Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mama prižiūri vaiką namuose iki 5 metų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3
mmergyte
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 03, 20:40)
Kažkaip nesusikalbam gimtąja kalba  biggrin.gif Iš namų šeiminininkės ar samdomos tarnaitės, nesijuokiau nono.gif temos būtent apie namų šeimininkes, neketinu rutulioti (nors jums atrodo,kad plėtojama tema apie 'mama išeina į darbą vaikui nesulaukus 3 metų' doh.gif )Tiesiog klausiau kaip vadinasi mamos pareigos, jei ji vaiką augina namuose šiuo atveju iki 5 m?  g.gif
Galima apsieiti ir be įžeidinėjimų ,,proletarinis" mąstymas..
*

MAMA..ar būtinai žmogus turi užimti kažkokias aukštas pareigas,kad būtų pareigingas? g.gif man vis dažniau atrodo,kad taip kalba mamos,kurios neturi galimybės auginti vaikučių iki to laiko ax.gif
*Lyra*
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 03, 23:12)
MAMA..ar būtinai žmogus turi užimti kažkokias aukštas pareigas,kad būtų pareigingas? g.gif  man vis dažniau atrodo,kad taip kalba mamos,kurios neturi galimybės auginti vaikučių iki to laiko ax.gif
*

Čia jūsų subjektyvi nuomonė, gali būti visai atvirkščiai 4u.gif Jums nepatiko įvardinimas, mamos kaip namų šeimininkės (nes ji tokia ir yra, asmeniškai netaikau), kai augina vaiką namuose 4u.gif
mmergyte
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 04, 10:04)
Čia jūsų subjektyvi nuomonė, gali būti visai atvirkščiai  4u.gif Jums nepatiko įvardinimas, mamos kaip namų šeimininkės (nes ji tokia ir yra, asmeniškai netaikau), kai augina vaiką namuose  4u.gif
*

nu jūs man paaiškinkit,tai mamos,kurios dirba jau ne namų šeimininkės? biggrin.gif man visai nėra kažkoks nepatikimas,tiesiog diskusija tokia tai ir diskutuoju..mano akimis namų šeimininkė ta moteris,kuri vaikus išleidusi į mokslus,būna namuose,juos prižiūri ir pan..o kol vaikai mažiukai tikrai nemanau,kad namų šeimininkė,nes tai namų ruošai tikrai lieka labai mažai laiko unsure.gif juk tam ir būna su vaiku,kad jį lavinti,mokyti,o ne šiaip,kad tik namie sėdėti.. ax.gif
*Lyra*
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 04, 11:37)
nu jūs man paaiškinkit,tai mamos,kurios dirba jau ne namų šeimininkės? biggrin.gif  man visai nėra kažkoks nepatikimas,tiesiog diskusija tokia tai ir diskutuoju..mano akimis namų šeimininkė ta moteris,kuri vaikus išleidusi į mokslus,būna namuose,juos prižiūri ir pan..o kol vaikai mažiukai tikrai nemanau,kad namų šeimininkė,nes tai namų ruošai tikrai lieka labai mažai laiko unsure.gif  juk tam ir būna su vaiku,kad jį lavinti,mokyti,o ne šiaip,kad tik namie sėdėti.. ax.gif
*

drinks_cheers.gif susikalbėjom thumbup.gif aš už diskusiją, korektišką ir mandagią, be įžeidinėjimų. Dauguma mamų yra namų šeimininkės, bet yra mamų, kurios savęs nerealizuoja tik būdamos namų šeimininkės ir auginandamos vaikus, tačiau yra mamų, kurios puikiausiai jaučiasi namie, kasdien ruošdamos maistą, tvarkydamos namus, laukdamos vaikų, grįžtančių iš mokyklos. Tokios mamos turi daugiau galimybių vežioti į ivairius būrelius ir t.t. Ir gerai, kad yra pasaulyje įvairovė. Nieko blogo tame nematau, bet aš nenorėčiau auginti vaiko namie iki 5 m. metų 4u.gif
Antra vertus, kad ir kaip bebūtų gaila, yra mamų, kurios tik sėdi namuose, o teisinasi, kad augina vaikus ax.gif
arturiuke
QUOTE(lyra82 @ 2011 01 27, 14:26)
Kiek žmoniu, tiek nuomonių. Mano Pupa lopšelį pradėjo lankyti 2.1 m., nes aš grįžau į darbą. Dukrytė adaptavosi netikėtai greitai ir lengvai, sirgo per 9 mėn. 5 kartus (nors buvau pasiruošusi ligonlapį imti kas mėnesį, džiaugiausi,kad to neprireikė). Kadangi labai komunikabili, tai jai labai reikėjo vaikų.
Jei aplinkybės būtų susiklosčiusios kitaip būčiau auginusi iki trejų metų ir ne ilgiau.  schmoll.gif Man nepatinka būti namų šeimininke  schmoll.gif
Nors tai priklauso nuo daugelio aplinkybių, individualių vaiko savybių (intravertas jis ar ekstravertas), nuo temparamento tipo ir t.t. retam 4mečiui užtenka veiklos būnant namie tik su mama. Nekalbu apie tas šeimas, kuriose, tarkim, auga 3 ir daugiau vaikų. Todėl aš esu už darželį,o ypač 5mečiui.
Kai kurių mamų pasisakymai nustebino  bigsmile.gif Vedusios vaikus į vieną grupę iš sakykim 12 grupių, teigia,kad darželis niekam tikęs  g.gif Juk galima pasirinkti kitą grupę, auklėtoją ir t.t. Jei viena pedagogė nelabai patinka, negalima teigti, kad visos niekam tikusios.  4u.gif
*

Labai gerai apie Jūsų požiūrį į vaikų auginimą pasako sakinys : Jei aplinkybės būtų susiklosčiusios kitaip būčiau auginusi iki trejų metų ir ne ilgiau. schmoll.gif Man nepatinka būti namų šeimininke schmoll.gif
Jūs žiūrit kas jums patinka, tinka, o ne vaikui. Gyvename naujos statybos name, vien jaunos šeimos su mažais vaikais, manajam jau 4 m. tad galimybes stebėti aibes šeimų nuo gimimo iki 5 m, turėjau. Tai va mano padarytos išvados tokios į darželį vaikai kuriems nėra 5 metų, nori eiti tik tų tėvų, kurie auginami namuose tam, kad auginti, pasiteisinant tuo, kad auginu vaikus t.y. ie nera pakankamai lavinami, mamos užsikuitusios namų ruoša, arba tiesiog draugėmis, tėvai iš vis pamiršta ką reiškia pažaisti su vaiku, todėl tiems vaikams ir gera darželyje, nes jiems bloga namuose, ir aš visuomet su dideliu gailesčiu žiūriu į vaikus, kurie nenori eiti iš darželio namo, galvoju, tai, kaip jiems namuose blogai turėtų būti, kaip jų individualūs poreikiai nepatenkinami, kad darželyje tarp 15-20 vaikų, su vienu žmogumi yra geriau. Negaliu skaityti tokių nesąmoniu, kad darželyje daug ko išmoksta, įgyja savarankiškumo brr. Tai reiškės tėvai visiškai nieko nesugebėjo duoti tiems vaikams namuose vieni, nes auklėtoja viena sugeba išmokyti 15-20 vaikų. Manieji namie išmoko 3 neturėdami abeceles, 4 neturėdami skaityti, atėjus į grupę neturi auklėtojos su kuo net palyginti, ir visą tai išmokome mes kartu namie su manim ir tėčiu. Mano vyresnioji įšėjo į darželį 3 m., mažasis 4m, iki 5 m. jei būtų galimybės neleisčiau iš vis, todėl ir dabar eina tik pusę dienos kt. puse būna su aukle. Dirbu su medikais, vienareikėmiškas atsakymas vaiką į kolektyvą ne anksčiau, kaip nuo 5 m., pirmiems metams suidraugauti su ligomis, antri metai pasiruošti mokyklai. Žinoma aš nekalbu apie tuos atvejus, kai nėra galimybių, tada vedi ir nefilosofuoji, nes neturi pasirinkimo, bet jei turi...tai niekada į darželį.
*Lyra*
QUOTE(arturiuke @ 2011 02 04, 14:52)
Jūs žiūrit kas jums patinka, tinka, o ne vaikui.
*

Tai jūsų subjektyvi nuomonė ir sakyčiau labai kategoriška, netgi vertinimas. nono.gif Kiekviena mama geriausiai pažįsta savo vaiką. Kiek žmonių, tiek nuomonių ir nereikia neigiamai atsiliepti apie kitokias nuomones, kad tai nesąmonė ar pan. Beje, kolektyve vaikai išmoksta mandagiai diskutuoti ir gerbti kito nuomonę 4u.gif
mmergyte
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 04, 14:45)
Beje, kolektyve vaikai išmoksta mandagiai diskutuoti ir gerbti kito nuomonę  4u.gif
*

o aš nemandagi? lotuliukas.gif aš beveik nėjusi į darželį lotuliukas.gif
dewdew
Nu, man atrodo, per daug tikėtis iš darželio neverta. Pvz., kad kolektyve vaikas išmoks būti mandagus ar kažkas panašaus. To gal ir gali pats išmokti jau mokyklinio amžiaus vaikas, bet ne mažiukas. Mažiukui reikia suaugusio žmogaus, kuris jį to mokytų.
*Lyra*
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 04, 16:50)
o aš nemandagi? lotuliukas.gif  aš beveik nėjusi į darželį lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif atidžiau paskaitytkite, kieno citata lotuliukas.gif
mmergyte
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 05, 13:51)
lotuliukas.gif atidžiau paskaitytkite, kieno citata  lotuliukas.gif
*

na,kad jus citavau unsure.gif
DijaDeima
as pati isejau dirbti kai sunui buvo 2m,bet apsejom be darzelio,su dukra buvau iki 3m.bet,kad dirbu tik 3 dienas per savaite,man tas patinka,ir vaika galima sakyti auginu ir save realizuoju.Manau,kad geriausias varijantas tas,kury amogus pats pasirenka ir jauciasi laimingas,nes jei dirbi tik del pingeliu visai nemiela darba,tai manau oj kaip nesmagu schmoll.gif
Indukė
aš tik užtai, kad vaikas turi eiti į darželį, išmokti bendrauti su bendraamžiais, pabūti ne namų aplinkoje.... Nuoširdžiai sakau, man gaila tokių vaikų, kuriuos mamos "užrakina" namuose iki 5 metų... Kažkaip kvepia "vampyrizmu" vaiko atžvilgiu doh.gif
dewdew
QUOTE(Cili @ 2011 02 13, 09:29)
aš tik užtai, kad vaikas turi eiti į darželį, išmokti bendrauti su bendraamžiais, pabūti ne namų aplinkoje.... Nuoširdžiai sakau, man gaila tokių vaikų, kuriuos mamos "užrakina" namuose iki 5 metų... Kažkaip kvepia "vampyrizmu" vaiko atžvilgiu  doh.gif
*

Kažin, ar kas rakina vaiką namuose, kad tik vaikas neitų į darželį. Greičiau pats vaikas nenori į darželį, o mama suprasdama jo poreikius ir negrūda ten jo. Mano brolis niekad nėjo į darželį ir puikiai moka bendrauti ir su draugais, ir su mama. Mama niekad jo nelaikė ant pavadėlio ir jis labai savarankiškas, nuo 18 m. save išlaiko ir atskirai gyvena. Tikriausiai dėl to ir yra toks savarankiškas ir subrendęs, kad vaikystėj, kiek norėjo, su mama pabuvo. Kitiems ir suaugusiems dar vis reikia mamytės. Brolis puikiai su ja sutaria, o mama nesikiša į jo gyvenimą, kaip kad kai kurios mamos.
cijunske
QUOTE(dewdew @ 2011 02 14, 15:58)
Kažin, ar kas rakina vaiką namuose, kad tik vaikas neitų į darželį. Greičiau pats vaikas nenori į darželį, o mama suprasdama jo poreikius ir negrūda ten jo. Mano brolis niekad nėjo į darželį ir puikiai moka bendrauti ir su draugais, ir su mama. Mama niekad jo nelaikė ant pavadėlio ir jis labai savarankiškas, nuo 18 m. save išlaiko ir atskirai gyvena. Tikriausiai dėl to ir yra toks savarankiškas ir subrendęs, kad vaikystėj, kiek norėjo, su mama pabuvo. Kitiems ir suaugusiems dar vis reikia mamytės. Brolis puikiai su ja sutaria, o mama nesikiša į jo gyvenimą, kaip kad kai kurios mamos.
*

o as tai va irgi isikisiu truputi.manau kad savo sunu i darzeli neskubesiu leisti
schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Cili @ 2011 02 13, 10:29)
aš tik užtai, kad vaikas turi eiti į darželį, išmokti bendrauti su bendraamžiais, pabūti ne namų aplinkoje.... Nuoširdžiai sakau, man gaila tokių vaikų, kuriuos mamos "užrakina" namuose iki 5 metų... Kažkaip kvepia "vampyrizmu" vaiko atžvilgiu  doh.gif
*

man tai nezianu tie darzeliai ne prie sirdies,istiesu tai nesakau blogai apie juos,bet tiesiog man butu baisu vaika ten palikti,man atrodo kad jis ten verktu,bijotu,niekas su juo nebutu taip kaip as.atrodo kad ji skriaustu net.aisku cia as nesamoniu prisimascius ten taip nebuna,bet man kazkaip baisu unsure.gif
sena niekšė
QUOTE(dewdew @ 2011 02 14, 15:58)
Kažin, ar kas rakina vaiką namuose, kad tik vaikas neitų į darželį. Greičiau pats vaikas nenori į darželį, o mama suprasdama jo poreikius ir negrūda ten jo.
*

arba tiesiog -- nėra reikalo. yra tėvai, yra seneliai/giminės/galbūt auklė.
šiaip -- darželis buvo sugalvotas tam, kad dirbantiems tėvams būtų kur saugiai mažus vaikus palikti. kai neturi senelių, kai neišgali auklės. o kad darželis būtinas vaiko lavinimui ir bendravimui -- tai yra tik naujausių laikų išsidirbinėjimai. mirksiukas.gif

QUOTE(cijunske @ 2011 02 14, 16:12)
man tai nezianu tie darzeliai ne prie sirdies,istiesu tai nesakau blogai apie juos,bet tiesiog man butu baisu vaika ten palikti,man atrodo kad jis ten verktu,bijotu,niekas su juo nebutu taip kaip as.atrodo kad ji skriaustu net.aisku cia as nesamoniu prisimascius ten taip nebuna,bet man kazkaip baisu unsure.gif
*

jūs teisi. auklėtojos darželyje tikrai neužsiims su vaiku taip, kaip mama. kiti vaikai gali skriausti, jei vaikas nemokės apsiginti, t.y. tvoti atgal.
galite leisti į kokį nors super elitinį darželį -- ten nebus nesąmonių bet ir kainuos nemažiau nei universitetas.

kad vaikas IKI PENKIŲ METŲ su mama namie būtų nuskriaustas -- tai nebent ta mama kokia pijokė ar kokia visiška vėpla, kuri tik serialus kiaurą dieną žiūri.
dewdew
QUOTE(sena niekšė @ 2011 02 14, 16:13)
kad vaikas IKI PENKIŲ METŲ su mama namie būtų nuskriaustas -- tai nebent ta mama kokia pijokė ar kokia visiška vėpla, kuri tik serialus kiaurą dieną žiūri.
*

Pritariu jums. Darželyje tikrai vaikas ir nuskriaustas gali būti ir su juo neteisingai pasielgs... Toks tas gyvenimas, bet pirmus bent 3 metus geriau pasaugoti vaiką. Juk ten auklėtoja pvz., gali ir neginti jo teisių ir dar kokių nesąmonių išmokyti, kaip kad reikia keršyti, jei kas nors tau ką nors bloga daro. Na, tikrai draugė dirbo daržely ir pasakojo, kaip auklėtoja vaiką, kurį nuskriaudė, moko duot atgal į galvą. Nežinau, kaip kiti, bet aš tai nenoriu, kad mano vaiko to mokytų. Nenoriu, kad verstų valgyti tai, ko jis nenori, kad jam tektų būti su nemylinčia aukle, matyti kitų vaikų blogo elgesio pavyzdį...

O bendrauti, kad jie ten išmoksta, aš nemanau. Mokslininkų nustatyta, kad iki trijų metų vaikai iš vis su vienmečiais nebendrauja, vieni tik gali žaisti.

Ir iš vis skaičiau psichologų knygą, kad vaikas iki 3 m. negali nieko gera išmokti tokioje stresinėje situacijoj, kurioje jis atsiduria, kai jį palieka mama vieną.
dewdew
O kaip mamos, kurios prižiūrite vaiką namie ir nevedate į darželį, ar paliekate kam nors kada savo vaikus?
sena niekšė
QUOTE(dewdew @ 2011 02 15, 20:10)
O kaip mamos, kurios prižiūrite vaiką namie ir nevedate į darželį, ar paliekate kam nors kada savo vaikus?
*

auklei arba giminėms. bet tai daugiau būna vakarai arba savaitgaliai. darželiai tokiu laiku nedirba.
Indukė
ką reiškia vaikas nenori g.gif g.gif Žinau dauguma vaikų, kurie taip nuo mažens manipuliuoja tėvais, kad nenoriu, neisiu, noriu namie būti su mama ir tėvai pildo visus norus..aš nekalbu apie retus atvejus schmoll.gif O mamų sėdėjimas namie su vaiku iki 5 metų ir pasakymas, kad vaikas nenori į darželį, tai tik jų nenoras dirbti ir "tinginio užsidengimas" vaiku, na čia mano nuomonė 4u.gif
Papildyta:
o šnekos, kad skriaudžia, nesupranta darželyje, tai nesąmonė, turbūt pačios nelankėte darželio ir net nebandėte vaiko ten vesti biggrin.gif biggrin.gif Niekam neperšu savo nuomonės, bet čia svarstymai tokie, kad nevesti į darželį, tai egoistų mamų šnekos doh.gif doh.gif Nesakau, kad namie tie vaikiukai augę, bus ka-kokie blogesni, aš ne apie tai schmoll.gif ką reiškia "užsiimu" su vaiku, nebent jūs pedagogė, tai žinote kaip tobulinti savo vaiką, bet tokių mamų mažuma mirksiukas.gif O šiaip kai atveda vaiką nuo 4 etų, namie augintą ir nemoka nusirengti, apsirengti, sorry, nu skiraisi kaip diena nuo nakties vaikai, kurie lanko draželį, ir kurie - ne...Aišku, visur yra išimčių biggrin.gif thumbup.gif
grazina37
QUOTE(Cili @ 2011 02 16, 11:03)
ką reiškia vaikas nenori  g.gif  g.gif  Žinau dauguma vaikų, kurie taip nuo mažens manipuliuoja tėvais, kad nenoriu, neisiu, noriu namie būti su mama ir tėvai pildo visus norus..aš nekalbu apie retus atvejus  schmoll.gif  O mamų sėdėjimas namie su vaiku iki 5 metų ir pasakymas, kad vaikas nenori į darželį, tai tik jų nenoras dirbti ir "tinginio užsidengimas" vaiku, na čia mano nuomonė  4u.gif
Papildyta:
o šnekos, kad skriaudžia, nesupranta darželyje, tai nesąmonė, turbūt pačios nelankėte darželio ir net nebandėte vaiko ten vesti  biggrin.gif  biggrin.gif  Niekam neperšu savo nuomonės, bet čia svarstymai tokie, kad nevesti į darželį, tai egoistų mamų šnekos  doh.gif  doh.gif  Nesakau, kad namie tie vaikiukai augę, bus ka-kokie blogesni, aš ne apie tai  schmoll.gif  ką reiškia "užsiimu" su vaiku, nebent jūs pedagogė, tai žinote kaip tobulinti savo vaiką, bet tokių mamų mažuma  mirksiukas.gif O šiaip kai atveda vaiką nuo 4 etų, namie augintą ir nemoka nusirengti, apsirengti, sorry, nu skiraisi kaip diena nuo nakties vaikai, kurie lanko draželį, ir kurie - ne...Aišku, visur yra išimčių  biggrin.gif  thumbup.gif
*

jei mama tingi dirbti ,tai tau neturetu galvos skaudeti,tu jos neislaikai blink.gif
as suneli i darzeli eidau beveik 4 metuku,ir tik del to kad jis norejo,bet deje tas noras buvo 2 dienas,pabudes 6 valanda pradedavo verkti kad nenori i darzeli ir as ji pilnai supratau,jei verkia reiskia jam ten nepatinka,bet vis tikejausi kad apsipras,zinoma apsiprato,bet lankymas buvo praktiskai tik popieriuose,savaite ejo ir menesi sirgo,ir taip du metus doh.gif ,neislindom is plauciu uzdegimo ,bronchito ir galiausei astma isitaisem doh.gif
dabar eina i mokykla ,i priesmokykline klase,baigesi visos ligos thumbup.gif
as lankiau ta pati darzeli ,tik savaitine grupe,ir po patirtu ispudziu sakiau savo vaiku i darzeli neleisiu :ohbet teko leisti nes nebuvo kam saugoti kol dirbau doh.gif dukra leidau nuo 3 metu,bet ji budavo tik iki pietu,sunelis irgi budavo tik iki pietu,per jo lankyta laika ismoko keiktis,mustis,ir kristi ant zemes doh.gif
tai dabar tvirtai galiu pasakyti ,nieko gero tas tas darzelis jei vaikas istisai serga ir ismoksta tik blogio ,jei tik turite salygas buti namie ir bukite dziaukites savo vaikuciais thumbup.gif
zinau tik tiek ,kad anukai i joki darzeli neis drinks_cheers.gif
*Lyra*
QUOTE(Cili @ 2011 02 16, 12:03)
Papildyta:
o šnekos, kad skriaudžia, nesupranta darželyje, tai nesąmonė, turbūt pačios nelankėte darželio ir net nebandėte vaiko ten vesti  biggrin.gif  biggrin.gif  Niekam neperšu savo nuomonės, bet čia svarstymai tokie, kad nevesti į darželį, tai egoistų mamų šnekos  doh.gif  doh.gif  Nesakau, kad namie tie vaikiukai augę, bus ka-kokie blogesni, aš ne apie tai  schmoll.gif  ką reiškia "užsiimu" su vaiku, nebent jūs pedagogė, tai žinote kaip tobulinti savo vaiką, bet tokių mamų mažuma  mirksiukas.gif O šiaip kai atveda vaiką nuo 4 etų, namie augintą ir nemoka nusirengti, apsirengti, sorry, nu skiraisi kaip diena nuo nakties vaikai, kurie lanko draželį, ir kurie - ne...Aišku, visur yra išimčių  biggrin.gif  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif darželis nėra jau toks blogis, kaip dauguma šioje temoje pasisako. Blogiausia,tai,kad mama labai ,,mylėdama" ir nevesdama vaiko į darželį, nes ten blogai, taip ,,ugdo" vaiką, kad atėjęs 4erių į darželį, net nemoka rankų nusiplauti, o ką jau kalbėti apie turtingą žodyną, pasakojimą apie save, piešimą, bendravimą ir bendradarbiavimą su kitais vaikais, nusirengimą ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(grazina37 @ 2011 02 16, 15:50)
pietu,per jo lankyta laika ismoko keiktis,mustis,ir kristi ant zemes doh.gif
tai dabar tvirtai galiu pasakyti ,nieko gero tas tas darzelis jei vaikas istisai serga ir ismoksta tik blogio ,
*

schmoll.gif nesutinku, kad darželis yra pagrindinė jūsų vaiko astmos priežastis schmoll.gif
Ar tikrai pradėjęs eiti į darželį vaikas 5erių metų ar pradėjęs lankyti mokyklos vaikas neišmoks keiktis,muštis, kristi ant žemės? g.gif
mmergyte
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 16, 15:14)
atėjęs 4erių į darželį, net nemoka rankų nusiplauti, o ką jau kalbėti apie turtingą žodyną, pasakojimą apie save, piešimą, bendravimą ir bendradarbiavimą su kitais vaikais, nusirengimą ir t.t.
*

nu tik nereikia,mūsiškis tą labai senai jau daro,nors i darželį neina schmoll.gif jūs lyginat mamas,kurios atsidavę savo vaikui būna su juo,mokina,ir tos kurios prisidengę,kad neiti į darbą schmoll.gif du skirtingi dalykai 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(lyra82 @ 2011 02 16, 15:14)

schmoll.gif  nesutinku, kad darželis yra pagrindinė jūsų vaiko astmos priežastis  schmoll.gif

*

ne kiek darželis,kiek dažnas sirgimas,ko tikrai priduoda darželis,žinoma ne visais atvejais 4u.gif

dewdew
QUOTE(Cili @ 2011 02 16, 11:03)
*

Nu, kaip nesąmonė? Sąmonė, daržely ir nesupranta ir skriaudžia... Kas gi ten jį gali suprasti? Ten nėra artimųjų, o tik auklėtoja viena pulkui vaikų, tai kur jau ten su jūsų vienu vaiku kas nors užsiims ar gilinsis į jį? Aš lankiau darželį (dar galiu pasakyti, kad jis buvo laikomas geriausiu mieste). Ir dar dabar atsimenu berniuką, kuris nuolat verkdavo ir atsisakydavo siūlomos veiklos. Auklėtoja negalėjo jo paguosti ir negalėjo suprasti ir net nebandė per daug, nes manė, kad ne jos tai pareiga. Auklėtoja turi išvesti į lauką, vesti į lovą, pravesti kažkokį užsiėmimą, o ne bandyti suprasti.
"Užsiimti" su vaiku ir reiškia su juo pasišnekėti, bandyti suprasti, bandyti ką nors išmokyti, pavyzdžiui, nusirengti ar apsirengti. Ir kad taip užsiimtum, nereikia būti pedagogu. Mama geriau tai gali atlikti nei auklėtoja. Pedagogas išmoksta nebent su daug vaikų apsieiti, tai jūs gi tik su savo vaiku namie būnat, tai jums jokių pedagoginių sugebėjimu ir nereikia.
Papildyta:
Tai kas kad kažkokios mamos vaikų namie neišmoko rengtis ar nusiprausti, čia jų bėdos. Vis tiek geriau tokio mažyčio negrūsti į darželį. Ir ne dėl to, kad galėtum patingėti. blink.gif Jau jei taip nori kas tingėti, tai tegul ir nedirba, kam čia dar apsimesti, kad į darželį negali vaiko vesti... Man tai, pavyzdžiui, lengviau dirbti apmokamame darbe nei namie su vaiku "mama dirbti". Kitos mamos ir vaikui einant į darželį namie būna, nedirba ir dar draugė sakė paskutinės vaiką iš darželio pasiima.
sena niekšė
QUOTE(grazina37 @ 2011 02 16, 15:50)
jei mama tingi dirbti ,tai tau neturetu galvos skaudeti,tu jos neislaikai blink.gif

o jei mama dirba namie, arba dirba nepilną dieną, arba TĖTIS dirba namie, arba nedirba wink.gif ne visiem reikalingas tas darželis.

QUOTE(lyra82 @ 2011 02 16, 16:14)
Blogiausia,tai,kad mama labai ,,mylėdama" ir nevesdama vaiko į darželį, nes ten blogai, taip ,,ugdo" vaiką, kad atėjęs 4erių į darželį, net nemoka rankų nusiplauti,
*

jeigu motina nesugeba vaiko išmokyt apsirengt ir rankas plautis... čia dėl to kad į darželį nevedė? vau bigsmile.gif

ką reiškia "užsiimu" su vaiku, nebent jūs pedagogė, tai žinote kaip tobulinti savo vaiką, bet tokių mamų mažuma

labai jau didele pedagoge reikia būt, kad su savo vaikučiu pažaisti, knygutę paskaityti, kažką palipdyti ar pakarpyti.

tai gal jūs pati esat tinginė?
Indukė
Iš kur ištraukėte, kad skriaudžia tas darželis, mano vaikas tikrai nėra nuskriaustas biggrin.gif biggrin.gif bet aš net nebandysiu įrodinėti, kam laiką gaišti mirksiukas.gif
deja namie būnant negali tik užsiimti su vaiku, nes reikia ir valgyti padaryti, ir kambarius susitvarkyti, ir žiūrėk kalnas skalbinių....tai nėra taip, kad ištisai užsiimi su vaiku kaip darželyje schmoll.gif Tike dainų kiek mano dukra ir eilėraščių aš nemoku, garbės žodis.... ax.gif
bet visgi, vaikučiams reikia to bendravimo su bendraamžiais...daugiau nebekoentuosiu mirksiukas.gif sėkmės visom ir visiems 4u.gif
dewdew
Nu, kad skriaudžia, tai tokio amžiaus dažnas vaikas kitus skriaudžia, tai ir nuskriaudžia. Gi maži nemoka gražiai bendrauti. Bet kad kažkas atima ką nors, pastumia, muša ar negražiai vadina, tai čia kaip ir natūralu tokio amžiaus būry. Blogiau ir ne taip natūralu tik tas, kad tokiu metu mamos šalia nėra. Ir šiaip vaikui baisu, stresas be mamos, sunkiau vystytis.
mmergyte
QUOTE(Cili @ 2011 02 16, 20:20)
Iš kur ištraukėte, kad skriaudžia tas darželis, mano vaikas tikrai nėra nuskriaustas  biggrin.gif  biggrin.gif  bet aš net nebandysiu įrodinėti, kam laiką gaišti  mirksiukas.gif
deja namie būnant negali tik užsiimti su vaiku, nes reikia ir valgyti padaryti, ir kambarius susitvarkyti, ir žiūrėk kalnas skalbinių....tai nėra taip, kad ištisai užsiimi su vaiku kaip darželyje  schmoll.gif Tike dainų kiek mano dukra ir eilėraščių aš nemoku, garbės žodis.... ax.gif
bet visgi, vaikučiams reikia to bendravimo su bendraamžiais...daugiau nebekoentuosiu  mirksiukas.gif  sėkmės visom ir visiems  4u.gif
*

na nežinau,manau kad ir vaiką galima įjungti į tą namų tvarkymą ax.gif netgi būtina sakyčiau cool.gif mūsiškis neina gydytoju patarimu,moka ir sumuštinį užsitepti nuo 3 metukų bigsmile.gif ir apsirengti ir kitus reikalus thumbup.gif nesu pedagogė,be to esu dirbanti rolleyes.gif išeina su vyru susiderinti nevedimą ir nevedam schmoll.gif o bendrauti galima su lygiai tokiais pačiais neinančiais vaikučiai,ar ne? bigsmile.gif
dewdew
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 16, 21:08)
na nežinau,manau kad ir vaiką galima įjungti į tą namų tvarkymą ax.gif  netgi būtina sakyčiau cool.gif 

Taip tikrai vaikas kartu gali tvarkytis, tai dar geresnių gal dalykų išmoks nei eilėraščiai. Pvz., mano tai vaikas niekad neprieštarauja, jei aš tvarkausi. Jis tada arba man padeda, arba žaidžia. Tik vat kai mokausi ar šiaip prie kompiuterio sėdžiu, tai jau jam neįdomu, prašo, kad su juo ką nors paveikčiau.
*Lyra*
QUOTE(Cili @ 2011 02 16, 21:20)
Iš kur ištraukėte, kad skriaudžia tas darželis, mano vaikas tikrai nėra nuskriaustas  biggrin.gif  biggrin.gif  bet aš net nebandysiu įrodinėti, kam laiką gaišti  mirksiukas.gif
deja namie būnant negali tik užsiimti su vaiku, nes reikia ir valgyti padaryti, ir kambarius susitvarkyti, ir žiūrėk kalnas skalbinių....tai nėra taip, kad ištisai užsiimi su vaiku kaip darželyje  schmoll.gif Tike dainų kiek mano dukra ir eilėraščių aš nemoku, garbės žodis.... ax.gif
bet visgi, vaikučiams reikia to bendravimo su bendraamžiais...daugiau nebekoentuosiu  mirksiukas.gif  sėkmės visom ir visiems  4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(dewdew @ 2011 02 16, 19:31)
Papildyta:
Kitos mamos ir vaikui einant į darželį namie būna, nedirba ir dar draugė sakė paskutinės vaiką iš darželio pasiima.
*

drinks_cheers.gif gryna tiesa, beje yra ir tokių, kurios norėtų savaitgalį vesti, kad ,,namie ramu būtų", laimei darželiai nedirba savaitgaliais, nors tiek vaikas gali pabūti su tėvais.
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2011 02 16, 20:09)
jeigu motina nesugeba vaiko išmokyt apsirengt ir rankas plautis... čia dėl to kad į darželį nevedė? vau  bigsmile.gif
*

Čia pateikiau pavyzdį tokių mamų, kurios ,,augina" ir ,,ugdo" vaikus namuose iki 5 metų ir jie net elementariausių dalykų, kurie privalu mokėti trimečiui jie nemoka. nono.gif
DijaDeima
as pasirinkau sau tinkama varianta,vesti dukryte 3val per diena i maziuka darzeli,kur grupej tik 10vaikiuku i 2aukletojos thumbup.gif tada ir su bendramziais pabuna ir as rami,nes tikrai eina kas karta labai noriai,net nespeja mamytes pasiilgt.
dewdew
Jei aš kur nors rasčiau kokį mielą mažą daržiuką, gal irgi kada pabandyčiau vesti, bet ar tokių Lietuvoj būna? Žinau, pvz., kad Švedijoj, tai tikrai yra po 7 ar kiek daugiau, bet mažai vaikų vienoj grupėj ir dvi arba daugiau auklių, tai jie ir išeiti kur nors pasivaikščioti iš darželio gali ir visi visada sužiūrėti būna.
DijaDeima
QUOTE(dewdew @ 2011 02 20, 23:02)
Jei aš kur nors rasčiau kokį mielą mažą daržiuką, gal irgi kada pabandyčiau vesti, bet ar tokių Lietuvoj būna? Žinau, pvz., kad Švedijoj, tai tikrai yra po 7 ar kiek daugiau, bet mažai vaikų vienoj grupėj ir dvi arba daugiau auklių, tai jie ir išeiti kur nors pasivaikščioti iš darželio gali ir visi visada sužiūrėti būna.
*

na,taip,mes ne Lietuvoj toky irgi radom...
*Lyra*
QUOTE(DijaDeima @ 2011 02 21, 00:24)
na,taip,mes ne Lietuvoj toky  irgi radom...
*

drinks_cheers.gif Lietuvoje nėra 3 val darželių, bet galima, jei mamai ar tėčiui yra galimybė dirbti iki pietų, vesti vaiką tik į ugdančiąją veiklą t.y. trim valandom iki pietų. Tik mokestis dėl to nemažinamas ax.gif
Nasti
Esu uz darzeli, manau vaikas tenai daug ismoksta - bendrauti, zaisti su bendraamziais, veiklos daug ir t.t. Jau bent mes esame patenkinti darzeliu i kuri vedame dukryte. Tik beda ta, kad mus puola ligos, paskutini karta 4 d. pabuvom ir susirgom. Sergam nuolat bronchitu, kuris komplikuojasi nuo slogos..
Pati nedirbu, nes taip patogiau priziureti serganti vaika, o sergam daznai, nueinam i darzeli 2 sav. ir liga. Tada menesi gydomes ir taip pasaka be galo.. g.gif
Tikim, kad isaugsim visas ligas ir sekmingai lankysime darzeli smile.gif
dewdew
QUOTE(*Lyra* @ 2011 02 28, 19:37)
drinks_cheers.gif  Lietuvoje nėra 3 val darželių, bet galima, jei mamai ar tėčiui yra galimybė dirbti iki pietų, vesti vaiką tik į ugdančiąją veiklą t.y. trim valandom iki pietų. Tik mokestis dėl to nemažinamas  ax.gif
*

Man tai svarbiau, kad dažely būtų mažos grupės, pvz., 2 auklėtojos 7 vaikams.

Šiaip ar taip, čia tema apie mamas, kurios neveda vaiko į darželį iki 5 m., bet kažkodėl dauguma pasisakymų vis tiek apie darželį. Pasidalinkime patirtimi, kaip sekasi auginti vaiką nevedant jo į daželį, o ne kodėl vis dėl to reiktų leisti tą vaiką į darželį. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.