Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujoji pilaite sugalvojo vogti is zmoniu
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
beata_abc
Ar yra dar is pilaites gyventoju. Ar matet saskaita uz paslaugas is Naujosios pilates, ivede nauja mokesti "Kaupiamasis mokestis" is butu kaups pinigus ir po to jei reiks naudos stogo remontui, o jei nereiks tai velnias zino kur des. Sugalvojo bizni surinks pinigus, investuos ir uzdirbines is musu pinigu, siaubas. Jie net konkurso neskelbe, neturi net imones kas remontuoja stogus, sugalvojo kainas is lempos (sake buhaltere kad paskaiciavo numatydami savo nuoziura kokios gali buti kainos), imti is buto pirmus 4 men po 1 lt su cnt, po to po 2lt su cnt uz kv. As nemokesiu sio mokescio ir eisiu pas Naujosios pilaites direktoriu aiskintis. O kaip jus? Ka manot?
Brėkšta
Aš gyvenu Pašilaičiuose, pas mus taip pat yra kaupiamasis mokestis, mano anyta gyvena kitame rajone Vilniuje taip pat yra kaupiamasis mokestis, manau, kad jūs be reikalo panikuojate cool.gif
Ramunita
aš irgi gyvenu pašiluose-ir renkamas tas mokestis-iš jo du kartus jau remontavo laiptinę, įdėjo kodines duris ir lopė siūles. Kai kapsėjo ir kapsi po kažkiek nedaug LT ir prikapsi... ir nebūna tragedijos,kai reikia lopyt sienas pvz arba duris įdėt...
Močiutė gyvena Višsuliškėse,ji irgi moka tuos kaupiamuosius-įdėjo duris,remontavo laiptinę
Radvyle
Šeškinėj tokio mokesčio nėra. Kai buvo planuojamas stogo remontas, tai ir buvo parašyta, kad kaupiamos lėšos stogo remontui. Sukaupėm, suremontavo ir viskas.
vilnera
QUOTE(beata_abc @ 2008 02 15, 23:30)
Ar yra dar is pilaites gyventoju. Ar matet saskaita uz paslaugas is Naujosios pilates, ivede nauja mokesti "Kaupiamasis mokestis" is butu kaups pinigus ir po to jei reiks naudos stogo remontui, o jei nereiks tai velnias zino kur des. Sugalvojo bizni surinks pinigus, investuos ir uzdirbines is musu pinigu, siaubas. Jie net konkurso neskelbe, neturi net imones kas remontuoja stogus, sugalvojo kainas is lempos (sake buhaltere kad paskaiciavo numatydami savo nuoziura kokios gali buti kainos), imti is buto pirmus 4 men po 1 lt su cnt, po to po 2lt su cnt uz kv. As nemokesiu sio mokescio ir eisiu pas Naujosios pilaites direktoriu aiskintis. O kaip jus? Ka manot?
*

Tai nera jokia vagyste. Jau ruosiamas istatymas,kad pinigus planiniams ir neplaniniams remontams bus privalu kaupti - kol kas ta dazniau daro bendrijos. O ir logiskai mastant - ne kiekvienas gi sugebes is kart sumoket keleta tukstanciu kad ir stogo remontui, todel visiskai naturalu,kad tos lesos yra kaupiamos keleta menesiu ar net metu.
sata
Nemažai išeina, jei kas mėnesį nuo kvadratų skaičiuos. Bet tegu tik suremontuoja už mano sumokėtus pinigus mano namo laiptinę, stogą, duris tegu pakeičia, langus, tik sveikinčiau. Bet čia turbūt kaip visur bus, kas mokės, sumokės ir už tuos, kas nemoka..
Nors man tai visai tiko ir tas variantas, kai jau už atliktą remontą išdalindavo, tarkim pusei metųsmile.gif. O už stogo remontą, kaip kažkas minėjo, nemanau, kad išeina butui keli tūkstančiai g.gif
Karusia
Panevėžyje toks mokestis yra trys ar keturi metai. Per tą laiką: suremontavo stogą, koridorių, laiptinių remontas su durų keitimais kainavo ~ 30 lt butui, šiemet išplėtė mašinų aikštelę, sutvarkė laiptinių apšvietimą - lempos su judesių davikliais. Per mėnesį 8-10 lt nesijaučia, o nauda yra.
p.s. pas mus bendrija. bet renka visi namai.
vilnera
QUOTE(sata @ 2010 01 04, 13:31)
Nemažai išeina, jei kas mėnesį nuo kvadratų skaičiuos. Bet tegu tik suremontuoja už mano sumokėtus pinigus mano namo laiptinę, stogą, duris tegu pakeičia, langus, tik sveikinčiau. Bet čia turbūt kaip visur bus, kas mokės, sumokės ir už tuos, kas nemoka..
Nors man tai visai tiko ir tas variantas, kai jau už atliktą remontą išdalindavo, tarkim pusei metųsmile.gif. O už stogo remontą, kaip kažkas minėjo, nemanau, kad išeina butui keli tūkstančiai g.gif
*

Del stogo remonto-patikekit,iseina.. Mano name 45 butai, remontavomes stoga pries pat krize, dar teikem projekta ir issiprasem 50 procentu parama is savivaldybes, ir vistiek teko surinkt tukstantines sumeles nuo buto (jos butui skyresi,nes priklause nuo kvadraturos). Tiesa,pas mus bendrija,as pati tuo metu buvau atsakinga uz bendrijos finansiniu dokumentu tikrinima ir kontrole-tad galiu garantuot, kad jokie pinigai per sona netekejo..
Laiptiniu remontas,langu keitimas-cia semeckos,lyginant su rimtesniais kapitaliniais remontais -siuos reikalus susitvarkem be dideliu kaupimu:)
O vat sekantis ir brangiausiai kainaves musu bendrijos projektas- namo sildymo sistemos renovacija-sitam dziaugsmui irgi kaupeme lesas, ir butui tas velgi kainavo tukstantines sumas..
Bet tuo kaupimas neuzsibaige-fondas yra, ir i ji pinigai renkami-nes maza kas..
Ramunita
QUOTE(vilnera @ 2010 01 04, 13:47)
Bet tuo kaupimas neuzsibaige-fondas yra, ir i ji pinigai renkami-nes maza kas..
*

vat būtent drinks_cheers.gif nes sakau,kai pas mus kaupė-tai be jokių stresų ir didelių rinkiavų darė,kad ir tuos remiontėlius,kai jau atsirado lėšų. Ir niekas nesijautė nuskriautas ir staiga apiplėštas. Nes va,draugė gyvena name,kur nėra renkamas toks mokestis ir už stogo remontą tiems kelies butams reikėjo iš karto nemažas sumeles nuskaičiuot...o jei būtų rinkę tą mokestį-tai būtų daug paprasčiau mirksiukas.gif
Na,o kad kažkokių nutelėjimų ar nuplovimų bus-tai ir taip aišku... Jų būtų ir tiesioginio pinigų surinkimo metu,ir tokio,kur po truputėlį kapsi mirksiukas.gif
wiliuxe
Pas mus mazeikiuose jau keli metai yra sis mokestis....deja stogo remontui mums sukauptu pinigeliu kazkodel neleido naudoti,mokejom atskirai,bet nesakyciau,kad tukstancius. Asmeniskai as po 100 lt. sesis men. O uz kaupiamaji mokesti sutvarke masinu aikstele idejo kdines duris,laiptines remontas ir apsvietimas su judesio davikliu,siemet pakeite langus esu patenkinta.Kas menesi i fonda moku po septynis lt. su centais
sata
Tai po 8 ar 7 Lt per mėn., tai nekreipčiau dėmesio, bet čia rašo, po 1-2 Lt nuo kvadrato per mėn. Tai nuo 50 kv.m. šimtas litų per mėnesį blink.gif . Aš pati neatkreipiau dėmesio į sąskaitą, bet suma buvo panaši už lapkritį, nebent už gruodį pradės rinkt...
vilnera
QUOTE(sata @ 2010 01 04, 17:37)
Tai po 8 ar 7 Lt per mėn., tai nekreipčiau dėmesio, bet čia rašo, po 1-2 Lt nuo kvadrato per mėn. Tai nuo 50 kv.m. šimtas litų per mėnesį blink.gif . Aš pati neatkreipiau dėmesio į sąskaitą, bet suma buvo panaši už lapkritį, nebent už gruodį pradės rinkt...
*

Temos autore raso,kad pas juos remontuos stoga.. Renkant po 8 lt nuo buto-speju,labai ilgai tektu rinkti,kol tam stogui surinktu smile.gif Nors dar ir nuo namo,zinoma,priklauso-gal koks sesiolikaukstis,butu labai daug,o stogo plotas salyginai mazas...
Siaip tik keista,kodel gyventojams samatos bent preliminarios nepateike g.gif
ernoja
Tema paskelbta beveik prieš du metus, kažin, kodėl autorė daudiau nepasirodė g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.