Aciu
Laba diena, labai noriu pasidaryti sviestuva is siulu - jie kazkaip ant baliono pripusto vyniojami, o paskui lyg laku purshkiami. Gal kas esate dare? Gal galite aprasyti technika, kokie siulai tinka, kuo purksti ir t.t.
Aciu
Oij, kaip atsiprasau - ne toj temoj parasiau.
Gal galite perkelti? Nes labai nesmagiai jauciuosi
Kiek žinau mirkomi klijuose ir lipinami ant balionu, paskui kaip sukietės, balionas susprogdinamas adata
QUOTE(Aga @ 2005 04 05, 23:06) Kiek žinau mirkomi klijuose ir lipinami ant balionu, paskui kaip sukietės, balionas susprogdinamas adata Labai daug terliones, jei mirkyti klijuose. einu pigiu siulu nusipirksiu ir tada jau vyniosiu- kas bus -tas. Gal Kol privyniosiu kas nors koki patarima spes duoti. QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 10:54) Labai daug terliones, jei mirkyti klijuose. einu pigiu siulu nusipirksiu ir tada jau vyniosiu- kas bus -tas. Gal Kol privyniosiu kas nors koki patarima spes duoti. Aš mokykloj kai dariau per koki plastikinį indą pradurdavau adata skylę ir gaudavosi kad siūlas vyniojamas per ta indelį su klijais. Nereikėjo nei mirjyti nei tepti Tikiuosi suprantamai parašiau QUOTE(Sadi @ 2005 04 06, 10:49) Aš mokykloj kai dariau per koki plastikinį indą pradurdavau adata skylę ir gaudavosi kad siūlas vyniojamas per ta indelį su klijais. Nereikėjo nei mirjyti nei tepti Tikiuosi suprantamai parašiau aha, suprantamai - aciu o kokius klijus pirkti? o siulus medvilninius? ir idomu, kiek ju reikia
Man atrodo tiktų klijuoti su lipalu
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 13:15) as irgi mastau, kad reikes nusipirkti baltos spalvos kliju. Tik baisoka, kad paskui labai prie to baliono prilips tie siulai ir baliono nepavyks susprogdinti Aš naudojau tokius klijus kaip pieštukas o dėl nulipimo neperguvent, tikrai nusiima sėkmės
vakar pabandziau ant maziuko baliono daryti su skaidriais klijais - tik as juos ant pacio baliono teplijau- taip greiciau ir paprasciau, laku net nepurshkiau, o siryti ishlupau balioga ir puikiausia kamuoliuka turiu
Kai nusipiksiu siulu - tai jau dideli darysiu, o tie siulai -tai pasirodo brangus zarazos QUOTE(Onora @ 2005 04 07, 14:40) vakar pabandziau ant maziuko baliono daryti su skaidriais klijais - tik as juos ant pacio baliono teplijau- taip greiciau ir paprasciau, laku net nepurshkiau, o siryti ishlupau balioga ir puikiausia kamuoliuka turiu Kai nusipiksiu siulu - tai jau dideli darysiu, o tie siulai -tai pasirodo brangus zarazos O kokie čia siūlai tinka? Ar bet kokie, ar kokie nors specialūs? Ir kiek kainuoja? QUOTE(safarikids @ 2005 04 08, 12:50) paprasti medvilniniai arba sintetiniai siuvimo siulai, kur spulytese buna. Tiesiog maniaiu, kad spulyte kokius 20-50 centu kainuoja, o kai pamaciau, kad apie 4 litus - tai
Pabandyk su keliais siulais skirtingu spalvu,gaunas labai idomiai.As su tapetu klijais klijavau ir gerai gavosi,bet su lipalu tvirciau.
labai graziai gaunasi su lininiais siūlais.Nebūtinai galima daryti šviestuvą, galima nupurkšti ryškiomis spalvomis ir bus žaisliukai eglutei.Galima pasidaryti ir Velykoms burbulus, juos papuošti džiovintomis ar dirbtinėmis gėlėmis.Labai gražiai atrodo. Ir dar nors jau Velykos praėjo, bet gal kitiems metams pravers.Galima vynioti siūlus tik ant pusės baliono ir gausite labai originalų indą kiaušiniams sudėti.Geriausia klijuoti su lipalu.
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 08, 23:08) Man atrodo, lininiai siūlai turėtų būti ir pigesni, nei "špūliukėse".
Del deklo(lekstes)tai sauniai gaunasi jei dobenelio isorine puse apklijuoji paprastu laikrasciu ar tualet.popieriu o isdziuvusi apipurski dazais.gausis orginalus dubuo.O is taip apklijuoto baliono iseina sauni kiaule taupykle+priklijuoti nosi,ausisuodega.
Na as kai darydavau tokius burbulus, paprasciausiai apvyniodavau siulais balionus ir po to ismirkydavau lipale maisytam su vandeniu. Dariau gal pries 3 metus, bet dar dabar "gyvi"
Dar turiu klausimų toms, kurios darėt tokius burbulus:
1. Kaip užfiksuoti siūlo pradžią? 2. Kiek tankiai to siūlo reikia privinioti? 3. Ar gaunasi apvali forma, ar tokia "balioninė"? 4. Ar galima ant jau išdžiūvusio burbulo dar privynioti siūlo papildomai, pagražinti, pavadinkime? Ačiū 1. Kaip užfiksuoti siūlo pradžią? niekaip- tiesiog jis prilips prie baliono, o dar tu ji prispausi ant virsaus uzvyniodama siula. 2. Kiek tankiai to siūlo reikia privinioti? kiek patinka, bet man graziai kai tankiai, kad paskui lempute i akis nespigintu. Man grazu ir is keliu siulu spalvu. 3. Ar gaunasi apvali forma, ar tokia "balioninė"? Apvali, nes tu itempima siulo reguliuoji ji sukdama, o be to baliona priputus galima ilgesne uodegele palikti - pats balionas bus apvalus. 4. Ar galima ant jau išdžiūvusio burbulo dar privynioti siūlo papildomai, pagražinti, pavadinkime? Manau, kad nereiktu jau jo ppildomai vynioti, nes nuo kliju naujam siului pavynioti gali atsirasti nelygumu, nebent tu dar butum baliono neisemus. O pagrazinti gali perdaigstydama ryskiu vilnoniu siulu, ar kitaip pasiuvinedama. Sekmes
Onora, ačiū, bandysiu pasidaryti.
Aha, pabandžiau ir aš. O kai balioną susprogdinau ir subliuško
Ką ne taip padariau? Jaučiuosi kaip Pitačiokas, jei kas prisimenat tokį... QUOTE(Onora @ 2005 04 08, 16:50) paprasti medvilniniai arba sintetiniai siuvimo siulai, kur spulytese buna. Tiesiog maniaiu, kad spulyte kokius 20-50 centu kainuoja, o kai pamaciau, kad apie 4 litus - tai Merginos , o Jūs nebandėte siūlų paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse . Ten tokių perliukų randu ....... Ir tikrai visai nebrangiai .
Na va, pabandžiau ir aš tą burbulą pasidaryti. Iš pradžių bandžiau su pieštukiniais klijais (visaip įtaisinėjau siūlą, pervėrinėjau, užkabinėjau), paskui pervėriau per PVA klijų buteliuką - nei taip, nei kitaip nieko gero neišėjo. Galiausai trūko man kantrybė - atsiskiedžiau šiek tiek klijų lašeliu vandens, išsiploviau dukters teptuką ir tuo teptuku klijais vis mozojau. Ir gavosi. Tiesa, kai išleidau balioną, paaiškėjo, kad poroje vietų burbului vis dėlto buvo mažokai klijų ir jis linkęs bliukšti, tai aš vėl pripūčiau tą balioną (nebuvau jo ištraukusi) ir gausiai iš naujo klijais aptepiau. Leidau išdžiūti. Normalus burbuliukas.
Dabar mane kankina kitas klausimas - kaip gi jame lemputę tvirtinti? Ir kokio stiprumo lemputė gali būti? Ačiū visoms, konsultuojančioms QUOTE(eime @ 2005 07 10, 20:12) Merginos , o Jūs nebandėte siūlų paieškoti dėvėtų drabužių parduotuvėse . Ten tokių perliukų randu ....... Ir tikrai visai nebrangiai . nu ka tokiu tinkamu nelabai buna ten, tik parduotubeje Geri drabuziai maciau prikrauta tom didelem spulem- tai apie 30 Lt ta spule - bet ten per daug, o maziau nevynioja.
O Jūs, merginos, nenorit nufotografavusios parodyt, kaip ten viskas gaunas? Man labai įdomu...
Aš skaičiau skaičiau ir kaip tik norėjau to paties paprašyt
Aš buvau įdomiai pasidariusi šviestuvą, jis buvo medinis toks nupintas, ir toks mažiukas man tarodė, tai nunėriau aplink tinklą ir dar pridėjau kutosus, atrodė gan originaliai.
Šauni idėja.
Tai kur gi nuotraukytės?
Sveikos, merginos,
gal galetumete kuri ideti nuotraukele, kaip tie sviestuvai atrodo jau uzbaigti ? nu LABAI sudominot !!!! bet tik dabar sita tema atradau aciu QUOTE(safarikids @ 2005 07 11, 12:10) Na va, pabandžiau ir aš tą burbulą pasidaryti. Iš pradžių bandžiau su pieštukiniais klijais (visaip įtaisinėjau siūlą, pervėrinėjau, užkabinėjau), paskui pervėriau per PVA klijų buteliuką - nei taip, nei kitaip nieko gero neišėjo. Galiausai trūko man kantrybė - atsiskiedžiau šiek tiek klijų lašeliu vandens, išsiploviau dukters teptuką ir tuo teptuku klijais vis mozojau. Ir gavosi. Tiesa, kai išleidau balioną, paaiškėjo, kad poroje vietų burbului vis dėlto buvo mažokai klijų ir jis linkęs bliukšti, tai aš vėl pripūčiau tą balioną (nebuvau jo ištraukusi) ir gausiai iš naujo klijais aptepiau. Leidau išdžiūti. Normalus burbuliukas. Dabar mane kankina kitas klausimas - kaip gi jame lemputę tvirtinti? Ir kokio stiprumo lemputė gali būti? Ačiū visoms, konsultuojančioms Labux, man toks klausimėlis kilo, ar nuo PVA klijų siūlai nenusidažo baltai?
Aš irgi pasidariau šviestuvą
O dėl tvirtinimo, tai bėda... Aš su vielom tvirtinau, bet tai ne išeitis... Ir kaip laidus paslėpt nežinau. Gal kokiuose Senukuose teks laido specialaus paieškot
Sveikos, aš dariau toršerą (šviestuvą ant kojos) tai pirkau cokoliuką parduotuvėje jis ten pas mane labai dailus tai manau jūsų šviestuvams irgi tiktų.
Dar norėjau pasakyti dėl to velykinio dubenėlio, galima labai gražiai padaryti popierių išmirkius klijuose ir formuojant indą, tokiu paiu principu galima ir šviestuvą daryti. Popierių galima pasirinkti labai įvairų, skaidrų, spalvotą, po to ant jo galima dar piešti kokius nors ornamentus, ar kažką.
Aš ir kažkada bandžiau daryti tokius burbulus,labai gražu. Gal ir kvailas mano pastebėjimas, bet nelabai takomieji ir funkcionalūs daiktai gaunasi. Šviestuvą galima asidaryti, tik reikia lemputės nekaitrinės, kad nuo karščio neužsiliepsnotų.
burbulas pabandysiu pasigirt, ką pagaminau pasiskaičius jūsų idėjų
Man nerodo tavo darbelio...
bandau dar kartelį
vis tiek nerodo.....
man pačiai tai visur rodo, nu net nežinau kodėl čia taip. Vadinasi pasigirt neišėjo šitam skyrelyje
QUOTE(Arijietė @ 2006 03 16, 12:46) Išėjo pasigirt Ir man nerodo..... Gal kas nors galetumet tiesiai ikelt i puslapiuka?? As kazkada mokykloj dariau, tai kai susprogdinau baliona, viskas subliusko.... Bandysiu dabar. Gal kas iseis.
Man rodo į naršyklę įvedus antrakart keltos nuotraukos adresą, bet mažiukę
![]() Toks jausmas, kad nuotrauka ne viešame, o privačiame albume patalpinta ...
Nu priplokit, bet neiseina man pasidaryt to siulu burbulo...
QUOTE(Ugniux @ 2006 03 19, 00:08) Siulai taip prilipo prie baliono, kad nu..... Nu kodel jum gaunasi, o man ne?????? Siūlo plonumas, manau, čia niekuo dėtas. Klijų perdaug, greičiausiai. Pabandyk siūlą perverti per klijų buteliuką. Taip vyniojant nepadauginsi klijų. Būtinai reikia palauti kol gerai išdžius klijai ir tik tada balioną pradurti. Jeigu kurioj vietoj siūlai vis dėl to priliptų smarkiau, galima prieš praduriant balioną, su neaštriu daiktu (tinka nėrimo vąšelis) atsargiai paspaudinėti jį, kad atliptų. Kalėdinių papuošimų temoj apstu patarimų kaip pagaminti tuos siūlų burbulus.
labai gražus burbulas
QUOTE(Yo-yo @ 2006 03 19, 02:45) Siūlo plonumas, manau, čia niekuo dėtas. Klijų perdaug, greičiausiai. Pabandyk siūlą perverti per klijų buteliuką. Taip vyniojant nepadauginsi klijų. Būtinai reikia palauti kol gerai išdžius klijai ir tik tada balioną pradurti. Jeigu kurioj vietoj siūlai vis dėl to priliptų smarkiau, galima prieš praduriant balioną, su neaštriu daiktu (tinka nėrimo vąšelis) atsargiai paspaudinėti jį, kad atliptų. Kalėdinių papuošimų temoj apstu patarimų kaip pagaminti tuos siūlų burbulus. Aciu, bandysiu dar karteli |