sveikos supermamos!!!! Einu visada per maximą ir pačiusi sulčių barą susimastau.. ir kas geria tas brangybes? Aš spaudžiu kasdien morkų ir burokėlių sultis, pati, namie, kankinu seną sulčių aparatą  . Pagal seną seną knygą, ten pasakyta kad reikia didinti burokėlių santykį nuo 4:1 iki 1:4 (1 morkų dalis ir 4burokėlių) kaip tik esu 3:2... bet tas burokėlių kiekis jau varo į neviltį kas dar sveikatinasi? taip pat įdomu, gal kas neseniai pirko sulčiaspaudę, ir kaip jos toleruoja gaudamos super kietą daržovę? manoji yra 300W tai springsta nuo žalių burokėlių...
Sveika, Aš irgi kartais pasisveikatinu šviežiomis sultimis - anksčiau po treniruotės nuolat gerdavau morkų sultis Rimi parduotuvėje, dabar dažniau spaudžiu pati. Kažkur skaičiau, kad labai gerai kraujui yra lygiomis proporcijomis morkų-burokėlių-citrinų sultis, bet mano skrandis tokių neperneša, tai vyras geria. O sulčiaspaudė nors ir apynaujė, bet brokuotai veikia - gana šlapios išspaudos lieka, ir nuolat reikia sietelį perplaut, nes jei po morkų norėsi išspaust dar kelis apelsinus, tai sietelis jau "užsimušęs" ir labai šlapi tirščiai liks - gaila produktų
ramirėja
2005 04 06, 11:13
Ankščiau labai mėgdavau išgerinėti Maximoje šviežių sulčių. Dabar spaudžiu namie. Tai sapudžiu viską ką tik turiu valgomo namie. Iš vaisių maišau apelsinus, kivi, bananus -vienu žodžiu bele ką, vasarą braškių įmetu. Patinka morkų bei burokėlių.
kregzde
2005 04 06, 14:42
QUOTE(lepune @ 2005 04 06, 10:52) sveikos supermamos!!!! Einu visada per maximą ir pačiusi sulčių barą susimastau.. ir kas geria tas brangybes? Aš spaudžiu kasdien morkų ir burokėlių sultis, pati, namie, kankinu seną sulčių aparatą  . Pagal seną seną knygą, ten pasakyta kad reikia didinti burokėlių santykį nuo 4:1 iki 1:4 (1 morkų dalis ir 4burokėlių) kaip tik esu 3:2... bet tas burokėlių kiekis jau varo į neviltį kas dar sveikatinasi? taip pat įdomu, gal kas neseniai pirko sulčiaspaudę, ir kaip jos toleruoja gaudamos super kietą daržovę? manoji yra 300W tai springsta nuo žalių burokėlių... Aš gerdavau morkų sultis, spaudžiau pati, kosmetologė rekomendavo mėnesiuką pagerti, tik mano sulčiaspaudė buvo rankinė  , sudroži su tarka morkas, tada paimi merliuką ir išspaudi sultis. Kankinausi taip dvi savaites, o tada mečiau sveikatintis Tik va, vieni sako, kad reiktų iškart gerti, o kiti sako, kad reiktų, kad jos pastovėtų (man atrodo Maximoje ne iškart spaudžia)
Pirma, burokėlių ir mokrkų sultis geriau palikt šaldytuve per naktį pastovėt ir tada gert..O į morkų sultis dar reiktų 1 a.š. grietinėlės ar riebesnio pienuko įpilt, priešingu atveju nelabai ką naudingo pasisavins org-mas Antra, nereikia gerti daugiau nei 40 ml. grynų sulčių..jei norit išgerti stiklinę, tai reiktų 40 ml. sulčių ir tada pripildyti vandens iki norimo kiekio..org-mas daugiau nei iš 40 ml. sulčių naudingų medžiagų nepasisavina. Išgert 200 ml. grynų sulčių, as pats kas apie 150 ml. jų išpilt lauk Pirmas dvi tiesas aš sužinojau iš gyd. gastroenterologo gulėdama ligoninėje po operacijos. Kadangi man sultis liepdavo gert, tai aiškino kaip teisingai jas vartot reiktų. Trečia, citrusinių vaisių sultis spausti namie neekonomiška..Perkant rezginėlį pigiausių apelsinų ir spaudžiant sultis, 200 ml. sulčių savikaina bus didesnė nei 2 lt, kuriuos sumokėtumėme pirkdamos šviežiai spaustas sultis parduotuvėje (čia jau mano pačios išbandyta n kartų ir įsitikinta  ). Aš namie spaudžiu tik morkų, retsykiais burokėlių sultis..nedaug, apie 1/3 stiklinės ir tada skiedžiu vandeniu pagardintu šlakeliu (gal kokiu 1 a.š.) citrinos sulčių Citrusinių sultis perku parduotuvėje.
jo.. aciū už atsakymus.. pas mane tai išspaudos sausos, bet pa smane dabar skolinta sulciaspaude.. o va anksciau tai variau bulviu tarkavimo masina ir spausdavau per marle.. po triju savaičių irgi atsibodo.. o citrusinių vaisių tai nespaudziu.. bet tinkleli tai reikia dažnai perplauti:( ir nuo burokelių užsikemša.. šiaip tai aš perskaičiau tokį dalyką, kad mes tiek maisto produktų nesuvartojame, kiek jų yra sultyse.. tipo dviejų burokėlių aš tikrai per dieną nesuvalgau, bet su sultim išgeriu  tik neaiskų kiek naudingų medžiagų žūva nu opeiliukų.. klausimas: ar burokėlių morkų sultis gert iš kart? ar palaikyt? dar įpilu aliejaus, kad vit A pasisavintų.. kažkur skaičiau.. be to gal žinote dar darinių? bur-morku- obuoliu, bur- mork- apelsinų... kas dar? burokėlius ir morkas man reikia vartot, bet va kitką tai galiu pasirinkt, o anos jau pabodo
Na, skaitot mano mintis, norėjau užvesti temą, tik, kad pagalvojau - nu ka gi čia beprirašysi - ir taip aišku - paimi daržove, išspaudi, geri. Dar galiu pasakyti, kad visai ant tuščio skrandžio nereikia gerti sulčių, reikia, bent vandens preiš tai išgerti, kadangi gali supykinti. Aš į morkų sultys įlašinu kelis lašelus aliejaus, bet aišku greitinėlė, kaip Rasma sakė, skaniau.
aš irgi pilu aliejų, nes grietinės, ar tuo laibiau grietinėlės pas mane nerasta,jau daugel metų nevartoju.. riebaluose tirpstantis vit A reikalingas, todel ir reikia riebalų.. tik jau žmonės pagal save renkasi ar gyvulinių, ar augaliniųnors svoriui tai nei šilta nei šalta.. randa ka kitą kaupt turbūt:)
ačiū RASMA, turbūt ir nespausiu citrusinių, turbūt pigiau pirkt.. tik šiaip, kartais norisi skaniau gert.. įdomi teorija apie tuos 50ml.. aš geriu vakare, kadangi nuo 19h nevalgau, tai kai labai užsimanau ėst..sultys kaip maistas sueina.. nemanau kad ant tuščio skrandžio gaunasi.. nes manęs nepykina.. nebent spausdavau ir kopūsto.. bet tada bjaurastis.. niekam nerekomenduočiau- labai aštru,nors vitaminų nemažai...
Florexile
2005 04 08, 11:16
o as amos, labai skanu kokteiliuka dabar pradejau makaluoti, sudedu viska ko randu (apelsinai, bananai, kokie konservuoti vaisiai, ir uzpilu siek tiek jogurtu. Su plakikliu kelias minutes, ir sultys gaunasi tokios kaip maximose, tos tirstos, su minkstimu, ir atsigeri ir pavalgai
QUOTE(lepune @ 2005 04 06, 11:52) sveikos supermamos!!!! Einu visada per maximą ir pačiusi sulčių barą susimastau.. ir kas geria tas brangybes? Aš spaudžiu kasdien morkų ir burokėlių sultis, pati, namie, kankinu seną sulčių aparatą  . Pagal seną seną knygą, ten pasakyta kad reikia didinti burokėlių santykį nuo 4:1 iki 1:4 (1 morkų dalis ir 4burokėlių) kaip tik esu 3:2... bet tas burokėlių kiekis jau varo į neviltį kas dar sveikatinasi? taip pat įdomu, gal kas neseniai pirko sulčiaspaudę, ir kaip jos toleruoja gaudamos super kietą daržovę? manoji yra 300W tai springsta nuo žalių burokėlių... Aš spaudžiu sultis namie sulčiaspaude. Dėl burokėlių - reikia pirkti ne apvalius, o tuos pailgus. Man jų skonis beveik toks pat kaip ir morkų ir tikrai nėra specifinio skonio, kaip paprastuose. O dar mano mėgstamas kokteiliukas: Morkos (2 dalys), burokėliai (1 dalis), salierų stiebai (1 dalis) ir petražolių lapai (gera sauja dėl skonio). ir į šitą daiktą įpilu šlakelį alyvuogių aliejaus šalto spaudimo. O vieno sveikatinimosi metu bandžiau gerti kopūstų sultis. Fu kokia atrava!!! paskui visą dieną galva svaigo...
QUOTE(jadzka @ 2005 04 22, 09:47) Aš spaudžiu sultis namie sulčiaspaude. Dėl burokėlių - reikia pirkti ne apvalius, o tuos pailgus. Man jų skonis beveik toks pat kaip ir morkų ir tikrai nėra specifinio skonio, kaip paprastuose. O dar mano mėgstamas kokteiliukas: Morkos (2 dalys), burokėliai (1 dalis), salierų stiebai (1 dalis) ir petražolių lapai (gera sauja dėl skonio). ir į šitą daiktą įpilu šlakelį alyvuogių aliejaus šalto spaudimo. O vieno sveikatinimosi metu bandžiau gerti kopūstų sultis. Fu kokia atrava!!! paskui visą dieną galva svaigo... žinau tą jausmą... nieko baisesnio negalima būtų sugalvoti.. kopūstų sultys labai aštrios, jų vienų nerekomenduojama gerti, bet ir šiaip, net keli lapai dėl vitaminingumo įdėti jie- sugadina ir nuotaiką ir skonio receptorius visai dienai.. o dėl tu pailgų burokėlių- tai ačiū  reiks paieškoti kur nors
QUOTE(lepune @ 2005 04 22, 10:10) žinau tą jausmą... nieko baisesnio negalima būtų sugalvoti.. kopūstų sultys labai aštrios, jų vienų nerekomenduojama gerti, bet ir šiaip, net keli lapai dėl vitaminingumo įdėti jie- sugadina ir nuotaiką ir skonio receptorius visai dienai.. o dėl tu pailgų burokėlių- tai ačiū  reiks paieškoti kur nors  Tuos burokus aš paprastai perku Kalvarijų turguj (kaip ir kitas daržoves) Ten morkos labai super būna pas vieną tokį dėdę  Net mano vyriškis geria jas be cukraus  ko paprastai nedaro... Ir obuolių tikrų galima sultims rast (antaniniai ypač super:) O su kopūstais... Po mano bandymo praėjus savaitei per stašaitytės laidą todė, kaip kažkuri dizainerė pusryčiams tą atravą gera... tai net supykino. PAsibaisėjau žiauriai. Įsitikinau dėl ko jos toks snukutis visada surauktas:)
Aš tai mielai kurnors pirkčiau spaustas sultis. Tik va, kokiam prekybos centre labai brangu, o turgui net nežinau ar būna. Pati sulčiaspaudės neturiu, tai vis rankytėm spaudžiu - labai pavargstu, ir laiko daug užima
Šokoladka
2005 04 22, 15:25
Sulčiaspaudės neturiu  Tai perku MAXIMOJ, labai patinka morkų, obuolių ir greipfrutų. Gal ir brangoka, bet labaaaaaaaaaaaaai jau skanu
QUOTE(Šokoladka @ 2005 04 22, 16:25) Sulčiaspaudės neturiu  Tai perku MAXIMOJ, labai patinka morkų, obuolių ir greipfrutų. Gal ir brangoka, bet labaaaaaaaaaaaaai jau skanu  Geras daiktas ta sulčiaspaudė. Juolab, kad dabar nėr labai brangi. Už 100 lt. galima nusipirkt... niam niam
Aš išgeriu tik parduotuvėj, labai mėgstu sultis, o va vaisių visai nevalgau, man neskanu. Tai stengiuos sultimis kompensuot.
QUOTE(Faina @ 2005 04 22, 17:38) Aš išgeriu tik parduotuvėj, labai mėgstu sultis, o va vaisių visai nevalgau, man neskanu. Tai stengiuos sultimis kompensuot. man žiūrint kurie vaisiai ir kokios sultys... Pvz apelsinu nemėgstu, o sultys nieko, o greipfrutai... Mėgstu juos perpjauti pusiau ir cukraus šiek tiek užlašint... tada su šaukšteliu valgyt... O obuoliai geriau nei jų sultys:)
čia kiekvienai pagal skonį, aš tai mėgstu ir vaisius ir jų sultis, o va daržovių tai tiek nesuvalgyčiau, kiek išgeriu sulčių.. tame ir esmė, kad daug naudingų medžiagų, pvz. visokių mineralų ir vitaminų (jei išgeri greit) daug daugiau gaunu, nei valgyčiau po vieną vaisių.. va koks mano moralas.. o dėl sulčiaspaudės, tai- aš irgi neturėjau, tarkuodavau su bulvine ir po to spausdavau, tai žinai, po burokėlių rankos tokios rausvos tapdavo, paršiuko rankytės bet po to neapsikenčiau ir nusipirkau už 69lt Topo centre ir dabar , paspaudžiu, išgeriu, kas antrą dieną.. nes irgi pabosta ta visą sulčiaspaudę dažnai plauti...
QUOTE(lepune @ 2005 04 25, 11:06) čia kiekvienai pagal skonį, aš tai mėgstu ir vaisius ir jų sultis, o va daržovių tai tiek nesuvalgyčiau, kiek išgeriu sulčių.. tame ir esmė, kad daug naudingų medžiagų, pvz. visokių mineralų ir vitaminų (jei išgeri greit) daug daugiau gaunu, nei valgyčiau po vieną vaisių.. va koks mano moralas.. o dėl sulčiaspaudės, tai- aš irgi neturėjau, tarkuodavau su bulvine ir po to spausdavau, tai žinai, po burokėlių rankos tokios rausvos tapdavo, paršiuko rankytės bet po to neapsikenčiau ir nusipirkau už 69lt Topo centre ir dabar , paspaudžiu, išgeriu, kas antrą dieną.. nes irgi pabosta ta visą sulčiaspaudę dažnai plauti... Nebūtina burokėlių rankom spaust, rankytės vien nuo čiupinėjimo gražios:) taj dabar stengiuosi su pirštinėm, jei žinau, kad kur nors reiks eiti. O jūs lupat morkas ir obuolius spaudžiant sultis? Mane kažkas protino, kad nereikia to daryt, svarbu tik gerai nupalut, bet kažkaip...
aš nelupu morkų... nuplaunu, gal ir lieka kelios žemytės, kurių neįžžiūriu, bet šiaip viskas į tirščius patenka... odelė labai daug mineralų, todėl ir nelupu..
QUOTE(lepune @ 2005 04 26, 15:21) aš nelupu morkų... nuplaunu, gal ir lieka kelios žemytės, kurių neįžžiūriu, bet šiaip viskas į tirščius patenka... odelė labai daug mineralų, todėl ir nelupu.. Reiks ir man nebelupt, o tai yra mano nemėgstamiausias darbas sulčių gamyboje... O dar kad mineralų daugiau.... Dabar sultis gersiu dažniau:)
Aš irgi su pirštinėm viską darau - ir lupu daržoves, ir spaudžiu rankom  Jaučiu reikės kokią sulčiaspaudę nusipirkti. Aš nežinau kur skaičiau (kažkokioj temoj), bet į sultis galima įdėti kviečių sėlenų - super valo organizmą - išbandžiau  labai patiko
QUOTE(Li ute @ 2005 04 26, 15:33) Aš irgi su pirštinėm viską darau - ir lupu daržoves, ir spaudžiu rankom  Jaučiu reikės kokią sulčiaspaudę nusipirkti. Aš nežinau kur skaičiau (kažkokioj temoj), bet į sultis galima įdėti kviečių sėlenų - super valo organizmą - išbandžiau  labai patiko  Aš irgi skaičiau, kad į kefyrą sėlenos, o į sultis - gemalai:) bent kokiu atbeju, sultys yra gerai:) Aš turiu sulčiaspaudę... tik bėda ta, kad mano diedas negeria sulčių, o ta sulčiaspaudė nemaža, tai dažnai tik dėl savęs aš tingiu jas gaminti  Taigi, sultys tik ant švenčių ...
r@siukas
2005 04 26, 15:11
QUOTE(lepune @ 2005 04 22, 09:10) žinau tą jausmą... nieko baisesnio negalima būtų sugalvoti.. kopūstų sultys labai aštrios, jų vienų nerekomenduojama gerti, bet ir šiaip, net keli lapai dėl vitaminingumo įdėti jie- sugadina ir nuotaiką ir skonio receptorius visai dienai.. o dėl tu pailgų burokėlių- tai ačiū  reiks paieškoti kur nors  ir as , kai bunu Maximoj, pasilepinu sultimis. anksciau, morku sultis spausdavom namuose, stiklines savikaina gaudavosi iki 1 lt, bet va mano draugas patapo alergiskas morkom, o pati issispausti kazkaip tingiu  , tai ir uzmeciau si namini reikaliuka, nors savaitgali nusipirkau 2 kg morku su intencija...
va va rasiuk... stiprink organizma, pavasaris, reikia.. o dėl gemalų tai jūs čia gerai patarėt... turiu kažkur užmetusi,kai netingiu su jogurtu vartoju.. o daba sau imesiu i sulciaspaudę,  bus.. tik ar mano sulčiaspaudė neužkims? neužsikimš?  gal jas šiaip jau į išspaustas sultis varyt?
 Teko bendrauti su garsiaja sveikuole Vaistariene tai ji labai isgyre ir sake pati geria: morku, burokeliu , salieru sultis. Pati vis neprisiruosiu issispausti , palauksiu rudens sviezio derliaus , gal pavasarines darzoves nelabai vertingos?
tikra tiesa.. dabar daržovės jau nieko nebeturi, jokių maistingųjų medžiagų.. reikia palaukt vasaros, kai šviežios morkytės užderės!!! bet manau kad šiek tiek vertingo kažko dar yra.. todėl nemečiau gerti.. bet jau kas trečia diena, ne kasdien, kaip anksčiau.. O kaip su vaištariene suradai bendra kalbą? ar nepuolė įtikinėt kad tik sveikuoliai verti gyvent ant šios žemės?
QUOTE(lepune @ 2005 05 03, 12:19) tikra tiesa.. dabar daržovės jau nieko nebeturi, jokių maistingųjų medžiagų.. reikia palaukt vasaros, kai šviežios morkytės užderės!!! bet manau kad šiek tiek vertingo kažko dar yra.. todėl nemečiau gerti.. bet jau kas trečia diena, ne kasdien, kaip anksčiau.. O kaip su vaištariene suradai bendra kalbą? ar nepuolė įtikinėt kad tik sveikuoliai verti gyvent ant šios žemės? Buvau paskaitoj ,butent kalbejo apie sultis ,sveika gyvenimo buda ,po to buvo galima pabendrauti. Visai faina moterike !
Medeina
2005 05 03, 11:37
QUOTE(Rasma @ 2005 04 06, 13:05) Trečia, citrusinių vaisių sultis spausti namie neekonomiška..Perkant rezginėlį pigiausių apelsinų ir spaudžiant sultis, 200 ml. sulčių savikaina bus didesnė nei 2 lt, kuriuos sumokėtumėme pirkdamos šviežiai spaustas sultis parduotuvėje (čia jau mano pačios išbandyta n kartų ir įsitikinta  ). Rasma, netiesa  Savaitgalį nusipirkom sulčiaspaudę ir 1.4kg apelsinų (Maximoj sveriami 2.99Lt/kg). Už 4.18Lt gavosi 700ml sulčių  , o perkant 330ml-4Lt
Man atrodo centruose jas vis tiek skiedžia vandeniu
Aijšku, kok ir kiek dabar turi daržovės atskiras... be manau, vis tiek geriau nei pirktinės, o be to kaina tikrai stipriai nesiskiria  Aš už namines
QUOTE(Medeina @ 2005 05 03, 09:37) Rasma, netiesa  Savaitgalį nusipirkom sulčiaspaudę ir 1.4kg apelsinų (Maximoj sveriami 2.99Lt/kg). Už 4.18Lt gavosi 700ml sulčių  , o perkant 330ml-4Lt  Tau labai pasisekė su apelsinais  Ypač dabar..  Deja deja, dabar dažnai apelsinai nebūna sultingesni nei tie 35 reikalaujami procentukai..dar gerai, jie siekia tą reikalaujamą normą  Pvz. kai buvo tikrinta, tai iš parduotuvės išsunktų apelsinų vid. pavyko išsunkti tik 17 proc. sulčių  Rašau tai, kuo esu realiai įsitikinusi:man stiklinei apelsinų sulčių (apelsinus perkant vietinėje Rimi, rezginėliuose) prireikia išleisti daugiau nei 3 lt.  Taigi aš prašau, kad man sunktų į mano atsineštą tarą ir tada sau be vargo vartoju. O kad skiedžia..nepirkit velniaižin kada spaustų..tegu sunkia, jums matant
O salierai, čia kas? Šakniavaisiai ar tie žali kotai?
Deja, sultingi apelsinai - laimės dalykas. Esu tokių 'muilinų' nusipirkus, kad gerklej strigo. Patys skaniausia man būna tokie nedidukai raudonšoniai. Iš tų net sultis spausti gaila, ir taip gerai sulenda. Tik va retai kada jų užtaikau...
QUOTE(vija @ 2005 05 03, 16:25) O salierai, čia kas? Šakniavaisiai ar tie žali kotai? Deja, sultingi apelsinai - laimės dalykas. Esu tokių 'muilinų' nusipirkus, kad gerklej strigo. Patys skaniausia man būna tokie nedidukai raudonšoniai. Iš tų net sultis spausti gaila, ir taip gerai sulenda. Tik va retai kada jų užtaikau... Vaistarienes patarimu sultis reikia spausti is salieru saknu.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 16:44) Vaistarienes patarimu sultis reikia spausti is salieru saknu. Aš tai sultims salierų kotus naudoju. Maišau su morkom, burokėliais salierų šaknim ir šiek tiek petražolių lapų. Skonis... na skonio reikalas, bet man visai patinka
QUOTE(jadzka @ 2005 05 03, 16:53) Aš tai sultims salierų kotus naudoju. Maišau su morkom, burokėliais salierų šaknim ir šiek tiek petražolių lapų. Skonis... na skonio reikalas, bet man visai patinka  Sita derini tai pat zinau ,gerk i sveikata labai sveika!
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 17:05) Sita derini tai pat zinau ,gerk i sveikata labai sveika!  Tik jau kaip minėjau, burokėlius naudoju pailgus, nes tie įprastieji labai jau specifinio skonio..... Dar rudenį darau: 1/3 stiklinės spanduolių sulčių ir 2/3 tų pačių pailgų burokėlių  Ten toks energijos ir vitaminų kokteiliukas
QUOTE(jadzka @ 2005 05 03, 17:08) Tik jau kaip minėjau, burokėlius naudoju pailgus, nes tie įprastieji labai jau specifinio skonio..... Dar rudenį darau: 1/3 stiklinės spanduolių sulčių ir 2/3 tų pačių pailgų burokėlių  Ten toks energijos ir vitaminų kokteiliukas  Man pailgi burokeliai tai pat labiau patinka ir sultys ir sriuba ,salotos.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 17:10) Man pailgi burokeliai tai pat labiau patinka ir sultys ir sriuba ,salotos.  Aš pailgų burokėlių sultis galiu gert be nieko. Nė su niekuo nemaišytas ir man skanu. Nelabai nuo morkų skiriasi
QUOTE(jadzka @ 2005 05 03, 17:12) Aš pailgų burokėlių sultis galiu gert be nieko. Nė su niekuo nemaišytas ir man skanu. Nelabai nuo morkų skiriasi  koki kieki burokeliu sulciu tu vienu metu isgeri? Kai tik pradejau sveikatintis sultimis ikaliau vienu metu visa puodeli ,tai galvojau ,kad paskutinioji ..... Tik veliau suzinojau ,kad prie burokeliu sulciu reikia pratintis palaipsniui.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 17:17) koki kieki burokeliu sulciu tu vienu metu isgeri? Kai tik pradejau sveikatintis sultimis ikaliau vienu metu visa puodeli ,tai galvojau ,kad paskutinioji ..... Tik veliau suzinojau ,kad prie burokeliu sulciu reikia pratintis palaipsniui. Nepilną stiklinę... bet kokias 15 min gurkšnoju.... tas pats ir su morku ir t.t. sultim... Tik su kopūstų liūdniau buvo. Nuo pusės stiklinės tikrai galvojau, kad paskutinę atiduosiu  ten tai žiaurus dalykas... Nuo tada net į kopūstus nežiūriu
Geriant vien tik burokeliu sultis daugiau kaip po 50-100gr. is karto , prasideda valomoji reakcija, todel ir buna taip blogai ,jauciasi sleikstulys,svaigsta galva.Siaip patariama gerti ne daugiau kaip 1-1.5 stiklines per diena.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 17:45) Geriant vien tik burokeliu sultis daugiau kaip po 50-100gr. is karto , prasideda valomoji reakcija, todel ir buna taip blogai ,jauciasi sleikstulys,svaigsta galva.Siaip patariama gerti ne daugiau kaip 1-1.5 stiklines per diena. Tą tai aš žinau, bet nuo burokėlių man ne taip žiauru kaip nuo kopūstų. Ir išvis, burokėliai mano organizmui netgi patiko  tik jau ne kopūstai
Kopustu sultys tai pat labai sveikos ,jei bus idomu galesiu parasyti daugiau. Kai dar turejom lietuvisku kopustu ,tai pas mane virtuvej visada ant stalo guledavo kopusto galva , vaikai lukstendavo ir kramsnodavo , labai sveika.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 03, 17:55) Kopustu sultys tai pat labai sveikos ,jei bus idomu galesiu parasyti daugiau. Kai dar turejom lietuvisku kopustu ,tai pas mane virtuvej visada ant stalo guledavo kopusto galva , vaikai lukstendavo ir kramsnodavo , labai sveika. Gal ir sveika, ... bet pusė stiklinės jų sulčių vos į kapus manęs nenuvarė... vos ne traukuliai prasidėjo nuo jų... Gal aš jau geriau salierų arba burokėlių sultis gersiu  Šiaip gali parašyt, gal pakeisiu nuomonę...
Kopustai yra ivairiu vitaminu saltinis. Daug yra vit.U kuris pasizymi skrandzio ir dvylikapirstes zarnos gydymu. Kopustu sultys turi nuostabia valymo ir svorio mazinimo savybe.Pati vertingiausia kopustu savybe ,kad ju sudetyje yra daug sieros,chloro, jodo procentas.Kopustu sultys yra vartojamos viduriu uzkietejimui gydyti.Svieziu kopustu sultys ,sumaisytos su medumi ,padeda sergant bronchitu,podagra,sanariu uzdegimu,tuberkulioze.Skaudant gerkle,verta ja skalauti svieziai isspaustomis kopustu sultimis.Esant kosuliui ,uzkimus ,gerai keleta kartu per diena isgerti po arbatini sauksteli svieziai pagamintu kopustu sulciu , sumaisytu su medumi . Kopustuose esanti foline rugstis stiprina krauja ,o B grupes vitaminai - nervus. Riebi oda tepama sultimis, sumaisytomis su degtine (santukiu 1:1).
QUOTE(Silwer @ 2005 05 04, 08:21) Kopustai yra ivairiu vitaminu saltinis. Daug yra vit.U kuris pasizymi skrandzio ir dvylikapirstes zarnos gydymu. Kopustu sultys turi nuostabia valymo ir svorio mazinimo savybe.Pati vertingiausia kopustu savybe ,kad ju sudetyje yra daug sieros,chloro, jodo procentas.Kopustu sultys yra vartojamos viduriu uzkietejimui gydyti.Svieziu kopustu sultys ,sumaisytos su medumi ,padeda sergant bronchitu,podagra,sanariu uzdegimu,tuberkulioze.Skaudant gerkle,verta ja skalauti svieziai isspaustomis kopustu sultimis.Esant kosuliui ,uzkimus ,gerai keleta kartu per diena isgerti po arbatini sauksteli svieziai pagamintu kopustu sulciu , sumaisytu su medumi . Kopustuose esanti foline rugstis stiprina krauja ,o B grupes vitaminai - nervus. Riebi oda tepama sultimis, sumaisytomis su degtine (santukiu 1:1). nu bet kaip tuos kopūstus gert, kad tokia atrava nebūtų  Nes man atrodė, kad nuo pusės stiklinės visą skrandį išgrauš...
Bandyk nuo saukstelio ,kol organizmas pripras. Maisyk su medumi ar su kitom sultim.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 04, 09:06) Bandyk nuo saukstelio ,kol organizmas pripras. Maisyk su medumi ar su kitom sultim.  Vis tiek aš į jas įtariai žiūriu... tikiu, kad geras daiktas, nu bet skonis
nu tai šaukštelį kopūstų sulčių tai galima suvartot kaip vaistukus, ir nieko tokio, užsimerktum ir prarytum, medum užsaldintum.. nebijok Jadzka, čia mus turbūt skrandžiai atsiraitojo po pusės stiklinės kopūstų sulčių.. va tada tikrai blogai buvo.. o dėl parduotuvės sulčių- jo, prie manęs spaudė, keitė ten kažką, bet rodos burokėlių iš kažkur ištraukė ir supylė.. tai pernelyg nepasitikikiu kad ten tik šviežiai spaustos sultys... nors dvi dalys (obuoliai ir morkos) šviežūs bet burokėliai buvo pastovėje.. geriausiai kaip aš sakau "Hand made by yourself" savo rankų darbas
|
|