Taigi po ginekologes vizitacijos dar vakare man pasakė, kad kaklelis dar nesuminkstejo na ir nuejau sau ramiai i palata...
Bet vis sukau sau galvą ko man taip ziauriai skaudejo nugara ir vis skauda, bet tai buvo nesaremiai , taip man pasake sesele kuri klause vaikelio toniuku,(tipo ant aparato rodo saremius) Bandžiau tada isivaizduoti, kaip vis gi tie saremiai prasiseda ir ar labai skauda, labai bijojau nes buvau prisiskaičiusi kad jau labai ten skauda
Labai vėlau nuejau miegoti...Palinkėjau labos nakties savo pilvukui, dar zinojau kad anksti man reikes keltis apie 6.30 nes turėjo daryti kraujo tyrimus, del cukraligės tikrino, jiems kylo itarymas, kad sergu , tik del to kad geriau daug skysciu, per diena mazdaug 5-6litrus...(tikrai labai norėjosi ir buvo jau net gėda sakyt) dabar pasirodo tai buvo del nestumo... dabar jau nebesinori.
Taigi po visu kraujo tyrimų mane dar nuvede vėl paskraidyti ant to lektuvelio...
Iškart labai išsigandau, bijojau žiauriai gimdyti, tu skausmu ir t.t. bet kazkodel sutikau juk vis tiek tektu...taigi jau apie 10.00 ryto kroviau daiktus, nes turėjau keliauti i 2 aukšta į gimdyklą...
Susikroviau...
Parasiau visiems sms, kad šian gimdysiu, dėja nieks dar manim labai nepatikejo ir neėme naujienos į galvą...
Taigi atėjo manęs seselė ir nuvede į kambariuką... iškart nesupratau į kokį, ir liepe palaukti...laukiau gal 15 min, ai dar man pasake persirengti, davė spec rubus gimdyvėms..tokie negražus, bet švarus, ai nors man tai nebuvo visai svarbu
Na tai va labai jaudinausi
Atėjo liemiama akimirka, nuvede mane į gimdyklą ir liepe gultis ant tos lovos, panaši į tą lėktuvą, tik ilgesne...ir lauktiau ...gulejau viena, gal 10min, man nieko neskauda, aš pikta kad vyras vėluoja, aš jau manau, kad kas atsitiko, ir kaip jis mane taip paliko viena, o pasirodė jog ilagai jis ieskojo pinigu daktarei, buvo pamirses, kur juos padejo...(manau iš nervų)
Tai va tada atėjo akušerė ir pasakė, kad ji priims gimdymą...maloni labai, sako statysim kateterį o aš taip bijau adatų, ir mane tai pradėjo pykinti nuo vien minties, o dar ir pilvukas suburbuliavo dar karta is nervu, taigi vos ne basa nuliekau i WC kur praleidau dar apie 10min...pykino mane bet ne vemiau...tada grižau ir sakau noriu pabuti 10min viena , jos pamato, kad aš balta ir nelabai noriai bet mane palieka viena, as itikinau, na bet praejus 10min ji vėl grižo ir teko istatyti man tą kateterį, tada atėjo mano ginekologė, ir nuleido man vandenį, visai neskauda, ikiša maža pailgą pagaliuką, ir nuleidžia, vandenu buvo pas mane daug, taigi tekėjo ilgai, ilgai jaučiau šilumą, nuleidus ji man pasakė pagulėti lovoje valandelę, ir nuejo ir tuo metu atėjo mano vyras, tai buvo apie 12.30 na ir tada viskas prasidėjo... Atnešė man mineralinio, man dar neskauda, mes kalbames, juokiames, jis man ten kažka pasakojo, ka dare vakar, kad namuose baisi netvarka..o man dzin
taigi praejus valandai atėjo gydytoja dar karta mane apžiurėjo sako 3cm, ir paklausė, ar yra saremiai? Sakau man tik biški maudžia pilvuką, tada ji pasakė, kad man turi skaudėti, tokie saremiai per silpni...ir liepe akušerei suleisti man lašeline, tipo vakcina kad labiau skaudėtu,(nes be saremiu napagimdyčiau pati) ir tada po pusės valandos as pajutau, kad pradeda skaudėti labiau, bet dar galiejau juoktis, saremiai buvo kas 5min ir nestiprus, dar pagalvojau ką rašo internete, tipo kad ten jau taip skauda , o man visai neskauda, nors iš tikruju skausmo aš nebijojau, aš bijojau adatų, kraujo, pas mane visada buvo skausmingos menesinės ir skausmas buvo i jas panašus, taigi jau beveik 14.20 ateina vėl akusere ir liepia keltis, mat einam i geresnę gimdyklą, ten šilciau, jaukiau, ir po remonto, aš atsikėliau ir einu, su vyru už rankos, man biški paskausta, bet liečiant jo ranką skauda mažiau, jis mane dar pabučiuoja...
ramina mane, tada 16,35 ateina gydytoja ir sako 9cm, o aš sakau viskas negaliu, jau daužau galvą į lovą, negaliu išlaikyti kojas išskiestas...norisi susisukti i kamuoliukį, vyras man prilaiko kojas nes jau mato kad man viskas dzin...aš sakau viskas stumiu, negaliu... lenda...o ji sako dar ne vos ne rekia, bet toks skausmas kad negaliu, jausmas kad mirsiu kitaip!!!!! negalima dar 1cm, o aš sakau ne aš gimdau, tada ateina akušerė paziūri i mane tenai
Man sako kvepuok, stumk, stumk, kvepuot, 2saremiai ir pajaučiau, kaip man kažka ištraukia ir greit paguldo ant pilvo su žodžiu mergytė, sako kiek sveria, ūgis o aš ją laikau ant pilvo, man norisi verkti, ja bučiuoji, dėkoju gydytojams, jaučiu jos kojytes, ir jinai taip greitai užmiga...tokiu saldžių mieg, man norisi su ja pabūt ir tada ją nuo manęs paima, o jinai taip pradeda verkt...man taip norisi verkt kartu, man skauda širdį, lyg kas nors atimtų visam laikui, nenoriu jos palikti...
pagimdžiau 16.40val,
ūgis 52cm, 3.650kg....
Nemaniau, kad motinystė atneša tiek džiaugsmo, laimės, neapsakomos, tokios gražios, aš jaučiau kas skrendu, juk aš turiu viską, kas man svarbiausią, mylimą vyra, ir dukrą, savo angelelį...tai buvo mūsų meilės vaisius, mūsų abiejų ir niekieno daugiau. Mylim ją begalo ir kasdien vis labiau
stai tokia mano istorija...