Gal žinot dar kokių gudrybių?
Nuvažiavau pas mamą-išsigandau,visas 25a sklypas išrausiotas kurmių.Visur-per gėlynus,per daržus, po braškynu...Ir tos priemonės,kurių ėmėsi mama-nepadėjo: statė vėjo malūnėlius, statė kažkokius ultra- aparačiukus, pylė odekoloną į tuos urvus, net radiją buvo užkasus ir paleidus visu garsu
Gal žinot dar kokių gudrybių?
Kazkas sake ,kad jie bijo paprastu vejo maluneliu , arba vibracijos
O tie nebijo
Buna tokie irenginukai, skleidziantys kazkokias bangas, kurios kurmiams nepatinka, bet ar ju Lietuvoje yra, tai nezinau...
Nors tas sklypas atrodo visas išrausytas, realiai ten yra kokią trys ar keturi kurmiai
Išvyti jų neišvysi, tačiau labai nesunkiai galima su slastukais sumedžioti. Tiesa, aš tai to tikrai nedaryčiau, nes bijau baisiai visokių ten dvesiančių ar nudvėsusių gyvųnų. Neseniai kasdama daržą pelę kastuvu perspaudžiau, tai taip persigandau ir surikau, kad vyra iš kambario atbėgo strimgalviais, po to keikėsi, nes net batų užsimauti nespėjo
O su kuo medžioja?
Elija, mano mociute kaime statydavo i tas duobes tuscius butelius, kakleliu i virsu. Atseit, kai vejas pucia, ts garsas juos labai nervuoja. Mama dabar daro ta pati. Nezinau ar del to, ar ne, bet kurmiai dingo.
Kartais uztenka elektrines zoliapjoves. Jie tikrai bijo vibracijos ir pasitraukia is ten, kur daznai burzgia koks aparatas. Apie skleidziancius bangas irenginius irgi teko girdeti - reklamavo kazkada per televizoriu. Gal reiktu pasidometi ukiniu prekiu parduotuveje.
Vyras turi ketverius slastukus - dveji tokie kaip plastikinis vamzdis, o dveji metaliniai, iš vielos storos. Abejus pirko senukuose. Tuos plastikinius reikia dėti į horizontalų kurmiarausį prakasus velėną ar žemė nuo paviršiaus iki urvo. Niekaip užtaisyti jų nereikia. O vieliniai kažkaip užsitaiso ir įsispaudžia į tą landą, kur būna išrausta žemė. Vyras visus keturis skirtingose vietose į naujesnes landas sudeda ir palaukia pora dienų. Kai po nakties nei vienas naujas kauburėlis neatsiranda, vadinasi pakliuvo. Aišku, galima medžioti ir vienais, bet jis tingi ten kasinėti po kelis kartus skirtingose vietose, tai naudojasi keturiais ant naujausių kurmiarausių - sėkmė garantuota.
as ir esu girdejus kad reikia ikisti i tas duobes pagaliuka ir paprasciausias skardines nuo alaus uzmauti ir kai vejas jas judina jos skamba ir kazkaip jau jiems tai nepatinka
Labas,
nutirpus sniegui, pradejo listi kurmiai Gal kas zinote super veiksmingu budu, kaip tuos parazitus isvaryti? Aciu is anksto
Anyta pribado į žemę pagalių, na metro aukščio, o ant jų užmauna plastikinius butelius nuo sprite pvz. 2 l, tai nuo menkaisuio vėjelio jie dreba ir garsą leidžia, sako kad padeda
Aciu, bet mums toks variantas nelabai tinka
Zinau as toki viena buda. Reikia i kurmiu urvus susmirdusias silkes deti, kur tik israusia ten ir idedi. Mano mociute bande, tai sake kad dingo.
mes irgi turejom pries metus sita beda...bandem i ju urvus deti ir citrinos zieves ir benzinu suvilgytus skudurus...nepadejo...
nebutinai silkes prasmirdusiais bet kokias zuvies atliekas (tik nekeptos ar virtos) prasmardinti ir i tas viewtas kur jie prisikase prikaisioti. tikrai padeda nes taip dare tevai savo sode bo jau niekas nepadejo, nei pirktiniai nuodai nei benzinas nei sieros gabaleliai. o su ta prasvinkusia zuvim paskui pastebejo kad dar labai gera trasa pomidorams augint, nes tais metais kaip deliojo tai pamidorai irgi nerealiai augo. Nors ir neliko kurmiu bet siltnami vis karts nuo karto dar pakisa po zeme
sveikutes,turejome ir mes sode tokia nelaime kaip kurmiai,viska bandeme ir benzina,ir nuodus,bet niekas nepadejo.kol vienas kaimynas nepasake kad geriausiai naikina kurmius ismatos zmogaus.jas uzmerkti reikia su vandeniu,palaikyti kelias dienas ir pilti i kurmiu skyles.skamba ne kaip,gal ir kvapas nekoks,bet nauda matosi!nera nei vieno kurmrausio.
paimi alaus butelį, pusiau gulsčią įkasi-įkiši į žeme taip kad tik kakliukas butų išlindęs truputį... kai pučia vėjas gaunasi švilpimas-pabandykit papūst į butelio kakliuką
Kažkur skaičiau,kad reikia pasodinti margutes (tokios gėlės).Kurmiai labai nemėgsta jų kvapo.
sveikutes, siaip pati esu isbandziusi sia priemone siais metais, nes po ziemos buvo baisu paziureti i taip puoselejama veja.Tai va, vyras keite sode tepalus, senaji supyle i urva,apie du litrus.kurmio nera nei pas mus ,nei pas kaimynus
atsiprasau, neparasiau,kad automobilio tepalus
Girdejau, kad padeda sermuksnio sakeles. Jas reikia susmeigti i kurmrausi. Kurmiam nepatinka ju kvapas. Bet kiek efektyvu nezinau.
Pas mus irgi ta pati problema su kurmiais. Visi kaimynai juos išvaikė, tai jie pas mus perbėgo. Kiekvieną savaitgalį, kai tik atvažiuojam į sodą, puolam lygint kurmiarausius. Mano teta patarė aplink sklypą pupų prisodint, tik gaila, kad nespejau, dabar jau per vėlu. Ir dar girdėjau, kad į kurmių takus kiša trilitrinius stiklainius ir taip gaudo.
mes su vėjo malūnėliais juos išboginom - į kurmausius (mano senelis taip vadina
Na pati dar nebandžiau,nes su spąstais pagavom anksti pavasarį,tai daugiau nesimato.O kaimynas,per tele matė,kad yra nuodai žiūrkėm pavadinimas ar tai STAR ar STOR tikslei nežinau,bet rodė kad vienas žmogelis tik taip ir išnaikino,jokie kiti būdai nepadėjo.
jau antra savaite zolyna prei namu israusia kurmis, nu nezinau ko ir griebtis, gal kuri jau turit patirties kaip ju atsikratyti?
štai čia vienas iš galimų atsakymų į tavo klausimą
dar sako labai padeda šiek tiek papūdyta silkė, jos įmetus į kurmio landas kvapas atseit sėkmingai išvaro tuos gyvius QUOTE(gamma @ 2006 06 01, 12:50) jau antra savaite zolyna prei namu israusia kurmis, nu nezinau ko ir griebtis, gal kuri jau turit patirties kaip ju atsikratyti? Jei daznai lankosi, reiskia, kazka skanaus randa
Buvo ir man tokia bėda dar kai gyvenau name..Kol..Negavau dovanų katės:]]~ ir problemų kaip nebūta;]
Pas mus visą pievą ir daržą buvo iškilnoja, bet močiutė pridėjo į tas išraustas skylutes žiurkių nuodų ir dingo.
QUOTE(Aš Buvo ir man tokia bėda dar kai gyvenau name..Kol..Negavau dovanų katės:]]~ ir problemų kaip nebūta;] Pasiseke tau su katyte. O musu sodo sklype daznai lankosi (siuo metu galima sakyti gyvena) kate, kartais atklysta ir kaimynu katinas, bet kurmiarausiu tai nesuskaiciuosi. Drauge vakar pasake, kad jos kaimyne isvaike is savo sklypo kurmius, pasodinusi raudonuju balandu. Tai rytoj ir man atnes keleta, pasisodinsiu ir paziuresiu. Nes su plastmasiniais buteliais apkarstytas sodas atrodo is tiesu tragiskai, chemiju (atidirbtu tepalu, benzino, dar girdejau, kad pila ant skudurelio HARPIC valymo skysti ir ikisa i landa) pilti i dirva nenoriu, nes ir sulinys yra, ir darzoves auginamos. Tiesa, pameginsiu su ikastais buteliais,ir dar galima su "pabuvusia" silke.
Gana gerai padėjo amoniakas. Juo suvilgytus skudurėlius sukišome į urvus. Bet 100 proc. neišnyko.
Kaip tik prasidejo lietus, atsirado ir sknistas knisiantis kurmis...
Bandžiau ir spastus, skystį atbaidantį kurmius, žibalą, į urvą pyliau vandenį. O jis tik juokiasi ir daro savo Tai jis ėmė ir ioškniso pusę pievos. Padėkit, patarkit, kaip jį išvaryti.
na, mums geriausiai tuo klausimu katė pagalbėjo
Mes irgi ko nedareme - ir spastus, ir malunelius stateme, ir visokius dvokiancius dalykus i olas kisome, nu ir nieko
Dabar ir pas mus si reikala padeda spresti katinas - siemet jau kokius 8-9 kurmius sugavo
Ruberoido kvapo nemėgsta kurmis, ir dar jei sodo sklypo kraštus apsodinsite pupomis, tai kurmis iškeliaus iš jūsų sklypo. Pas mane kurmis irgi buvo visus agurkus išknisęs ,sėjau iš naujo, aš prismaigsčiau pagalių ir ant jų užmovau plastikinių butelių nuo limonado, gaunasi toks virpėjimas, kai papučia vėjas, na lyg ir nepatiko kurmiui, nes daugiau nekniso.
Labai puiku aparaciuka esu gavusi dovanu. Sake pirktas Thomas Philips krautuveje. Taigi ibedziau ji sklypo centre ( raso, kad apie 20 a. plote veikia) ir visi kurmiai kaipmat dingo. Pasikrauna jis saules baterija ir skleidzia kazkokias bangas, tarsi pypcioja su pertraukomis. Tikrai labai geras, galvoju dar viena isigyti, nes plotas mano didesnis, tad kai kur kampuose pabando galvyte kystelt. :super Beje, sako, kad ir grauzikus isvaiko. Siulyciau isigyt. Kainuoja kazkur apie 50 l.
štai radau apie kurmių baidytuvą įtariu, kad tas pats kur 6301 rašo, tik kaina didesnė
QUOTE(jolaxus @ 2006 09 18, 10:05) štai radau apie kurmių baidytuvą įtariu, kad tas pats kur 6301 rašo, tik kaina didesnė nusipirkom panašią lempą Thomas Philips parduotuvėje. Sumokėjom - 52 Lt. Pasikrauna dieną, o naktį rėkia su pertraukom, dar žemėj - vibruoja. O kurmiai
Išvijau kurmius pas kaimynus su karbidu
Geriausias budas, tai silke.
Galiu pasidalinti savo šių metų patirtimi . Mama verkdama prašė priemonių nuo kurmių nes buvo tikrai baisu. Nupirkau aš jai rusiškų nuodų kurmiams juos parduoda turguje parveštus iš rusijos jų yra dvejopų vieni kurmius išbaido į kaimynėlio daržą, o yra ir nuodai kurie kurmius išmarina. Dar pirkau kažkokius į ledinukus panašias tabletes kurios siaubingą kvapą skleidžia. Pavadinimų neprisimenu, bet jeigu kam aktualu tai eidama pro turgų galiu pasidomėti. Tiesa jų kaina 3-4 litai
mano sode tai katinas labai padejo ,buvo ten tu kurmiu isiveise , tai katinas is neturejimo ka veikt visus po viena isgaude ir dar mums namo parnese visus parodyti, nu aisku negyvus jau.tai nuo to laiko ne vieno kurmio nebera .
Pageidautina ,kad kate arba katinas butu nekastruotas ,neskitaip tai jiems dzinbuna.
Jo tą ir aš girdėjau kad katinams tikrai dzin nuo kurmiu dar labai saugoti reikia katinus ir nuo varlių jų priėdę jie nepagydomai nugaišta
QUOTE(adėlė @ 2006 11 21, 17:36) Galiu pasidalinti savo šių metų patirtimi . Mama verkdama prašė priemonių nuo kurmių nes buvo tikrai baisu. Nupirkau aš jai rusiškų nuodų kurmiams juos parduoda turguje parveštus iš rusijos jų yra dvejopų vieni kurmius išbaido į kaimynėlio daržą, o yra ir nuodai kurie kurmius išmarina. Dar pirkau kažkokius į ledinukus panašias tabletes kurios siaubingą kvapą skleidžia. Pavadinimų neprisimenu, bet jeigu kam aktualu tai eidama pro turgų galiu pasidomėti. Tiesa jų kaina 3-4 litai Mus irgi sode užpuolė kurmiai
Mes irgi turėjom bėdą su kurmiais, bet paaugo mūs katė ir juos išgaudė. Dabar į rudenį vėl buvo atsibastę keli, tai jis kartu su savo atžala vėl juos patvarkė
Beja, katės dukrą dovanoju. Gal reikia kam?
Efektyviausia priemonė nuo kurmių, bent jau mums, yra įkaltas į žemę baslys su plastikiniu buteliu užmautu ant viršaus. Jo sukuriamas gaudesys ir vibracija labai puikiai atbaido kurmius. Bet tik atbaido...
O esu mačiusi dar vieną būdą, kurmiams naikinti. Tose vietose, kur praeina kurmių takai iškasama duobė trilitriniui stiklainiui, trilitrinio stiklainio anga (atvira) būna kaip tik toje vietoje, kur kurmis praeina. Tai jis besikasdamas patenka tiesiai į trilitrinį Tai va, tiek žinių iš kurmių gyvenimo |