Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Ne viena pagimdė ir tu pagimdysi"
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Kibelė
Nors sūneliui jau beveik keturi mėnesiai tik dabar galiu ramiau galvoti ir šnekėti apie savo gimdymą. Po komplikuoto nėštumo (pastoviai gresiantys, ligoninės, lovos režimas) tikėjausi bent jau lengvo gimdymo. Deja. Gimdymas gal ir nebuvo labai sunkus,bet komplikacijos po jo atbaidė ilgam nuo antro vaiko. Bet apie viską nuo pradžių. Naktį apie antrą valandą vyrui paskambino draugas,kad parveštų iš klubo. Aš atsikėliau į tualetą ir pajutau,kad bėga vandenys. Iš pradžių dar vyrui sakiau važiuok parvešti draugų,o jis mane išvadino „ne pilno proto“ ir liepe daiktus krautis. Aš jam dar bandžiau aiškinti,kad dar negimdau,juk iš vakaro buvom pas daktarę ir ji garantavo,kad po savaitgalio pasimatysim. Tačiau jis tik pasiukiojo ties smilkiniu ir išvadines vištele liepė eit į mašiną,kol namie nepagimdžiau. Mes nuvažiavom i Kauno antrąją ligoninę, pasiskambinom savo gydytojai ir pradėjom laukti stebuklėlio. Po to sekė visos „maloniosios“ procedūros: klizma ir t.t. Kai atvaziavo gydytoja ir apziurejo pareiske,kad gimdymas truks ilgai,nors vandenys ir nubėgo,bet gimda nepasiruošusi gimdymui,vos pirštas telpa. Pradėjo leist skatinamuosius,po dviejų valandų rezultatas tas pats: vos telpa vienas piršras. Aš sau lakstau po gimdyklą su lašeline,su vyru juokauju. Sarėmiai stiprėja,bet kentėt galima tai vis dar laikausi minties,kad epidiūro neimsiu. Kai pradėjo lašint antrą skatinamūjų dozę gydytoja patarė imt epidiūrą,nes neturėsiu jėgų išgimdyti. Vis lakstau po palatą ir laukiu kada jau aš čia pabyrėsiu,valgyt neleidžia,nes gimdos kaklelis neminkštėja ir gimda sunkiai atsidarinėja,tad liepia ruoštis cezariui. Įpusėjus lašint trečią skatinamųjų dozę užėjo didieji sąrėmiai. Na kas gimdė žino,kad jie nesaldūs,bet irgi iškenčiami. Atėjus gydytoja pasakė,kad jau mato galvutę ir kartu su vyru nunešė ant stalo (pati jau nepaėjau) Ir po dvylikos valandų galų gale pasaulį išvydo mūsų 3968 g ir 52 cm ūgio vyrukas Domas. Va čia mano „džiaugsmai“ ir prasidėjo. Jau paskutinius stūmimus padariau tik su gydytojos pagalba,o kai gimė sūnus viskas tarsi per miglą. Padėjo vaiką ant pilvo, vyras iš džiaugsmo netveria kailyje,kad turim sūnų,gydytoja sveikina,o aš guliu žiūriu į vieną tašką ir į nieką nereguoju. Paėmė lelių sutvarkyti,vyras viską žiūrėjo,nes man suleido narkozę. Siuvo, nes gale teko kirpti. Po to pernešė į lovą,davė pamaitinti kūdikį. Aš guliu ir laukiu kada užeis ta euforija,kad turiu sūnų? Po kelių valandų pervėžė į palatą. Paskutinis vaizdas kurį pamenu kaip vyras mane kelia ant ratukų. Atsipeikėjau jau palatoje. Padarė skubų kraujo tyrimą, hemoglobinas 59, aš visa vaškinė ir nelabai orentuojuosi aplinkoj. Mano mama sutiko pasilikti su manim ligoninėje,kad vaiko neatimtų,nes aš apti savim negalėjau pasirūpinti,o ką jau kalbėti apie vaiką. Keitė basonus,prausė,valgydino,vaiką padėdavo pamaitint ir prilaikydavo abu. Rankos dar dabar mėlynos nuo subadytų venų. Trečią parą temperatūra pakilo iki 39,4 skyrė antibiotikus. Nusprendė perpilti kraują, kateterius tyrimams statė visur kur tik įmanoma. Sustreikavo širdis,atėjęs kardiologas paklausė : „vaikelis, kas tau leido gimdyti?“ Pirmieji žingsniai po perpylimo palatoje buvo skausmingi ir maži. Kai pati sugebėjau nueti į tualetą,jaučiausi atlikus didžiausią žygdarbį,o kai po šešių parų nuėjau į duša (nors ir prausė mama) krykštavau kaip vaikas. Savo vaikelį pati paėmiau beveik po dviejų savaičių ir tai tik vyro prižiūrima. Buvo užpuolusi didžiulė depresija, jaučiausi didelė nevykėlė,nes ne tik negalėjau prižiūrėti normaliai sūnaus,bet dar ir pačia reikėjo rūpintis. Po devynių dienų grįžom namo. Esu be galo dėkinga savo gydytojai už išgelbėtą gyvybę, vyrui ir mamai už palaikymą ir pagalbą. Pačio gimdymo aš nebijau,bijau galimų pasekmių. Tik po dviejų metų bus aišku ar iš vis dar galėsiu gimdyti nerizikuodama gyvybe. Ir viskas tik dėl to,kad mano šeimos gydytoja žinodama mano mažakraujystę ir širdies bėdas pasakė „ Ne viena pagimdė ir tu pagimdysi“ Tie jos žodžiai man vos nekainavo gyvybės
Dabar jau viskas gerai, po dviejų mėnesiu darysiu naujus kraujo tyrimus,tačiau ar norėsiu ir ar galėsiu turėti antrą vaikelį labai abejoju
Vera25
Didziausios sveikatos mamytei ir jos suneliui 4u.gif 4u.gif Svarbu, kad viskas gerai baigesi.Stiprybes jums abiems 4u.gif
minik
Perskaiciau sia istorija ir pasidare labai liudna verysad.gif . Taciau sekancia minute pagalvojau, kad kartais net ir labai liudni dalykai gali buti nuostabus, priklausomai nuo to, kaip i juos paziuresi. Juk ar gali buti kas nors nuostabesnio mamai uz sveika vaikuti (ne ne nesupraskit neteisingai, as ne kiek nesumenkinu mamos patirtu isgyvenimu, taciau manau ir ji sutiks, kad jie atsiperka su kaupu, kai ant ranku supuoji maza stebukliuka wub.gif ). Linkiu Jums kuo didziausios sveikatos, vidines ramybes ir isgyventi kuo daugiau nuostabiu akimirku auginant savo mazuliuka (o gal ir kelis mirksiukas.gif ) 4u.gif .
diana_z
Linkiu kad optimizmas pakeistu pesimizma. Liudna kad daktare pro pirstus ziurejo i tavo bedas. taciau niekada nesakyk niekada, nes du metai labai trumpas (arba ilgas) cia jau kaip paziuresi,laiko tarpas. Mano dukrytei greit du metukai,bet as tik dabar iejau i motinystes vezes ir negaliu pagalvoti apie naujos gyvybes pradejima,nes dar nespejau atsidziaugti pirmagime. O gimdymas vyko sklandziai(kaip pasakoje) smile.gif
Nereikia skubeti,tu pirmiausia pradek dziaugtis kad jau turi viena leliuka. Sekmes motinysteje mirksiukas.gif
Calmness
4u.gif sveikatos palinkesiu
Zuwytes
Jooo, gydytoju atmestinumas ir poziuris kartais stebina ...

Bet svarbu viskas gerai baigesi 4u.gif aukit sveikuciai thumbup.gif
lile
Net ašarą nubėgo. Šaunuolė mamytė 4u.gif Tikra didvyrė, o ir pagalba šaunuolė, kad taip sugebėjo palaikyti ir padėti smile.gif
bela
Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Reikia tikėtis, kad tokių atsainių gydytojų nebesutiksi, o pagalbininkų atsiras dar daugiau 4u.gif Sveikatos, stiprybės, linksmų akimirkų(o tokių, neabejok, bus daug)auginant mažylį bigsmile.gif
Mnemė
sveikatytes 4u.gif
Žanė
Oi, kaip tau sunkiai sekesi 4u.gif
Gerai, kad viskas taip gerai baigesi 4u.gif O ka tokiu atveju reikejo daryti? Cezari, ar ne?
Sekmes jums
Lotyna
istorija kazkiek panasi i manaja... nestumas buvo normalus, gimdymas vyko ilgokai bet gan sklandziai... taciau, labai nukraujavau .... gyd. gimdyma pavadino komplikuotu... ax.gif paeiti vos galejau, vaiko nepakeldavau, depresijos ir nemokejimas dziaugtis motinyste pirmomis minutemis-ech... viskas labai panasu ir patirta.. unsure.gif taciau tavo istorijoje daug skausmingiau, sakyciau, net gyvybei pavojinga komplikacija gavosi.. bet aciu dievui, viskas gerai-tikiuos, rezultatai bus teigiami, ir galesit susilaukt ateity ir antro leliuko.. nestuke.gif thumbup.gif to jums ir linkiu
evelina
Pirmiausia sveikinu, kad sulaukėt mažiuko.Skaudu ir pikta skaityti, kaip dėl gydytojos atsainaus požiūrio vos nenumirei. Ko gero nebesilankai pas ją?
Linkiu sveikatos, daug daug, neliūdėk, gerai maitinkis ir būk sveika blush2.gif Džiaukitės vienas kitu ir mažiuku 4u.gif
aniz
4u.gif Sveikatos ir stiprybės
astukas111
meiles jums visiems dideliaussios 4u.gif laikas ir meile pagydys visus skaudzius prisiminimus 4u.gif lai kiekvienas patirtas isbandymas atsiperka jums simtakart 4u.gif auginant ir dziaugentis suneliu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(astukas111 @ 2008 02 14, 14:12)
meiles jums visiems dideliaussios 4u.gif laikas ir meile pagydys visus skaudzius prisiminimus 4u.gif lai kiekvienas patirtas isbandymas atsiperka jums simtakart 4u.gif auginant ir dziaugentis suneliu biggrin.gif
*

p.s vyk is gavos visas blogas mintis kad negalesi turet daugiau vaikiuku doh.gif kasdien sau galvok kad viskas bus gerai lotuliukas.gif juk jei daznai galvoji apie tapati tai pati sau gali ikalbeti negeru dalykeliu doh.gif ir geu taip pat biggrin.gif
ZaliaMarge
na pradzioj kai as gulejau su gresianciu, tai patikekit niekas nejuda,kol nepatepi.
as pasimokiau. kur jau i sveikatos istaigas beini ten ir kist, nes tai nepilni tyrimai, tai as pamirsau, tai pan....
as gimdziau gyd Griciu.
gimdymas sklandus, nors ir buvo trukdziu, bet jau buvau uztikrinta,kad pas si gyditoja as saugi.

praeis laikas , norai ir nuomones pasikeis:)
ramiai.
linksmai aukit
Ramunita
Sveikinu sulaukus mažiuko,aukit sveikučiai, o tu sveik greičiau 4u.gif
user posted image
taip sveikinu su meilės diena smile.gif Nuo šių metų meilės dieną švęsit tryse rolleyes.gif
user posted image
medison
Džiaugiamės du jumis,kad viskas gerai baigėsi 4u.gif
Aukit dideli,sveiki ir daug šypsokitės wub.gif wub.gif wub.gif
Šaunuolė mamytė. Stiprybės tau mirksiukas.gif
Elenele Raganele
4u.gif sveikinu su leliuku.Asmeniskai as taip norejau vaiku,jog ko gero buciau siaip ar taip surizikavusi
NaiLi
na ir gydytojos abejingumas blink.gif
bet svarbiausia, kad viskas gerai baigesi wub.gif Sveikinimai didziausi 4u.gif linkime pasiryzti antrajam stebukleliui blush2.gif 4u.gif
***Meskute***
Sekmes planuojant antra leliuka 4u.gif
siaulietuke
Saunuole, viskas bus gerai. Turesi kada nors ir antra vaikeli. wub.gif
wicklowmamyte
Galejo visko buti, bet auksciausiasis padare savo - turi leliuka. Jei labai noresi, bus ir antras 4u.gif
egle*
Svarbiausiai, kad sitos istorijos pabaiga yra laiminga 4u.gif Bus ir antras leliukas biggrin.gif
Dykuma5
Daug sveikatėlės Tau ir Tavo sūneliui 4u.gif
daluzenik
doh.gif
Na ir buna visdelto daktareliu abejingu ir nesuprantanciu kuo rizikuoja, kartais nesuvokiama protu schmoll.gif
aciu dievui viskas baigesi laimingai thumbup.gif
Bet tu nenusimink, ne viena gydytoja(aciu dievui ) pasaulyje yra ir jai tu nenoresi rizikuot, niekas taves neprivers to daryt drinks_cheers.gif
As taip pat del komplikaciju bijojau antro lauktis, todel, kai tik pastojau is karto zinojau, kad negimdysiu, radau daktare, su kuria nuo pirmos miunutes susitariau, zinojau, kad operuos ir viskas thumbup.gif turiu jau 3 metu sveika suneli ir pati labai greitai atsigavau ir gerai jauciausi po operacijos be jokio sreso cool.gif
Tik pati save mylek ir rupinkis, ir pamatysi, kad viskas yra imanoma drinks_cheers.gif
lolima
Sauni istorija su laiminga pabaiga thumbup.gif saunuole mamyte mirksiukas.gif
Šypsenėlė24
Svarbiausia, kad pabaiga laiminga wub.gif Sekmes jums 4u.gif
sanidiki
sekmes jums 4u.gif
Gutia
Gerai,kad viskas baigesi laimingai, sekmes jums 4u.gif
Niktė
Nu svarbiausia kad viskas baigėsi gerai, sveikatos jums 4u.gif
~Dark Elf~
idomu idomu... verysad.gif na ir daktarele seimos pasitaike.nueiciau iskeikciau ja.
spindulka
Sveikatos 4u.gif
sirenita
Istorija isties baugi... doh.gif
Vargsiuke tu...
Bet dabar svarbiausia kad viskas gerai tau rolleyes.gif
IR MAZIUKUI
alisa1
Tiesiog yra GYDYTOJAI ir šiaip,šundaktariai aggressive.gif .....O jums - sveikatos ir optimizmo wub.gif
Olmeca
paskaiciau ir siurpuliukai nubego... pati turiu sirdies problemu ir nestumo metu mazakraujyste atsirado, gimdziau su cezariu, bet vis dar nekyla rankos parasyti savo istorijos ... antro leliaus labai noriu bet ne dabar o kur kas veliau....
ŽuvelėNEauksinė
nu labai jau sunki situacija unsure.gif verysad.gif linkiu stiprybes 4u.gif
ir sekmes aisku wub.gif
saturno_sesely
linkiu sveikatos lapkritinuko mamytei 4u.gif 4u.gif
Vanileee24
QUOTE(tosius @ 2008 02 13, 20:16)
Nors sūneliui jau beveik keturi mėnesiai tik dabar galiu ramiau galvoti ir šnekėti apie savo gimdymą. Po komplikuoto nėštumo (pastoviai gresiantys, ligoninės, lovos režimas) tikėjausi bent jau lengvo gimdymo. Deja. Gimdymas gal ir nebuvo labai sunkus,bet komplikacijos po jo atbaidė ilgam nuo antro vaiko. Bet apie viską nuo pradžių. Naktį apie antrą valandą vyrui paskambino draugas,kad parveštų iš klubo. Aš atsikėliau į tualetą ir pajutau,kad bėga vandenys. Iš pradžių dar vyrui sakiau važiuok parvešti draugų,o jis mane išvadino „ne pilno proto“ ir liepe daiktus krautis. Aš jam dar bandžiau aiškinti,kad dar negimdau,juk iš vakaro buvom pas daktarę ir ji garantavo,kad po savaitgalio pasimatysim. Tačiau jis tik pasiukiojo ties smilkiniu ir išvadines vištele liepė eit į mašiną,kol namie nepagimdžiau. Mes nuvažiavom i Kauno antrąją ligoninę, pasiskambinom savo gydytojai ir pradėjom laukti stebuklėlio. Po to sekė visos „maloniosios“ procedūros: klizma ir t.t. Kai atvaziavo gydytoja ir apziurejo pareiske,kad gimdymas truks ilgai,nors vandenys ir nubėgo,bet gimda nepasiruošusi gimdymui,vos pirštas telpa. Pradėjo leist skatinamuosius,po dviejų valandų rezultatas tas pats: vos telpa vienas piršras. Aš sau lakstau po gimdyklą su lašeline,su vyru juokauju. Sarėmiai stiprėja,bet kentėt galima tai vis dar laikausi minties,kad epidiūro neimsiu. Kai pradėjo lašint antrą skatinamūjų dozę gydytoja patarė imt epidiūrą,nes neturėsiu jėgų išgimdyti. Vis lakstau po palatą ir laukiu kada jau aš čia pabyrėsiu,valgyt neleidžia,nes gimdos kaklelis neminkštėja ir gimda sunkiai atsidarinėja,tad liepia ruoštis cezariui. Įpusėjus lašint trečią skatinamųjų dozę užėjo didieji sąrėmiai. Na kas gimdė žino,kad jie nesaldūs,bet irgi iškenčiami. Atėjus gydytoja pasakė,kad jau mato galvutę ir kartu su vyru nunešė ant stalo (pati jau nepaėjau) Ir po dvylikos valandų galų gale pasaulį išvydo mūsų 3968 g ir 52 cm ūgio vyrukas Domas. Va čia mano „džiaugsmai“ ir prasidėjo. Jau paskutinius stūmimus padariau tik su gydytojos pagalba,o kai gimė sūnus viskas tarsi per miglą. Padėjo vaiką ant pilvo, vyras iš džiaugsmo netveria kailyje,kad turim sūnų,gydytoja sveikina,o aš guliu žiūriu į vieną tašką ir į nieką nereguoju. Paėmė lelių sutvarkyti,vyras viską žiūrėjo,nes man suleido narkozę. Siuvo, nes gale teko kirpti. Po to pernešė į lovą,davė pamaitinti kūdikį. Aš guliu ir laukiu kada užeis ta euforija,kad turiu sūnų? Po kelių valandų pervėžė į palatą. Paskutinis vaizdas kurį pamenu kaip vyras mane kelia ant ratukų. Atsipeikėjau jau palatoje. Padarė skubų kraujo tyrimą, hemoglobinas 59, aš visa vaškinė ir nelabai orentuojuosi aplinkoj. Mano mama sutiko pasilikti su manim ligoninėje,kad vaiko neatimtų,nes aš apti savim negalėjau pasirūpinti,o ką jau kalbėti apie vaiką. Keitė basonus,prausė,valgydino,vaiką padėdavo pamaitint ir prilaikydavo abu. Rankos dar dabar mėlynos nuo subadytų venų. Trečią parą temperatūra pakilo iki 39,4 skyrė antibiotikus. Nusprendė perpilti kraują, kateterius tyrimams statė visur kur tik įmanoma. Sustreikavo širdis,atėjęs kardiologas paklausė : „vaikelis, kas tau leido gimdyti?“ Pirmieji žingsniai po perpylimo palatoje buvo skausmingi ir maži. Kai pati sugebėjau nueti į tualetą,jaučiausi atlikus didžiausią žygdarbį,o kai po šešių parų nuėjau į duša (nors ir prausė mama) krykštavau kaip vaikas. Savo vaikelį pati paėmiau beveik po dviejų savaičių ir tai tik vyro prižiūrima. Buvo užpuolusi didžiulė depresija, jaučiausi didelė nevykėlė,nes ne tik negalėjau prižiūrėti normaliai sūnaus,bet dar ir pačia reikėjo rūpintis. Po devynių dienų grįžom namo. Esu be galo dėkinga savo gydytojai už išgelbėtą gyvybę, vyrui ir mamai už palaikymą ir pagalbą. Pačio gimdymo aš nebijau,bijau galimų pasekmių. Tik po dviejų metų bus aišku ar iš vis dar galėsiu gimdyti nerizikuodama gyvybe. Ir viskas tik dėl to,kad mano šeimos gydytoja žinodama mano mažakraujystę ir širdies bėdas pasakė „ Ne viena pagimdė ir tu pagimdysi“ Tie jos žodžiai man vos nekainavo gyvybės
Dabar jau viskas gerai, po dviejų mėnesiu darysiu naujus kraujo tyrimus,tačiau ar norėsiu ir ar galėsiu turėti antrą vaikelį labai abejoju
*

net siurpas nukrete perskaicius sia istorija.. unsure.gif kokia tu stipri....laikykites mazuciai.. 4u.gif o teorija kad gydytojai siais laikais dauguma sundaktariai vis realeja..
asta sal
daug sveikatytes mamytei ir jos vaikeliui ir didziausi sveikinimai 4u.gif
ačiukas
Gerai, kad viskas baigėsi gerai 4u.gif Sveikatos ir stiprybės 4u.gif Aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
mamiux
sekmes jums mirksiukas.gif ir panasaus likimo mamytems mirksiukas.gif
alioniuke
Sveikinu augit stipruciai 4u.gif gerai kad viskas baigesi gerai.. 4u.gif
sinsila3
stiprybes tau ir neprarask vilties 4u.gif labai suprantu ,nes ir pati eidama pas gydytoja,nurodau savo ligos galimas pasekmes...nes kitaip tai,kaip ir tau sake''visos gali,ir tu galesi''' aukit dideli,beje tokie jau ir esat smile.gif
Briliantas
Sveikatos mamytei, aukite sveiki 4u.gif
Fairyland
Kaip smagu kad viskas gerai baigesi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sveikateles mamytei, suneliui ir dar linkiu kada ir sesute ar broliuka padovanoti wub.gif
Brauna
Smagu kad viskas sėkmingai baigėsi. Sveikatytės ,mamytei 4u.gif Aukit didučiai smile.gif
lauroone
4u.gif wub.gif
batida
geriau papult pas gera sundaktari, nei pas vepla gydytoja
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.