Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apsilankymas pas ginekologą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Liora
Sveikos, mamos! Prasau daugiau patyrusiu patarimo.

Ar verta eiti pas ginekologa ir prasyti atlikti tuos visus "onko-cito-ir kt." tepinelius, jeigu as dar zindau kudiki ir menesiniu po gimdymo dar kaip ir nebuvo? T.y. ar tas faktas, kad mano organizmas dar gamina piena neiskraipys rezultatu?
-edita-
QUOTE(Liora @ 2008 02 11, 15:16)

Ar verta eiti pas ginekologa ir prasyti atlikti tuos visus "onko-cito-ir kt." tepinelius, jeigu as dar zindau kudiki ir menesiniu po gimdymo dar kaip ir nebuvo? T.y. ar tas faktas, kad mano organizmas dar gamina piena neiskraipys rezultatu?
*

as maitinu MP ir kaip tik uz dvieju dienu keliausiu pas ginekologe , kad paiimtu tepinelius, noriu buti rami ir , manau, kad kuo greiciau tuo geriau.... o del rezultatu issikraipymo nieko nesu girdejusi, mano ginekologe nieko nera nesakiusi...reikes paklausti... smile.gif
Danielle
Sveikutės smile.gif . Dar iki dabar naktimis maitinu,nors mano pupai jau 2 metai ir 5 mėn. ax.gif . Mėnesinės prasidėjo praėjus 9 mėn. po gimdymo, o tepinėlius ėjau darytis kai buvo praėję 2 mėn. po gimdymo.
Natuke
Pienuko gaminimas tikrai rezultatų neiškraipys 4u.gif O pasitikrint reikia biggrin.gif
Raideles
QUOTE(Liora @ 2008 02 11, 14:16)

*

Mano ginekologas sakė, kad ateičiau kai atsinaujins mėnesinės. O žindymas čia neiškraipys rezultatų.
Liora
QUOTE(Raideles @ 2008 02 11, 19:04)
Mano ginekologas sakė, kad ateičiau kai atsinaujins mėnesinės. O
*

tai va, problema tame, kad menesiniu dar nera, o zindau jau devinta menesi. Galvojau is pradziu palaukti kol ciklas atsinaujins, bet dabar matyt nusprendziau vizito neatideliuoti.
Raideles
QUOTE(Liora @ 2008 02 11, 19:30)
tai va, problema tame, kad menesiniu dar nera, o zindau jau devinta menesi. Galvojau is pradziu palaukti kol ciklas atsinaujins, bet dabar matyt nusprendziau vizito neatideliuoti.
*

Na, man atsinaujino kai mažiukui suėjo metai. Manau, kad jiems svarbu, kad gimdos kaklelis būtų uždaras, todėl liepia ateiti iš karto po mėnesinių. O kai ciklai neatsinaujinę, tai vyksta visokie procesai ir gali būti, kad kaklelis bus praviras.
Bet, aišku, jei neramu, tai geriau nueiti su gyd pasitarti, nei laukti ir nervuotis. 4u.gif
nep
QUOTE(Raideles @ 2008 02 11, 21:41)
Na, man atsinaujino kai mažiukui suėjo metai. Manau, kad jiems svarbu, kad gimdos kaklelis būtų uždaras, todėl liepia ateiti iš karto po mėnesinių. O kai ciklai neatsinaujinę, tai vyksta visokie procesai ir gali būti, kad kaklelis bus praviras.
Bet, aišku, jei neramu, tai geriau nueiti su gyd pasitarti, nei laukti ir nervuotis.  4u.gif
*

O jei pirmos mm buvo pries du menesius, o daugiau nieko, jokiu zenklu, tai atsinaujino ar ne? Ciuopiau kakleli - kazkoks isglebes, kitoks, nei kad anksciau, kietas budavo g.gif ....Tai kaip cia suprast... unsure.gif
mamyte 29
QUOTE(Liora @ 2008 02 11, 16:16)

*

O noriu paklausti kas cia per tyrimas? Ir kodel ji reikia atlikti? Man nieko nesake ginekologas g.gif
crocus
Nesvarbu maitini ar ne, bet privalai nueiti pasitikrinti po gimdymo praėjus porai mėn. ir kartą metuose.
*GAILĖ*
QUOTE(mamyte 29 @ 2008 02 13, 00:32)
O noriu paklausti kas cia per tyrimas? Ir kodel ji reikia atlikti? Man nieko nesake ginekologas  g.gif
*

onkocitologinis tepinėlis leidžia diagnozuoti ankstyvą gimdos kaklelio vėžio stadiją. iki 30 m moterims jis yra mokamas, nuo 30 m kartą į metus nemokamas
mamyte 29
QUOTE(ingalp @ 2008 02 13, 14:46)
onkocitologinis tepinėlis leidžia diagnozuoti ankstyvą gimdos kaklelio vėžio stadiją. iki 30 m moterims jis yra mokamas, nuo 30 m kartą į metus nemokamas
*

Supratau.
Kai as buvau vasara pas ginekologa, tai jis man paminejo, kad ateiciau po menesio, kai sueis 30m. O as dar taip ir neradau laiko neiti doh.gif Vadinasi reikia skambinti, registruotis ir eiti.
Aciu uz paaiskinima 4u.gif
nelli
mamytes ar kam nors taip buvo, kas nutrauket maitinima, o menesines neatsinaujina??? g.gif
man labai neramu.. pradzioj dziaugiausi, bet dabar sunerimau blink.gif nustojau maitinti pries du menesius, tada suneliui buvo 1,7 men ir iki dabar dar nesergu.. blink.gif
skambinau gydytojai,susitariau del vizito, isgasdino, privardino visokiu sutrikimu hipofizes,skydliaukes, prolaktinoma... zodziu, baisu verysad.gif
Ode
QUOTE(nelli @ 2008 04 10, 19:42)
mamytes ar kam nors taip buvo, kas nutrauket maitinima, o menesines neatsinaujina???  g.gif
man labai neramu..  pradzioj dziaugiausi, bet dabar sunerimau  blink.gif nustojau maitinti pries du menesius, tada suneliui buvo 1,7 men ir iki dabar dar nesergu..  blink.gif
skambinau gydytojai,susitariau del vizito, isgasdino, privardino visokiu sutrikimu hipofizes,skydliaukes, prolaktinoma... zodziu, baisu  verysad.gif
*

Man taip nebuvo, nors esu iš tų, kur ilgai tenka jų laukt. smile.gif
Pirmiausia tai nesijaudink be reikalo. Taip, paprastai mėnesinės tokiu metu jau atsinaujina, bet yra ir atvejų, kai užtrunka ir iki 4 mėn. Viskas priklauso nuo moters organizmo, nuo to, kaip atsistatinėja jos hormonai.
Nueisi, apžiūrės, padarys tyrimus, o tada jau galėsi nervuotis. smile.gif
Nėštumo nesitikrinai?
Kaip nutraukei maitinimą: ar staiga, ar palaipsniui (kaip dažnai žindei prieš pabaigiant)?
(bet gydytoja, sakyčiau, labai neprofesionaliai pasielgė prigąsdindama per telefoną...)
Niktė
QUOTE(ingalp @ 2008 02 13, 13:46)
*

Nu man darė tą tyrimą bet tikrai nereikėjo mokėti blush2.gif Ir iki 30 dar toli cool.gif
jurga_gar
QUOTE(nep @ 2008 02 11, 22:59)
Ciuopiau kakleli - kazkoks isglebes, kitoks, nei kad anksciau, kietas budavo  g.gif ....Tai kaip cia suprast... unsure.gif
*

normalu kad po gimdymo kaklelis yra kitoks nei prieš gimdymą.
dzhina
QUOTE(Raideles @ 2008 02 11, 19:04)
Mano ginekologas sakė, kad ateičiau kai atsinaujins mėnesinės. O žindymas čia neiškraipys rezultatų.
*

man irgi taip sake kai atejau po 6 sav po gimdymo pasitikrinti ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.