Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu
QUOTE(dia.dia @ 2008 02 06, 15:05) Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu mano kaimynu pavarde tokia Papildyta: [quote=dia.dia,2008 02 06, 15:05] Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu mano kaimynu pavarde tokia
zinau tik pavarde tokia, bet ir vardas Daujotas - neblogas
Pavardę tai žinau
labai gražus vardas. ir labai retas - nuo 1992 m užregistruoti tik 4 Daujotai: 1 - 1997m (čia turbūt taviškis), 1 - 2002 m, 1-2003 m., ir 1 - 2006 m.
įdomus vardas, tik mano patikimui per ilgas
Vieno profesoriaus VU chemijos fakulteto pavardė Daujotis. Vardo Daujotas negirdėjau, bet problemų su "ach kox populiarus" tikrai nebus. Gražus vardas. Man gražiau už Danielius, Gabrielius ir Matus...
Daujota, Daujotas (11.29) lietuvių: dau- (daug) + jot- (joti) daug jojęs, nukeliavęs Esu girdejusi, vardas retas grazus. Nebijok yra ir kitu vardu kurie skamba kaip pavardes
Nu retas,tai retas.Man kažkaip neitin skamba,bet gal gerai...
Vardas gražus, senas, lietuviškas. Viskas su juo gerai
BET... o kokia temos prasmė?
man tai nelabai sis vardas
net nezinojau tokio vardo
NEPATINKA
Nesu girdejusi tokio vardo
As darzely dirbu tai zinau toki vaikiuka Daujota dbr jam 4m. bet kad kazinau man is pradziu tai nelabai buvo, bet paskui pripratau
QUOTE(ingalp @ 2008 02 06, 17:27) labai gražus vardas. ir labai retas - nuo 1992 m užregistruoti tik 4 Daujotai: 1 - 1997m (čia turbūt taviškis), 1 - 2002 m, 1-2003 m., ir 1 - 2006 m. mamuliukai,o gal galite parodyti kur galima pažiūrėti kiek kokių vardų kada registruota???Na kur ten ta registracija parodoma??? kažkada knisau, bet neradau. O taip rūpėtų, kad nebūtų pats naudojamiausias QUOTE(Renatulis @ 2008 02 11, 18:35) mamuliukai,o gal galite parodyti kur galima pažiūrėti kiek kokių vardų kada registruota???Na kur ten ta registracija parodoma??? kažkada knisau, bet neradau. O taip rūpėtų, kad nebūtų pats naudojamiausias ingalp minejo, jog www.vaikis.com galima pasiziureti vardu registracija. As ir dukters zvilgtelejau varda. Idomu
Gal ir neminėsiu, su kuo vardas Daujotas rimuojasi ir asocijuojasi...
negražus
deja ir man sis vardas asocijuojasi su genetiniu sutrikimu...
koks idomus ir negirdetas vardas
As irgi tik pavarde girdejusi
Na, tikrai labai nemielas kazkoks
tikrai nea
O man visai nieko
o skeptikems pasakysiu kad Daunais niekas nevadina Daujotuku ar Daumantuku
Nežinau kodėl, bet man atrodo, kad tokio vardo nešiotojas 'pačiuožęs' turėtų būti...
Manyčiau, kad prie trumpos pavardės derėtų
Man labai labai
QUOTE(Ende @ 2010 07 29, 18:20) Nežinau kodėl, bet man atrodo, kad tokio vardo nešiotojas 'pačiuožęs' turėtų būti... Vaikas "pačiuožęs" tikrai nėra. Jis bus septintokas. Ketvirti metai - pirmūnas. Domisi ir žaidžia krepšinį. Protingas, geras vaikas. Tikiuosi, kad šis vardas jam atneš gyvenime didžiulę sėkmę. Tai labai senas vardas, kunigaikštis buvo pavadintas šiuo vardu. Teko būti Ukrainoje ir bendrauti su istoriku. Kai sužinojo mano vaiko vardą, labai daug papasakojo apie vardo kilmę, Lietuvos kunigaikštį Daujotą. Pasirodo jis buvo užėmęs Ukrainos žemes. Aš nieko nežinojau apie šį kunigaikštį, kol mano vyras neperskaitė istorinį straipsnį. Pasiūlė pavadinti sūnų šiuo vardu, aš sutikau. Nesigailiu. Dėl savo vardo sūnus nebuvo patyręs jokių patyčių, jis pats didžiuojasi juo, nes jaučiasi turintis retą ir didingą vardą, o tai jam suteikia pasitikėjimą. Per istorijos pamoką mokytoja papasakojo visai klasei jo vardo kilmę. Sūnui buvo malonu. QUOTE(dia.dia @ 2010 07 31, 17:28) Vaikas "pačiuožęs" tikrai nėra. Jis bus septintokas. Ketvirti metai - pirmūnas. Domisi ir žaidžia krepšinį. Protingas, geras vaikas. Tikiuosi, kad šis vardas jam atneš gyvenime didžiulę sėkmę. Tai labai senas vardas, kunigaikštis buvo pavadintas šiuo vardu. Teko būti Ukrainoje ir bendrauti su istoriku. Kai sužinojo mano vaiko vardą, labai daug papasakojo apie vardo kilmę, Lietuvos kunigaikštį Daujotą. Pasirodo jis buvo užėmęs Ukrainos žemes. Aš nieko nežinojau apie šį kunigaikštį, kol mano vyras neperskaitė istorinį straipsnį. Pasiūlė pavadinti sūnų šiuo vardu, aš sutikau. Nesigailiu. Dėl savo vardo sūnus nebuvo patyręs jokių patyčių, jis pats didžiuojasi juo, nes jaučiasi turintis retą ir didingą vardą, o tai jam suteikia pasitikėjimą. Per istorijos pamoką mokytoja papasakojo visai klasei jo vardo kilmę. Sūnui buvo malonu. Na džiugu girdėti
Man negrazus...Vis gi matyt reti vardai todel ir reti, nes daugumoj jie specifiskai skamba ir zmones mieliau renkasi labiau nuvalkiotus, bet ausiai malonius vardus...
Visai nieko skamba, jei tinka prie pavardes
Dujotekis
Negeros asociacijos
O šiai yra toks kaimukas Daujotai
Turim draugus Daujotus (tokia pavarde)
Labai pavarde primena
pas mus labai populiari pavarde
Nelabai koks......
Pažįstu šeimą tokia pavarde, bet juk pavardės dažnai yra kilę iš pavardžių.
O pats vardas man gražus.
nu jau ne
Nelabai, tikrai daugiau pavarde primena
Įdomus, su gražia kilme ir reikšme
QUOTE(Nieko sau @ 2011 03 20, 16:14) Taip, tai senas baltiškas vardas iš kurio vėliau sudaryta pavardė. Tokių seniausių pavardžių liko labai mažai. Galima didžiuotis išlaikytu istoriniu asmenvardžiu. Tokių vardų grąžinimas į gyvenimą, kompensuoja turintiems slavišką ( ar suslavintą) pavardę, atstato asmens tautinį kodą.
Mes gyvenam Daujotų name buvusiam
man daugiau cia i pavarde panasu nei i varda
|