Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gėlių laistymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
silver 27
Sveikos gėlyčių augintojos, man iškilo tokia problema, mes keliamės į naują butą ir taip norisi papuošti balkonus, t.y. labai norėčiau balkone pasodinti vazonėliuose svyrančias surfinijas (atleiskit, gal net taip pavadinau, bet visos gėlytes auginančios tikriausiai žinos apie kokias gėles kalbu) ir kiek žinau jas reikia laistyti kiekvieną vakarą, tai kaip jūs išsprndžiate gėlyčių laistymą vasaros atostogų metu, aš žadu 2 savaitėm išvažiuoti iš namų, tai dar kambarines galima paprašyti kas nors į savaitę 1-2 kartus palaistys, o kaip su lauko gėlytėmis g.gif Vat mastau ir niekaip negaliu sugalvoti, ką su jomis daryti 2 savaites, bet juk taip norėčiau papuošti balkoną, gal jums ateis kokių minčių 4u.gif
zosse
Nieko konkrečiai patarti negaliu, nes pati neturiu balkono.

Ieškodama info apie kalijas, radau tokį paveiksliuką:

user posted image

Tie plastmasiniai buteliai, įtariu, yra su vandeniu (kamštelyje gal yra skylutė) ir padeda palaikyti drėgmę dirvoje. Gal tai padėtų išgelbėti tavo gėlytes kol atostogausi. O jei kas ateis palieti kambaryje esančių gėlių, gal galės ir šituos butelius vandeniu papildyti.

Bet čia tik mano teorija, gal tai visai niekam tikęs būdas. Labiau patyrusios gėlininkės gal žino kitų gudrybių.
silver 27
Zoose ačiū labai už pasiūlymą
puss
Laistymas, laistymas....

Dabar galima nupirkti substratus, kuriu sudetyje yra adsorbentu- tai medziagytes kaupiancios vandeni- deja kaip tai efektyvu- praktiskai isbandyti dar neteko.
O sausra ir karsti pakelia puikiai begonijos (svyrancios, gumbines, ledinukes), puikiai isbuna pelargonijos ir net saulej, fuksijos (tik jos nemegsta tiesiogines saules), o dar jei vyksti atostogauti, tai gali lovelius nukabinti ir jei turi kur pastatyti kur ne taip kepina, kad ir tam pačiam balkone, tik jei yra kur smile.gif , o kad nereiktu kas savaite lekti ir tresti galima naudoti ilgalaikio poveikio trasas, kuriu uztenka 4-6menesiams, vienmetems tai visai vasarai, jos letai tirpsta ir maitina augalus ax.gif. Bet jei bus karsta karsta vasarele (o ji galetu buti tokia nes jau tas lietus doh.gif)- o ilsesiesi ilgiau- teks rasti rūpestinga žmogu, kuris gelytems ipiltu vandens, nes gryzusi rasi tik traškučius cry.gif .
elos
Nors, žiūriu, gal ir seni laiškučiai, bet gal paskaitoma. Tame paveikslėlyje su kalija butelys yra su specialiu antgaliu. Tas antgalis užsukamas, keramikinis, toks 'trikampio' formos. Ta keramika yra su tam tikromis poromis, kurios tam tikru greičiu praleidžia vandeny. Kiek teko matyti (deja, ne Lietuvoje), tai būna 3 rūšių su skirtingu vandens praleidimo greičiu (skirtingiems augalams). Taip pat prie pakuotės pridedama lentelė kokiam laikotarpiui kokio dydžio butelį su vandeniu reikia užsukti.
Taip pat žurnaluose esu mačiusi tik tą keramikinį 'galą' and kurio užlipdyta kokia nors varlė ir į tą varlę ir galą tuo pačiu pripili vandens, kuris po truptį sunkiasi per keramiką į žemę.
Gaila, kad pas mus dar tokių išradimų neatveža.
Mally
QUOTE(elos @ 2005 06 08, 14:19)
Nors, žiūriu, gal ir seni laiškučiai, bet gal paskaitoma. Tame paveikslėlyje su kalija butelys yra su specialiu antgaliu. Tas antgalis užsukamas, keramikinis, toks 'trikampio' formos. Ta keramika yra su tam tikromis poromis, kurios tam tikru greičiu praleidžia vandeny. Kiek teko matyti (deja, ne Lietuvoje), tai būna 3 rūšių su skirtingu vandens praleidimo greičiu (skirtingiems augalams). Taip pat prie pakuotės pridedama lentelė kokiam laikotarpiui kokio dydžio butelį su vandeniu reikia užsukti.
Taip pat žurnaluose esu mačiusi tik tą keramikinį 'galą' and kurio užlipdyta kokia nors varlė ir į tą varlę ir galą tuo pačiu pripili vandens, kuris po truptį sunkiasi per keramiką į žemę.
Gaila, kad pas mus dar tokių išradimų neatveža.
*

o kažin kiek kainuoja tie antgaliai? Gal žinai konkretų firmos pavadinimą, kas juos gamina?
elos
Bandau prisiminti. Man rodos kainavo 5 eur. Del gamintoju reikia prisiminti namie, kad i darba atsinesciau, tai ir paveiksliuka nuskanuot galeciau. Patentuotas reikalas.
Mally
QUOTE(elos @ 2005 06 08, 15:39)
Bandau prisiminti. Man rodos kainavo 5 eur. Del gamintoju reikia prisiminti namie, kad i darba atsinesciau, tai ir paveiksliuka nuskanuot galeciau. Patentuotas reikalas.
*

Būčiau labai dėkinga, jei galėtum 4u.gif labai įdomu smile.gif
elos
1 dalis.

Senam Kwietnike radau aprašymą tokių ragelių:

user posted image

Rašo, kad tuos keramikinius pirko kažkokioj parodoj Londone, o tą varlę IKEA Lenkijoje. Įkišus ragelius į vazono žemę ir pripylus į juos vandens, augalas sėkmingai išsilaiko savaitę. Paviršius žemės apdžiūna, bet vazono viduj išlieka drėgmė.

Buvau aš šiemet 3 IKEA skirtingose šalyse, ieškojau išpūtus akis, bet nieko panašaus neradau.

Galvoju, gal įmanoma panašiam reikalui pritaikyti ir paprastą degtą keramiką, jei ji nors kiek laidi vandeniui.

elos
2 dalis.

Vietoj ragelių-varlyčių Paryžiuj įžiūrėjau užsukamus ragelius. Ok, jie turi ir websaitą:
http://www.aquasolo.fr/
pateiktos ir lentelės kokio dydžio butelio reikia kokiam dienų skaičiui, ir kokios spalvos antgalio kokiems augalams. Įkišus butelį, jį reikia pradurti su adata.
Nusipirkau aš vieną, bet dar nebandžiau (per daug pas mane augalų, kad išgelbėtų wink.gif
Matau tik vieną trūkumą - netinka mažiems vazonams, nes pakankamai didelis daiktas.

Mally
Ačiū tau, Elos, labai įdomu smile.gif gal galima ir pačiai kažką sugalvoti panašaus, reikės mėginti.
puss
Antgaliukai:)
ju galima rasti jau ir Lietuvoje , beje as turejau savo darbe tik zmones ziurejo labai jau skeptiskai, tad simet ir nebera ju cry.gif , jie buvo gaminti Lenkijoje..., tik jos neusukamos, o su vandeniu smeigiamos i vazoneli buvo.
elos
O kur tų antagliukų Lietuvoj teko sutikti?

Ir dar norėčiau paklausti gal kas yra "įsiinstaliavę" automatines ar pusautomatines laistymo sistemas balkone, terasoje ar namie? Na, pvz. tokias "Gardena" siūlo:
http://www.gardena.com/servlet/CategoryDis...12566&langId=10
Bent jau ar jos pasiteisina... Nusipirkau vieną rinkinį, ale niekas vandens į balkoną neišveda cry.gif
puss
na pas mane darbe buvo
dar dovanu gavau viena gimimo dienos proga:) ir kainavo apie 3.5- 4 Lt ax.gif , tik siemet ju neturim, tad ir esmes rasyti kur buvo nebera ax.gif
puss
a beje as dirbu Vilniuje 4u.gif
Mally
QUOTE(puss @ 2005 06 23, 16:28)
na pas mane darbe buvo
dar dovanu gavau viena gimimo dienos proga:) ir kainavo apie 3.5- 4 Lt ax.gif , tik siemet ju neturim, tad ir esmes rasyti kur buvo nebera ax.gif
*

kaip gaila, kad nebėra. Taip norėčiau pamėginti.
Mally
Tokioj senoj knygoj "Tūkstantis patarimų" radau neblogą būdą, kaip gėles išlaikyti ilgai neišdžiūvusiais. Reikia į vazoną įsmeigti keturis pagaliukus, užmauti ant jų maišelį, jį aprišti prie vazono, pradurti keletą skylių maišelyje ir įstatyti vazoną į gilią lėkštutę su vandeniu. Rašo, kad iki 2 savaičių taip gali išbūti. Visai neblogai turėtų būti, tik nevisom gėlėm tinka. g.gif
lasisa
Sveikutes mergytes ,as cia truputi ne i tema bet noreciau paklausti gal kas zino apie pomidoru laistyma,auginu lauke pamidorus ,ydomu ar galima juos laistyt po "dusu" ,taip daug paprasciau uzstatei dusa-slanga ir viskas.
zigzag
QUOTE(lasisa @ 2005 07 08, 04:36)
Sveikutes mergytes ,as cia truputi ne i tema bet noreciau paklausti gal kas zino apie pomidoru laistyma,auginu lauke pamidorus ,ydomu ar galima juos laistyt po "dusu"  ,taip daug paprasciau uzstatei dusa-slanga ir viskas.
*

Nesu didelė žinovė, bet girdėjau, kad pomidorai nemėgsta, kai jų lapai sušlampa.
lasisa
Man irgi taip atrodo,bet norejau pasitikslint.Aciu biggrin.gif
Regila
Na,pomidoras nera kambarine gele,kuriai patinka dusas.Jei laistysi lapus-puls demetlige ir kitos blogosios pomidoru ligos.Nesvarbu kur ta pomidora augini..juk jis lauke augdamas melionu netaps..Agurkai megsta dregme,o pomidorai megsta tik but palieti,bet ir taip,kad siek tiek ir pradziutu..
Mes jau skinam pomidorus(siltnamyje).Agurkus jau senokai).
jolaxus
QUOTE(elos @ 2005 06 09, 10:05)
1 dalis.

Senam Kwietnike radau aprašymą tokių ragelių:

user posted image

Rašo, kad tuos keramikinius pirko kažkokioj parodoj Londone, o tą varlę IKEA Lenkijoje. Įkišus ragelius į vazono žemę ir pripylus į juos vandens, augalas sėkmingai išsilaiko savaitę. Paviršius žemės apdžiūna, bet vazono viduj išlieka drėgmė.

Buvau aš šiemet 3 IKEA skirtingose šalyse, ieškojau išpūtus akis, bet nieko panašaus neradau.

Galvoju, gal įmanoma panašiam reikalui pritaikyti ir paprastą degtą keramiką, jei ji nors kiek laidi vandeniui.
*

nusipirkau panašų daiktelį šią savaite Thomas Philips'e Ukmergės g. Mkėjau tik 3,5 Lt. Tik kai dabar taip karšta tai tas vanduo sulaša per dieną, nors parašyta, kad gali užtekti 4-5 dienoms. Vieną įkišau lauke, į terasoje stovintį vazoną, tai tas iš viso išgaruoja iki dugno, tačiau vis geriau, nes būdavo kiek iš ryto nepripilsi, vakare visvien gėles randi susisukusias nuo saulės kaitros
elos
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 15, 10:06)
nusipirkau panašų daiktelį šią savaite Thomas Philips'e Ukmergės g.  Mkėjau tik 3,5 Lt. Tik kai dabar taip karšta tai tas vanduo sulaša per dieną, nors parašyta, kad gali užtekti 4-5 dienoms. Vieną įkišau lauke, į terasoje stovintį vazoną, tai tas iš viso išgaruoja iki dugno, tačiau vis geriau, nes būdavo kiek iš ryto nepripilsi, vakare visvien gėles randi susisukusias nuo saulės kaitros
*

hmmmm g.gif kaip tik šią savaitę ten buvau, 3 kartus apėjau augalų skyrių ir visokias keramikines bezdeluškas, bet ragelių nemačiau verysad.gif verysad.gif prie ko jie ten buvo?
uztat mačiau nedidukų ragelių 'pasidaryk pats'- iš šono sodo prekėse, įeinant į parduotuvę pirma lentyna po kaire. lenkų gamybos, nedaug tūrio, su kažkokiais paukščiukais, nu ne super gražūs ir po 4 Lt.
jolaxus
QUOTE(elos @ 2005 07 21, 11:51)
hmmmm g.gif kaip tik šią savaitę ten buvau, 3 kartus apėjau augalų skyrių ir visokias keramikines bezdeluškas, bet ragelių nemačiau  verysad.gif  verysad.gif  prie ko jie ten buvo?
uztat mačiau nedidukų ragelių 'pasidaryk pats'- iš šono sodo prekėse, įeinant į parduotuvę pirma lentyna po kaire. lenkų gamybos, nedaug tūrio, su kažkokiais paukščiukais, nu ne super gražūs ir po 4 Lt.
*

įtariu, kad čia buvo panašūs rageliai kaip sakai matei "pasidaryk pats" pas mane maži žmogeliukai ir paėmiau aš juos paskutinius blush2.gif gal dar kada užveš į TP.
Dar ieškojau kažko tokio "Žaliajam centre", Verkių 29, bet ten pasiūlė kažkokius brangius - atrodo trys vienetai už 24 Lt, bet jie ten su kažkokiais vamzdeliais, kurie susimerkia į bliūdą su vandeniu ir tada jau per tą įsmeigtą į vazoną ragelį laša į gėles.
Zhuvycia
O man tai pakilo klausimelis apie augaliuku purskima: ar juos purksti reikia taip, kad lapai suslaptu kaip po lietaus, ar uztenka, kad tik tokie rasos lasiukai padengtu juos? Kaip jus darote visos?
Ping
As tai purškiu tol, kol visi lapai sušlampa ir pradeda blizgėti. biggrin.gif O kiek reikia tai net nežinau.
Siaip man toks klausimas iškilo: ar galima laistyti kaktusus virintu atšalusiu vandeniu??? Pas mane darbe toks vienas auga tai aš kai itngiu nueiti vandens iš krano, tai iš arbatinuko likusį pilu blush2.gif blush2.gif taip jau koki 3 mėn, kol kas kaktusas gyvas, įdomu ar ilgai. smile.gif
Arbatėlė
QUOTE(Zhuvycia @ 2005 07 28, 13:29)
O man tai pakilo klausimelis apie augaliuku purskima: ar juos purksti reikia taip, kad lapai suslaptu kaip po lietaus, ar uztenka, kad tik tokie rasos lasiukai padengtu juos? Kaip jus darote visos?
*

Manau, jog priklauso nuo augalo. kai kuriuos galima purksti gausiai, kad nuo lapu teketu; kitus - tik sudaryti debeseli aplink;
Arbatėlė
Vakar Senukų prekybos centre mačiau vazonus, skirtus lieti per knatą. Komplekte ne tik pats vazonėlis, bet ir antras, dekoratyvus, kad vaizdelio negadintų. Tačiau kaina 27 Lt. Todėl, kad ir kaip būtų gaila teks pasilikti prie pačios sugalvotos sistemos sistemos.
Celeste
Sveikos 4u.gif
iskilo man toks klausimas,kaip laistote kambarines geles,isvykus i kelione? namie daug graziu geliu,bijau kad nuvys...gal zinot kokiu budu kaip jas drekint ar panasiai? g.gif
Dolli_
QUOTE(Celeste @ 2006 07 28, 22:42)
Sveikos  4u.gif
iskilo man toks klausimas,kaip laistote kambarines geles,isvykus i kelione? namie daug graziu geliu,bijau kad nuvys...gal zinot kokiu budu kaip jas drekint ar panasiai?  g.gif
*

niu jau cia tai tikrai rimta problemele, gal turi kokia gera draugia, dar geriau kad kaimynia, kuri ateitu ir palaistytu tavo augintines smile.gif
Fikuselis
Jei nelabai ilgam-savaitei kokiai išvažiuoji,nuimk gėles nuo palangių,padėk kad saulė nespigintų ir nieko joms nenutiks.Va aš pirmadienį eisiu pas draugę gėlių lieti-tai ji jau 2 sav išvažiavusi,liepė neiti anksčiau.Manau,kad nieko joms nenutiks,gerai prilaistyk ir palik.Aišku,jei ilgesniam laikui,tai reikia kažko prašyt.
Dolli_
faina tas gelytes tureti, bet va, kaip jau kur isvaziuoji tai jau rupestelis, kas jas paziures sad.gif
allegro
Žinoma, kad faina daug gėlių turėti, bet kad ilgam neišvažiuoju, tai ir nekyla problemų dėl laistymo. O šiaip pas mane visos liejamos per viršų, tadgreita ir patogu.
yyla
Norėčiau duoti beprotiškai vantastišką(kaip Kernagis sako)patarimą;kai verdate burokus,morkas,bulves,kiaušinius(mišrainėms)tik žinoma be DRUSKOS,to vandens neišpylkite.Laistykyte su juo savo gėlytes.Jame labai dauk mineralų. good.gif
rainie2636
Išties labai naudinga tema nes tikrai daug kam nesiseka gelių palaistyti taip kad nepakenktų verta ja pratesti ir sužinoti daug naudingų dalykų g.gif 4u.gif
gingin
As sita laistymo problema jau isprendziau. Besidomedama internete, netyce radau imone Kaune, kuri parduoda tokia laistymo sistemele. Isigijau jau pernai, tai jokiu geliu laistymo problemu nebeturiu ir esu labai patenkinta. smile.gif . Nors kainavo ne per pigiausiai, bet visiskai nesigailiu.

Galit pabandyti pasiziureti tinklalapyje www.kiemas.eu
O cia parodyta, kaip tai veikia http://www.blumat.at/blumat_im_detail_en.php#bltropf?id=2
rainie2636
QUOTE(gingin @ 2009 05 14, 11:32)
As sita laistymo problema jau isprendziau. Besidomedama internete,  netyce radau imone Kaune, kuri parduoda tokia laistymo sistemele. Isigijau jau pernai, tai jokiu geliu laistymo  problemu nebeturiu ir esu labai patenkinta. smile.gif . Nors kainavo ne per pigiausiai, bet visiskai nesigailiu.

Galit pabandyti pasiziureti tinklalapyje www.kiemas.eu
O cia parodyta, kaip tai veikia  http://www.blumat.at/blumat_im_detail_en.php#bltropf?id=2
*

Nieko panasaus nežinojau, tikrai verta dėmesio įranga thumbup.gif thumbup.gif
Nefertari.Lina
Sveikutes,
O as turiu toki klausima del vandenuko kuriuo laistomos geles. Tiksliau tai jusu nuomones ir patarimu, kokiu vandeniu laistote geles, is krano ar kokiu pirktiniu is plastikiniu buteliu? jei is krano tai ar palaikote kad nusestu visi negerumai ir kokiuose induose laikote vandeni skirta gelems laistyti?

As pati i 5 litru plastikini buteli supilu vandeni is krano ir palaikau kelias dienas tada laistau, bet ziuriu to plastikinio butelio apacia kazkokia pageltonavo ir kaip priruges, kaip kokie dumliai uzaugo, tai sakau gal negalima tuose platsikiniuose laikyti, gal yra kokie specialus, tai prasau patarimo blush2.gif
*Mirabella*
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 09 13, 22:46)
Sveikutes,
O as turiu toki klausima del vandenuko kuriuo laistomos geles. Tiksliau tai jusu nuomones ir patarimu, kokiu vandeniu laistote geles, is krano ar kokiu pirktiniu is plastikiniu buteliu? jei is krano tai ar palaikote kad nusestu visi negerumai ir kokiuose induose laikote vandeni skirta gelems laistyti?

As pati i 5 litru plastikini buteli supilu vandeni is krano ir palaikau kelias dienas tada laistau, bet ziuriu to plastikinio butelio apacia kazkokia pageltonavo ir kaip priruges, kaip kokie dumliai uzaugo, tai sakau gal negalima tuose platsikiniuose laikyti, gal yra kokie specialus, tai prasau patarimo  blush2.gif
*

Akvariumo vandeniu lieju. Seniau irgi laikydavau kokiam induke, bet kadangi greit isnaudodavau ir vel is naujo pripildavau man niekas neprirugdavo. Dazniau keisk vandeni jo nereikia menesiu menesiais laikyti. Jeigu neisnaudoji tai naudok mazesnes talpos inda. Uzteka ir para pastovėjusio vandens...
minus
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 09 13, 20:46)
As pati i 5 litru plastikini buteli supilu vandeni is krano ir palaikau kelias dienas tada laistau, bet ziuriu to plastikinio butelio apacia kazkokia pageltonavo ir kaip priruges, kaip kokie dumliai uzaugo, tai sakau gal negalima tuose platsikiniuose laikyti, gal yra kokie specialus, tai prasau patarimo  blush2.gif
*

Greičiausiai nusėdo kalkės g.gif O tai yra gerai smile.gif
Tik to drumsto vandens nuo dugno augalams nenaudok, geriau išpilk lauk.
Nefertari.Lina
Aciu visom uz atsakymus mirksiukas.gif reik ta prirugusi ismesti ir paimti nauja ir maziau vandens pilti, siaip palieju gelytes 1 karta i savaite ax.gif
eLaura
Prikeliu tema 4u.gif
Gal kuri nors turite naudojote laistymo sistema balkone? Ar pasitvirtinino? 4u.gif blush2.gif
gabunia
QUOTE(eLaura @ 2012 01 28, 17:42)
Prikeliu tema 4u.gif
Gal kuri  nors turite naudojote laistymo sistema balkone? Ar pasitvirtinino? 4u.gif  blush2.gif
*

kas tai per sistema? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.