Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nukrito!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SuperMama
Siandien mano beveik 5 men. dukrele nukrito nuo lovos.

Nukrito ir trenkesi pakausiu i grindis.
Issigando, uzsigavo ir pradejo verkti.
Ne maziau issigandau ir as.
Aisku iskarto pradejau raminti ir uzdejau ant pakausio slapia salta ranksluosti.
Paskambinau savo pediatrei. ji pasake, kad jei per 24 val. prades vemti, bus mieguista, tada reikes atvaziuoti echoskopijai. O jei ne, vadinasi, viskas gerai.

Jau po poros minuciu mazyle nusiramino ir pradejo guguoti.
O as iki siol jauciu kalte ir akmeni ant dusios, kad buvau tokia neatsargi ir aplaidi.
Neveltui gi gydytojai sako niekada nepalikineti vaiku be prieziuros ne sekundei.

Taip kad mamos dabar ir jums sakau ta pati:

Nepalikite mazylio be prieziuros ant lovos! Jis TIKRAI gali nukristi

P.S Tai vat tokia as Supermama. Net geda buvo pasakoti.  :smile.gif

Taurė
svarbu, kad viskas baigesi laimingai ir mazajai princesytei viskas gerai  ;)
Šmigija
OI mao Mantvydukas irgi buvo nukrites nuo lovos , bet ant pilvelio kai am buvo 3 men. Oi kaip as issigandau, laimei atsipirko nelaime tik dideliu mamytes ir berniuko isgasciu ohmy.gif
Zvirbliuke
Mano Giriukas irgi ne per seniausiai skrido nuo lovos ant grindu pakausiuku, kol mes su vyru ramiausiai miegojom.   :-[
Ismoko vyrukas atbulom sliauzti...Bet viskas laimingai baiges...Uztai daba kai migdau lovoje, tai aokamsau pagalvem ir ant grindu dar pukine antklode pakloju, jei kas  :)
Šmigija
As tai po to nelaimingo atsitikimo vaikuti guldau tik i vezima arba jo lovyte, o jei pasiimu i savo lova tai guldau prie sienos kad tikrai nenukristu
Skirkiene
Supermama, nepergyvenk, niekas neapsaugotas nuo to , kad taip gali atsitikti.
Stai ir mum taip nutiko, sazine dar dabar grauzia, nors tuo metu buvom abudu su vyru kambaryje, ir nusukom akis tik sekundei, kai pasigirdo BUM, (baisu, dar dabar tas garsas ausyse stovi).
Musu paksiukas busimas nusprende paskraidyt. Buvo paguldytas ant pilvuko ir ismoko sliauzt ta lemiama akimirka, ir nusliauze zemyn nuo vystymo stalo, kuris uzdetas pas mus ant vaikiskos lovytes. Gautusi apie virs metra aukscio. Ysivaizduokit reakcija musu kokia, vaikas klykt pradejo...zodziu baisu buvo. Bet mes is kart greitaja issikvietem , nuveze y vaiku priimamajy, apziurejo, rankytes, kojytes isminke, persviete galvyte ar ner kokiu skilimu, tfu tfu tfu viskas gerai baigesi.
Tai dabar nei sekundei vieno nepalieku, na nebent jis buna savo lovytej arba ant zemes.
Mamos, saugokit maziukus, nes neduok dieve tikrai pasibaigs ne taip laimingai kaip mums.
ICE-T
na ir baimes siandien apturejau.... :-/
mano lelius dar sliausti nemoka, tik vartosi. palikau ant istiestos sofos ji kaip visada, zaisti su zaisliukais ir atsiprasant nuejau i WC.....[img]http://smilies.sofrayt.com/%5e/m/diffident.gif[/img]
girdziu pradejo rekti, kitaip. kaip lekiau-ziuriu ant grindu.... ohmy.gif :smile.gif, verkia issigandes, turbut ir skaudejo :'(
manau apsiverte ant pilvo ir atbulom sliausdamas nukrito.....
[u][/u]pamokslas(man): jei reikia palikt vaika, tai tik ant grindu ir trumpam, nes vaikai tikrai krenta, gerai, kad nieko neatsitiko...
Vasara
Na mano neropoja, bet isikibes atsistoja. Taigi palikau siandien vaika ant grindu sedinti zaisti, pati irgi i WC nuejau, girdziu rekia. Salia vaiko buvo kede, tai jis i ja isikibes bande stotis, tai ta kede ant jo ir uzvirto. Laimei nieko baisaus, nei susimuse nei ka.   [smiley=smiley8.gif]
meya
Va, va, ir mums taip buvo  :( Maze bande stotis prie kedes prisliauzus, uz atloso kabinosi ir griuvo su visa kede. na, bet tik isgasciu viskas baigesi. Dar buvo mieganti nuo lovos nukritus, sedim mes prie kompo kitam kambary, maze miega, tik girdim bum didziulis. Dar iskart nesupratau, kas atsitiko, bet vyras sako: nukrito nuo lovos. As nubegau iskart, ja paemiau, o ji sau miega toliau :smile.gif  :o O didesniu nelaimiu isvengem  :) maniske atsargi labai buvo, 9 men. ismoko nuo lovos nulipt, dar nevaiksciojo, tai budavo nulipa ir nuropoja kur nori. Tada jau drasiai galejau ant lovos palikt. Budavo priropoja prie krasto, pasisuka sonu, nuleidzia kojyte, po to kita ir stovi patenkinta. Po to ant uzpakalio ir keturiom  ;D Oi, pasiilgau as jau tu laiku  ;)
Ambro
Bet juk ne vienas vaikas neuzaugo be guzo galvoj wink.gif. Tiesiog siame amziuje jie buna tokie aktyvus, kad viska nori pamatyt, paragaut, paliest...
Maniskis nebuna dienos, kad neisistatytu guziuko
biggrin.gif.
Etina
sveikos.tokios patirties turiu jau ir as....  :( siandien ryte mano mazylis nukrito nuo lovos,kol as virtuveje pripyliau i virduli vandens ir ikisau kistuka i rozete.... girdziu kambaryje klykia,tekinom i kambari,o ten mano zuika ant zemes.
siaubas,dar ir dabar sirdi gelia.... :'(
Lašelis
Maniskis irgi pora kartu buvo nukrites, bet kazkur skaiciau , kad kudikiu galvytes kazkaip ten susiformave, kad smegenys atlaiko be pakitimu visokius silpnus smugius(pasirupino motule gamta)Manau nei vienas be to neuzauga. Blogiau jei trenkiasi i ka nors labai kieto ar krenta is aukstai..Svarbu , kaip Supermama rase, stebeti vaiko bukle ir nebijoti kreiptis i gydytojus kilus net ir paciam maziausiam itarimui.
Riva
Krito ir maniskis, man vos ne salia bunant. Gulejo ant pilvo, o antklode atlasine, slidi. Pasispyre gerai ir kaip ciuztelejo... Bumbt ant kaktos. Paverke is mandagumo, melyne aisku uzsistate ir tiek. O as pusdieni is nervu drebejau ir savigrauza uzsiiminejau - nu kaip sitaip nenusaugoti. Dabar ant lovos jei paguldau tai pati salia sedziu kelia uztverusi. O geriausia tai ant grindu - nenukris garantuotai
uzjurga
suprantu, kad geda, kai nukrenta trumpam paliktas. bet isivaizduokit, kokia geda, kai nuo tavo keliu nukrenta :smile.gif :-[
pamaitinusi uzsiseginejau liemenele ir net nepajutai, kaip vaikas nuciuoze per mano kojas ant grindu. :-[
bumt buvo, bet aciu dievui nestiprus. tik isgascio abiem buvo baisiai daug. teko dar karta pamaitint, kad nusiramintu tongue.gif
ir isivaizduokit, kaip salia sedejes vyras i toki mano issiziojima reagavo ohmy.gif >:( >:( >:( ohmy.gif >:( ohmy.gif ohmy.gif >:( >:(
va taip va tongue.gif
dani
Pastebejau is savo vaiku, kad jie su amziumi tampa atsargesniais, nors jiems tik 1.1 meto. O dariau taip: kai jie pradejo vaikscioti ir tuo paciu nemazai griuvineti, leidau jiems kartais "saugiai" nukristi, t.y. krisdavo jie nuo mazo foteliuko, kartais neapsiziurejus nukrisdavo nuo nedidelio laiptelio ir pan. Zinoma, tie kritimai budavo skaudus ir asaringi, taciau jie "grudina" ir treniruoja vaiko reakcija.. :smile.gif Dabar jie moka graziai nulipti nuo aukstos sofos, laiptuku, jei krenta, tai kenta "nepavojingai", su posukiu ar kaip pavadinti.. Is pradziu lyg ir baisu, bet kaip tokiu atveju vaikas ismoks pats? Kiekviena karta pagalves nepakisi, pats mokes apsisaugoti ir nekristi stacia galva.
Sis variantas tinka jau paugejusiems vaikiukams wink.gif
Zvirbliuke
Mano sese irgi si buda propaguoja - leidzia saugiai nukrist, tas ir krenta visur kur tik gali... :-[   As gal ne tokiu saltu nervu, be to, kazkur skaiciau, kad vaikas, pastoviai patiriantis mazytes traumas, maziau savim pasitiki  :smile.gif, tai vis bandau apsaugot. Bet pastebejau, kad maziukas irgi jau ismoko ir kristi, ir atsisesti saugiai is stovimos padeties, tiesa, nuo lovos dar nulipti nemoka (bumbtelejo ne per seniausiai uzsimiegojes) - net nezinau, ar 7 men pyplys jau gali to ismokti ???
Turbut ateina laikas, ir vaikiukas pats pradeda labiau saugotis, tik, zinoma, "isukto i vata" laikyti nerekia...
Vandene
Vakar baime didele apturejom - lelius zaide su mociute koridoriuj atsistojes (o ten plyteles gana slidzios) ir ji pamirso, kad jis dar kaip girtas vaiksto, tai vaikiukas sugalvojo paploti rankom ir pasileido. Isgirdau tik BUM. Pasirodo jis aukstielninkas krito ir pataike galvyte i medini slenksti. Net nezinau ar skaudejo ar tik issigando, nes paverke labai neilgai ir pradejo kazka bartis, o po poros minuciu jau zaide su teciu ir kvatojosi.
Siaip tai labai nesaugus musu namai vaikams (mes gyvenam pas tevus) - slenksciai, pakylos, dideli plotai plytelem iskloti. Niekas apie vaikus negalvojo irenginedamas. Kai pradejo vaikas visur lipti, tai per diena daugybe kartu nusivercia. Bet kazkaip nesureiksminam, nes dazniausiai ant kilimo krenta. tai dabar jau krenta "profesionaliai" - ant uzpakalio arba pasiremia rankom
Ingute
Siaubas!!! Ir as siandien ta baime apturejau. Palikau savo dukryte (7 men.) trumpam ant sofos. Pasodinau toliau, pastaciau toki grojanti zaisla tarp koju ir nuejau trumpam iki virtuves. Girdziu tik BUM!!! ir baisus riksmas, galvojau, kad zaislas nukrito (jis gana sunkus), atlekiu ogi maziuke ant zemes nukritus.
Siaubas kaip issigandau, net visa virpeti pradejau. Iskart paemiau ant ranku raminti, tai uz kokiu poros minuciu nusiramino, pradejo sypsotis ir ciausketi.
Bet iki dabar jauciu ta apmauda, kokia as neatsargi mama  :-[
Dabar stebiu dukryte, ziuriu ar nemieguista ir pan. Bet lygtai iki dabar nieko (tfu, tfu, tfu). Trenkesi tai ji pakausiuku, krito ant nugaros, bet nei paraude, nieko. O krito tai ji nuo sofos (pamatavau), nuo 40 cm aukscio, tik va, pas mus nera kilimo, tai krito kietai, ant parketo.
Ot bus dabar pamoka, nepalikinesiu daugiau taip....
Jolantukas
Ir maniskis apturejo tokias "krikstynas". simta sykiu apie tai buvau pagalvojusi, bet vis maniau tikrai nenukris, juk net sliauzti normaliai nemoka. O pasirodo uzteko 2 sekundziu ir BUM nuo sofos ant akiu. Gerai, kad ant kilimo, as issigandau labiau nei jis, bet faktas, kad nuo siol jis gyvens tik ant grindu, paklosiu antklode ir tesivarto kiek patinka. antro sykio nelauksiu. per daug juo pasitikejau.

Mamos, nelaukit to pirmo neapdairaus karto, nes jis palieka negerus jausmus. Jei jau vaikai juda, tegyvena saugiai ant zemes.
Šmigija
Mazdaug pries menesi mano pazistamos penkiamete dukra iskrito pro balkona is ketvirto auksto  :o ir nieko jai nenutiko, tik lengvai susimuse soniuka  :o O cia tai stebuklas.
Taurė
Mazdaug pries menesi mano pazistamos penkiamete dukra iskrito pro balkona is ketvirto auksto  ohmy.gif ir nieko jai nenutiko, tik lengvai susimuse soniuka  ohmy.gif O cia tai stebuklas.

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
*Varlė*
Buvo ir mums toks nutikimas, tik vaikas griuvo kartu su manim. Atvažiavom iš parduotuvės, išlipom galinėj stotelėj ir ėjom namo. Lipu aptrupėjusiais laiptais, neskubu. galvoju, pasivaikščiosiu lauke, gražus oras, mažiukas pamiegos nešioklėj. Staiga keliant koją ant kito laipto kažkas pastumė iš nugaros ir aš griuvau ant...savo mažiuko. Net nežinau, kaip sugebėjau pakišti ranką po galvyti, o pati atsiklaupti ant kelių. Ačiū Dievui, kad galva nesiekė asfalto. Atsikėliau, pradėjau rinktis savo daiktus. Galit įsivaizduoti, nė vienas einantis pro šalį ir dalyvavęs tokioj situacijos nepasiūlė savo pagalbos. Dar teko išklausyti replikų, kad nereikia su vaikais vaikščioti, kur vaikšto suaugę žmonės (o laiptai tai visiems veda į tą pačią pusę ir kito kelio iki namų nėra). Kaip tada juos visus 1000 kartų keikiau, linkėjau, kad ir jiems atsitiktų tas pats, tik su skaudesnėm pasekmėm. Tikiuosi, kad tai išsipildė. Einant namo rankos ir kojos drebėjo, visa virpėjau, šaltas-karštas prakaitas mušė. Vis sukosi mintis, kad tik nebūtų smegenų sutrenkimo. Ir vaikas pradėjo taip graudžiai guguoti, po to įsiverkė. Skaičiau, kad sutrenkus smegenis, negalima leisti miegoti. O aš ir neleidžiu, nors žinau, kad tokiu laiku mažius visada miegodavo. O jis vistiek merkia akytes, tada ir aš paleidau savo dūdas. Išsikviečiau greitąją, atvažiavo, apžiūrėjo, liepė stebėti. Kitą dieną iš pat ryto atvažiavo gydytoja, pasižiūrėjo. Pasirodo, jis net guzo neturėjo pakaušiuke(manau, kad jis net nesiekė žemės, nes ranka buvo pakišta, o smūgio nejaučiau). Džaigiuosi, kad viskas gerai baigėsi, o jei ne. Tikriausiai b9ūčiau susiradus tuos studentėlius ir kovočiau iki galo, kad būtų dėmė jų biografijoje už tokius poelgius(kokia pikta, bet negaliu ramiai prisiminti, kad galėjo atsitikti mano aukseliui)
arden
na mums tai kai prasidejo tie kritimai nuo 5 men, tai vaje vaje.... pirmas skrydis buvo nuo sofos, klasikinis variantas, tik nusisuk... o toliau guzai negijo kol nepradejo vaikschiot, pradejo vaikschiot ir guzu maziau, dabar jau tfu tfu tfu neatsimenu kada buvo, be to irgi taikau metoda leidziu atsargiai nukrist, tai jei kariasi kur tai atsargiai, jei mato kad nenulipa, duoda zinot, o geriausia bajeris ishgirdau rekiant, ateinu o jis kabo, koja ant fotelio, raka ant stalo, nu tikras sikshnosparnis ;D
Ernesta
Na pupa tavo pasakojimas mane sukretė iki širdies gelmių.Aš iškart isivaizdavau save tavo vietoje,tiesiog baisu.O žmonių abejingumas,trūksta žodžių . Vietoj to ,kad padėtų ,iškoliojo.Kokių baisių žmonių yra .Ačių dievui ,kad leliukui viskas gerai.
*Varlė*
Ernesta, aš ir dabar su skausmu prisimenu. Dažnai pagalvoju, kas būtų, jei būtų...Tą naktį visai nemiegojau. Tiesiog negalėjau. Nuo kiekvieno vaikučio kveptelėjimo šokinėjau. Jau praėjo daugiau nei metai, bet rudenį vėl grįšiu į tą pačią vietą. Baisu, bet baimę reikia nugalėti. O ir dabar lipdama laiptais stengiuosi kelti kuo aukščiau kojas (vyras sakė, kad atrodau kaip gandras). Bet paranojos laiptams negaliu atsikratyti, ypač aptrupėjusiems.
asfaltuota
Puikiai suprantu tave pupa-isivaizduoju kaip skaudu buvo kai pro šalį einantys tik spoksojo. Turėjau ir aš panašų nutikimą- savo seserį prie parduotuvės iš vėžimo išverčiau. Pamenu mama nuėjo apsipirkti, o aš su vėžimu aplink parduotuvę nuobodžiai stumdžiausi. Tuomet man buvo kokie šeši su trupučiu, tai kaip tik buvo patogu pasiremt ant vežimo rankenos. Taip bebimbinėjant koja užkliuvo ir visas vėžimas su klykiančiu turiniu ant manęs užvirto. Žodžiu, guliu visa apsibrozdinus ant asfalto, vėžimas visu svoriu an manęs, šalimais ridinėjasi klykiantis kūdykis. Ir ką jūs galvojat- minios žmonių kuo ramiausiai spoksodami cimpina pro šalį(prie pat parduotuvės įėjimas) . Aš po tuo vėžimu kapstaus ir niekaip atsistot nepajėgiu. Galų gale visus praeivius išvadinau įdiotais ir tik taip prisišaukiau pagelbos.
Gudra
Su kritimais visko buvo.
Nuo lovos nusirideno kai 3.5 men buvo (na bet ne visi vaikuciai taip anksti ridinetis ima)
Ant plyteliu plojosi kai prilaiste arbatos ir isilipes paslydo (beje tycia krate...) Nuo tos minutes ant plyteliu tik pamato 3 lashus ir saukia 'BALA!!!!' ir nelipa smile.gif
Bet va lauke balas visas isbraido be jokiu baimiu. Tiesa ir lauke baloj plojosi - sukosi ratu sukosi kol galva apsisuko ir tada "SLIOPT!" keturiom i viduri balos. Nieko.. Toj pacioj baloj rankyte nusiplove, pateskeno kojomis ir toliau nukeliavo  :smile.gif
Gudra
Kritimu su vezimu tai pati esu mamai toki poksta istaisiusi. Labai megdavau vezimeli i visas puses siubuoti.
Nuejo mama i vaistine. Grizta  :o Vezimas aukstyn ratais, vaiko nera ( ir pries 30 metu zmones mieste buvo tokie pat abejingi...)
Mamai silpna tik pasidare... :-[ Atverte vezima, o po juo as sedziu ir isputusi akis ziuriu  :o
Zvirbliuke
O as negaliu ramiai net prisegto vezime palikti - jau pora kartu buvo apsivertes su visu vezimu (triratis, lengvas, konstrukcija kazkokia keistai nestabili... :-/). O buvo taip - vaikas miega vezime, prabudes pasimuisto, bando apsiversti ir trenkiasi pakausiu i zeme... ohmy.gif Gerai, kad atsipirko tik guziukais ir isgasciu...Dabar baisu net mieste kioske laikrasti nusipikrti - atrodo, vos paliksiu akimirkai ir jau versis... sad.gif
Sahara
Sveiki,
mano mazylei 9 men., ji iki siol sekmingai miegodavo lauke prisegta vezime salia namo, taciau pries keleta dienu baigiantis 3 valandu miegui lauke isgirdau klyksma - ja radau salia vezimo ant betoniniu plyteliu su guzeliu kaktoj.
Puoliau i nerealia isterija, jauciausi ziauriai kvaila ir ziopla, juk buvau perspeja, kad jau nebemigdyti vezime, ir is ryto apie tai kalbejau su vyru, bet kur gi ne - juk butinai reikia is savo klaidu mokytis, o kencia tai vaikas.
Chirurgas Santariskese is rengeno nuotrauku nemate jokiu luziu, neiprastu pozymiu po 3 dienu stebejimo nebuvo, bet ka gali zinoti kokius atgarsius gali tureti tokie dalykai ateityje...
Geriau jau paciai nusokti ant galvos i baseina be vandens.
Taigi, bukit protingos ir pasimokykit is mano klaidos.

Nega
Aš dabar tai gerai ir nepamenu, bet atrodo, kad mano didysis, kai jau pramoko šiek tiek škiaužioti, irgi buvo nuo sofos nusiritęs. Bet aš, kai pastebėjau, kad  mano vaikai jau palei sofos kraštą ritinėjasi ir taikosi nuslinkti, pati jiems rodžiau, kad reikia vieną koją, o paskui kitą nuleisti. Mokiniai jie gabūs- greit viską perėmė ir be problemų sau marširavo  ;)
Lurdes
mano dukra 8 men buvo iskritusi is vezinmelio,o jis gan aukstas...sunus kol kas (tpfu tpfu...) kritimu patirties neturi,bet keleta kartu VOS nenudribo nuo lovos.Kazkaip pasiseka mums ji rasti per plauka nenukritusi(karta ziuriu - kabo  galva zemyn nuo lovos,vienas pasispyrimas ,ir jau butu lekes zemen...)Bet uztai turim didele ,,patirti" su stalcium prisispaudziant pirstukus.Megsta jis stalcius privaziaves patrankyt - tai vis pirsteliai kencia.Bet as ji mokau  - sakau bus POPA(toki reiksminga balsa nutaisau).Tai jis pasiziuri i mane ir atitraukia rankyte ;Dsupranta visgi.
Karvė Supermodelis
Maniske iri budama beveik 6 men issoko is vezimaicio, o jis aukstas. Vyras priziurejo, tai yra viena akim stebejo krepsini per telika kita akim kita tipo vaika ziurejo. As virtuvej triusiu girdziu toks duslus bum ir po poros sekundziu Gabijos riksmas. as ant vyro rekt tas vargsiukas persigandes. Ir Nematem kaip ar ant galvos ar ant uzpakalio. Ti iskvietem greitaja. Greitoji isveze. Santariskese prabuvom 2 val per kurias nieko neveikem patys apziurejom vaika, uzpaalis raudonas amtyt krito ant jo ore apsiverte. vaikas pavargo pasidare irzlus po 2 val pasirode gydytojas, apziurejo luziu galvos nera keliaukit namo ir stebekit.
Zodziu patys susigadiom nuoaika ...
Na bet kiek paklausai visi kudikiai krenta jei ne is vezimo tai is lovos ir panasiai...
Rimaiste
Is vezimo iskrito mano vaikas gal tik viena karta ir tas buvo miske, tai gana minkstai nusileido. Tuo metu labai megdavo vezime stoveti, o vaziavo su teciu per didesne sakni ir neissilaike. Atsipirkom asaromis ir tecio pabarimu...
Bet uztat jau spejom du kartus ta pacia ranka per alkunes sanari issinarinti. Pirma karta sūnui penki menesiai buvo ir as ne is karto supratau. Kai supratau, paskambinau gydytojai, ji prigasdino, kad dabar tai jau i ligonine guldys, nes cia labai rimtas dalykas. Nulekem i Santariskes, o ten gydytojas sulenke rankute ir paleido namo. Kai moki - netrunki pagydyti. Antras kartas buvo gal pries dvi savaites - senelis vaika renge, vaikas sukosi, senelis bande uz rieso sulaikyti ir pajuto, kad kazkas trakstelejo. Vaikas rekti - senelis tevams i darbus skambinti. Ligoninej sesutes persigande greit pas gydytoja, o jis vel - sulenke ranka ir namo isleido. Vyras juokauja, kad tureciau specializuotis isnarintu alkunes sanariu atstatyme, nes visgi uztrunka, kol pas gydytoja patenki...
O senelis tai gal savaite bijojo anukeli paliesti...
Pastaba
Mano 5 men. mazius pries kelias dienas paryciais islipo is lovos ;D Smagu, kad gerai baigesi. Kadangi kazko nebmiega vienas tai mes miegojom dviese. Iskarto uzmigo lovelej, po to pamaitinau ir vel i lovele, po to pasiemiau maitinti ir uzmigau :-[ :-/ Prabundu - vaiko ner ohmy.gif Kad i lovyte buciau dejus nepamenu. Lipu is lovos ir vos neuzlipau - ogi guli ant pilvo, dairosi... Nei bum, nei aaaaaaaaa, o man kaip baisu buvo. Bet nieko, atrodo, kad angeliukas pagalve pakiso vaikui. Ir gulejo tai ne visai prie krasto, o vidury lovos. Iki siol nesuprantu kaip jis nusileido.
Pirmas sūnus tai skaudu kritinejimo sezona atidare nuo 4 men. pradzioj nuo lovos, o po to nuo visur kur galima - ir nuo stalo ir is lovytes (1,2m. buvo kai is lovytes issiverte ohmy.gif, dugnas nuleistas, o jis...)Zzodziu pradejo vaiksciot ir krist visur ir nuo visur, jau maniau, kad be smegenu liks, ir nieko. Sakau, gerai, kad gerai baigesi. Tik jau man baimes ir streso tai abu pavare.
given444
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
given444
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Siesta69
Manau nebuwo dar tokio waiko, kuris nenukrito nuo lovos dar nemokedamas net ropoti. Mano Nukas - Edwinukas (cia tokia jo pravarde) taip pat 3 men veiduku trenkesi i zeme nuo lowos. O tik 1 minutei buwau isejusi is kambario. Wisko pasitaiko ir dazniausiai wiskas baigiasi tik isgasciu mamos ir waiko, nes mazu leliuku galvytes yra minkstensnes nei suaugusiu, todel ir rimtos traumos tikimybe mazesne. As taip pat sawe grauziau del to, bet kai suzinojau, kad ne man wienai taip atsitiko, tai aprimau ir nebewadinu sawes neveksla mama.
Doma
siandien mano maze nusikociojo nuo lovos - juk tik pries savaite ismoko vikriai vartytis ir slauzia dar kaip vezlys vos vos... bet kaip cia jai taip pavyko   ???  Tik sekundei i virtuve nuejau atsigerti - dar paziurejau, kad prie sienos buvo, tikrai toli nuo krasto - ir bum... verke gal 10 min  :'( :'( antakis visas raudonas  :-[  vienu zodziu nebezinau ka daryti..... O kaip toliau - manieza pirkti, ar sedeti salia visa laika  ??? ???
mažulka
siandien mano maze nusikociojo nuo lovos - juk tik pries savaite ismoko vikriai vartytis ir slauzia dar kaip vezlys vos vos... bet kaip cia jai taip pavyko   ???  Tik sekundei i virtuve nuejau atsigerti - dar paziurejau, kad prie sienos buvo, tikrai toli nuo krasto - ir bum... verke gal 10 min  :'( :'( antakis visas raudonas  :-[  vienu zodziu nebezinau ka daryti..... O kaip toliau - manieza pirkti, ar sedeti salia visa laika  ??? ???

Ant grindų patiesk švarų pledą ir lai vaikutis ridinėjasi. O tu būsi rami, žinodama, kad nenukris ir neužsigaus.
Doma
ant grindu baisu, kad nesusaltu  :-[
Aidairi
na,ir mes kritinetojai...svieziausias kritimas buvo si ryta...ajajaj...kaip isigandau!Dairiduka buvau uzklojusi su kaldra ir palikusi savo lovoje.pati kitam kambaryje sedziu su anyta ir kalbuosi,kad maziulis ilgai miega.ir isgirdom rekima.ot ,galvoju,kaip uzreke pabudes...ateinu,nugi guli ant pilvo,kaip koks laivelis,bet ne lovoje o ant grindu...ajajaj... ohmy.gif na,bet rodos nieko rimto...

pirmas kritimas buvo tai kartu su manim.lipom laiptais.su matematika biski prastai.nepaskaiciavau vieno laiptelio...gerai kad sugebu krist ant keliu.tai Dairidukui buvo kaip karusele biggrin.gif

ir dar vienas baisus kritimas buvo.su lovytes dugnu iskrito.gerai,kad as buvau netvarka padarius ir maisu prikisus su senais drabuziais po lovyte...tai nors minkstai ikrito.bet kaip baisu buvo.kojos tabaluojasi,galvytes nesimato,rekia...istrauk nezinau pro kuri gala.... blink.gif lovyte pasmerkta.likimas aiskus.i siukslyna. mad.gif
Aurėja
Mūsų istorija: susiruošėm važiuot pas senelius į kaimą: vaikas jau apvilktas, paguldytas koridoriuj ant pufiko į automobilinę kėdutę, belieka tik pasiskirstyt nešulius: vyras sakė neš vaiką ir tašę, o aš rakinsiu duris ir gesinsiu šviesas. Aš užsiėmus savo reikalais nekreipiu dėmesio į dukrytę, nes mano galvoj užsifiksavo vienas dalykas: "vyras neša automobilinę kėdutę...." tik pasirodo buvau pamiršusi vaiką kėdutėje prisegti.... O vyras sumastė nueit dar į vonią. Taip man visai šalia bestovint ir besirūpinant raktais, vaikas įsisiūbavo, sėdosi ir krito nuo pufiko ant veido, o ant vaiko užvirto auto.kėdutė!!! kol nukrapščiau tą kėdutę - kaip sraigės kiautą.... žiūriu - vaiko nosis nubrozdinta, net keletas kraujo lašelių buvo. Vaikas klykė kokį 20 min, ašaros riedėjo pirmąkart, iki tol verkdavo be ašarų. Mes su vyru aišku kaltinom vienas kitą, bet jau vis tiek buvo per vėlu. Prisimastėm, kad vaiko nosis gal lūžo, gal smegenų sutrenkimas, bet per artimiausia parą jautėsi gerai ir tąkart viskas baigėsi laimingai biggrin.gif
Aidairi
Aureja,dziaugiuosi,kad viskas baigesi laimingai.siaip , as tai stengiuosi nekaltint kito zmogaus jei vaikas nukrito.zinau ,kaip sunku,o jei dar kaltinimai...
Aurėja
Su tais kaltinimais buvo geras - netrukus po to, kai taip įvyko pas mumis namuose, išėjo "Mamos žurnale" Nr. 11/2003 psl.65 straipsnis apie Henriką Vaitiekūną, kaip senelį, ir ten irgi buvo aprašyta tokia situacija, kaip daugelio šioje temoje: Vaitiekūno anūkas nusirito nuo lovos stačia galva ir jis pasakoja: "Visi žiūrėjo, o staiga vaikas ant grindų. Aprėkiau ir dukrą, ir žentą, ir Vaitiekūnienę. Visi man tada atrodė kalti".... - na, galvoju, ne mes vieni tokie pasikarščiavę smile.gif Šiaip, jau kitą dieną susitaikėm... biggrin.gif
Karvė Supermodelis
Kai ivyksta vaikas nukrito as irgi kaltinau vyra mad.gif , pykau nors jis vargselis is tikruju nekaltas. Bet ta akimirka isiplieki ir nebesusivaldai.
Cia negerai, reiktu tramdytis, bet...
Pastaba
QUOTE (Doma @ Antradienis, 11 Lapkričio 2003, 21:41)
ant grindu baisu, kad nesusaltu  :-[

As paleidau ant grindu jau, aisku sloga uzpuole, bet kito budo nematau, anksciau ar veliau vistiek reiks paleist i laisve vaika. wink.gif
Bet ir varineja jis, sedet dorai nemoka, o nueina visur kur reikia ir kur nelabai. Tik nusisuk ir jau nerasi kur padejes. O vyras dar deki sulankste i keturias dalis, tipo silciau bus biggrin.gif , o jis ten pabuna vos pora minuciu ir pirmyn pakampem biggrin.gif
Sesilija
Musu mazius jau irgi buvo nusirites ant zemes. sad.gif
Vis per tuos vyrus. Vyras priziurejo vaika, o mano brolis, 18 m. bernas, buvo salia. Vnz, vyras trumpam nuejo, padejes vaika vidury dvigules lovos, brolis keleta kartu patrauke maziu, kai tas jau buvo prie krasto. Trecias kartas buvo lemtingas. Isgirdom klaiku dukros spiegima, o po sekundes - ir maziaus verksma. Arbegam - vaikas guli ant zemes. Taciau nurimo taip pat staiga, kaip ir sukliko. Neuzsigavo. Sunkiau buvo nuraminti maziaus besigailincia sese, kuri mate pati kritimo momenta. Pasirodo, kad vaikis atbulom atsliauze iki lovos krasto, o tada pirma zeme pasieke kojos, o paskui - galva. Mes irgi apsisukaliojom. ohmy.gif
Gerai, kad viskas gerai baigesi. smile.gif Kita karta, manau, visi busim atsargesni. smile.gif
Lurdes
As tai dziaugiausi,kad mano bernas iki metu dar neturejes traumu,t.y,negriuves rimciau.Va,tik vakar apie tai pagalvojau,ir va - sianakt iskrito is lovos...Na dunkstelejo galva zemyn tai kaip reikiant.Ir reke ilgai.Bet nenorejau nakti jo blaskyt ir rikdyt dar labiau,tai apziurejau tik ryta - nagi kaktos sonas nubalnotas,ir guzas,ir ibrezta...Negerai aisku,bet ka darysi,kad jau taip nutiko,svarbu kad ne rimciau.
LARA
Sveikos nutyko nelaime mano mazei puse metuku ir ji nusirydeno is musu lovas.man sokas nulekiau pas daktarus apziurejo sako viskas gerai net sumusymo nera,labai isigandus bijau pasekmiu.Daktaru teigimu sake mazyle stebeti kad nevemtu.Ji nusirideno nespejus mirktelti sad.gif sad.gif Labai blogai juaciuosi zianu pati kalta,reikejo but atsargesniai sad.gif
mielos mamytes prasau labai parasykit ar jum yra nutikia taip kokios pasekmes buvo,kiek buvo (jei buvo jusu leliui)laiko.Prasau atrasykit.
Jauciuos baisiai nors daktarai sake kad ji isigando daugiau.... sad.gif ohmy.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.