Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šviestuvas iš siūlų
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4
Onora
Laba diena, labai noriu pasidaryti sviestuva is siulu - jie kazkaip ant baliono pripusto vyniojami, o paskui lyg laku purshkiami. Gal kas esate dare? Gal galite aprasyti technika, kokie siulai tinka, kuo purksti ir t.t.

Aciu 4u.gif
Onora
Oij, kaip atsiprasau - ne toj temoj parasiau.

Gal galite perkelti? Nes labai nesmagiai jauciuosi smile.gif
Aga
Kiek žinau mirkomi klijuose ir lipinami ant balionu, paskui kaip sukietės, balionas susprogdinamas adata smile.gif
Onora
QUOTE(Aga @ 2005 04 05, 23:06)
Kiek žinau mirkomi klijuose ir lipinami ant balionu, paskui kaip sukietės, balionas susprogdinamas adata smile.gif
*

Labai daug terliones, jei mirkyti klijuose. g.gif Gal geraiu vynioti ant baliono, o tada jau klijus tepti...
einu pigiu siulu nusipirksiu ir tada jau vyniosiu- kas bus -tas. Gal Kol privyniosiu kas nors koki patarima spes duoti.
Sadi
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 10:54)
Labai daug terliones, jei mirkyti klijuose.  g.gif Gal geraiu vynioti ant baliono, o tada jau klijus tepti...
einu pigiu siulu nusipirksiu ir tada jau vyniosiu- kas bus -tas. Gal Kol privyniosiu kas nors koki patarima spes duoti.
*

Aš mokykloj kai dariau per koki plastikinį indą pradurdavau adata skylę ir gaudavosi kad siūlas vyniojamas per ta indelį su klijais. Nereikėjo nei mirjyti nei tepti thumbup.gif

Tikiuosi suprantamai parašiau unsure.gif
safarikids
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 09:54)
Labai daug terliones, jei mirkyti klijuose.  g.gif Gal geraiu vynioti ant baliono, o tada jau klijus tepti...
*

Kaip pavyko bandymas? 4u.gif
Onora
QUOTE(Sadi @ 2005 04 06, 10:49)
Aš mokykloj kai dariau per koki plastikinį indą pradurdavau adata skylę ir gaudavosi kad siūlas vyniojamas per ta indelį su klijais. Nereikėjo nei mirjyti nei tepti  thumbup.gif

Tikiuosi suprantamai parašiau  unsure.gif
*

aha, suprantamai - aciu smile.gif ir labai gudriai cia sugalvota thumbup.gif
o kokius klijus pirkti? o siulus medvilninius? ir idomu, kiek ju reikia g.gif
Sinuhe
Man atrodo tiktų klijuoti su lipalu ax.gif
Onora
QUOTE(Sinuhe @ 2005 04 06, 11:35)
Man atrodo tiktų klijuoti su  lipalu ax.gif
*

as irgi mastau, kad reikes nusipirkti baltos spalvos kliju.
Tik baisoka, kad paskui labai prie to baliono prilips tie siulai ir baliono nepavyks susprogdinti
Sadi
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 13:15)
as irgi mastau, kad reikes nusipirkti baltos spalvos kliju.
Tik baisoka, kad paskui labai prie to baliono prilips tie siulai ir baliono nepavyks susprogdinti
*

Aš naudojau tokius klijus kaip pieštukas g.gif. pailga plona bonkutė ir ant galo kur klijus spausti budavo toks kaip "merliuko" gabaliukas. Jie permatomi, skirti popieriui.O jau kai išdžiūdavo gausiai apipurkšdavau plaukų laku.

o dėl nulipimo neperguvent, tikrai nusiima mirksiukas.gif

sėkmės 4u.gif
Onora
vakar pabandziau ant maziuko baliono daryti su skaidriais klijais - tik as juos ant pacio baliono teplijau- taip greiciau ir paprasciau, laku net nepurshkiau, o siryti ishlupau balioga ir puikiausia kamuoliuka turiu smile.gif
Kai nusipiksiu siulu - tai jau dideli darysiu, o tie siulai -tai pasirodo brangus zarazos sad.gif
safarikids
QUOTE(Onora @ 2005 04 07, 14:40)
vakar pabandziau ant maziuko baliono daryti su skaidriais klijais - tik as juos ant pacio baliono teplijau- taip greiciau ir paprasciau, laku net nepurshkiau, o siryti ishlupau balioga ir puikiausia kamuoliuka turiu smile.gif
Kai nusipiksiu siulu - tai jau dideli darysiu, o tie siulai  -tai pasirodo brangus zarazos sad.gif
*

O kokie čia siūlai tinka? Ar bet kokie, ar kokie nors specialūs? Ir kiek kainuoja? g.gif
Onora
QUOTE(safarikids @ 2005 04 08, 12:50)
O kokie čia siūlai tinka? Ar bet kokie, ar kokie nors specialūs? Ir kiek kainuoja? g.gif
*

paprasti medvilniniai arba sintetiniai siuvimo siulai, kur spulytese buna.
Tiesiog maniaiu, kad spulyte kokius 20-50 centu kainuoja, o kai pamaciau, kad apie 4 litus - tai blink.gif tokia ir likau.
svajoklis
Pabandyk su keliais siulais skirtingu spalvu,gaunas labai idomiai.As su tapetu klijais klijavau ir gerai gavosi,bet su lipalu tvirciau.
Mįsliukė
labai graziai gaunasi su lininiais siūlais.Nebūtinai galima daryti šviestuvą, galima nupurkšti ryškiomis spalvomis ir bus žaisliukai eglutei.Galima pasidaryti ir Velykoms burbulus, juos papuošti džiovintomis ar dirbtinėmis gėlėmis.Labai gražiai atrodo. Ir dar nors jau Velykos praėjo, bet gal kitiems metams pravers.Galima vynioti siūlus tik ant pusės baliono ir gausite labai originalų indą kiaušiniams sudėti.Geriausia klijuoti su lipalu.
Bitkresle
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 08, 23:08)
labai graziai gaunasi su lininiais siūlais.
*

Man atrodo, lininiai siūlai turėtų būti ir pigesni, nei "špūliukėse". g.gif Bent jau mezgimo siūlų parduotuvėse būna parduodamų lininių siūlų didelėmis sruogomis, tai ten gal išeitų pigiau (bet tik tada, kai yra kur kišti likusius siūlus tongue.gif ).
svajoklis
Del deklo(lekstes)tai sauniai gaunasi jei dobenelio isorine puse apklijuoji paprastu laikrasciu ar tualet.popieriu o isdziuvusi apipurski dazais.gausis orginalus dubuo.O is taip apklijuoto baliono iseina sauni kiaule taupykle+priklijuoti nosi,ausisuodega.
kucia
Na as kai darydavau tokius burbulus, paprasciausiai apvyniodavau siulais balionus ir po to ismirkydavau lipale maisytam su vandeniu. Dariau gal pries 3 metus, bet dar dabar "gyvi" smile.gif
safarikids
Dar turiu klausimų toms, kurios darėt tokius burbulus:
1. Kaip užfiksuoti siūlo pradžią?
2. Kiek tankiai to siūlo reikia privinioti?
3. Ar gaunasi apvali forma, ar tokia "balioninė"?
4. Ar galima ant jau išdžiūvusio burbulo dar privynioti siūlo papildomai, pagražinti, pavadinkime?
Ačiū 4u.gif .
Onora

1. Kaip užfiksuoti siūlo pradžią?

niekaip- tiesiog jis prilips prie baliono, o dar tu ji prispausi ant virsaus uzvyniodama siula.

2. Kiek tankiai to siūlo reikia privinioti?

kiek patinka, bet man graziai kai tankiai, kad paskui lempute i akis nespigintu. Man grazu ir is keliu siulu spalvu.

3. Ar gaunasi apvali forma, ar tokia "balioninė"?

Apvali, nes tu itempima siulo reguliuoji ji sukdama, o be to baliona priputus galima ilgesne uodegele palikti - pats balionas bus apvalus.

4. Ar galima ant jau išdžiūvusio burbulo dar privynioti siūlo papildomai, pagražinti, pavadinkime?

Manau, kad nereiktu jau jo ppildomai vynioti, nes nuo kliju naujam siului pavynioti gali atsirasti nelygumu, nebent tu dar butum baliono neisemus. O pagrazinti gali perdaigstydama ryskiu vilnoniu siulu, ar kitaip pasiuvinedama.

Sekmes 4u.gif

safarikids
Onora, ačiū, bandysiu pasidaryti.
4u.gif
gri36
Aha, pabandžiau ir aš. O kai balioną susprogdinau ir subliuško cry.gif cry.gif cry.gif
Ką ne taip padariau? Jaučiuosi kaip Pitačiokas, jei kas prisimenat tokį... verysad.gif
Aga
QUOTE(gri36 @ 2005 07 10, 19:06)
Aha, pabandžiau ir aš. O kai balioną susprogdinau ir subliuško  cry.gif  cry.gif  cry.gif
Ką ne taip padariau? Jaučiuosi kaip Pitačiokas, jei kas prisimenat tokį...  verysad.gif
*

Tai gal tu tik apvyniojus iškart susprogdinai???? Reikia laukti kol gerai išdžius klijai smile.gif
eimė
QUOTE(Onora @ 2005 04 08, 16:50)
paprasti medvilniniai arba sintetiniai siuvimo siulai, kur spulytese buna.
Tiesiog maniaiu, kad spulyte kokius 20-50 centu kainuoja, o kai pamaciau, kad apie 4 litus - tai  blink.gif tokia ir likau.
*

Merginos , o Jūs nebandėte siūlų paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse . Ten tokių perliukų randu ....... Ir tikrai visai nebrangiai .
safarikids
Na va, pabandžiau ir aš tą burbulą pasidaryti. Iš pradžių bandžiau su pieštukiniais klijais (visaip įtaisinėjau siūlą, pervėrinėjau, užkabinėjau), paskui pervėriau per PVA klijų buteliuką - nei taip, nei kitaip nieko gero neišėjo. Galiausai trūko man kantrybė - atsiskiedžiau šiek tiek klijų lašeliu vandens, išsiploviau dukters teptuką ir tuo teptuku klijais vis mozojau. Ir gavosi. Tiesa, kai išleidau balioną, paaiškėjo, kad poroje vietų burbului vis dėlto buvo mažokai klijų ir jis linkęs bliukšti, tai aš vėl pripūčiau tą balioną (nebuvau jo ištraukusi) ir gausiai iš naujo klijais aptepiau. Leidau išdžiūti. Normalus burbuliukas.
Dabar mane kankina kitas klausimas - kaip gi jame lemputę tvirtinti? Ir kokio stiprumo lemputė gali būti?
Ačiū visoms, konsultuojančioms 4u.gif .
Onora
QUOTE(eime @ 2005 07 10, 20:12)
Merginos , o Jūs nebandėte siūlų paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse . Ten tokių perliukų randu ....... Ir tikrai visai nebrangiai .
*

nu ka tokiu tinkamu nelabai buna ten, tik parduotubeje Geri drabuziai maciau prikrauta tom didelem spulem- tai apie 30 Lt ta spule - bet ten per daug, o maziau nevynioja.
Kirameki
O Jūs, merginos, nenorit nufotografavusios parodyt, kaip ten viskas gaunas? Man labai įdomu... 4u.gif
raganyte
Aš skaičiau skaičiau ir kaip tik norėjau to paties paprašyt tongue.gif
inore
Aš buvau įdomiai pasidariusi šviestuvą, jis buvo medinis toks nupintas, ir toks mažiukas man tarodė, tai nunėriau aplink tinklą ir dar pridėjau kutosus, atrodė gan originaliai. ax.gif
Žiogienė
Šauni idėja. thumbup.gif Mergikės parodykit kaip atrodo ax.gif Ir aš susigundžiau toki pasidaryt
Mergelė
Tai kur gi nuotraukytės?
Pusnė
Sveikos, merginos,

gal galetumete kuri ideti nuotraukele, kaip tie sviestuvai atrodo jau uzbaigti ? nu LABAI sudominot !!!! bet tik dabar sita tema atradau 4u.gif
aciu smile.gif
rutast
g.gif
QUOTE(safarikids @ 2005 07 11, 12:10)
Na va, pabandžiau ir aš tą burbulą pasidaryti. Iš pradžių bandžiau su pieštukiniais klijais (visaip įtaisinėjau siūlą, pervėrinėjau, užkabinėjau), paskui pervėriau per PVA klijų buteliuką - nei taip, nei kitaip nieko gero neišėjo. Galiausai trūko man kantrybė - atsiskiedžiau šiek tiek klijų lašeliu vandens, išsiploviau dukters teptuką ir tuo teptuku klijais vis mozojau. Ir gavosi. Tiesa, kai išleidau balioną, paaiškėjo, kad poroje vietų burbului vis dėlto buvo mažokai klijų ir jis linkęs bliukšti, tai aš vėl pripūčiau tą balioną (nebuvau jo ištraukusi) ir gausiai iš naujo klijais aptepiau. Leidau išdžiūti. Normalus burbuliukas.
Dabar mane kankina kitas klausimas - kaip gi jame lemputę tvirtinti? Ir kokio stiprumo lemputė gali būti?
Ačiū visoms, konsultuojančioms 4u.gif .
*

Labux, man toks klausimėlis kilo, ar nuo PVA klijų siūlai nenusidažo baltai? g.gif
Arijietė
Aš irgi pasidariau šviestuvą tongue.gif Deja, nuotraukos neturiu galimybės įdėti. Žodžiu, dariau su Lipalu ir paprastais siuvimo siūlais, kurių liko po patalynės siuvimo... Aš Lipalą šiek tiek skiedžiau su vandeniu, bet nedaug... Šiaip daug labai jo tepliojau ir ne vieną kartą... Balionas net pabalęs buvo, bet, kai išdžiūvo, tai tų klijų nesimato... Tik reik gerai išdžiovint smile.gif Tik va padariau dvi klaidas. Viena, tai balioną šiek tiek per mažą pasirinkau ir šviestuvas toks nedidelis gavosi verysad.gif O kita, tai siūlus paėmiau per tamsius, tai tokia labai neryški, naktinė daugiau šviesa kambary... Žodžiu, nors ir neblogai atrodo, bet per tamsu, teks perdaryt... Bet jau tada atrodys thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O dėl tvirtinimo, tai bėda... Aš su vielom tvirtinau, bet tai ne išeitis... Ir kaip laidus paslėpt nežinau. Gal kokiuose Senukuose teks laido specialaus paieškot g.gif Gal kas galit patart, būčiau dėkinga... 4u.gif
AusraJ
Sveikos, aš dariau toršerą (šviestuvą ant kojos) tai pirkau cokoliuką parduotuvėje jis ten pas mane labai dailus tai manau jūsų šviestuvams irgi tiktų.
Dar norėjau pasakyti dėl to velykinio dubenėlio, galima labai gražiai padaryti popierių išmirkius klijuose ir formuojant indą, tokiu paiu principu galima ir šviestuvą daryti. Popierių galima pasirinkti labai įvairų, skaidrų, spalvotą, po to ant jo galima dar piešti kokius nors ornamentus, ar kažką.
HULDRA
Aš ir kažkada bandžiau daryti tokius burbulus,labai gražu. Gal ir kvailas mano pastebėjimas, bet nelabai takomieji ir funkcionalūs daiktai gaunasi. Šviestuvą galima asidaryti, tik reikia lemputės nekaitrinės, kad nuo karščio neužsiliepsnotų. biggrin.gif Tokia technika geriau daryti namų dekoracijas.
RI-JA
burbulas pabandysiu pasigirt, ką pagaminau pasiskaičius jūsų idėjų ax.gifčia iš dviejų spalvų siūlų, bet nelabai matosi, o balioną tai ištraukiau sunkiai,labai prilipęs buvo
AusraJ
Man nerodo tavo darbelio...
RI-JA
bandau dar kartelįuser posted image
Pusnė
vis tiek nerodo..... g.gif
RI-JA
man pačiai tai visur rodo, nu net nežinau kodėl čia taip. Vadinasi pasigirt neišėjo šitam skyrelyje blush2.gif
Arijietė
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 15, 22:05)
man pačiai tai visur rodo, nu net nežinau kodėl čia taip. Vadinasi pasigirt neišėjo šitam skyrelyje blush2.gif
*

Išėjo pasigirt 4u.gif Man rodo kuo puikiausiai smile.gif Labai gražu tongue.gif Beje, aš panašų pasidariau šviestuvą ir esu labai juo patenkinta... Originalu ir gražu rolleyes.gif
Ugniux
QUOTE(Arijietė @ 2006 03 16, 12:46)
Išėjo pasigirt 4u.gif  Man rodo kuo puikiausiai  smile.gif  Labai gražu  tongue.gif Beje, aš panašų pasidariau šviestuvą ir esu labai juo patenkinta... Originalu ir gražu  rolleyes.gif
*

Ir man nerodo..... Gal kas nors galetumet tiesiai ikelt i puslapiuka?? As kazkada mokykloj dariau, tai kai susprogdinau baliona, viskas subliusko.... Bandysiu dabar. Gal kas iseis.
RI-JA
QUOTE(Arijietė @ 2006 03 16, 10:46)
Išėjo pasigirt 4u.gif  Man rodo kuo puikiausiai  smile.gif  Labai gražu  tongue.gif Beje, aš panašų pasidariau šviestuvą ir esu labai juo patenkinta... Originalu ir gražu  rolleyes.gif
*

Prašom pasirodyti savo "liustrą" ax.gif Ar jis su paprasta lempute ? Gaisro pavogus negresia ?
Kutuliukas
Man rodo į naršyklę įvedus antrakart keltos nuotraukos adresą, bet mažiukę

user posted image

Toks jausmas, kad nuotrauka ne viešame, o privačiame albume patalpinta ...
Arijietė
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 17, 15:03)
Prašom pasirodyti savo "liustrą"  ax.gif  Ar jis su paprasta lempute ? Gaisro pavogus negresia ?
*

Deja, parodyt neturiu galimybės... verysad.gif Lemputė paprasta, bet balionas didelis, tai gaisro nebijom smile.gif
Ugniux
Nu priplokit, bet neiseina man pasidaryt to siulu burbulo... cry.gif Siulai taip prilipo prie baliono, kad nu..... Nu kodel jum gaunasi, o man ne?????? cray.gif cray.gif cray.gif Gal as ka ne taip darau? Gal mano siulai per ploni (nors maciau kazkuri rase, kad burbla burbula dare is spulyciu)? Nu kodel negaliu baliono istraukt? Kaip jus tai darot? Pamokykit mane, PRASAU!!!!
Yo-yo
QUOTE(Ugniux @ 2006 03 19, 00:08)
Siulai taip prilipo prie baliono, kad nu..... Nu kodel jum gaunasi, o man ne?????? cray.gif  cray.gif  cray.gif Gal as ka ne taip darau?
*

Siūlo plonumas, manau, čia niekuo dėtas. Klijų perdaug, greičiausiai. Pabandyk siūlą perverti per klijų buteliuką. Taip vyniojant nepadauginsi klijų. Būtinai reikia palauti kol gerai išdžius klijai ir tik tada balioną pradurti.
Jeigu kurioj vietoj siūlai vis dėl to priliptų smarkiau, galima prieš praduriant balioną, su neaštriu daiktu (tinka nėrimo vąšelis) atsargiai paspaudinėti jį, kad atliptų.
Kalėdinių papuošimų temoj apstu patarimų kaip pagaminti tuos siūlų burbulus. smile.gif
AusraJ
labai gražus burbulas biggrin.gif įdomu kaip šviesa per jį sklinda??? g.gif
Ugniux
QUOTE(Yo-yo @ 2006 03 19, 02:45)
Siūlo plonumas, manau, čia niekuo dėtas. Klijų perdaug, greičiausiai. Pabandyk siūlą perverti per klijų buteliuką. Taip vyniojant nepadauginsi klijų. Būtinai reikia palauti kol gerai išdžius klijai ir tik tada balioną pradurti.
Jeigu kurioj vietoj siūlai vis dėl to priliptų smarkiau, galima prieš praduriant balioną, su neaštriu daiktu (tinka nėrimo vąšelis) atsargiai paspaudinėti jį, kad atliptų.
Kalėdinių papuošimų temoj apstu patarimų kaip pagaminti tuos siūlų burbulus.  smile.gif
*

Aciu, bandysiu dar karteli 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.