Karvute
2011 02 07, 14:28
QUOTE(MEET @ 2011 02 07, 15:09) na, as sugeriau imunitetui vitaminus, ir geriu cardosepsa, tai sirgau persalimu, ko pasekoje, man budavo pulinga angina..ir ka, 2 pulinukai, bet antib neemiau, ir temp nekilo ir jau gereja visai...gerkle kaip ispilikinta, bet ne pulinga. tfu tu tfu  turbut pirmas karta taip per keleta metu...veikia visgi tai, akd stipriniesi, siemet susiemiau rimtai ir dziugu, akd sviesa tunelio gale matosi   dziugu, tikrai dziugu  as be vitaminu traukiu, ale jau net isimti guli cypia"isgerk mane"  einu isgeriu ta proga
Pneumo 23 vakcinai imuninis atsakas pasirodo aštuntą dieną po skiepijimo. Tad organizmas įgauna kokiątai apsaugą (tai lemia ir individualūs genetiniai faktoriai) per tą laikotarpį.
knopke*
2011 02 08, 14:07
QUOTE(LORD @ 2011 02 07, 17:29) Pneumo 23 vakcinai imuninis atsakas pasirodo aštuntą dieną po skiepijimo. Tad organizmas įgauna kokiątai apsaugą (tai lemia ir individualūs genetiniai faktoriai) per tą laikotarpį. nezinau, bet gera savaite po sio skiepo, sirgo mikoplazma-plauciu uzdegimu, tik po gero menesio pajutom poveiki
cipsas123
2011 02 11, 19:18
QUOTE(Amelita @ 2011 02 04, 08:22) Reikia tiketis, kad skiepas padejo.  O kada skiepijotes? Skiepijomes sausio pradzioje:) Taip ir nesuprantu ar cia gerai skiepai ar ne, zodziu kazkokia nesamone, vieni sneka gerai, kiti atvirksciai
Karvute
2011 02 12, 12:11
QUOTE(cipsas123 @ 2011 02 11, 20:18) Skiepijomes sausio pradzioje:) Taip ir nesuprantu ar cia gerai skiepai ar ne, zodziu kazkokia nesamone, vieni sneka gerai, kiti atvirksciai gerai, gerai, as mazajam dabar su keikveina sloga bijau kad neuspuliuotu ausis ar sinusitas, o buten TEN tas pneumokokas ir karaliauja. skiepysiu ji butinai man vyresneliui iskarto nusieme ausis ir sinusitai
knopke*
2011 02 13, 19:05
na, mes vel eilini karta visa seima sergam, man bronchitas, virusas sukele liga, tai geriu priesvirusinius vaistus, kainuojancius simtais  bet gereja...ir mergina, skiepyta parejo su 38 viena diena, bet temp per para laiko dingo, kosulys slapias i diena kokius 2-3 k...man tai bet kokiu atveju geros naujienos, nes kitokiu atveju, kau sedetume greitojoj...poveikis yra, aisku, 100 proc nebus, nes jei visi serga , 4 asmenys, tai logiska, kad bacilu daug namuos, bet kad lengvai, ar lebgviau tai tikrai taip
Karvute
2011 02 13, 22:14
QUOTE(MEET @ 2011 02 13, 20:05) na, mes vel eilini karta visa seima sergam, man bronchitas, virusas sukele liga, tai geriu priesvirusinius vaistus, kainuojancius simtais  bet gereja...ir mergina, skiepyta parejo su 38 viena diena, bet temp per para laiko dingo, kosulys slapias i diena kokius 2-3 k...man tai bet kokiu atveju geros naujienos, nes kitokiu atveju, kau sedetume greitojoj...poveikis yra, aisku, 100 proc nebus, nes jei visi serga , 4 asmenys, tai logiska, kad bacilu daug namuos, bet kad lengvai, ar lebgviau tai tikrai taip na taip jus uzkirtote kelia tik pneumokokams, o visi kiti "superkokai" lieka aktyvus visuomeneje, o ir virusai taip pat... laikykites  paskaitykite apie ta broncho-munali dar karta
evuxiene
2011 02 16, 21:56
as savo dicki skiepijau ir nieko nepadejo kasmet sergam bronchitais, o vaikui jau 7 metai  \ o robomunylis isvis vejai tik isgerdavau ir susirgdavom...
Karvute
2011 02 17, 00:04
QUOTE(sindirela @ 2011 02 16, 22:56) as savo dicki skiepijau ir nieko nepadejo kasmet sergam bronchitais, o vaikui jau 7 metai  \ o robomunylis isvis vejai tik isgerdavau ir susirgdavom...  na TIORISKAI tas ribomunilis turi tik viena bacila savo sudetyje, bronchomunalio spektras platesnis. savo vaikams sudaviau, bet sergam ir sergam  tik kad antibu tik karta gavo... net is pulingos anginos isejome paprastai... juk nuo virusu vakcinu nera...
Sviesioji
2011 02 17, 09:12
QUOTE(Karvute @ 2011 02 17, 01:04) net is pulingos anginos isejome paprastai... juk nuo virusu vakcinu nera...  Mano vyresneliui nuo anginos labai praverte eziuoles arbata.
Karvute
2011 02 17, 11:32
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 17, 10:12) Mano vyresneliui nuo anginos labai praverte eziuoles arbata.  cia vaistinei yra ane???  aciu
Goudute
2011 06 19, 21:17
Pries kiek laiko rekomenduojama skiepyti vaika leidziant pvz i darzeli? Niekur nerandu jei pvz paskiepyciau liepos/rugpjucio menesi, o rugsejo leisciau i darzeli...
Karvute
2011 06 21, 17:29
QUOTE(Goudute @ 2011 06 19, 22:17) Pries kiek laiko rekomenduojama skiepyti vaika leidziant pvz i darzeli? Niekur nerandu jei pvz paskiepyciau liepos/rugpjucio menesi, o rugsejo leisciau i darzeli... taip mums taip rekomendavo
Goudute
2011 06 22, 17:35
QUOTE(Karvute @ 2011 06 21, 17:29) taip mums taip rekomendavo  tada pedinsiu liepa pirkt skiepa ir pas sesele, kad suleistu
Zuikiosaulute
2011 09 06, 10:08
Šiemet ir aš paskiepijau sūnų šiuo skiepu, nes visi ssusirgimai nueidavo į komplikacijas - plaučių uždegimus ir bronchitus
Amelita
2011 09 06, 11:55
QUOTE(Jusma @ 2011 09 06, 11:08) Šiemet ir aš paskiepijau sūnų šiuo skiepu, nes visi ssusirgimai nueidavo į komplikacijas - plaučių uždegimus ir bronchitus  Sveikateles jums.  Kiek kainavo?
Crazy Lady
2011 09 06, 13:29
prieš skiepijant reikėtų įsitikinti ar jūsų vaikas nėra alergiškas sudėtinėms šio skiepo dalims, kad neatsitiktų taip kaip mum. Antrą dieną po skiepo sutino ranka į kurią buvo skiepinta, sekančią dieną veidas, tempa laikėsi apie 39, nuvežiau vaiką į ligoninę, tai be jokių klausimų paguldė į reanimaciją...... ačiū D baigėsi laimingai
Karvute
2011 09 06, 16:35
QUOTE(Crazy Lady @ 2011 09 06, 14:29) prieš skiepijant reikėtų įsitikinti ar jūsų vaikas nėra alergiškas sudėtinėms šio skiepo dalims, kad neatsitiktų taip kaip mum. Antrą dieną po skiepo sutino ranka į kurią buvo skiepinta, sekančią dieną veidas, tempa laikėsi apie 39, nuvežiau vaiką į ligoninę, tai be jokių klausimų paguldė į reanimaciją...... ačiū D baigėsi laimingai   o kam pasireiske alergija? kiausynio baltimui? jis dazniausiai buna skiepuose mano maizukui be jokiu komplikaciju praejo preis 2 sav padareme  mokejau 86 lt su ct poliklinikoje  dychkiui pries 3 metukus uz 60lt pirkau - infliacija
Amelita
2011 09 06, 20:05
Pries 2 metus skiepinom dukra, mokejom 75 lt. Poliklinikoj.
Crazy Lady
2011 09 07, 12:41
QUOTE(Karvute @ 2011 09 06, 17:35)  o kam pasireiske alergija? kiausynio baltimui? jis dazniausiai buna skiepuose tiksliai nežinau, nes niekas taip ir nenustatė..... tik visi bandė gasdint, tik pagalvok kaip gerai, kad paskiepinai, nes jei būtų ištikrųjų susirgęs kokiu plaučių uždegimu ar kita liga, kurios sukėlėjęs pneumokokas, tai pagalvok kas būtų, ir pan..... kiaušinio baltymui jis nebuvo alergiškas, nes paprastai į skiepus jokios reakcijos nebūdavo, ta prasme bėrimų, tinimų, temperatūros ir pan
Karvute
2011 09 07, 20:53
QUOTE(Crazy Lady @ 2011 09 07, 13:41) tiksliai nežinau, nes niekas taip ir nenustatė..... tik visi bandė gasdint, tik pagalvok kaip gerai, kad paskiepinai, nes jei būtų ištikrųjų susirgęs kokiu plaučių uždegimu ar kita liga, kurios sukėlėjęs pneumokokas, tai pagalvok kas būtų, ir pan..... kiaušinio baltymui jis nebuvo alergiškas, nes paprastai į skiepus jokios reakcijos nebūdavo, ta prasme bėrimų, tinimų, temperatūros ir pan  nu nezinau net kaip reaguoti i tokias replikas... nu nelabai rimtai skamba... gerai kad viskas gerai...
ingulka35
2011 09 09, 16:43
as vat irgi abejoju  skiepyt ar ne...  mano panele beveik neserga, bet pradejom eiti i darzeli,bijau ligu protrukio. bet sveiko vaiko pumpuoti skiepais taip nesinori..
Amelita
2011 09 09, 17:02
QUOTE(ingulka35 @ 2011 09 09, 17:43) as vat irgi abejoju  skiepyt ar ne...  mano panele beveik neserga, bet pradejom eiti i darzeli,bijau ligu protrukio. bet sveiko vaiko pumpuoti skiepais taip nesinori.. Siaip gyd sako, kad Pneumo23 skiepas jau atgyvenes, tipo dabar juo skiepina labiau senus zmones, o vaikus skiepina kitu, tik dabar pamirsau pavadinima. Galesiu veliau parasyt. Tai man sake gyd pneumologas dirbantis Santariskese. Vyresnele dukrele skiepinom Pneumo 23, aisku sirgo, bet aciu Dievui, nebuvo daugiau plauciu uzdegimo. O pries skiepa sirgom sia liga.
Karvute
2011 09 09, 18:45
QUOTE(Amelita @ 2011 09 09, 18:02) Siaip gyd sako, kad Pneumo23 skiepas jau atgyvenes, tipo dabar juo skiepina labiau senus zmones, o vaikus skiepina kitu, tik dabar pamirsau pavadinima. Galesiu veliau parasyt. Tai man sake gyd pneumologas dirbantis Santariskese. Vyresnele dukrele skiepinom Pneumo 23, aisku sirgo, bet aciu Dievui, nebuvo daugiau plauciu uzdegimo. O pries skiepa sirgom sia liga. butu gerai suzinoti to naujo skiepo pavadinima as uzsisakiau broncho-munnal vaikams
Amelita
2011 09 09, 19:19
Turiu gydytojo uzrasytus du skiepus ant lapuko, nuo pneumo infekciju. Prevenar vakcina ir Synflorix. Tik nezinau, kuris skiepas yra iki 2 metu vaikams, kuris vyresniems nei 2 metu vaikams.
ingulka35
2011 09 09, 20:47
mums daktare patare pasiskiepyt, bet nieko nekomentavo, appie siuos skiepus info patare panarsyt internete.MAMYTES, KAIP MANOTE AR VERTA SKIEPYTI KOL KAS JOKIOMIS LIGOMIS NESIRGUSIO VAIKO? AR SKIEPYTI IR NELAUKTI KOL PRASIDES LIGU MARATONAS?( o gal ir neprasides  )
Jevgenija
2011 09 13, 11:49
QUOTE(ingulka35 @ 2011 09 09, 21:47) mums daktare patare pasiskiepyt, bet nieko nekomentavo, appie siuos skiepus info patare panarsyt internete.MAMYTES, KAIP MANOTE AR VERTA SKIEPYTI KOL KAS JOKIOMIS LIGOMIS NESIRGUSIO VAIKO? AR SKIEPYTI IR NELAUKTI KOL PRASIDES LIGU MARATONAS?( o gal ir neprasides  ) as tikrai neskiepiciau  , jei vaiko imunine sistema pakankamai stipri (t.y. jis serga bronchitu 1-2 krtus i metus). Nes pvz. mano vaikai yra linke i bronchitus (serga po 5-6 kartus) tai mes praeitais metais pasiskiepijom, bet padarem didziule klaida. Gydytoja patare daryti ir pneumo 23 ir sezoninio gripo kartu (taip daznai yra daroma), tai mes i lygonine patekom, ir 2 menesius bronchito komplikacijas gydemes...
Karvute
2011 09 13, 19:52
QUOTE(ingulka35 @ 2011 09 09, 21:47) mums daktare patare pasiskiepyt, bet nieko nekomentavo, appie siuos skiepus info patare panarsyt internete.MAMYTES, KAIP MANOTE AR VERTA SKIEPYTI KOL KAS JOKIOMIS LIGOMIS NESIRGUSIO VAIKO? AR SKIEPYTI IR NELAUKTI KOL PRASIDES LIGU MARATONAS?( o gal ir neprasides  ) taip, patariama skiepytis rugpjuti, pries persalimo zezonus. prasidejus ligu sezonui patariama bronchi-munil (galima duoti serganciam vaikui arba suaugusiam) arba ribomunil (tik sveikam asmeniui), cia geriamoji vakcina (sudetis gan nebloga). savo vaikus abu paskiepijau su pneumo 23 vakcina, papildomai kasemt duodu brobchomunil, zinoma sergame, bet turiu med issilavinima (gal todel daznai ir sergame  ), pasiskaitau ir zinau kad nuo virusu nepades jokie skeipai, o nuo bakteriniu ligu (del kuriu skiriami antibiotikai) imanoma apsisaugoti. tikiuosi anginu-otitu-sinusitu sumazes. o nuo virusu neapsaugos niekas aisku stebuklai vyksta  kartais
laba,o cia tas skiepas pneumo23 tai taspats nuo pneumokokines infekcijos?  ar cia kazkoks naujas,mes 2metu jau pasiskiepijom nes daug sirgom,kai isejo i darzeli tai sergam dar daugiau,menesyje pora dienu tik einame i darzeli,viskas uzsibaigia antibais,bet rimtu ligu nebuna viena kart buvo bronchitas,o pastoviai tai slogos ir kosuliai kuriu neveikia jokie vaistai tik antibai,ir dar i metus karta sergam puline angina po kurios komplikuojasi viskas i sanarius.Dabar geriam RYBOMUNYLI ir vistiek nesumazeja ligos,nebezinau ka dar galima gerti ar daryti kad vaikas maziau sirgtu ir dar nereiktu tonziliu operuoti
Karvute
2011 11 20, 22:19
QUOTE(armi06 @ 2011 11 20, 20:08) laba,o cia tas skiepas pneumo23 tai taspats nuo pneumokokines infekcijos?  ar cia kazkoks naujas,mes 2metu jau pasiskiepijom nes daug sirgom,kai isejo i darzeli tai sergam dar daugiau,menesyje pora dienu tik einame i darzeli,viskas uzsibaigia antibais,bet rimtu ligu nebuna viena kart buvo bronchitas,o pastoviai tai slogos ir kosuliai kuriu neveikia jokie vaistai tik antibai,ir dar i metus karta sergam puline angina po kurios komplikuojasi viskas i sanarius.Dabar geriam RYBOMUNYLI ir vistiek nesumazeja ligos,nebezinau ka dar galima gerti ar daryti kad vaikas maziau sirgtu ir dar nereiktu tonziliu operuoti Pneumo vakcina apsaugo tik nuo pneumokokines infekcijos, jeigu turite kitokiu sukeleju, deja tikrai nepades, jos spektras tik pneumokokams. gerem ir mes ta rybomunili, nusivyliau labai, dabar jau antrus metus geriam broncho-munili, ten sudetis geresne, na ir tikimes kad maziau sirgsime. nuo jokiu virusu jokie vaistai nepades. galima bandyti stiprinti imuniteta su liaudes medicina, gal kokie barsuko taukai padetu mano vaikui dar atisako pjauti tonziles, adenoidai pasalinti 3 metuku, bet ligos sumazejo tik kokiu 5 metuku. dabar mazasis serga ir serga, nieko neina padaryti. kai atrasite buda kad vaikai nesirgtu - pasidalinkite patirtimi na kazka grudinimas padeda ir vasara Krymas, situ 2 daliku dar neisbandziau
atne777
2011 11 23, 11:19
LABUKA VISOMS Ir aš pasidalinsiu savo patirtimi. sirgti pradėjom nuo 1,5metuku, ir sakyciau pakankamai sudetingai ir daznai, musu pediatre mus buvo linkusi priskirti prie astminuku, pasidarėm visus alergeninius testukus, nieko nerado... tai pasiūlė pasiskielyti PNIAUMO 23 na ir tfu tfu tfu, kol kas sirgom tik vieną kartą.
Sveiki, Mums yra 1,6men. Per visą laiką esame vieną kartą gulėja ligoninėje dėl didelės temp. Pasirodo ji buvo nuo gerklytės ir gėrėme antibiotikus - pasveikome. Daugiau rimtų susirgimų, kad tektų gerti antibiotikus neturėjome. Dar neiname į darželį. Ar mums verta skiepytis šia vakcina prieš pradedant vaiksčioti į darželi?
Karvute
2011 11 26, 17:15
QUOTE(RPak @ 2011 11 26, 15:52) Sveiki, Mums yra 1,6men. Per visą laiką esame vieną kartą gulėja ligoninėje dėl didelės temp. Pasirodo ji buvo nuo gerklytės ir gėrėme antibiotikus - pasveikome. Daugiau rimtų susirgimų, kad tektų gerti antibiotikus neturėjome. Dar neiname į darželį. Ar mums verta skiepytis šia vakcina prieš pradedant vaiksčioti į darželi?  tokio amziaus jums pasiulys brangiaja vakcina, palaukite iki berods 2 metuku, tuoemt galima skiepytis pneumo 23 vakcina. zinote niekas jums 100 proc negarantuos, kad pneumo vakcina apsaugos jus nuo ligu, tai bsu apsauga tik nuo pneumokoku sukelianciu ligu, o dar visa palete kitu streptokoku ir stafilakoku, sukeliancius panasiu susirgimu. savo vaikus skiepijau, patenkita, salia to dar duodu kasmet bronchomunal, kuriame yra papildomas spektras imuniteta sukelianciu agentu. pasiskaitykite internete, pasitarkite su gydytoja.
Bahama mama
2011 11 29, 10:33
mano mazajam jau 4,5 m, o is ligu vis neislipam - tai gerkle, tai bronchai. Gyd. pasiule pasiskiepyt ta Pneumo 23, bet vis svarstau, ar tokio amziaus dar verta  vyresnysis vaikas, tarsi koki bruksni uzbrezus, kai suejo 4 m nutojo sirgti visiskai (3xtpfu). Tikejausi, kad ir su mazuoju bus panasiai. Abu yra/buvo darzeliniai ir dazniausiai ligos pareina is darzelio O kad grudinimas yra geriausia priemone atsikratyti ligu, tai isitikinau tuo pati. Vyresnis sunus vasara iki nustodamas sirgti daug maudesi saltoj Baltijos juroj, net melynas budavo, kai per jega istraukdavau i kranta  bet nuo tos vasaros daugiau nesirgo. Tik su mazuoju kazkodel bijau sitokiu grudinimu, jis net nuo keliu sauksteliu ledu angina sugeba susirgt
electrica
2012 01 12, 18:00
Paskiepijau pneumo 23 dukra 3 metu. Dabar sedziu ir grauziuosi. Antra para temperatura musu - buvo 40, ir musasi sunkiai, antra para 38 su dalim, ar cia normalu? Ka tik pasveiko po plauciu uzdegimo, turbut nelaikas buvo nesustiprejusi vaika ja skiepyti. Vat ka reiskia nepasiskaiciau pati, pasitikejau pediatre.....
Karvute
2012 01 12, 19:00
QUOTE(electrica @ 2012 01 12, 19:00) Paskiepijau pneumo 23 dukra 3 metu. Dabar sedziu ir grauziuosi. Antra para temperatura musu - buvo 40, ir musasi sunkiai, antra para 38 su dalim, ar cia normalu? Ka tik pasveiko po plauciu uzdegimo, turbut nelaikas buvo nesustiprejusi vaika ja skiepyti. Vat ka reiskia nepasiskaiciau pati, pasitikejau pediatre.....  cia iskarto po skiepo? ar praejus kokiam laikotarpiui? mano abu vaikai skiepyti vasaros pabaigoje, taip rekomedavo gydytoja, pati skeipijausi rudeni kartu su gripo vakcina, jokiu komplikaciju neik man nei vaikams nepastebejau zinoma reikia skiepyti 100 proc sveika vaika, jeigu jis jau buvo kazka (pvz gripa) pasigaves ir isryskejo tik po skiepo, nu sakyciau nurasome sutapimui, BET zinoma nemalonus vaizdelis  . nera garantijos kad susidarys imunitetas pries pneumokokus. o pries gripus ir kitus persalimus tas skiepas neveiksmingas  , jis tik preis 23 pneumokoku atmainu. kiti virusai ir bakterijos lieka uz borto. sita reikia pasiskaityti, zinoti ir nemaisyti (skiepijama ne nuo ligu, o nuo bakterijus). pvz mano vaikui (jau rasiau sitam forume ne viena karta) daryti keli paseliai del sinusitu, augo pneumokokas (kaip sake lab-rijoje: gausiai gryna kultura, kaip suprantu gan rimta) po eritromicino ir besiptolio kursu nutariau vaika vasara skiepyti. man rekomendavo vasara, nes vaikas stiprus, nelanko kolektyvo ir dar neprades lankyti kol susidarys imunitetas, nes maniskis 3 dienas i darza ir jau gatavas  kaip jau minejau nuo ligu neapsaugojo skiepas, BET sinusitu ir ausu uzdegimu nebeturime nuo tu laiku (pirma pasalinome adenoidus, antram vaikui pirma dariau skiepa, adenoidai vietoje, nors manau padideje), antram vaikui taip pat skiepa padariau vasara, tai dziaugiuosi nei sinusitu nei ausu uzdegimu neturime (pernai iki skiepo turejome ausu usdegima ir ne viena)(pnaumokokai yra pagrinde situ ligu (sinusitai ir otitai) koplikaciju po virusiniu ligu sukelejai) aisku nuo anginos neapsaugo(ja sukelia kitas kokas- s.piogenes (is paselio), sita geri turime kasmet po kelis kartus.  nuo jo geriam bronchoimunala kasmet. siam momentui pasigavome viduriu-vemimo virusa (iratiam dar ir kiaulyte, nors zinoam skiepyti  ), nu sergam ir sergam ir sergam  civilizacija taip sakant. tikiuosi kazkas apsidare aiskiau, nereikai kaltinti nei saves nei pediatres, pirmas vaikas - yra tikras isbandymas tevams, antras jau eina vyresnelio keliu, jau ramiau. kiekviena mama uzauginus maza vaika, pati tampa pediatru kvadrate, nes viskas ne teorija o praktika patikrinama  svarbu tikrai dometis ligomis, vaistais, nebuti avele gydytoju rankose, internete apstu informacijos laikykites
QUOTE(electrica @ 2012 01 12, 18:00) Paskiepijau pneumo 23 dukra 3 metu. Dabar sedziu ir grauziuosi. Antra para temperatura musu - buvo 40, ir musasi sunkiai, antra para 38 su dalim, ar cia normalu? Ka tik pasveiko po plauciu uzdegimo, turbut nelaikas buvo nesustiprejusi vaika ja skiepyti. Vat ka reiskia nepasiskaiciau pati, pasitikejau pediatre..... vežkit pas gydytoja, kraujo tyr pasidaryt. tokiau aukšta po skiepo ne juokai. nenoriu gąsdint, bet draugės berniukas susirgo taaaip, kad net gyd sakė, kad silpnas imunitetas buvo ir nuo skiepo susirgo tuo, ką skiepija, keliom bacilom iš karto. net ir oficialioji medicina nebeneigė skiepo įtakos... linkiu kad jums tiap nebūtų,ir lengvai pasveiktumėt
žydrynė
2012 01 13, 11:49
QUOTE(electrica @ 2012 01 12, 19:00) Paskiepijau pneumo 23 dukra 3 metu. Dabar sedziu ir grauziuosi. Antra para temperatura musu - buvo 40, ir musasi sunkiai, antra para 38 su dalim, ar cia normalu? tokia aukšta temp po skiepo tai nėra normalu,čia rimta komplikacija
QUOTE(Fedes @ 2012 01 12, 21:25) vežkit pas gydytoja, kraujo tyr pasidaryt. tokiau aukšta po skiepo ne juokai. nenoriu gąsdint, bet draugės berniukas susirgo taaaip, kad net gyd sakė, kad silpnas imunitetas buvo ir nuo skiepo susirgo tuo, ką skiepija, keliom bacilom iš karto. net ir oficialioji medicina nebeneigė skiepo įtakos... linkiu kad jums tiap nebūtų,ir lengvai pasveiktumėt  Fedes, susirgti pneumokokine infekcija nuo pneumo vakcinos nelabai realu bent jau todėl, kad sudėtyje nėra gyvo sukėlėjo Electrica, ar rodėl vaiką gydytojui  Su gerklyte viskas tvarkoj?
QUOTE(dange @ 2012 01 13, 14:39) Fedes, susirgti pneumokokine infekcija nuo pneumo vakcinos nelabai realu bent jau todėl, kad sudėtyje nėra gyvo sukėlėjo na, aš konkrečiai aišku komentuot negaliu, iš viso turėčiu tokių gandų neskleist..  ne mano vaikas, ne aš su gydytojais kalbėjau. tai gaunas aišku VBS. bet kai tai atsitinka gerai pažįstamoj aplinkoj, tikiu, kad mano girdėtas pasakojimas buvo bent jau arti tiesos. vaikas susirgo tą pačią dieną ir labai rimtai, CRB buvo aukštumose, ir kelios infekcijos buvo rastos. prie viso šito jam buvo dar ir alerginė reakcija, tinimas (alergijom spolinkį ir be skiepų turi aišku). tai čia žinai, kaip iš draugių pašnekesių, nesigilini į viską nuo A iki Z, plius prieš kelis metus atmintis visko nebelaiko. bet man žymiai realiau, nei straipsniai internete. nesakau, kad skiepas blogas ar pan, bet faktas kad tai paveikė jo šeimą smarkiai. būna, deja, ir tie patys rečiausieji pašaliniai poveikiai, aprašytieji info lapelyje, kai siūloma nedelsiant važiuot į ligoninę...
electrica
2012 01 13, 23:02
Labai aciu visiems uz palaikyma. Skambinau gydytojai, sake, jeigu nekris temparatura,atvaziuoti, bet rizikavau ir palaikiau namie. Tai vat i trecia para temperatura tik 37 pakilo. Skiepo vieta nepatinusi, nors skundesi, kad rankyte skaudejo. Gerkle normoje, snarglio nebuvo, jokiu berimu. Panasu, kad pasveiko. Manau, kad poliklinikoje belaukdami skiepo busim virusa pagave. Mums visada sekasi, tik iseinam kur is namu, ir sergam.
Renata_Bo
2012 01 14, 02:28
Mum gyd sake kad paskiepyt pneumo, labai gerai jei vaikas bent 3 menesius niekuom apsoliuciai nesirgtu ir atseit jau ziema ner ko skiepyt, ismesti pinigai bus tik. Sake geriausia rudeni, bobu vasara kokia skiepyt. Tai siais metais pavelavom, gal kitais jai sirgs labai, nors pakeitus darzeli vaikas dar nei karto nesusirgo.
KAKTEEN
2012 01 16, 15:26
Nezinau sutapimas ar ne, bet mes kai pasiskiepijom, tai sirgom ir sirgom, plauciu uzdegimai, bronchitai ir t.t. siemet baigesi skiepo "galiojimas " nuo birzelio menesi ne karto nesirgom.
Karvute
2012 01 16, 21:16
QUOTE(KAKTEEN @ 2012 01 16, 16:26) Nezinau sutapimas ar ne, bet mes kai pasiskiepijom, tai sirgom ir sirgom, plauciu uzdegimai, bronchitai ir t.t. siemet baigesi skiepo "galiojimas " nuo birzelio menesi ne karto nesirgom. o tas "galiojimas" alia 5 metai? ar trumpiau?
KAKTEEN
2012 01 18, 12:05
Mums kaip tik ir praejo 5 metai.
Jei gyd siuo metu siulo skiepit tai neverta, ismesti pinigai bus, ar vistik vera
Dirty Diana
2012 01 28, 23:07
as savo vaika paskiepinau treciadieni, nes vasaros gale ir rugsejo pradzioje niekaip negavo vakcinos, paskui prasidejo ligos ir vis tesesi. Tai istaikiau kaip vaikas buvo visiskai sveikas nemaza laika ir paskiepinau ir dar sesele pasake, kad butu idelu, kad nesusirgtume, kokia savaite, tai zodziai kaip koks pranasas  vakar vakare uzsikosejo laringitiniu kosuliu. Vienintele mintis skiepas, kaip i s.... Siandien buvom pas gyd tai ji nesake, kad visai skiepas nebus toks veiksmingas kaip turi buti,bet ir nera tokia jau bloga situacija, nes pas ji tas persalimas nedidelis, svarbiausia, kad tem nepakiltu, bet 5proc veiksmingumas tikrai sumazeja, nes organizmas vietoj to, kad imuniteta igytu, kovoja su liga.
Karvute
2012 01 30, 21:01
sukurkite kas nors nauja tema ir imeskite nuoroda cia! ACIU!!! (pati temu kurti nemoku)
admin*1
2012 01 30, 21:01
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|