Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus "Versmės" vidurinė mokykla
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
zuza
Labutis smile.gif Gal kas nors leidžiate savo vaikučius į šią mokyklą? Kokie jūsų atsiliepimai, patirtis?
vija
Čia šita, kur Lazdynuose, integruota, katališkos pakraipos?
Esu užrašius savo dukrą, nes visai šalia namų, deja, kol kas girdėjau ne kokius atsiliepimus.
mandalina
QUOTE(vija @ 2005 04 06, 08:07)
Čia šita, kur Lazdynuose, integruota, katališkos pakraipos?
Esu užrašius savo dukrą, nes visai šalia namų, deja, kol kas girdėjau ne kokius atsiliepimus.
*

tas tas... Architektų 85. Aš irgi girdėjau ne kokius atsiliepimus. Draugė vedė ten pirma į darželį, po to į pradines klases. Nuo 3 klasės pervedė į kitą mokyklą (Žėručio pradinę) ir labai tuo džiaugiasi, nes reikalavimai versmėje labai maži, naujoj mokykloj turėjo gerokai pasistengti, kad pasivytų bendraamžius. Nors ir kitos pusės ta mokykla daug davė ir gero. Ten klasėse yra neįgalių vaikučių. Kiti išmoko jais rūpintis, padėdavo knygas susikrauti ir šiaip labai su jais draugiškai bendravo 4u.gif
Dar kita draugė iš sausio 13-osios mokyklos pervedė savo draugę į šios mokyklos 10-tą klasę. Taip pat nepatenkinta - pažangumas labai suprastėjo. Dėl ko - nežinau. Gal paprasčiausiai tingi mokintis ax.gif biggrin.gif
zuza
QUOTE(mandalina @ 2005 04 06, 08:25)
Draugė vedė ten pirma į darželį, po to į pradines klases.  biggrin.gif
*

Mandalina, o koks ten darželis yra? Aš negirdėjau, kad būtų darželis, žinau tik, kad "Versmė" turi ikimokyklinę klasę, į kurią esam užsirašę. O man darželis irgi būtų aktualu ax.gif
Bet kad prastai su mokslais ten, tai tikrai ne kas g.gif
O gal kas turit ir gerų atsiliepimų?
mandalina
QUOTE(zuza @ 2005 04 13, 16:53)
Mandalina, o koks ten darželis yra? Aš negirdėjau, kad būtų darželis, žinau tik, kad "Versmė" turi ikimokyklinę klasę, į kurią esam užsirašę. O man darželis irgi būtų aktualu ax.gif
Bet kad prastai su mokslais ten, tai tikrai ne kas  g.gif
O gal kas turit ir gerų atsiliepimų?
*

žinok nesu tikra - žinau, kad ten draugės dukra ėjo iki pirmos klasės. Gal tai ir yra ta paruošiamoji grupė? g.gif

vija
Balandžio 29 d. Versmės mokykloje organizuojama Atvirų durų diena. Nuo 8 val. ryto iki vakaro galite apsilankyti mokykloje, susipažinti su ugdymo programomis, pedagogais, apžiūrėti parodas. Naujų mokinių priėmimas nuo gegužės 2 d. iki liepos 1 d.
17 val. vyks mokyklos auklėtinių koncertas.
dovi
Vija eisi i atviru duru diena? jei taip gal but galesi papasakoti apie ta mokykla daugeliau?
vija
QUOTE(dovi @ 2005 04 20, 12:47)
Vija  eisi i atviru duru diena? jei taip gal but  galesi papasakoti apie  ta mokykla daugeliau?
*

Vargiai, nes darbo diena. Tai tik vakarop planuoju nueiti su dukra pažiūrėti koncerto ir šiaip pasibozioti po pačią mokyklą.
Jei kas eisit, parašykit atsiliepimus smile.gif
zuza
QUOTE(vija @ 2005 04 18, 08:07)
Balandžio 29 d. Versmės mokykloje organizuojama Atvirų durų diena. Nuo 8 val. ryto iki vakaro galite apsilankyti mokykloje, susipažinti su ugdymo programomis, pedagogais, apžiūrėti parodas. Naujų mokinių priėmimas nuo gegužės 2 d. iki liepos 1 d.
17 val. vyks mokyklos auklėtinių koncertas.
*

LAbas smile.gif Aš bandysiu spėti nueiti. Vija, gal žinai atvirų durų dienos programą - juk nevaikščiosi bet kada ir bet kaip po kabinetus su mokytojais pažindintis ir apie ugdymo programas teirautis tongue.gif Ar reik tiesiai pas direkotrę varyti? Žodžiu, kur gaut info?
Chaos
Esme tame, kad shi mokykla - yra vienas didelis ishpustas burbulas;]
Neigaliems vaikams ji gera, tachiau sveikiems.. Hm.. Jei norite ugdyti kokius savo vaiko gabumus, patarchiau pasirinkti kita. Reikalavimai ten super mazhi, o ir kitu privalumu chia neizhvelgiu, na nebent palyginti nedidelis mokiniu skaichius;] Taip, kad patarchiau neskubeti susizhaveti shia nuostabia 'katalikishkos' pakraipos mokykla;] rolleyes.gif
vija
QUOTE(zuza @ 2005 04 26, 18:31)
LAbas  smile.gif Aš bandysiu spėti nueiti. Vija, gal žinai atvirų durų dienos programą  - juk nevaikščiosi bet kada ir bet kaip po kabinetus su mokytojais pažindintis ir apie ugdymo programas teirautis  tongue.gif Ar reik tiesiai pas direkotrę varyti? Žodžiu, kur gaut info?
*

Aš šią info radau skelbime Mokytojų namuose. Ten konkrečiai nieko nerašo, tik kad galima ateiti bet kada nuo 8 val. iki 15 val. O kokia tvarka ten viskas vyks, neaišku. Aš net nesu viduj buvus.
zuza
Aš ką tik pasiskambinau (tel. 2449463, jei dar kam prireiktų smile.gif ), tai sakė reik atvykus tiesiog eiti pas budinčią arba į sekretoriatą, ir klaust kas domina, o po to jau nukreips... 15.00 bus susirinkimas su seimūnais ir dar kažkokiomis svarbiomis institucijų personomis, bet tėvelių neįleis sad.gif O 17.00 koncertas smile.gif
zuza
QUOTE(Chaos @ 2005 04 26, 23:03)
Neigaliems vaikams ji gera, tachiau sveikiems.. Hm.. Jei norite ugdyti kokius savo vaiko gabumus, patarchiau pasirinkti kita. Reikalavimai ten super mazhi, o ir kitu privalumu chia neizhvelgiu, na nebent palyginti nedidelis mokiniu skaichius;] Taip, kad patarchiau neskubeti susizhaveti shia nuostabia 'katalikishkos' pakraipos mokykla;] rolleyes.gif
*

Chaos, o iš kur tokia info?
vija
QUOTE(zuza @ 2005 05 04, 18:43)
Chaos, o iš kur tokia info?
*

Aš panašius atsiliepimus esu girdėjus iš tėvų, kurių vaikai lankė šią mokyklą, ir iš švietimo ministerijos darbutojų. Vienuolės labai mėgsta kišti savo ilgas nosis į mokyklos veiklą ir viską kontroliuoti, dažnai persistengdamos. Viena švietimietė užsiminė, kad ten labai dažna pedagogų kaita, nes mokykla nedidelė, retas kuris gauna pilną etatą, tad bėga susiradę geriau. Taip pat silpnesnis parengimas vyresnėse klasėse.

Mano galva, galbūt ji idealiai tiktų kaip pradinė mokykla, nes tos globos mažiams nebus per daug, bet vyresnėse klasėse turbūt verčiau rinktis gimnaziją.

Beje, ar kas buvot tose atvirose duryse?
zuza
QUOTE(vija @ 2005 05 05, 12:38)
Beje, ar kas buvot tose atvirose duryse?
*

Aš buvau, su mažiumi ir su vyru, žodžiu visi smile.gif Mus pasitiko mokyklos mokinukai ir iš karto pasisiūlė aprodyti visą mokyklą. Tai mes nukeliavome tiesiu taikymu į ikimokyklinukų klasę - nes ten mums dabar aktualiausia. Tai ta klasė labai primena darželį, yra ten ir žaidimų kampelis, ir vieta mokytis. Vaikučių sėdėjo apie 10, vyko priešimo pamoka. Pakeliui pamatėme daug įvairių parodėlių, vaikų darytų darbelių, piešinių, valgyklėlę t.t. Mokykla turi prailgintą grupę.
Kadangi mūsų vaikeliui amputuotos abi kojytės ir jis vaikšto ant protezų, mums patiko tai, kad ten yra liftas, greta laiptų daug kur padaryti nuolaidūs kalneliai (vežimėliams), specialiame aukštyje įtaisyti turėklai ir pan. Tai mums labai akutalu, kad jis galėtų savarankišaki judėti.
Dar man paliko įspūdį itin šilta ir draugiška atmosfera, nes stebėjome vaikus ir per pertraukas - nemačiau, kad kas "eitų galvomis", nesijautė "distancijos" tarp sveikųjų ir neįgaliųjų, vaikai vežimėliuose dūko su sveikais vaikučiais biggrin.gif Man yra svarbu, kad mano vaikas būtų kolektyve kartu su visais ir jaustųsi kaip lygus tarp lygių, ir nebūtų į kampą nugrūstas vargšiukas, kurio arba šalinamasi, arba gailimasi, arba iš jo tyčiojamasi...
Mokykla laikosi tokios politikos, kuri netoleruoja erzinimo, užgauliojimo ir pan...
Kalbėjom ir su direktore, paliko malonaus žmogaus įspūdį, bet labai trumpai, nes kažkur išskubėjo.
Manau, mano vaikui tai ideali vieta thumbup.gif Bent jau pradinėse klasėse, kad jis įgytų pasitikėjimo savimi jausmą. Visiškai sveikiems vaikučiams nauda, manau, ta, kad jie išmoksta būti atidūs ir rūpestingi, tolerantiški kitų atžvilgiu... pajunta pagarbą ne tik kitam, bet ir kitokiam thumbup.gif .
Na, ir dar ten yra toks saugumo jausmas, kurio, mano manymu, šiais laikais per daug nebūna rolleyes.gif
Dėl religinės pakraipos - nespėjau išsiaiškinti. Kiek yra ten katalikybės? Gal kas žinote?
Tiesa, sutikome vieną vienuolę, kuri labai maloniai pabendravo su mūsų mažiumi. Pagrindinė vienuolių funkcija mokykloje yra pagelbėti neįgaliukams.
Tiesa, iš išorės mokykla gana nušiurusi atrodo, bet viduje patalpos naujai suremontuotos, viskas išdažyta šviesiomis spalvomis, plastikiniai langai thumbup.gif
Dėl mokslų rimtumo - tikrai nieko negaliu pasakyti schmoll.gif . Bet ir niekaip negaliu suprasti, kodėl į tą mokyklą tokios eilės, ir vos gimusius vaikus tėvai jau ten užrašo g.gif ? Turiu omeny sveikuosius?
Mes užsirašėme prieš du metus, kai vaikas neteko kojyčių, ir tai dar klausimas ar pakliūsime į ikimokyklinę klasę, nes pagal sąrašą esame 28 (bet neįgaliukams skiriama kvota 30 %).

Taigi bendri įspūdžiai teigiami thumbup.gif Nors, aišku, jie labai paviršutiniški unsure.gif .
Labai įdomu būtų, kad nuomonę pareikštų tiesiogiai su šia mokykla susidūrę, t.y. tą mokyklą lankantys ar lankę mokiniai, jų tėveliai ar mokytojai ax.gif
vija
QUOTE(zuza @ 2005 05 05, 16:47)
Manau, mano vaikui tai ideali vieta  thumbup.gif  Bent jau pradinėse klasėse, kad jis įgytų pasitikėjimo savimi jausmą. Visiškai sveikiems vaikučiams nauda, manau, ta, kad jie išmoksta būti atidūs ir rūpestingi, tolerantiški kitų atžvilgiu... pajunta pagarbą ne tik kitam, bet ir kitokiam  thumbup.gif .
Na, ir dar ten yra toks saugumo jausmas, kurio, mano manymu, šiais laikais per daug nebūna  rolleyes.gif

zuza
Manau jūsų atveju net nereikia abejoti dėl pasirinkimo - tikrai nerasit nieko geriau (jūs gyvenat Lazdynuose?) Man būtent čia mokykla rekomendavo (beje viena forumietė) dėl tos ypatingos atmosferos ir aplinkos. Manau labai svarbu nuo mažens ne tik tą neįgalųjį vaikutį integruoti į vsuomenę, bet ir sveikiesiems išmokti priimti tuos 'kitokius' kaip jokius kitokius, o tokius pat kaip jie patys. Kad tai būtų normalus dalykas visiems ir nekeltų jokios nuostabos. Manau būtent dėl tos priežasties tiek daug sveikų vaikų (tame tarpe ir mes) ten registruojasi. Mes esam užsiregistravę atrodo 2006 ar 2007 m. (mano dukra gim. 2000-08). Kitamet teks pasidomti daugiau prieš renkantis šią mokyklą ar Žėručio pradinę.
O ten priima pirma į parengiamąją ikimokyklinę grupę ar iškart į pirmą klasę? Kiek tavo vaikučiui metų? Kada jūs planuojate į mokyklą?

Dėl vienuolių. Kiek žinau šią mokyklą globoja Lietuvos Kardinolas ir Kristaus seserų vienuolynas. Manau, kad ir remia finansiškai, tad aišku ir kontroliuoja jos veiklą. Tai, kad švenčiamos katalikiškos šventės, vyksta mišios ir galbūt daugiau nei įprastai laiko skiriama religijai/tikybai, nematau blogybės. Atsiliepimus girdėjau iš mamos, kuri jau vyresnėse klasėse besimokantį savo vaiką pervedė į normalią mokyklą. Bet mažiukams manau tai turėtų būti ideali aplinka. Beje, gal žinai, iki kelintos valandos veikia ta prailginta popamokinė grupė?

gri36
Mano nuomonė apie šią mokyklą irgi teigiama.
Vyro sesers vyresnysis ją baigė ir be papildomos pagalbos į VU įstojo, o mažasis 7kl. šiemet baigs. Ir tėvai, ir vaikai patenkinti. Vaikų klasėse nedaug, psichologinis-emocinis vaikų saugumas, paauglių priežiūra problematiškesniais atvejais beveik garantuota, dėmesys vaikui ir šeimai- puiku. O mokslai...
...o tai ir nuo individualių vaiko gebėjimų daug priklauso. Esu dalyvavus keliuose mokyklos renginuose- patiko.
Jei tik arčiau gyvenčiau, neabejodama leisčiau į šią mokyklą.
noname
Sveiki. Mano vaikas lanko sia mokykla. Pradine jau baige. As labai patenkinta. Planuojam keist gyv.plota tai nuolat skauda galva kaip suorganizuot lankyma butent sios m-klos ir ateityje. Ten puiki atmosfera,sveikas vaikas nejaucia nesveiko mokyklinio streso, ugdomas supratimas apie neigaliuosius, rupestingumas.Mes "rezervavom" vieta ir jaunelei atzalai,kai jai sukako vos metai, nes ten gan dideli konkursai. Kas del mokslo, tai vaikai mokosi is leto, bet viska isisavindami, stai draugu vaikai turi problemu tai su vienu tai kitu dalyku, manoji atzala ziuriu ciuozia i prieki,tiesa, kartais pritingi, bet kam nepasitaiko smile.gif Mokslo metu eigoje susidaro vaizdas, kad lyg ir vos stumiasi, o metu gale paaiskeja, kad spejo su kitomis mokyklomis tik kokybiskiau pasiruose.
Klaseje neigaliu vaiku nera daug,kaip man paaiskino manoji atzala, jiems destoma pagal ju sugebejima suvokti, nes sveikieji vaikai mokosi is tokiu pat vadoveliu kaip kitose pazangiose mokyklose, gan stipriai spaudziama uzsienio kalba, gera didaktine medziaga, daug papildomu ugdymo priemoniu. Kazkokio perdeto religingumo nepastebejau, tik tiek, kad kai kuriu svenciu metu pasveikina pats Backis,mokykla turi savo kuniga ir pagalbininkes vienuoles besirupinancias neigaliaisiais. Taip priimta visame normaliame vakaru pasaulyje,sioje mokykloje ir vyrauja jau ne lietuviskai baisios mokyklos atmosfera.Beje, vienuoles praktiskai nedesto ir nesu girdejusi is savo vaiko, kad uzkliutu su pamokymais biggrin.gif
O del bendro paruosimo galutiniame variante, tai zinau tik is tevu, kuriu vaikai jau baige sia mokykla, kad i aukstasias pagal pomegius sustojo visi, kurie stojo. Girdejau, kad ateje is kitu m-klu vyresnese klasese stipriai nusivaziuoja del silpnesnio paruosimo ir neretai keicia mokykla i kita dar karta tongue.gif
Mes dziaugiames, o jus pabandykit...gal patiks biggrin.gif
noname
Nepaminejau, mano vaikai sveiki, turi polinki i menus, todel m-la rinkomes ne del butinybes rinktis tokia, o del LABAI geru rekomendaciju is neblogu zmoniu. Kai kurios pavardes butu ir jums ne pima karta isgirstos thumbup.gif Nesigiriu, konstatuoju fakta verysad.gif
zuza
Girdėjau kalbas, kad "Versmė" lyg žada panaikitni ikimokyklinukų klasę ("nulinę'"), nes finansiškai jiems neapsimoka. Gal kas galit patvirtint (ar paneigt), nes mes labai norėjom ten leist savo mažių .
Constansa
mano brolis (mūsų didelis amžiaus skirtumas mirksiukas.gif ) lanko šią mokyklą. jis yra visiškai sveikas, tik labai sunkiai pergyveno paauglystės laikotarpį. pritariu visoms, kas gerai atsiliepė apie šią mokyklą drinks_cheers.gif esu dalyvavus (pavadavus mamą) neviename mokyklos susirinkime, bendravus ir su mokytojais ir su pačia direktore. visi be išimties pasirodė šilti ir malonūs žmonės. kaip jau minėjau mano brolis turėjo elgesio problemų kaip paauglys. kai pradėjo mokytis šioje mokykloje, išmoko užuojautos ir supratingumo ir elgesys ženkliai pagerėjo.
labai tvarkinga mokykla, yra drausmės. nepamatysi tualetuose švirkštų, ką yra tekę matyti kitoje mokykloje. vaikai netaip demonstruojasi ir t.t.
žodžiu galėčiau vardinti be galo...
Paganelis
QUOTE(Chaos @ 2005 04 27, 00:03)
*

Hmmm.. labai keista girdeti tiek neigiamu nuomoniu apie sia mokykla. Tuo meu, kai domejomes sia mokykla, teko girdeti labai daug geru atsiliepimu is ivairiu kitu mokyklu pedagogu ir, beje, kolkas sie atsiliepimai pasitvirtina. Vyriausioji dukra sioje mokykloje eina i antra klase ir, kaip ir mes, yra tuo patenkinta, o veliau galvojam i sia mokykla leisti ir abi jaunesnes dukras. thumbup.gif
Ann
Mano sūnus lanko Versmės vidurinės mokyklos priešmokyklinę grupę biggrin.gif . Mokykla yra fantastiška. Mokytojos pilnos energijos, išmonės ir.t.t. Spektakliai, parodos, išvykos, vakaronės, furšetukai su šokiais ir t.t. O kiek per dieną jie padaro užduočių - be skaičiaus. Galėčiau pasakoti be galo. Esu labai laiminga, kad sūnus mokosi šioje mokykloje thumbup.gif . O dėl katalikiško auklėjimo - man tai netrukdo.
zuza
QUOTE(Ann @ 2006 02 14, 11:30)
Mano sūnus lanko Versmės vidurinės mokyklos priešmokyklinę grupę biggrin.gif . Esu labai laiminga, kad sūnus mokosi šioje mokykloje  thumbup.gif .
*

Labas, Ann,
girdėjau, kad priešmokyklinę grupę "Versmėje" žada naikinti g.gif Gal žinai ką nors daugiau apie tai? Būtų labai gaila unsure.gif , nes mes labai laukiam, kada galėsim pradėti lankyti įią klasę, mat su darželiais nesiseka, o mažius ištroškęs kolektyvo ir naujos aplinkos bigsmile.gif
zuza
4u.gif
----
Esu dvyliktoke. Nusprendziau paskaitineti, kas gi rasoma apie mano mokykla internete. Taigi perskaiciau, kad daug kas girdejo ne kokiu atsiliepimu... Ir nusprendziau apginti savo mokykla.
Pati perejau i sia mokykla penktoje klaseje, todel del mokymo pradinese klasese nieko negaliu garantuoti. Nors mano sese mokosi sioje mokykloje nuo antros klases ir turi puikius pagrindus. Tie pagrindai is tiesu priklauso nuo pradiniu klasiu mokytojos, ir visai nesvarbu, kokia mokykla. Bet kokioje mokykloje vaikas gali patekti ir pas puikia mokytoja, ir pas nelabai gera.
As mokausi labai gerai (cia ne per didelis pasitekejimas savimi, o tiesa - mano vidurkis jau ketverius metus nenukrinta zemiau 9.8). Zinoma, jus galite manyti, kad taip yra del nedideliu reikalavimu, bet taip tikrai nera. Jei taip butu, nebuciau is lietuviu infotesto gavusi 100, o is istorijos- 95. As nesu vienintelis pavyzdys. Pernai viena mergina is istorijos valstybinio egzamino gavo 99. Taigi pazymiu uz nieka cia niekas neraso.
Vienitelis minusas galbut yra tai, kad kai kurie mokytojai nesugeba priversti mokytis tuos, kurie labai tingi ta daryti. Bet cia, mano nuomone, ne mokyklos problema, o moksleiviu, kurie niekaip negali suprasti, kad mokosi del saves, o ne del kazko kito.
As esu labai laiminga, kad perejau i sia mokykla. Ne kiek to nesigailiu. Jei ne si mokykla, nebuciau tokia, kokia esu. Esu istikinusi, kad tiek katalikiskas auklejimas, tiek neigaliuju integracija padeda "Versmes" moksleiviams tapti geresniais zmonemis. Galbut ilgai to jie nepastebi, bet kai suaugi, supranti, kiek daug tau dave si mokykla.
zuza
QUOTE(---- @ 2006 04 06, 13:25)
Esu dvyliktoke. Nusprendziau paskaitineti, kas gi rasoma apie mano mokykla internete. Taigi perskaiciau, kad daug kas girdejo ne kokiu atsiliepimu... Ir nusprendziau apginti savo mokykla.
As mokausi labai gerai (cia ne per didelis pasitekejimas savimi, o tiesa - mano vidurkis jau ketverius metus nenukrinta zemiau 9.8). Zinoma, jus galite manyti, kad taip yra del nedideliu reikalavimu, bet taip tikrai nera. ...pazymiu uz nieka cia niekas neraso.
Vienitelis minusas galbut yra tai, kad kai kurie mokytojai nesugeba priversti mokytis tuos, kurie labai tingi ta daryti. Bet cia, mano nuomone, ne mokyklos problema, o moksleiviu, kurie niekaip negali suprasti, kad mokosi del saves, o ne del kazko kito.
As esu labai laiminga, kad perejau i sia mokykla. Ne kiek to nesigailiu. Jei ne si mokykla, nebuciau tokia, kokia esu. Esu istikinusi, kad tiek katalikiskas auklejimas, tiek neigaliuju integracija padeda "Versmes" moksleiviams tapti geresniais zmonemis. Galbut ilgai to jie nepastebi, bet kai suaugi, supranti, kiek daug tau dave si mokykla.
*

Dėkui tau už nuoširdžią ir drąsią nuomonę 4u.gif
vija
Gal kas žinot, kada šįmet bus Versmėje atvirų durų diena?
Papildyta:
Pasirodo, jie jau turi savo tinklapį:

http://www.versmes.vilnius.lm.lt/
zuza
vija, ačiū už nuorodą 4u.gif
Niamatoma
Gal kas nors dalyvavote "nerealiam" teste, kad patekti i sioje mokykloje formuojama penkta klase? Mes pameginom, surinkom nedaug , 15 tasku ir buvo argumentuota, kad per mazai, todel nepraeiname pagal bala. Tik kazkaip siandien mano megyte grizusi is mokyklos pasake, kad jos klasioka, surinkusi 10 balu prieme mokytis... tai dabar ir galvoju, kiek vertas tas ziniu patikrinimo testas...
Beje, kazkaip direktores pasakymas "jei galite irodyti, kad jusu seima religinga, priimtumem cia mokytis" man nuskambejo kaip diskriminacija... Manyciau, kad maziausiai neetiska parinkineti vaikus pagal tokius kriterijus...
ababa
tik ka skambinau del priesmokyklines grupes, tai ji jau panaikinta.
Kaira
Kartais šioje mokykloje neaišku pagal ką priima. Labai norėjau leisti saviškę, bet mes eilėje buvome gal 40-ti. Kalbu apie truputį seniau, kai priimdavo pagal eilę. Tai gi, savaime suprantama nepakliuvome. Labai apgailestavau, nes ieškojau butent katalikiško auklėjimo mokyklos, ne šiaip dėl kažko ji mane traukė, nes ir vedžiojimas man būtų visai nepatogus. Tačiau įdomiausia tai, kad mano dukros draugė, su kuria ėjo į tą pačią darželio grupę visai jokioje eilėje nebuvo užsirasiusi, o tėvai atvažiavo prieš rugsėjo mėnesį, pakaulyjo didektorės, kad priimtų ir ją priėmė. Atseit kažkoks vaikas iš sąrašo išvyko, tai atsirado laisva vieta. Tuomet buvo labai pikta, nes tie žmonės nei tiki, nei bažnyčioje lankosi, tiesiog jų manymu gera mokykla, tai buvo verta pazysti. Ir apsktitai ne vienus tėvus iš tos klasės pažinojau, tai nei vienas iš mano pažįstamų nei tikintis, nei besilankantis bažnyčioje, o apie tikybos pamokas sakė, na ką, dėl geros mokyklos iškęsime kaip nors. Tai gi, labai suaubejojau šios mokyklos ir direktorės vaikų priėmimo sąžiningumu. Galbūt čia kalbama apie pinigėlius? Nors dukros draugės tėvai sakė, kad jie nemokėjo pinigų. Gaila, kad žmogus norintis vaiką ugdyti katalikiškoje mokykloje tokios galimybės neturi, nes priima visai ne pagal šį kriterijų. Lygiai tas pats Jėzuitų gimnazijoje, į kurią svajoju nuo penktos klasės leisti saviškę.
marinulia
KAIRA kaip suprantu jusu dukra i Versme mokykla nepateko?Del Jezuitu gimnazijos,manau jei ji gimusi 1996 metais jai i 5 klase dar per anksti,tai kaip jus galite spresti kaip ten pakliuti? g.gif Cia 1996 kalbu apie jusu dukra,ji turetum siais metais eiti i 4 klase mirksiukas.gif g.gif
O gal yra teveliu kuriu vaikai mokosi Versmes mokykloj,ar taip turi ka apie ja papasakot mirksiukas.gif
smiltute
Mano sūnus mokosi šitoje mokykloje, tikiuosi, kai ateis laikas, ir mažiukas čia mokysis. Kadangi esu šiek tiek susijusi su pedagogine veikla ir bendrauju su pedagogėmis iš kitų mokyklų, galiu drąsiai sakyti, kad tai kitokia mokykla negu daugelis kitų Vilniuje ir, mano nuomone, labai puiki. Čia netoleruojami kyšiai, vaikai neskirstomi į "turtingųjų tėvelių" ir "kitus". Visi lygūs prieš Dievą ir visiems užtenka vietos po saule - vienas iš principų. Bet čia nerengiami ir bažnyčios klapčiukas ir niekas niekada nei manęs, nei vyro neklausė, ar mes vaikštom į bažnyčią. Taip, čia būna per šventes vaikams mišios, bet į jas vaikai eina ne prievartine tvarka. Mano vaikas eina noriai, bet tai ir Lazdynų parapijos kunigo Aleksandro nuopelnas - nesu maciusi kito tokio energingo kunigo, mokančio gausiai suburti ir gražiai bendrauti su vaikais. Ši mokykla puikiai tvarkosi ir savo ūkį, nė karto netenko girdėti vadovybės verkšlenimų dėl mažo finansavimo ir niekas nereikalavo pervesti garsiuosius 2 proc. Mokytojos yra tikros entuziastės.O kai matom, kad mokykloje vaikui saugu ir jis gauna tai, dėl ko ten ir eina, patiems tėvams norisi prisidėti ir padėti, kad ir klasė būtų jauki, ir užklasinė veikla būtų įdomesni.
zuza
Kaip gaila, kad šioje mokykloje panaikino pirmąją klasę verysad.gif Gal kas žinote kodėl g.gif
marinulia
QUOTE(zuza @ 2006 10 13, 21:05)
Kaip gaila, kad šioje mokykloje panaikino pirmąją klasę  verysad.gif Gal kas žinote kodėl  g.gif
*

Keista bet as nieko negirdejau,dabar dar yra pirmokai.Zinau,kad sia mokykla gaus gimnazijos statusa po keliu metu,tai gal nori panaikinti pradines klases? g.gif
Ann
QUOTE(zuza @ 2006 02 28, 16:47)
Labas, Ann,
girdėjau, kad priešmokyklinę grupę "Versmėje" žada naikinti  g.gif Gal žinai ką nors daugiau apie tai? Būtų labai gaila  unsure.gif , nes mes labai laukiam, kada galėsim pradėti lankyti įią klasę, mat su darželiais nesiseka, o mažius ištroškęs kolektyvo ir naujos aplinkos  bigsmile.gif
*

Sveika - (gaila ilgai čia neužsukau blush2.gif )
Priešmokyklinę grupę švietimo ministerija panaikino - taigi maniškis buvo paskutinėje priešmokiklinės grupės laidoje. Dabar pirmokas - viskas gerai, mokymosi krūvis didelis - bet po truputį judame į priekį. Čia pasisakiusi mergina (dvyliktokė, pabaigusi Versmę) teisingai sakė, kad ten nelabai stengiasi gelbėti tų, kuriems blogiau sekasi - mokymasis pačių vaikų ir jų tėvų reikalas. Jei vaikui sunkiau sekasi - reikia namuose padirbėti - kitaip nieko nebus schmoll.gif
mazylis7
Sveikos,
Gal kuri nors žinote, kada šiais metais atvirų durų diena? g.gif Norėtume nueiti...
egvest
Sveikos. Mano sunus siais metais eis i pirma klase, uzsiraseme i sia mokykla. Gal kas galetu papasakoti, kas ten per testes buna, kad pakliuti i pirma klase? g.gif g.gif g.gif
ilonytej
Gal kas galite pasidalinti savo nuomone apie šią mokykla dabartiniu periodu?
Kokios yra geriausios mokytojos pradiniu klasiu? Ka esate apie jas girdėja?
MikMik
Sveiki,norejau paklausti,ar lengvai priema i sios mokyklos 9klases? g.gif
nes mes tik rugpjucio paskutine savaite eisime ten kalbeti,del priemimo rolleyes.gif
beatrice
Pabandziau kitiems metams i 5 kl uzrasyti vaika, tai direkotre sake kad i 5 kl priims tik 8 vaikus verysad.gif o sarasas norinciu virs 30 , nejau gi taip sunku i sia mokykla uzsirasyti, gal kas turi patirties, preis kiek laiko reikia uzsirasyti ir is vis ar tos eiles realios? ..verkti norisi kai suzinai kad negali patekti ten kur patogu vaikui nueiti ir mokykla gera verysad.gif
debesiux
Mano mazgis į šitą mokyklą (tikriausiai) eis 2012 m., tai aš jį užrašiau jau daugiau kaip prieš metus. O neseniai darbe pasišnekėjom su kolega irgi iš Lazdynų, tai pasirodo, jo mažiukas į mokyklą pradės eiti 2014 m. ir jis jau užrašytas į eilę toli gražu ne pirmu numeriu lotuliukas.gif Mes darbe irgi iš to juokėmės, deja, tokia realybė 4u.gif Vyresnis mokosi 4 klasėj ir neteko girdėt, kad šitoj mokykloj veiktų kyšių sistema. blush2.gif Taigi, mamos, kam aktualu, nedelskit.
INEXS
sveikos mamos,mes irgi uzrase i sia mokykla,bet uzrasem pries 5 metus kai tik gime mazoji ir antraja reik skubet uzrasyt,nes jau greit jai bus metai,o veliau galim nepatekt.as girdejau tik gerus atsiliepimus apie sia mokykla.
Raseleb
QUOTE(beatrice @ 2007 09 05, 16:14)
Pabandziau kitiems metams i 5 kl uzrasyti vaika, tai direkotre sake kad i 5 kl priims tik 8 vaikus verysad.gif  o sarasas norinciu virs 30 , nejau gi taip sunku i sia mokykla uzsirasyti, gal kas turi patirties, preis kiek laiko reikia uzsirasyti ir is vis ar tos eiles realios? ..verkti norisi kai suzinai kad negali patekti ten kur patogu vaikui nueiti ir mokykla gera  verysad.gif
*

Sveiki,

nepergyvenkit, užsirašykite į eilę. O ta eilė gali ir prieiti, nes kai atei laikas eiti į mokyklą, kai kurie vaikučiai iš to sąrašo gali atkristi. Ir jūs automatiškai pakilsite į viršų smile.gif . Kyšių tikrai nepriima.
Papildyta:
QUOTE(debesiux @ 2007 10 02, 21:18)
Mano mazgis į šitą mokyklą (tikriausiai) eis 2012 m., tai aš jį užrašiau jau daugiau kaip prieš metus. O neseniai darbe pasišnekėjom su kolega irgi iš Lazdynų, tai pasirodo, jo mažiukas į mokyklą pradės eiti 2014 m. ir jis jau užrašytas į eilę toli gražu ne pirmu numeriu lotuliukas.gif Mes darbe irgi iš to juokėmės, deja, tokia realybė  4u.gif Vyresnis mokosi 4 klasėj ir neteko girdėt, kad šitoj mokykloj veiktų kyšių sistema.  blush2.gif Taigi, mamos, kam aktualu, nedelskit.
*

Mano mažylis gimęs 2003 metai, praėjus menesiui po gimimo jį užrašiau į pirmą klasę, ir pasirodo jau buvau trečia, tai kaip ir šansas pakliūti. blush2.gif
INEXS
kiek zinau i sia mokykla einant reikia jau moketi skaityti smile.gif
Perliukė
Mano puseserė leido šiais metais čia savo dukrą į penktą klasę , puiki mokykla abi labai patenkintos smile.gif , o ypač dėl matematikos, nes puseserės dukra jos labai nemėgo, o šitoje mokykloje matematika tapo mėgstamiausia jos pamoka, sako, kad jei būtų matematikos būrelis, kurį vestų būtent penktokų mokytoja (kažkokia nauja atėjus), tai lankytų daugiau nei pusę jos bendraklasių bigsmile.gif . Reikės man pačiai kažkokiu būdu susižinoti tos mokytojos duomenis, maža kas, gal maniškėm papildomai kada mokytis prireiks ax.gif . Ir šiaip, puseserė, prieš vesdama dukrą į šią mokyklą, daugelio išklausė nuomonių, tai tikrai nieko blogo negirdėjo 4u.gif
MikMik
Patekom i sita mokykla...kokie buvom patenkinti... mokytojai faini,bei mokykla nuostabi tuo momentu atrode.. ax.gif
O dabar viskas kitaip,mokytojai asmeniskai nepaaiskina,per ta moduli ,kuris buna papildomai, nepaaiskina,tik duoda uzduotys,daryk!o jeigu nesupranti,tai tavo bedos...siaip jeigu mokytojam nepatinka vaikas,uzsisesta,ant jo...vos ne debilu isvadina...vienuoles per grieztos...galetu buti nuolaidesnes,juk seserys,turi visiems padeti...
Tik is isores,ir internetinio puslapio atrodo gera mokykla...Nu tik neigaliem vaikam gerai...ar taip tiem kurie sunkiai serga... verysad.gif unsure.gif
Bet siaip yra ir pliusu thumbup.gif nereikia vaikscioti per klases,gera klases aplinka smile.gif
Perliukė
QUOTE(MikMik @ 2007 11 20, 20:20)
mokytojai asmeniskai nepaaiskina,per ta moduli ,kuris buna papildomai, nepaaiskina,tik duoda uzduotys,daryk!o jeigu nesupranti,tai tavo bedos...siaip jeigu mokytojam nepatinka vaikas,uzsisesta,ant jo...vos ne debilu isvadina...vienuoles per grieztos...galetu buti nuolaidesnes,juk seserys,turi visiems padeti...

Nieko sau,- daryk blink.gif blink.gif blink.gif , o kelintoj klasėj priklauso moduliai ? blush2.gif
Bet tokios problemos, manau, kiekvienoj mokykloj būna biggrin.gif
Lordas1
QUOTE(MikMik @ 2007 11 20, 19:20)
Patekom i sita mokykla...kokie buvom patenkinti... mokytojai faini,bei mokykla nuostabi tuo momentu atrode.. ax.gif
O dabar viskas kitaip,mokytojai asmeniskai nepaaiskina,per ta moduli ,kuris buna papildomai, nepaaiskina,tik duoda uzduotys,daryk!o jeigu nesupranti,tai tavo bedos...siaip jeigu mokytojam nepatinka vaikas,uzsisesta,ant jo...vos ne debilu isvadina...vienuoles per grieztos...galetu buti nuolaidesnes,juk seserys,turi visiems padeti...
Tik is isores,ir internetinio puslapio atrodo gera mokykla...Nu tik neigaliem vaikam gerai...ar taip tiem kurie sunkiai serga... verysad.gif  unsure.gif
Bet siaip yra ir pliusu  thumbup.gif nereikia vaikscioti per klases,gera klases aplinka smile.gif
*

Manau, visose mokyklose yra visokių mokytojų - vieni aiškina, o kiti- tik reikalauja...
Mano sūnus taip pat lanko šią mokyklą, bet jam joje patinka (nors jis dar tik penktokas) - jauki atmosfera, visi pakankamai draugiški, neblogai sekasi mokytis. Labiausiai jam patinka matematikos (ačiū mokytojai už kantrybę,nes sūnus pasakojo, kad klasiokai labai dažnai pamokos metu klausinėja ir ji visuomet paaiškina asmeniškai nesupratusiam blink.gif ), istorijos, kūno kultūros mokytojų vedamos pamokos. Na, ir kitais per daug nesiskundžia.
Dar pamiršau pridurti,- labai maloni mokyklos direktorė 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.