Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daujotas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
dia.dia
Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu schmoll.gif Atsiliepkite, jei jusu seimoje ar pazistamu rate yra asmuo siuo retu vardu 4u.gif
ihana
QUOTE(dia.dia @ 2008 02 06, 15:05)
Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu  schmoll.gif  Atsiliepkite, jei jusu seimoje ar pazistamu rate yra asmuo siuo retu vardu  4u.gif
*

mano kaimynu pavarde tokia 4u.gif bet kaip vardas man taippat grazus smile.gif

Papildyta:
[quote=dia.dia,2008 02 06, 15:05]
Mano sunaus vardas - Daujotas. Labai retas, senas lietuviskas vardas. Dabar yra paplitusi pavarde. Kol kas dar nesutikau, netgi niekur nesu girdejusi berniuko ar vyro siuo vardu schmoll.gif Atsiliepkite, jei jusu seimoje ar pazistamu rate yra asmuo siuo retu vardu 4u.gif

*

mano kaimynu pavarde tokia 4u.gif bet kaip vardas man taippat grazus smile.gif
organizatore
zinau tik pavarde tokia, bet ir vardas Daujotas - neblogas 4u.gif
vaivos juosta
Pavardę tai žinau smile.gif, o vardą tik čia pirmą kartą perskaičiau.
*GAILĖ*
labai gražus vardas. ir labai retas - nuo 1992 m užregistruoti tik 4 Daujotai: 1 - 1997m (čia turbūt taviškis), 1 - 2002 m, 1-2003 m., ir 1 - 2006 m.
dia.dia
QUOTE(ingalp @ 2008 02 06, 18:27)
labai gražus vardas. ir labai retas - nuo 1992 m užregistruoti tik 4 Daujotai: 1 - 1997m (čia turbūt taviškis), 1 - 2002 m, 1-2003 m., ir 1 - 2006 m.
*

Zinojau, kad vardas labai retas, bet kad tik 4 Daujotai uzregistruoti g.gif
insi
įdomus vardas, tik mano patikimui per ilgas rolleyes.gif
idea fix
Vieno profesoriaus VU chemijos fakulteto pavardė Daujotis. Vardo Daujotas negirdėjau, bet problemų su "ach kox populiarus" tikrai nebus. Gražus vardas. Man gražiau už Danielius, Gabrielius ir Matus... 4u.gif
Violia

Daujota, Daujotas (11.29) – lietuvių: dau- (daug) + jot- (joti) – „daug jojęs, nukeliavęs“
4u.gif

Esu girdejusi, vardas retas grazus.
Nebijok yra ir kitu vardu kurie skamba kaip pavardes smile.gif 4u.gif

***Žaltvykslė
Nu retas,tai retas.Man kažkaip neitin skamba,bet gal gerai...
rytoj
Vardas gražus, senas, lietuviškas. Viskas su juo gerai thumbup.gif
BET... o kokia temos prasmė? blink.gif
dia.dia
QUOTE(rytoj @ 2008 02 08, 00:13)
Vardas gražus, senas, lietuviškas. Viskas su juo gerai thumbup.gif
BET... o kokia temos prasmė? blink.gif
*

Suzinoti, ar daug toki varda nesioja Lietuvoje. Man jau kaip ir atsake i si klausima anksciau.
*GAILĖ*
QUOTE(dia.dia @ 2008 02 08, 09:27)
Suzinoti, ar daug toki varda nesioja Lietuvoje. Man jau kaip ir atsake i si klausima anksciau.
*

ga tarp vyresnių žmonių turėtų būt šiek tiek dažnesnis g.gif ax.gif . bet vaikis. com turi statistiką tik nuo 1992 m
Valetta
man tai nelabai sis vardas blush2.gif skamba, kaip nujotas blush2.gif
Semile
net nezinojau tokio vardo schmoll.gif visai nieko rolleyes.gif
Mazoji sirdele
NEPATINKA schmoll.gif
Arneja
Nesu girdejusi tokio vardo g.gif o pavarde tokia zinau, mano buves bendrakursis rolleyes.gif O kaip sutrumpintai?
Debesiukee
As darzely dirbu tai zinau toki vaikiuka Daujota dbr jam 4m. bet kad kazinau man is pradziu tai nelabai buvo, bet paskui pripratau rolleyes.gif
dia.dia
QUOTE(Debesiukee @ 2008 02 10, 19:01)
As darzely dirbu tai zinau toki vaikiuka Daujota dbr jam 4m. bet kad kazinau man is pradziu tai nelabai buvo, bet paskui pripratau rolleyes.gif
*

O kokiam cia mieste?
Renatulis
QUOTE(ingalp @ 2008 02 06, 17:27)
*

mamuliukai,o gal galite parodyti kur galima pažiūrėti kiek kokių vardų kada registruota???Na kur ten ta registracija parodoma???
kažkada knisau, bet neradau.
O taip rūpėtų, kad nebūtų pats naudojamiausias
dia.dia
QUOTE(Renatulis @ 2008 02 11, 18:35)
mamuliukai,o gal galite parodyti kur galima pažiūrėti kiek kokių vardų kada registruota???Na kur ten ta registracija parodoma???
kažkada knisau, bet neradau.
O taip rūpėtų, kad nebūtų pats naudojamiausias
*

ingalp minejo, jog www.vaikis.com galima pasiziureti vardu registracija. As ir dukters zvilgtelejau varda. Idomu tongue.gif
Float
Gal ir neminėsiu, su kuo vardas Daujotas rimuojasi ir asocijuojasi...
l'eau
negražus
*badabum*
deja ir man sis vardas asocijuojasi su genetiniu sutrikimu...
Peonyblossom
koks idomus ir negirdetas vardas smile.gif bet manau privalumas jo tik toks, kad retas, bet ausiai kazkaip nemielai skamba blush2.gif o gal iprast reikia g.gif man pirma karta perskaicius, tai prisipazinsiu ne kokias asocijacijas sukele blush2.gif
Chanelle
As irgi tik pavarde girdejusi g.gif
ciuke
Na, tikrai labai nemielas kazkoks schmoll.gif
ELWOOD
tikrai nea schmoll.gif
kroshkyte
O man visai nieko rolleyes.gif tik kad tai nera tas vardas kuriuo as isivaizduociau esant savo vaikus.. tongue.gif
o skeptikems pasakysiu kad Daunais niekas nevadina Daujotuku ar Daumantuku smile.gif nebent pacios asmenybes tokio statuso pagal charakteri uzsitarnautu cool.gif va
Ende
Nežinau kodėl, bet man atrodo, kad tokio vardo nešiotojas 'pačiuožęs' turėtų būti... blush2.gif Net negaliu paaiškinti kodėl blush2.gif
nutė
Manyčiau, kad prie trumpos pavardės derėtų smile.gif Visai patinka biggrin.gif
Audra2
Man labai labai thumbup.gif
dia.dia
QUOTE(Ende @ 2010 07 29, 18:20)
Nežinau kodėl, bet man atrodo, kad tokio vardo nešiotojas 'pačiuožęs' turėtų būti...  blush2.gif  Net negaliu paaiškinti kodėl  blush2.gif
*

Vaikas "pačiuožęs" tikrai nėra. Jis bus septintokas. Ketvirti metai - pirmūnas. Domisi ir žaidžia krepšinį. Protingas, geras vaikas. Tikiuosi, kad šis vardas jam atneš gyvenime didžiulę sėkmę. Tai labai senas vardas, kunigaikštis buvo pavadintas šiuo vardu. Teko būti Ukrainoje ir bendrauti su istoriku. Kai sužinojo mano vaiko vardą, labai daug papasakojo apie vardo kilmę, Lietuvos kunigaikštį Daujotą. Pasirodo jis buvo užėmęs Ukrainos žemes. Aš nieko nežinojau apie šį kunigaikštį, kol mano vyras neperskaitė istorinį straipsnį. Pasiūlė pavadinti sūnų šiuo vardu, aš sutikau. Nesigailiu. Dėl savo vardo sūnus nebuvo patyręs jokių patyčių, jis pats didžiuojasi juo, nes jaučiasi turintis retą ir didingą vardą, o tai jam suteikia pasitikėjimą. Per istorijos pamoką mokytoja papasakojo visai klasei jo vardo kilmę. Sūnui buvo malonu.
Ende
QUOTE(dia.dia @ 2010 07 31, 17:28)
Vaikas "pačiuožęs" tikrai nėra. Jis bus septintokas. Ketvirti metai - pirmūnas. Domisi ir žaidžia krepšinį. Protingas, geras vaikas. Tikiuosi, kad šis vardas jam atneš gyvenime didžiulę sėkmę. Tai labai senas vardas, kunigaikštis buvo pavadintas šiuo vardu. Teko būti Ukrainoje ir bendrauti su istoriku. Kai sužinojo mano vaiko vardą, labai daug papasakojo apie vardo kilmę, Lietuvos kunigaikštį Daujotą. Pasirodo jis buvo užėmęs Ukrainos žemes. Aš nieko nežinojau apie šį kunigaikštį, kol mano vyras neperskaitė istorinį straipsnį. Pasiūlė pavadinti sūnų šiuo vardu, aš sutikau. Nesigailiu. Dėl savo vardo sūnus nebuvo patyręs jokių patyčių, jis pats didžiuojasi juo, nes jaučiasi turintis retą ir didingą vardą, o tai jam suteikia pasitikėjimą. Per istorijos pamoką mokytoja papasakojo visai klasei jo vardo kilmę. Sūnui buvo malonu.
*

Na džiugu girdėti 4u.gif Na čia man tik šis vardas taip nuskambėjo, nereikia teisinti vaiko... ax.gif blush2.gif
Atlantida
Man negrazus...Vis gi matyt reti vardai todel ir reti, nes daugumoj jie specifiskai skamba ir zmones mieliau renkasi labiau nuvalkiotus, bet ausiai malonius vardus...
sapniukass
Visai nieko skamba, jei tinka prie pavardes wub.gif
Borderline
Dujotekis biggrin.gif
Soffyyy
Negeros asociacijos schmoll.gif Nerašysiu net kokios... unsure.gif
O šiai yra toks kaimukas Daujotai biggrin.gif
Tai vat
Turim draugus Daujotus (tokia pavarde) smile.gif
DC*
Labai pavarde primena g.gif
justaita
pas mus labai populiari pavarde smile.gif
(moira)
QUOTE(DC* @ 2010 08 25, 15:08)
Labai pavarde primena g.gif
*

drinks_cheers.gif o ir vaikai vyresni rastu kaip pasityciot, sutrumpindami varda ne i geraja puse doh.gif doh.gif
DirOl*
Nelabai koks......
Ašaka
Pažįstu šeimą tokia pavarde, bet juk pavardės dažnai yra kilę iš pavardžių.

O pats vardas man gražus.
egzigo
nu jau ne schmoll.gif
wwwww
Nelabai, tikrai daugiau pavarde primena blink.gif
Nieko sau
Įdomus, su gražia kilme ir reikšme 4u.gif
Elenajazz
QUOTE(Nieko sau @ 2011 03 20, 16:14)
Įdomus, su gražia kilme ir reikšme  4u.gif
*

Taip, tai senas baltiškas vardas iš kurio vėliau sudaryta pavardė. Tokių seniausių pavardžių liko labai mažai. Galima didžiuotis išlaikytu istoriniu asmenvardžiu. Tokių vardų grąžinimas į gyvenimą, kompensuoja turintiems slavišką ( ar suslavintą) pavardę, atstato asmens tautinį kodą.
Engine
Mes gyvenam Daujotų name buvusiam smile.gif pavardė tai nieko, bet vardas - nelabaiii
sapniukass
man daugiau cia i pavarde panasu nei i varda ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.