Yra nemažai vaikų kurie anksti ima rašyti eiles, dainuoti savas daineles.Būtų visai ydomu paskaityti jūsų vaikučių kūrybos. Gal kas yra net savo knygelę išleidęs. Naujausias dukros kūrinys: Kelionė Aš nešamas vėtros lapelis, Kuris pasiduoda vėjui. Liaunas kopūstinis drugelis, Pramintas vardu kenkėjo.
Jei išlikti pasauly-mano svajonė, Privalau to siekti, be jokios dvejonės. Kai kopiant į kalną sunkumų iškyla, Neklausau silpnybės, Kuri pasirodžius naštai prabyla.
Girdžiu tiktais balsą širdies, Jo dėka negrės kančia pražūties. Pasieksiu viršūnę stipria viltimi Ir mano kelione žavėsis visi.
Keberiokšt
2005 04 08, 18:10
Sveikos, as irgi uzvakar si ta uzrasiau, maniskiui 3 su puse: "Gele ilindo i vandeni Ir nepaskendo Ir uzaugo ligi dangaus" Rela, o kiek tavo poetei?
Sveikos, as irgi uzvakar si ta uzrasiau, maniskiui 3 su puse:
"Gele ilindo i vandeni Ir nepaskendo Ir uzaugo ligi dangaus"
Rela, o kiek tavo poetei?
[COLOR=blue]Manajai 9, pradžia buvo panaši. Manau, kad šito mažylio eilutės labai prasmingos.Sėkmės tolesnėje kūryboja.
Čia maniškės, kai jai buvo 4.
Aš nenoriu svajoti apie liūdesį, Bet jis nekantrus, Jis nori laimėti ir laimi. Aš stengiuosi neliūdėti, Bet liūdesys užima džiaugsmo vietą Ir aš liūdžiu.
Mano mergučė, matyt, bus stambesnių formų rašytoja. Kartais ji skaito "ne taip, kaip parašyta", t.y. atsiverčia skaitomą ar jau skaitytą knygą ir kuria savo istoriją. Istorija visada būna rišli ir labai vaizdinga. Jos pagrindiniai veikėjai būna tos pasakos ar knygos personažai. Gaila tik, kad tos istorijos būna ilgos ir nepajėgiu jų užrašyti. Manau pabandyti, mergučei nežinant, įrašyti į garsajuostę.
Mano sūnus kaip buvo 5m: Svajonių sapne, Ėjau miško taku, Džiaugiaus kiškiuku, Mažu stirneliu, Ir dideliu gėlių glėbiu. Bet staiga kažkas nutiko, Gal dangus užpyko? Apsiniaukė, ištuštėjo.. Kur gi dingo visi žvėris? ____________________ Mieloji pasaka, Prisimeni buvom geri bičiuliai? Mylėjau valandas, kai susirangęs šiltoje lovoje, skaičiau tavo dailiai išrašytus žodžius, gražias istorijas...Kaip gelėjai mane iki ašarų prajuokinti, kaip užklubdavo liūdna diena. Bet nesenai išgirdau, kad aš per didelis tikėtis stebuklais ir pasakomis...Džiaugtis kaip Bjaurusis ančiukas pavirsta gulbe, tris kartus sutuksėtis kulnais, kad atsitiktu kažas nepaprasto, nusijuokti, kaip katinas Rainius šlepšteli į bliūda..Bet ar tikrai negaliu paspalvinti dienų vaivorykštės spalvom? Sapanuoti sniego karalienę, kovojančia su drakonu..? Tu nesupyk pasakėlę, jei skaitysiu tave rečiau, nes noriu būti didelis...Bet tu prisimink, kad surasiu laiko kyštelti nosį į pasakų karalystę..ir visada būsim geriausi draugai. Čia mano Ugnius sukūrė prieš mėnesį viešėdamas pas močiutę  Jo vienas iš geriausių darbų Lietuvių kalba... O šiaip jis rašo Prancūziškai..ir jau nebloga knygutė išeitu iš jo kūrybos
estrėja
2005 06 15, 10:30
Kokie nuostabūs kūrinėliai. Ir aš saviškio Įdėsiu.
Žvirbliukas mažas, Žvirbliukas rudas. Lesa grūdelius Ir kirminėlius.
Žvirbliukas gyvena visur kur vėsu. Žvirbliukas gyvena visur Kur gražu. (2003 02 17)
Gražūs kūrinėliai, jautrūs tokie Maniškis truputį kitu stiliumi rašo: KAIP IŠ DANGAUS MĖSA LIJO
Kartą atėjo diena, kai pradėjo lyti mėsos gabalais. Tai buvo darbo žmonėm - tik valgyt ir valgyt! O mėsos pardavėjams visai prastai sekėsi. Ko čia žmones eis pas juos, jei gali gatvėje prisirankioti sočiai mėsos ir dar tiek, kad niekas nepaneštų? Na, ir praėjus visai savaitei, dar nenustojus lyti mėsa, vieną gražią ir mėsa kvepiančią dieną, atsirado toks žmogus vardu Sloga. Jis atsivežė katapultą su akmens gabalu ir šovė į rusvą debesį, iš kurio lijo mėsa. Debesis sprogo ir nuo tos dienos daugiau nebelijo mėsa.Tik vieta, kurioje įvyko tas dalykas buvo pavadinta MĖSAINĖ. Štai ir dabar toj vietoj tiek daug mėsos, kad vegetaram į tą miestelį važiuoti visiškai nepatartina. : Yra nemažai apsakymėlių parašęs. Vieną jau ir knygelei leisti paruošėm, bet finansai...
QUOTE(Marta @ 2005 06 15, 14:23) KAIP IŠ DANGAUS MĖSA LIJO
Kartą atėjo diena, kai pradėjo lyti mėsos gabalais. Tai buvo darbo žmonėm - tik valgyt ir valgyt! O mėsos pardavėjams visai prastai sekėsi. Ko čia žmones eis pas juos, jei gali gatvėje prisirankioti sočiai mėsos ir dar tiek, kad niekas nepaneštų? Na, ir praėjus visai savaitei, dar nenustojus lyti mėsa, vieną gražią ir mėsa kvepiančią dieną, atsirado toks žmogus vardu Sloga. Jis atsivežė katapultą su akmens gabalu ir šovė į rusvą debesį, iš kurio lijo mėsa. Debesis sprogo ir nuo tos dienos daugiau nebelijo mėsa.Tik vieta, kurioje įvyko tas dalykas buvo pavadinta MĖSAINĖ. Štai ir dabar toj vietoj tiek daug mėsos, kad vegetaram į tą miestelį važiuoti visiškai nepatartina. : Man patinka. Kiek vaikeliui metų? Kažkur turėjau leidyklos adresą, kuri gali išleisti vaikišką knygelę. Kai rasiu parašysiu.
Nu ir talentingi jūsų vaikučiai  O fantazija kokia
estrėja
2005 06 15, 22:03
Štai dar vienas:
Jei meškerę ilgą turėčiau, Pagauti žuvelę galėčiau. Nepaprastą žuvį- auksinę. Nes norą turiu begalinį. Įšpildys žuvelė tą norą, Ir būsiu laimingas kaip ponas. Kur meškerę man įsigyti? Kaip aukso žuvelę pavyti?
Nuobodus langas
Gilioj senovėj Namely sėdėjau. Pro langą nuobodų Į pasaulį žiūrėjau. Kaip krinta snaigės, Kaip lyja lietus. Kaip rudenį paukščiai Skrenda į pietus. Kaip suaugęs vyras Dirba laukuose. Ir maža mergaitė, Tik mažesniuose. Kaip karvutė duoda Mums pienuko. Kaip mamytei verkti Ašarų pritrūko. Pasaulis labai gražus, Tik langas tas nuobodus.
QUOTE(Rela @ 2005 06 15, 18:44) Man patinka. Kiek vaikeliui metų? Kažkur turėjau leidyklos adresą, kuri gali išleisti vaikišką knygelę. Kai rasiu parašysiu. Sūnui dabar 12 metų, bet šitas - ankstyvas kūrinukas. O rašyti pradėjo, kai tik išmoko rašyti.
Marta, štai leidyklos adresas: "Trys žvaigždutės", Kalvarijų g. 159, LT-2057 Vilnius. Reikia nusiųsti vaiko kūrybą, jeigu redakcija susidomės išleis knygelę. Mes patys ruošiames siųsti, turime krūvą eilėraščių. Linkiu sėkmės!
estrėja
2005 06 20, 09:14
Pasirodo ir mano jaunesnioji panelė pretenduoja į rašytojus. Jau saulutė šviečia Mes į kiemą bėgsim. Laukia ten daug draugų Ir mergaičiu ir bernų.
*Julyte*
2005 08 14, 01:45
sėdžiu skaitau kurinėlius labai gražūs, na jau ta mėsa iš dangaus prajuokino iki ašarų, neina sustoti. Ir sugalvok tu man taip- toks jausmas, kad arba vieną mėsą tik ir valgo, arba atvirkščiai jos labai nori, juokauju
zokla13
2006 05 20, 13:37
Mano dukrelė Gintarė kuria eilėraštukus. Gal ir jūsų vaikučiai būsimieji poetai. Pasidalinkime savo mažųjų kuryba. Aš jums parašysiu eilėraštį kurį mano dukrelė sukųrė man  : Mamyte Tau ryto gėlę, Tau rasą dovanoju, Tau beržo lapą, Tau meilę, tiktai tau... Mama tau vėjas pustys plaukus, Saulė skaisčiai tau švies, Kad išmokei pažinti pasaulį, Ačiū tau mama iš visos širdies
zokla13
2006 05 31, 09:03
|
|