Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Načės (naches) - kaip čipsai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Burbulytis
Mergaites,
Maciau as pirkti tokiu panasiu i cipsus trikampiuku, tik storesniu, naces atrodo vadinasi, ten Byvis su Teslagalviu jas vago tongue.gif . Kazkada bandziau, tai man kazkaip kieta ir neskanu pasirode, gal jas kazkaip kitaip reikia valgyti? Ar jum patiko? Jas siaip atrodo, su padazais reiktu valgyt, net per tv maciau, kaip viena padaza dare, su malykle sumale pora pomidoru, avokada, prieskoniu, zalumynu...Ar jum patiko, kaip skaniai padaryti si uzkandi???
Onora
jei tikiesi, kad tai bus bulvinis cipsas - tai neskanu.
Man jie skaniausi be nieko, o siaip tai buna prieskoniu skyriuosi jau gatavu padazu stiklainiukuose arba pokeliuose sausu prieskoniu, kuriuos reikia maisuti su grietine ir pan. Kazkada SavamKampe juos atnesdavo pasildytus mikrobangeje su ishlydytu suriu - irgi visai nieko.
une
labai labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
valgom dviem būdais: 1. su salsa (šiaip namine , bet gal ir parduotuvine nieko ax.gif , nebandem)
2. naminiu čili , tik dar plius kraštuka grietinės kartu uzkabini wub.gif niam kaip užsimaniaaaaauuuu....
Amalia
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 14:42)
Kazkada SavamKampe juos atnesdavo pasildytus mikrobangeje su ishlydytu suriu - irgi visai nieko.
*

Įdomi idėja blink.gif O kaip būdavo su tuo sūriu - sukišti į jį, užpilti ar paprasčiausiai šalia tas sūris? Ir koks tas sūris - lydytas , tostinis ar kaip raklet ? doh.gif
Man iki to Savo Kampo labai jau toooli, paaiškink, kad loska.
Plunksnė
Šiaip jau kokio parmedžiano ar kitokio kieto sūrio galima užtarkuoti ar užbarstyti ir į mikrobangę thumbup.gif Dažnai valgom ir su pirktiniais gvakamolio, čili padažiukais - man labai skanu. O načios tai kukurūzinių miltų čipai, todėl jie ir kietesni. Beje, dar galima aštrių troškintų pupelių sumaišyti su tarkuotu sūriu, šituo mišiniu apipilti čipsus ir pašildyti. Vaidzialis gali pasirodyti nekoks, bet skonis tikrai neprastas mirksiukas.gif
xenzy
labai skanu ir pakepinto faršo idėti, sūrio ant viršaus ir į orkaitę trumpam smile.gif čia jau fantazijos reikalas, ką dėsi, niam niam....
Onora
QUOTE(Amalia @ 2005 04 07, 10:23)
Įdomi idėja blink.gif O kaip būdavo su tuo sūriu - sukišti į jį, užpilti ar paprasčiausiai šalia tas sūris? Ir koks tas sūris - lydytas , tostinis ar kaip raklet ? doh.gif
Man iki to Savo Kampo labai jau toooli, paaiškink, kad loska.
*

tiesiog uztarkuotas suris kaip ant keptos duonos ir fsio
Krisla
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 14:42)
o siaip tai buna prieskoniu skyriuosi jau gatavu padazu stiklainiukuose arba pokeliuose sausu prieskoniu, kuriuos reikia maisuti su grietine ir pan.
*

Būtent taip man jie skaniausi thumbup.gif Sumaišai sausą pakelio turinį su giretine ir niam niam smile.gif Šiaip tokių panašių sausų prieskonių mišinių, kuriuos reikia sumaišyti su grietine, yra ir čipsasms. Ir pačių įvairiausių skonių. Gaila, kad pas mus Lietuvoje to nera, nes aš ir prie čipsų mėgstu kokių nors priedų. Tai suraudau paprastą būdą - į grietinę priberiu pačių įvairiausių paprastų prieskonių ir sumaišau. Čipsu užkabinu tokį padažą ir skanaus smile.gif
diamona
o man tai naces net labiau patinka nei bulviu cipsai, ir kazkaip jau pripratau kad jie kietesnis nei kiti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif man tai ziauriai skanu
Kozete
Aš juos labai mėgstu.
Skanu valgyti su tepamu sūriu, kaip mini sumuštinukus. ax.gif
gabriele
Labai skanu (mano šeimynai ir mūsų draugams) su Santa Marijos prieskoniais, kuriuos reikia išmaišyti su grietine (geriau liesesnė) arba jogurtu. Gaunasi toks niam niam padažiukas 4u.gif Būna pirkti prie meksikietiškų produktų ir mačiau 3 rūšių: su daržovėmis, su sūriu ir su avokadu. Naches dažniausiai perkam paprastus arba sūrio skonio.
lasisa
Dar prie ju galima pasidaryti surio padaza,jum reikes'
velveta surio,1skardines cili su pupelem,1skardines cili be pupeliu ir farso,farsa pakepini su svogunais ,tada i puoda sudedi farsa ,cili ir velveta reik ,kad viskas susiltu,suris istirptu,negalima uzvirt,todel geriausia naudoti puoda kuris pats syldo,nustatai ant vidurines temperaturos ir tegu sila po truputi.Tas padazas valgomas karstas,nes atsala ir uzstingsta suris,neskanu. smile.gif
Bitulka
oi miarginos a kur parduotuvėje tų nachių reikai ieškoti? blink.gif
Kažkaip labai jau suviliojo tie padažiukai jūsų rekomneduoti, labai jau norisi paskanauti.. mirksiukas.gif smile.gif
Shiduh
prie čipsu paprastų, o padažų pirktinių, tai aš neradau.
Laluna
Padazai skanus pirktiniai pvz su suriu, ar mexikietiskas buna prie ketcupu dazniausiai, bent Maximose
am-liv
Skanu ir su laimo sultim (zalia citrina), apslakstai sultimis ir essen.gif
Dargana
O kažin kaip visi šie padažiukai su lietuviškais taleriais skanautūsi? A?
lotute
as tokius cipsus valgiau su varske, n labai skanu buvo
Slibiniukas
As tai taip darau padaza (nu nelabai padazas, guakamole ar pan. vadinasi).
Reikia prinokusio avokado, ji reikia su sakute sutrinti i vientisa mase, i ta mase sudedame l. smulkiai supjaustita pomidora ir maza svoguna galima ir isspausta/sustrinta cesnako skiltele. Tada reikia pipiru ir druskos pagal skoni ir truputi citrinu sulciu ir viska ismaisyt. Mums l . patinka. Tada cipsus sudedame i mikrobangine ar orkaite kad susiltu. Tai l. skanu ir geresnis padazas nei pirktas ir dar be konservantu ir t.t
Bajm
o tiktų padažas iš majonezo, tarkuoto olandiško sūrio, česnako ir grietinės?
panašiai valgiau pas draugę ax.gif
brankapliusdu
na visu pirma, tai Nachos, o ne naches. mano draugas dirbo meksikieciu restorane, kuris pagal ta patiekala buvo pavadintas. tradicinis receptas: nachos apibarstomos tarkuotu suriu ir kisamos i mikrobangu krosnele/orkaite. pasildoma, kol issilydo suris. uzdedama siek tiek salotu,guacamole, salsos bei grietines.
Vilioklė
Būtų visai neblogai išbandyti čia jūsų išvardintus padažiukus, jei tik žinočiau kurioje parduotuvėje ir kuriame skyriuje Nachos galima įsigyti. Su vyru Nachos pirmą kartą ragavome kuomet buvome Cinamon kinoteatre, abiem labai patiko, tačiau paieškos parduotuvėse buvo nesėkmingos...
Virdzinija
QUOTE(brankapliusdu @ 2006 05 20, 09:49)
na visu pirma, tai Nachos, o ne naches. mano draugas dirbo meksikieciu restorane, kuris pagal ta patiekala buvo pavadintas. tradicinis receptas: nachos apibarstomos tarkuotu suriu ir kisamos i mikrobangu krosnele/orkaite. pasildoma, kol issilydo suris. uzdedama siek tiek salotu,guacamole, salsos bei grietines.
*

g.gif
Originalus pavadinimas Meksikoje yra NACHOS. Jei jau lietuviname, tai tikrai ne naches bus schmoll.gif
Gaminama (je neperkamos gatavos parduotuvėje) iš kukurūzinių tortilijų, kurios supjaustomos trikampiais ir kepamos aliejuje kol tampa auksinės ir traškios. Apvoliojamos smulkiai tarkuotame sūryje (Chihuahua arba Manchego), ir įdedama trumpam į orkaitę, kol sūris pasilydo. Gaminamas padažas: pomidoras apverdamas, sutrinamas mikseriu su kelais Serano pipirais, šaukšteliu aliejaus, kelias kmynais, atskirai faršas pakepamas, viskas sumaišoma.
Prie viso to, žinoma, guakamolė ir jų trintos pervirtos pupelės rolleyes.gif
Čia kino teatruose nachos masiškai gaminami - kaip popcornas, tokiose stikloinėse dežėse drinks_cheers.gif
luluxe
pirmakarta apie tokias nachos girdziu, ax.gif bus idomu isbandyti bigsmile.gif
Kaliteja
Va ir aš girdėjusi esu,ns bet pirkti tai dar neteko matyti.Reikės tuomet "MAXIMOJE" pažiūrėti prie čipsų,gal kartais ir "IKI" būtų.Taip smalsu paragauti.O kažkokie kur dabar reklamuoja čipsų padažai,gal ir tiktų g.gif
Vilioklė
Jau radau kur Nachos galima įsigyti ir jumi visom galiu pasakyti. Aš pirkau "Rimi" prekybos tinkle. Mačiau ir "IKI parduotuvėje. Tik "Nachos" netupi viename skyriuje su čipsais.. IKI parduotuvėje buvo atskiras skyrius pavadinimu "Egzotika"...
boruze157
Nachos maximoje surandami skyriuje prie makaronu, miltu ir kruopu, bent jau Panevezyje smile.gif nezinau, kodel ne prie cipsu ax.gif
o valgyti skaniausia su pirktiniais padaziukais- salsa ar surio padazu, ieskoti reikia prie kecupu thumbup.gif
O siaip skaniau nei bulviniai traskuciai ir kazkaip nera to jausmo, kad riebu butu kaip su traskuciais buna blush2.gif
ir prie alaus liuks drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
mystical
o aš tepu "kąstinį" ant jų. Yra parduotuvėse toks kaip varškytės indelis. Ten ir yra varškė su česnaku ir dar kažkokiais priedais. Mums labai patinka.
lukne1
As valgiau labai gardzia uzkanda prie alaus butent is tokiu cipsu, pagaminta draugo is Kanados. Is pradziu net nesuvokiau, ka ant stalo padejo, bet kadangi tas krepsininkas puikus virejas, tai isdrisau valgyt....Tie cipsai buvo apibarstyti suriu, farsu, paprika, truputi prieskoniu ideta ir ttruputi pakepta orkaitej. Skonis nerealus, net dabar seile nutiso, nors as alaus visai nemegstu, ale viena is meiliu dabar prisiminiau ir net silpna pasidare. Ot velnias, gal be reikalo as ta tipeli palikau blush2.gif Reiks man pabandyt ir pasikept....
laauraa
Su čili sriuba labai skanu..
aisvyde
QUOTE(boruze157 @ 2008 01 10, 17:48)
O siaip skaniau nei bulviniai traskuciai ir kazkaip nera to jausmo, kad riebu butu kaip su traskuciais buna blush2.gif
*

Man ir visuomet atrodė, kad tai labai sveikuoliški "čipsai", bet kad juose kalorijų ne ką mažiau nei tradiciniuose, nors žinoma, ne visiems tai aktualu biggrin.gif
Aš kai pirmąkart paragavau, pagalvaojau, fuuuui, kas čia per kartonas (nes lyginau su bulviniais), po to kažkaip antrą kartą krimstelėjau - pagalvojau, kad gal ir nieko, o kai trečią kartą paragavau - supratau, kad aš juos mėgstu biggrin.gif
Taya
QUOTE(brankapliusdu @ 2006 05 20, 10:49)
*

dar visa tai galima paskaninti juodomis pjaustytomis alyvuogemis ir jalapenos pipiriukais mirksiukas.gif
organizatore
reiks paragaut to skanesto bigsmile.gif
kakarieku
Nors as asmeeniskai nesu ju megeja, bet kartais gaminame taip:

ant lekstes pridedi naachos tda ant virsaus dedi cesnako padazo (giretine ir ispausts cesnakas), kepinto mesos farso, avokado, smulkiai pjaustytu agurku ir pomidoru, svoguno ir surio.

Tik valgyti sudetinga, nes viskas krenta, todel visa tai dazniausiai dedu ant tortilijos ir ja suvyniojus skaniai sau kertu, kad net ausys linksta. niam niam.

Kavinese daznai patieka nachos leksteje, du indeliai su salsos padazu ir su cesnako padazo, agurkas, morkos ir suris, supjaustyti lazdelemis.

o dar esu maciusi jog apdeda nachos tiesiog tarkuotu suriu ant virsaus oregano ir i orkaite ar mikro.
Meistriukas
skaniai skamba
evesunny
jeeetus seile nutyso rolleyes.gif
Otava
Nacos galimas nusipirkti prie cipsu mirksiukas.gif Mes juos dazom i is avocado padaryta guacamolle arba taip:

Ant kepima skardos paberti sluoksni nacos cipsu, uzpilti salsa (galima nusipirkti padazu skyriuje), ant virsaus uzberti tarkuota Cheddar surio. Viska deti i ikaitinta orkaite ir kepti, kol issilydys suris thumbup.gif

user posted image
emiliuxas
mano firminis, visada per vakarelius susivalgo: as perku gatava salsa padaziuka 1 induka (bet galima ir pasigaminti) ir pusia pakelio grietineles surio g.gif , nezinau kaip tikslaiai vadinasi na labai panasus i maskapones suri arba toks su kuriuo daro surio piragus. tai va i inda atsparu karsciui supilu salsa padaziuka ir per viduriuka idedu kokius tris saukstus to surio ir viska uztarkuoju plonu sluoksniu surio ir i orkaite. gatava tada kai vidui esantis suris susilydo ir valgom kabindami su nachos cipsais tongue.gif
Papildyta:
dar darau salotas su vista, pomidoriukais, icebergo salota raudonuoju svogunu fetos ar kitu suriu ir nachos. ar siaip ko primakaloju
emiliuxas
nu va darprisiminiau: pamirkau vistytes filiukus i kiausinio ir pieno plakini ir i sutrupintus smulkiai nachos ir kepu orkaiteje kol vista iskepa tada uztarkuoju surio ir patiekiu su salsa ar guakamoles padazu grietine mirksiukas.gif
slopperis
Susitaupyk pinigu, nuvarai y iki.
eini prie makaronu, turi buti toks popierinis juodas siluetas(nezinau kaip rasyti sita zody)pasiemi BRANGU Padara "Cheddar cheese Dip" , pasiemi nachos , salt , arba cheese skonio. valgyk:D

[man 11 metu bet tai yra SKANUUUUUUUU] :DDDD
ritule.rita
kazkada per gimtadieni svecius vaisinau, tai patiko sveciams, bet man tai nelabai ax.gif
suntea7
paskutiniu metu mes labai pamegom si uzkandi. Ant virsaus tarkuojam surio ir saunam i mikrobange thumbup.gif MB dar jelapeno uzsipjausto, nes megsta astriai, as tik su suriu valgau. barbekiu skonio man labiausiai patinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Otava @ 2009 01 18, 20:29)
*

bet jau foto kaip viliojanciai atrodo thumbup.gif
irmulia

i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.