Sveikos,mamos.
QUOTE(Lazdinija @ 2008 02 05, 13:16) Sveikos,mamos. Siaip jie privalo nustatyti ir uzvesti naujagimio medicinine knygele, bet mano maziuko knygeleje kraujo grupe neirasyta. Gal del to, kad vyras ir as turim ta pacia kraujo grupe?
Man pagimdzius nustate tuoj pat, be to pati klausinejau.
taip,abiems vaikučiams kraujo grupę nustatė dar gimdymo namuose,nes man labai rūpėjo,aš klausiau,tai ir gavau atsakymus
Mums gal 2d po gimdymo naujagymiu sesute atejo ir pasake kokia maziuko kraujo grupe. Musu pupulis turi tokia pacia kaip ir as
Mes irgi sužinojome gimdymo namuose kraujo grupę
o aš nežinau savo vaikučių kraujo grupių
sužinojome gimdymo namuose kraujo grupę
o man niekas nieko apie tai nesake.. Tiesa, as ir neklausiau... Bet galejo nesakyti ir del to, kad taip jauciausi, kad pirmas 2 paras is vis beveik nieko neatsimenu...
Sužinojau tą pačią dieną, nes mano grupė 1 RH minus, tai jei vaikiuko pliusinė, man reikia suleist globulino ( kad antikūniai nesigamintų). ( dukrytės 1+).
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 06, 20:55) Sužinojau tą pačią dieną, nes mano grupė 1 RH minus, tai jei vaikiuko pliusinė, man reikia suleist globulino ( kad antikūniai nesigamintų). ( dukrytės 1+). pas mane lygiai tokia pati situoacija,tik pas mane ne dukrytė o sūnelis tai vaikiuko kraujo grupę sužinojau tą pačią dieną kai gimė
mes kraujo grupe suzinojome irgi is karto
Idomumo delei cituoju:
"Vaikai šimtu procentų turės tą pačią kraujo grupę kaip ir jų tėvai, jeigu tiek tėtis, tiek mama yra I kraujo grupės.Kalbant apie tėvelius, turinčius II, III ir IV kraujo grupes - ne tik įmanoma, kad vaiko gyslomis tekės kitos grupės kraujas, bet taip ir yra. Viską lemia genų deriniai. Esant II kraujo grupei, genų deriniai būna dvejopi. "Sukryžminę" vyro ir moters genų derinius, dar kūdikiui negimus galime sužinoti jo kraujo grupę. Pavyzdžiui, kai moters yra II, o vyro III grupės kraujas, tai jų atžalos gali turėti bet kurią iš kraujo grupių."
Nustate gimdymo namuose, juk is kart ima krauja ir siuntimui ir tyrimams
Gal kurios neatkreipe demesio, bet yra toje dalyje kuria atiduodam paskui poliklinikos sesutei
taip nustate is karto.Be to mano rezus(-)tad turejo patikrint kokia kudikelio grupe
Musu su vyru ta pati kraujo grupe tai ir kudikelio turetu buti ta pati,bent jau taip sake GN o ar nustate neaisku
Kraujo grupes bent jau mums nepasake (o gal netyre), bet rezusa, tai iskart nustate
O musu leliukui kraujo grupes nenustate
nustate kraujo grupe,bet eme kraujuka , nes pernesiojima sbuvo, tai kartu ir kraujo grupe pasake.
mums irgi nenustatete kraujo grupes, ir labai gaila, nes po to mums teko paildomai visur lakstyti, kad ja greit nustatytu, nes skaubiai reikejo del vaikiuko sveikatos. mamytes, prasykit kad is kart GN nustatytu
Nustatė GM.Po pirmų tyrimų pasakė,kad tokia pati kaip tėčio
Mums tai nieko nesake,o as ir neklausiau,bet reikes pasidaryti,maza kas gali nutikti...
Mums nustate iskart po gimdymo. Mano II neigiama, o vyro IV teigiama, dukros - III teigiama... Va taip
Mums taip pat nustatė iš karto, nežinau turbūt taip visiems daro? Nes atėjo ir pasakė, kad grupė IV (-). Nežinau iš kur tas minusas, nes aplinkui visi pliusai??
Gal ir nustatė, bet man tai niekas nieko nesakė
nesamone, kad nebado vaiku del kraujo grupes nustatymo. aisku, vien del to nebadytu, bet juk atlieka kitus tyrimus, o grupei nustatyt uztenka vieno laso kraujo, tereikia paprasyti.
mums nustate ir irase i knygele iskart
Mums nustatė GN kad II kraujo grupė, o +/- kažkodėl nenustatė. Taip ir likau nesupratus. Beje, man ir MB - II +
Mums irgi GN nustate kraujo grupe. Mano III-, vyro I+, o maziukes gavosi I-. Siaip niekas nebutu turbut pasakes kraujo grupes, jei nebutume patys paklause, nes kiek pastebejau daktarai nelinke dalintis info, jei jau reikalauji tai gali buti, kad pavyks suzinoti
O as lligonineje kazkaip ir neklausisu, ir nieks man nieko nepasake, dabar tai man paciai idomu suzinoti, bet nezinia kaip kai dabar reikes pas gydytojus tai butinai paklausiu
Mano 3-,vyro-2+,o mazule 4,tik nepamenu -ar+
mums po gimdymo issinese leliuka kraujo grupei nustatyt,nustate,bet as kazkaip nepasidomejau kokia
ir as nezinau,gal ir nustate
mano kraujo grupė I - , tai as jau ligonineje klausiau akuseres, kada man suleis imunoglobulina, nes jau maniau kad pamirso
Kadangi mano III -, o MB I +, tai ir vaikui nustatinėjo. Pas dukrytę III +, tai man leido imunoglobuliną.
mums nenustate
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 06, 22:55) Sužinojau tą pačią dieną, nes mano grupė 1 RH minus, tai jei vaikiuko pliusinė, man reikia suleist globulino ( kad antikūniai nesigamintų). ( dukrytės 1+). Pas mane panasei 3 minus. Dukrite su pliusu, sunelis su minusu. Man reikejo, daktarai butinai turejo ziureti. O kodel taip Lazdinija taip sunerimo del grupes
mums ir AK ir dar santariškėse pakartojo tyrimą. mažiuko tokia kaip ir mano
dukryte turi vyro krauja o maziukas mano.
mums nesake grupes, tik pasake kad mazytes rh+, o mano buvo rh- , tai del to kai norejau kuo greiciau namo vaziuot, dar norejo 1d palaikyt, bet susitarem, kad jei pagels-tai atvaziuosim, bet viskas buvo ok. Suleido ir man globulina po gimdymo.
Kadangi mano kraujas minusinis, tai nustatė iškart po gimdymo. Abi pupos gimė su rh +
mano irgi minusinis, todėl vaiko grupę irgi nustatynėjo dar gimdymo namuose. sūnus gavo mano grupę ir rezusą
O as nezinau dukrytes kraujo grupes,niekas nepadare tyrimo
Mano ir minusinis (-3rezus) tai vaikams irgi tikrino,ir džiaugiuosi kad dukrytės(+2rezus),o jau sūnaus yra ta pati kaip mano
as isipraciau i kudikio apziura, kai ryte daktare tikrina sveria ir t.t. tai pasake kad mazyle mano kraujo grupe paveldejo
Kadangi mano minusinis, tad nustatinėjo, o vaikelio buvo pliusinis, todėl šiek tiek ir paskubėjo ateiti į šį pasaulį
QUOTE(robertutee19 @ 2008 04 06, 16:46) mums nustate iskart,po kokiu pora val. na mano grupe inusine,vyro pliusine o vaikelis ir gime su pliusu tai as po gimdymo iskart po grupes nustatymo gavau vaistu i uzpakaliuka,sake antra gimdysiu taippat kaip pirma...tuos vaistus buvo leide ir per nestuma,del antikunu nors ju ir nebuvo rasta. pas mane analogiška situacija
nenustatė
|