Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visa tiesa apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
žydrynė
QUOTE(chivaja @ 2009 03 25, 17:03)
Keista , kad taip greit pripažino , kad tai iš viso  kokliušas. Mano dukra "dudeno " tris mėnesius , kol gydytojai nutarė, kad visgi tai  kokliušas.Prikišo maišus antibų
  doh.gif .Buvo skiepyta visais skiepais.
*

Dar vienas akivaizdus pavyzdys,kad skiepai neapsaugo nuo ligų,o tik galbūt nuo jų komplikacijų mirksiukas.gif

QUOTE(dange @ 2009 03 27, 10:37)
5-6.Labai įdomi teorija.Su MP išskiriami antikūniai iš tiesų svarbūs, ypač gleivinių imuninės apsaugos formavimui, tačiau tai, kas augo kūdikį nuo kai kurių infekcinių ligų pirmą pusmetį yra gaunama nėštumo metu per placentinę kraujotaką. Antikūniai atiradę po vakcivimo taip pat.
Mamytė vaikystėje nepersirgusi vėjaraupiais ir užsikrėtusi jais nėštumo metu, greičiausiu atveju perduos kūdikėliui ne antikūnius, o sukėlėją. Baigtis gali būti įvairi.
*

Tai kad būtent,antikūnai iš mamytės,persirgusios vėjaraupiais, ir gaunami per placentą,o kur įrodymai,kad atsiradę po vakcinavimo taip pat?

Ir dar.Kokia jūsų nuomonė apie tai,kad vakcinų gamybos metu į jas atsitiktinai patenka įvairūs virusai gyvūnų,iš kurių audinių jos gaminamos,tarkim tas atvejis,kai OPV vakcinoje buvo aptiktas beždžionių virusas SV 40,kurių inkstų ląstelėse buvo kultivuotas polio virusas blink.gif ?Taip pat į MMR vakciną gali patekti paukčių virusai,nes šios vakcinos gamybai naudojami paukščių audiniai.(tymų ir raudonukės komponentams) doh.gif .O gal dabar jau nenaudojami bigsmile.gif ?

Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 26, 21:36)
Jau radau... Na paziurekit jus nors kiek kritiskai i ta Naturalios med. centra, i tuos autoriaus saltinius a la vaccinationevil.com... doh.gif
*

O kodėl turėčiau žiūrėti kritiškai į gydytojus homeopatus,man ir dukrai ne vienu atveju jie padėjo ax.gif .Ar reikia pavyzdžių?Ir aplamai mes gydomės homeopatiniais ir žoliniais preparatais smile.gif
Tyra_Situacija
QUOTE(Zuwytes @ 2009 03 26, 09:18)
user posted image
user posted image
*

QUOTE(Zuwytes @ 2009 03 26, 10:54)
Darem kraujo tyrimus - normalus, limfmazgis tik uz ausytes padidejes - bet tai prasidejo sulig slogyte. Dabar jau du menesiai kaip puliuoja - rytoj einam pas ftiziatra  unsure.gif

Cia nenormali reakcija - normali turetu buti 10 kartu mazesnis pulinukas. Bet si situacija yra per dideles skiepo dozes pasekme. Kaip manote (klausiu jusu kaip teisininkes) ar imanoma kazkokias pretenzijas del vaiko suzalojimo gimdymo namams pateikti  g.gif
*

Zuwytes, reakcija šiek tiek stipresnė nei mano vaikinukui, nors dydis - labai panašus. Tik mūsų lokalinis židinukas buvo pupelės formos, jūsų gi - apvalus. Pūliavo tris mėnesius, buvo visko, ir odelė kaip ir jums luposi toje vietoje ir apie aplinkinius audinius, ir pratrūkęs žaliais pūliais terliodavosi. Praėjo. Buvo padidėjęs limfmazgis kaklo dešinėje pusėje, daugiau niekur. Praėjus pūliavimui ir limfmazgis per dar kelis papildomus mėnesius išsivaikšiojo ir nurimo. Žinoma, mano vaikis kai buvo skiepijamas svėrė beveik visu kilu daugiau nei tavo panelytė, mat gimė didokokas. Gal dėl to jam lengviau tam tikromis prasmėmis praėjo. O dėl perdidelės dozės drįsčiau abejoti, tada tai turėtų atsispindėti skiepų pase ir Jūsų ligos istorijoje.

Manyčiau, kad tam tikrais atvejais reikėtų daugiau šalto požiūrio. Žinau, kad į savo būsimo vaikiuko (jeigu jis bus) reakciją nereaguočiau taip audringai kaip į pirmojo. Tiesiog taip turi būti. O jūs privalote stebėti dukrytės reakciją į pūlinuką ir stebėti jo gijimo eigą.
alfa159
QUOTE(Salvina @ 2009 03 27, 13:34)

O kodėl turėčiau žiūrėti kritiškai į gydytojus homeopatus,man ir dukrai ne vienu atveju jie padėjo ax.gif .Ar reikia pavyzdžių?Ir aplamai mes gydomės homeopatiniais ir žoliniais preparatais smile.gif
*

Mano gydytoja irgi prijaucia homeopatiniams preparatams ir "neintervencinei medicinai". Bet kai skiria vaistus- geriam vaistus, kai skira zolytes-aliejukus- vartojam situos. Kai galim issiversti be zolyciu-vaistuku, taip ir darom.

Bet rasiau, kad praverstu kritiskiau paziureti i Zveryno naturalios "medicinos" centra. Kazkada sesei papasakojau, kas pas mumi yr bigsmile.gif , tai abu su vyru (abu gydytojai, ne Lietuvoje) palinkejo laimes ten besilankantiems ir turbo klizmas besistatantiems. bigsmile.gif Uz brangiai. biggrin.gif

Jus paziurekit i ju surinkta personala, proceduras....

Is kitos puses- jei jums tai atrodo patrauklu- tai ... as gal irgi tik palinkesiu laimes. Koks mano reikalas, pagalvojus. rolleyes.gif Griztu prie to paties- darykit jus ka norit. bigsmile.gif
Zuwytes
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 27, 14:48)
Mano gydytoja irgi prijaucia homeopatiniams preparatams ir "neintervencinei medicinai". Bet kai skiria vaistus- geriam vaistus, kai skira zolytes-aliejukus- vartojam situos. Kai galim issiversti be zolyciu-vaistuku, taip ir darom.

Bet rasiau, kad praverstu kritiskiau paziureti i Zveryno naturalios "medicinos" centra. Kazkada sesei papasakojau, kas pas mumi yr  bigsmile.gif , tai abu su vyru (abu gydytojai, ne Lietuvoje) palinkejo laimes ten besilankantiems ir turbo klizmas besistatantiems.  bigsmile.gif Uz brangiai.  biggrin.gif

Jus paziurekit i ju surinkta personala, proceduras....

Is kitos puses- jei jums tai atrodo patrauklu- tai ... as gal irgi tik palinkesiu laimes. Koks mano reikalas, pagalvojus.  rolleyes.gif Griztu prie to paties- darykit jus ka norit.  bigsmile.gif
*

Na cia kalbam ne apie centra bet apie skiepus 4u.gif
O apie ta centra irgi teko visko girdeti, bet kadangi man i galva net mintis nesautu prasiplaut zarnyna, tai per daug as ten ir nesigilinu.

O i skiepus gilinuos kiek leidzia mano ne medicininis issilavinimas, nes tai tiesiogiai liecia mano vaikus wub.gif
dange
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 27, 12:29)
dange, pagarba. Ir medalis uz kantrybe.  smile.gif

Del vejaraupiu. Nezinau, kaip tai aiskinasi ir del ko gincijasi gydytojai, bet man atrodo protinga skiepyti maziukus, o veliau gal ir leisti jiems prasirgti. Mes gal labai gerai gyvenam, bet vejaraupiai- pati sunkiausia mano liga mano vaikams buvo.... Vyresnioji sirgo devyneriu, mazesnis- ketveriu su puse. Viens po kito, uzsikrete nuo vyresniosios. Turejom uzsiemimo... unsure.gif

Maziuke paskiepyta ir ,tikiuosi, nesusirgs iki kokiu ketveriu-penkeriu. Nes tokiam gleznam kudikeliui tokia liga tai butu tikrai rimtas isbandymas ... Buna, kas perserga lengva forma, bet jei ne?

Su revakcinavimu matau viena beda: kad tik neuzsimirstu... Skiepiji skiepiji vaika nuo vejaraupiu, jis uzauga ir praserga uzauges. Vargu ar padekotu tevams. mano vaikai prasirgo su galybe isberimu- ne zymes neliko. Maciau ta, kuris prasirgo suauges- patylesiu, kaip atrodo oda... O dar jei nescia moteris uzkrestu kudiki... unsure.gif
*

smile.gif
Vėjaraupių problema ta, kad susirgimai vyresniame amžiuje neretai lydimi sisteminių neurologinių komplikacijų- encefalitų.
O dėl revakcinavimų matau tą pačią bėdą; nesunku prisimiti apie poreikį revakcinuoti vaiką, tačiau žymiai lengviau pamiršti, jog revakcinuotis turės dvidešimtmetis ar trisdešimtmetis.

QUOTE(Salvina @ 2009 03 27, 12:34)
1.Tai kad būtent,antikūnai iš mamytės,persirgusios vėjaraupiais, ir gaunami per placentą,o kur įrodymai,kad atsiradę po vakcinavimo taip pat?

2.Ir dar.Kokia jūsų nuomonė apie tai,kad vakcinų gamybos metu į jas atsitiktinai patenka įvairūs virusai gyvūnų,iš kurių audinių jos gaminamos,tarkim tas atvejis,kai OPV vakcinoje buvo aptiktas beždžionių virusas SV 40,kurių inkstų ląstelėse buvo kultivuotas polio virusas blink.gif ?Taip pat į MMR vakciną gali patekti paukčių virusai,nes šios vakcinos gamybai naudojami paukščių audiniai.(tymų ir raudonukės komponentams) doh.gif .O gal dabar jau nenaudojami bigsmile.gif ?

Papildyta:
3.O kodėl turėčiau žiūrėti kritiškai į gydytojus homeopatus,man ir dukrai ne vienu atveju jie padėjo ax.gif .Ar reikia pavyzdžių?Ir aplamai mes gydomės homeopatiniais ir žoliniais preparatais smile.gif
*

1. Duomenų apie vėjaraupių vakcinos antikūnių perdavimą reikėtų paieškoti, nors tikėtina, kad studijų apimtis nebus didelė- vakcina masiniam skiepyjimui naudojama kiek daugiau nei dešimt metų.Tačiau jei remtis analogišku pasyvaus antikūnių perdavimo po vakcinavimo iš motinos vaikui principu, kaip pavyzdį imant kitas vakcinas, tai raudonukės, stabligės ir kt vakcinavimo metu įgyti antikūniai puikiai perduodami iš motinos vaisiui.
2. Nuomonė bloga ir analogiška nuomonei apie bet kokį išorinį užterštumą vaistų gamybos linijose.Tam tikslui ir sukurtos išorinės ir vidinės kontrolės sistemos, kad faktai būtų atskleisti ir ištaisomi. Tačiau, ar iš tiesų žinojimas, kad galimi technologiniai pažeidimai, diskredituoja vakcinavimą kaip reiškinį g.gif ko gero visi skaitėm apie garsųjį skandalą dėl kūdikiams skirtų pieno mišinių užterštumą melaminu.Ar iš to reikėtų daryti išvadą, kad mišinėliai, skirti kūdikų maitinimui yra blogis g.gif , ar tiesiog tiek gamintojai, tiek kontroliuojančios įstaigos turi pasidaryti išvadas, kad panašios istorijos nesikartotų.
3. Norėjau paklausti mamų, kurios turi išsamesnių žinių apie homeopatiją(maniškės čia gana paviršutinės): kaip vertinamas tokių medžiagų buvimas kaip gyvsidabris, bromas homeopatiniuose preparatuose. mirksiukas.gif Suprantu, kad dozės labai mažos, bet juk šie preparatai dažniausiai skirti ilgalaikiam vartojimui.Ar šiuo atveju visus šiurpinantis gyvsidabris, kurio yra kai kuriose vakcinose, tampa jau ne tokiu baisiu biggrin.gif
Izolda
QUOTE(isdykusi mamyte @ 2009 03 27, 01:17)
O tos laidos ypac rusu pogrindzio tai yra nesamone...kazkas is fantastikos srities, kaip tik tinka paprastu zmogeliu ausiai ir akiai...na nepasiduokit jus tu sarlatanu itakai 4u.gif
*

na jei tie sarlatanai nenori atvwrti visuomenei akiu, tai koks gi ju tikslas tuomet? g.gif

QUOTE(alfa159 @ 2009 03 27, 13:29)
dange, pagarba. Ir medalis uz kantrybe.  smile.gif

Del vejaraupiu. Nezinau, kaip tai aiskinasi ir del ko gincijasi gydytojai, bet man atrodo protinga skiepyti maziukus, o veliau gal ir leisti jiems prasirgti. Mes gal labai gerai gyvenam, bet vejaraupiai- pati sunkiausia mano liga mano vaikams buvo.... Vyresnioji sirgo devyneriu, mazesnis- ketveriu su puse. Viens po kito, uzsikrete nuo vyresniosios. Turejom uzsiemimo... unsure.gif

Maziuke paskiepyta ir ,tikiuosi, nesusirgs iki kokiu ketveriu-penkeriu. Nes tokiam gleznam kudikeliui tokia liga tai butu tikrai rimtas isbandymas ... Buna, kas perserga lengva forma, bet jei ne?

Su revakcinavimu matau viena beda: kad tik neuzsimirstu... Skiepiji skiepiji vaika nuo vejaraupiu, jis uzauga ir praserga uzauges. Vargu ar padekotu tevams. mano vaikai prasirgo su galybe isberimu- ne zymes neliko. Maciau ta, kuris prasirgo suauges- patylesiu, kaip atrodo oda... O dar jei nescia moteris uzkrestu kudiki... unsure.gif
*

tai ir nesuprantu kam skiepinti vaikus,jei jie praserga lengvesne forma nei suaugusieji? gal isties daug geriau leisti vaikams prasirgti, ir jei prasirgs, nebereikes daugiau rupintis del jokiu revakcinavu. O jei vaikystej neprasirgs, tai gal tik tada paskiepint, sulaukus kokiu desimt metu? g.gif
Izolda
Taip pat vis dažniau pasirodo publikacijų, atskleidžiančių galimas sąsajas tarp vakcinacijos ir autoimuninių, alerginių ligų, cukrinio diabeto Childhood Vaccinations and Juvenile-Onset (Type-1) Diabetes by Harris Coulter, Ph.D. http://www.whale.to/v/coulter.html , autizmo, Guillan - Baro sindromo ir kt. susirgimų. Jos kaip taisyklė susilaukia aršios kritikos, ypač iš vakcinų gamintojų pusės. Lietuvoje tokio pobūdžio medžiaga iki šiol nebuvo publikuota.

imuninės sistemos hiperstimuliacija gali tapti alergijos ar autoimuninių ligų (sisteminės raudonosios vilkligės, reumatoidinio artrito, išsėtinės sklerozės ir kt.) priežastimi. ADVERSE EFFECTS OF ADJUVANTS IN VACCINES--Viera Scheibner Ph.D. http://www.whale.to/vaccine/adjuvants.html

Timerozalio (TMS, thimerosal arba thiomersal) 49,6% lyginamojo svorio sudaro etilo gyvsidabris (EtHg). Iki 2000 m. naudotas daugumoje vakcinų (tik Švedijoje uždraustas nuo 1998 m.). Vienoje vakcinos dozėje TMS paprastai būdavo apie 50 μg. Pagal 1999 m. JAV skiepų kalendorių, ką tik gimęs naujagimis gaudavo 12.5 μg Hg, 2 mėn. amžiaus - 62.5 μg EtHg, 4 mėn. - 50 μg, 6 mėn - 62.5 μg, t.y. iš viso - 187.5 μg EtHg iki 6 mėn. amžiaus, jei TMS įeidavo į visų vakcinų sudėtį. Redwood L, Bernard S, Brown D Predicted mercury concentrations in hair from infant immunizations: cause for concern. Neurotoxicology. 2001 Oct;22(5):691-7. PMID: 11770890 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Beje, vėlyvas autizmas labai primena apsinuodijimo Hg kliniką. S. Bernard et al., Autism: a novel form of mercury poisoning, Med. Hypothesis (2001), 56(4) 462-471.

1999 m. Amerikos gydytojų ir chirurgų asociacijos (AAPS) direktorė dr. Jane Orient vertindama vakcinaciją nuo hepatito B pabrėžė, kad ,,daugumai vaikų rimtų pašalinių reakcijų rizika yra 100 kartų didesnė, nei rizika susirgti hepatitu B”. Statement by Jane Orient, M.D., president of the Association of American Physicians and Surgeons to the Subcommittee on Criminal Justice, Drug Policy, and Human Resources of the Committee on Government Reform, U.S. House of Representatives, June 14, 1999. http://www.aapsonline.org/testimony/hepbcom.htm

Ikeliu kelias nuorodas. Ten ju labai daug, tai visu ir nesudesi, konkreciai nebent kokia.

Dange, gal kur praleidau, bet noriu paklaust ar jusu vaikai skiepinti?

O as noreciau pasakyti savo nuomone apie gyvsidabrio preparatus homeopatiniuose vaistuose. Skirtumas tas, kad gali tekti ju vartoti, gali ir netekti, jei sveikata leis.. O vakcinomis skiepija is eiles visus vaikus ir po kelis kartus.
dange
QUOTE(Izolda @ 2009 03 27, 17:46)

Dange, gal kur praleidau, bet noriu paklaust ar jusu vaikai skiepinti?

O as noreciau pasakyti savo nuomone apie gyvsidabrio preparatus homeopatiniuose vaistuose. Skirtumas tas, kad gali tekti ju vartoti, gali ir netekti, jei sveikata leis.. O vakcinomis skiepija is eiles visus vaikus ir po kelis kartus.
*

Vaikas vienas, skiepytas biggrin.gif
Apie homeopatiją užsiminiau todėl, kad dėl kažkios priežasties g.gif nemaža dalis prieš vakcinas pasisakančių internetinių puslapių kartu propaguoja homeoaptinius preparatus, straipsnių autoriai prisistato kaip gydytojai homeopatai, homeopatija pristatoma kaip alternatyva vakcinavimui.
Izolda
QUOTE(dange @ 2009 03 27, 19:11)
Vaikas vienas, skiepytas  biggrin.gif
Apie homeopatiją užsiminiau todėl, kad dėl kažkios priežasties  g.gif  nemaža dalis prieš vakcinas pasisakančių internetinių puslapių kartu propaguoja homeoaptinius preparatus, straipsnių autoriai prisistato kaip gydytojai homeopatai, homeopatija pristatoma kaip alternatyva vakcinavimui.
*

na tai galetu buti, kad peikia viena, o giria savo.. g.gif

Labai noreciau pasneket asmeniskai su kokiu imunologu ir suzinot kaip gi yra is tiesu rolleyes.gif

Klausiau ar jusu vaikas skiepintas, nes zinau, kad yra gydytoju, kurie skiepija, yra gydytoju, kurie neskiepija. idomu butu ir vienu ir kitu argumentai g.gif

O cia toks nzn klausimas, sekanti vaika skiepintut? rolleyes.gif
bimkutele
homeopatai nekyša savo vaistu įkyriai,o va farmacija kyša gazdindami mirtimi.kodėl turėčiau abejoti homeopatais,kurie siūlo stiprinti vaiko imunitetą natūraliai g.gif ir kodėl turėčiau tikėti,kad vakcinos,kurios sudarytos iš chemijos stiprina imunitetą ir netgi apsaugo nuo ligų g.gif
dange
QUOTE(Izolda @ 2009 03 27, 18:58)

Klausiau ar jusu vaikas skiepintas, nes zinau, kad yra gydytoju, kurie skiepija, yra gydytoju, kurie neskiepija. idomu butu ir vienu ir kitu argumentai  g.gif

O cia toks nzn klausimas, sekanti vaika skiepintut? rolleyes.gif
*

Be abejo, mediko diplomo turėjimas neatima teisės turėti savo subjektyvią nuomonę vakcinavimo ar gydymo klausimais biggrin.gif
Ar skiepyčiau kitą vaiką- taip. Ar pasirenkamos vakcinos, papildomos vakcinos būtų tokios pat kaip pirmąjam- nebūtinai, viskas priklausytų nuo vaiko sveikatos būklės ar ligų ir eilės išorinių faktorių.
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 19:22)
homeopatai nekyša savo vaistu įkyriai,o va farmacija kyša gazdindami mirtimi.kodėl turėčiau abejoti homeopatais,kurie siūlo stiprinti vaiko imunitetą natūraliai g.gif ir kodėl turėčiau tikėti,kad vakcinos,kurios sudarytos iš chemijos stiprina imunitetą ir netgi apsaugo nuo ligų g.gif
*

Nekiša, tiesiog virš kokio "siaubuko" apie skiepų žalą "kabo" baneris apie panacėją- homeopatiją bigsmile.gif
Tikėti neprivalote mirksiukas.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 27, 21:34)
Nekiša, tiesiog virš kokio "siaubuko" apie skiepų žalą "kabo" baneris apie panacėją- homeopatiją  bigsmile.gif
Tikėti neprivalote  mirksiukas.gif
*

nekyša bigsmile.gif reklamos ir gydytojai tikrai kyša ax.gif
beje reklamuoti vaistus draudžiama,bet kodėl juos reklamuoja g.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 19:36)
nekyša bigsmile.gif reklamos ir gydytojai tikrai kyša ax.gif
beje reklamuoti vaistus draudžiama,bet kodėl juos reklamuoja g.gif
*

Cituojant jus: "Kodėl turėčiau tikėti" biggrin.gif
Vaistų reklamos taisykles reglamentuoja specialus įstatymas. Galit perskaityt bigsmile.gif
bimkutele
Ranka ranką plauna...
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2009 03 27, 21:46)
Cituojant jus: "Kodėl turėčiau tikėti"  biggrin.gif
Vaistų reklamos taisykles reglamentuoja specialus įstatymas. Galit perskaityt  bigsmile.gif
*

skaičiau,kad nepaisoma draudimų 4u.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 19:58)
Ranka ranką plauna...
Papildyta:

skaičiau,kad nepaisoma draudimų 4u.gif
*

g.gif Nesupratau teiginio......
Ar galėtumėt konkrečiai pacituoti draudimus iš vaistų reklamos taisyklių mirksiukas.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 20:04)

Tikėjausi, kad nustebinsit mane citata iš dokumento "Dėl vaistinių preparatų reklamos taisyklių patvirtinimo" biggrin.gif Stebuklas neįvyko lotuliukas.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 27, 22:13)
Tikėjausi, kad nustebinsit mane citata iš dokumento "Dėl vaistinių preparatų reklamos taisyklių patvirtinimo"  biggrin.gif  Stebuklas neįvyko  lotuliukas.gif
*

na bet jūs būdama medikė irgi įeinat į tą klaną mirksiukas.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 20:17)
na bet jūs būdama medikė irgi įeinat į tą klaną mirksiukas.gif  bigsmile.gif  tongue.gif
*

Apibrėžkit, ką vadinate klanu mirksiukas.gif Jei priklausomybę tam tikros profesijos žmonių ratui- be abejonės priklausau biggrin.gif Jei ką kita- tuomet prašyčiau patikslinimo mirksiukas.gif
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 27, 22:21)
Apibrėžkit, ką vadinate klanu  mirksiukas.gif Jei priklausomybę tam tikros profesijos žmonių ratui- be abejonės priklausau  biggrin.gif Jei ką kita- tuomet prašyčiau patikslinimo  mirksiukas.gif
*

irnesakyk.gif jau rašiau,kad ranka ranką plauna mirksiukas.gif
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 27, 20:31)
irnesakyk.gif jau rašiau,kad ranka ranką plauna mirksiukas.gif
*

Metat asmeninį kaltinimą/vertinimą ir sulaukusi atviro pasiūlymo jį paaiškinti "neriat į krūmus" bigsmile.gif Jei turit ką pasakyti apie mano asmeninius interesus ar įsipareigojimus menamam "klanui" dėl šio subforumo temose aptariamų problemų- mielai išklausysiu, jei ne- siūlau tęsti konstruktyvią diskusiją. mirksiukas.gif
Zuwytes
Na nezinau - kiek skaiciau Danges komentaru man pasirode ganetinai objektyvus 4u.gif

Tiesiog siais laikais viskas paremta vartojimu ir komercija ir ganetinai daznai netgi zmogaus sveikata nublanksta pelno fone.
Todel kiekvienos mamos pareiga kuo atidziau isstudijuoti visas galimybes kaip geriau apsaugoti savo vaika ir kuris budas jiems priimtinesnis - ar skiepai su visom galimom salutinem reakcijom tame tarpe netgi vaiko mirtimi, ar stiprinti imuniteta ir nugaleti tuos virusus.
Izolda
Dange, norejau paklausti, ar jums samone skiepinti mazus kudikelius tarkim nuo hepatito B, jei jiems uzsikresti juo praktaiskai labai maza tikimybe?
alfa159
QUOTE(Izolda @ 2009 03 28, 11:49)
Dange, norejau paklausti, ar jums samone skiepinti mazus kudikelius tarkim nuo hepatito B, jei jiems uzsikresti juo praktaiskai labai maza tikimybe?
*

O galit apibrezti, ka reiskia "labai maza tikimybe". Kokie serganciu skaiciai tarp paskiepytu ir tarp nepaskiepytu? Bendru skaiciu, aciu, nereikia. Butent atskirose grupese- skiepytu ir neskiepytu.

Tai, kad hepatito B rizika mazeja- zemai nusilenkit medicinai, farmacijai ir mamoms, skiepijancioms vaikiukus.
bimkutele
HEPATITAS B

Virusinė hepatito B infekcija gali sukelti chronišką kepenų uždegimą, išaugantį į cirozę, kepenų vėžį, mirtį. Tačiau tikimybė, jog vaikas susirgs hepatitu - maža, jei tėvai nėra šios ligos nešiotojai, nėra užsikrėtę ir, jei vaikas paaugęs neturės atsitktinių lytinių santykių ar nenaudos narkotikų. Užsikrėtus hepatitu B galima išsigydyti antibiotikais, tai, dažniausiai, veiksminga. Hepatito B vakcina apsaugo nuo hepatito B, tačiau ne nuo hepatito A, C, D, E, F ir G.
Hepatito B vakcinos šalutinis poveikis pasireiškia tirpimu, karščiu, galvos skausmais, svaigimu, odos niežuliu, kraujosrūvomis, prakaitavimu, drebuliu, silpnumu, diegimu, hipotensija, gripo simptomais, viršutinių kvėpavimo takų ligomis, bloguliu, anoreksija, pilvo skausmais, vėmimu, vidurių užkietėjimu, viduriavimu, limfos sutrikimais, raumenų, sąnarių skausmais, artralgija, mialgija, dilgėline, mieguistumu, nesugebėjimu užmigti, artritu, bronchų spazmais, alpimu, nervų sistemos paralyžiumi, Guilano Baro sindromu, nugaros smegenų uždegimu, akių nervų uždegimu, įvairiomis sklerozėmis, egzemomis, herpes, konjuktyvitais, ausų skausmais, šlapinimosi sutrikimais (37). Tyrime užfiksuota žmonių sveikatos būklė keturios dienos po vakcinavimo.
Dažniausiai vartojama hepatito B vakcina sudaryta iš chimerosalio, aliuminio hidroksido, proteino mielių ir buferinio fosfato (38).
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 28, 11:00)
HEPATITAS B

Virusinė hepatito B infekcija gali sukelti chronišką kepenų uždegimą, išaugantį į cirozę, kepenų vėžį, mirtį. Tačiau tikimybė, jog vaikas susirgs hepatitu - maža, jei tėvai nėra šios ligos nešiotojai, nėra užsikrėtę ir, jei vaikas paaugęs neturės atsitktinių lytinių santykių ar nenaudos narkotikų. Užsikrėtus hepatitu B galima išsigydyti antibiotikais, tai, dažniausiai, veiksminga. Hepatito B vakcina apsaugo nuo hepatito B, tačiau ne nuo hepatito A, C, D, E, F ir G.
Hepatito B vakcinos šalutinis poveikis pasireiškia tirpimu, karščiu, galvos skausmais, svaigimu, odos niežuliu, kraujosrūvomis, prakaitavimu, drebuliu, silpnumu, diegimu, hipotensija, gripo simptomais, viršutinių kvėpavimo takų ligomis, bloguliu, anoreksija, pilvo skausmais, vėmimu, vidurių užkietėjimu, viduriavimu, limfos sutrikimais, raumenų, sąnarių skausmais, artralgija, mialgija, dilgėline, mieguistumu, nesugebėjimu užmigti, artritu, bronchų spazmais, alpimu, nervų sistemos paralyžiumi, Guilano Baro sindromu, nugaros smegenų uždegimu, akių nervų uždegimu, įvairiomis sklerozėmis, egzemomis, herpes, konjuktyvitais, ausų skausmais, šlapinimosi sutrikimais (37). Tyrime užfiksuota žmonių sveikatos būklė keturios dienos po vakcinavimo.
Dažniausiai vartojama hepatito B vakcina sudaryta iš chimerosalio, aliuminio hidroksido, proteino mielių ir buferinio fosfato (38).
*

Kuo galima išgydyti hepatitą B blink.gif doh.gif Bimkutele, na bent pati perskaitykit prieš įmesdama informaciją į forumą cool.gif
tarokorta
Dange - pagarba už kantrybę drinks_cheers.gif
aš tiek neturėčiau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 28, 12:00)
HEPATITAS B

*

nu briedas kažkoks...
Papildyta:
QUOTE(Izolda @ 2009 03 28, 11:49)
*

pvz kūdikiai suserga stafilokokine infekcija (kas pasitaiko ne taip jau retai iš gimdym namų "parsivežus" koką) ir jam leidžiami antibijotikai į vena... nu gerai, kad pasitikim kitos ligoninės sterilumu... bet - vartai yra...
maža tikimybė - irgi tikimybė...
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 28, 11:23)

Bimkutele, gal skaičiau neatidžiai, bet ar šiose nuorodose į straipsnius buvo kas nors apie hepatito B gydymą antbiotikais g.gif
bimkutele
[quote=dange,2009 03 28, 13:27]
Bimkutele, gal skaičiau neatidžiai, bet ar šiose nuorodose į straipsnius buvo kas nors apie hepatito B gydymą antbiotikais g.gif
*

[/quot]
pirmoje nuorodoje rašo
antroje nuorodoje 2009 03 27 rašo kaip Ukrainoje atsisakoma skiepų
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 28, 11:30)

pirmoje nuorodoje rašo
antroje nuorodoje 2009 03 27 rašo kaip Ukrainoje atsisakoma skiepų
*

Taip, dabar jau matau. Jūsų postas kaip suprantu yra citata iš šio puslapio. Galbūt būsiu tendencinga, tačiau man sunku rimtai vertinti šiame puslapyje pateiktą infomaciją apie vakcinas, kai randu teiginį apie hepatito B gydymą antibiotikais. Klausimas tik.... ar tai atsitiktinė klaida, ar sąmoningas klaidinimas mirksiukas.gif
Izolda
QUOTE(alfa159 @ 2009 03 28, 11:56)
O galit apibrezti, ka reiskia "labai maza tikimybe". Kokie serganciu skaiciai tarp paskiepytu ir tarp nepaskiepytu?  Bendru skaiciu, aciu, nereikia. Butent atskirose grupese- skiepytu ir neskiepytu.
*

Nu kad jau parase Bimbukele - uzsikresti galima tik nuo narkomanu, prostituciu, nuo nesteriliu svirkstu ligoninese arba nuo tevu nesiotoju. Tai jei tevai nenesiotojai, tai kokia tikimybe apsikresti metu neturinciam kudikeliui? Ar aplamai vaikui? g.gif
Zuwytes
QUOTE(tarokorta @ 2009 03 28, 12:12)

pvz kūdikiai suserga stafilokokine infekcija (kas pasitaiko ne taip jau retai iš gimdym namų "parsivežus" koką) ir jam leidžiami antibijotikai į vena... nu gerai, kad pasitikim kitos ligoninės sterilumu... bet - vartai yra...
maža tikimybė - irgi tikimybė...
*

Cia aisku ne skiepu tematika, bet kokia stafilokokine infekcija yra butinybe gydyti antibiotikais g.gif Mes turejom auksini stafilokoka - ir vienai ir kitai pilnai susitvarke situacija nuo geruju bakteriju ax.gif
dange
QUOTE(Izolda @ 2009 03 28, 11:46)
Nu kad jau parase Bimbukele - uzsikresti galima tik nuo narkomanu, prostituciu, nuo nesteriliu svirkstu ligoninese arba nuo tevu nesiotoju. Tai jei tevai nenesiotojai, tai kokia tikimybe apsikresti metu neturinciam kudikeliui? Ar aplamai vaikui?  g.gif
*

Narkomanija, prostitucija, nesaugūs hetero ar homoseksualūs lytiniai santykiai tai tik viena užsikrėtimo kelių dalis, susijusi su rizikingu elgesiu ir žinoma turinti nedaug bendro su kūdikiais ir mažais vaikais. Tačiau prisiminkim kitą, su invazinėmis medicinos procedūromis, chirurginėmis intervencijomis, kraujo transfūzijomis, stomatologija susijusią dalį.Būkim biedni, bet teisingi- šis užsikrėtimo kelias egzistuoja, ir tam, kad užkrėsti hepatitu B, visiškai nereikia panaudota adata apibadyti kelių pacientų. Nesigilinsiu į detales, tačiau atkreipsiu dėmesį į tai, kad nemaža dalis chirurginių operacijų ar invazinių diagnostinių procedūrų yra atliekama būtent vaikams iki vienerių metų amžiaus, kai per pirmuosius gyvenimo metus "išlenda" įgimta ar įgyta patologija.Tai neatleidžia medicinos įstaigų nuo būtinybės laikytis reikalingų infekcijos perdavimo prevencijos reikalavimų(rankų higiena, personalo skiepyjimas, protokolų laikymasis), tačiau... paprasčiausia žmogiška klaida ar taupymo(kas greitu laiku taps ypač aktualu) pasekmė gali būti lemtinga.

QUOTE(Zuwytes @ 2009 03 28, 12:46)
Cia aisku ne skiepu tematika, bet kokia stafilokokine infekcija yra butinybe gydyti antibiotikais g.gif  Mes turejom auksini stafilokoka - ir vienai ir kitai pilnai susitvarke situacija nuo geruju bakteriju  ax.gif
*

Sisteminę- sepsis, bambutės infekcija, išplitusi odos infekcija ir kai kurios kitos.
Izolda
QUOTE(dange @ 2009 03 28, 15:09)
Narkomanija, prostitucija, nesaugūs hetero ar homoseksualūs lytiniai santykiai tai tik viena užsikrėtimo kelių dalis, susijusi su rizikingu elgesiu ir žinoma turinti nedaug bendro su kūdikiais ir mažais vaikais. Tačiau prisiminkim kitą, su invazinėmis medicinos procedūromis, chirurginėmis intervencijomis, kraujo transfūzijomis, stomatologija susijusią dalį.Būkim biedni, bet teisingi- šis užsikrėtimo kelias egzistuoja, ir tam, kad užkrėsti hepatitu B, visiškai nereikia panaudota adata apibadyti kelių pacientų. Nesigilinsiu į detales, tačiau atkreipsiu dėmesį į tai, kad nemaža dalis chirurginių operacijų ar invazinių diagnostinių procedūrų yra atliekama būtent vaikams iki vienerių metų amžiaus, kai per pirmuosius gyvenimo metus "išlenda" įgimta ar įgyta patologija.Tai neatleidžia medicinos įstaigų nuo būtinybės laikytis reikalingų infekcijos perdavimo prevencijos reikalavimų(rankų higiena, personalo skiepyjimas, protokolų laikymasis), tačiau... paprasčiausia žmogiška klaida ar taupymo(kas greitu laiku taps ypač aktualu) pasekmė gali būti lemtinga.
*

Tai zinau atveju, kad panasiais budais ir hepatitu C zmones buvo apkresti. Tai gal tuomet ir nuo jo reiktu kudikius paskiepinti? Ir nuo visu panasiai plintanciu ligu?

Man tai absurdiska atrodo. Cia panasus apsidraudimas, kad jei bijot, kad vaiko masina nepartrenktu, ar koks dede kieme nenuskriaustu, ar nepasiklystu kur (maza kas siais laikais), tai geriau neleisti is namu niekad g.gif Maza kas..
dange
QUOTE(Izolda @ 2009 03 28, 17:31)
Tai zinau atveju, kad panasiais budais ir hepatitu C zmones buvo apkresti. Tai gal tuomet ir nuo jo reiktu kudikius paskiepinti? Ir nuo visu panasiai plintanciu ligu?

Man tai absurdiska atrodo. Cia panasus apsidraudimas, kad jei bijot, kad vaiko masina nepartrenktu, ar koks dede kieme nenuskriaustu, ar nepasiklystu kur (maza kas siais laikais), tai geriau neleisti is namu  niekad g.gif  Maza kas..
*

Nuo hepatito C nėra vakcinos mirksiukas.gif
Pamėginau jums paaiškinti, kodėl maži vaikai skiepyjami nuo hepatito B. Jei tokia įvykių eiga jums atrodo nereali, tiesiog pasinaudokite teise nevakcinuoti.
Izolda
QUOTE(dange @ 2009 03 28, 18:36)
Nuo hepatito C nėra vakcinos  mirksiukas.gif
Pamėginau jums paaiškinti, kodėl maži vaikai skiepyjami nuo hepatito B. Jei tokia įvykių eiga jums atrodo nereali, tiesiog pasinaudokite teise nevakcinuoti.
*

Aciu smile.gif

Reali ivykiu eiga, bet nebutinai tiketina. Aisku, pasekmes po skiepu taip pat realios, bet nebutinai tiketinos. Ne kiek nepalengvejo priimant sprendima doh.gif
Papildyta:
O kaip siais laikais gydomas hepatitas B?
dange
QUOTE(Izolda @ 2009 03 28, 18:15)
Aciu  smile.gif

Reali ivykiu eiga, bet nebutinai tiketina. Aisku, pasekmes po skiepu taip pat realios, bet nebutinai tiketinos. Ne kiek nepalengvejo priimant sprendima  doh.gif
Papildyta:
O kaip siais laikais gydomas hepatitas B?
*

Dviejų antivirusinių vaistų kombinacija(vienas iš jų injekcinis), gydymas ilgalaikis, šalutiniai poveikiai, tarkim, "pobjauriai".
bimkutele
QUOTE(dange @ 2009 03 28, 16:09)
*

vadinasi, gydytojai gali dirbti sirgdami hepatitu, taupyti sterilumo sąskaita ir uzkrėtinėti pacientus? kad jie ramiai gyventų ir dirbtų reikia skiepyti naujagimius? Dange, jei ligoninės taupys ir nesterilizuos instrumentų prieš operaciją, tai sutaupys daugiau, negu skiepijant naujagimius? ar užkrėsto vaiko gydymas bus pigesnis už medikų rankų švarumo palaikymą? o gal reikia skiepyti visus gyventojus, kodėl tik naujagimius? suaugę gal net dažniau operuojasi.
dange
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 28, 19:19)
vadinasi, gydytojai gali dirbti sirgdami hepatitu, taupyti sterilumo sąskaita ir uzkrėtinėti pacientus? kad jie ramiai gyventų ir dirbtų reikia skiepyti naujagimius? Dange, jei ligoninės taupys ir nesterilizuos instrumentų prieš operaciją, tai sutaupys daugiau, negu skiepijant naujagimius? ar užkrėsto vaiko gydymas bus pigesnis už medikų rankų švarumo palaikymą? o gal reikia skiepyti visus gyventojus, kodėl tik naujagimius? suaugę gal net dažniau operuojasi.
*

Nemanau, kad sugrįšim į tuos laikus, kai ligoninės gaudavo fiksuotą vienakartinių pirštinių kiekį mirksiukas.gif Taigi ir negąsdinsiu taupymu, nesterilizuojant instrumentų bigsmile.gif Tačiau hepatito B perdavimo keliai gali būti kurkas subtilesni ir sunkiau pastebimi, nei pjūvis panaudotu skalpeliu(jie vienkartiniai mirksiukas.gif ).Būdama sistemos dalimi mirksiukas.gif , žinau, kokia tikimybė tam, kas vadinama human error- žmogiškoji klaida, "nepagalvojimas", skubėjimas ir pan. To neišvengia net labiausiai išsivysčiusios ir geriausiais infekcijų kontrolės protokolais besivadovaujančios valstybės.
Sutinku, kad turėtų būti skiepyjamas visas su infekcijos perdavimo rizika susijęs medicinos personalas- jų pačių saugumui.
Izolda
Norejau paklausti, jei as esu vaikystej persirgus vejaraupiais, tymais ir raudonuke, tai gal antikuniai is mano kraujo persidave ir dukrytei? g.gif
gederika
Sveika Dange, papasakosiu savo istorija. Gime sunus,ligonineje kaip ir visus paskiepijo. Gryzome namo ir po kiek laiko pastebejau prie pazasteles guziuka. g.gif Nulekiu pas gydytojus parodau o jie sau ramiausiai man paaiskina blink.gif , jog per stiprus skiepai, tipo kelintas vaikelis jau taip suregaves i skiepus. Dar pasake kad reikes pakeisti partija siu skiepu. Na as apsalusi verysad.gif . Dabar jau mums 11menesiu ir as nebeleidziu savo berniuko skiepyti. Mes po gimdymo namu neturime nei vieno skiepo. schmoll.gif Bet zadu ir toliau visai sunaus neskiepyti schmoll.gif . Manau kad busime sveikesni. Jei galite parasykite ka jus apie tai galvojate 4u.gif
dange
QUOTE(gederika @ 2009 03 30, 20:31)
Sveika Dange, papasakosiu savo istorija. Gime sunus,ligonineje kaip ir visus paskiepijo. Gryzome namo ir po kiek laiko pastebejau prie pazasteles guziuka.  g.gif Nulekiu pas gydytojus parodau o jie sau ramiausiai man paaiskina blink.gif , jog per stiprus skiepai,  tipo kelintas vaikelis jau taip suregaves i skiepus. Dar pasake kad reikes pakeisti partija siu skiepu. Na as apsalusi verysad.gif . Dabar jau mums 11menesiu ir as nebeleidziu savo berniuko skiepyti. Mes po gimdymo namu neturime nei vieno skiepo. schmoll.gif  Bet zadu ir toliau visai sunaus neskiepyti schmoll.gif . Manau kad busime sveikesni. Jei galite parasykite ka jus apie tai galvojate 4u.gif
*

Nelabai supratau, dėl kokių konkrečiai dalykų norėtumė mano nuomonės unsure.gif Jei dėl sprendimo neskiepyti vaikučio- tai tik jūsų sprendimas ir nuomonė(mano ar kieno kito), išsakyta forume, nėra tinkamas pagrindas priimti sprendimus.
Jei apie gydytojų poziciją tuo metu, kai kreipėtės į juos dėl povakcininės reakcijos: tai klasikinis pavyzdys, kaip ta info, kurią pateikia specialistas ir forma, kuria ta info pateikiama, gali veikti sprendimą dėl tolimesnės vakcinacijos. Manau, jei jums būtų korektiškai ir atvirai paaiškinta, kas nutiko, kodėl ir ko galit tikėtis ateity, sprendimas dėl skiepyjimosi galėjo būti kitoks mirksiukas.gif
Ar būsit sveikesni, jei nesiskiepysit g.gif Į ši klausimą galėčiau atsakyti, jei užtikrintumėt mane arba save, kad infekcinės ligos, nuo kurių vakcinuojama, jus tikrai aplenks. Ar galit g.gif rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Izolda @ 2009 03 30, 19:30)
Norejau paklausti, jei as esu vaikystej persirgus vejaraupiais, tymais ir raudonuke, tai gal antikuniai is mano kraujo persidave ir dukrytei?  g.gif
*

Tikėtina, kad taip. Motinos antikūniai kūdikio kraujyje cirkuliuoja iki 6-8 mėn ir tuo laikotarpiu užtikrina pasyvųjį imunitetą.Beje tai yra priežastis, kodėl MMR vakcina skiepyjama tik antrais gyvenimo metais.
dange
Tema diskusijai mirksiukas.gif
_una_
Šis sakinukas iš straipsnio lyg ir paaiškina, kodėl reikalingi skiepai - kad nereikėtų sėdėt namie su palyginti lengvai sergančiais vaikais nail.gif :

Mat dauguma šveicarų nepripažįsta skiepų naudos. Antra, ne mažiau svarbi priežastis, kad tėvai priversti po beveik tris savaites praleisti namuose su palyginti lengvai sergančiais vaikais, rizikuodami prarasti krizės klibinamas darbo vietas.
meinherz
QUOTE(dange @ 2009 03 31, 09:00)

isieskojau visa interneta vokieciu kalba, aktualiausia statistika kitokia
2008 metais uzregistruota 2.216 atveju, astuoni is ju su komplikacija tymu encefalitas, taciau mirciu isvengta.
2009 siais metais uzregistruota 40 susirgimu daugiausia liucernoje.mire 12 metu mergaite.
Straipsnis parasytas siu metu vasario 3., aktualesnio neradau.
http://www.gesundes-kind.de/archivtopaktue...ow.jsp?nr=11341
Sie straipsniai mane vercia abejoti, nes vis kitokia statistika gali rasti. 4u.gif
dange
QUOTE(Una Li @ 2009 03 31, 10:42)
Šis sakinukas iš straipsnio lyg ir paaiškina, kodėl reikalingi skiepai - kad nereikėtų sėdėt namie su palyginti lengvai sergančiais vaikais nail.gif :

Mat dauguma šveicarų nepripažįsta skiepų naudos. Antra, ne mažiau svarbi priežastis, kad tėvai priversti po beveik tris savaites praleisti namuose su palyginti lengvai sergančiais vaikais, rizikuodami prarasti krizės klibinamas darbo vietas.
*

Man taip pat įdomiai nuskambėjo šitas sakinukas ax.gif Panašu, kad šveicarai pageidautų atsisakyti ne tik vakcinavimo, bet ir prievolės slaugyti susirgusius vaikus biggrin.gif
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 31, 11:00)

Geras thumbup.gif Svarsčiau, ar dėti šią nuorodą į forumą, ar ne, ar duoti pretekstą diskusijai.

Kadangi jau aptarėte tai, kad šveicarai ,,neturi laiko" slaugyti lengvai sergančius vaikus, tai man dar užkliuvo šie dalykai:

1. Vaikai serga lengvai. Kiek dienų trunka visa tai, jei sergama be komplikacijų? Ar dažnai vaikai serga su komplikacijomis?

2. Neskiepijami tie piliečiai, kurie gimė iki 1963 m. Manoma, kad jie persirgę ir įgiję imunitetą.

Ar tai reiškia, kad nuo 1963 m. Šveicarijoje pradėta vakcinuoti nuo tymų?
dange
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 31, 15:22)
Geras thumbup.gif  Svarsčiau, ar dėti šią nuorodą į forumą, ar ne, ar duoti pretekstą diskusijai.

Kadangi jau aptarėte tai, kad šveicarai ,,neturi laiko" slaugyti lengvai sergančius vaikus, tai man dar užkliuvo šie dalykai:

1. Vaikai serga lengvai. Kiek dienų trunka visa tai, jei sergama be komplikacijų? Ar dažnai vaikai serga su komplikacijomis?

2. Neskiepijami tie piliečiai, kurie gimė iki 1963 m. Manoma, kad jie persirgę ir įgiję imunitetą.

Ar tai reiškia, kad nuo 1963 m. Šveicarijoje pradėta vakcinuoti nuo tymų?
*

1. Be komplikacijų- 7-10 dienų.
Apie komplikacijas:
    * Common infectious complications include otitis media, interstitial pneumonitis, bronchopneumonia, laryngotracheobronchitis (ie, croup), exacerbation of tuberculosis, transient loss of hypersensitivity reaction to tuberculin skin test, encephalomyelitis, and diarrhea.
    * Rare complications include hemorrhagic measles, purpura fulminans, hepatitis, DIC, and SSPE. Transient hepatitis may occur during an acute infection. Approximately 1 of every 1,000 patients develops acute encephalitis, which often results in permanent brain damage. SSPE, a degenerative CNS disease, can result from a persistent measles infection. SSPE is characterized by the onset of behavioral and intellectual deterioration and seizures years after an acute infection (the mean incubation period for SSPE is approximately 10.8 y).

Mirštamumas išsivysčiusiose šalyse 0,1-0,3 proc.
2.Šveicarai nuo tymų vakcinuoti pradėjo nuo 1976. Lietuoje nuo 1966. mirksiukas.gif
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2009 03 31, 19:38)
1. Be komplikacijų- 7-10 dienų.
Apie komplikacijas:
Mirštamumas išsivysčiusiose šalyse 0,1-0,3 proc.
2.Šveicarai nuo tymų vakcinuoti pradėjo nuo 1976. Lietuoje nuo 1966.  mirksiukas.gif
*

1. Tai iš dalies gal paaiškina, kodėl šveicarai nepatenkinti, jog vaikai ,,izoliuojami" 18 dienų.

Šioje citatoje nedetalizuojama dėl pacientų amžiaus. Tiesiog įdomu, kaip dažnai išsivysčiusiose šalyse vaikai serga tymais su komplikacijomis.

Radau va tokią nuomonę:

Rizikos veiksniai sirgti tymais su komplikacijom:
Prasta mityba
imunodeficitas
Nėštumas
Vitamino A trūkumas

2. dar pasmalsausiu:
Keista, kodėl čia tuos 1963 m. taip užakcentavo. Gal tais metais jau buvo kokia epidemija mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(meinherz @ 2009 03 31, 11:48)
isieskojau visa interneta vokieciu kalba, aktualiausia statistika kitokia
2008 metais uzregistruota  2.216 atveju, astuoni is ju su komplikacija tymu encefalitas, taciau mirciu isvengta.
2009 siais metais uzregistruota 40 susirgimu daugiausia liucernoje.mire 12 metu mergaite.
Straipsnis parasytas siu metu vasario 3., aktualesnio neradau.
http://www.gesundes-kind.de/archivtopaktue...ow.jsp?nr=11341
Sie straipsniai mane vercia abejoti, nes vis kitokia statistika gali rasti. 4u.gif
*

Jei Jums išieškojus internetą, nepavyko rasti aktualių straipsnių, įdomu, kodėl vokiečiai nieko nerašo kovo mėnesį apie tokio masto epidemiją vokiškojoje Šveicarijos dalyje?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.