pagaliau prisiruosiau parasyti gimdymo istorija nu ka bandysiu papasakot ir sudeliot visu ivykius i vietas
o prasidejo viskas labai linksmai ir nuotaikingai. mane vasario 9-aja buvo istikes juoko priepuolis viskas buvo taip... buvo tikras mergvakaris,kadangi turejau moteriska kolektyva is LT ,o dar mano mamukas prisijunge dar viena giminaite is londono atvaziavo, na toks tikras "babskyj btaljon" turejom barbekju vakareli ,jos gere tikra vyna ,o as bealkoholini na ir linksma buvo juokemes is pirsto, nes toooooks juoko priepuolis visoms buvo,o as vis gasdinau,kaip viduciux pamoke, savo pilvuko gyventoja,kad kraustytuos lauk, nes nuomos mokestis nuo vasario 1-osios zymiai pakilo ir, kad turiu jam kita namuka paruosus (lovyte) ir kad jokio depozito uz naujaji busta neimsiu , na vienu zodziu gerai prisijuokiau net zandikaulius skaudejo ir visa pilva nuo juoko traukuliuku jau spaude :up: na seip ne taip po 24 valandos susiruosem i lovytes . uzmigau be problemu,bet va prabudau 01.30 val. nes taip i tulika norejau o pilva taip maudzia nuejau pasisioti,o skausmukas liko,bet kadangi nei jokiu kitu pozymiu tai ramiai uzmigau kokiai valandai na ir taip iki ryto kas 1val i tulika (juk pati viena ta bealkoholinio vyno buteli patvarkiau ) na bet pries 7 valanada ryto jau rimciau mane susuko saremiukai kas 5 minutes ir kamstis lauk pradejo eit .sulaukiau 8 val,nebenugulejau,pasiskambinau i ligonine,sako atvaziuok
nu ka... biski po 9val ryte su mb isvaziavom i ligonine. paskraidino mane ir sako atsidare 1 cm,tai vaziuok namo ir atvaziuok kai bus saremiai kas 2-3 min. susiparinau juodai sakau as nenoriu namo as noriu pasilikt . o zinot namie juk mano sveciai tai liko,galvoju blyn jei grysiu bus man per daug demesio ,tokiu momentu noretuos ramybes o ne perdeto rupescio ;| na matyt midwife su kazkuo pasitare ir leido man pasilikti,bet sako einam i kita skyriu "midwife led",zodziu tam skyriui viskas kaip namie "from home to home" tik va jokiu nuskausminamuju ten negausiu,bet jei sugalvociau jog noriu epiduros galesiu gryzti i paprasta skyriu t.y. kur gausiu nuskausminamuju ir.t.t...
nu as galvoju,man dzin kur as tuos saremius kentesiu,kad tik ne namie ;| nueinam mes i ta palata-kambari,o ten sofute, kamuolys dydelis skirtas mankstom,vonia-gimdymui,tipo lova-padaryta ant zemes-ciuzinukas kokio 1cm storio ir kalnas pagalviu ;| ir magnetofonas su labai raminancios muzikos kompaktu na aplinka kaip ir nieko.gryzkim pre manes...o man saremiai vis kas 5 min. tik vis stipresni ir stipresni. 13.30val. sako gulk ant tos "tipo lovos"-ziuresim kas vyksta :| o veiksmas vyksta letai,atsidare vos 4 cm,o saremiai nedazneja,bet va vaikiuko sirdeles pradejo klausyti kas 15 min.,na po kokios valandos klausiu kada mane vel ziures kiek ten atsidare,sako neziuresim dabar iki 17.30 ,nu ka.... laukiu... 15 val bimt ir pasikeicia pamaina,ateina kita midwife sako dabar as su tavim busiu...nu gerai... o man vandenys vis nenubega saremiai nedazneja bet labai labai stipreja,tada pradejau klausinet ar gali man tuos vandenis prakirpt.sako ziuresim 17.30 tada spresim,bet nezinau kaip jai susisuko,atejo ji sako ar tu nieko prie jei mes 16.30 pasitikrinsim ir jei ka kirpsim vandenis gal nors kiek pagreitins,nes jei nekirpsim sako gal dar visa para taip tesis,as zinoma sutikau va cia viskas ir prasidejo.... (beje atsiguliau su ta pacia bliuskute su kuria atvaziavau,tik nebeatsikeliau persirengt ) taigi... 16.30 prakirpo vandenis,bet saremiai vistiek nepadaznejo,tik zinoma dar labiau sustiprejo,tada pradejau kvepuoti duju kauke,tokia kaip girta nuo jos palieki ,kokia valanda padejo tos dujos saremiu metu,bet poto nebeturejau jegu ir laiko saremiui uzejus pasiimti ta "triuba" , na kaip ten bebutu o tarpai saremiu vistiek nepasikeite,vis tos pacios 5 minutes jau ir stumti noras atsirado,o midwife sako "daryk kaip kunas sako,nori stumt stumk" tai as beveik visas tas 2 valandas ir vargau,tik niekas nejuda i prieki nors pasiusk gal buvo mazdaug apie 18.20 val,kai dar po vieno bandymo stumti,midwife liepe mb spausti "emergency "mygtuka,kuris iskviecia pagalba nes vaikucio sirdele pradejo zymiai leciau plakti , va dabar galvoju ims trauks mano maziu su replem bet aciu dievui sirdeles ritmas atsistate.taigi... vasario 10-aja 18.35val. po visu skausmu gime musu mazylis Naglis 3.2kg,pagimdziau pati,pagalbos neprireike