Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneumo-23
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Zuika1
Gavau paiūlymą vaikutį prieš darželį paskiepyt šia vakcina, tai būtų įdomu sužinot ar kas nors bandėt ir kokios pasekmės buvo?
ciberika
QUOTE(Zuika1 @ 2005 04 04, 11:11)
Gavau paiūlymą vaikutį prieš darželį paskiepyt šia vakcina, tai būtų įdomu sužinot ar kas nors bandėt ir kokios pasekmės buvo?
*

Mano vyresnioji dukra buvo nuvesta i darza nuo metu ir septyniu menesiu tai sirgo labai daug,po metu mane uzkniso visos jos ligos ir mes paskiepijom Pneumo-23, nu ir ka as galiu pasakyti gal sutapo gal isaugo,o gal tukrai skiepas padejo, bet swiemet pfu pfu dar ligononej negulejom
vasarėja
as skiepijau, pries einant i darza, tai ar cia skiepo poveikis ar taip sutapo, bet sirgo net maziau nei budama namie su aukle- t.y. nuo rugsejo iki dabar tik 1 rimtesne liga ( bronchitas), o ir sirgo palyginus su praeitais metais daug lengviau ir greiciau sveiko. dar mano patarimas- skiepykit vasara, jei planuojat leisti nuo rudens, kad spetu susiformuoti imunitetas.
kainuoja tai kazkiek nemazai, bijau sakyt, nes nepamenu, bet tikrai labai dziaugiuosi.
Vijone
QUOTE(Zuika1 @ 2005 05 09, 14:43)
Lyg ir girdėjau kad apie 50 Lt., bet tiksliai pasakysiu gal jau kitą savaitę, nes jau turėtų parvežti jį man. Skiepijama nuo 2 metukų.
*

O kodel ir is kur ta skiepa turi parvezti, ar ne poliklinikose juo skiepija, ar is anksto uzsisakyti reikia? Jei nesunku gal galetum smulkiau 4u.gif Kai vaikas pasveiks pilnai po ligos galvoju lekti i poliklinika to skiepo, bet gal cia is anksto reikia juo pasirupinti?
Zuika1
QUOTE(sniurke @ 2005 05 09, 20:08)
O kodel ir is kur ta skiepa turi parvezti, ar ne poliklinikose juo skiepija, ar is anksto uzsisakyti reikia? Jei nesunku gal galetum smulkiau 4u.gif Kai vaikas pasveiks pilnai po ligos galvoju lekti i poliklinika to skiepo, bet gal cia is anksto reikia juo pasirupinti?
*

Tai nėra privalomas skiepas todėl iš anksto turėtum pasiteirauti poliklinikoje ar turi tokį. Man tai reikėjo iš anksto užsiprašyti ir parvežė iš Vilniaus jį. Tik va dėl kainos tai nežinau dar.
sprinza
Skyrelyje "Pediatres konsultacijos" esu uzdavus panasu klausima apie imuniteto stiprinima ir konkreciai apie sia vakcina. Paskaitykite gydytojo komentara. O siaip, esu girdejus nemazai ir neigiamu atsiliepimu, tai dabar dvejojam.
Karvė Supermodelis
O ką blogo girdėjai apie šį skiepą?
Zuika1
Aš taip pat klausiau pediatrės ką rekomenduotų vaikui, sergančiam bronchine astma ir peršalimais, prieš darželį. Tai kaip tik ji ir patarė man šią vakciną.
sprinza
Gal ne tiek salutiniai veiksniai, kiek netinkanti vakcina mums konkreciai. Mus be galo kamuoja sloga, nuo kurios prasideda ir kitos ligos, bet niekad neperauga i plauciu uzdegima, o pediatre sako:
"Pneumo vakcina apsaugo nuo pneumokokinės infekcijos. O šis sukėlėjas sukelia plaučių uždegimą ir rekomenduojamas tiems žmonėms, kurie serga bronchine astma ar dažnai sergantiems plaučių uždegimais."
vasarėja
man rodos skiepas tinka ne tik sergantiems plauciu uzdegimais, bet ir bronchitais, kuriu sukelejai yra visokios -kokines bakterijos.
Erija
As irgi buvau pasiruosusi sia vakcija paskiepyti savo veresniaja, nes niekaip neissikapsto is kosuliu: nuolatiniai bronchitai, 3 kartus sirgo plauciu uzdegimu. Bet gydytoja man tik atsake:"galima, nekenks", bet tai neissigelbejimas. Anksciau si vakcina, kai tik pasirode, tai buvo be galo populiari, bet atsirado labai daug neigaimu atsiliepimu apie ja". Tai va ir nebezinau, ar beverta skiepyti. Ji mano vyresniajai rekomendavo nuo rugsejo pradeti gerti Rybomunily. Cia yra visas kursas. zodziu aprasymas yra prie vaistu. Bet cia jau kita tema. Sie vaistai naudojami daznai sergantiems vaikams ausu uzdegimais, noserykles ir plauciu ligomis. Tik baisiai brangiai iseina, nes pirma menesi reikia isgerti tris dezutes (dezuteje 4 pokeliai). Vieno pokelio kaina 27 Lt berods, o kitus keturis menesius tik po pokeli.
$
aš taip pat galvoju paskiepyti šiuo skiepu. kitą savaitę planuojam jau keliauti į darželį. vaikas rimtai dar nesirgęs, tad galvoju pradės eiti į daržą... bijau net pagalvot. tad pritaikius momentą kitą savaitę norėčiau ir paskiepyti, bet negaliu apsispręsti, o ir dabar paskaičiau visos rašot, kad daug neigiamų atsiliepimų, tai kokie tie neigiami?
aš pati tuo skiepu domėjausi, tai išsiaiškinau tiek, kad paskiepijus šia vakcina vaikui nebesusidaro natūralus imunitetas, tom ligom, nuo kurių yra skiepyjama, kad tuo skiepu skiepyjami tik labai silpni dažnai sergantys žmonės, daugiau senyvo amžiaus, kuriems yra visiškai nusilpęs imunitetas ir natūralų jiems sudaryti jau nėra galimybės, kaip, kad vaikams.
dar šis skiepas neapsaugo nei nuo kosulių, nei nuo slogų, mikoplazmų nei kitų zarazų. tik tiek, kad galbūt galima išvengti plaučių uždegimų, sunkesnių kvėpavimo takų ligų ar dar ko tais.
vat aš ir nesu įsitikinusi ar gerai tas skiepas, nežinau ar paskiepijus sirgs ar nesirgs, kaip bus, nesinori be reikalo vaiko chemija pumpuoti. tad norisi truputi daugiau sužinoti jos pliusus ir minusus. gal užtenka gerti imunitetą stiprinančius vitaminus?
beje šiuo metu geriam limfhozil gal ką apie jį žinot? gal gėrė kas iš mažiukų, parašykit ar vaikai mažiau sirgo?
Zuika1
Nu aš tai negirdėjau tokio dalyko, kad nebesusidaro natūralus imunitetas po tokio skiepo.
Karvė Supermodelis
Mūsų gydytoja sakė, kad šis skiepas dar sustiprina imunitetą.
Na paskiepijau aš vaiką tuo skiepu birzelio vidury. Po savaites - kosulys, sloga temperatura. Per savaitę pagijom. Po 2 savaičių vėl tas pats. Tada jau biski rimčiau sirgom - beveik bronchitas (taip gydytoja įvardino ligą smile.gif). per dvi savaites daugmaž išgijom.

Žodžiu to skiepo privalumų dar nemačiau. Pusseserės vaikui irgi ne kiek nepadėjo: jis po to skiepo dar porą plaučių uždegimų turėjo.

Kito vaikučio nebeskiepyčiau. Bet tai tik mano nuomonė ir patirtis.
Rinktis jums, mamos.
Zuika1
Na juk imunitetas ne iš kart paskiepijus susidaro. Mums minėjo apie 2 mėnesius.
Elgreta
Mes irgi darem dukrai ta skiepa, bet ji kaip sirgo, taip ir serga...o gal nepaskiepijus dar daugiau ar sunkiau sirgtu... g.gif
Insomnia
Na aš saviškį daugiau negu prieš metus skiepijau. Prieš skiepijimą gydytoja dar patarė Bronchomunalio sugerti (atrodo, taip vadinasi). Seniau per žiemą po porą kartų plaučių uždegimu sirgdavo, bronchitu net nežinau kiek kartų, tai "valgydavo" beveik vien antibiotikus. Po skiepo visą žiemą labai neblogai ištempė, nei karto antibiotikų nereikėjo. Tai nežinau, ar skiepas padėjo, ar padėjo tai, kad nustatė jam bronchinę astmą ir Singulair'ą naudojo ax.gif Bet praėjusią žiemą rimtesnių problemų neturėjom, išskyrus slogą ir pakosėjimus.
Ikulia
QUOTE(Insomnia @ 2005 09 02, 21:52)
Na aš saviškį daugiau negu prieš metus skiepijau. Prieš skiepijimą gydytoja dar patarė Bronchomunalio sugerti (atrodo, taip vadinasi). Seniau per žiemą po porą kartų plaučių uždegimu sirgdavo, bronchitu net nežinau kiek kartų, tai "valgydavo" beveik vien antibiotikus. Po skiepo visą žiemą labai neblogai ištempė, nei karto antibiotikų nereikėjo. Tai nežinau, ar skiepas padėjo, ar padėjo tai, kad nustatė jam bronchinę astmą ir Singulair'ą naudojo ax.gif Bet praėjusią žiemą rimtesnių problemų neturėjom, išskyrus slogą ir pakosėjimus.
*

Paskiepijom vaikus Pneumo23 - jokiu pakeitimu nebuvo, kaip sirgo anksciau, taip ir toliau sirgo. Kol neisaugo tongue.gif
gudytejol
aš irgi paskiepinau šiuo skiepu savo sunų,tai po trijų savaičių susirgo g.gif .o dabar kolkas neserga,žiūrėsiu ar ilgai ax.gif dar gydytoja sakė kad nevisiems vaikams ji padeda sad.gif vieniems labai gerai,o kitiems lyg būtų neskiepyti juo g.gif
Zuika1
Jau anksčiau rašiau, kad mes taip pat pasiskiepijom, ir jau spėjom susirguliuot keletą kartų, bet nebe taip stipriai kaip budavo pereita žiemą. Aš tai nesigailiu, kad skiepijau, nes galbūt jei nebučiau paskiepijusi, gal sirgimo formos būtų buvę baisesnės.
ručikas
Mes ir pasiskiepinome prieš gerus metus, bet tikrai mum tai padėjo. Nu nera taip kad išvis nesirgtume, jei serga tai trumpai, nes ir daktarė sake nebus taip ,kad nesirgs, o sirgs tik lengviau ir trumpiau, taip ir yra. Vieną kart sirgo angina tai pasveiko per 3 dienas, kai būdavo sirgdavo savaitę mažiausiai. Aš manau kiek žmonių tiek ir nuomonių.
samrasa3

mano sūnus taip pat paskiepintas šia vakcina , tai aš labai patenkinta .o kaip skiepino su sesele kalbėjau kad kaip kuriems nėra jokio poveikio , ta prasme nepadeda skiepas , omes jau ir garantinį lotuliukas.gif ir dar virš išlaikėm jei sirgdavo tai tikrai lengviau ir trumoiau. skiepas atrodo galioja 5 metus ,o mes jau eina 7 metai kai po skiepo ir viskas thumbup.gif
Papildyta:
thumbup.gif lotuliukas.gif

mano sūnus taip pat paskiepintas šia vakcina , tai aš labai patenkinta .o kaip skiepino su sesele kalbėjau kad kaip kuriems nėra jokio poveikio , ta prasme nepadeda skiepas , omes jau ir garantinį lotuliukas.gif ir dar virš išlaikėm jei sirgdavo tai tikrai lengviau ir trumoiau. skiepas atrodo galioja 5 metus ,o mes jau eina 7 metai kai po skiepo ir viskas thumbup.gif
mucka
O nuo kiek laiko galima skiepyt vaikutį šia vakcina?
Arinva
nuo 2 metų 4u.gif
i30
mūsų gydytoja irgi patarė pasiskiepyti šia vakcina. Net nežinau, mes išbandėme viską ir bronchomunalį ir ribomunylį, niekas nepadėjo, tikiuos šis skiepas nors kiek nors padės. Kaip mano pediatrė sakė po šio skiepo vaikai dvigubai mažiau serga.
Rituska
bet nepamirškit, jeigu vaikas 5 metu laikotarpyje sirgo viena is pneumokokines infekecijos atmainu nuokuriu yra skiepas, gali buti komplikacijos, del to kaikurie sako, "man skiepas nepadeda, man nuo jo tik blogiau"...o istiktruju, skiepyje visus is eiles net neziurint ar yra kontrindikacijos
gielux
Skiepijomės, bet sergam pastoviai, kai tik nueinam į darželį verysad.gif . Ilgiau nei dvi savaitės dar nebuvom išvaiščioję doh.gif
taja:)
QUOTE(Arinva @ 2006 09 18, 14:03)
nuo 2 metų  4u.gif
*

g.gif tai kad nuo 4 mirksiukas.gif

mes irgi 6iandien pasiskiepijom, tikiuosi baigsis i6tisiniai kosuliai rolleyes.gif

beje kaina jau 61.2 ax.gif
Rituska
ne, nuo 2-ju metu. TAI INSTRUCIJOJE PARASYTA.nors rusijoje leidzia skiepyt jau nuo 18 men.
ireba
Taip,skiepija nuo dvieju metuku. mirksiukas.gif Man gydytoja irgi taip sake.Ruosiames pasiskiepyt siuo skiepu lapkricio men...jei zinoma ligos neuzpuls pirmiau... rolleyes.gif nes serganciu,kaip zinia,neskiepija.... verysad.gif
varnalesa
as irgi noreciau vaikus paskiepyti,reiks paieskot daugiau informacijos apie si skiepa.tikiuosi pades,bet jau spalio pradzia,ar nepervelai apie skiepa pradejau galvot. ir taip nera jie pas mane jau tokie sirgaliai,bet gal skiepas pades,nes nuo rugsejo einam idarzeli ir jau susirgom.
akytess
skiepijomės ir mes pneumo23 prieš mažajai pradedant lankyti darželį. Deja deja, 3 metų neturinti dukrytė serga išvien, paeina 3-5 dienas ir poto seka ligos su antibiotikais, 2 savaitės sveikimo namie, tada vėl į darželį ir manau kad nieko nepadėjo tas skiepas, nes sirgo ir bronchitu ir kas 2 savaites pūlinga angina.beje dar geriam bronchomunalį, bet naudos kolkas enmatau sad.gif((
Rituska
akytess, o nuo gripo jus skiepyjotes? nes dazniausiai bakterine infekcija prisikabina po viruso...
tai kad gydetes antibiotikais nieko nereiskia, nes visos bakterines infekcijos yra taip gydomos.
mes neseniai irgi susirgom angina, patekom jau temperatura pas budunti gydytoja. ji antibiotku neisrase, liepe atseit liaudes metodais, as dar paklausiau, sakau o kaip jus zinot kokia cia gerkles infekcija virusine ar bakterine? nes virusinei antibiotikai nepades, o bakterine butinai reikia AB nes jei neisgydysi bakterijos nukeliaus toliau i bronchus. ji sako, kad atseit gerkle kitos spalvos. nu nu...atsitiko kaip as ir prognozavau.gydomes AB nuo bronchito jau antra savaite. taigy jei daznai sergat anginomis, siulyciau pasidaryt tepineli is gerkles nes greiciausiai turesit kokia bakterija, kuri pastoviai ten sedi, o susilpnejus imunintetui, pasireiskia. o susilpnejimas vyksta kaip tik pasigavus koki virusa. todel atrodo, kad skiepas nepadeda. bet kaip jau ir sakiau nereikia ziuret i kaip i panaceja. kas zino, kei nebutu buve skiepo, butu daug sunkesne ligos eiga arba kompllikacijos.nes net skiepu anotoacijos raso , kad susirgt galima bet lengvesnei formoj. siaip geriausiai daryt kombinuotas vakcinas gripas+pneumokokine infekcija.
akytess
Deja nuo gripo nesiskiepinome, as uz visus skiepus, bet sitas kazkaip man nepriimtinas, nezinau kodel baidausi. Na vel pulinga angina isigydem antibiotikais, tik kad va vel pradejo koset ir snargliuotis,itariu kad teks darzeli nukelt i pavasari verysad.gif
Rituska
akytess, as daug skaiciaus apie tuos skiepus, principas man patinka, bet ar padeda ar ne istikruju nezinau. taigy siais metais pasiskiepijau pati (kaip sakoma viena geriausiu) vakcina Infliuvac. ziuresiu kaip man praeis si ziema. kol kas namie primetysiu visur daug pjaustyto česnako ir girdysiu mazyli transfer faktoriais smile.gif gal reiktu ir rybomunili pabandyti...
akytess
Rituska, konkrečiai nuo ko apsaugo tie skiepai? o jei kita gripo forma prisikabins, tai skiepai nepadeda?
Rituska
ne, jei virusas mutuoja zmogus gali ir susirgt, bet jegu jus zinot, negalima skiepyt skiepais kurie liko is praeitu metu. kiekvienems metams yra sukuriama nauja skiepo variacija. netgi skiepai Europai ir Afrikai skiriasi. PSO sajte yra daug darbu ir tyrimu. as kaip tik skaiciau apie tyrima kuris buvo padarytas kad nustatyti kokios sudeties vakcina reikalinga 2006/2007 metams.
Skepas apsaugo nuo sunkiu ligos formu ir komplikaciju. jeigu imunitetas stiprus ir susifromavo reikiamas imuninis atsakas galima isvis nesusirgt. Gripas yra klastinga liga ir mazi vaikai yra rizokos grupei. bet as pati noriu ant saves pabandyt, kad galeciau paskui apsisprest del vaiko. o dar blogiau kad beveik visada pagavus virusa (kuris kai zinote antibiotikais negidomas) prisideda bakterine infekcija, kuria jau tenka gydyti antibiotikais. taigy protingiausias , mano manymu,pasirinkimas butu dvi vakcinos.
grapus
Taip norejau paskiepyti savo zuiki Pneumo vakcina, o pasirodo jos dabar neiveza i Lietuva verysad.gif . sake geriausiu atveju bus po nauju metu doh.gif
ireba
QUOTE(grapus @ 2006 11 14, 13:36)
Taip norejau paskiepyti savo zuiki Pneumo vakcina, o pasirodo jos dabar neiveza i Lietuva verysad.gif . sake geriausiu atveju bus po nauju metu doh.gif
*

Va va,ir mano visi planai zlugo.. verysad.gif Buvau irgi nusprendus skiepyti sia vakcina,bet deja..Gydytoja sake buvo pediatru susirinkimas ir pasake kad sios vakcinos nebus.. verysad.gif Vietoj jos tipo bus kazkokia kitokia ivezama..tai sake visi pediatrai nelabai patenkinti buvo.... verysad.gif
Flo
scare.gif
Faustyte
Praeitais metais paskiepijau vyresniji sunu tikedamasi kad maziau sirgs nes pradejo lankyti darzeli, na ka galiu pasakyti, sergam kaip sirge, tik zymiai greiciau pasveikstam, pavz. uzvakar 4u.gif nakti pakilo temepratura, pradejo koseti, ta pacia nakti temperatura nukrito, o padavus irasytu vaistu pradejo ir atsikoseti. Manau kad poveikis skiepo vis tiek yra, greiciau pasveikstam
Voverė
Aš paskiepijau savo Voveraitę šia vakcina 2006 rugsėjį ir va jau pusmetis , bet ligos mus lenkia, einam daržan diena iš dienos . Per tą laikotarpį t.y. pusę metų sirgom 1 kartą. Beja ši vakcina skirta tik pneumokokinėms ir dar ten kažkurioms bakterijom ....... nuo visų kitų ligų ji neapsaugo.

Pernai sirgom 2 kartus plaučių uždegimu, todėl gydytoja mums ir parekomendavo šitą vakciną. Taip pat išsipjovėm adenoidus .... manau šitas irgi mums pagelbėjo. Be to, kasdien geriam natūralias sultis iš ryto, nenaudodamos jokių sintetinių vitaminų. Iki vasario mėnesio gėrėm morkų- obuolių sultis , o dabar obuolių- apelsinų- citrinų sultis smile.gif

Na bet tfu tfu ftu ......... dabar siaučia gripas ir bijau ........ nuo jo sunku apsisaugot unsure.gif
violet
QUOTE(grapus @ 2006 11 14, 13:36)
*

Jau lygtai atsirado sis skiepas vel Lietuvoje. Musu gydytoja rekomendavo ji. Idomu butu suzinoti daugiau mamyciu atsiliepimu, kurios jau paskiepijo savo vaikus. Ar vaikai maziau sirgo po skiepo?
DINSĖ
Sveikos,

Sis skiepas tikrai jau yra Lietuvoje, vakar buvom pasa gydytoja, tai sake kad yra ir tikrai verta paskiepyti vaika.
selgax
perskaiciau visa temele, bet apie konkretu neigiama poveiki niekas neparase arba as nepastebejau g.gif .
violet
Musu pediatre mums ji labai pataria rudeni daryti,o po jo pradeti lankyti darzeli. Sako kiek anksciau vaikams buvo padarytas tai tie vaikai pas ja su ligomis tikrai reciau uzsukdavo. thumbup.gif
noir1
Na mes kitą savaitę skiepysimės yra tos vakcinos kiek tik nori yess.gif kaina 56,10 .Jei kartais pritrūksta sakė atveža.O kik teko kalbėti su mamytėm tikrai verta paskiepyti.
baturina
as irgi eisiu savo vyresneli skiepyti, kai pasveiks. Darzeli lanko nuo metuku, tai jau tiek kartu sirgom verysad.gif . kokis 5 menesius nelankem, o pries pora savaiciu nuejom-atlaikem visa savaite, ir susirgom, bet si karta be temperaturos, tik kosulys(menesi gerem Imunal, gal tai padejo lengviau pernesti lyga?) Nuo rugsejo vel lankysim darzeli, tai ir nusprendziau paskiepyti ir dar bandysim gerti Ribuminila.
Kaip manot, ar nepakenks sveikatai tiek imuniteta kelianciu vaistu vienu metu?
ataka
Ar cia tas skiepas, kuris apsaugo nuo slogu, persalimu ir t.t.? As vis nezinau nuo ko skiepyti vaika, kuriam nuo slogos pereina i ausu uzdegimus? Viena gydytoja sake kad nuo gripo, bet juk neaisku ar apskritai tuo gripu kada sirgom? Pavadinimu daug, pasimeciau g.gif
baturina
nu va, paskepijom vyresneli. kainavo 51Lt. Pernese gerai-nebuvo jokios temperaturos. Dabar reikia palaukti koki menesi, kol suveiks, ir lauksim poveikio. Aisku cia nera stebuklas, bet manau jeigu vel susirgsim, tai lengva forma(be antibiotiku).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.