narsiau esancias temas, bet temos apie strenu skausma taip ir neberadau.
Keista, bet man strėnas jau dabar paskausta, nežiūrint to, kad dar tik nėštumo pradžia. Su pirmu nėštumu to nebuvo.
Gal kitos mamytės žino, ką tai reiškia?
Man skaudejo strenas gal iki 5 menesio, o paskui kazkaip praejo savaime, bet jau taip labai nemaloniai jautesi ypac vakare atsigulus..
Mane tas strenu skausmas kartais nugasdina
Su pirmuoju apskritai jokiu skausmeliu nebuvo, na jau metai ne tie QUOTE(Asta3 @ 2008 02 17, 23:15) Keista, bet man strėnas jau dabar paskausta, nežiūrint to, kad dar tik nėštumo pradžia. Su pirmu nėštumu to nebuvo. Gal kitos mamytės žino, ką tai reiškia? man irgi keista,kad jaučiu maudima kokį tai strėnų srityje, nors dar tik pati pradzia-6 sav.,pirmas nėštumas, net suabejojau,ar gali tai buti susiję su nėštumu, juk tokiu laiku dar neturėtų nieko jaustis... QUOTE(aurileja @ 2008 02 18, 01:56) tad skausmai nugaros apačioje bei strėnose kyla dėl nenatūralaus stuburo išlinkio (jis "stengiasi" išlaikyti nuo vaikelio svorio pasikeitusią pusiausvyrą). Skausmas stiprėja, nes pilvas auga, didėja sąnarių apkrova. Paaiskinkit man kur tos strenos randas? O vat nugaros apacioj(per viduri)skauda jei paguliu ant nugaros-ir noriu pasisukt ant sono...skausmelis toks ,kad atrodo luztu per ta vieta QUOTE(Dany @ 2008 02 18, 15:56) Paaiskinkit man kur tos strenos randas? O vat nugaros apacioj(per viduri)skauda jei paguliu ant nugaros-ir noriu pasisukt ant sono...skausmelis toks ,kad atrodo luztu per ta vieta skaudejo strenas ir su pirmu ir su antru vaikeliu. Man cia dar reikalas be atsakymo QUOTE(ritukas696 @ 2008 02 19, 11:36) skaudejo strenas ir su pirmu ir su antru vaikeliu. Man cia dar reikalas be atsakymo aha, ir man taip skauda, kad atrodo lyg inkstus skaudėtų. bet šlapimo tyrimai visada geri. Gal čia tikrai ta priežastis, kad pasikeičia svorio centras ir stuburui tenka tai atlaikyti. Kai įsitaisau sofoj, tai visada už nugaros prisikraunu pagalvių, įsipatoginu, tada dar galima kentėt. O dar galvoju, gal reikės nusipirkt nėščiųjų diržą, gal tas pagerins situaciją
man dar tik nėštumo pradžia, o jau patyriau ką reiškia nugaros skausmas. Na man ją ir anksčiau kartais paskaudėdavo
man irgi tas pats, skauda tai strėnas, tai lyg aukščiau kur inkstai, bet tyrimai irgi geri. tik vat kad man dar tik 7 savaite, pilvo tai dar ner, kad svorio centras pasikeistu, mistika kazkokia
Na va va man irgi labai strienas skaudejo nuo pat pradzios niestumo tik va apie 29 nurimo iki dabar nezinau kaip cia bus toliau. Gali jau ir paruosemieji prasidet
Manau strėnų skausmas-
Man nėštumo pirmame trimestre vis pamausdavo strėnas. Taip pat galvojau, kad inkstukai, bet tyrimai nerodė jokių blogybių.
Vėliau dėl tepliojimo teko pagulėti ligoninėje, tai gydytoja sakė, jog maudimas buvo nuo to, kad gimda susitraukinėjo. QUOTE(Dany @ 2008 02 18, 16:56) Paaiskinkit man kur tos strenos randas? O vat nugaros apacioj(per viduri)skauda jei paguliu ant nugaros-ir noriu pasisukt ant sono...skausmelis toks ,kad atrodo luztu per ta vieta Man irgi taip buna, kartais, net be vyro pagalbos atsikelti negaliu QUOTE(ritukas696 @ 2008 02 19, 12:36) skaudejo strenas ir su pirmu ir su antru vaikeliu. Man cia dar reikalas be atsakymo Man praeita savaite pradejo skaudeti strenas desineje puseje, vos paejau, vaiksciojau raisuodama, nes su kiekvienu zingsniu persmelkdavo skausmas. Gyd. sake, kad pleciasi gimda, todel gali kazka prispausti. Sake, ked tik paracetamoli galiu geti, jei skausmas didelis, bet kenciu kiek galiu - nesinori tu vaistu
Man pati nestumo pradzia, o strenas labai skauda. Kai uzeina, tai ir stovint ir sedint tas pats. Norisi pagalve pasikisti. Bet nieko nepadeda
Sekmes visoms
na, nuraminot. man irgi taip pat skauda. matyt, normalu
Man ir tie patys strenu skausmai
Vakar pradejo siaubingai skaudeti nugaros apacia... tik va nezinau, ar tai strenos, ar mane perpute. bet labai skauda, kai einu, tai siek tiek palinkusi i prieki, nes skauda issitiesti. ir sedeti skauda, tik kai guliu, tada viskas gerai
kesciausia, kad kai vakar buvau pas gydytoja, ji man pasake, kad jei nenustos skaudeti iki antradienio, tada ji mane sius i ligonine del gresiancio persileidimo nesuprantu. ar tai susije? ar cia tik tokia priezasti irasys, kad i ligonine paguldytu. dabar issigandusi guliu ir vis laukiu, kada praeis skaumas... kaip manot, ar labai blogai, jei fastim geli patepti?
geraiu netepk jokiu geliu. As turiu rimtu problemu su stuburu, turiu isvarza, nugara gelia nuo pat nestumo pradzios, o dar net pivo nera
O aš maniau, kad strėnas pradeda skaudėti tik prieš pat pabaigą
Nors strėnas pajuntu, kad turiu, kai "neapskaičiuoju" savo aktyvumo, tada jos ir primena apie save
sveikos
man irgi skauda strenas (gal tiksliau maudzia..) kiek kur skaiciau tai sako kad cia normalu..
Na va, taip dziaugiausi puikia savijauta ir energijos antpludziu, o dabar nuo 29-os savaites vargstu su savo nugara.gulet ant nugaros negaliu, nes pradeda ziauriai skaudet strenas.o verstis nuo vieno sono ant kito, tai is viso atrodo neimanoma misija.norisi, kad kas kitas apverstu...
Man nugaros apačią labiausiai paskaudėdavo II trimestre, gydytoja išrašė tepalo IBUTOP GEL, užteko vos porą kartų patepti ir kaip ranka nuėmė. Ji man patarė nekęsti skausmo... Tik liepė jokiu būdu nešildyti nugaros.
QUOTE(varniukas @ 2008 04 04, 19:04) Vakar pradejo siaubingai skaudeti nugaros apacia... tik va nezinau, ar tai strenos, ar mane perpute. bet labai skauda, kai einu, tai siek tiek palinkusi i prieki, nes skauda issitiesti. ir sedeti skauda, tik kai guliu, tada viskas gerai kesciausia, kad kai vakar buvau pas gydytoja, ji man pasake, kad jei nenustos skaudeti iki antradienio, tada ji mane sius i ligonine del gresiancio persileidimo vat man irgi strenas jau antra diena skauda nors tik 9 sav. mums. ir labai bijau,nes viena pazistama prigasdino,kad gali buti gresiancio persileidimo pozymis ka mergaites jums apie tuos strenu skausmus ankstyvame nestume gydytojos sako?
Na va, pasiskaiciau ka cia mamytes rasot, ir supratau kad ne viena taip kenciu del tu skausmu
Man skaudejo gan stipriai strenas, tad gyditoja sake kad nieko tokio, liepe gerti E vitaminus (jie ir del to kad pilvo apacios neskaudetu..)Tad man jau tikrai geriau, bet vistiek kartais pamaudzia, taciau ne pasaulio pabaiga
GREICIAUSIA, KAD CIA TAIP TURI BUTI, NES SKAUDA IR MAN
o mum vat visa nestuma nieko neskaudejo, o dabr kai liko visai mazai, pradejo si ryta strenas mausti...
bijau net iis lovytes keltis... o gal reiktu pas daktara nuvykti kad nebutu komplikaciju kokiu?
Sveikos
QUOTE(pipirėlis @ 2008 06 12, 10:38) Sveikos nu cia visaip gali buti. QUOTE(pipirėlis @ 2008 06 12, 10:38) man jau apie pora savvaiciu skauda krutine(panasei nuo O dienos, beje pries mm skaudedavo tik savaite) ir taip lengvai pamaudendavo strenas, taip lyg butu pavargusi nugara, na o iki mm liko 4d. ir man jau antra diena strenas taip gerokai maudzia Man kai buvo mmm užsilaikiusios tai oooi kaip strėnas skaudėjo, nes kiek žinau jos turi ryšį su gimda, tai jai kas ten negerai- ir duoda ženklą. Mmm po poros savaičių prasidėjo ir skausmas dingo kaip nebuvęs. Bet linkiu, kad tau tai būtų Išties apnėštėjus strėnų iki šiandien neskaudėjo (darbas mano sėdimas) QUOTE(Tefnut @ 2008 06 12, 16:05) Man kai buvo mmm užsilaikiusios tai oooi kaip strėnas skaudėjo, nes kiek žinau jos turi ryšį su gimda, tai jai kas ten negerai- ir duoda ženklą. Mmm po poros savaičių prasidėjo ir skausmas dingo kaip nebuvęs. Bet linkiu, kad tau tai būtų Išties apnėštėjus strėnų iki šiandien neskaudėjo (darbas mano sėdimas) man dar nera uzsilaikiusios mm o kas gali but negerai jei skauda strenos? beje sveikinu su pagautu stebukliuku
Sveikutės, visos tai tepaliukus naudojate, tai vitaminukus nuo strėnų skausmo, o kodėl nei viena neišbandote vilnonio juosmens diržo apsijuosti, arba nors prie skaudamos vietos natūralios vilnos kokį nors daiktą pvz. pagalvėlę prisidėti, man tai padeda ir tikiu, kad ne vienai iš jūsų taip pat padės.
ir man paskausta, kai per daug padirbu. Turbut nestumo metu tai iprastas dalykas, reikia pakentet...
Manau traumeel tepala galima naudot, jis homeopatinis
labukas visoms,man taip pat strenu skausmas aktuali tema nestumo metu.Laukiuosi antro leliuko ir vel pradeda skaudenti nugara.Per pirma nestuma net kelis kartus ligoninej gulejau nes galvojau,kad gresiantis arba ,kad inkstus skauda,bet del visko kalta buvo nugara.Man labiausiai padeda profesionalus svelnus nugaros masazas.
Vat as ir jauciu strenose ypac kaireje puseje diegliukus. jie atsiranda vakare, o kaip paguliu ant nugaros tai reikia zverisku pastangu pasiversti ant sono, o tik tada atsikelti. Skausmas tuo momentu toks kaip turetum radikulita. Bet paskui gan greit praeina. dar tokio virsvorio kaip ir neturiu tai neturetu del to skaudeti. stubure jokiu pakitimu nerado.
O man su strenom sena beda
ar normalu kad maudzia strenas 9 sav
nuo ko taip gali buti? |