Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nenustatoma kraujo grupė
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
game over
Susidūrėm su problema. Mano brolis gyvena Anglijoj su žmona bulgare. Ji dabar laukiasi, gegužės vidury gimdys. Jai keturis kartus ėmė kraują tyrimams ir niekaip nenustato kraujo grupės. Sako, kad pirmą kartą mato tokį stebuklą. Pagal juos ji turi dvi kraujo grupes. Dabar išsiuntė mėginį į Londoną ( jie gyvena mažesniam miestely), į specialų tyrimų centrą, gal ten nustatys. Jei viskas gerai, tai tos grupės gal ir nieko, bet laukia gimdymas. Baisu, kad nekiltų kokios komplikacijos.
Gal kuri mamytė ką nors girdėjo ta tema? Kaip tai gali būti? Kuo tai gali baigtis? Ji ir pati sunerimus, o tai dabar jai visiškai nereikalinga. Patarkit, ar jaudintis. Kaip ją nuramint?
Burbulytis
Nezinau, kas tai per fenomenas, bet mano anyta medike, tai jai tas pats variantas, savo krauja dare pati tyrimus, noredama grupe issiaiskint, tai vienam megintuvely rodo viena grupe, kitame kita, zodziu, kaip kada, nezinau, kas tai per stebuklu laukas...Iki siol galvojau, kad ji susimaise kazkaip, nes pas ja pase viena grupe, o gaunas dabar kita, tai vel ta pati...Ka patarti nezinau, bet panasu, kad tai ne stebuklai, nes jum panasi situacija...Tikekimes, jokiu komplikaciju nebus ax.gif
mjk
ir pas mane panasiai-grupe gal ta pati, bet va sokineja,vienakart + kita kart -
taip ir sedziu nezinomybeje ax.gif
Frosted
Kaip idomiai, niekada apie tokius dalykus negirdejau... g.gif
Jei ne paslaptis, kokios 2 grupes pas jus? 1 ir 2, 1 ir 3? ar kokios? Labai jau smalsu blush2.gif
game over
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 04 09, 21:13)
Kaip idomiai, niekada apie tokius dalykus negirdejau...  g.gif
Jei ne paslaptis, kokios 2 grupes pas jus? 1 ir 2, 1 ir 3? ar kokios? Labai jau smalsu  blush2.gif
*

Aš irgi niekada nieko panašaus nebuvau girdėjus schmoll.gif . Mano ir brolio tai normalios, O(+). O brolienei niekas anksčiau nenustatinėjo. Dabar laukiam atsakymo iš Londono, gal paaiškins jie ten ką nors. g.gif
Motina
Na va, radau kur pasireikšti thumbup.gif
Aš dirbu būtent šį darbą - nustatinėju kraujo grupes, antikūnus, parinkinėju kraują perpylimui ir t.t.
Ką galiu pasakyt dėl neaiškios grupės - reikėtų žinoti kuri būtent dalis ten "dviguba". Rh faktorius "nepastovus" dažniausiai būna, kai tas pats žmogus kraujo grupę nusistato būdamas donoru ir recipientu - yra tokia VI kategorija- ją turintys donorai vadinami teigiamais, o recipientai - neigiamais.
Po to dar yra silpdas D antigenas - ir jei nekokybiški reagentai ar neišlauktas reakcijos laikas, labai lengvai galima vietoj "+" uždėti "-" .
O kas link pačios grupės taip pat yra laaabai daug niuansų kodėl jos nesutampa arba yra "dvigubos". Nors pasakyčiau, kad galutiniam rezultate jokių stebuklų nebūna- išlenda arba nekokybiški reagentai, ar neteisingai paimtas kraujas, ar kažkas "patingėjo" nuplauti eritrocitus, ar neatliko kontrolės.
Vienu žodžiu, galiu atsakyt į klausimus, tik parašykit KONKREČIAI kas ten nesutampa, arba kokios tiksliai dvi grupės nustatomos - pvz A ir B, A ir AB ir t.t.
Jūružė
Turiu liudnos patirties siuo klausimu. Man buvo nustatytas + Rh faktorius. Pagimdziau pirma vaika. Kuomet pastojau antra karta, nustate - Rh faktoriu. Va tada prasidejo kosmarai. Po pirmojo gimdymo nesuleistas gama globulinas, pradejo gamintis antikuniai ir t.t. Zodziu dalykas rimtas. Dekoju dievui, kad viskas baigesi gerai gydytoju ir artimuju deka.
akiniukė
Man kudikystėje nustatė kraujo grupę B. Kai mokykloje mokėmės apie kraujo grupes, uždavė patikrinti, kokie variantai gali būti iš tėvų kraujo grupių, ką gi, aš ir patikrinau, ir mano kraujo grupės tarp jų nebuvo blink.gif , pradėjo suktis mintys, kad esu kaimyno vaikas biggrin.gif . Kai laikiau teisės vėl nustatinėjo kraujo grupę, šį karta nustatė A. Va sau ir galvoju, ar čia medikai suklydę buvo, ar kraujas keičiasi g.gif .
Motina
Kraujas tai tikrai nesikeičia mirksiukas.gif Eritrocitų antigenai paveldimi, pradeda formuotis labai anksti ir išlieka visą gyvenimą 4u.gif
O iš kur žinai, kad kūdikystėj nustatė B? Turi kokį popierių, kur taip parašyta? ar tavo mamai "kažkas" liogoninėje pasakė? Iš paskalų sužinoti teisingą grupę - tikimybė 25 proc biggrin.gif

Tik gimus kraujo grupė nustatoma iš virkštelės kraujo. Tai nėra labai tikslu. Beto, ne taip jau mažai medicinos seserų nemoka interpretuoti tyrimo rezultatų sad.gif
akiniukė
Turiu popieriuką su antspaudu, bet pasirodo, kad ir taip tikimybė ne 100% smile.gif . Nors, neaišku, kurį kartą nustatė neteisingai g.gif . Tikiuosi, kad jei kada reikės kraujo, tai bus dar kartą patikrinta grupė.
game over
QUOTE(Motina @ 2005 04 11, 09:36)

Vienu žodžiu, galiu atsakyt į klausimus, tik parašykit KONKREČIAI kas ten nesutampa, arba kokios tiksliai dvi grupės nustatomos - pvz A ir B, A ir AB ir t.t.
*

Gerai, kad yra kas gali paaiškinti clap.gif . Kai tik sužinosiu tyrimų rezultatus, iškarto parašysiu. Dabar jie nieko nežino. Pasakė stebuklas ir viskas. Net nepasakė ką ten rado ir kodėl kelis kartus tyrė. Kiek girdėjau, brolienė vaikystėj vos nenumirė dėl kažkokio incidento su krauju. Bet tiksliai nieko nežinau, gan sunku su ja susišnekėti, visgi užsienietė smile.gif .
noanoa
Taip susidomejau skaitydama,bet,deja,pabaigos nera verysad.gif
Idomu kaip ten tai brolienei baigesi su tuo kr.gr.nustatymu.Tikiuosi,kad viskas gerai.
Saule100
QUOTE(Motina @ 2005 04 11, 09:36)
Na va, radau kur pasireikšti thumbup.gif
Aš dirbu būtent šį darbą - nustatinėju kraujo grupes, antikūnus, parinkinėju kraują perpylimui ir t.t.
Ką galiu pasakyt dėl neaiškios grupės - reikėtų žinoti kuri būtent dalis ten "dviguba". Rh faktorius "nepastovus" dažniausiai būna, kai tas pats žmogus kraujo grupę nusistato būdamas donoru ir recipientu - yra tokia VI kategorija- ją turintys donorai vadinami teigiamais, o recipientai - neigiamais.
Po to dar yra silpdas D antigenas - ir jei nekokybiški reagentai ar neišlauktas reakcijos laikas, labai lengvai galima vietoj "+" uždėti "-" .
O kas link pačios grupės taip pat yra laaabai daug niuansų kodėl jos nesutampa arba yra "dvigubos". Nors pasakyčiau, kad galutiniam rezultate jokių stebuklų nebūna- išlenda arba nekokybiški reagentai, ar neteisingai paimtas kraujas, ar kažkas "patingėjo" nuplauti eritrocitus, ar neatliko kontrolės.
*

Va būtent. Aš irgi manau, galų gale nustatys jai tą grupę. Man irgi prieš klodami anspaudą pase apie kraujo grupę nustatė B, o iš tikro AB. Ir labai ilgai įtikinėjo, kad čia tiesa, kol nepriverčiau pakartoti tyrimo. Ai, dar bandė man paaiškinti, kad gal ji pasikeitė blink.gif . Jei nebūčiau pasisakiusi, kad esu (tuomet buvau) studentė medikė ir man čia tokių nesąmonių neskieskit, tai ko gero taip ir būtų likę. Pakartojo, nustatė AB ir prisipažino, kad nu tai neaiški labai agliutinacija vyko B grupėje, (Motina supras apie ką kalbu) darėm su kitais reagentais, tai kilo įtarimas, ale dzin tas įtarimas. Užrašom B ir bus čiki. doh.gif
@st@
Mano kraujo grupė irgi kažkokia įdomi.
Kai laikiausi teises, poliklinikoj nustatė, kad kraujo grupė 4+. Vėliau, kai pastojau, moterų konsultacijoje nustatė, kad grupė 4-, antrą kartą paėmė kraujo - ir vėl 4-. Tuomet pasiuntė į kraujo centrą. Ten pasakė, kad vis dėlto pliusas aiškus, tačiau ta ketvirta grupė ne visai ketvirta. Ketvirtai grupei juk tinka visų grupių kraujas, tačiau man, pvz., netiktų perpilti ketvirtos grupės kraują. Iki šiol turiu popieriuką iš kraujo centro su man mistiniais įrašais: kraujo grupė A2B +a1 , rasti a1 ekstraagliutininai. 2 ir 1 ten įrašyti kaip apatiniai indeksai, o mažoji a tai gal greičiau kaip alfa raidė...
Gal kas galėtų paprastais žodžiais daugiau paaiškinti apie tokį kraują arba kur galima būtų pasiskaityti apie tai g.gif
Jogailė
QUOTE(Motina @ 2005 04 12, 11:41)
Tik gimus kraujo grupė nustatoma iš virkštelės kraujo. Tai nėra labai tikslu. Beto, ne taip jau mažai medicinos seserų nemoka interpretuoti tyrimo rezultatų sad.gif
*

O kodėl nėra tikslu nustatyti kraujo grupę iš virkštelės? unsure.gif Tai jei mano dukrytei nustatė II Rh- tai dar nežinia ar taip ir yra? g.gif Mano vyro II Rh- mano I Rh+
lete
Mama visalaik galvojo,kad jos kraujo grupe IIIminus, bet va neseniai ejo duoti kraujo ir jos kraujo nepaeme,nes sako,kad pas mama III minus ir plius viename. Jei kas zino,gal galit paaiskinti kaip cia yra? Dar pasake,kad jeigu jai,neduok dieve, kadanors prireiktu kraujo,tai butu labai prastai, nes tokio kraujo kaip jos nerastu.... g.gif
Čika
Nu - ir + tikrai negali būt kartu, t.y jei yra antigenas D, tai bus rašoma "+", o jei NĖRA antigeno D (arba kartais kai jis būna labai "silpnas"), tuomet rašoma "-"
Taigi, arba yra, arba nėra
Zuzuss
O aš vat mąstau... o gal taip būna kad grupė makalota smile.gif
pvz aš puikiai žinau, kad esu rh- pirmos grupės atstovas... bet mano genai yra visi pliusiniai... ba mamka, papka ir visa giminė pliusai... aš tik vat mamytę savo bandžiau su savo kraujo grupe palaidoti....
man šiaip tyrimus prie mano akių tris darė, kol iki galo išėjo minusas, ba kai pasus dalino 2000 man poskyry cekavos ciocės įpylė pliuso štampą, nors ant gimimo liudijimo, kai bandžiau kelių menėsių su giltine galinėtis aiškus štampas minusas...
na vat tokie ir niuansai... kažkaip pamąstau apie visus e ir genus bei mutacija ir imu tikėti kad ne visi tyrimai ir medžiagos gali turėti tesingą sąryšį...
Vicia
Stebuklai...Man dar kai turėjau 16 metų, pase įrašė kraujo grupė II+(ėmė kraują tyrimams iš venos).Kai pastojau paklausė kokia grupė, atsakiau II+, visgi padarė tyrimą II-.Tai gydytojos siuntimu važiavau daryti kraujo tyrimą į Kraujo centrą, ten nustatė II-. blink.gif Gydytojų profesionalumo dėka pagimdžiau sveiką princesę be komplikacijų... thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.