Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daugirdas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Koarlete
Nors dar vaikiuko neturiu bet šis vardas - DAUGIRDAS man itin gražus, kiek pamenu lyg ir LT istorijoje minimas kaip buvusio kunigaikščio.
O kad toks vardas iš viso yra tai atgaivino labai puikus, Kauno senamiestyje stūksantis viešbutis...
Jei tik turėsiu sūnelį manau taip ir pavadinius jį Daugirdu, nes taip maloniai, didingai skamba. Kaži kokių trumpinių gali sulaukti šis vardas g.gif

Ką jūs, mamos, manote apie šį vardą?
ihana
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 17, 19:33)
Nors dar vaikiuko neturiu bet šis vardas - DAUGIRDAS man itin gražus, kiek pamenu lyg ir  LT istorijoje minimas kaip buvusio kunigaikščio.
O kad toks vardas iš viso yra tai atgaivino labai puikus, Kauno senamiestyje stūksantis viešbutis...
Jei tik turėsiu sūnelį manau taip ir pavadinius jį Daugirdu, nes taip maloniai, didingai skamba. Kaži kokių trumpinių gali sulaukti šis vardas  g.gif

Ką jūs, mamos, manote apie šį vardą?
*

mano drauges sunus, Daugirdas bigsmile.gif jam jau 8 metukai. grazus vardas, tik gal man labiau trumpesni vardai patinka g.gif O ji vaikai kiti vadina darzely ir mokykloj-Daugiu smile.gif
insi
labai neblogas ir retas thumbup.gif reikšmė - lietuvių: dau- (daug) + gir- (girdėti) – „daug girdėtas, žymus“. daugirdas nėra kunigaikščio vardas, tai vytauto didžiojo laikais iškilusios bajorų giminės pavardė rolleyes.gif o va kaip sutrumpinti nė neįsivaizduoju g.gif gal daugis?
*GAILĖ*
pažįstu žmogų, kurio pavardė tokia. bet šiaip ir kaip vairdas visai neblogas variantas
Burbulytis
MAn tai visai nieko vardas...Jokiu niegiamu asociaciju tikrai nera, gana vyriskas vardukas...Trumpinio net neisivaizduoju, gal pats vaikas sau sugalvos kol dar nemokes istarti tongue.gif
Koarlete
QUOTE(insi @ 2008 02 17, 19:40)
labai neblogas ir retas thumbup.gif reikšmė - lietuvių: dau- (daug) + gir- (girdėti) – „daug girdėtas, žymus“. daugirdas nėra kunigaikščio vardas, tai vytauto didžiojo laikais iškilusios bajorų giminės pavardė rolleyes.gif o va kaip sutrumpinti nė neįsivaizduoju g.gif gal daugis?
*

Dėkui už patikslinimą mirksiukas.gif Žinau kad kažkur istorijos knygose figūravo toks vardas, o kur tiksliai... na negali visko žinot blush2.gif

O šiaip tai smagu kad kol kas visoms vardas mielas. Jei kartais bus du sūnūs tai bus AlGIRDAS ir DAUGIRDAS...

Vyrai mūrai ąžuolai lotuliukas.gif
insi
o va dėl aigirdo patarčiau dar pagalvot g.gif
yalissa
Man tai nelabai tokio tipo vardai.
Koarlete
QUOTE(insi @ 2008 02 17, 20:40)
*

Kodėl? g.gif
insi
nes tokio vardo nė nėra, tai tik raidžių kratinys be reikšmės. va būtų algirdas ar eigirdas.. g.gif
***Žaltvykslė
Daugirdas-gražu. 4u.gif
Aigirdas-nėra tokio vardo. schmoll.gif
Koarlete
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 17, 20:34)
Dėkui už patikslinimą  mirksiukas.gif  Žinau kad kažkur istorijos knygose figūravo toks vardas, o kur tiksliai... na negali visko žinot  blush2.gif 

O šiaip tai smagu kad kol kas visoms vardas mielas. Jei kartais bus du sūnūs tai bus ALGIRDAS ir DAUGIRDAS...

Vyrai mūrai ąžuolai  lotuliukas.gif
*

Papildyta:
QUOTE(insi @ 2008 02 17, 20:40)
*

Atsipašau už klaidelę, įsivėlė. Turėjau omeny ALGIRDAS blush2.gif
***Žaltvykslė
Superiniai vardai dvynukams 4u.gif
insi
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 17, 21:28)
Atsipašau už klaidelę, įsivėlė. Turėjau omeny ALGIRDAS  blush2.gif
*

va tada tikrai thumbup.gif
Nieko sau
Labai vyriškas bei gražus vardelis 4u.gif Vieną Daugirdą žinau, jaučiu kokie 15 jam dabar.

Mano nuomone, vardus reikia derinti (kad nebūtų iš skirtingų operų), bet
kai vienodai skamba vardeliai Algirdas-Daugirdas man nepatinka, toks jausmas, kad tėvai pasigedo išmones arba pasirinko lengviausią variantą. cool.gif
tasha
Mano teveliu kaimyno pavarde Daugirdas, tai man labai butu keista vaika tokiu vardu sutikti unsure.gif
Koarlete
Visgi nė vieno nepažįstu tokiu vardu, bet tai neatbaido suteikti būtent tokį, nes kamba kažkaip ypatingai ...vyriškai.. blush2.gif
Arsua32
Musu giminej Daugirdas yra pavarde smile.gif
Valetta
Man nelabai toks vardas, per grubus, bet jei jums patinka, kodel ne g.gif
angeluxx
Man labai gražus ,stiprus vardas ir dar labai lietuviškas.Aš už.
Dykuma5
Manau, kad visai nieko vardas....... tongue.gif
dia.dia
QUOTE(Arsua32 @ 2008 02 19, 12:31)
Musu giminej Daugirdas yra pavarde smile.gif
*

Taip, yra pavarde. Taciau daug pavardziu atsirado is vardu. O sis vardas labai senas ir man grazus thumbup.gif
xerotsx
Man visai grazus vardas berniukui 4u.gif
digi
normalus vardas, nekelia jokių neigiamų asociacijų, pašaipos, visai gražus mirksiukas.gif
TheAngel
LABAI geras vardas. 4u.gif vyriskas,tvirtas,lietuviskas.super. drinks_cheers.gif
Bahara
Labai grazus vardelis.
Float
Daugirdas asocijuojasi su "daug girdo", tiktų barmenui kokiam...
Laurina
man labai asocijuojasi su pavarde, vyro giminej yra zmoniu su tokia pavarde smile.gif
Chanelle
Pima reakcija - daug ir girtas, o ne girdeti biggrin.gif
nutė
Na, moteriškės, Jūsų ir fantazija, jei iki girto prieinat.
Tikrai labai gražus vyriškas vardas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
dauga
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 17, 20:34)
Dėkui už patikslinimą  mirksiukas.gif  Žinau kad kažkur istorijos knygose figūravo toks vardas, o kur tiksliai... na negali visko žinot  blush2.gif 

O šiaip tai smagu kad kol kas visoms vardas mielas. Jei kartais bus du sūnūs tai bus AlGIRDAS ir DAUGIRDAS...

Vyrai mūrai ąžuolai  lotuliukas.gif
*

Na ir sutapimas! Mano vyras Algirdas, o sūnus Daugirdas biggrin.gif
NeXt NeXt
QUOTE(Float @ 2010 07 27, 10:03)
Daugirdas asocijuojasi su "daug girdo", tiktų barmenui kokiam...
*

vat būten, iškart tokia asociacija smile.gif
aggree
MB labai grazus vardai Algirdas ir Daugirdas... O man nelabai... Bet nera ir baisus. Ir tikrai asocijuojasi su tvirtais vyrais.
ggrass
daugirdas nebent su viesbuciu Kaune. Saunus du vardai Daugirdukas ir Algiukas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.