na, o naujosios mamytės, nedalyvavusios ankstesnėje temoje, pasidalinkite patritimi, kaip jūsų krūtinė keitėsi:)
Tokia temelė jau buvo, tačiau taip ir neradau patarimų kaip ją išsaugoti kuo gražesnę...
na, o naujosios mamytės, nedalyvavusios ankstesnėje temoje, pasidalinkite patritimi, kaip jūsų krūtinė keitėsi:)
Mano liko tokia pat (po vieno vaikelio). Ypatingai nesirūpinau, bet dar iki nėštumo mėgau po dušo perlieti drungnu vandemiu. Ir viskas. Tiesa, numeris nedidelis
Manau, ne nuo maitinimo laiko priklauso - tiesiog genai, gal dar mankšta, tik sunku tuos raumenukus, kiek jų ten yra (o yra labai jau nedaug, praktiškai ant odos kabaliuoja) ir mankštinti. Priklauso nuo to, kaip atsistato pieno liaukos -ar maitinsi, ar ne , vistiek pieno prisipildo. Taigi, jeigu norit išlaikyti gražią krūtinę, iš viso nepatartina pastoti. Tada beveik garantija. Tikimybė, kad nelabai tepakis po gimdymo - irgi yra, tačiau mažesnė
Norejau paklaust ar labai nukara krutine po pirmo gimdymo? Maniske nera labai "palei kakla" o ir paziurejus i savo mama bijau kad nebebusiu net sau patraukli su nukarusia krutine...
Po pirmo vaikelio,kadangi nemaitinau,tai liko tokios pat kaip ir prieš nėštumą.Bet dabar kai maitinu dukrytę tai ojojoj
man maitinimas ne į naudą.. negraži pati sau jaučiuos, bet didžiuojuos, kad saviškį maitinau iki metų ir 3mėn. vyras ramina, kad kai su antru pastosiu, vėl stati būsiu..
Krutines nukarima lemia NE MAITINIMAS, o NESTUMAS. Nestumo metu (pirmaji trimestra) riebalines liaukos (kas ir daro krutis grazias) yra pakeiciamos pieno glandulomis, tad ar maitinant ar ne, krutys BUS PASIKEITUSIOS NUO NESTUMO.
Kaip krutys keisis priklauso: 1. Nesciosios amziaus. 2. Svorio pries nestuma (BMI) 2. Priaugtu KG per nestumo (kuo daugiau svorio, tuo daugiau krutys issitemps). 3. Genu. 4. KG prarastu po nestumo (kuo daugiau prarandant, tuo maziau riebalu krutyse, tuo daugiau gali nukarti). http://www.007b.com/sagging.php As nelabai norejau maitinti del sios priezasties. Praleidau keleta dienu skaitydama apie krutu pokycius per nestuma ir ieskojau informacijos ar maitinimas kenkia krutims. Priejau isvada remiantis ivairia literatura ir mediciniais straipsniais internete, kad krutu nukarima lemia nestumas. Tad nusprenziau maitinti, nes maitinsiu ar ne, bus tie patys pokyciai. O kaip blogai ar gerai bus, tai priklausys nuo auksciau minetu faktoriu ir sekmes Mano mamos krutine dar ir siandien labai grazi, tad pirstai sukryziuoti. O siaip jei noresiu dejuoti, eisiu i si internetini puslapi apsiraminti: http://www.007b.com/breast_gallery.php Papildyta: QUOTE(JVana @ 2008 02 19, 12:23) Krutines nukarima lemia NE MAITINIMAS, o NESTUMAS. Nestumo metu (pirmaji trimestra) riebalines liaukos (kas ir daro krutis grazias) yra pakeiciamos pieno glandulomis, tad ar maitinant ar ne, krutys BUS PASIKEITUSIOS NUO NESTUMO. Kaip krutys keisis priklauso: 1. Nesciosios amziaus. 2. Svorio pries nestuma (BMI) 2. Priaugtu KG per nestumo (kuo daugiau svorio, tuo daugiau krutys issitemps). 3. Genu. 4. KG prarastu po nestumo (kuo daugiau prarandant, tuo maziau riebalu krutyse, tuo daugiau gali nukarti). http://www.007b.com/sagging.php As nelabai norejau maitinti del sios priezasties. Praleidau keleta dienu skaitydama apie krutu pokycius per nestuma ir ieskojau informacijos ar maitinimas kenkia krutims. Priejau isvada remiantis ivairia literatura ir mediciniais straipsniais internete, kad krutu nukarima lemia nestumas. Tad nusprenziau maitinti, nes maitinsiu ar ne, bus tie patys pokyciai. O kaip blogai ar gerai bus, tai priklausys nuo auksciau minetu faktoriu ir sekmes Mano mamos krutine dar ir siandien labai grazi, tad pirstai sukryziuoti. O siaip jei noresiu dejuoti, eisiu i si internetini puslapi apsiraminti: http://www.007b.com/breast_gallery.php Tiesa, norejau pridurti, kad riebaliukai krutyse atsistato (bent dalinai) po metu laiko : ) Tad kantrybes ir daugiau optimizmo.. Bent jau as stengiuos jo tureti..
mano krutys po gimdymo padidejo vienu dydziu ir tokios liko.nei nukare,nei dar kas jom pasidare,bet padidejimo nesitikejau,nes ir taip nesiojau C dydi.Dabar jau D.jei taip po kiekvieno vaiko...
tiesa viso nestumo metu tepiau ja tepalu nuo striju ir miegojau su stangria sportine medvilnine maikute,po gimdymo su liemenele,kol nustojau maitinti.Manau svarbiausia nelakstyti palaidais papuliais,kad zemes trauka ju neveiktu
Mano krūtinė ir taip maža, o po gimdymo visai nieko neliko
Manau mamytės visų pirma turėtų galvoti apie kūdikėlį, o ne apie kažkokia tai krūtinę. Jei jau taip ją rūpinatės - nevalgykit šokoladų, negerkit kokteiliukų su draugėmis - susitaupysit ir pasidarysit plastinę
Pries pirma nestuma, nesiojau B. Kai laukiausi patapo C. Maitinau iki metu astuoniu menesiu, tai is krutines nieko neliko. Tik dziaugiausi, kad ne nukaro, bet pradingo(nulinukas buvo, kaip tik). Antro nestumo metu pavariau iki D, vyras Sabrina vadino. Dabar jau penki menesiai pilnai ,maitinu, bet vis dar C. Tikiuosi bent prie B pasilikti. Drauges mamai po antro gimdymo pasiliko be proto didele krutine, net nezinau koks ten numeris(koks sestas), nors pana budama, sake antruka nesiojo.
oi pas mane irgi nukaro ir sumazejo krutys
Tikiuosi atsistatys po antro gimdymo (bet kada jis dar bus?)
Mano krūtinė nepasikeitė po pirmojo nėštumo ir gimdymo bei 1,2 metų žindymo, bet ją tepliojau kremukais nuo strijų, taip pat stangrinančiais, nuolat nešiojau liemenėlę, kol buvau
Pries gimdyma tepiau AVON firmos kremu biustui, dabar kolkas neteplioju nes dar maitinu, pastebejau kad kai nutraukiu visa piena krutine truputi pakritusi
o nuo kurios savaites nestumo metu krutine pradeda dideti? man tuoj 8 savaite o krutine vis dar nulinio dydzio..o taip noretusi didesnes... Ar ji gali ir nepadideti?
mano tik vienu dydziu pasikeite is c i d. o striju ohoho kiek atsirado
QUOTE(Neri3 @ 2008 03 04, 21:00) o nuo kurios savaites nestumo metu krutine pradeda dideti? man tuoj 8 savaite o krutine vis dar nulinio dydzio..o taip noretusi didesnes... Ar ji gali ir nepadideti? Asmeniskai man padidejo tik po gimdymo 3 diena.. Vat tada atsikeliau su 75 DD.. Sokas duse buvo O as jam sakau, kad dziaugtusi kol gali, nes kiek prisiskaiciau, tai nutraukus maitinima krutys ant bambos kabes..
Na, nesinori, kad iki gimdymo buvusi stangri krutine po maitinimo butu iki bambos... Priziuriu ja, bet kai nebemaitinsiu reikes rinktis gera krema
as ir turejau pakankamai stangria krutine, nes pries nestuma nemazai esu sportavusi.
Per nestuma man ji truputi padidejo, pastoviai tepiau kremu nuo striju. Ir nebuvo nei vienos strijos kol nepagimdziau. Is kart po gimdymo, tik atsiradus pienukui atsirado ir strijos. As manau, kad daugiausiai priklauso nuo kiekvienos organizmo. Bet sportas visada padeda. QUOTE(Neri3 @ 2008 03 04, 23:00) o nuo kurios savaites nestumo metu krutine pradeda dideti? man tuoj 8 savaite o krutine vis dar nulinio dydzio..o taip noretusi didesnes... Ar ji gali ir nepadideti? Man pradejo dideti kazkur po menesio ir po siai dienai padideje (dar vis maitinu). I savo maikytes vasarines neilendu niekaip
man krutine padidejo kazkur 4men
is pradziu nesiojau c, per nestuma padidejo iki D, maitinimui nusipirkau D liemenele (naivuole
as irgi manau kad cia kiekvienai priklauso nuo genu. mano pvz niekad nebuvo labai standi (visa gyvenima laikausi dietu, aukstyn zemyn) tai po gimdymo ir maitinimo nedaug ir pasikeite , nei nutyso nei padidejo bet ir nepagrazejo
nestumo metu tepiau kremais bet striju nepavyko ishvengti
Krūtinė padidėjo nuo A iki B. Bet tik baigus maitinti vėl grįžo iki A
QUOTE(JUSTITIA @ 2008 02 24, 00:03) Manau mamytės visų pirma turėtų galvoti apie kūdikėlį, o ne apie kažkokia tai krūtinę. Jei jau taip ją rūpinatės - nevalgykit šokoladų, negerkit kokteiliukų su draugėmis - susitaupysit ir pasidarysit plastinę
oi pritariu Justitia ir Ureja jums,saunuoles,kokie kremai gali padeti siam reikalui
Papildyta: QUOTE(gggiedrex @ 2008 02 28, 14:11) Pries gimdyma tepiau AVON firmos kremu biustui, dabar kolkas neteplioju nes dar maitinu, pastebejau kad kai nutraukiu visa piena krutine truputi pakritusi Pazistama dirbo "lochotrone" ir pardavinedavo krutis didinancias tabletes, kai jos paklausiau ar ivyksta stebuklas, atsake "Posle 2 mesiacev priema tabletok i usilennyh masazej prysciki napuhajut".. Buk labai atsargi su tom tabletem,nes daug kur tai apgaule.. QUOTE(JUSTITIA @ 2008 02 24, 01:03) Manau mamytės visų pirma turėtų galvoti apie kūdikėlį, o ne apie kažkokia tai krūtinę. Jei jau taip ją rūpinatės - nevalgykit šokoladų, negerkit kokteiliukų su draugėmis - susitaupysit ir pasidarysit plastinę as irgi ta pati galvoju!reikia ziuret kad vaikuti ilgiau glaust prie saves galetum! QUOTE(neringute22 @ 2008 04 02, 13:04) as irgi ta pati galvoju!reikia ziuret kad vaikuti ilgiau glaust prie saves galetum! Tai cia niekas ir nerase kad nutrauke del to maitinima bet jau po visko manau BUTINA rupintis savimi ir savo groziu, tikrai nepateisinu tu mamu kur kai tik pagimdo ir pamirsta apie save ir atrodo nekaip
Mano krutine pries nestuma buvo C o po nestumo D ir net D su puse ispradziu buvo nieko grazi nors ir miegu su liemenele,bet palaipsniui pastebejau kad ji vis labiau arteja prie bambos ir yra suglebusi
QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 02, 13:09) Tai cia niekas ir nerase kad nutrauke del to maitinima bet jau po visko manau BUTINA rupintis savimi ir savo groziu, tikrai nepateisinu tu mamu kur kai tik pagimdo ir pamirsta apie save ir atrodo nekaip jei dailia figura ilgiau norisi islaikyt, tai kam ta nestuma planuot tada?kas zino gal pasikeisi gal ne, paskui verkia del nukarusiu krutu, ar per didelio uzpakaliuko QUOTE(neringute22 @ 2008 04 02, 14:10) jei dailia figura ilgiau norisi islaikyt, tai kam ta nestuma planuot tada?kas zino gal pasikeisi gal ne, paskui verkia del nukarusiu krutu, ar per didelio uzpakaliuko nemanau kad kudikelis nukentes jei nemaitinanti mama sportuos, laikysis dietos, tepsis kremukais ir kitaip savimi rupinsis QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 02, 14:27) nemanau kad kudikelis nukentes jei nemaitinanti mama sportuos, laikysis dietos, tepsis kremukais ir kitaip savimi rupinsis na cia jau teisybe, papukai tai jiems grazus patinka
asmeniskai man, labai krutine nepasikeitus,tiesiog buvo B, o tapo C
pas mane irgi buvo b pasidare c (cia dar nestumo metu apie 4-5 men) kai pagimdziau ir atsirado pienas kelias dienas buvo d, bet kai susinormalizavo gamyba vel patapo c, manau kai dings pienelis grysiu prie b, tik pasikeite apimtis po krutine (padidejo 5 cm) o krutines forma liko ta pati, na kol kas pilnesne bet net pilna stati yra nenukarineja, po gimdymo miegojau su liemenele, nes esu skaicius kad pirmi menesiai patys svarbiausi tam nukarimui yra, beje krutu oda nesitraukia sportuojant ir panasiai jei jomis tinkamai nesirupinama nuo pradziu, tai pati jautriausia vieta kurios paskui jau nebeatstatysi, todel rupintis reik is karto pradeti o ne rytoj ar "dar po savaites, kai atsigausiu" aisku as nekalbu apie tas jau super gigantiskas krutis kur tikrai sunku sustvarkyti, bet tokiomis reikia rupintis labiausiai !!! ir aisku dar iki nestumo !
O man per visą nėštumą krūtinė nesikeitė, galvojau, kad nebus pieno, bet...
o mano vyrui dabar patinka mano papukai,jis sako man(faina, kad liktu tokie).
Sveikos mamytes,...
atsiprasau jei tokia tema jau buvo, as jos neradau,... as laukiuosi,..ir man labai rupi, kaip issaugoti krutines forma po gimdymo,... mano krutine yra nedidele, bet neblogos formos,... mano sesers krutine buvo panasi i mano iki gimdymo, po gimdymo paliko visiskai maza ir "tuscia",... gal mamyte zinote kokiu patarimu, ka galima butu padaryti,..aisku ne plastine operacija,... buciau dekinga jei pasidalintumete savo patirtimi ir patarimais, kaip jums buvo,.. ka jus daret,...
[COLOR=blue]
Del krutines galiu pasakyti taip: Kai prades krutine dideti, ir po gimdymo, kai kaupsis pienas, tai turek tvirtas liemeneles - su placiom geriau petneselem. Jei ji nebus ant tiek didele, tai gal uzteks ir paprastesnes. Stiprink krutines raumenis, net budama nescia tai gali daryti. Del didejimo ir mazejimo, tai visiems skirtingai. Vieniems kol maitina ji buna grazi didele, o kai baigia ji isnyksta ir buna pradine, zinoma nebe tokia stangri. O kitieks ji nesumazeja. Man nesumazejo, gal del to kad is karto pastojau antra karta, ir dabar ji lyg ir didesne, tik kad siek tiek nuo svorio gal yra nukritusi, bet pasakyciau kaip po dvieju vaiku ji labai dailiai atrodo.
O man atrodo, kad krutines pasikeitimai neisvengiami. Na ZANAZ ka parase, tai tikriausiai viskas, ka galima padaryti.
Matyt turejai omeny po maitinimo ne po gimdymo
Man atrodo, čia kaip Dievas ar gamta sutvėrė, taip ir bus - nei pratimais, nei kokiais kremais nieko čia nepakeisi
O štai vienos mano draugės tai tikrai atsitiko taip, kad krutys liko tokios nukarusios ir tuščios, na tikrai nekas.... Ypač kai iki gimdymo tos krūtys buvo tikrai dailios formos, na tokios nei didelės, nei per mažos ir tokios apvalios. Tikrai gaila, kai taip atsitinka QUOTE(zanaz @ 2008 04 23, 20:48) [COLOR=blue] Del krutines galiu pasakyti taip: Kai prades krutine dideti, ir po gimdymo, kai kaupsis pienas, tai turek tvirtas liemeneles - su placiom geriau petneselem. Jei ji nebus ant tiek didele, tai gal uzteks ir paprastesnes. Stiprink krutines raumenis, net budama nescia tai gali daryti. Del didejimo ir mazejimo, tai visiems skirtingai. Vieniems kol maitina ji buna grazi didele, o kai baigia ji isnyksta ir buna pradine, zinoma nebe tokia stangri. O kitieks ji nesumazeja. Man nesumazejo, gal del to kad is karto pastojau antra karta, ir dabar ji lyg ir didesne, tik kad siek tiek nuo svorio gal yra nukritusi, bet pasakyciau kaip po dvieju vaiku ji labai dailiai atrodo. sveikinu, kad pavyko issaugoti krutines grozi,... Papildyta: QUOTE(ajuka @ 2008 04 24, 09:37) Matyt turejai omeny po maitinimo ne po gimdymo na taip kaip sakant po maitinimo,.. na tikiuosi, kad viskas taip lengvai apsieis,... Papildyta: QUOTE(SiDo @ 2008 04 24, 15:33) Man atrodo, čia kaip Dievas ar gamta sutvėrė, taip ir bus - nei pratimais, nei kokiais kremais nieko čia nepakeisi O štai vienos mano draugės tai tikrai atsitiko taip, kad krutys liko tokios nukarusios ir tuščios, na tikrai nekas.... Ypač kai iki gimdymo tos krūtys buvo tikrai dailios formos, na tokios nei didelės, nei per mažos ir tokios apvalios. Tikrai gaila, kai taip atsitinka negi cia rimtai nuo sekmes priklauso, kaip kam,... QUOTE(lindali @ 2008 04 25, 11:07) negi cia rimtai nuo sekmes priklauso, kaip kam,... Na aš nieko nedariau kad išsaugot ir krūtinė liko graži (tokia, kokia buvo prieš gimdymą), todėl ir manau, jog veikia ir sėkmės faktorius QUOTE(SiDo @ 2008 04 25, 14:48) Na aš nieko nedariau kad išsaugot ir krūtinė liko graži (tokia, kokia buvo prieš gimdymą), todėl ir manau, jog veikia ir sėkmės faktorius pasiseke tau,...sveikinu,..
man krutine padidejo pirma ir nebuvo maza bet dabar tai isvis didele
Jokios ten super liemeneles nepades ir t.t.
Aisku, kad krutys turi buti gerai prilaikomos, bet kad ten bus koks prevencinis poveikis.. Prisiskaiciau iki pilnu dantu apie krutis ir ju pokycius po nestumo. Pasirodo patys krutu pokyciai prasideda jau su 8 nestumo savaite: riebalinis kruties sluoksnis kinta, pieno liaukos pleciasi ir uzima daugiau vietos. Neatsimenu kur skaiciau, bet pradzioje krutis turi riebalu ir pieno liauku santyki 1:1, o po NESTUMO (ne po maitinimo) turi 1:2. Pats nestumas keicia krutis ir ju forma. Maitinant ar ne tas santykis lieka, o kai pieno liaukos po nestumo sudaro didesne krutu dali, o pieno nebera, jos susitraukia palikdamos kruti tustesne. Kazkur skaiciau, kad krutys pasipildo riebalais iki 1,5 metu. Taigi nei cia super liemeneles, nei kremukai nepades. Cia priklauso nuo genu, nuo odos elastingumo, nuo nestumu skaiciaus, nuo nestumo metu priaugto svorio (kuo daugiau priaugi, tuo labiau tempiasi krutys) ir t.t. Vakar maciau programa kur moteris kreipesi del plastiniu implantu, nes po gimdymo is jos C krutys tapo A.. Kai pasiziurejau, tai pakraupau.. Kol kas maitinu, bet tragedija butu, jei pasiliks taip kaip jos, dvi kabancios spygutes ant odos sluoksnio.. Pirstai sukryziuoti, nes mamos krutys buvo grazios po abieju vaiku.
Bijau, kad tikrai ne ka galima padaryti
|