QUOTE(antuke @ 2007 06 05, 09:26)
Į pirmą,bet dabar jau apsiprato ir viskas labai gerai.
Sveikutes,
As saviski jau nuo pirmadienio leidziu i sita lopseli. Jam dar tik 1m ir 3 men. Labai sunku mum. Pirma diena tai galvojau pabusiu kartu, bet kaip ir rase kazkuri, aukletoja pasigriebe vaika ir nusinese. Tai net pati apsiverkiau isejus. Bet su kiekviena diena lengviau, bent jau man. Nors man iseinant vaikas paverkia, bet kai ateinam pasiimti, kuo ramiausiai zaidzia, linksmas vaikas. Einam i pirma grupe. Ten turbut mes maziausi esam.
O gal kas galit pasakyti, kiek ten vaikučių darželio grupėse? Na ten kur vaikučiai iš lopšelio pereina į darželį , kai jiems apie 3 m
Tai niekas nevedat į šitą darželį vaikučių, kad jokių žinių
Lankom lankom, bet temų neskaitom
Tiksliai nepasakysiu (nei dukra, nei vyras tiksliai neatsimena
Mano mažės grupė amžiumi mišri. Vaikučiai maždaug nuo 3 metų iki paruošiamukų. O vaikų grupėje tiksliai 18.
Mes lankėme pirmuosius metukus. Aš be galo patenkinta
Noriu pasidalinti patirtimi apie šį darželį. Nemaniau, kad ims keistis nuomonė iš geros į blogą. Atmintyje permąstau įspūdžius, kuriuos patyrėm lankant vyresnėlei, kažkaip nieks tuomet nekliuvo. Ar darželis pagedo, ar aš pasidariau reiklesnė, nežinau. Bet vaikų nepriežiūra pradėjo stebinti. Paprašius pastebėti ar vaikui karšta, ar šalta ir atitinkamai švarkelį aprengti arba nurengti, auklėtoja atsakė, kad neturi teisės, vaikai turi būti aprengti, taip kaip palieka tėvai. Bet juk per dieną ten nebūni, nežinai kokia ten temperatūra. O vaikai per maži patys savimi pasirūpinti. O vakar atėjusi pasiimti savo mažę, radau ją prirengtą rūbais skirtais būti grupėje ir lauke (ant sijonėlio užmaukšlintos storos lauko kelnės). Kaip suprasti? Ryte tikrai buvo ne taip palikta. Vadinasi po pietų miego taip apmuturiuota visa sušutusi ir buvo. Tai kaip tie vaikai nesirgs? Tai suprakaitavę, tai paskui pašalę. Darbuotojams dzin? Ir auklėtoja nežinia kur vaikštinėjo, nebuvo kam net pastebėjimų išsakyti.
Pasisakykit, kokia jūsų nuomonė apie darželį. QUOTE(Nerijura @ 2007 11 16, 12:08) Noriu pasidalinti patirtimi apie šį darželį. Nemaniau, kad ims keistis nuomonė iš geros į blogą. Atmintyje permąstau įspūdžius, kuriuos patyrėm lankant vyresnėlei, kažkaip nieks tuomet nekliuvo. Ar darželis pagedo, ar aš pasidariau reiklesnė, nežinau. Bet vaikų nepriežiūra pradėjo stebinti. Paprašius pastebėti ar vaikui karšta, ar šalta ir atitinkamai švarkelį aprengti arba nurengti, auklėtoja atsakė, kad neturi teisės, vaikai turi būti aprengti, taip kaip palieka tėvai. Bet juk per dieną ten nebūni, nežinai kokia ten temperatūra. O vaikai per maži patys savimi pasirūpinti. O vakar atėjusi pasiimti savo mažę, radau ją prirengtą rūbais skirtais būti grupėje ir lauke (ant sijonėlio užmaukšlintos storos lauko kelnės). Kaip suprasti? Ryte tikrai buvo ne taip palikta. Vadinasi po pietų miego taip apmuturiuota visa sušutusi ir buvo. Tai kaip tie vaikai nesirgs? Tai suprakaitavę, tai paskui pašalę. Darbuotojams dzin? Ir auklėtoja nežinia kur vaikštinėjo, nebuvo kam net pastebėjimų išsakyti. Pasisakykit, kokia jūsų nuomonė apie darželį. Į kurią grupę einat? Man šis darželis irgi pradeda nepatikti. Jau vien dėl kalėdų šventės Ir dar tėvams nevyksta jokių parodomųjų programėlių. Draugės vaikas lanko darželį Varpelis, tai jų grupė per metus po tris spektaklius paruošia, o per tris metus nei vieno neparuošė QUOTE(norita @ 2007 11 22, 11:45) Man šis darželis irgi pradeda nepatikti. Jau vien dėl kalėdų šventės Ir dar tėvams nevyksta jokių parodomųjų programėlių. Draugės vaikas lanko darželį Varpelis, tai jų grupė per metus po tris spektaklius paruošia, o per tris metus nei vieno neparuošė Taip taip ir aš dėl Kalėdų šventės pritariu. Kažkas nesuprantamo. Ir kaip ten viskas vyks? Nuspręsta ir viskas. Net vietos jokiai diskusijai nepaliko. Aišku, kad darželiui tai paprasčiausias variantas, jokių kūrybinių minčių nereik aust, jokių mokymų.
nuo sausio pradesim lankyti si darzeli ir norejau paklausti gal galit patarti pas kokia aukletoja uzrasyti,gal pavarde ar varda galit parasyt,kuri jums patiko?
sveikos mamos, kažkaip mažai kas parašo apie šį darželį atsiliepimus . parašykit, kas lankot šiame darželyje gal rekomenduosit gerą grupę . Mums kažkaip nelabai sekasi su darželiu galvojam gal pakeisti parašykit atsiliepimus kaip šis darželis? Būsiu labai dėkinga. Ar labai didelės grupės?
Šiaip darželis mums labai patinka. Ėjom pas Liuciją, apie ją tik patys geriausi atsiliepimai
QUOTE(norita @ 2007 11 22, 10:45) Man šis darželis irgi pradeda nepatikti. Jau vien dėl kalėdų šventės Ir dar tėvams nevyksta jokių parodomųjų programėlių. Draugės vaikas lanko darželį Varpelis, tai jų grupė per metus po tris spektaklius paruošia, o per tris metus nei vieno neparuošė Bet man tai keista kad taip rašote o dėl kalėdų tai man irgi nelabai patiko, kad į lėlių teatrą. Bet užtat koks įspūdis buvo vaikams O kitas dalykas tai tėvelių susitaikymas su viskuo. Nes pas mus tai ką bepasako viskas gerai. Mane tai kartais net nervas jama. Absoliučiai niekas savo prieštaravimų neišreiškia. Papildyta: QUOTE(Fen-berry @ 2008 04 11, 18:08)
o gal kas lanko priesmokiklinuku grupe, idomu kaip ten?
Ar šitas darželis nepriima nuo metukų?
QUOTE(Mylimukas @ 2008 05 09, 08:47) Bet man tai keista kad taip rašote o dėl kalėdų tai man irgi nelabai patiko, kad į lėlių teatrą. Bet užtat koks įspūdis buvo vaikams O kitas dalykas tai tėvelių susitaikymas su viskuo. Nes pas mus tai ką bepasako viskas gerai. Mane tai kartais net nervas jama. Absoliučiai niekas savo prieštaravimų neišreiškia. Papildyta: Turbūt kad daug kas priklauso nuo auklėtojų. Taip, kasmet būna rudenėlio šventė, užgavėnės, velykų šventė. Apie advento vakarėlį ar mamyčių dieną net kalbos tokios nebuvo
Gal kas galit parašyti apie Montesori grupę šiame darželyje?Kaip auklėtojos ir nuo kada ten priima vaikučius?
O gal kas nors lankote 11 meškiukų grupę? kaip ten auklėtojos?
O aš norėčiau sužinot apie 8-ą grupe,gal kas lanko? Mus naujai pervedė,bet dar neteko pabendraut su auklėtojom,nes vaduoja iš kt.grupės. Būtų labai smagu,jei kas parašytumėte..
Gal kas gali papasakoti apie darželinukų auklėtojas??
Šito darželio mamytės turbūt nesilanko SM'e
QUOTE(Fen-berry @ 2008 04 11, 19:08) Šiaip darželis mums labai patinka. Ėjom pas Liuciją, apie ją tik patys geriausi atsiliepimai Liucija man pati šauniausia auklėtoja Genutės jau nebėra šitam darželyje-atleido QUOTE(mamyciuk @ 2008 06 03, 20:50) Lopšelio grupėse yra įvairaus amžiaus..nuo metų trijų mėnesių iki dviejų metukų. QUOTE(JURRGA @ 2008 09 09, 08:51) Kol kas dar visų nepažįstu,bet kiek bendravus tikrai neblogos Saviškį išleidau prieš porą savaičių (metai 9 mėnesiai).Siaubiškai jam ten einasi Ką dar galiu pasakyt..jei vaikas nevalgo,bando maitint.Į grupę galima atnešt savo maisto,gėrimų ir pan.kad tik vaikui būtų geriau.Maniškis bijo valgyklos,tai grupėj valgo Gaila,kad nerašo mamytės,leidžiančios vaikus į šį darželį....galėtų daugiau būt atsiliepimų. Papildyta: QUOTE(opatija @ 2007 02 07, 00:06) Mano mažylis lanko šį darželį ir labai noriai į jį eina. Ir direktorė labai faina, nepalyginsi, kokia buvo prieš tai. Gerai,kad pakeitė.Ana trenkta kažkokia buvo Ai dar pasakysiu kodėl auklėtojos "išlupa" vaikus iš rankų.Viena mamytė jau rašė...vaikas prieš mus verkia,rėkia,drąskosi ir pan.Tik uždaro duris į grupę-viskas pasikeičia.Vaikas ramus,gal dar pasinervuoja truputuką,bet tikrai neilgai.O "išlupa" tam,kad isterijos nebūtų.Nuramint tada labai sunku.O čia trumpa procedūra (mamai taip neatrodo,žinoma
na mes jau spalio 6d.pradesim lankyti si darzeli,dar kol kas nezinau i kokia grupe eis,bet aciu kad parasete jog lopselio aukletoja siaubune atleista,net ramiau pasidare,nes ir taip baisoka leisti o dar jei aukletoja bloga tai is vis
QUOTE(mammka @ 2008 09 11, 09:40) Lopšelio grupėse yra įvairaus amžiaus..nuo metų trijų mėnesių iki dviejų metukų. Kol kas dar visų nepažįstu,bet kiek bendravus tikrai neblogos Saviškį išleidau prieš porą savaičių (metai 9 mėnesiai).Siaubiškai jam ten einasi Ką dar galiu pasakyt..jei vaikas nevalgo,bando maitint.Į grupę galima atnešt savo maisto,gėrimų ir pan.kad tik vaikui būtų geriau.Maniškis bijo valgyklos,tai grupėj valgo Noriu pataisyti, kad lopšelyje vaikai iki 3 metukų Ir mūsų vaikai lanko tą pačią grupę.Manoji irgi 4 grupėj.Auklėtojos man tai lb lb patinka, tikrai matau, kad su vaikais gražiai užsiima.Tik vienas diiidelis minusas toj grupėje.Mano mergina pastoviai suserga nuėjusi į darželį.Kai pradėjo lankyti nuo pernai metų, taip paeina 2 dienas, į trečią jau susrega.Tai praeitą sav buvo rekordas- išlankė net 5 dienas O šeip visa kita lb liuks, manoji net veržiasi į grupę, vos spėju nurengti kaip ji nori pas vaikučius.Tikrai manau, kad jei auklėtojos būtų raganos, tai vaikas taip nesiveržtų.
Mes irgi lankome si lopseli ir esame labai patenkinti
QUOTE(Indula @ 2008 09 18, 09:03) Noriu pataisyti, kad lopšelyje vaikai iki 3 metukų Ir mūsų vaikai lanko tą pačią grupę.Manoji irgi 4 grupėj.Auklėtojos man tai lb lb patinka, tikrai matau, kad su vaikais gražiai užsiima.Tik vienas diiidelis minusas toj grupėje.Mano mergina pastoviai suserga nuėjusi į darželį.Kai pradėjo lankyti nuo pernai metų, taip paeina 2 dienas, į trečią jau susrega.Tai praeitą sav buvo rekordas- išlankė net 5 dienas O šeip visa kita lb liuks, manoji net veržiasi į grupę, vos spėju nurengti kaip ji nori pas vaikučius.Tikrai manau, kad jei auklėtojos būtų raganos, tai vaikas taip nesiveržtų. Mes ir lankėme tą grupę ir nemanau kad viskas nuos sesių dvynių, čia viskas priklauo manau nuo vaiko imuniteto, mes dėl gripo visą žiemą nesirgom, o snargliukas tai manau sausio vasario mėnesį pas visus bėga upeliais QUOTE(JURRGA @ 2008 09 18, 12:19) Mes ir lankėme tą grupę ir nemanau kad viskas nuos sesių dvynių, čia viskas priklauo manau nuo vaiko imuniteto, mes dėl gripo visą žiemą nesirgom, o snargliukas tai manau sausio vasario mėnesį pas visus bėga upeliais Gal ir taip.Bet vistiek negalima vesti vaikų su sloga.Jei taip visuomenės sveikatos centras patikrintų, auklėtojos kentėtų, nes jos neturi teisės priimti sloguojančių vaikų.darželis yra sveikiems vaikams, o ne sergantiems. QUOTE(Indula @ 2008 09 18, 09:03) Galvojau,kad čia mano toks vienas ligoniukas QUOTE(Indula @ 2008 09 18, 14:03) Gal ir taip.Bet vistiek negalima vesti vaikų su sloga.Jei taip visuomenės sveikatos centras patikrintų, auklėtojos kentėtų, nes jos neturi teisės priimti sloguojančių vaikų.darželis yra sveikiems vaikams, o ne sergantiems. Sutinku, kad darželis skirtas sveikiems vaikams, bet jei ta slogytė silpnutė, nu nematu reikalo tėvams imti biletenio, jei vaikas vos pakvepuoja niu tada taip reikia imtis gydimo, mums labai padeda Sinupretas
Aha, tikiu, kad auklėtojos gali daržely ir neprižiūrėti šitokios chebros vaikų.Bet kaip pagalvoji, juk tai jų darbas, ką tie žiopliukai gali patys nuspręsti- šilta- šalta.Lygiai tas pats, baisu, kad nesumąstytų vėdinti patalpų, kai vaikai grupėse.Nes yra tekę girdėti tokių bajerių
Žinoma, kad geriausia vaikais galime pasirūpinti tik mes pačios, bet ką daryti, kai tenka atiduoti vaikus į darželį ir belieka tik tikėtis darbuotojų sąžiningumu ir geranoriškumu mūsų vaikučių atžvilgiu
Sveikos mamytes, skaiciau skaiciau cia viska, nes turejom bedu su gintarelio lopselinuku aukletoja viena... Skundziates kad niekas nieko neraso, nu tai as parasysiu viska
1. Kai pradejom lankyti darzeli, buvo tikrai sunku, nes labai smarkiai verke, tik neilgai teko verkti, pirma diena apsislogavo, o po keliu dienu ir temp pakilo, tai visa pavasari buvom su antibiotikais, ziauru zodziu, nes kaip viena mamyte rase, tikrai, jei ta slogyte maza, tai gal ir tiek to, bet kai ateinu atvest ar pasiimti vaika ir matau kad itiem ten PULIAI is nosiu bega, nu tai atsiprasau, tam kad viena kazkokia durna mama galetu neimti biuletenio, kitu vaikai turi sirgti, gerti antibiotikus ir pan!! Del to tai labai pykstu, nes is tikruju galima butu sakyti kad vaikas imuniteto neturi, bet apie koki imuniteta kalbam kai vaikai vienas su kitu PULIAIS bendrauja?? 2. Liepos menesi liovemes lanke darzeli, ir apskritai ruosemes eiti i teisma, svietimo ministerija ar panasiai (bet paskui apsigalvojau), del vienos is aukletoju. Viena Onute, kita Genovaite. Tai ta Onute, tai zinokit zodziu neturiu nei as, nei kitos mamos - ji vaikus turbut kartais net geriau priziuri nei mama, jau tokia miela, man net gera buna kai jai palieku vaika 3.atejo nauja aukletoja, berods Irena... na, net nezinau, manau kad irgi nebus nieko gero su ja... nebus tokia psichuojanti kaip Genovaite aisku, bet... nezinau kaip cia bus... nepatinka ji man.. pikta.. aisku vaikam reikia ir grieztumo, ir visko, bet juk pacios zinok kaip traumuojames pacios mamytes, ir traumuojam tuos vaikucius kai kas ryta reikia vesti i darzeli, i svetima apilinka, tarp daug svetimu zmoniu, svetimu zaislu, svetimos lekstes ir puodeliai, svetima lovyte... juk jiems baisu, o cia dar pikti zmones suauge... ziauru... ir isbuti visa diena... Sakau, zinok Onute tai nereali, tikrai nereali, labai gera, miela ir visokia, ne karta jau net esu maciusi kad uzsiimineja su vaikais, aisku ten su jais kokiu rateliu turbut nepasoksi, eilerasciu nepamokinsi, nes dauguma dar kalbet nemoka, bet ji su vaikais tikrai zaidzia... tai meldziames kad tik jai viskas butu gerai, kad nesirgtu, nesumastytu is darbo iseiti ar dar ka 4. man is tikruju tik nelabai aptinka kad i ta valgykla vaikai turi eiti valgyti... vistiek jie dar maziukai, susyla toj grupej, iseina i koridoriu, juk kiek tereikia...(nors is kitos puses, dabar kai salta ir ju neveda i lauka, tai gal ir gerai, kol pavalgo, nors grupes isvedina...bet velgi - ar nesuleidzia i salta grupe?...juk kol pavalgo tai ten atsala ta grupe..) tai va del to mastau kad gal but gerai persivesti i kita darzeli.. vien tik del valgyklos... o daugiau kol kas neateina niekas i galva, siaip lyg normaliai... sakau, man tik baisiausia dabar del tos antros aukletojos...butu gerai kad kitos mamytes is sitos pirmos grupes dar ka parasytu... gal ramiau man butu, gal as cia tik isivaizduoju ta aukletoja tokia negera, gal man po tos genovaites dabar vaidenasi...
Aukletoja Onute is pirmos grupes tikrai nerealiai gera, bet ir Irena nesiskundziu. Dukrele mielai buna su abejomis
na va mes eisim i peliuku grupe,aukletojos Regina ir Diana,gal kas lanko ta grupe ir gali ka nors parasyti?
cia kazkuri mama rase kad vaikas eina dvi dienas i darzeli tris serga,nes kitos mamos galvoja tik apie savo reikalus nemastydamos kad ju vaikas uzkrecia ir kitus vaikus..mes dar net normaliai nepradejom lankyti darzelio,tik po kelias valandas o vaikas jau buvo apsirges,tik isgydziau nuvedziau i darzeli ir matau kaip keli vaikai su snargliuku iki keliu,o vienas vaikelis tai nuo kosulio net dusta o mama kalba apie vedima i darzeli sekancia diena,tai pakraupus sedejau
QUOTE(djanukas @ 2008 10 01, 12:18) cia kazkuri mama rase kad vaikas eina dvi dienas i darzeli tris serga,nes kitos mamos galvoja tik apie savo reikalus nemastydamos kad ju vaikas uzkrecia ir kitus vaikus..mes dar net normaliai nepradejom lankyti darzelio,tik po kelias valandas o vaikas jau buvo apsirges,tik isgydziau nuvedziau i darzeli ir matau kaip keli vaikai su snargliuku iki keliu,o vienas vaikelis tai nuo kosulio net dusta o mama kalba apie vedima i darzeli sekancia diena,tai pakraupus sedejau va va, as irgi taip manau, nieko nesakau, tiem vaikam ten viskas kitaip yra nei namie, ir prieziura savaime suprantama nera tokia kai viena mama priziuri viena vaika, jiem tos slogytes ir kartojasi, bet kai atveda vaikus su iki keliu nutysusiais PULIAIS, ir kai vaikai koseja aiskiai SIRGDAMI, tai nervai nelaiko....pas mus tai gruoeje buvo susirinkimas nesenai, bet as kazkaip buvau visai jau pamirsus apie tai, nes dar tada neypatingai slogos sezonas prasidejes buvo. bet dabar irgi manau kad tai reikia aptarti grupeje... QUOTE(sakaviciute @ 2008 10 02, 11:00) va va, as irgi taip manau, nieko nesakau, tiem vaikam ten viskas kitaip yra nei namie, ir prieziura savaime suprantama nera tokia kai viena mama priziuri viena vaika, jiem tos slogytes ir kartojasi, bet kai atveda vaikus su iki keliu nutysusiais PULIAIS, ir kai vaikai koseja aiskiai SIRGDAMI, tai nervai nelaiko....pas mus tai gruoeje buvo susirinkimas nesenai, bet as kazkaip buvau visai jau pamirsus apie tai, nes dar tada neypatingai slogos sezonas prasidejes buvo. bet dabar irgi manau kad tai reikia aptarti grupeje... Ar ne meškiukų grupę lankot? QUOTE(sakaviciute @ 2008 10 02, 11:00) va va, as irgi taip manau, nieko nesakau, tiem vaikam ten viskas kitaip yra nei namie, ir prieziura savaime suprantama nera tokia kai viena mama priziuri viena vaika, jiem tos slogytes ir kartojasi, bet kai atveda vaikus su iki keliu nutysusiais PULIAIS, ir kai vaikai koseja aiskiai SIRGDAMI, tai nervai nelaiko....pas mus tai gruoeje buvo susirinkimas nesenai, bet as kazkaip buvau visai jau pamirsus apie tai, nes dar tada neypatingai slogos sezonas prasidejes buvo. bet dabar irgi manau kad tai reikia aptarti grupeje... Jus is peliuku grupes?
sveikos norejau paklausti kokia tvarka papuola i Montesori grupe siame darzelyje? ar pagal bendra tvarka, ar rasant prasyma reikejo ta ir nurodyti?
QUOTE(Indula @ 2008 10 08, 13:12) Čia aš rašiau.Mano pupa lanko peliukų grupę.Ir vėl mano mergina po eilinio bandymo eiti į darželį serga. 3 dienas paėjo, o 4 -tą jau parsivedžiau su temperatūra Maniškis dvi pirmas savaites paėjo..kaip pradėjo sirgt tai tris namie praleidom QUOTE(giedradi @ 2008 10 11, 11:48) apie tai ir pagalvojau, o kaip kai i darba iseini, na savaitei gali pasiimti biuleteni, bet 3 mes nuo gruodzio keliausim i gintareli, nes nuo sausio griztu i darba. Aišku, jokiam UAB to netoleruotų. Todėl mamoms su mažais vaikais geriausia dirbti valstybės tarnyboj...
Gal galetumete informuoti , kiek darzelinuku grupese vaikuciu?
|