Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Visa tiesa apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Rituska
6 metu vaikas revakcinuojams DS vakcina be kokliuso komponento...
_una_
QUOTE(Rituska @ 2008 05 13, 12:09)
6 metu vaikas revakcinuojams DS vakcina be kokliuso komponento...
*

Dar nepasitikslinau, bet teko girdėti, kad ir šešiamečiams būtina kokliušo revakcinacija ir kai pabaigs senus skiepus, naudos su kokliušo komponentu blush2.gif .
Rituska
niekada per visa vakcinacijs vstorija tokio amziaus vaikams kokliuso nedare butent del galimo stipraus reaktogeninio poveikio.

Kokliušo vakcina pradedami skiepyti dviejų mėnesių kūdikiai. Pirminiam skiepijimui reikia trijų vakcinos dozių, kurios skiepijamos kas du mėnesiai. Dar viena dozė skiepijama antraisiais gyvenimo metais. Tuo nacionalinės programos kokliušo vakcinų skiepijimas baigiamas, nes vyresniems nei dvejų metų amžiaus vaikams visos ląstelės kokliušo vakcinos skiepyti negalima dėl jos sukeliamų nepageidaujamų reiškinių.

dabar gali siulyti daryti KDS su nelasteliniu kokliusu ir vyresniems vaikams, taciau tai nera privaloma
SiDo
Ar kas nors yra buvęs pas imunologą konsultuotis dėl individualaus skiepų plano? Mano vaiko pediatrė užsiparino, kad nenoriu dabar skiepyti savo mažėlio nuo hepatito B ir nusprendė mus nusiųsti pas imunologą. Sakė santariškėse jie yra. Būtų įdomu sužinoti, kas ten dirba ir ko vertos tokios konsultacijos g.gif
Ievuzhe
QUOTE(vilytte @ 2008 05 12, 06:51)
O jūs žadat persirgti visom vaikiškom ligom: tymais, raudoniuke, kiaulyte,  difterija, stablige, hepatitu, hemofilus influensa it kt. Ir po to, jei dar kažkuria būsit nesirgę, skiepintis ?

*

Nuo kada difterija, stablige, hepatitas B ir hemofilus influensa vaikiskos ligos..... g.gif
Nosferatu
QUOTE(SiDo @ 2008 05 14, 10:12)
Ar kas nors yra buvęs pas imunologą konsultuotis dėl individualaus skiepų plano? Mano vaiko pediatrė užsiparino, kad nenoriu dabar skiepyti savo mažėlio nuo hepatito B ir nusprendė mus nusiųsti pas imunologą. Sakė santariškėse jie yra. Būtų įdomu sužinoti, kas ten dirba ir ko vertos tokios konsultacijos g.gif
*

Žalaliene minėjo, kad labai brangi konsulatcija apie 10000 lt. doh.gif
Kalvariju g. yra taip pat imunologas, jai reiks duosiu tel. per až
Ievuzhe
QUOTE(Nosferatu @ 2008 05 14, 11:55)
*

Uz individualaus skiepu sudarymo kalendoriu kazhkokie zmones pasiruose moketi tokius pinigus? Man tai atrodo, kad tai tiesiog pasipelnijimo saltinis is patikliu tevu.... Galbut graziai skamba: mano vaikas paskiepytas pagal individualu kalendoriu uz 10000 lt:) Man tai cia visiska nesamone:) Nebent tas imunologas dar kazhkokias paslaugas teikia, bet jei tik sudaro nauja skiepu kalendoriu, tai mano galva visiska nesamone moketi jam. doh.gif
SiDo
QUOTE(Nosferatu @ 2008 05 14, 10:55)
*

eik tu.... rimtai? blink.gif lotuliukas.gif Nu žiūrėsiu kuo čia baigsis mano konsultacijos doh.gif
_una_
QUOTE(SiDo @ 2008 05 14, 15:25)
eik tu.... rimtai? blink.gif  lotuliukas.gif Nu žiūrėsiu kuo čia baigsis mano konsultacijos doh.gif
*

Jaučiu pigiau bus pačiai susidaryt individualų skiepų planą biggrin.gif .
SiDo
QUOTE(Una Li @ 2008 05 14, 16:04)
Jaučiu pigiau bus pačiai susidaryt individualų skiepų planą biggrin.gif .
*

Tai kad gydytojai mano skiepu planas ''nepatikimas'', aš netikiu, kad tokius pinigus reikės mokėti. Na žiūrėsiu, kai registruosiuos būtinai paklausiu ax.gif
Nosferatu
QUOTE(SiDo @ 2008 05 14, 20:00)
Tai kad gydytojai mano skiepu planas ''nepatikimas'', aš netikiu, kad tokius pinigus reikės mokėti. Na žiūrėsiu, kai registruosiuos būtinai paklausiu ax.gif
*

Gydytoja man taip pasake: 10 000 Lt. kainuoja, norint istirti jo imuniteta ir jam asmeniskai pritaikant skiepus . O konsultacija, aisku kad tiek nekainuos, o dar su siuntimu.
Rituska
as nesinaudociau imunologo paslaugomis, nes man atordo tai budas uzsidirbt pinigu, o jokios garantijos niekas neduos, nes kiek zinau imunograma nera paprastas dalykas, cia reikia moketi ja teisingai perskaityti...
SiDo
QUOTE(Nosferatu @ 2008 05 14, 17:45)
Gydytoja man taip pasake: 10 000 Lt. kainuoja, norint istirti jo imuniteta ir jam asmeniskai pritaikant skiepus . O konsultacija, aisku kad tiek nekainuos, o dar su siuntimu.
*

A... nu tai aišku, jei visokius tyrimus ten daryti, tai gali ir išeiti tokia suma ax.gif
Rituska
visi galimi imunologiniai tyrimai http://www.pylimas.lt/lt.php/pages,id.58,sid.80 kainuoja apie 900 lt
ir tai klausimas ar yra prasmes daryti visus imanomus jei nera tam klinikiniu indikaciju.
ne manau kad gydytojo konsultacija gali 9 stukos kainuoti
Nosferatu
Tai is kur ta gydytoja istrauke tokia kaina ? doh.gif
Green.apple
Vakar per naujienas pranese, kad Ukrainoje sustabdyta tymu ir raudonukes vakcinacija paugliams, nes po skiepo vienuoliktokas mire. Placiau apie tai cia. Ligonines perpildytos paugliais su auksta temperatura, berimu ir galvos skausmais. bet labiausiai tai man patiko sita fraze doh.gif - Все дело в том, что контролирует вакцинацию ВОЗ – международная общественная организация, существующая на деньги фармакологических производителей и поэтому лоббирующая их интересы, а Минздрав наших граждан не защищает".
SiDo
QUOTE(Green.apple @ 2008 05 17, 11:18)
Vakar per naujienas pranese, kad Ukrainoje sustabdyta tymu ir raudonukes vakcinacija paugliams, nes po skiepo vienuoliktokas mire. Placiau apie tai cia. Ligonines perpildytos paugliais su auksta temperatura, berimu ir galvos skausmais. bet labiausiai tai man patiko sita fraze  doh.gif - Все дело в том, что контролирует вакцинацию ВОЗ – международная общественная организация, существующая на деньги фармакологических производителей и поэтому лоббирующая их интересы, а Минздрав наших граждан не защищает".
*

O man tai šitas sakinys patiko:

В то же время пресс-служба Минздрава утверждает, что смерть подростка не связана с качеством вакцины, используемой в Украине с 2002 года.
Tigriukė@
QUOTE(Green.apple @ 2008 05 17, 14:18)
Vakar per naujienas pranese, kad Ukrainoje sustabdyta tymu ir raudonukes vakcinacija paugliams, nes po skiepo vienuoliktokas mire. Placiau apie tai cia. Ligonines perpildytos paugliais su auksta temperatura, berimu ir galvos skausmais. bet labiausiai tai man patiko sita fraze  doh.gif - Все дело в том, что контролирует вакцинацию ВОЗ – международная общественная организация, существующая на деньги фармакологических производителей и поэтому лоббирующая их интересы, а Минздрав наших граждан не защищает".
*

Ko toliau, to baisiau .Siaubas,kada pagaliau tie medikai apsispres ir neklaidins žmonių su apgaulingu skiepu nauda?????????????????????????????????/
subtiliai
Ksip skiepai pries vejaraupius? Verta?
Gelyteee
QUOTE(subtiliai @ 2008 05 19, 07:58)
Ksip skiepai pries vejaraupius? Verta?
*

Labas, Subtiliai,

jau tikrai "subtiliai" paklausei. biggrin.gif
Cia ne gydytojo konsultacinis kabinetas. mirksiukas.gif

Daug mamos SM diskutavo apie galimas skiepo komplikacijas, nereikalinguma (ypac skiepai pries vaikiskas ligas - tymai, raudoniuke, kiaulyte - manau vejaraupiai vieni is tu vaikisku), kontraindikacijas, galu gale savo asmn. nusistatymus (augint vaika naturaliai ar pripompuojant skiepu).
Daug dalyku lemia ar verta, ar neverta skiepyti. Cia turi pati su vyru apsispresti, ieskoti info apie pati skiepa, jo sudeti.

SEKMES!
obuoliux
Isiterpsiu ir as i jusu diskusijas. Kaip pastebejau, cia lankosi ir tos, kas naudoja homeopatinius vaistus ax.gif
Tiesa sakant, as savo vaikus skiepijau (jauna, zalia). Bet kuo toliau domiuosi ivairiais dalykais, pagal dabartini prota, to nebedaryciau...
Cia informacija pasiskaitymui:

http://www.hpathy.com/interviews/bethrotondo.asp
(klausimas apie "vaccine injured children" ir homeopatiskai paruosta Thimerosal (kaip maciau, prie vakcinu, buvo diskutuota apie gyvsidabrio junginius).

Manyciau, daug autizmo ir epilepsijos atveju butu imanoma isgydyti, jeigu daugiau zmoniu suzinotu ir atsirastu homeopatu, sugebanciu "zongliruoti" homeopatiniais vaistais iki tokio lygio. Tiesa sakant, siek tiek sukrete straipsnyje pateikta info

Cia homeopatijos poziuris i vakcinacija ir jos neigiamu padariniu palengvinima:

http://www.hpathy.com/papersnew/loibner-va...-homeopathy.aspunsure.gif
Athena
Gerai, kad užtikau šią temą. Tikrai nustebino unsure.gif Būčiau be didelių apmąstymų sutikus su visais skiepais.
yuki
QUOTE(Lane @ 2008 05 22, 01:09)
Gerai, kad užtikau šią temą. Tikrai nustebino unsure.gif Būčiau be didelių apmąstymų sutikus su visais skiepais.
*

drinks_cheers.gif lengvai pasakyta 'nustebino', mane tiesiog šokiravo, kai čia užklydau ohmy.gif
vyzg
Sveikos mamos,
As jau buvau issakiusi vienoj temoj savo nuomone ir dar cia pasakysiu
As pasitikiu gamta - musu tobula mama ir atidaviau savo vaika i jos rankas 4u.gif
Juk tik save liks kaltinti jeigu sutiksi atiduoti i rankas daktarams ir pelno siekianciams farmaceptams savo vaika!!! verysad.gif

naitas
QUOTE(vataipva @ 2008 05 12, 14:31)
nuo vėjaraupių skiepas iš vis nesusipratimas. man priimtinesnis būtų "vakarėlis" pas vėjaraupiais sergantį vaiką  ax.gif

*

thumbup.gif drinks_cheers.gif
savo vaikus dukart vežiau į tokį "vakarėlį"... nu niekaip neprilipo. Bet skiepyt tai tikrai neskiepysiu.
Aquarelle*
QUOTE(naitas @ 2008 06 05, 19:16)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif
savo vaikus dukart vežiau į tokį "vakarėlį"... nu niekaip neprilipo. Bet skiepyt tai tikrai neskiepysiu.
*

Akivaizdu, jog puikus imunitetas.

drinks_cheers.gif
laukinukė
QUOTE(vyzg @ 2008 06 04, 15:15)
As pasitikiu gamta - musu tobula mama ir atidaviau savo vaika i jos rankas  4u.gif
Juk tik save liks kaltinti jeigu sutiksi atiduoti i rankas daktarams ir pelno siekianciams farmaceptams savo vaika!!!  verysad.gif
*

O kai susirgs irgi gamta pasikliausite ir leisite savaime be pelno siekiančių daktarų ir farmacinikų pačiam iš ligos kapstytis mirksiukas.gif
Aš už tai, kad tėvai rinktųsi, skiepyti vaiką ar ne, bet tokie pareiškimai išmuša iš vėžių. Toji tobula mama taip epidemijomis prašluodavo ir dar vis prašluoja pasaulį, kad nesiryžčiau vien tik jos valiai atiduoti savo vaiko schmoll.gif
*visterija*
g.gif paskaitytumet angliskus puslapius apie autizma, nuo ko jis atsiranda- nuo skiepu , nes juose yra sunkiuju metalu , gyvsidabrio ,niekada neskiepykit savo vaiku , bent iki 4-5 metu. as jau turiu pasekme- vaikuti autista. ir viskas prasidejo butent nuo pusantru metu , po skiepo verysad.gif
Arven
QUOTE(vyzg @ 2008 06 04, 17:15)
Sveikos mamos,
As jau buvau issakiusi vienoj temoj savo nuomone ir dar cia pasakysiu
As pasitikiu gamta - musu tobula mama ir atidaviau savo vaika i jos rankas  4u.gif
Juk tik save liks kaltinti jeigu sutiksi atiduoti i rankas daktarams ir pelno siekianciams farmaceptams savo vaika!!!  verysad.gif
*

Gamta tikrai tobula, todel joje egzistuoja naturali atranka. Linkiu, kad jusu vaikas ja praeitu sekmingai.
uksis
QUOTE(Nosferatu @ 2008 02 11, 17:59)
Bet po to blaiviai pamascius, tai filmuota pogrinde kazkokia kompanija, bobuciu ir seneliu plepesiai. Jai kokia Discovery ar kokia moksline kompanija apie tai kalbetu, tai taip, bet dabar.... gerai reikia pagalvoti, ar verta jais tiketi.
Gal visdelto, reiktu daugiau info paieskot, mokslinius tinklalapius ir panasiai  g.gif
*

Jokie ten senelių plepesiai. Ne viena knyga apie tuos skiepus rašo. Pasiskaityk, kad ir "Padėkime augti". Šiaip tai nemažai tiesos apie tuos skiepus yra ir pilnai sutinku, kad jie kenkia vaikučiui, tačiau tarp tų ligų yra kelios tokios, nuo kurių bijočiau rizikuot neskiepyt, pvz stabligė, influenzae B bakterijų, difterijos.
Tačiau čia jau susidūriu su kitokia problema, mums siūlomos vakcinos dažniausiai yra kompleksinės, tarkim tymai - raudoniukė - kiaulytė. nuo dviejų paskutinių ligų aš jokiais būdais nenorėčiau skiepyt, o vat nuo tymų noriu, nes labai sunki liga ir komplikacijos dažnai būna bjaurios, bet deja, atskiros vakcinos vien nuo jų nėra nei nemokamos, nei mokamos verysad.gif
Arven
O kodel nenorite skiepyti nuo parotito? Sia liga dabar vaikams uzsikreti gana sunku, todel visai reali tikimybe, kad liga vaikas pasigaus vyresniame amziuje, kai prades eiti i mokykla. O kuo vyresnis amzius, tuo didesne orchito (seklidziu uzdegimo) tikimybe. Persirgus parotitiniu orchitu nemaza tikimybe likti nevaisingam. Be to parotitas gali komplikuotis meningitu, vienpusiu ar abipusiu apkurtimu.
Na, o raudoniuke irgi dabar nedaznai pasitaiko. Jei Jusu dukte susirgtu budama nescia, pasekmes butu liudnos.
uksis
QUOTE(Arven @ 2008 06 19, 21:55)
O kodel nenorite skiepyti nuo parotito? Sia liga dabar vaikams uzsikreti gana sunku, todel visai reali tikimybe, kad liga vaikas pasigaus vyresniame amziuje, kai prades eiti i mokykla. O kuo vyresnis amzius, tuo didesne orchito (seklidziu uzdegimo) tikimybe. Persirgus parotitiniu orchitu nemaza tikimybe likti nevaisingam. Be to parotitas gali komplikuotis meningitu, vienpusiu ar abipusiu apkurtimu.
Na, o raudoniuke irgi dabar nedaznai pasitaiko. Jei Jusu dukte susirgtu budama nescia, pasekmes butu liudnos.
*

oi, ir kiaulytė ir raudoniukė yra šiaip jau tikrai nebaisios ligos. nesuprantu, kam čia prireikė masiškai tuos mažiukus nuo jų skiepyt doh.gif vėl kažkam turbūt prireikė tą vakciną prastumt doh.gif bereikalingas organizmo alinimas. o komplikacijų nuo tų ligų tikimybė yra mažesnė nei komplikacijų nuo skiepų. aš linkusi į viską žiūrėt blaiviai, nelinkt į kraštutinumus, viską geriau išsistudijuot, įvertint visas tikimybes ir tik tada priimt sprendimą.

Taigi. Kiaulytė (parotitis epidemica). Ligos eiga būna įvairi. Dažnai būna ir besimtomė eiga. Netgi sergant kiaulyte vyresniam amžiuj tikimybė susirgti vienpusiu sėklidės uždegimu yra 10-14%. Po šio sėklidės uždegimo tik trečdaliu atvejų gali ištikti vienpusis jos funkcijų sutrikimas. Tad paprasčiausias pasakymas "kiaulytė gali sukelti sėklidės uždegimą ir nevaisingumą" nevisiškai tiksliai nusako tikrąjį rizikos laipsnį.
Vidinės ausies pažeidimas dažniausiai buna vienpusis ir dažnai diagnozuojamas pavėluotai. Todėl duomenys apie jo dažnį nėra tikslūs. Tačiau per maždaug 30 pastarųjų metų yra pasitaikęs tik vienas toks atvejis. Abipusis iš vis jau n metų nėra diagnozuotas. Tas pats su smegenų uždegimu (t.y. encefalitu - nepainioti su dažnu ir paprastai neturinčiu pasekmių smegenų dangalų uždegimu, t.y. meningitu). Jau mūsų tėvų karta nėra mačius paciento su šia komplikacija... o kiaulytės sukeliamas smegenų dangalų uždegimas, negali būti laikomas svarbiu argumentu skiepyti, kadangi vaikystėje jis paprastai praeina be pasėkmių. + skiepų nuo kiaulytės apsauginio poveikio trukmė nežinoma, o bendros rekomendacijos dėl jų, kaip matot, yra laaaaabai klaidingos. Kas pikčiausia gydytojai patys šioje vietoje yra nekompetetingi doh.gif Jiems pasakytą durt, tai ir bado... O kad patys pasidomėtų viskuom, paaiškintų viską teisingai ir leistų tėvam pasirinkt, tai tik pasvajot lieka bigsmile.gif

Toliau apie raudonukę. ji teturi vieną tikslą - imunizuoti mergaites, atsižvelgiant į būsimą nėštumą, kad per pirmuosius nėštumo mėnesius raudonukė nepakenktų jų kūdikiams (iki 12 nėštumo savaitės raudonukė gali sukelt apsigimimų). Man pirmiausia kyla iš kart klausimas, tai kam dirbtinai alint berniukų organizmus? O antra, šiaip jau yra rekomenduojama skiepyt tik paaugles mergaites. Yra žinoma, kad paskiepytos vaikystėje (pagal skiepų kalendorių), sulaukusios tinkamo gimdyti amžiaus, turi mažiau antikūnių nei neskiepytosios, kurios turėjo galimybių užsikrėsti ir įgijo imunitetą, susidurdamos su "laukiniu" virusu. Paskiepytųjų grupė nėštumo metu linkusi greičiau užsikrėsti vėl, nei minėta antroji grupė (nors pavojus pakenkti vaisiui abiem šiais atvejais yra visiškai menkas) Antroji grupė, net jei antikūnių turėtų mažiau, bus geriau apsaugota negu pirmoji, paskiepytoji. Pakartotinis skiepijimas taip pat duoda mažiau naudos negu užsikrėtimas "laukiniu" virusu. Rudonukės skiepai kaip ir pati raudonukė, kartais gali sukelti reumatinius sąnarių pažeidimus - dažniausiai trumpalaikius. Suaugusiem po pakartotinio skiepo pasitaiko dažniau nei vaikams.

Manau, kad atsakiau, kodėl nenoriu skeipyt nuo šių ligų ar dar kyla kokių nors klausimų? 4u.gif O jei iki to laiko neišknisiu atskiros vakcinos nuo tymų, greičiausiai mano pana, bus neskiepyta ir nuo jų.

Aš ir pati buvau nuo šių ligų neskiepyta. Kiaulyte persirgau labai lengvai. Porą dienų buvo patinus užpakalinė skruostų ausų sritis, truputį paskaudeno ir viskas. Raudonuke taip ir nesirgau arba galbūt persirgau to nė nežinodama. Bet nėštumo metu dėl to tikrai nedariau tragedijos ir prieš nėštumą nepuoliau skiepytis. Nu jei tiek laiko neprisikabino ta zaraza, kokia tikimybė, kad per pirmus mėnesius prisikabins? Ir šiaip aš geriau nuvesiu vaiką į tūsą pas kiauliukus ir raudoniukus, nei badysiu vakcina būtent nuo šių ligų. galų gale yra darželiai su Valdorfo grupėm, jei nieks į tokį tūselį mūsų nenorės priimt lotuliukas.gif Tad ką nors suorganizuosim, kad netektų laukt paauglystės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

_una_
QUOTE(uksis @ 2008 06 20, 13:56)
O jei iki to laiko neišknisiu atskiros vakcinos nuo tymų, greičiausiai mano pana, bus neskiepyta ir nuo jų.
*

Mama pasakojo, kad mes visi sirgom tymais - prisiminimų 0. Mano vaikai jais nesirgo ir neskiepyti. O štai bendradarbės pasakojo, kad jų vaikams pasitaikė tymų epidemija daržely - visi paskiepyti vaikai prasirgo, nesirgo tik vienintelis, kuris buvo neskiepytas dėl alergijos g.gif .
delfinas
QUOTE(uksis @ 2008 06 20, 03:56)
Manau, kad atsakiau, kodėl nenoriu skeipyt nuo šių ligų ar dar kyla kokių nors klausimų?  4u.gif O jei iki to laiko neišknisiu atskiros vakcinos nuo tymų, greičiausiai mano pana, bus neskiepyta ir nuo jų.

Viską labai tvarkingai čia surašei 4u.gif. O apie tymus tai tiesiog daugiau pasidomėk - nereikės ir išknisinėti vienvalantės vakcinos, nes liga tiek pat 'baisi' kaip ir anos dvi smile.gif.
sena pažįstama
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2008 06 11, 17:32)
g.gif paskaitytumet angliskus puslapius apie autizma, nuo ko jis atsiranda- nuo skiepu , nes juose yra sunkiuju metalu , gyvsidabrio ,niekada neskiepykit savo vaiku , bent iki 4-5 metu. as jau turiu pasekme- vaikuti autista. ir viskas prasidejo butent nuo pusantru metu , po skiepo verysad.gif
*

Daunizmas, autizmas, edvardso sindromas-genetines ligos, nesusije nei su skiepais, nei antibiotikais, nei su homeopatiniais vaistais 4u.gif Tiesiog nevisiems vaikuciams vienodai greitai sios ligos pasirodo, kartais jos buna uzsleptos, pasimato po metu, dvieju, penkiu. Nebent kai pati lauketes-skiepijot, tada gal ir turejo itakos 4u.gif
Green.apple
Kaip jums šis straipsnis ? cool.gif
Tigriukė@
QUOTE(Green.apple @ 2008 06 24, 19:50)
Kaip jums šis straipsnis ? cool.gif
*

Kaip jau ne viena karta minėjau ko toliau to baisiau doh.gif Tik gaila ,kad apie skiepu žalą sužinojau tik iš forumo, o ne iš medikų kurie privalo informoti apie visas "grožibes" taip reikalingu jų manimu apsaugos nuo ligu g.gif
Green.apple
QUOTE(Ksėna @ 2008 06 24, 21:13)
Kaip jau ne viena karta minėjau  ko toliau to baisiau doh.gif Tik gaila ,kad apie skiepu žalą sužinojau tik iš forumo, o ne iš medikų kurie privalo informoti apie visas "grožibes" taip reikalingu jų manimu apsaugos nuo ligu g.gif
*

mano brolienė busima medikė, tai ji šventai tiki visais skiepais- pati skiepyjasi ir busimą vaiką skiepys nuo ko tik įmanoma, nes medikų atžvilgiu, skiepai- tai didelis pažangus šuolis medicinos srityje. cool.gif
Tigriukė@
QUOTE(Green.apple @ 2008 06 24, 22:52)
mano brolienė busima medikė, tai ji šventai tiki visais skiepais- pati skiepyjasi ir busimą vaiką skiepys nuo ko tik įmanoma, nes medikų atžvilgiu, skiepai- tai didelis pažangus šuolis medicinos srityje.  cool.gif
*

Dėl to ir sunku mūms tevams spręsti skepyti valką ar ne??? Labai sudetingas klausimas,anksčiau kada neturėjo jokios informacijos apie skiepų žala net kalbos nebūvo neskiepyti vaika. O dabar aš tiesio priblokšta, pirmas vaikas paskiepytas ir mažiukas irgi. Bet tikrai nerimauju, todėl kad nenoriu visų perskaitytu pasiekmiu, ypač dažnu autizmo atveju( tfiu,tfiu,tfiu). unsure.gif
Nordex
Jei kam idomu, galiu atsiusti GERA moksliska straipsniuka apie visus skiepus - ju zala ir smarkiai pervertinta nauda. Mnau jis tikrai pades tevams apsispresti skiepyti savo vaikus ar ne.
Skiepai, mano nuomone, yra vaiko igimto imuniteto zalojimas siekiant palaikyti vaistu pramone blink.gif
Rasykite man i az, mat straipsniukas PDF formate, kopijuot ir sukelt cia negaliu unsure.gif
Nordex
Norejau dar pridet, kad vienintelis dalykas , kuris padeda man padet ATLEISTI SAU, kad skiepijau savo mergyte (nes sirdis plysta i koki pavoju istumiau savo mylima vaika ir kokia "dovanele" padovanojau jai iki 2 m. ) tai informacijos apie skiepus skleidimas - kad kiti ir kitos nezalotu savo vaiku.
rence*
QUOTE(Nordex @ 2008 07 06, 19:10)
Norejau dar pridet, kad vienintelis dalykas , kuris padeda man padet ATLEISTI SAU, kad skiepijau savo mergyte (nes sirdis plysta i koki pavoju istumiau savo mylima vaika ir kokia "dovanele" padovanojau jai iki 2 m. ) tai informacijos apie skiepus skleidimas - kad kiti ir kitos nezalotu savo vaiku.
*

Aciu uz persiusta straipsni. As tiesiog sokiruota blink.gif blink.gif
rence*
Informacija apie skiepus, naujoves ir galimus ju pavojus (deja apie juos labai nedaug parasyta) g.gif

http://www.kmu.lt/avevita/text.php?str_id=1962

Forgete
oo kiek cia idomybiu uztikau g.gif
Sorcerer
Dar šis tas apie vakcinas:

http://www.gnosis.lt/forum/index.php?actio...p;page=0#msg585
rence*
Pradejus dometis vakcinomis o ypac ju salutiniais reiskiniais visai pasimeciau...Is vienos puses nenoriu kad vaikas persirgtu tom infekcines ligom kurios gali tureti skaudzias pasekmes ( kaip kad po tymu, raudonukes gali pasireiksti encefalitas unsure.gif ) bet is kitos puses ir skiepyjant gali kilti visokiu reakciju ir dideja pavojus autizmo, alergiju, nervu pakenkimo.. Neesu pilnai issitikinusi ar susilaikymas nuo skiepu yra geras sprendimas..Bet kai pagalvoju juk tie patys vaistai kuriuos naudojam gydymui ir gali sukelti visokias psalinias reakcijas- inkstu, kepenu pakenkimus o vis vien vartojam, gydomes jais unsure.gif Taip ir skiepyjant reakcijos gali pasireiksti bet gali ir nepasireiksti g.gif Naturaliai persergant vaikiskas ligas gali pasireiksti komplikaciju o gali ir ju nebuti.. KAip pasverti ta rizika g.gif blink.gif
Sorcerer
Gamtoj viskas atitinkamai ir išmintingai sutvarkyta. Kai vaikai suserga vaikų ligomis būdami maži, tai jiems tai praeina lengviau, nei kad susirgtų vyresnio amžiaus. Vaikui augant vystosi jo apsaugos skydas (imuninė sistema), natūraliai taip vaikai persirgdami stiprina savo imuninę sistemą. Nereikia manyti, kad vaiką apsaugosime nuo visų ligų, nes mums taip atrodo. Inteligencija sukūrusi žmogaus kūnus viską numatė, tam tikru metu yra reikalinga persirgti vienomis ligomis, kad vėliau žmogus būtų sveikas ir stiprus.

Liūdniausia, kad medicina daugeliu atvejų ne tik, kad nepadeda žmogui, bet kenkia jam, kartais netgi žudo. Susidaro toks vaizdas, kad jie nežino ką daro. Be to, jie meluoja žmonėms apie tokių gydymų pasekmes...

Niekas nepasirūpins žmogumi ir nepagalvos saugiai už jį patį, žmogus pats turi mastyti ir stengtis suvokti, pamatyti kur slypi pavojai šiame pasaulyje.
bimkutele
daugiau nebeskiepysiu savo dukrytes,kol nesusiduri su pasekmemis tol atrodo,kad skiepai naudingi.siaip kiekvienas pats sprendzia skiepyti ar neskiepyti g.gif
Rituska
Gamtoj viskas atitinkamai ir išmintingai sutvarkyta.

gamtoj isgyvena stipriausi.
Kai vaikai suserga vaikų ligomis būdami maži, tai jiems tai praeina lengviau, nei kad susirgtų vyresnio amžiaus. Vaikui augant vystosi jo apsaugos skydas (imuninė sistema), natūraliai taip vaikai persirgdami stiprina savo imuninę sistemą.

cia difterija gal? ar kokliusas praeina vaikams lengviau? ar gal tymai stirpina imunieteta? nes visi tyrimai rodo, kad po tymu atsoranda imunisupressija kuri trunka apie 6 mėnesius.
Niekas nepasirūpins žmogumi ir nepagalvos saugiai už jį patį, žmogus pats turi mastyti ir stengtis suvokti, pamatyti kur slypi pavojai šiame pasaulyje.

o su situo sutiksiu. rolleyes.gif todel ir perverciau simtus lapu literaturos kad netiketi bet kuo
in petto
QUOTE(Rituska @ 2008 07 15, 09:06)
visi tyrimai rodo, kad po tymu atsoranda imunisupressija kuri trunka apie 6 mėnesius.
*

Kas ta imunosupresija?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.