Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žirmūnai: Žirniukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
Agnė
Gal galite "apšviesti" situaciją 4u.gif Kaip su priėmimu ir lopšelio/darželio kokybe g.gif ? Iš anksto ačiū
lilijal
Sveiki, gal kas žino, ar "Žirniuke" yra lopšelis, ar priimtų vaiką nuo 1,5 metų?
Ačiū
Kajaus mama
Sveikos mamytes, noriu visas ispeti apie lopseline grupę Žirmūnų lopšelyje-darželyje "Žirniukas" - tikrai nepatariu ten leisti savo vaikiuko!!! Mano sunelis ten išbuvo 2 dienas. Auklėtojos visai nekompetetingos ir apskritai turbūt be išsilavinimo, jau nekalbant apie elementarias vaikų psichologijos žinias. Aš tiesiog esu pakraupusi ju bendravimu su vaikais! mus priėmė kažkokia auklėtoja Olga, atėjus pasiimti vaiko buvau tiesiog pašiurpinta jos elgesio su jais. Išgirdau jos monologą vaikams - "tu kaip sriubą valgai! žiūrėk į lėkštę! vėl apsipylei!!! tu nieko visiškai nesugebi! vaikų galvos palenktos prie lėkščių, beveik pačioj sriuboj, vaikai persigandę, ašaros akyse" - pasiėmiau savo vaiką ir daugiau ten net kojos jo nebus... ar kieno nors 1.5 metų vaikas puikiai valgo sriuba? ar jis privalo mokėti valgyti, ar ji privalo jį išmokinti, ar ji negalės jo perrengti jeigu ir apsilaistys? be to mano vaikas į lauką buvo išvestas su tapkėm!!! ir po to tom pačiom tapkėm, pilnom smėlio sėdėjo grupėje.
Žodžiu mamytės turėkit galvoje "Žirniukas" - ne jūsų vaikams!
rimama
Prie mano namu vienintelis rusiskas darzelis, dabar nezinau ka daryti, gal yra kitokiu nuomoniu?
Agnė
Na, man jau vien jo teritorija baisi, dažnai eidavom vakare pasivaikščiot, pažaist ant smėlio to darželio teritorijoj, tai ten pilna jaunimėlio, kuris geria alų ir nenustebčiau radusi kokį švirkštą doh.gif O jei vaikas ras blink.gif Man išorinė aplinka pasirodė labai nesaugi, nes pastatas ant kalno, o tvoroj skylės- vaikiukai gali išsirident ir nė nepastebės... Į vidų nė nėjau schmoll.gif schmoll.gif
maissa
QUOTE(Agnė @ 2005 04 09, 17:28)
Gal galite "apšviesti" situaciją 4u.gif Kaip su priėmimu ir lopšelio/darželio kokybe g.gif ? Iš anksto ačiū
*

.Yra darzelyje lopseline grupe. Pries pora menesiu ten uzrasiau savo maze. Nuo rudens turetu buti dvi naujos lopselines grupes. Taciau, ar vesiu ten savo vaika, labai abeboju, nes kaip jau ir minejo bviena mama, darzelio kieme istisai, net ir dienos metu renkasi vietine jaunoji fauna ir geria stipru alu, kartais ir pasimusa, tvorose skyles, yra aplinkiniuose namuose gausu kaciu kerbeju, tad kates nuolat eina atlikineti reikalus i smelio dezes... Darzelis buves rusiskas. Vedeja dar dabar kalba rusiskai. aukletojos turetu buti dvikalbes, nes grupes itariu bus misrios. Tame dar nematyciau nieko blogo, bet butent aplinka, o itariu ir grupes nepasizymi tvarka ir svara... Tad nors darzelis ir labai arti, butu tikrai patogu, dar nezinau, ka darysim su savo mazyle:)

Vetrune

Siaubas, o mums tas darželis pasirodo pagal gyvenamą vietą priklauso, dar galima rinktis Ramunėle, eisiu apie ją pasiskaityt, tikiuosi bus geresni atsiliepimai.
Iš vis nesuprantu, kaip galima tokiom auklėtojom dirbt su vaikais, gal turėtų tėveliai kažkoki skundą parašyt ir atleistų auklėtojas kurios taip dirba.
O ką daryt jei kitur vaiko nepriims, nes tas darželis jam nepriklauso?

jureta.
QUOTE(Vetrune @ 2006 04 07, 10:54)
Siaubas, o mums tas darželis pasirodo pagal gyvenamą vietą priklauso, dar galima rinktis Ramunėle, eisiu apie ją pasiskaityt, tikiuosi bus geresni atsiliepimai.
Iš vis nesuprantu, kaip galima tokiom auklėtojom dirbt su vaikais, gal turėtų tėveliai kažkoki skundą parašyt ir atleistų auklėtojas kurios taip dirba.
O ką daryt jei kitur vaiko nepriims, nes tas darželis jam nepriklauso?
*

na, ir kaip sekesi susirasti darzeli g.gif
Vetrune
QUOTE(jureta. @ 2006 05 14, 16:44)
na, ir kaip sekesi susirasti darzeli  g.gif
*

Sveiki, mes užsirašėm į Ramūnėlę Žirmūnų 10. Susirašinėjau su mamomis kurių vaikučiai ten lanko, tai visai neblogi atsiliepimai.
jureta.
mamos, darzelyje yra pokyciu - nauja direktore, buvau uzsukus, maloniai pabendravom, uzrase i lietuviu grupe, pakalbejau su kitomis mamomis, vaikai noriai lanko darzeli, skanus maistas, aukletoja taip pat maloni. o aplinka tai tikrai siaip sau g.gif na, matysim, jei nepatiks reiks kazka daryti...
vikutis
Noriu pasidalint džiaugsmu smile.gif
Bet iš pradžiu mano istorija... Gyvenu Siaures miestelyje, Žukausko gatveje,mano mažiui beveik 2 4u.gif 4u.gif Atejo laikas eit i darba, šalia tik Žirniukas schmoll.gif Ka daryt? Nuejau... bigsmile.gif Ir maloniai nestebau.... Ne del aplinkos aisku- ji tikrai baisi, bet del naujos direktores ( kaip suprantu buvo kaskokia kita...)Ji pilna energijos, geru ideju ir labai tiki kad pastatys ta vargseli ant koju. Kaskaip uzsikreciau nuo jos-bandysiu vest maziu ten...Ypac kad zada atidaryt lietuviuku lopseli thumbup.gif Aukletoja pasirodo irgi labai maloni-jauna svelni mirksiukas.gif
Miliunia
sveikos mamytės. As vasaros metu kai dar tik gimė mano dukrytė, sedėjau ir klausiausi kaip auklėtoja bendrauja su vaikai. Tikrai baisu blink.gif Vaikų - vos 8, o ji su jeis vos susitvarko. Kalbos maždaug tokios:"visi ateinat ir stovit čia. Dabar tu ir tu eini suptis, jus 2 einat pasėdėti ant kelmuko, o kiti pasiimat pagaliukus ir paišot tą ir tą..." Ar gi gali vaikai kuriems po 4 5 metukai išsėdėti ramiai?! schmoll.gif Juk tam ir išeina, kad padukti. Žodžiu- nusiviliau. Kai atėjo laikas mano mažulę užrašyti - tai jokių konkrečių atsakymų neišgirdau. Paklausiau nuo kokio amžiaus galima pradėti lankyti - ats. kai norėsit, tai tada. g.gif Ir labai abėjoju, ar vaikučius ten gerai prižiūri, sudariau įspudį kad jie ten kaip kariuomenei, viskas pagal nurodimus g.gif
SoniaSonia
As savo dicki jau savaite kaip isleidau i ta darziuka i lietuviu grupe. Aukletojos dvi, keiciasi, malonios, sunutis noriai eina, vaikai grupeje gerokai didesni, jau eis i mokykla rudeni, tada gal ateis daugiau tokiu kaip maniskis. Su aukletojomis skambinejuosi vis pasiklausti, kaip maniskiui ten, ir pati aukletoja vakar paskambino, kad pries pietu miegeli graudinosi berniukas. Nuvaziavau paimti ji. Bet ramu, kad suras mane, jei liudes maziukas. Kol kas vedu visai patenkinta.
BITUTIS
QUOTE(SoniaSonia @ 2006 05 18, 08:59)
As savo dicki jau savaite kaip isleidau i ta darziuka i lietuviu grupe. Aukletojos dvi, keiciasi, malonios, sunutis noriai eina, vaikai grupeje gerokai didesni, jau eis i mokykla rudeni, tada gal ateis daugiau tokiu kaip maniskis. Su aukletojomis skambinejuosi vis pasiklausti, kaip maniskiui ten, ir pati aukletoja vakar paskambino, kad pries pietu miegeli graudinosi berniukas. Nuvaziavau paimti ji. Bet ramu, kad suras mane, jei liudes maziukas. Kol kas vedu visai patenkinta.
*

Kokios nuotaikos šiame darželyje? g.gif
džiaugsmelis
gal yra naujesniu atsilepimu apie si darzeli? nes nuo kitu metu rugsejo mano dziaugsmas tennzada lankytis.
EGZEMPLIORIUS
Mano Matukas pradėjo eiti į "Žirniuką" nuo šio rugsėjo. Ir visai nebloga sekasi kol kas. Pernai bandėm eiti į "Smalsučius", bet buvo daug ašarų ir nieko iš to neišėjo. Manau, kad svarbiausia, kokia auklėtoja, o ne aplinka. Aplinka vaikams mažiau aktuali, svarbiau, koks žmogus su jais bendrauja.
Matukas auklėtojų turi 2, jauną ir pagyvenusią. Ir aiškiai labiau mėgsta pagyvenusią, nes, kaip sakė, jauna yra pikta...
Darželio aplinka tai tikrai katastrofiška - anksčiau manydavau, kad jis neveikiantis... Na, kad nuo kalno vaikai nubyrės pro tvoros plyšius, tai mažai tikėtina. Žadu pervesti jiems 2 % pajamų mokesčio, galgi nauja direktorė dės pastangas pataisyti padėtį. smile.gif
džiaugsmelis
na va, gerai, kad nors apie kuria nors aukletoja geri atsiliepimai. nes siaip ne tik apie aplinka siame forume blogai atsiliepiama. o kaip patekot i ta darzeli, laisvai ar su vokeliais.
matau antras vaikelis balandinukas, nenorit prie bendraamziu prisijungti?
Pingvinukas
Gal parašysite naujų atsiliepimų apie šitą darželį ax.gif Nuo rudens noriu savo abu vaikus vesti į šitą darželį 4u.gif
Pingvinukas
Užrašiau abu vaikus į šitą ir į Pumpurėlio darželį. Bet dar nežinome kurį pasirinkti.

Mamytės, pasidalinkite savo nuomone smile.gif
Twilight
Shiandien uzrasiau savo maziuka i sita ir i Pupurelio darzeli... "Zirniuko" kiemas ne toks jau ir blogas, o paaugliai visur kur tik gali sedi... ne vien sio darzelio kieme, o ir "Pumpurelio", ir "Shvelnuko"... Buvau "Zirniuko" viduj... ten labai tvarkinga ir shvaru. Super maloni vedeja, jei tik pavyks, mielai eisim i si darzeli.
džiaugsmelis
pasirodo, mūsų kaimynai veda savo berniuką į šitą darželį. ir yra patenkinti. ten pasirodo toks meninės pakraipos tas darželis. vienžo reikės dar mamos paklausineti bigsmile.gif
Merlote
Žirniuke kažkaip atskirai veikia meninė studija "Diemedis", turi savo atskiras patalpeles - dienos metu veikia darzeliukas, o pirmadieni vakare burelis vaikams nuo 1 metuku.
Šis darželis - studija yra mokamas. Kiek lankeme iki siol bureli, tai pats darželis visai nieko pasirode, gana jaukus, tik kiemas tikrai nekoks. pro tvoros plysius tikriausiai vaikai eina pasisupti i gerokai prabangesnę daugiabuciu žaidimų aikštelę doh.gif lotuliukas.gif
Su mielu noru vesčiau savo mažiuką į tą privatų darželį, bet moketi didelius pinigus ir gauti tokį apleistą kiemą, tai visai nesinori....
džiaugsmelis
QUOTE(Merlote @ 2007 05 15, 23:01)
Žirniuke kažkaip atskirai veikia meninė studija "Diemedis", turi savo atskiras patalpeles - dienos metu veikia darzeliukas, o pirmadieni vakare burelis vaikams nuo 1 metuku.
Šis darželis - studija yra mokamas. Kiek lankeme iki siol bureli, tai pats darželis visai nieko pasirode, gana jaukus, tik kiemas tikrai nekoks. pro tvoros plysius tikriausiai vaikai eina pasisupti i gerokai prabangesnę daugiabuciu žaidimų aikštelę  doh.gif  lotuliukas.gif
Su mielu noru vesčiau savo mažiuką į tą privatų darželį, bet moketi didelius pinigus ir gauti tokį apleistą kiemą, tai visai nesinori....
*

o tai kiek kainuoja tas privatus darzelis? siaip pirma karta apie toki girdziu g.gif
RitaRazi
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 05 16, 08:57)

o tai kiek kainuoja tas privatus darzelis? siaip pirma karta apie toki girdziu g.gif

*

tai kiek as zinau, tai Diemedis yra kaip burelis, o ne kaip darzelis g.gif .. paziurek www.diemedis.lt
Pingvinukas
QUOTE(RitaRazi @ 2007 05 18, 15:23)
tai kiek as zinau, tai Diemedis yra kaip burelis, o ne kaip darzelis  g.gif .. paziurek www.diemedis.lt
*

Yra ne tik būrelis, bet veikia ir grupė 4u.gif
renika
Gal kas zino,kokia dabar situacija sitam darzely,as siandien ten buvau,bet direktores nebuvo,sake,kad bus tik rugpjucio pabaigoj,tada ir ateiti,kiek zinau ten yra dvi rusiskos grupes,idomu,ar dar yra sansu ,kad priims mano vaika(2,5m)
džiaugsmelis
o tai tu nori kad i rusiska grupe priimtu?

siaip yra pavaduotoja, ji turetu i visus klausimus atsakyti
renika
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 07 24, 15:47)
o tai tu nori kad i rusiska grupe priimtu?

siaip yra pavaduotoja, ji turetu i visus klausimus atsakyti

*

taip,noreciau i rusiska grupe,o kad pavaduotoja man ir pasake,ateikit rugpjuti,kai bus direktore,ji ir atsakys i mano klausimus,pasake tik,kad yra dvi rusiskos grupes
Mamusik
Skaitau apie l/d ir asaros byra. Nuo rugsejo mano 1m. 8 men. atzala eis i si darzeli. Sunkus buvo mano kelias kol issireikalavau vieta savo suneliui. Tai vienintelis rusiskas darzelis aplinkui. prasyma as parasiau dar 2006m kovo men. ir siems mokslo metams musu nenorejo priimti (nors rugsejo men. mums bus 1m. 10 men.). Mes gyvename siaures miestelyje, neseniai priduotame namie. Is pradziu direktore mum sake kad mes neesame ju klientai (gyvename ne ju teritorijoje), po to sake kad nera vietu (nors as tikrai zinau, kad rusiskoje grupeje yra tik 6 vaikai). Norejo mus issiusti i SKRUZDELIUKA (kur visai nera rusisku grupiu). Birzelio pabaigoje mums pasake, kad busim priimti, bet tiksliai suzinosime tik rugpjucio pabaigoje.
džiaugsmelis
as tai irgi ten norejau, taciau i lietuviska grupe. buvau praeita vasara. bet, kad ta vedeja susimaste atostogauti iki rugpjucio vidurio. man pagal vieta labai arti. bet jauciu, teks mums kelblinti i smalsucius ir cia per daug nevargti.

mamusik, o gal ta vedeja labai vokelio norejo? g.gif . bet siaip ji neseniai dirba, gal dar nera tokia isnaglejusi g.gif
Mamusik

mamusik, o gal ta vedeja labai vokelio norejo? g.gif . bet siaip ji neseniai dirba, gal dar nera tokia isnaglejusi g.gif [/color]
*

[/quote]

Ir mes taip pat pagalvojom. O nagla ji kaip reikiant. Bet cia jau yra principo reikalas. Prasyma as rasiau prie senos vedejos ir mane itikino, kad mes esame tik 3. Kad butinai nuo 2007 m. rugsejo men. mus priims. O cia pasikeite valdzia, pasikeite ir taisykles.
Pingvinukas
Šiandien buvau Pumpurėlyje - direktorė yra smile.gif Vaizdelis skurdokas darželio ir aplinka... Bet direktorė stengiasi smile.gif
Pingvinukas
Nuo 17 dienos mano vaikai pradėjo lankyti Žirniuką, pirmos dienos be ašarų 4u.gif
džiaugsmelis
o mes vis delto pradejom eiti i smalsucius. nors ir buvom vieni pirmuju pateike prasyma, bet, kadangi nepriklausome pagal gatve (didziausias absurdas - gyvename salia), tai ir neprieme. o kysio nenorejau nesti, nes nezinau ar vertas sitas darzelis protekciju.

kas del asaru, tai maniskis pirmas dienas irgi neverke, o paskui, kai jau suprato, kad yra paliekamas, jau pradejo mane saugoti ir atsisveikinimai buna verksmingi verysad.gif
na bet, tikiuosi, praeisim sita perioda.
renika
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 09 19, 08:51)
Nuo 17 dienos mano vaikai pradėjo lankyti Žirniuką, pirmos dienos be ašarų  4u.gif
*

O mano nuo rugsejo 11d. pradejo lankyti si darzeli,nors pirmos trys dienos buvo be asaru,bet ju uzteko,kad susirgti,dabar nuo pirmadienio vel eisim 4u.gif
Pingvinukas
Paskambinau dabar į Savivaldybę dėl Žirniuko tvoros, su 3 žmonėm kalbėjau... Žodžiu, paskutinis žmogus, susidomėjo mano prašymu ir liepė kitą savaitę pasiskambinti. Užsirašė koks darželis, paklausė ar ten tikrai bloga tvora (o tvora tikrai bloga). Pasakė, kad šiais metais tikrai nieko nebus daroma, nes išnaudoti visi pinigai. Bet gal kitais...

Gal mes, tėveliai galime kažką padaryti, kad būtų padaryta tvora.
LINUKĖ
Labas, mamytes smile.gif

mes irgi lankysime Zirniuka (lopselio grupe). Gal galit atsiliepti tos, kuriu vaikuciai lanko lopseline grupe.
Noriu suzinoti kokia ten aplinka, kaip aukletoja ir kitas personalas ax.gif
Is anksto dekoju 4u.gif

Tvora as maciau, tiksliau ne maciau smile.gif labai man tas uzkliuvo.... reiks daryti susirinkima ir organizuotis kazka wink.gif
kutia
sveikos mamytes,

prisiskaiciusi labai daug apie vokelius ir dovaneles, nusprendziau siusti vyra, kad uzrasytu mus 2009 m. grizo gan laimingas, pasake, jog viskas gerai. nauja vedeja yra maloni, paaiskino, kad ja tam ir paskire,kad "prikeltu" si darzeli, labai nudziugo, jog susirupinom taip anksti uzsirasyti (mum tik 3 menesiukai), aisku paklause kur gyvenam, viduje sake yra svaru ir gan jauku. kad linksminasi daug jaunimo tai aisku yra nemalonu, bet dazniausiai tai kaimynai is musu laiptines megsta ten alu pagerti, be to dar ir su savo vaiku verysad.gif . o del kaciu tai ten tokia"kosatnica" gyvena, kuri ir turi visas tas kates (ruosiames rasyti skunda). pro balkona matosi kaip vaikai zaidzia, tai reiks atkreipti demesi ar jiem ten linksma ir kuom uzsimineja lauke.
Pingvinukas
QUOTE(kutia @ 2007 10 02, 23:41)
kad linksminasi daug jaunimo tai aisku yra nemalonu, bet dazniausiai tai kaimynai is musu laiptines megsta ten alu pagerti, be to dar ir su savo vaiku  verysad.gif
*

Pamačius, kad jaunimas geria - būtina skambinti policijai 4u.gif
Pingvinukas
Vakar pasiskambinau vėl į savivaldybę - į Kultūros, švietimo ir sporto departamentą. Tai situacija tokia - kad šiais metais nieks neskirs pinigų, nes jau visos lėšos išskirstytos. Sakė, kad reikia rašyti prašymą KULTŪROS, ŠVIETIMO IR SPORTO DEPARTAMENTO direktoriaus vardu. Kol kas jo pareigas eina A. Šventickas. Reikia rašyti darželio ir tėvų vardu tą prašymą. Sakė, kad žinoti, kiek maždaug pinigų reikia tvorai. Argumentuoti kam ta tvora reikalinga... (nesaugūs vaikai). Tvorai manau, reikia apie 150 000 - 200 000 lt, dar nepamaišytų lauko žaidimų aikštelių įrengimas ir darželio išorės remontas.

Tėveliai, būkite aktyvūs, direktorė sakė, kad rinks vėl parašus. Stenkimės visi, kad mūsų vaikams darželyje būtų saugu ir gera
4u.gif

Vyšniukas
O musu seimai tas darzelis visai nieko. ax.gif Rodos ir vaikui ten gera Tik neramu kodel aukletojos taip keiciasi? g.gif Gal tikrai direktore nagla?
Pingvinukas
Dukros grupės auklėtoja jau antrus metus šitame darželyje dirba smile.gif Dėl kitų nieko nežinau smile.gif
Mamusik
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 05, 13:15)
Dukros grupės auklėtoja jau antrus metus šitame darželyje dirba smile.gif Dėl kitų nieko nežinau smile.gif
*

Mamytes,
bukite atsargios!!!
Per daug apie direktore cia nerasykite. Nes ji stebi si foruma. Musu, del pasiskymu sioje temoje, neprieme i si l/d, nors zadejo priimt nuo rusejo. O likus 2 sav. iki rugsejo pirmos, paskambino ir pasake, kad nepriima.
Majaa
Sakykit, ar šis darželis priklauso pagal vietą Šiaurės miesteliui?
Pingvinukas
QUOTE(Majaa @ 2007 10 09, 09:46)
*

Net nežinau 4u.gif Gal geriau pasiskambinkite direktorei ir pasiklauskite 4u.gif Arba į savivaldybę 4u.gif
džiaugsmelis
QUOTE(Majaa @ 2007 10 09, 08:46)
*

KAIP IR NE. as pvz gyvenu zukausko 1, o tai yra pats artimiausias namas is SM nuo zirniuko. ir mes nepriklausom. kaip bebutu absurdiska mums reikia eiti i smalsucius, kurie tikrai yra gerokia toliau nuo musu namu.
Mamusik
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 10 09, 14:22)

KAIP IR NE.  as pvz gyvenu zukausko 1, o tai yra pats artimiausias namas is SM nuo zirniuko. ir mes nepriklausom. kaip bebutu absurdiska mums reikia eiti i smalsucius, kurie tikrai yra gerokia toliau nuo musu namu.

*

Siaures miestelis nepriklauso nei vienam darzeliui, bent jau Zygio g-ve. O svietimo skyriuje pasake, kad reikia laukti, kazkur SM teritorijoje statomas ar irenginejamas (taip ir nesupratau) darzelis ir pradine mokykla.
džiaugsmelis
QUOTE(Mamusik @ 2007 10 08, 21:56)
Mamytes,
bukite atsargios!!!
Per daug apie direktore cia nerasykite. Nes ji stebi si foruma. Musu, del pasiskymu sioje temoje, neprieme i si l/d, nors zadejo priimt nuo rusejo. O likus 2 sav. iki rugsejo pirmos, paskambino ir pasake, kad nepriima.
*

geras blink.gif , o ka tu tokio pasakei cia g.gif .
gerai, kad ir nesigrudau pas ja. zertva. as galiu rasyti, nes neinam i si darzeli tongue.gif
melana
QUOTE(Mamusik @ 2007 10 09, 21:41)
Siaures miestelis nepriklauso nei vienam darzeliui, bent jau Zygio g-ve. O svietimo skyriuje pasake, kad reikia laukti, kazkur SM teritorijoje statomas ar irenginejamas (taip ir nesupratau) darzelis ir pradine mokykla.
*

man atrodo darželio numatytoj vietoj Veikmė namų jau prisistatė, čia tiek pristatyta namų, kad neįsivaizduoju kur galėtų būti darželis ar juo labiau mokykla doh.gif
Mamusik
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 10 10, 15:52)

geras blink.gif , o ka tu tokio pasakei cia g.gif .
gerai, kad ir nesigrudau pas ja. zertva. as galiu rasyti, nes neinam i si darzeli tongue.gif

*

As ir pati nesuprantu, ka blogo apie ja parasiau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.