Išrinkau savo vaikui šį darželį....Gal čia lankosi mamyčių, kurios ten veda savo atžalėles??? Būtų malonu pasidalint informacija
Sveikute,as vedu 4metu sunu i menu darzeli''ETIUDAS''.I kokia grupe tavo vaikis eis?maniskis,tai i ZVAIGZDUTE,sauni grupe
Sveika Bitute, dėl grupės tai dar nežinau nieko, nes direktorė prašė pirma jai vaiką atvesti parodyti ir kai su vaiku pabendraus supras kokia grupė jam labiau tiktų-ar bendraamžių ar vyresnių....
Bitute, ar šis darželis tikrai ugdo menišką vaiką ??? Kokie užsiėmimai ten vyksta??? Kaip tavo vaikas pritapo darželyje ???
Mano vaikas greit priprato
Bitute, o kiek vaikų grupėje būna??? Kaip maitinimas ?
Pusk,maitinimas neblogas-pusryciai,pietus,vakariene.Tikrai uztenka vaikui.Maistas kiekviena diena yvairus
Bitute, kaip man baugu, kad grupėje 20 vaikų
PUSK,DEL VAIKU SKAICIAUS TOKIOSE GRUPESE,TAI NEZINAU
O PUSK NERA KAM PALIKTI MAZIUKO,AR TAIP JAU NORI LEISTI?mano,taitik nuo 4metu ejo,kitaip reke
Aš ,Bitute, labiau darželiais pasitikiu, nei auklėmis..., nebent auklėm dirba močiutės , seneliai ar kt. artimieji
Bitute, o dabar nauja tvarka, kad grupėje būna įvairaus amžiaus vaikų??? Kaip manai, tai gerai? Taviškis, jei mažiausias, tikriausiai labai mylimas
Sveika pusk,matai del aukliu tai sutinku su tavim,as niekad nepalikciau vaiko nepazystamam zmogui
Skirtinguose darželiuose skirtinga tvarka, yra darželių, kuriose tik mišrios grupės (jas lanko vaikai nuo 3 iki 7 metų), yra darželių, kuriose vienos grupės mišrios, kitos ne ir yra darželių, kuriuose visos grupės suskirstytos pagal vaikų amžių.
Beje, dar pasiginčisiu apie vaikų skaičių. Jeigu sąraše yra 20 vaikų - nereiškia, kad jų tiek ir lanko - per ligų sezonus realiai būna apie 15 vaikų, tačiau prieina laikas, kai į grupę susirenka ir 20, ir 22 vaikai. Tai tada, atleiskit, tikrai auklėtoja nebepajėgi jų ugdyti - tuomet lieka tik vaikų dabojimas, kad galvų nenusisuktų. QUOTE(BITUTE 27 @ 2005 04 15, 09:07) Sveika pusk,matai del aukliu tai sutinku su tavim,as niekad nepalikciau vaiko nepazystamam zmogui
Na, va, ir as buvau pas direktore pakalbeti tiek del vietos darzelyje, tiek kas ten vyksta. Kaip ir vadinasi menu mokykla, taip ir mokomi vaikai tiek piesti su profesionalia dailes mokytoja (ateina kaip ir destytoja is dailes instituto, jei nesumaisiau), tiek dainuoti (darzelis stengiasi dalyvauti dainu daineleje), yra teatro uzsiemimai - vaikai kuria spektakliukus, dalyvauja ivairiose sventese, renginiuose tiek kauno mieste, tiek ir uz jo ribu. Mergaites yra plastikos uzsiemimai, berniukams rekomenduojami karate (bet tik atskiri pratimai). Pinigu prireikia tada, kai jusu vaikas dalyvauja kazkokioje veikloje ir tam kad pvz pastatyti spektakly dekoracijai prireikia medziagos, tai visi susije teveliai susimeta. mokestis standartinis. Ugdymas kaip ir visuose kituose darzeliuosi, tik didesnis demesys skiriamas menams ir yra veikianciu ivairiu su tuo susijusiu bureliu.
O ten tiktai darzelis, ar yra ir lopselio grupes?
darželis tik, kiek žinau
Sveikos, mano dukra nuo rugsejo lanko si darzeli, esu labai patenkinta, o svarbiausia tai, kad mano lepunelis, kuris iki siol darzelio nelanke ir yra labai patenkinta, noriai eina, nebuvo jokiu pykciu, sekmadieni jau laukia greiciau pirmadienio, kad i darzeli eit. Tikrai dziaugiuosi, kad paskaiciusi apie si darzeli, ji pasirinkau ir buvom priimtos
oho rasyte, kaip tau pasiseke
Tikiuosi Pusk nenusivilsite, matai mes jau 6- eriu, taciau lankom misria grupe - na taip jau papuolem, ten dar yra trys tokio amziaus maziai, tai jie kartu per savarankiskus uzsemimus ruosiasi mokyklai, turi pratybas ir dirba, maniske tai gudrutis lanke mokyklele nuo 4 metu, tai jai perlengvos uzduotis tipo
O pries kiek laiko reikia uzsirasyt? Ir as sunku papult
Aš jau no pirmadienio vesiu savo vaikiną i grupę
o užrašyt reikia kuo ankščiau - tada didesnė tikimybė, kad vaikas papuls
Edija- dovanos dar niekad nepakenke...niekam....ypac jei dovanos popierines
Na mus kai priiminejo nieko neteko duoti, nieks ir neprase, tik veliau buvo uzsiminta apie pagalba darzeliui, pradzioje paprase nupirkt tam tikru daiktu ir tikrai uz nedidele suma, na bet kadangi tikrai nebuvo laiko lakstyt ieskot, tai darzeliui davem pinigu 50 lt, visa tai direktore fiksuoja knygoje
Sakykit mamytės, gal žinot vedėjos darbo laiką, vis bandau prisikambint , neina, tai nzn kada čia taikyt nueit
Edija, vedeja laisvu grafiku ten lenkosi, tik aisku viena kad buna nuo10 ryto, manau jei nueitum apie 12 tai tikrai rastum
Mano panele lanko si darzeli,pakolkas esam patenkinti
QUOTE(EDIJA @ 2005 12 09, 13:52) Pries kiek laiko reikia vaikuti i si darziuka uzrasyt? Pvz. jei mano maziui dabar 2m. ir 8 men., tai ar nepaskubeciau jei dabar uzrasyciau ? Dabar jis lanko lopseli-darzeli, bet noreciau veliau tikrai ji i kita pervest nes esu tikrai nelabai patenkinta... Traukia, kad "Etiude" lavinami maziukai menu srityje, ir kaip supratau ten tik vyresniem, tai nezinau nuo kada ji uzrasyt jei nuspresim ji ten vest?
sveikutes, as planuoju savo zuiki ir vest i sita darzeli, tik baiminuosi, kad jis dar nevisada ant puodo pasipraso, o atbega kai jau buna truputi padares ir sako beda man, tai kazin kaip ten bus, girdejau kalbu, kad tokiu nenori priimt, gal zinot ka apie tai? o jusu vaikai jau savarankiski?
o iki keliu val vakare jis dirba ir vasara su atostogom kaip buna? QUOTE(raganiuks @ 2006 04 09, 10:01) sveikutes, as planuoju savo zuiki ir vest i sita darzeli, tik baiminuosi, kad jis dar nevisada ant puodo pasipraso, o atbega kai jau buna truputi padares ir sako beda man, tai kazin kaip ten bus, girdejau kalbu, kad tokiu nenori priimt, gal zinot ka apie tai? o jusu vaikai jau savarankiski? o iki keliu val vakare jis dirba ir vasara su atostogom kaip buna? Mano berniukas irgi panašiai būdavo- pasiprašo jau truputėlį padaręs
vasara su atostogom kaip buna?
Vasarą darželis atostogauja liepą ir rugpjūtį.O jei vaiką nori nevest savo atostogų metu ir nemokėt už tas dienas ,tai reikia iš darbo pažymos.
pasiskambijau, treciadieni vaziuojam su direktore kalbetis
Na, man asmeniskai teko susipazinti su sio darzelio tvarka ne kaip mamytei, kuri veda ten savo vaikuti, bet kaip vienos aukletojos pazystamai. Viskas ten tiesiog super
Super, men einam i "Etiuda" nuo rugpjucio 30 d
Man direktore tikrai faina pasirode, o labiausiai tai, kad butinai apziuri vaika ir tik tada i grupe paskiria - pagal elgesi, pomegius ir t.t.. Nesem konjakelio saldainiuku, bet manau lygiai taip pat butu priemus ir be to, o kai jau tiksliai zinojom kad ten papuolem, paparse prisidet prie busimos grupes remontu - nupirkom krana gera kriauklei (pasake ko konkreciai reikia), buvo l.patenkinta Grytutei : kaip manai ar nevertetu pasakyti apie tai direktorei? manau jei pasakyciau kad sake zmogus mates tiesiogiai, gal sureaguotu? nes atrodo normali direktore?
Visko kas tam sarašiuke nereikėjo,pvz.:vatmano lapu tai ir nepanaudojo,bus kitiem metam,o kokybiškus reiktu pirkt dažus,flamasterius,nes vaikai tikrai daug piešia
na ar daug naujoku rudeni prades lankyti si darzeli?
Mano vyrukas lanko 5 grupę.Tai būsime grupiokai
kaip gaila, kad nepaziurejau tavo atsakymo anksciau-buciau tiek visko isklausinejus
o koks tavo berniuko vardas?
Mes eisim i sita darzeli nuo kito rugsejo
Mano sunelis lanko si darzeli. budamas trimetis pradejo lankyti azuoliuko grupe, ten dirba nuostabi aukletoja JURATE. as be galo patenkinta kad vaikas buvo toje grupeje, nes jam paciam. Noreciau ir antraji suneli leisti pas ta pacia aukletoja,vyresnysis dabar paruosiamojoj grupej tai perkele i varpelio grupe, kol kas gerai aukletoju nepazystu, bet manau jei vaikas nesiskundzia tai ir gerai
apie Jurate labai daug geru atsiliepimu esu girdejusi
Vasara nuvaziavom i darzeli ir uzrasem. Pavasari kazkada vaziuosim su mazaja. Tada turesim apsispresti del grupes, ar leisti su vyresniais ar su mazesniais. O rugseji bandysim pradeti darzelinius mokslus.
P.s. cia atsakymas i klausima, tik va klausima istryniau QUOTE(nes @ 2007 02 17, 21:59) Vasara nuvaziavom i darzeli ir uzrasem. Pavasari kazkada vaziuosim su mazaja. Tada turesim apsispresti del grupes, ar leisti su vyresniais ar su mazesniais. O rugseji bandysim pradeti darzelinius mokslus. P.s. cia atsakymas i klausima, tik va klausima istryniau Mano mažoji ir tokio amžiaus kaip jusiškė,ir mes pavasarį eisim pas vedėja tartis dėl priėmimo,nes nuo rugsėjo norėtume pradėti lankyti..O į kokia grupę galvojate eiti į vyresnių ar jaunesnių?
O i kokia grupe paskiria? Kur maziausiai vaiku ar galima pasirinkti?
QUOTE(Deganti @ 2005 10 21, 10:07) Edija, vedeja laisvu grafiku ten lenkosi, tik aisku viena kad buna nuo10 ryto, manau jei nueitum apie 12 tai tikrai rastum Pirma karta girdziu, kad darzelio vedejos gali lankytis laisvu grafiku.Juk ne sporto klube lankosi, o darba dirba Papildyta: QUOTE(Grytute @ 2006 06 21, 00:39) Na, man asmeniskai teko susipazinti su sio darzelio tvarka ne kaip mamytei, kuri veda ten savo vaikuti, bet kaip vienos aukletojos pazystamai. Viskas ten tiesiog super Kadangi sis darzelis arciausiai namu ir ruosiuosi ten leisti savo vaikuti, tai domiuosi siuo darzeliu. Cia viska perskaiciau nuo pradzios iki galo ir noriu pasidalinti savo ispudziais apie tai,ka atradau. Stai, kad ir si zinute, kuri yra auksciau. Sakote sesele vagia. Bet kiek zinau, seseles israso tik meniu, o produktus is sandelio isduoda sandelininkas arba ukvedys(kaip kokiame darzelyje). Tad sesele to maisto rankose kaip ir neciupineja. Be to rasote, kad ir jogurtukus ir surelius matete kaip voge. Kazin ar buna meniu ta pacia diena jogurtai ir sureliai. O gal juos i direktores kabineta nunese Tiesiog manau, kad cia kokia bendradarbe, kuriai nepatinka sesele,nori ja apsmeizti. Nes kiek klausinejau pazistamu, tai sesele stengiasi,kad maistas vaikams butu kuo ivairesnis ir sveikesnis. Ir neteko girdeti,kad vaikams sureli, jogurtuka, obuoli ar kita maista reiketu dalintis i 3-4 dalis. Kiekvienas gauna savo porcija. Na, pagyvensim pamatysim. Ne uz kalnu tas laikas, kai galesiu viskuo isitikinti pati. QUOTE(Visaip @ 2007 03 17, 00:01) Pirma karta girdziu, kad darzelio vedejos gali lankytis laisvu grafiku.Juk ne sporto klube lankosi, o darba dirba Papildyta: Kadangi sis darzelis arciausiai namu ir ruosiuosi ten leisti savo vaikuti, tai domiuosi siuo darzeliu. Cia viska perskaiciau nuo pradzios iki galo ir noriu pasidalinti savo ispudziais apie tai,ka atradau. Stai, kad ir si zinute, kuri yra auksciau. Sakote sesele vagia. Bet kiek zinau, seseles israso tik meniu, o produktus is sandelio isduoda sandelininkas arba ukvedys(kaip kokiame darzelyje). Tad sesele to maisto rankose kaip ir neciupineja. Be to rasote, kad ir jogurtukus ir surelius matete kaip voge. Kazin ar buna meniu ta pacia diena jogurtai ir sureliai. O gal juos i direktores kabineta nunese Tiesiog manau, kad cia kokia bendradarbe, kuriai nepatinka sesele,nori ja apsmeizti. Nes kiek klausinejau pazistamu, tai sesele stengiasi,kad maistas vaikams butu kuo ivairesnis ir sveikesnis. Ir neteko girdeti,kad vaikams sureli, jogurtuka, obuoli ar kita maista reiketu dalintis i 3-4 dalis. Kiekvienas gauna savo porcija. Na, pagyvensim pamatysim. Ne uz kalnu tas laikas, kai galesiu viskuo isitikinti pati. Na jusu nuomone mane pribloske. Zinau,kad darzelyje dabar dirba saziningos virejos ,labai skaniai gamina.Osesele ir direktore labai rupinasi maisto kokybe. Ojusu atveju,jei turite tikrus faktus siulau nueiti ir pasikalbeti pacioms.Sakau,direktore fain,supratinga ir viska daro del vaiku.Siulau dar pasidometi projektais,ka veikia vaikai.Buvau Jievaro tilte-tai toks konkursas.Labai patiko.Virsune.Dabar laureatu koncertas bus Leliu teatre,atrodo kovo 29.Geriau pasiziurekim ka vaikai tame darzelyje ismoksta. QUOTE(Visaip @ 2007 03 16, 23:01) Pirma karta girdziu, kad darzelio vedejos gali lankytis laisvu grafiku.Juk ne sporto klube lankosi, o darba dirba na ne taip jau visai laisvu grafiku Papildyta: QUOTE(mamulyte1 @ 2007 03 18, 16:23) o kokia grupe? pas kuria aukletoja? |