Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 4 mėn. kūdikis pripažįsta tik mamą ir tėtį
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Erina
Nežinau, gal ne čia papuoliau, bet nežinau ką daryti. Dukrytei beveik 4 mėnesiai. Seniau palikdavom mano mamai arba sesei, kai reikdavau kur išeit ir jokių problemų nebuvo. Paskutiniu metu niekur negaliu išeit nes vaikas klykia kaip išprotėjęs. Gyvenam pas mano mamą ir ją dukrytė mato kiekvieną dieną. Kai aš esu namie vaikas ramus su mama arba sese, bet vos tik išeinu, prasideda isterijos, nei viena nei kita su vaiku nesusitvarko. Visiškai su jomis nelieka, ką jau kalbėt apie kitą močiutę, kurią mato tik savaitgaliais. Jos išvis neprisileidžia. Nors prieš mėnesį dar mielai su ja likdavo. Nebežinau kas darosi, negaliu net į parduotuvę nueit. Gal čia koks tarpsnis, kai vaikai pripažįsta tik tėvus, ar čia jau didesnė problema? blink.gif
varveklis
mums su maziuku irgi taip budavo, tik kazkur nuo puses metu.. nezinau nieko irodyti negaliu, bet man atrodo, kad yra tox vaiko etapas, kai mamos ir tecio salia labai reikia. jei ispildysit jo nora buti kartu, po kurio laiko turi praeiti. juk vaikas tik nuo 3 metu pradeda save atskirti nuo tevu, (cia apytikriai) ir iki tol jam tevu labai reikia. cia tik mano nuomone, bet manau maziuka reketu kuo maziau dabar palikti atskirai, toks etapas tikrai praeis, kai mazius pajaus, kad jam nera ko nerimauti, kai biski lieka ne su tevais. viskas bus gerai wink.gif
Psichologe
Tai labai normalus etapas- 4-6 men. amziuje pradeda formuotis prieraisumas. Kudikiu besirupinantis zmogus tampa vis labiau svarbus vaikui- jis pradeda pamazu atskirti tuos zmones, kurie juo rupinasi. Vaikas jauciasi saugiausiai, kai šalia jo visa laika yra tas pats zmogus, prie jo prisirisa, nes tame rysyje patiria komforto- ne tik tai, kad juo fiziskai pasirupina- maitina, bet ir teigiamu emociju, bendravimo. Prieraisumas galutinai susiformuoja mazdaug iki 1 metu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.