QUOTE(AsataN<-- @ 2008 05 06, 00:48) nu nemanau.cia yra profesija.maza to kad nelegalei dirbancios aukles neturi soc garantiju,tai ir moka mazai.dirbant pas ka,susilauzyciau koja mane be lt.nepriimtu...o wien apziura kiek kainuotu..auklem irgi sunku,wis ziuri kaip i gera suprantancia seima papult,kad tik wagystem wisokiom neapkaltintu,kad tyk waikas priimtu i sawo pasauli..isaukstinu aukles.nes jos mokesi,pinigus leido ant mokslu..kad 500 gautu? juokaujat gal..tai senutes ir samdykit.  te wa. Manau nereikia visko suabsoliutint. Jei zmogaus pagrindinis pragyvenimo shaltinis - aukles darbas, zinoma, kad uz 800 Lt ar 1000 Lt. nerealu tiketis jos paslaugu. Mes ruosiames samdyti aukle, iseinancia i pensija. Tokioms moteriskems svarbiausia prisidurti prie gaunamos pensijos, tad ir 1000 Lt atlyginimas realus. Ir ne visos pensijinio amziaus moteriskes vos pajuda - yra zvitriu ir apsaunanciu net jaunesnes. Kiekvienas stengiasi gyvent ir suktis pagal savo galimybes - tad bus tokiu kurie negales moketi 1500 Lt, ir rinksis pensijinio amziaus aukle uz 1000, o bus tokiu kurie gali leisti sau moket ir 1500 ir gal dar daugiau
Viliana
2008 05 06, 12:36
manau auklei galima moketi apie 1500 jai ji turi pedagogini issilavinima, turi patirties su vaikais ir dar tvarko namus bei daro valgyt, bet jai ateina zmogus be patirties be nieko ir iskart praso tiek tai apsurdas... aciu uz supratima, ir uz tai kad nepuolate, nes jau i az man prirase kai kas bjauriu dalyku.... as tik norejau pasidalinti esancia situacija
QUOTE(studenciuke @ 2008 05 06, 11:36) manau auklei galima moketi apie 1500 jai ji turi pedagogini issilavinima, turi patirties su vaikais ir dar tvarko namus bei daro valgyt, bet jai ateina zmogus be patirties be nieko ir iskart praso tiek tai apsurdas... aciu uz supratima, ir uz tai kad nepuolate, nes jau i az man prirase kai kas bjauriu dalyku.... as tik norejau pasidalinti esancia situacija  bet juk i aukles pareigas neieina tvarkyti namus,lyginti drabuzius,sveisti langus,ruosti visai seimai maista.Cia namu seiminkes,pagalbininkes darbas.Kada tokiu atveju bus lavinamas vaikutis,vedamas i lauka ir t.t.Juk kai vaikas miega,aukle apsitvarkiusi,savo "darbo vieta" irgi turi tureti poilsio valandele. Ar jus galvojate,kad mokedama 1500lt galite visaip isnaudoti zmogu,juk ir ofise dirbdamas zmogus neina ruosti pietu virsininkui,neplauna grindu(nebet po darbo uz papildomus pinigus)..o susitvarko tik savo darbo vieta,tai kas yra naturalu.
Vidutele
2008 05 06, 12:54
vėja tėja
2008 05 06, 13:06
Mes nuo metukų ieškom auklės dvynukams. Buvo variantų, prašė 2500 litų. Tokia suma, mano supratimu, jau siektų viršutinę ribą. Aišku, jei šeimos finansai leistų, man tikrai būtų negaila gerai, vaikų mylimai ir rūpestingai auklei mokėti ir daugiau. Bet mums nusimato ir kitokių išlaidų, tad...
Šiuo metu esame preliminariai susitarę su auklyte už 1900 litų. Mano supratimu, už tokią sumą auklė turėtų užsiimti su vaikais/ juos prižiūrėti, padaryti vaikams valgyti, šiek tiek aptvarkyti vaikų "betvarkę", t.y. suplauti indus nuo vaikučių pietų, surinkti žaislus etc. O jei kartą kitą ir nespės, nieko tokio. Svarbu, kad vaikai būtų užimti/prižiūrėti/patenkinti. Bet tikrai nesiruošiu reikalaut, kad auklė dar ir visus namus tvarkytų (dulkių siurbliai, grindų plovimai etc.) bei visai šeimai valgyt padarytų, sakykime, vakarienę.
O jei auklė ateina dirbti be jokios patirties, manyčiau, jos atlyginimas iš pradžių turėtų svyruot apie 1200-1500 litų. Bet kilti, sakykime, po pusmečio, jei matosi, jog jinai dirba be priekaištų.
Klausykit, o kas nors žinot, kiek uždirba prekybos centro kasininkė? Tiesiog orientacijai. Nes mano asmeniniu įsitikinimu, tai auklė turėtų uždirbt šiek tiek daugiau.
vėja tėja
2008 05 07, 09:56
Minėjot, kad aš nebrangiai auklę susiradau. O tai kokia vidutinė auklės alga Vilniuje už dviejų vaikų priežiūrą? Jei darbas mieste (ne užmiestyje), apie 10 val. per dieną, savaitgaliai laisvi, kaip aš įsivaizduoju, "standartinis paketas"?
O jei dėl auklės darbo sunkumo, aš manyčiau, kad tai vienas iš sunkesnių darbų. Nes ir atsakomybė didelė, ir dirbama su auditorija, kuriai į racionalius argumentus nusispjaut.
Paryžietė
2008 05 07, 13:52
vis skaitinėju temą ir nutariau įkišti savo trigrašį  Su auklėm mano vaikučiai draugauja jau 4 m. Tada auklės dar buvo ne tokios populiarios kaip dabar ir tada pradžioje mokėjau auklei po 2 lt už valandą darbo pilną darbo dieną. Šiuo metu savo auklei moku 5 Lt už valanda ir žiūri ji man 2 vaikus (3 ir 5 m.). Vaikučiai ramūs, geri....tai auklė mano labai patenkinta. Ir amžius jos 58 m. beje, dar apmoku nuolatini ir maitinasi jinai pas mus. Va tokia situacija tai man atrodo normali ir auklės atžvilgiu ir mūsų. O tos tūkstantinės algos tai tikrai nerealios.... o ir Merių Popins tai tikrai vienetai. Beje, su auklėm turėtų dabar manau, kad pagerėti reikalai, nes mamos pačios dauguma augins vaikučius iki 2 m., o paskui jau darželiai priima. Tikrai manau, kad sumažės auklėms darbo.
QUOTE(Štefutė @ 2008 02 21, 18:48) Dauguma mano pažįstamų ir draugų turinčių aukles moka 1300-1500 Lt dirbant 10 val. į dieną, viršvalandžiai 7-8 Lt. Visi yra absoliučiai patenkinti turimomis auklėmis. Tie, kurie mokėjo 1000-1200 patys pasisiūlė auklei pakelti algą, kad nepabėgtų. Mano patirtis lygiai tokia pat. Mes tai palyginus "kosmosą" mokam, nes mūsų auklė iš agentūros, t.y. 1450 Lt/mėn. Gaunasi ~7 Lt/val. Aš pvz, tikrai nesugebėjau susirast nieko pigiau. Nesu tokia gera psichologė, kad galėčiau rinktis iš "alioškės", nors turiu ir gerų pavyzdžių. Galų gale auklės darbas - ne valytojos gi. Aš irgi net už 2000 Lt nedirbčiau tokio darbo  Geriau valytoja  Tai tikrai žmogus turi turėti pašaukimą. Ir tikrai ne visos turi. Aš aišku, neatsistebiu kaip darželio auklės dirba už varganus 800 Lt... Suprantu dar kai pensininkės, jos gali sutikti su mažesne alga, nes jos gauna dar ir pensiją, be to, joms nebereikia jos kaupti. O jaunesnės moterys gi iš savo algos atiduoda dar ir ~300 Lt sodrai kas mėnesį, kad turėtų socialines garantijas bei pensiją vėliau. Bet čia yra ir dar vienas BET, mes pensininkės turėjom atsisakyti, nes ji per daug pavargdavo, tai ją tą tai aną skauda, tai pas vieną gydytoją jai tai pas kitą, tai ji pagaliau "bijo ir neturi sveikatos" sirguliuojančio vaiko prižiūrėt. Dabar kai moteris ~48 metų, tai jokių problemų, nepalyginsi. Aišku, viskas labai individualu - ir kokia pensininkės sveikata, ir kokio judrumo vaikas. Papildyta:QUOTE(Paryžietė @ 2008 05 07, 13:52) nes mamos pačios dauguma augins vaikučius iki 2 m., o paskui jau darželiai priima. Tikrai manau, kad sumažės auklėms darbo. Nu jo, gerai būtų... Jau tokius kryžiaus kelius einu dabar, kad priimtų į darželį kuriam priklauso. Labai įtempta su daržais nuo 2 metų. Kaip tik va, steigiasi vienas po kito privatūs daržai ir kainas vis kelia (vos ne tiek pat, kiek auklė kainuoja ir vietų jau nebeturi), tai paklausa didėja ir auklėm darbo panašu, kad nemažės, jei darželių naujų neatsiras. O valstybė su savo tais auginimais iki 2 ar netgi 3 metų daro moteris namų šeimininkėmis, absoliučiai priklausomomis nuo vyrų. Mano nuomone, tai nėra geras sprendimas. Geriau jau daržų pastatytų, o ne moteris į akmens amžių grąžintų.
Nu nezinau, as dabar ieskojau aukles trims dienoms savaiteje, tai be 8 lt net nekalba niekas su manim  tai gaunasi mokesiu 920 dirbant tik tris dienas.
Monrutė
2008 05 10, 21:57
Mamos,
kiek Vilniuje mokate auklei, valandinei auklei, už valandą?
Viliana
2008 05 11, 07:55
priklauso nuo to kiek val sedi, jai po 3 val, tarkim i diena, tai manau kad ir po 10 lt moka, jai po 5-6 val i diena tai po 6/7/8 lt, tiksliai negaliu pasakyti
Loterija
2008 05 11, 09:58
QUOTE(Monrutė @ 2008 05 10, 22:57) Mamos, kiek Vilniuje mokate auklei, valandinei auklei, už valandą? Aš moku 6lt/ val, bet auklė be patirties, pareigos minimalios (na, ne auklė, bet auklė- padėjeja) ir dirba apie 20 val per sav, tai jei mokėčiau daugiau man jau apsimokėtų visai darbo dienai ieškot. Taigi tikrai nuo val skaičiaus labai priklauso. Bet manau svarbiausia- už kiek pavyko rast, nes kartais yra tokia situacija, kad ir 20lt/ val sumokėtum taip reikia nors verk, o nerandi
žiog(ien)ė
2008 05 15, 10:07
dėl iškeltų kainų - kurį laiką mano mama prižiūrėjo mažąjį ir pasikalbėdavo su dauguma auklių kieme. tai nei viena negavo mažiau nei 1200 per mėnesį (vilnius). kiek mes patys kalbinom, už 10 val per dieną 5 dienas per savaitę, jokių viršvalandžių visos prašo mažiausiai 1200. o su rekomendacijom ir 1400. galiausiai auklę susiradom per agentūrą. manęs paklausė, kiek žadam mokėt, sakau 1200, o agentūros darbuotoja nušvietė, kad su išsilavinimu lietuvė auklė šiuo metu kainuoja apie 1400... kol kas man negaila tokių pinigų, nes vaikas (baisus mamyčiukas) puikiai su ja sutaria, neverkia mum išeinant, linksmas grįžtant. manau viskas priklauso nuo auklės
tigrebuzka
2008 05 15, 20:34
Zinot as manau, kad mamos su sia diskusija ir ispute aukliu alagas. pradedama iskoti as irgi realiai maniua issisukti su mazesne suma, juk pati ne milijonus uzdirbu. Kai pradejo visos eiti - reikalavimai, ohoho, sakau kokios algos pageidujate - atsakymas vienas be 1500, net negalvoju eiti dirbti. Visur tik ir zada aukso kalnus. As sutinku, kad lygiavos neivesiu, bet tikrai nemanau, kad Mazeikiuose dirbanti aukle yra prastesne ir blogiau priziuri vaikucius nei vilniete. O kainos ispustos kazkodel tik Vilniuje. Negi zmones is tiesu mano, kad pardavejos atlyginimai Mazeikiuose ir Vilniuje skiriasi, arba duona kainuoja Vilniuje vos ne tris kartus bangiau, nei visoje kitoje Lietuvoje?
voliotismeduje
2008 05 19, 10:23
sveikos mamytes!  noreciau kad ishsakytumete savo nuomone. esu 20ties metu panele,studijuoju bei dirbu aukle. priziuriu dvi mergytes vienai metukai su puse, kitai 7 metai(zinoma su sia turiu maziau problemeliu). vaikucius labai myliu todel siom mergaitem negailiu saves ir stengiuosi kad jom butu kuo smagiau. sugalvoju ivairiu uzsiemimu. darom fotosesijas  paisom, skaitom knygutes, sokam,einam i lauka,zodziu stengiuosi kad vaikai turetu ka weikti. taip pat aptvarkau namus,isplaunu indus, kartais pagaminu pusrycius bei pietus.dirbu nevienodu laiku.kartais tenka keltis labai anksti kartais gaunasi ilgiau pamiegoti. kadangi neturiu teisiu vazineju viesuoju transportu,neturiu jokios lengvatos todel bilieta turiu pirkti uzh pilna kaina. man i valanda moka maziau nei sesis litus. man tiek yra per mazai. kadangi stengiuosi verstis be tewu pagalbos,kartais tikrai neuztenka pinigeliu.kaip jus manote ar tureciau prasyti kad pakeltu atlygi?
Monrutė
2008 05 19, 12:03
QUOTE(voliotismeduje @ 2008 05 19, 11:23) sveikos mamytes!  noreciau kad ishsakytumete savo nuomone. esu 20ties metu panele,studijuoju bei dirbu aukle. priziuriu dvi mergytes vienai metukai su puse, kitai 7 metai(zinoma su sia turiu maziau problemeliu). vaikucius labai myliu todel siom mergaitem negailiu saves ir stengiuosi kad jom butu kuo smagiau. sugalvoju ivairiu uzsiemimu. darom fotosesijas  paisom, skaitom knygutes, sokam,einam i lauka,zodziu stengiuosi kad vaikai turetu ka weikti. taip pat aptvarkau namus,isplaunu indus, kartais pagaminu pusrycius bei pietus.dirbu nevienodu laiku.kartais tenka keltis labai anksti kartais gaunasi ilgiau pamiegoti. kadangi neturiu teisiu vazineju viesuoju transportu,neturiu jokios lengvatos todel bilieta turiu pirkti uzh pilna kaina. man i valanda moka maziau nei sesis litus. man tiek yra per mazai. kadangi stengiuosi verstis be tewu pagalbos,kartais tikrai neuztenka pinigeliu.kaip jus manote ar tureciau prasyti kad pakeltu atlygi? pagal aprašymą tai tikrai esi vos ne ideali auklė o kuriame mieste?
blue kristal
2008 05 19, 12:21
QUOTE(voliotismeduje @ 2008 05 19, 11:23) sveikos mamytes!  noreciau kad ishsakytumete savo nuomone. esu 20ties metu panele,studijuoju bei dirbu aukle. priziuriu dvi mergytes vienai metukai su puse, kitai 7 metai(zinoma su sia turiu maziau problemeliu). vaikucius labai myliu todel siom mergaitem negailiu saves ir stengiuosi kad jom butu kuo smagiau. sugalvoju ivairiu uzsiemimu. darom fotosesijas  paisom, skaitom knygutes, sokam,einam i lauka,zodziu stengiuosi kad vaikai turetu ka weikti. taip pat aptvarkau namus,isplaunu indus, kartais pagaminu pusrycius bei pietus.dirbu nevienodu laiku.kartais tenka keltis labai anksti kartais gaunasi ilgiau pamiegoti. kadangi neturiu teisiu vazineju viesuoju transportu,neturiu jokios lengvatos todel bilieta turiu pirkti uzh pilna kaina. man i valanda moka maziau nei sesis litus. man tiek yra per mazai. kadangi stengiuosi verstis be tewu pagalbos,kartais tikrai neuztenka pinigeliu.kaip jus manote ar tureciau prasyti kad pakeltu atlygi? Tikrai gauni per mazai uz du vaikus,na ir kas kad antrai mergaitei jau 7metai,vistiek atsakomybe ta pati,dabar priziurint viena vaika tevai auklem moka uz val. 6lt,o be to dar rasai kad ir namus tvarkai ir valgyt gamini.
Noriu pasidalint ir savo įspūdžiais apie auklių kainas. Auginu mažą kleckiuką šiuo metu, buvau gavus nerealų darbo apsiūlymą - širdy jaučiau, jog tikrai atmesiu tą pasiūlymą, nes motinystė man kelia begalinį malonumą, tad net nesvarsčiau, jog mažą kūdikį paliksiu auklei. Įdomumo dėlei įdėjau skelbimą - galvoju, kokia alga turėtų būti auklei už tokio mažo vaikelio priežiūrą. Tiesa, benaršydama radau sudominusį skelbimą - ne per sena, save idealia apibūdinanti moteris teigė ieškanti auklės darbo. Paskambinau. Nekėlė ragelio. Po kelių valandų skambina ji man. Pradėjom kalbėtis - iš pradžių galvojau, kad moteriškė iš po miego sunkiai dar šneką ar kaip... taip sunkiai žodžius renka... kažkaip čepsi ir čepsi... galiausiai įsišnekėjus supratau, kad visai ji ne po miego, o po gero stikliuko ar buteliuko čia šneka. Galiausiai ji manęs užklausė apie algą. Net neįsivaizdavau tų kainų - iš lempos sakau, na apie 1600. Tada ji man rėžė tokiu pasipūtusiu tonu: oi, kaip mažai. Mano įkainiai yra dvigubai didesni  Likau apakus... Atsisveikinau. Ji man prieš atsisveikinant tokiu pasityčiojančiu balsu palinkėjo susirasti auklę (tipo už tokią mažą algą). Va tada jau tikrai žinojau, kad auklės nebeieškosiu
Pacankė
2008 05 27, 12:51
3lt/val prieš metus mokėjau aš auklei kuri prižiūrėjo 2,5metų vaiką..... paskui nuo rudens jau 5Lt/val o dabar 7Lt/val
o kas tuose darželiuose, dauguma perpildyti....ir kodėl neina, eina...bet dažniau serga....
Štefutė
2008 05 27, 14:41
Mano manymu, gera auklė verta 7 Lt./val. Tai yra normalūs pinigai už tinkamai atliktą darbą.
QUOTE(Štefutė @ 2008 05 27, 12:41) Mano manymu, gera auklė verta 7 Lt./val. Tai yra normalūs pinigai už tinkamai atliktą darbą.  Gal vilniuj. Mamos, nepuskit kainu be reikalo. Kaune 5 lt/val, dirbant visa diena
anikita
2008 05 28, 09:06
Sveikos, sprendziu tokia dilema pasiskaiciau apie aukliu algas, nuo 5 iki 7 lt uz valanda..na suprantu jei tai vi dutinio amziaus moteris ir t.t. bet kokia normali alga butu moteriskei apie 60 metu amziaus vilniuje prisiureti vaika iki 1 m, na jis juk, miega, guli sedi pradzioje  ir taip vidutiniskai 5 val per diena na zinoma kad per daug nenuskriausti nei saves nei aukles
Jazau, mieliausias... Paskaičiau ir nesupratau kur papuoliau  Tai koks gi realus viduriukas Kaune? Turiu galvoj, valandinis įkainis, dirbant pilną dieną? Ir nešnekėkit apie atsakomybę, sunkų darbą ir pan... Jei galėčiau, tai auklei mokėčiau ir 1500, ir 2000 ir t.t. Bet pati panašiai gaudama, turiu ne tik auklei algą sumokėt, bet ir pati išsilaikyt ir dar vaikui kelnes nupirkt, ar striukę ir panašių "menkniekių", kurie taip pat kainuoja Ir nebūtina čia pūstis "kokia aš ideali, kiek daug galiu vaikui duot ir pan... Raštingumas taip pat rimtas kriterijus vertinant žmogų. Va čia tai išlygų nepripažįstu Koks valandinis įkainis Kaune dirbant pilną dieną? Be išvedžiojimų. Noriu žinot orietacinę kainą, o jau toliau pati spręsiu kiek žmogus vertas. PAtikrintai, laiko išbandytai, auklei sutinku mokėt ir daugiau, bet ne pirmą kartą matomam žmogui sūlyt n+k sumą. Tarp kitko, turiu auksinę auklę, kuriai pasiūlysiu bet ką, kad tik ji ir mano antrąjį muškietininką auklėtų
gėruolė
2008 05 28, 12:04
Mokame 1500 Lt. už 8,5 val. (Vilniuje) Plius, jei išvykstame, už tą dieną irgi mokame. Kol siūlėme mažesnį atlyginimą, nieko gero susirasti nebuvo įmanoma, visokios neaiškios skambino ir siūlėsi. O dabar drįsčiau teigti turime profesionalę
Viliana
2008 05 28, 18:33
 visu pirma kuo kaunas nuo vilniaus skiriasi??? ar tik aukliu kainomis???? nes pardes tos pacios, drabuziu kainos tokios pat ir mokesciai tie patys, todel skirtumo nematau, na gal tik nuomos kaina, bet gi juk dauguma aukliu turi savo busta ir tada viskas vel lygu
Dovidenija
2008 05 28, 21:33
Sveikos mamos Norejau jusu patarimo Mano teta priziuri mano 11 men suneli 4 val per diena, ir 4 kartus per savaite. Moku jai 6lt/val. Kaip manot ar normali kaina? Nes nei ji neisivaizduoja kiek atlygimo prasyti kaip is savos, nei as isivaizduoju kokios valandiniu aukliu kainos Vilniuje  Nesinori nuskriausti. Gal ka patarsit
DOVIDENIJA, manyciau moki tikrai normalia kaina "kaip savai". Pries kelis metus valandines aukles kainavo apie 5Lt.. Dabar praso nuo 6 iki 10Lt.
Štefutė
2008 05 29, 21:31
QUOTE(minte @ 2008 05 27, 23:28) Gal vilniuj. Mamos, nepuskit kainu be reikalo. Kaune 5 lt/val, dirbant visa diena Kaip ir nepučiame kainų be reikalo. Mokame auklei 7,5 Lt/val.
^Braškytė^
2008 05 31, 13:20
7,5 lt tai cia kuriam mieste jus mokate?? idomu pasidare  nes as auginu savo vaikuti ir priziuriu pas save namuose dar viena vaikuti tai imu tik 4lt o atveda 3-4dinas i savaite ir mazdaug po 5 val  beje gyvenam mes Kaune  tai dabar susimasciau gal ir as permazai imu  (juk vanduo alektra viskas naudojasi o viskas brangsta  )
medituk
2008 06 01, 15:11
QUOTE(Dovidenija @ 2008 05 28, 23:33) Sveikos mamos Norejau jusu patarimo Mano teta priziuri mano 11 men suneli 4 val per diena, ir 4 kartus per savaite. Moku jai 6lt/val. Kaip manot ar normali kaina? Nes nei ji neisivaizduoja kiek atlygimo prasyti kaip is savos, nei as isivaizduoju kokios valandiniu aukliu kainos Vilniuje Nesinori nuskriausti. Gal ka patarsit  Man atrodo visai normaliai  O jei galimybes leidzia ir "nesinori nuskriausti", galit kas menesi alga kelt
Štefutė
2008 06 01, 21:48
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 05 31, 14:20) 7,5 lt tai cia kuriam mieste jus mokate?? idomu pasidare  nes as auginu savo vaikuti ir priziuriu pas save namuose dar viena vaikuti tai imu tik 4lt o atveda 3-4dinas i savaite ir mazdaug po 5 val  beje gyvenam mes Kaune  tai dabar susimasciau gal ir as permazai imu  (juk vanduo alektra viskas naudojasi o viskas brangsta  ) Vilniuje. Taip rašydama noriu pasakyti, kad mokama ne tik 4-5 lt./val., bet ir daugiau.. Kiekvienam savo, niekas dirbtinai kainų nepučia Svarbiausia žinoti už ką moki
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 05 31, 14:20) 7,5 lt tai cia kuriam mieste jus mokate?? idomu pasidare  nes as auginu savo vaikuti ir priziuriu pas save namuose dar viena vaikuti tai imu tik 4lt o atveda 3-4dinas i savaite ir mazdaug po 5 val  beje gyvenam mes Kaune  tai dabar susimasciau gal ir as permazai imu  (juk vanduo alektra viskas naudojasi o viskas brangsta  ) Dėl to ir atveda, nes imate normalią kainą. O mano auklė užsiprašė daugiau, tai jos paslaugų atsisakėme ir sėkmingai pradėjome lankyti darželį. O šiais laikais darželiai tikrai stengiasi dėl vaikučių, mes labai patenkinti
Sveikutes visos, cia diskutuojancios piktai ir nelabai  . Kadangi, matau esata gerai isanalizavusios situacija, o as aukliu temoje visiska naujoke, prasau jusu patarimo - konsultacijos-nuomones. Kiek turetume moketi auklei (siais metais ne visai darbo dienai), o nuo sekancio rudens - visai, kuri priziuretu 2, o kartais ir 3 vaikucius, siek tiek apsitvarkytu namuose ir pagamintu maziesiems bent lengvus pietus. Dar vienas svarbus momentas - gyvename uzmiestyje, Vilniuje, aukle turetu buti vairuojanti, uch, berods siek tiek nusakiau musu norus.
~Dark Elf~
2008 06 03, 14:06
QUOTE(gliuka @ 2008 06 03, 14:13) Sveikutes visos, cia diskutuojancios piktai ir nelabai  . Kadangi, matau esata gerai isanalizavusios situacija, o as aukliu temoje visiska naujoke, prasau jusu patarimo - konsultacijos-nuomones. Kiek turetume moketi auklei (siais metais ne visai darbo dienai), o nuo sekancio rudens - visai, kuri priziuretu 2, o kartais ir 3 vaikucius, siek tiek apsitvarkytu namuose ir pagamintu maziesiems bent lengvus pietus. Dar vienas svarbus momentas - gyvename uzmiestyje, Vilniuje, aukle turetu buti vairuojanti, uch, berods siek tiek nusakiau musu norus.  Mano nuomone...kadangi uzmiesty gywenat,atatinkamai kila kaina...benzas ir t.t.twarkytu namucius..irgi kila kaina..o dar ir 2 o kartais tris waikai...manau daugiau nei 12 lt uz walanda tai tikrai..nuo kokiu 15lt...net daugiau...bent as taip manau.ka kitos manot ?  o kada jau pilnai dienai eis dirbt..tai jau kazkur apie 3 tukstancius..2500-3000....
Štefutė
2008 06 03, 14:15
QUOTE(gliuka @ 2008 06 03, 13:13) Sveikutes visos, cia diskutuojancios piktai ir nelabai  . Kadangi, matau esata gerai isanalizavusios situacija, o as aukliu temoje visiska naujoke, prasau jusu patarimo - konsultacijos-nuomones. Kiek turetume moketi auklei (siais metais ne visai darbo dienai), o nuo sekancio rudens - visai, kuri priziuretu 2, o kartais ir 3 vaikucius, siek tiek apsitvarkytu namuose ir pagamintu maziesiems bent lengvus pietus. Dar vienas svarbus momentas - gyvename uzmiestyje, Vilniuje, aukle turetu buti vairuojanti, uch, berods siek tiek nusakiau musu norus.  Manau, kad siūlydama 2500 Lt. turėtumėte rasti Mes už vieną vaikelį mokame auklei 1500 Lt/mėn, tvarkytis nereikia, gyvename centre, valgyti mažiukui pagamina.. O pas jus 3 vaikai, užmiestis, vadinasi reikės auklės su automobiliu, dar valgio gaminimas, pasitvarkymas (matyt, nuosavame name gyvenate)..
sveikos. Na, mes savo auklytei mokam 1200,00 ir ji visai patenkinta.Pasitvarko, pagamina valgyti vaikučiams, nors ne visada.Dažniausiai aš palieku padarytą, o ji pasišildo. Nors samdėm vienam, bet kai reikia pasižiūri ir du ir 3 vaikučius. Ir reikalavimų nekelia. O mes ir džiaugiamės tuo. Tiesa, gyvenam provincijoj, centre, taigi nereikia toli važiuoti. Bet mokėti auklei 2500 ar net 3000 , tai nerealu, net ir Vilniuje. Nežinau, koks turi būti pačios atlyginimas????
Aš mokėčiau už visą darbo dieną taip: 1. Jei tik vaiką prižiūri: migdo, valgydina, ant puodo sodina/pampersus keičia ir pan. - 1000 Lt. 2. Jei dar ir ugdo/lavina - 1500 Lt. 3. Jeigu mamai namais ir vaiku rūpintis visai nebereikia, viską padaro auklė - 2000 Lt.
Nelabai tik aš suprantu mamų, kam joms šiais laikais auklės iš viso reikalingos. Valandinės, laikinai ateinančios, padėjėjos - taip. Visais kitais atvejais, kai dabar apmokama už 2 vaiko auginimo metus - nesuprantu. Nuo dviejų metų sveikas vaikas puikiausiai gali eiti į darželį, jam ten bus tikrai smagiau, nei vienam su aukle. Aišku būna visokių išimčių, bet bendru atveju, tai taip.
ULTRA VIOLET
2008 06 13, 16:19
Sveiki,  Ups aš turbut ne čia pataikiau, maniau paklausiu gal kas žino kiek kainuotų auklė vaikui iš darželio paiimti nuvezti namo ir namuose palaukti kol kas nors gris? Bet žiūriu čia pas Jus visai kitos temos... Na jei kas žino, gal galit man parašyti, ir ar apsimoka tokia aukle samdyti, kaip manote?
| ! |
| Visų čia diskutuojančių dėmesiui:
Pravaliau iš šios temos šiukšles ir SPAM'ą ir noriu priminti, kad būtų diskutuojama į TEMĄ, t.y. šioje temoje turėtų būti pateikiama konkreti informacija apie auklių algas bei klausimai. Diskusijos ne į temą, SPAM'as, įžeidinėjimai, provokavimai ir pan. toleruojami nebus.
Tikiuosi jūsų supratingumo. Moderatorė Getter |
Lukrecij@
2008 06 17, 10:11
Geriausiai auklei moketi uz realiai pradirbtas valandas sutarta valandini mokesti, o jei vaikai 2 ar 3, tai tas mokestis dauginasi is vaiku skaiciaus
QUOTE(Lukrecij@ @ 2008 06 17, 08:11) Geriausiai auklei moketi uz realiai pradirbtas valandas sutarta valandini mokesti, o jei vaikai 2 ar 3, tai tas mokestis dauginasi is vaiku skaiciaus  as taip ir moku sutarta valandini atlygi, taciau kad daugint ji is vaiku skaiciaus...
Štefutė
2008 06 17, 20:54
Pritariu, jei už vieną vaiką moki 1500Lt/mėn., tai labai abejoju, kad kažkuri iš mamų už tris vaikus mokėtų 4500Lt/mėn. Tokių absurdų dar neteko girdėti
Viliana
2008 06 18, 06:37
tikrai, visiskas absurdas, tai auklytem darzelyje tada po 20.000 turetu moketi
~Dark Elf~
2008 06 18, 08:52
As galvoju,jei uz viena vaika moka 5lt,tai uz du tegu buna 8lt,uz tris 12< .. lt truputi susimazina tada ir kaina.
dzokada
2008 06 18, 10:19
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 06 18, 09:52) As galvoju,jei uz viena vaika moka 5lt,tai uz du tegu buna 8lt,uz tris 12< .. lt truputi susimazina tada ir kaina. pritariu tik nelabai suprantu...pati domiuosi aukliu algomis nes pati noriu ja dirbti bet kiek pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango,visiems pakele atlyginimus,tai kaip suprast?
ramirėja
2008 06 18, 13:08
QUOTE(dzokada @ 2008 06 18, 10:19) pritariu tik nelabai suprantu...pati domiuosi aukliu algomis nes pati noriu ja dirbti bet kiek pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango visiems ,vpakele atlyginimus,tai kaip suprast?  Viskas pabrango,o atlyginimai taip sparčiai nepakilo kaip norėtųsi Kam 'visiem" pakėlė
dzokada
2008 06 18, 13:33
QUOTE(ramirėja @ 2008 06 18, 14:08) Viskas pabrango,o atlyginimai taip sparčiai nepakilo kaip norėtųsi Kam 'visiem" pakėlė  na tai taip nekyla,bet kazkiek tai pakele atlyginimus.
QUOTE(dzokada @ 2008 06 18, 08:19) pritariu tik nelabai suprantu...pati domiuosi aukliu algomis nes pati noriu ja dirbti bet kiek pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango,visiems pakele atlyginimus,tai kaip suprast?  nu tikrai ne visiem, ne visiems pakele tuos atlyginimus. Kainos kyla visiems, tai faktas, taciau algu niekas nekelia su kiekvienu deaglu pabrangimu ar pieno. Pradedantys "vadybininkai" gauna ne daugiau kaip aukles....
Štefutė
2008 06 18, 21:09
pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango,visiems pakele atlyginimus,tai kaip suprast?  [/quote] Manyčiau, kad visgi dauguma Vilniaus šeimų moka auklei apie 800-1200 Lt. Kuo mažesnė auklės "kaina", tuo daugiau šeimų ji galėtų rasti. Sutikime, kad mažai yra šeimų galinčių mokėti 1300-1500 ir daugiau..Gerai toms auklėms, kurios randa, tačiau tikrai tiek moka ne visi. Sunku rasti gerą auklę, kaip ir sunku šeimą už "norimą" atlygį.
|
|