Sveikos, ar yra mamu, kurios vis dar nedirba ir augina vaikucius namuose(maniskiui 4m.)
As auginu savo mazaji, nors jam jau greitai trys. Bet jau pradejau ieskotis darbo, nes daugiau nebegaliu istverti be veiklos. O mano drauge savo dukrele dar tebeaugina, nors jai jau greitai bus penki. Ir ji labai laiminga namuose. Turbut tai priklauso nuo mamos ir jos poreikiu
as dar nedirbu, mano suneliui 3,2m taciau jis jau lanko darzeli, o as mokausi - baigineju dieninese bakalauro studijose, taciau daug laiko praleidziu namuose....
as irgi leidziu i darzeli, bet iki pietu. Pabandziau pries du metus ieskotis dizaineres darbo, tada nepasisseke. Ir tada atkeli vis tolyn, gal po ziemos gal pavasari. Siaip tai truputi dirbu, bet nera taip kad nuo 8 iki 18 val. Namuose tapau paveikslus, fotografuoju.... vaikui tai manau nera geriau kaip buti su mama
QUOTE(mage @ 2008 02 22, 13:01) as irgi leidziu i darzeli, bet iki pietu. Pabandziau pries du metus ieskotis dizaineres darbo, tada nepasisseke. Ir tada atkeli vis tolyn, gal po ziemos gal pavasari. Siaip tai truputi dirbu, bet nera taip kad nuo 8 iki 18 val. Namuose tapau paveikslus, fotografuoju.... vaikui tai manau nera geriau kaip buti su mama kazin kazin.. paskui taip ir tampama namisedomis ir atsiranda kompleksai baimes pradeti dirbti ir patampama namu seimininkemis (cia nekalbu konkreciai apie jus) suprantu tas kurios dar mokinasi... bet jau tos kurios nedirba ir adrbo nesiesko, tai arba labai gerai vyras uzdirba arba tiesiog tingi vaikui tai ir bendraut reikia, darzelis nera blogis, jame daug ko ismokstama ir ruosiamasi po truputi mokyklai....
Niekada nesupratau tokių kategoriškų žmonių
Aš namuose auginu du vaikučius dukryte greit 5 metai,o sūnui tuoj 3m,į darželį neina
pazistu pora vaiku,kurie nelanke darzelio ir net paruosiamosios grupes,nagi ir nieko,tik kazkaip gal pirmoje klaseje matesi susikaustymas,nedrasumas,aisku ziniu mazoka,bet isivaziavo veliau ir pasiekimai tikrai neblogi
ir dar manau,kad kai kurios mamos namuose gali duoti daugiau ziniu,disciplinos,nei kai kuriuose darzeliuose
Mano nei vienas vaikas nelanke darzelio, nors isejau i darba kai dukrelei 3men buvo, dabar auginu du ir esu labai patenkinta, auginsiu ko gero iki 3 metu ir labai tuo dziaugiuos, cia priklauso nuo mamu budo, pajamu, charakterio, saviraiskos budu ir zinoma koki darba dirbi, ar megstama ar tik del pinigu
cia priklausoma nuo aplinkybiu, maniske menesi ejo i darzeli ir kankinosi su ligom
QUOTE(Liutaure @ 2008 03 10, 23:34) Mano nei vienas vaikas nelanke darzelio, nors isejau i darba kai dukrelei 3men buvo, dabar auginu du ir esu labai patenkinta, auginsiu ko gero iki 3 metu ir labai tuo dziaugiuos, cia priklauso nuo mamu budo, pajamu, charakterio, saviraiskos budu ir zinoma koki darba dirbi, ar megstama ar tik del pinigu tai va butent kad nuo budo priklauso aisku smagu kad gali sau leisti vaika iki 3-5 metu namie aufginti bet matau nemazai aplinkui mamu kurios tuos vaikus apsikabinusios ir tupi tik ir dejuoja kaip sunku kaip jos nieko nemato ir tt a kai yra tokiu mamyciu saunuolius kurios viska speja ir dar su vaikiuku buna taiaisku gerai bet nereikia auginti vaiku siltnamio salygom, kur namies siltai sedi, irk ai iseina i mokyklas ar pirmas klases tada jiem buna is tikruju labai sunku
nevedziau savo vaikino i jokius darzelius, nors dirbti isejau, kai jam buvo 4 men., o siais metais pradejo eiti i mokykla ir nera jokiu problemu, labai gerai prisitaike ir draugu daug turi
mano mergaitei jau 4.5 bet as dar nedirbu
Kadangi mano lialiukas pradejo lankyti lopseli nuo 1m.ir 1men.,as tik uz darzelius.Vaikas tapo savarankiskas,puikiai adaptavosi.Darzely daug ko ismoko.Draugai,sportas,sokiai,dainos,piesimas irt.t.
Zinoma,yra ir minusu,pvz.,ligos.Bet kadangi geriam vitaminus imunitetui stiprinti,tai ir nesergam(cia aisku reikia tris kartus nusispjauti) QUOTE(Manto mama @ 2008 03 17, 15:10) Kadangi mano lialiukas pradejo lankyti lopseli nuo 1m.ir 1men.,as tik uz darzelius.Vaikas tapo savarankiskas,puikiai adaptavosi.Darzely daug ko ismoko.Draugai,sportas,sokiai,dainos,piesimas irt.t. Zinoma,yra ir minusu,pvz.,ligos.Bet kadangi geriam vitaminus imunitetui stiprinti,tai ir nesergam(cia aisku reikia tris kartus nusispjauti) O 5 m. jei dar nelanko darželį,tai bent jau aš,vežčiau į kokia mokyklėlią ar būrelį QUOTE(marlen @ 2008 03 10, 19:50) pazistu pora vaiku,kurie nelanke darzelio ir net paruosiamosios grupes,nagi ir nieko,tik kazkaip gal pirmoje klaseje matesi susikaustymas,nedrasumas,aisku ziniu mazoka,bet isivaziavo veliau ir pasiekimai tikrai neblogi ir dar manau,kad kai kurios mamos namuose gali duoti daugiau ziniu,disciplinos,nei kai kuriuose darzeliuose Pritariu QUOTE(***zanute*** @ 2008 03 19, 13:33) Pritariu Gal priklauso nuo vaiko,maniškis tai norėjo į burelius,į darželį.
Man tai nuostabiausios tos mamos, kurios augina vaikus pačios namuose. Nematau jokio privalumo darželių "auginime". Savo vaiką leidžiu tik todėl, kad jam reikalinga labai intensyvi logopedinė programa. Tačiau kitų savo vaikų tikrai neleisiu į jokius darželius.
Man stogas "nuvažiuotų"
Bet as kaip žmogus nenorėjau užsidaryti namuose su košių virimu, skalbimu ir t.t. juk reikia į žmones grįšti, dirbti, lavėti, vaikams išmokti bendrauti, draugauti ir t.t........Tad nuo 2m. vaikai į darželį ir
Jeigu tik leidžia galimybės,tai tikrai nieko prieš, bet reiktų lankyti kokią nors mokyklėlę.
na, aš ir dirbu, ir mokausi, bet vaikas į darželį neina. dirbu nekasdien, vyras dirba namie, turime auklę. o dėl vaikų kolektyvo -- sūnus prisibūna su tais vaikais ir parke, ir svečiuose.
todėl tokiai įstaigai kaip darželis tiesiog nėra poreikio.
Visus auginau ir auginsiu iki 3m.Darzeliais esu labai nusivylusi,ten vaikas beveik nieko neismoksta,nevyksta jokia pedagogika.Vaikas gryzta pavarges,psichologiskai isderintas,sunku susikalbeti.Jei butu galimybes auginciau iki 5m.
Pritariu siai nuomonei, kad nera ko skubeti su tais darzeliais (jei iseina), as viena leidziu nuo 3m. tai vien ligos, vaikas grizta labai piktas ir issilieja ant savo mazesnes sesutes, na ir su tais mokslais ten nekas
QUOTE(gagrate @ 2008 05 22, 17:49) Visus auginau ir auginsiu iki 3m.Darzeliais esu labai nusivylusi,ten vaikas beveik nieko neismoksta,nevyksta jokia pedagogika.Vaikas gryzta pavarges,psichologiskai isderintas,sunku susikalbeti.Jei butu galimybes auginciau iki 5m. Noreciau papriestarauti
mano vyresneliui jau uz menesio bus 4m,jauneliui 2.8m, bet su vaikuciais vis dar sedziu namuose. zinoma jeigu butu kritine situacija , gal jau ir ieskociaus darbelio,ir i darzeli vesciau sergancius, kaip dauguma daro,nes visur yra priezastis ta ,kad mamytes nenori daznai bilioteniu imti. as pati nuo praejusiu metu dariau experimenta. rudeni pradejau savo kleckiukus vesti i darzeli ,galvoju paziuresiu kaip jie ten adaptuosis ir tada jau si rudeni buciau ejusi i darbeli. katastrofa ,tiesiogine to zodzio prasme. is 9 menesiu mes darzelyje pabuvojom lygei 50dienu ,visas kitas dienas jie prasirgo. nueini i ta darzeli ,o ten visi apsisnargliave, kosintys. nuo pat pirmos savaites dienos jau galejau pasakyti, kad ketvirtadieni jau busim su tempera ,ir visada taip budavo .taigi manau, kad ir siais metais bus tas pats, todel i darbeli dar neskubesiu,nes vistiek didziaja dali reiks praleisti su serganciais vaikais ,o tokiu i darzeli nesiryztu vesti.
na mes suneliu irgi dar bunam abu ,bet jau nuo rugsejo jei priims noreciau leisti i darzeli nors iki pietu ,jis nori pas vaikus
visi aplinkiniai savo mazylius i lopselius -darzelius isleido nuo 1,6-2 metuku ,tai i mane ziuri kaip i nelabai sveika zmogu ,kad as su juo bunu ,bet gi taip norisi su vaikuciu pasidziaugti kol dar jis mazas,o pinigu kiek bus tiek isleisim,tuo labiau kad dirbti galiu nepilna darbo diena
Siuolakinis darzelis ner blogai, bet turiningas vaiko auginimas namuose yra geriau. Tik daaaug brangiau.
QUOTE(alfa159 @ 2008 08 03, 12:54) Siuolakinis darzelis ner blogai, bet turiningas vaiko auginimas namuose yra geriau. Tik daaaug brangiau. o svarbiausia - reikalauja tevu laiko ir energijos vyriausiaji isleidau 6 metu - i priesmokykline grupe. siais metais jau zygiuos i pirma klase. yra labai savarankiskas, protingas, tik gal kiek nedrasus, megsta mazesnes kompanijas. vidurineli isleisiu i darzeli si rugseji - jam 5. jauciu, kad yra siek tiek per daug priklausomas nuo vyresniojo brolio, retokai gauna pabendrauti su bendraamziais, nes musu pazistamu vaikai arba vyresni, arba gerokai mazesni. manau, kad butent jam darzelis bus proga "atsiristi" nuo brolio, susirasti savo amziaus draugu. maziuko i darzeli tikrai neleisiu bent iki 3 metu, o tada spresim pagal aplinkybes. jam su bendraamaziais ir bendravimu nera bedos, nes aplink daug jaunu seimu su jo amziaus vaikais.
Mano mazajam 1 metai 2 men, auginsiu iki 2 metu aisku. Bet labai noreciau auginti ir ilgiau, buti namuose su abiem vaikuciais - jei tik vyras duotu pinigu
O as niekada nemegau kuistis namuose, tai ir su vaiku sunkiai issedejau. Kol kudikis buvo, dar nieko, o nuo kokiu 1,2 m. jau nebesusitvarkydavau su juo, dienotvarkes nebuvo, veiklos mazai, daug labai miegojau, rekdavau ant vyro istisai, nors ir stengiaus duot vaikui viska ka galiu.
paskui nuo 1,3 m. leidau i lopseli (vel kibau i mestus mokslus) sunku buvo, verkiau, bet po to labai dziaugiaus, nes vaikas labai gerai pritapo, savarankiskejo. dabar jau didelis, tuoj 3 metai, ir eina jau i darzeli, tai dar labiau ten patinka, nes ir vyresniu vaiku yra. nu vienzo, as neisivaizduoju gyenimo namuose. virti nekenciu, megstu pedantiska tvarka, o kai su vaiku sedi, tai man atrodo, namie gerai toms, kurios jau dirbusios, bandziusios daryti karjera, subrendusios, kantrios, disciplinuotos, vaikus mylincios ir mielai zaidziancios moterys. arba tokios pokvailes, kurioms gyvenime tik vyro, namu ir pinigu tereikia (turiu tokia drauge, vaiko neaukleja ir nelavina, tik klykauja ant jo, jis dienu dienom tik prie teliko sedi, miega iki 12, gulasi 00) as kadangi mokausi, nedisciplinuota ir labai nekantri, tai negalejau net iki 2m issedet, o iki 5 tai man rodos kazkokia patologija siais laikais (tik neisizeiskit
Pirmaja dukryte auginau namie iki 4.5 metu Kai nuvedziau i darzeli jai buvo sunku priprasti, nors verke menesi,( po to liovesi verkus), bet taip ir nepriprato, niekada jei ten nepatiko
Girdejau, kad kuo mazesni pradedi leist, tuo lengviau adaptuojasi. Todel sunu pradejau leisti nuo 2.7 metuku, paverke gal savaite, (sunkiausios buvo 3 dienos), kai suprato, kad verkimas cia nepades, priprato. Dabar noriai eina i darzeli, tik keltis ryte tingi. Tai gal tikrai maziukams lengviau? QUOTE(gagrate @ 2008 08 07, 09:22) Gal ir gerai ,kad vaikai atidavei i valdiskas istaigas ,kitaip matyt ,varksiukas,augtu namuose su motina kuri neturi noro nei buti su juo nei ji aukleti nei lavinti.O gal net ji istiktu toks pats likimas ,kaip tavo drauges vaikiuko . O kas blogo tose istaigose? as manau, kad dirbantys pedagogai ismano savo darba, be to kai pasiilgstu per diena, tikrai produktyviau praleidziu kad ir 2-3 val su meile ir demesiu, nei visa diena be nuotaikos, suirzus be entuziazmo. Ne laiko kiekis duoda nauda, o kaip ji leidi. kartais 2 valandos yra geriau negu istisas buvimas. Jei turi 3 vaikiukus, tai nori pasakyt, kad nieko neveiki tik su jais bendrauji? nereik nei tvarkytis, nei valgio gamint? Kai dukra auginau namie iki 4.5 metu tikrai blogiau jauciausi, nei dabar, kai isejau nuo 1.5m Tokia atbukus jauciausi atskirta kazkokia nuo visuomenes, pradejo atrodyt, kad jau net bendraut nemoku O jei vaikas linkes sigti, tai geriau tegul imuniteta igauna virusams darzelyje, nei kad mokykloj sigs( visi jie savo atserga) Vieni anksciau, kiti veliau.( aisku yra isimciu) Papildyta: QUOTE(gagrate @ 2008 05 22, 17:49) Visus auginau ir auginsiu iki 3m.Darzeliais esu labai nusivylusi,ten vaikas beveik nieko neismoksta,nevyksta jokia pedagogika.Vaikas gryzta pavarges,psichologiskai isderintas,sunku susikalbeti.Jei butu galimybes auginciau iki 5m. Gal jums tiesiog nepasiseke su aukletoja? o ir darzelis yra ne vienas, gal pameginkit kita? Mano berniukui tiko ir aukletojos ir vaikai, bet buvo grupej pas juos berniukas, kuris labai verke, tai mamyte tiesiog pervede ji i kita grupe ir viskas susitvarke Ir is plastelino lipdo, ir piesia, ir dainuoja, ir sportuoja..... Zodziu veiklos tikrai sociai. Pati namie tiek tikrai nesugalvociau Atejus, kai pamatai darbelius, tai fantastika QUOTE(daluzenik @ 2008 09 02, 00:07) nuo įstaigos priklauso. pati užaugau sovietiniame darželyje, tai kažkaip gerų prisiminimų iš tenais nulis. (kas užsifiksavo, tai rėkiančios auklėtojos, prisvilusios košės, ir lytinių organų tyrinėjimai). tikiu, kad dabar kitaip. galbūt ir visai gerai. bet man atrodo kažkodėl, kad darželiai tiems vaikams, kurių tėvai neturi kur palikti. o jei yra visos galimybės vaikui augti namie, to ko tų galimybių neišnaudoti? QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 00:22) nuo įstaigos priklauso. pati užaugau sovietiniame darželyje, tai kažkaip gerų prisiminimų iš tenais nulis. (kas užsifiksavo, tai rėkiančios auklėtojos, prisvilusios košės, ir lytinių organų tyrinėjimai). tikiu, kad dabar kitaip. galbūt ir visai gerai. bet man atrodo kažkodėl, kad darželiai tiems vaikams, kurių tėvai neturi kur palikti. o jei yra visos galimybės vaikui augti namie, to ko tų galimybių neišnaudoti? Jau rasiau, kad su dukra sedejau ilgai, o sunu isleidau ansciau i darzeli, tai antras variantas ir man ir vaikui manu tik i nauda Bet cia aisku individualiai QUOTE(daluzenik @ 2008 09 02, 00:21) Jei turi 3 vaikiukus, tai nori pasakyt, kad nieko neveiki tik su jais bendrauji? nereik nei tvarkytis, nei valgio gamint? kai dirbi ar mokaisi, tai maistas nuo to pats neišsiverda ir kambariai patys nesusitvarko. vistiek tą reikia daryt. o apie vaiką irgi nereikia kiaurą dieną tūpčiot -- moka jis ir vienas pats pažaist.
Oho kokios aistros verda
QUOTE(goya @ 2008 05 22, 12:13) Man stogas "nuvažiuotų" Bet as kaip žmogus nenorėjau užsidaryti namuose su košių virimu, skalbimu ir t.t. juk reikia į žmones grįšti, dirbti, lavėti, vaikams išmokti bendrauti, draugauti ir t.t........Tad nuo 2m. vaikai į darželį ir Tai kam tada gimdyt vaikus, jei sunku su jais būt, bendraut, mokint juos? Juk tam ir reikalinga mama QUOTE(daluzenik @ 2008 09 02, 00:21) O kas blogo tose istaigose? as manau, kad dirbantys pedagogai ismano savo darba, be to kai pasiilgstu per diena, tikrai produktyviau praleidziu kad ir 2-3 val su meile ir demesiu, nei visa diena be nuotaikos, suirzus be entuziazmo. Ne laiko kiekis duoda nauda, o kaip ji leidi. kartais 2 valandos yra geriau negu istisas buvimas. Jei turi 3 vaikiukus, tai nori pasakyt, kad nieko neveiki tik su jais bendrauji? nereik nei tvarkytis, nei valgio gamint? Kai dukra auginau namie iki 4.5 metu tikrai blogiau jauciausi, nei dabar, kai isejau nuo 1.5m Tokia atbukus jauciausi atskirta kazkokia nuo visuomenes, pradejo atrodyt, kad jau net bendraut nemoku O jei vaikas linkes sigti, tai geriau tegul imuniteta igauna virusams darzelyje, nei kad mokykloj sigs( visi jie savo atserga) Vieni anksciau, kiti veliau.( aisku yra isimciu) Papildyta: Gal jums tiesiog nepasiseke su aukletoja? o ir darzelis yra ne vienas, gal pameginkit kita? Zodziu veiklos tikrai sociai. Pati namie tiek tikrai nesugalvociau Atejus, kai pamatai darbelius, tai fantastika Aš namie būdama su savo vaikais,ir dar su vienu atvestu vaikeliu, viska spėju padaryt: ir pasitvarkyt, ir pažaist, ir mokint vaikus. Mano sūnus nuo keturių metuku laisvai skaitę, dukryte tai pat žino raides ir jau bando sudėt juos į žodį...Tai kad kaltint kitas mamas nieko neveikimu čia absurdas(jei tik nesprendžiama pagal save). Su dukrytę sėdžiu namie iki šiol(jai keturi metukai), į darželį bandėm vest, bet per trys mėnesius išbuvom tik 9 dienas, o visa laika sirgom, paskutinis lašas buvo, kai po sunkaus šlapimo pūslės uždegimo vaikas susirgo inkstu uždegimu(ir ne tik maniške) ir atsidūrėm ligoninėj...ir čia dėl to kad auklėtoja sodino vaikus ant grindų, kai dar nebuvo įjungtas šildymas, o jau buvo šalta...Taip, auklėtojom gerai kai vaikai serga, jie gi vis tiek gauna pinigus ar vienas vaikas, ar pilna grupe. O imunitetas pas ja geras, per visa laika vaikas sirgo tik pora kartu, ir tai tik peršalimas. Beje, savo sunų tai pat nevedžiojau į darželį(bet tada galėjau į darbą imt su savim) ir nieko, neserga, mokosi vien dešimtukais-devintukais ir su bendravimu neturi problemų (tfu, tfu, tfu). Tai kad dar kartą pasikartosiu, čia viskas priklauso nuo mamos
Na perskaiciau ir kazkaip nekaip pasijauciau
Siuo metu planuoju atsisakyt darzelio ir but su dukra namuose iki paruosiamuju grupes ,bet vis neapsisprendziu . Ar tikrai gerai pasielgsiu QUOTE(knopkyte77 @ 2008 11 04, 14:43) Na perskaiciau ir kazkaip nekaip pasijauciau Siuo metu planuoju atsisakyt darzelio ir but su dukra namuose iki paruosiamuju grupes ,bet vis neapsisprendziu . Ar tikrai gerai pasielgsiu as manau, kad tai visai geras varianmtas - pabuti su vaiku, ypac jei serga. galima vaikui veiklos ir be darzeli turet- visokie bureliai ir pan.o del parengimo mokyklai - mokytojai sako, kad is darzeliu ateina prastai pasirenge, kad geriau lankyt parengiamaja mokykloje. tai ir sedekit dar tuios metus namie, o nuo 6 m etu keliaukit i mokyklele QUOTE(Saran @ 2008 11 04, 16:52) as manau, kad tai visai geras varianmtas - pabuti su vaiku, ypac jei serga. galima vaikui veiklos ir be darzeli turet- visokie bureliai ir pan.o del parengimo mokyklai - mokytojai sako, kad is darzeliu ateina prastai pasirenge, kad geriau lankyt parengiamaja mokykloje. tai ir sedekit dar tuios metus namie, o nuo 6 m etu keliaukit i mokyklele O tai man dabar atsilikusiai
taip, yra ir mokyklose
Aš irgi su vaikais namie.Mergaitei greit penki,lankome mokyklėlę.Gal ir bandysiu vesti į darželį...Jeigu norės...Visko būna,bet manau,kad niekas neatstos bendravimo su mama ir mažesniu broliu.
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 05, 10:36) Aš irgi su vaikais namie.Mergaitei greit penki,lankome mokyklėlę.Gal ir bandysiu vesti į darželį...Jeigu norės...Visko būna,bet manau,kad niekas neatstos bendravimo su mama ir mažesniu broliu. Kaip pavydžiu, kai vaikučiai su mamytėm namie gali būti. Nes esu skeptiškai nusiteikusi prieš darželį. Ačiū dievui močiutės dėka galim savo vaiką vesti tik 2-3 kartus per savaitę pusei dienos. Ir manau, mano sūnui per akis šitos darželio patirties. Na ir kas kad jis ten turi draugą, bet kad nieko įpatingo jie ten neveikia tam darže. Be to, mano sūnus vistiek nelabai nori eiti į daržą. Jau spėjo ir nuo maisto vemti ten. O mes tikrai turim veiklos namie. Kažkaip netikiu, kad jam bus bėdų mokykloj, jei ir neitų visai į daržą. Nes gyvenime vis susiduriu su žmonėmis, kurie nelankė daržo vaikystėje ir tarp kitko visi žiauriai protingi ir labai bendraujantys, o nervų sistema aukštumoj
Mes taip pat tai einam iki pietu tai vel neinam,(sunui 5m.) kadangi dar bunu namuose, bet greit uzsiimsiu fotografija studijoj, tai tikriausiai visko bus ir sedesim kartu ir i darza eis.Tokios salygos susikloste
QUOTE(mamymamy @ 2008 11 05, 11:16) Kaip pavydžiu, kai vaikučiai su mamytėm namie gali būti. Nes esu skeptiškai nusiteikusi prieš darželį. Ačiū dievui močiutės dėka galim savo vaiką vesti tik 2-3 kartus per savaitę pusei dienos. Ir manau, mano sūnui per akis šitos darželio patirties. Na ir kas kad jis ten turi draugą, bet kad nieko įpatingo jie ten neveikia tam darže. Be to, mano sūnus vistiek nelabai nori eiti į daržą. Jau spėjo ir nuo maisto vemti ten. O mes tikrai turim veiklos namie. Kažkaip netikiu, kad jam bus bėdų mokykloj, jei ir neitų visai į daržą. Nes gyvenime vis susiduriu su žmonėmis, kurie nelankė daržo vaikystėje ir tarp kitko visi žiauriai protingi ir labai bendraujantys, o nervų sistema aukštumoj man ir norisi ir nesinori vesti į darželį.Tenka kėkvieną dieną pabūti vieno darželio teritorijoje,tai vaikai mušasi ir mušasi,net niekas nedrausmina...taip ir apsiraminu...O vat mokyklėlėje,tai jie dvi valandas labai daug visko veikia.Tai pamiegoti ir kitus reikalus gali nuveikti namie.Taip pat vyras grįžta ,pavalgo,o po to visas laikas vaikų,jokio teliko žiūrėjimo.Tada ir aš atsikvepiu
Na nuraminot siektiek ,dekui jums
Bet vistiek nezinau ,kaip elgtis su tuo darzeliu QUOTE(knopkyte77 @ 2008 11 04, 14:43) Na perskaiciau ir kazkaip nekaip pasijauciau Siuo metu planuoju atsisakyt darzelio ir but su dukra namuose iki paruosiamuju grupes ,bet vis neapsisprendziu . Ar tikrai gerai pasielgsiu Jei turi galimybė nevest, nevesk, o namie daug yra visokiausiu užsiėmimu: pažaist, papiešt, raidės pasimokyt, paskaityt(aš pati priperku visokiausiu pratybų sąsiuvinių, kopijuoju, kad daugiau lapu butu vaikui ir mokomės), į būrelį nueikit, į baseiną...Mes su vaikais labai laimingi! O ir sūnus nelankydamas darželį mokosi vien 9-10
Mano vaikui 5 metai su virš, kitam virš 2 metų.. Anksčiau tai labai skeptiškai žiūrėjau į darželio reikalus.. Mano pačios prisiminimai iš darželio tai siaubingi.. taip ir stovi akyse auklė, užsimojusi tapke per vaiko užpakalį.
Tačiau mano vyriausiasis turi bėdų. Sunkiai jam sekasi prakalbėti. Gydytojai jau ilgai siūlė ir siūlė, rekomendavo pradėti lankyti darželį. Nu pasiryžau... kur ten Išvadoje, tai galiu pasakyti - vaiko gerovė darželyje priklauso net ne nuo darželio pavadinimo, ar išvaizdos. Vaiko gerovė priklauso nuo labai konkrečių dalykų - nuo auklėtojų, auklytės ir specialistų noro ir motyvo dirbti su vaiku. |