti viena ir pailsėti, benas suntinka tai viena pabūnu apie valanda, nors tiek atitrūkstu nuo visko biggrin.gif
chikko
QUOTE(Roga @ 2008 03 01, 11:35)
ir man panašiai būna blush2.gif tada mano draugas apsiima mokyti ir aš nesikišu, o ten visko būna doh.gif ir ašarų ir pykčio, bet pasidaro labai gerai viska biggrin.gif
*

MB nei pusės kantrybės neturi, jis dar greičiau užsiplieskia. Tai aš ir nuo SB dar vaiką turiu "apsaugoti". ax.gif Jis kaip degtukas - užsidega , tada dar gali sprogt ir viskas...jam labai greit praeina.

QUOTE(iloniux @ 2008 03 01, 22:14)
*

Man neišeina beveik niekada. Nebent mane su Marku išleidžia na kokioms dviems valandoms, tada jis būna su mažyliu. Pavydžių toms kurias vyrai vienas išleidžia pvz. į pajūry pailsėti kokioms trims dienoms wub.gif

QUOTE(Roga @ 2008 03 01, 22:18)
būtent, tai begalo svarbu ir mums, kad ir dienos metu sėdi geri kava ir skaitai knyga, o vaikui pasakau, kad mama dar nori pabūti viena ir pailsėti, benas suntinka tai viena pabūnu apie valanda, nors tiek atitrūkstu nuo visko biggrin.gif
*

Aš tą patį sakau, kad "būk geras, leisk mamai ramiai kavos atsigert",sako: gerai. Po minutės ateina, ir vėl ta pati dainelė. Ilgiausiai gal kokias dešimt minučių pabūtų ko nors nepaklausęs. Tai laukiu pavasario ir vasaros, kai jį į lauką išleidžiu, tada sėdžiu prie lango ir ilsiuosi, o jis duodasi iki nukritimo lauke su paspirtuku. Ach, kur tas pavasaris?

Kaip begyvenat? ar nesergat? kaip tavo sveikatytė po operacijos? jau ir dirbt pradėjai?
iloniux
QUOTE(chikko @ 2008 03 03, 01:24)
MB nei pusės kantrybės neturi, jis dar greičiau užsiplieskia. Tai aš ir nuo SB dar vaiką turiu "apsaugoti". ax.gif Jis kaip degtukas - užsidega , tada dar gali sprogt ir viskas...jam labai greit praeina.
Man neišeina beveik niekada. Nebent mane su Marku išleidžia na kokioms dviems valandoms, tada jis būna su mažyliu. Pavydžių toms kurias vyrai vienas išleidžia pvz. į pajūry pailsėti kokioms trims dienoms wub.gif
*

Tai as kazkuom panasi i tavo MB as irgi kaip degtukas greit uzsidegu, kiek save uz tai keikiu nu bet negaliu pasikeist nesusilaikau ir viskas, kartais man atrodo kad patys didziausi pykciai buna del mano kaltes, juk jei vietoj to staigaus uzsiplieskimo sukaupciau jegas ir bandyciau viska ramiai issprest daug maziau butu tu pykciu. Ir Saida mano ziuriu viska is manes kopijuoja kas negero.

O del keliu dienu poilsio vienai tai man tik pasvajot, pavydziu as irgi toms kuriu vyrai tokie supratingi. O jei isvykstam kur nors visa seima su vaikais tai gaunasi eiliniai barniai ir poilsio jokio, nebent butu gerai kad ir dviese su vyru be vaiku galetumem kur nors dienai pabegt bet ner tokiu galimybiu, nebent kai mazoji biski paaugs. O man tai didziule pramoga butu dabar ir i darba eit, nes taip jau tie namai pabodo kad siaubas, jauciu kad darausi labai pikta nuo kasdienybes.
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 03 03, 00:24)
Aš tą patį sakau, kad "būk geras, leisk mamai ramiai kavos atsigert",sako: gerai. Po minutės ateina, ir vėl ta pati dainelė. Ilgiausiai gal kokias dešimt minučių pabūtų ko nors nepaklausęs. Tai laukiu pavasario ir vasaros, kai jį į lauką išleidžiu, tada sėdžiu prie lango ir ilsiuosi, o jis duodasi iki nukritimo lauke su paspirtuku. Ach, kur tas pavasaris?

Kaip begyvenat? ar nesergat? kaip tavo sveikatytė po operacijos? jau ir dirbt pradėjai?
*

va tas sunkaiusia, kai negalite pailsėti unsure.gif
o jai pastoviai kartosi, kad nori pailsėti, tai manau vaikas pripras ir tikrai leis g.gif

na gyvename neblogai, tik benas yra nepapras: va šeštadienį laimėjo sportiniuose šuokiuose taurę, kaip geriausias, o kita diena savo sportinius batelius suplėšė ir išmetė, o man pasakė, kad pametė. ai vine žo kaip visada gyvename gerai bigsmile.gif
jau seniai į darbą einu, ir po operacijos lyg ir nieko jaučiuosi, tik dar kartais užpringstu ir nevisai dar gerai moku valgyti blush2.gif
chikko
QUOTE(Roga @ 2008 03 04, 15:19)
va tas sunkaiusia, kai negalite pailsėti unsure.gif
o jai pastoviai kartosi, kad nori pailsėti, tai manau vaikas pripras ir tikrai leis g.gif

na gyvename neblogai, tik benas yra nepapras: va šeštadienį laimėjo sportiniuose šuokiuose taurę, kaip geriausias, o kita diena savo sportinius batelius suplėšė ir išmetė, o man pasakė, kad pametė. ai vine žo kaip visada gyvename gerai bigsmile.gif
jau seniai į darbą einu, ir po operacijos lyg ir nieko jaučiuosi, tik dar kartais užpringstu ir nevisai dar gerai moku valgyti blush2.gif
*

Šaunuolis Benas 4u.gif mano irgi meluoja, ir jau pradedu suprast,kad bus laikas kai nebeatskirsiu kur tiesa o kur melas g.gif Nes taip profesionaliai meluoja, jau dabar sunku atskirt g.gif Na man pvz. Markas leidžia pamiegoti dieną. Pasakau jam ,kad einu prigult kol brolis miega, visada leidžia, bet su sąlyga,kad vaikams įjungsiu cool.gif .
O man plaukai slenka, tuoj nupliksiu... cool.gif blink.gif blink.gif blink.gif
vasarele85
labas mielosios smile.gif na ka ziuriukalbat apie judrius vaikiukus va mano tai tikrai super judruolis doh.gif jai negali iseit i lauka sienos namie dreba pagatavas i siena ilipti doh.gif db atejo toks amzius kad nera dienos jog kokios sunybes neiskrestu doh.gif ir nereiktu pyktis doh.gif nu vienintelis dalykas kas ji domina kompiuteris tv ir laukas bet kad db salta isleist negaliu verysad.gif tai kai jame issidugksta buna ramu namies mirksiukas.gif va tšaip gyvenam su savo judruoliu
chikko
QUOTE(jurgutee @ 2008 03 05, 09:30)
labas mielosios  smile.gif  na ka ziuriukalbat apie judrius vaikiukus va mano tai tikrai super judruolis  doh.gif  jai negali iseit i lauka sienos namie dreba pagatavas i siena ilipti  doh.gif  db atejo toks amzius kad nera dienos jog kokios sunybes neiskrestu doh.gif  ir nereiktu pyktis  doh.gif nu  vienintelis dalykas kas ji domina kompiuteris tv ir laukas bet kad db salta isleist negaliu  verysad.gif  tai kai jame issidugksta buna ramu namies  mirksiukas.gif  va tšaip gyvenam su savo judruoliu
*

Panašu ir pas mus 4u.gif Jei dar į lauką įšeina tai išsidūksta, o jei ne tai tada doh.gif gerai su vaiku įšeiti pasivaikščioti (jei yra galimybės). Pastebėjau, jei labai būna išsidūkęs tai vakare greit užmiega. Kaip pas jus su miegu naktį? ar greit užmiega?
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 03 04, 16:33)
Šaunuolis Benas 4u.gif  mano irgi meluoja, ir jau pradedu suprast,kad bus laikas kai nebeatskirsiu kur tiesa o kur melas g.gif Nes taip profesionaliai meluoja, jau dabar sunku atskirt g.gif Na man pvz. Markas leidžia pamiegoti dieną. Pasakau jam ,kad einu prigult kol brolis miega, visada leidžia, bet su sąlyga,kad vaikams įjungsiu cool.gif .
O man plaukai slenka, tuoj nupliksiu... cool.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

va su tuo melavimu tai galo nėra doh.gif nors jau stengiasi retai labai retai, bet pasako, ką padarė, bet ir tai netiesiogiai unsure.gif aplinkui suka unsure.gif

o dabar toks laikas plaukus keti, pavasarį visada daugiau slenka g.gif o jai labai slenka tai nueik pas dermatologą g.gif
chikko
Išleidau Marką į kiemą , tai prie manęs prieina jo kiemo draugas ir sako: Jūsų Markas labai meluoja blink.gif blink.gif blink.gif Stoviu ir tyliu, nesumečiau ką taip greit atsakyt. Atsitokėjus, klausiu, o ką jis meluoja? sako: visokių nesąmonių pripasakoja apie tėtį blink.gif blink.gif Tai dar pasirodo, jis ir fantazuoja. Jis gal pirma prisifantazuoja o paskui meluoja. Įdomiai čia jis. bandau su juo kalbėtis, jis sako, kad nieko neprisimena. Ir dabar žinok, ar tikrai neatsimena ar nenori kalbėtis ta tema. Nu bet gal įšaugs, vis tikiuosi.
Roga
QUOTE(chikko @ 2008 03 09, 00:28)
Išleidau Marką į kiemą , tai prie manęs prieina jo kiemo draugas ir sako: Jūsų Markas labai meluoja blink.gif  blink.gif  blink.gif Stoviu ir tyliu, nesumečiau ką taip greit atsakyt. Atsitokėjus, klausiu, o ką jis meluoja? sako: visokių nesąmonių pripasakoja apie tėtį blink.gif  blink.gif Tai dar pasirodo, jis ir fantazuoja. Jis gal pirma prisifantazuoja o paskui meluoja. Įdomiai čia jis. bandau su juo kalbėtis, jis sako, kad nieko neprisimena. Ir dabar žinok, ar tikrai neatsimena ar nenori kalbėtis ta tema. Nu bet gal įšaugs, vis tikiuosi.
*

tai su melavimu pagrindė bėda ir yra, nes pas mus dar blogiau yra. tiesiog vaikai tiki ką sako, ypač mažesni, o kai mano vaikas meluoja tai tiki, kad tik taip iššeis išsisukti g.gif nors kiek kartų yra įrodyta, kad jei sako tiesa tai jokių baismių nebūna, bet kol kas tai neveikia. jai pasako tiesa tai būna labai retai. schmoll.gif
o dėl išaugimo tai nemanau, jie tiesiog turi išmokti kad melavimas nepadeda, kad reikia sakyti tiesa, o čia labiau manau priprasti turi g.gif
iloniux
Labas,
Kaip besilaikot? Kaip jusu vaikiukai gyvena? Mes tai radom nauja uzsiemima, nusipirkom saskes, tai jau trecia diena nebereik jokiu siutimu nieko tik zaisti saskem kiekviena laisva minute. Ir gerai man ir blogai. Gerai kad ramus zaidimas tai pasidziaugiu tyla ir ramybe namie, bet blogai kad ner su kuo jai zais tik su manim tai dabar visas mano laisvalaikis SASKES smile.gif
Roga
QUOTE(iloniux @ 2008 03 14, 15:37)
Labas,
Kaip besilaikot? Kaip jusu vaikiukai gyvena? Mes tai radom nauja uzsiemima, nusipirkom saskes, tai jau trecia diena nebereik jokiu siutimu nieko tik zaisti saskem kiekviena laisva minute. Ir gerai man ir blogai. Gerai kad ramus zaidimas tai pasidziaugiu tyla ir ramybe namie, bet blogai kad ner su kuo jai zais tik su manim tai dabar visas mano laisvalaikis SASKES  smile.gif
*

ruošemės ryt bus pas bena kaziuko mugė bigsmile.gif o paskui atostogos, va tada ir prasidės didžiausios bėdos doh.gif

svarbu, kad turite užsiėmimą bigsmile.gif šaunuoliai išauginsi šaškių čempionę bigsmile.gif

mes tai su benu tinginį gaminame visada kartu irgi patinka bigsmile.gif
iloniux
QUOTE(Roga @ 2008 03 14, 20:54)
ruošemės ryt bus pas bena kaziuko mugė bigsmile.gif o paskui atostogos, va tada ir prasidės didžiausios bėdos doh.gif

*

Kaip vėlai ta mugė pas jus, mum jau seniai buvo kovo 3d. kiek pamenu. O atostogų ir aš nelaukiu, tada prasideda didieji nesutarimai namie.
Roga
QUOTE(iloniux @ 2008 03 14, 20:15)
Kaip vėlai ta mugė pas jus, mum jau seniai buvo kovo 3d. kiek pamenu. O atostogų ir aš nelaukiu, tada prasideda didieji nesutarimai namie.
*

dėja pas mus kita bėda, nei manęs nei vyro neišleido atostogų schmoll.gif tai teks kažką galvoti tas dvi savaites unsure.gif g.gif
chikko
Pas mus vėl blogasisi periodas prasidėjo doh.gif Vakar vėl prasidėjo tas užburtas ratas. MB pasiima Marką iš darželio o auklėtoja (pamaininė kažkokia vyr. auklėtoja), taip pavarė ant vaiko,kad kai MB pasakojo, dar po to kurį laiką tylėjau, dėliojausi mintis. Markas pasakė, kad nužudys auklėtoją, paėmė peilį (žaislinį) ir pjovė lėlei galvą verysad.gif Jis sakė, kad užaugęs bus vagis ir banditas (čia supratau, kad ji klausė kas jis bus užaugęs, nes labai negeras yra). Primuš auklėtoją irt.t. Visaip bandžiau kalbėtis vakar, Markas sako, mama aš čia juk šneku nesąmonės cool.gif aš meluoju.. Iš tikro nieko nesakiau, tik tėvas iš kart po darželio nuvežė jį prie policijos ir pasakė, kad banditai kalėjime sėdi, tai ir jis ten sėdės. Čia negaliu komentuoti, ar gerai tėvas pasielgė.Palieku jūsų teismui.
O aš atsigulus gal pusė nakties masčiau, juk pažįstų savo vaiką, be niekur nieko, šiaip iš niekur jis negalėjo taip sakyti tikrai tą žinau, reiškia turėjo būti kažkas toki, kas jį supykdė.
Šiandien MB ilgai kalbėjosi su kita auklėtoja (pastoviai kur dirba), sakė buvo taip (motiniška nuojauta neapgavo) kai atsiėkėl po pietų Markas negalėjo apsimauti giedručių (gal kreivai gal vėl kas), tai ana auklėtoja pradėjo jį erzinti ir perspaudė, nepadėjo o liepė vistiek apsimauti pačiam. Vis dėlto į vyko konfliktas tarp jų.
Skaudu, kai ateina kažkokia furija, kuri nežino ir nepažįsta vaiko ir jį perspuadžia. Nu blyn, tuoj apsiverksiu. nežinau ar supratot esmę, bet man labai skaudu. reikia vėl mums psichologo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.