Nustate ligoninej, kadangi grese, o ir buvo, gelta del kraujo grupiu nesuderinamumo..
QUOTE(cheeky-monkey @ 2012 01 08, 02:13) Jeigu mamos kraujo Rh(rezus) neigiamas, o tecio teigiamas(nepriklausomai nuo ju kraujo grupes) jau nestumo pirmoje puseje imamas kraujo tyrimas antikunams sekti. 30-ta nestumo sav., nesant antikunams, leidziamas imunoglobulinas. Po gimdymo Kraujo grupe mazyliui nenustatinejama. Tiriamas tik kraujo Rh. Kraujas imamas is virksteles, uzgimus placentai. Nustacius teikiama Rh, 72val. laikotarpyje, pakartotinai suleidziamas(mamai) imunoglobulinas. Tai apsauga nuo kraujo sensibilizacijos sekancio nestumo metu, kurio pasekoje gali gimti sunkiai sergantis mazylis. Imunoglobulinas leidziamas ir tuo atveju, jeigu moteris(su neigiamu Rh) persileido, ar atliko nestumo nutraukima.
Grupę nustatė dar gimdykloj būnant, iš karto pasakė, o ar "pliusas" ar "minusas" tai nesakė
Kiek žinau, privalomas leliuko kraujo grupės nustatymas taikomas kai skiriasi tėvų Rhezus ir esant kitoms indikacijoms, t.y. ne visais atvejais nustatinėja.
QUOTE(Lurute @ 2012 02 11, 17:01) Kiek žinau, privalomas leliuko kraujo grupės nustatymas taikomas kai skiriasi tėvų Rhezus ir esant kitoms indikacijoms, t.y. ne visais atvejais nustatinėja. nzn ar privaloma nustatyti ar nea, bet man tiek su pirma tiek su antra dukryte pasake kraujo grupe dar pries isvaziuojant i namus po gimdymo, mano pacios karujo grupe 2-, dukrytes abi paveldejo mano grupe QUOTE(inetukea @ 2012 02 12, 16:28) nzn ar privaloma nustatyti ar nea, bet man tiek su pirma tiek su antra dukryte pasake kraujo grupe dar pries isvaziuojant i namus po gimdymo, mano pacios karujo grupe 2-, dukrytes abi paveldejo mano grupe HMMM... Gal Jusu vyro +, nes dar prieš kelias savaites vaiko gydytojos perklausiau dėl saviškės, tai ir susakė, kaip rašiau,kad ne visiems nustatinėja. Zodziu, cia gal vel kiekvienuose GN gali but sava tvarka Siulau visoms reikalauti tyrimo ar paaiskinimo del jo neatlikimo dar GN
taip nustato kraujo grupe gimdymo namuose
AK nustatė iskart
Nustatė. Atsimenu pati ėjau į vaikučių reanimaciją ir klausiau, koks vaikiuko rezusas, nes mano -, o vyro +
Mums irgi eme tyrima del kraujo grupes nustatymo. mano 0+, o vyro 3-, kai paklausiau rezultatu mums pasake turbut, kad vaiko 3+. taip ir nesupratom! ka reiskia tas turbut, juk ar + ar - yra labai svarbu. ir ar galejo vaikutis rezus + paveldeti is manes , o grupe is tecio???
mums kraujo grupe nustate gimdymo namuose
is karto nustate vaikui kraujo grupe, nors musu abieju +, tik grupes skiriasi, paveldejo tetuko grupe
QUOTE(_Dovi_ @ 2012 04 07, 17:44) Mums irgi eme tyrima del kraujo grupes nustatymo. mano 0+, o vyro 3-, kai paklausiau rezultatu mums pasake turbut, kad vaiko 3+. taip ir nesupratom! ka reiskia tas turbut, juk ar + ar - yra labai svarbu. ir ar galejo vaikutis rezus + paveldeti is manes , o grupe is tecio??? Tai žinoma, kad galėjo Mano visų 3 vaikų kraujo grupė kaip mano 2 (vyro 1), bet vyresnysis sūnus ir dukrytė iš tėtės gavo rezus +, o vidurinysis sūnus paveldėjo mano -
Mano vaiko nezinau k.grupes. Niekas nenustatinejo.
O siaip vaiko grupe nebutinai turi sutapti su tevu. Ja gili paveldeti pvz. is seneliu. QUOTE(deluxe @ 2012 04 23, 18:16) Mano vaiko nezinau k.grupes. Niekas nenustatinejo. O siaip vaiko grupe nebutinai turi sutapti su tevu. Ja gili paveldeti pvz. is seneliu. Prie ko cia seneliai? Cia gi biologija I grupe - 0 II grupe -A III grupe - B IV grupe - AB Tai pvz. Jeigu tevu grupes II ir III -tai Vaiko grupe gali buti viena is net 4.... Ir nesutapti. Papildyta: QUOTE(Braskiautoja @ 2011 12 04, 22:54) QUOTE(rircik @ 2011 12 22, 00:40) Pas mane ant nesciosios korteles uzrase. Ja dave kartu su israsymo dokumentais. Toj kortelej aprasytas gimdymas ir vaikas.
Man abiejų vaikų nustatė kraujo grupę GN, bet tai buvo prieš 20 ir 15 metų. Mano I gr. ir minusas -, vyro 4 gr. pliusas +: Vaikai gimė su I GRUPE, TIK dukra -, o sūnus +;
Man toks iškilo klausimas kas turite minusą, ar po gimdymo jums suleido kažkokius vaistukus... QUOTE(sarra @ 2012 04 24, 12:35) Man abiejų vaikų nustatė kraujo grupę GN, bet tai buvo prieš 20 ir 15 metų. Mano I gr. ir minusas -, vyro 4 gr. pliusas +: Vaikai gimė su I GRUPE, TIK dukra -, o sūnus +; Man toks iškilo klausimas kas turite minusą, ar po gimdymo jums suleido kažkokius vaistukus... vaistus reikia suleisti tik jeigu mamos (-), o vaiko (+). Pas mane (-), bet ir vaiko irgi gavosi (-) siaip suleisti reikia per pirmuosius 24 val. po gimdymo.
Mums GN nustate kraujo grupe, kadangi mano (-), o vaikelio (+) leido vaistukus.
Mano abiems mažiukams nustatė kraujo grupę.
O pas mane iš vis nesąmoninga situacija. Mūsų abiejų kraujo grupės I+, o gimdymo namuose pasakė, kad vaiko I-. Ir dar pasakė, kad tai gali būti netikslu..
Kokiu būdu pas vaiką įmanomas minusas, jei abu tėvai +??? Dėl vaiko tėvo abejoniu nėra;) QUOTE(Individualistė @ 2012 04 30, 09:47) O pas mane iš vis nesąmoninga situacija. Mūsų abiejų kraujo grupės I+, o gimdymo namuose pasakė, kad vaiko I-. Ir dar pasakė, kad tai gali būti netikslu.. Kokiu būdu pas vaiką įmanomas minusas, jei abu tėvai +??? Dėl vaiko tėvo abejoniu nėra;) zinoma kad gali buti ir minusas
Na kadangi viena gudri biologė- genetikė pasikuklino čia atsakyti, tai percituosiu jos sakinį Individualistei. Visai nesenai ji čia su studentais tokius uždavinius sprendė
GALI BŪTI, jei tėvai heterozigotiniai. Rh +Rh- ir Rh+Rh- Jei tėvų toks genotipas, tai yra 25 proc tikimybė, kad vaikas paveldės neigiamą RH. Rh+Rh- ir Rh+Rh- genotipai duoda vienodą rezus- jis vadinamas teigiamu ,o neigiamas fenotipas pasireiškia tik būdamas homozigotoje Rh-Rh- Dar apie kokius tai alelius aiškino ...... bet ten visai nieko nebesupratau, todėl ir čia nerašysiu Ar aišku ? DAr ji liepė pažiūti kada rašytas postas, nes vasarį nekuriems studentams uždavė točnei tokį uždavinį. Sako, žėk ar nesprendžia jie čia SM susėdę mano uždavinukų ?
Iki kada namų darbas užduotas nežinai?
Žodžiu dabar tu gali palakstyt ant šluotos "kaip drįsai manim netikėt?" Nors kažkokios laboratorijos paklaidos tikimybė irgi nėra pasimetusiųų sesučių išmislas gi. :] QUOTE(Individualistė @ 2012 04 30, 09:47) O pas mane iš vis nesąmoninga situacija. Mūsų abiejų kraujo grupės I+, o gimdymo namuose pasakė, kad vaiko I-. Ir dar pasakė, kad tai gali būti netikslu.. Kokiu būdu pas vaiką įmanomas minusas, jei abu tėvai +??? Dėl vaiko tėvo abejoniu nėra;) Pas mane taip buvo. Buvau vienintele seimoj su (-). Galvojom kaip taip gali buti. O pasirodo teciui kazkada blogai nustate rezusa ir jo is tikruju irgi (-)
Gali būt blogo nustatymo tikimybė, bet gali taip būt ir jei gerai nustatyta, Voverė paaiškino va, kad yra atvejų net 1 iš 4 kai tai gali turėt labai logišką ir genetinį paaiškinimą. Žodžiu jei nėra paklaidos ir jei nėra abejonių dė tėčio, tempkit tėtį pas kokį genetiką ar gabesnį biologą, kad ši jam paaiškintų apie tai, kad čia ne vien žmonos išmislas.
Sunui nustate iskart, nes mano buvo minusine, tai greitai reikejo ziureti kokia pas sunu ir skubeti suleisti imunoglobulino...
QUOTE(Individualistė @ 2012 04 30, 08:47) O pas mane iš vis nesąmoninga situacija. Mūsų abiejų kraujo grupės I+, o gimdymo namuose pasakė, kad vaiko I-. Ir dar pasakė, kad tai gali būti netikslu.. Kokiu būdu pas vaiką įmanomas minusas, jei abu tėvai +??? Dėl vaiko tėvo abejoniu nėra;) Mano abiejų tėvų + o mano - Vyro taip pat +, tai ir dukrytė iš jo tą + paveldėjo, ko pasekoje susirgo naujagimių gelta. (daktarai sakė, kad geltos priežastis kraujo grupių arba rezusų skirtumas). |